Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tip: toon apps in Lijstweergave op je Apple Watch

000

Tot nu toe waren veel instellingen op de Apple Watch alleen maar uit te voeren vanuit de Watch-app op de gekoppelde iPhone. Maar met het uitbrengen van de Apple Watch Series 3 met LTE, waarmee je ook kan bellen zonder dat er een iPhone in de buurt is, is Apple langzaam maar zeker ook bezig met het mogelijk maken van instellingen op de Apple Watch zelf, zonder dat je daar jouw iPhone voor nodig hebt.

Een voorbeeld is de nieuwe optie om apps weer te geven die je ziet als je op de Digital Crown drukt. Tot en met watchOS 3 was dat alleen maar mogelijk in de standaard Rasterweergave, waarbij alle apps als een zwerm van balletjes weergegeven worden. Maar met het uitkomen van watchOS 4 is daar een nieuwe optie bij gekomen.Ook voor deze optie heb je in watchOS 4 de Watch-app op je iPhone niet nodig. Druk kort op de Digital Crown, als het nodig is een paar keer, tot je alle apps in de Raster-weergave ziet (in de afbeelding hierboven te zien). Plaats dan je vinger op het scherm en duw wat harder, dit is wat door Apple zelf Force Touch wordt genoemd.

Je krijgt dan twee opties te zien, Rasterweergave en Lijstweergave, door simpelweg op de tweede te klikken zal de Rasterweergave vervangen worden door Lijstweergave.Je krijgt dan net zoiets te zien als hieronder, al jouw apps alfabetisch in een lijst weergegeven. Daar kan je doorheen bladeren door met je vinger op het scherm naar boven of beneden te vegen. Maar je kan er ook de Digital Crown voor gebruiken, gewoon door daarmee te draaien. Een app kiezen gaat net zoals tot nu toe in Rasterweergave, je tikt er simpelweg op met je vinger.Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.