Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nostalgie: Alice op de iPhone

003

De oudgedienden onder ons zullen het met een glimlach van herkenning begroeten: Alice / Through the Looking Glass.

Oorspronkelijk ontwikkeld door Steve Capps (de man die de eerste Macintosh Finder heeft geschreven) op de Lisa en een van de eerste spellen voor de originele Macintosh 128k (ik heb het originele schijfje nog liggen).

In dit filmpje zie je de oude Macintosh in actie, het spel Alice begint om 2:13.Speelt het filmpje niet goed af of zie je het liever in een hogere resolutie, klik dan hier

Het spel is gebaseerd op de figuren uit de boeken Van Lewis Caroll ("Alice in Wonderland" en "Through the Looking Glass") en lijkt een beetje op een schaakspel.
Op de Folklore.org website is de ontstaansgeschiedenis van het spel te lezen en op de AliceX website kun je een Javascript versie van het spel spelen.

AliceX voor de iPhone is te vinden in de Appstore en kost € 1.59.

Reacties

16 april 2009 Een ware MacFreak!

Begreep 't spel toen niet. En na het zien van de video nog niet. In Revolution in the Valley (zie Folklore.org) is gelezen dat er iemand was die het zo goed kon, dat die vroeg om het spel moeilijker te maken, maar 't gevolg was dat "gewone" mensen het niet meer konden spelen. Ben benieuwd hoe moeilijk deze versie is.

Ik heb net het bovengenoemde verhaal erbij gepakt, en samen met de video snap ik 't nu wel. De schaakstukken proberen boven op Alice te springen. Alice mag de bewegingen van een (door de speler gekozen) schaakstuk uitvoeren (door voor de Koningin te kiezen kies je dus voor het eenvoudigste niveau). Alice kan ontsnappen door snel op een ander veld te springen, of door op een schaakstuk te springen dat nog niet weggesprongen is. Het is dus een actiespel.

Bert

16 april 2009 Een ware MacFreak!

woehoe!!!!

helemaal warm van binnen na het zien van dit filmpje!

Nu nog "return to the Dark Castle" op mn iPhone!

16 april 2009 Een ware MacFreak!

"Glimlach van herkenning" ? Zeg maar gerust:
"Zucht van opluchting" nu ik Berts reactie lees !
Ik dacht al dat ik de enige malloot was die er de
lol nooit zo van inzag. Maar ik was niet de enige.
Het enige leuke eraan vond ik die purrende kat
die in beeld verschijnt, af en toe, geloof ik...

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Als je nog geen lid bent van MacFreak kan je je hier registreren.