Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Matias brengt toetsenbord met draadje en RGB-verlichting uit

006

De Canadese maker van toetsenborden voor de Mac Matias heeft al veel positieve reviews ontvangen, en al vaker laten zien dat ze graag kiezen voor opties die Apple zelf laat vallen, meestal met wat extra mogelijkheden.

Eén van die producten is bijvoorbeeld hun wireless aluminum keyboard with backlight, waarbij de naam al bijna helemaal omschrijft waar het hier om gaat. Het enige wat er nog niet bij staat is dat het hier om een full-size toetsenbord gaat, en dat deze naast zilvergrijs ook in donkergrijs te koop is.Inmiddels heeft Matias weer een nieuw toetsenbord aangekondigd, hetzelfde als het voorgaande, maar dan met een draadje er aan en RGB achtergrondverlichting. Dat laatste betekent dat je werkelijk iedere kleur voor de verlichting achter je toetsen kan kiezen, dat doe je met de Spectrum Color Dial die op dit toetsenbord te vinden is.Dat lijkt op het eerste gezicht een gimmick, maar het is bekend dat teveel blauw licht 's avond helemaal geen goed idee is. Sinds High Sierra heeft Apple speciaal daarvoor dan ook Night Shift ingebouwd. Heb je High Sierra niet op jouw Mac staan, met de gratis app f.lux kan je hetzelfde bereiken.

Dit toetsenbord kan je 's avonds dus ook op een 'warmere' stand zetten, mogelijk dat dit ook kan bijdragen aan een betere nachtrust. Of er plannen zijn om in de toekomst ook nog een draadloze variant van dit toetsenbord met deze optie uit te brengen, dat is nog niet bekend.

Welke winkels Matias toetsenborden verkopen in de Benelux kan je vinden op deze pagina. Eén daarvan is onlinemacwinkel.nl, hun pagina met alle Matias toetsenborden vind je hier. Het nieuwe toetsenbord uit dit bericht staat daar nog niet tussen, maar zal daar waarschijnlijk over niet al te lange tijd wel verschijnen.

Reacties

11 januari 2018 Een ware MacFreak!

Mooi

en ze staan l te koop in NL, ga naar store finder.

139 euro

11 januari 2018 Redactielid

@ mayo: had niet goed gekeken en daardoor gemist dat de Benelux daar onderaan de pagina stond.

De laatste alinea van het nieuwsbericht is aangepast, maar het toetsenbord waar dit nieuwsbericht over gaat is nog nergens te vinden, want net op de CES aangekondigd.

11 januari 2018 Een ware MacFreak!

Citaat: Of er plannen zijn om in de toekomst ook nog een draadloze variant van dit toetsenbord met deze optie uit te brengen, dat is nog niet bekend.


Jouw link verwijst naar het draadloze model!

Op de site:
Aluminum
+ Bluetooth
+ Backlit
————————————
= Awesome

11 januari 2018 MacFreak Verslaafde

nice

11 januari 2018 Een ware MacFreak!

Het zou nóg handiger zijn dat per toets de achtergrondkleur in te stellen valt. Dit kan handig zijn voor programma's zoals Logic of Final Cut, waar veel met sneltoetsen gewerkt wordt.

12 januari 2018 Redactielid

Citaat: MacFrankie om 18:24, 11-01-2018
Jouw link verwijst naar het draadloze model!Dat is een ander model, want zonder RGB achtergrond-verlichting.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.