Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tip: vind open tabs razendsnel in Safari door op tekst te zoeken

006

Browser met tabs kan erg makkelijk zijn, ondergetekende heeft er vaak al snel meer dan 10 open staan om dagelijks het allerbelangrijkste en interessantste Mac-nieuws te kunnen vinden.

Maar als je veel tabs open hebt staan is het ook niet altijd even makkelijk om een tab weer terug te vinden. Gelukkig heeft Apple daar een oplossing voor in Safari ingebouwd, die waarschijnlijk weinig van ons zullen kennen, of in ieder geval niet weten hoe je deze op de snelste manier kunnen gebruiken.Daarvoor activeer je eerst het overzicht van alle tabs in één venster, dat kan via het menu "Weergave", waarin je kiest voor de optie "Toon alle tabbladen" (Command-Shift-\). In de schermbeelding hierboven zie je op die manier het overzicht van twaalf tabbladen.

Wat je daar niet ziet, maar wat er wel degelijk is, dat is de optie om nu op tekst te zoeken. De optie om tekst in te voeren verschijnt zodra je de standaard sneltoets-combinatie Command-F intoetst, zoals je hieronder kan zien. Daar was "tvOS" invoeren voldoende om meteen deze tab uit alle 12 te selecteren.(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

Maar als je echt snel wilt zijn dan kan je zelfs Command-F daar overslaan. Safari gaat er van uit dat als je daar begint te typen dat je op tekst aan het zoeken bent, het zoekvenster wordt dan dus ook meteen geactiveerd.

Als je eenmaal de tab hebt die je zocht, dan kan je daarin natuurijk ook op steekwoorden zoeken. Alleen zal je dan wel Command-F moeten gebruiken. Mocht je dit liever een menu willen activeren, deze optie vind je in het Menu "Wijzig" onder Zoek > Zoek...

Reacties

06 december 2017 Een ware MacFreak!

Bij mij staat in Safari dat Command + Shift + \ de toetscombinatie is voor "Show all tabs".

06 december 2017 Redactielid

@ Paul Sondervan: dat klopt, en dat is in het Nederlands "Toon alle tabbladen".

Als je daar eenmaal bent kan je beginnen met het typen van een waarom waarvan je denkt dat het voorkomt op één van de tabs.

06 december 2017 Een ware MacFreak!

@Robert
Wat ik bedoel is, dat het bij mij Command + Shift + \ is en niet Command + Optie + \
Dat geldt zowel voor Nederlands als Engelstalig macOS.

06 december 2017 Redactielid

@ Paul Sondervan: Oeps, je hebt helemaal gelijk!

Bij deze is het in het nieuwsbericht gecorrigeerd.

06 december 2017 MacFreak Verslaafde

Thankx Robert.

Ben één van diegenen die dat 'Overzicht Tabbladen' nog niet kende.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.