Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple wil meer flexibele LCP printplaten gaan gebruiken

005

Er zijn erg veel factoren waarmee je zoveel mogelijk snelheid kan halen uit onderdelen op een printplaat, één van die onderdelen is grappig genoeg de printplaat zelf. Daarbij gebruiken we het woord printplaat, maar het gaat vaak allang niet meer om platen, het is steeds vaker een flexibele ondergrond.

In de iPhone 8 en iPhone X gebruikt Apple voor de LTE antenne's Liquid Crystal Polymer, in de iPhone X zien we dat dit dat ook gebruikt wordt bij de TrueDepth Camera, de camera die essentieel is voor Face ID. Door het gebruik hiervan kunnen hogere snelheden behaald worden, volgens Ming-Chi Kuo zou Apple deze techniek in het komend jaar dan ook in de iPad, Mac en Apple Watch willen gaan gebruiken.Daarbij zijn wel wat obstakels te overwinnen, flexibele LCP printplaten zijn moeilijker te maken om een aantal redenen:

Citaat:

LCP FPCB production presents a greater challenge compared to PI, as the former needs to be more particular as regards material stability, higher-temperature process, impedance control and higher standards of etching process.


Op dit moment zou Apple onder andere met printplaat-fabrikant Career bezig zijn om dit soort printplaten te maken voor nieuwe MacBooks. Die zouden daar trouwens niet alleen sneller van kunnen worden, dit soort flexibele printplaten kunnen ook kleiner zijn. Iets wat natuurlijk goed uitkomt voor een fabrikant die graag zijn producten almaar dunner en lichter wilt maken, bij de MacBook is dat zelfs het unique selling point.

Reacties

Apple's anaorexia is nog steeds niet genezen. Ik ben bang dat de eaarly adaptors wederom voor testpiloot mogen spelen bij het toepassen van dit soort nieuwe technieken.

04 december 2017 MacFreak Verslaafde

Apple is zeker niet alleen. Alle elektronica gaat die richting uit. Alleen heeft Apple zoveel geld dat ze eigen technologie kunnen financieren. Net zoals IBM 20 jaar geleden.

04 december 2017 Een ware MacFreak!

cyrano heeft helemaal gelijk, de hele industrie gaat deze kant op. En Bij Apple hebben ze niet alleen het geld, maar vooral de visie (dat geld is een gevolg van die visie).

05 december 2017 MacFreak Verslaafde

Als ik de richting zie waarin Apple evolueert, is die visie alleen financieel. Ik ken de motor die die visie drijft maar al te goed. Marketing in 't kwadraat. Als de analyse tools morgen laten zien dat er winst zit in Plastic badeendjes, doet Apple er aan mee.

En als ik de projecten met visie uit het verleden bekijk, die zijn allemaal geannuleerd, of geflopt. Ik denk dan aan OpenDoc, Project X, Newton...

05 december 2017 MacFreak Veteraan

Citaat: Als ik de richting zie waarin Apple evolueert, is die visie alleen financieel. Ik ken de motor die die visie drijft maar al te goed. Marketing in 't kwadraat. Als de analyse tools morgen laten zien dat er winst zit in Plastic badeendjes, doet Apple er aan mee.Kun je dit ook inhoudelijk beargumenteren, of ben je meer van de 'blabla'?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.