Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Data Apple's Gezondheid-app in rechtszaak gebruikt

001

Apple's Gezondheid-app is een makkelijke plek om jouw data in te voeren en er zijn ook erg veel apps die ermee samen kunnen werken. De uitleg van wat er allemaal met deze app kan vind je op deze support-pagina van Apple zelf.

Maar dat de data in zo'n app ook voor andere dingen gebruikt kan worden zien we in een rechtszaak die op dit moment dient in Freiburg in Duitsland. De verdacht in die zaak wordt ten laste gelegd dat hij een 19 jarige studente zou hebben verkracht en vermoord, meer over die zaak is te vinden op deze pagina van WeltN24.De verdachte weigert zijn code te geven, waarna het openbaar ministerie zich wendde tot een bedrijf in München dat het lukte om daar doorheen te breken. Om welke iPhone het gaat met welke versie van iOS is niet bekend, de Gezondheid-app zit in iOS sinds iOS 8 in 2014 uitkwam.

Bij het uitlezen van de data bleek dat zijn Gezondheid-app heeft geregistreerd dat de verdachte bezig was met het "beklimmen van een trap" op het moment dat het openbaar ministerie denkt dat hij bezig was met het lichaam van de studente naar de oever van de rivier te slepen.

Mocht het openbaar ministerie aan Apple hebben gevraagd om deze data te geven dan had dat niet gekund, want als die data in iCloud opgeslagen wordt dan is dat altijd versleuteld. Maar de data binnen de iPhone is natuurlijk wel uit te lezen, op het moment dat iemand daar toegang toe heeft.

Reacties

12 januari 2018 MacFreak Verslaafde

Verdachte weigert de gegevens vrij te geven die
hem zouden kunnen helpen zijn onschuld te bewijzen ?

Bizar.

Robert, hebben we de correcte info om
tot deze controversiële conclusie te komen ?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.