Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Confide brengt privacy naar een nieuw niveau

000

Het is altijd verstandig is om zo weinig mogelijk dingen die je echt privé wilt houden digitaal te delen. Wordt het op dit moment misschien nog niet uitgelezen omdat het versleuteld is, als de Quantum computer er eenmaal is dan kan dat altijd alsnog gebeuren.

Maar ondertussen is het natuurlijk wel prettig als de dingen die we wèl delen tijdens digitale communicatie op zijn minst een beetje privé blijven. Het is dan ook goed om te zien dat er meerdere ontwikkelaars zijn die zich daarvoor blijven inzetten, zoals bijvoorbeeld de makers van Signal.Confide

Maar het kan altijd nog beter, en dat laten de makers van de gratis berichten-app Confide zien. Zoals je zelf hierboven kan zien kan je nog wel een schermafbeelding met deze app maken, maar die schermafbeelding is dan wel helemaal wit en bevat dus geen enkele informatie.

Daar stopt het niet bij, ook het opnemen van het scherm (screen recording), AirPlay screen mirroring, schermafbeeldingen in de App Switcher en zelfs schermafbeeldingen met Xcode, het is allemaal niet mogelijk met Confide.

ScreenShieldKit

De techniek die de makers van Confide hiervoor gebruiken hebben ze ScreenShield genoemd, en inmiddels is er zelfs ScreenShieldKit, waarmee ook andere ontwikkelaars deze technieken kunnen inzetten. We zijn benieuwd of dit in de komende tijd dan ook in meer apps gaat verschijnen.

Dit alles maakt Confide op dit moment waarschijnlijk de veiligste berichten-app die er te vinden is, het wordt bijvoorbeeld ook al veel gebruikt door politici in de VS. Als je meer wilt lezen over Confide en de technieken die bij deze app gebruikt zijn, die informatie is te vinden op deze blog-pagina van de makers van Confide zelf.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.