Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nvidia videokaarten hebben ook last van Meltdown en Spectre

002

Tot nu toe is de aandacht voor de oplossingen voor de Meltdown en Spectre bugs vooral uitgegaan naar de Intel-processors die Apple in Macs gebruikt en de ARM-processors die vooral in iDevices te vinden zijn.

We schrijven "vooral", want inmiddels zitten er ook ARM-processors in Macs, met name de MacBook Pro modellen met Touch Bar en de nieuwe iMac Pro. Maar in die gevallen gaat het om processors die veel lastiger te benaderen zijn, en als dat wel het geval is dan nemen we aan dat Apple dit in de updates meeneemt. Voorlopig lijkt daar dan ook geen reden tot bezorgdheid.Maar er zitten nog meer processors in onze computers, en dan hebben we het over chips die we vinden op videokaarten. Chips die in de afgelopen jaren steeds krachtiger zijn geworden, en die ook steeds vaker gebruikt worden om ook rekenkracht te leveren voor allerlei processen.

Videokaart-maker Nvidia heeft inmiddels laten weten dat hun videokaarten ook kwetsbaar zijn voor Spectre, van Meltdown zouden ze geen last hebben. Voor de Mac vinden we daar geen updates, die komen tot ons via de software updates van Apple. Het lijken dan ook met name gebruikers van Hackintoshes die hier extra kwetsbaar zijn.

Heb je zelf een Hackintosh dan lijkt het een goed idee om die in Windows op te starten en zelf de update voor jouw Nvidia videokaart te installeren. Of dat helpt als je daarna weer in macOS opstart weten we niet. Waarschijnlijk is dat niet het geval, want het gaat hier om nieuwe drivers, en niet om firmware updates.

Reacties

11 januari 2018 MacFreak Verslaafde

Misschien dat ik het in de zee van artikelen over Spectre en Meltdown gemist heb, maar wát is nou precies het gevaar dat er kan gebeuren voor een individuele macgebruiker als ik.
Wat moet een kwaadwillende hacker precies dóen om mijn Mac binnen te komen?

11 januari 2018 MacFreak Verslaafde

De enige computer die niet kwetsbaar is en nog te koop, is de Raspberry Pi...

35 euro. Helemaal het andere eind van het spectrum.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.