Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tip: een app geforceerd stoppen in watchOS 4

000

Op de Mac kennen we het allemaal, als je een app hebt die blijft hangen of op een andere manier problemen geeft dan kan je die geforceerd stoppen via het Apple-icoontje helemaal linksboven op je scherm.

Op een iDevice heb je niet echt een vergelijkbare optie. Je kan een app uitzetten door die naar boven te vegen tijdens het schakelen tussen apps. Of je hebt de opties om jouw iDevice gewoon te herstarten, en als dat ook niet helpt om zelfs te kiezen voor geforceerd opnieuw opstarten.Die eerste optie van een iDevice, een app even uit het geheugen verwijderen om die daarna weer 'fris' op te starten, zit ook ingebouwd in watchOS 4. Houdt daar, terwijl een willekeurige app actief is, de zijknop ingedrukt, tot je de drie opties ziet verschijnen (Zet uit, Medische ID en SOS Noodmelding) die je ook hierboven ziet.

Daarna houdt je de Digital Crown ingedrukt, tot je ziet dat je al jouw apps ziet, in Raster- of Lijstweergave (hoe je tussen die twee opties kunt kiezen kan je hier lezen). De volgende keer dat je dezelfde app opstart zal je zien dat die eerst weer geladen moet worden, waarna die dan weer met een brandschone lei aan de slag kan.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.