Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Jonathan Ive: kritiek op MacBook Pro is gehoord

005

Hoewel de nieuwe MacBook Pro modellen met Touch Bar commercieel een groot succes lijken, Apple splitst de cijfers van de verkopen van de Mac-divisie niet uit, is er vanaf het begin ook wel aardig wat kritiek geweest op de keuze's die in Cupertino gemaakt zijn bij dit model.

Recent werd Apple's Chief Design Officer Jonathan Ive uitgebreid geïnterviewd over van alles, waaronder hoe hij begon met design, wat hij van zijn vader leerde, zijn liefde voor schetsen en hoe blij hij is dat hij al vroeg in zijn leven wist wat hij later wilde gaan doen.Maar voor ons wordt het vooral interessant rond een minuut of 40 in het interview. Daar heeft hij het eerst over het design van de nieuwe campus Apple Park, maar noemt dan zelf in een paar bijzinnen de kritiek die er is gekomen op de nieuwe MacBook Pro (op 42 minuten 50 seconden in het interview):

Citaat:

All of your feelings and feedback around the MacBook that you use, we couldn't want to listen to more. And we hear -boy, do we hear.


Of dat "horen" betekent dat de MacBook in de toekomst iedereen precies dat zal leveren wat iedereen wil, dat is natuurlijk niet mogelijk. Maar dat er bij Apple zo hard mogelijk gewerkt wordt om zulke lichte en dunne designs ook zo duurzaam mogelijk te maken, dat lijkt hier wel uit op te maken.

Eén van de dingen waarbij we dat al zagen is het toetsenbord van de MacBook Pro met Touch Bar. In de tweede generatie daarvan, die dit jaar uitkwam, zijn de mechanismes onder de toetsen aangepast. Meer daarover is te lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

Reacties

06 december 2017 MacFreak Verslaafde

ik vind die Touch Bar maar niks en die USB-C's ook niet

Maak eens een nieuwe model van de MBA met gewone USB-poorten en 512 GB geheugen

06 december 2017 Een ware MacFreak!

OWC zou de MacBook Pro weer 'Pro' gemaak hebben, zie:
OWC will ship the highly-anticipated OWC DEC in Spring 2017.
Maar daar is niets van gekomen.
Maar goed ook want die touchbar is nonsens en het toetsenbord deugt niet.

06 december 2017 Een ware MacFreak!

hm, 'k vond net dit: OWC will ship the highly-anticipated OWC DEC in late 2017..
Dan hebben ze nog enkele weken. Zie ik niet gebeuren.

06 december 2017 MacFreak Verslaafde

Waarom zo weinig geheugen onder de kap? Daar begrijp ik dus niets van?
Touchbar is een gadget en USB-C zal in de toekomst wel de standaard worden maar ook daar stel ik me vragen ivm gebruiksgemak. Wanneer gaan die Mbp is gewoon standaar 1Tb onder de motorkap te steken. Dat is niet teveel dat je met grote data bestanden werkt. Qua prijs vind ik deze onrealistische hoge marges als je voor meer data kiest. Hopelijk gaan ze daar in de toekomst van leren.

06 december 2017 Een ware MacFreak!

Citaat: chrismacjazz om 19:36, 06-12-2017
Waarom zo weinig geheugen onder de kap?


Omdat een PCIe SSD met 1TB opslagruimte (dat bedoel je met geheugen) een stuk meer geld kost. Is zelf te doen maar ik zou er niet aan beginnen. Zie ...The only thing you can replace is the SSD, recent reports have shown. But don’t expect hassle-free upgrades.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.