Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Belangrijk: Safari 11.0.2 voor El Capitan en macOS Sierra

001

In de afgelopen week kon je hier al meer lezen over Meltdown en Spectre, bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht. Daar beloofde Apple om snel met updates te komen, dit nieuwsbericht gaat over één van die updates.

Want voor zowel OS X El Capitan (10.11.6) en macOS Sierra (10.12.6) heeft Apple nu een nieuwe versie van Safari klaarstaan. Deze update zorgt ervoor dat een eventuele hack, die van het Spectre beveiligingsgat gebruik zou willen maken, geen toegang meer zou moeten hebben tot jouw Mac, in ieder geval niet via Safari.Om deze update te installeren zal je eerste de Mac App Store moeten openen. Die vind je door te klikken op het Apple-icoontje helemaal linksboven op het scherm van jouw Mac (in de Menu-balk). Daar kies je voor "App Store..." en in het venster wat dan opent kies je voor Updates (het icoontje rechts in de bovenbalk van datzelfde venster).

De pagina waar Apple je dan naar stuurt is de algemene voor alle beveiligingsupdates. Maar het is op deze pagina waar we de details vinden over deze update, want die pagina gaat speciaal over beveiligingsupdates coor Safari.

Citaat:

Safari 11.0.2

Available for: OS X El Capitan 10.11.6 and macOS Sierra 10.12.6
Description: Safari 11.0.2 includes security improvements to mitigate the effects of Spectre (CVE-2017-5753 and CVE-2017-5715).


Hoewel er, voor zover bekend, nog geen hacks zijn die gebruik maken van Spectre, raden wij wel aan om deze update zo snel mogelijk te installeren. Al was het maar voor je eigen gemoedsrust.

Reacties

09 januari 2018 MacFreak Verslaafde

Belangrijke tip !
Ik zag hem gisteren al bij de updates staan, dus ik heb het al een dag draaiende.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.