Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gezichtsherkenning iPhone X vs. Galaxy Note 8

003

De afgelopen tijd is er veel over Face ID naar buiten gekomen, onder andere de claim van analist Ming-Chi Kuo dat Apple jaren op de concurrentie voorligt of Apple's eigen Senior Vice President of Worldwide Marketing Phil Schiller die zegt dat de versies van de competitie waardeloos zijn ("stinks).

Maar hoe zit het nu echt, en vooral, hoe verhouden de verschillende systemen zich tegenover elkaar in de praktijk? Bij AppleInsider hebben ze daarom Apple's iPhone X uitgebreid getest naast Samsung's Galaxy Note 8, beide op het gebied van de zogenaamde biometrische beveiligingen, dus beveiliging waarbij iets van onszelf gebruikt wordt.Niet alleen blijkt dat Samsung nog ver op Apple achterloopt, Face ID werkt feilloos en de Samsung werkt met de best werkende optie nog steeds niet altijd in één keer. Het zijn vooral de kleine lettertjes bij Samsung die redenen tot ongerustheid kunnen geven. Want als je op de Galaxy Note 8 bijvoorbeeld kiest voor de iris-scanner, de best werkende en veiligste van de beveiligingen op deze telefoon, dan wordt je gewaarschuwd voor veel ellende.

Want Samsung waarschuwt nota bene zelf voor mogelijke schade aan je ogen, en je wordt aangeraden om eerst een dokter te raadplegen om er zeker van te zijn dat je kerngezond bent voordat je deze optie gebruikt. We hopen dat dit voor de meeste mensen genoeg is om deze optie nooit te kiezen, anders kan je je mogelijk aansluiten bij bijvoorbeeld dit draadje op Reddit, waar veel mensen klagen over last aan hun ogen na het gebruik van deze scanner.

Reacties

Biometrisch + Google...

You do the math!

13 december 2017 Een ware MacFreak!

Ik ben blij met de waarschuwing van de Consumentenbond!

Ze komen van ver, vroeger was het niks, maar ze worden steeds beter...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.