Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Wat de T2-chip in de iMac Pro allemaal gaat doen

001

Een kleine maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat de iMac Pro een chip zou gaan krijgen die het onder andere mogelijk zou maken om ook daar het stem-commando Hé Siri te gebruiken, maar ook voor meer veiligheid zou moeten zorgen.

Nu de iMac Pro al bij een aantal mensen in handen is komen ook meer details over de chip naar buiten. Dat blijkt een T2 te zijn, niet de A10 waar het in eerdere geruchten om ging (in de MacBook Pro met Touch Bar zit een T1 chip). Cabel Sasser, de mede-oprichter van Panic, het bedrijf dat uitstekende software voor Mac, iPhones en iPads maakt, heeft nu aardig wat details over de T2 chip in de nieuwe iMac Pro op Twitter naar buiten gebracht.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

De versie van macOS High Sierra die op de iMac Pro staat heeft een nieuwe Startup Security Utility-optie. Daar kan je onder andere een firmware-wachtwoord instellen, zodat de iMac niet zonder dat kan opstarten van een andere medium, zoals je hierboven kan zien

Er zijn ook nieuwe opties in veilig opstarten (Secure Boot), waaronder Full Security, Medium Security of helemaal geen beveiliging. Als Full Security wordt gekozen kan je alleen de meest recente versie van de meest veilige software draaien, een internet verbinding is dan natuurlijk een vereiste als dat geïnstalleerd moet worden.

Verdere details

Volgens hem gaat de T2 chip ook de controle krijgen over de audio en de FaceTime camera, de SSD en het system management. Daarnaast krijgt de T2 processor een secure enclave, waar wachtwoorden in opgeslagen zullen worden, en heeft het ook een hardware encryption engine.

Hij schreef hier op Twitter het volgende over:

Citaat:

This new chip means storage encryption keys pass from the secure enclave to the hardware encryption engine in-chip - your key never leaves the chip. And, they it allows for hardware verification of OS, kernel, boot loader, firmware, etc. (This can be disabled)Reacties

14 december 2017 Een ware MacFreak!

Klinkt allemaal erg goed, ik hoop dan ook dat we dit de komende tijd in meer Macs gaan zien!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.