Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Pagina's voor vervangen batterij iPhone nu allemaal beschikbaar

017

Inmiddels hebben we waarschijnlijk allemaal wel genoeg gelezen over 'battery-gate', zelden heeft een fabrikant zoveel te verduren gekregen omdat ze beslisten dat het onverwachts uitvallen van iPhones niet zo'n goed idee was.

Maar toen Apple besloot om het hele jaar 2018 een batterij van een iPhone SE, iPhone 6 of iPhone 6 Plus en later voor veel minder te vervangen waren de Nederlandstalige pagina's daarover nog niet beschikbaar. Inmiddels is dat wel zo, en het goede nieuws is dat dezelfde prijs als in de VS aangehouden wordt, maar dan in euro's: € 29.Dat is opvallend, want voor andere modellen vraagt Apple bij ons 89 euro, terwijl je daar in de VS maar 79 dollar voor hoeft te betalen. Een tientje goedkoper als we geen rekening houden met de huidige wisselkoers. Als we dat wel doen, dan is het verschil in dat geval maar liefst 25 euro.

Prijzen van iPhone-reparaties


Opvallend is trouwens dat zowel de iPhone 8 modellen als de iPhone X ook onder dit programma vallen, terwijl het niet erg waarschijnlijk lijkt dat die voor het eind van dit jaar al last zouden hebben van een batterij die minder presteert. Mogelijk is het een goed idee om met die modellen tot het eind van het jaar te wachten, dan heb je ook daarin een helemaal nieuwe batterij voor erg weinig geld.

Als je de mogelijkheid hebt om zelf bij een Apple Store langs te gaan dan ben je aan het vervangen van de batterij waarschijnlijk de minste tijd kwijt. Aan een Apple Store-afspraak voor vervanging van een batterij ben je in de regel altijd minder dan een uur kwijt, binnen een half uur kan het allemaal al geregeld zijn. Het is ook mogelijk dat dit bij een Apple serviceprovider kan, maar dat is afhankelijk van het contact wat je zelf daarmee hebt. Via de links hieronder kan je daar meer informatie over krijgen.Reacties

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

Mijn vrouw en ik hebben allebei een iPhone SE. Tot nu toe geen rare dingen m.b.t. de batterij kunnen bemerken. Is het aan te raden om toch nu maar de batterij te laten vervangen?

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

je kunt deze actie op 2 manieren bekijken, geweldig dat ze dit voor maar 29 euro doen. Aan de andere kant kun je ook denken, ze komen er makkelijk van af en het kost ze waarschijnlijk geen cent.

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

@ Axhill: ik zou tot het eind van dit jaar wachten.

@ mayo: miljoenen batterijen en dat zou Apple niks kosten?

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

Nee want die batterijen kosten geen drol. Het kost ze de marge die ze op de oude prijs haalden.

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

Hoeveel is dan geen drol, Brincky? En zou de werknemer die dat ding er toch even netjes moet inzetten, en daarna de foon nog even testen, ook geen drol aan tijd daaraan besteden, voor geen drol aan salaris?

Altijd makkelijk om andermans geld te praten, is het niet?

08 januari 2018 MacFreak Verslaafde

En wat met de iPhone 5S gebruikers. Moeten die dan het volle pond betalen?

08 januari 2018 MacFreak Verslaafde

Citaat: miljoenen batterijen en dat zou Apple niks kosten?29 euro is ongeveer de kostprijs van zo'n batterij. Reken maar uit wat voor winst ze daar normaal op nemen...

08 januari 2018 MacFreak Verslaafde

Citaat: Hoeveel is dan geen drol, Brincky? En zou de werknemer die dat ding er toch even netjes moet inzetten, en daarna de foon nog even testen, ook geen drol aan tijd daaraan besteden, voor geen drol aan salaris?Je denkt toch niet echt dat ze die testen, hoop ik? Tenzij je "aanzetten" een test wil noemen..

Bij de bi-processor Mac Pro's wordt alleen de machine aangezet en CPU 0 getest. Ik zie dan ook regelmatig Mac Pro logic boards van Apple die tweedehands zijn (lees: gerecycleerd/gerepareerd), niet echt getest en die terug moeten.

08 januari 2018 Een ware MacFreak!

Die batterij kost wat en die werknemer kost wat. Bij elkaar opgeteld denk ik dat Apple hierop best wat inlevert.

09 januari 2018 Een ware MacFreak!

Denk eerder dat Apple de kosten verhaalt op de batterij maker.
Als deze miljoenen batterijen aan Apple levert,zal deze ook wel een soort
garantie of herstel programma hebben,cq verzekering.

12 januari 2018 Een ware MacFreak!

doe eens een gooi,

1 miljoen van die dingen is perstuk ? inzetten 30 minuten = ?

29 euro kostprijs geloof er niks van, zeker niet bij die aantallen, die ligt veel lager.

Daarbij moet je meerekenen wat je iPhone heeft gekost en welke winstmarge daar op zit!

Als ze dit gratis zouden doen maakt Apple nog winst op je iPhone.

Apple is een kruidenier die op hun kleintjes past.

12 januari 2018 Een ware MacFreak!

Afgezien dat er allemaal aannames worden gedaan over wat zaken kosten, terwijl men blijkbaar geen idee heeft van de actuele kosten (ja, dat ding staat te boek voor $2,50, wordt gezegd), vinden mensen hier het belang van goedkoop een nieuwe accu verkrijgen van ondergeschikt belang aan de straf die Apple zou moeten krijgen?!

13 januari 2018 Een ware MacFreak!

Waarbij je je kan afvragen waarom Apple straf zou 'verdienen'.

Ze kozen voor vertragen in plaats van plotseling uitvallen, en dat zou mijn keuze ook altijd zijn geweest bij een telefoon. Volgens mij is het enige waar Apple zich 'schuldig' heeft gemaakt is dat er slecht over is gecommuniceerd.

En het was leuk geweest als ze ons de keuze hadden gegeven in de vorm van een instelling, maar Apple wil nu eenmaal altijd zo weinig mogelijk instellingen.

13 januari 2018 Een ware MacFreak!

Het blijft voor mij een vreemd verhaal, bij een goede batterij die bijna leeg is krijg je de keuze om te switchen naar een lagere snelheid. Dat hadden ze bij brakke batterijen ook kunnen doen. De software leest het blijkbaar al uit en het is dezelfde instelling.

Zo rondneuzend op het internet in de tear downs van iPhones kom ik op bedragen van 2,50 tot 6,00 dollar aan materiaalkosten voor een batterij. Het vervangen van de batterij duurt hooguit 10 minuten. Daar krijgen ze dus nog 23 euro voor prijzen natuurlijk incl btw. Dus nee ze verdienen er niet op.

14 januari 2018 MacFreak Verslaafde

De link werkt niet meer bij mij. Terwijl ik net nog de prijzen kon lezen.

Toeval? Of een vergissing van Apple die gecorrigeerd wordt?

14 januari 2018 Redactielid

De link naar de pagina met prijzen voor Nederland werkt op dit moment inderdaad niet, mogelijk is Apple die aan het bijwerken.

Maar in de tussentijd werkt de link voor België wel.

20 januari 2018 Een ware MacFreak!

iPhone 5s wordt niet vertraagd bij een accu die minder capaciteit heeft. Dit heeft te maken met de processor. Vanwege het feit dat de processor dusniet vertraagd is er ook geen goedkoper accu vervang tarief.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.