Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Samsung werkt aan Otto, een Personal Assistant Robot

003

Terwijl de Echo van Amazon een groot succes voor het bedrijf blijkt, lijkt het er op dat er meer bedrijven zijn die interesse hebben in het maken van zo'n persoonlijke assistent. Want ook Samsung blijkt nu bezig met het maken van zo'n robot, en er is nu voor het eerst een (korte) video van hun creatie: Otto.

De Amazon Echo werkt eigenlijk voor een groot gedeelte hetzelfde als de "Hé Siri" functie in iDevices. Maar omdat die er altijd staat en ook meteen als Bluetooth speaker werkt lijkt die meer gebruikt te worden. Daarbij is het Amazon gelukt om de Echo meteen vanaf het begin ook behoorlijk goed te laten werken, dat is natuurlijk ook een reden voor het succes.

Daar hoort trouwens ook meteen een kanttekening bij. Want Alexa, zo heet officieel 'de assistent' van de Echo, valt onder de regels van Amazon. En die zijn, net zoals bij Google, een stuk minder gericht op jouw privacy en veel meer op het belang van het bedrijf. Of je zoveel data aan een bedrijf wilt geven dat zich richt op veel meer dan alleen jou een service bieden is natuurlijk een persoonlijke keuze. Meer over dat mogelijke dilemma kan je lezen in dit artikel van The Guardian.

En nu komt dus ook Samsung aan boord met hun versie van een Personal Assistant Robot, en deze hebben ze Otto genoemd. Naast functies vergelijkbaar met de Echo, heeft Otto ook nog een HD camera die gezichten kan herkennen en kan hij ook als beveiligingscamera dienen. Verder zit er een klein schermpje op dat gezichtskenmerken en kleine animaties kan laten zien. Als het regent zie je bijvoorbeeld druppels op het schermpje vallen.

Verder kan Otto ook zingen en zijn 'hoofd' bewegen, zoals je hieronder kan zien.

A video posted by Nicole Lee (@nicolenerd) on Apr 27, 2016 at 2:02pm PDT

Update: iMovie voor OS X 10.1.2

002

Apple heeft een update voor iMovie voor OS X uitgebracht en deze update is vooral bedoeld om het nog makkelijker te maken om met dit programma te werken. Tegelijkertijd worden er ook resoluties toegevoegd, zodat de app voorvertoningen van zowel de iPad Pro als de Apple TV nu ook ondersteund worden.

Verder heeft Apple het over "Stabiliteitsverbeteringen", dat betekent dat de app minder last van crashes zou moeten hebben. Met andere woorden, in dat ene woord zit mogelijk voor jou de grootste verbetering in deze versie van iMovie.


Wat is er nieuw in versie 10.1.2

• Eenvoudig te vinden knop 'Nieuw project' in de projectkiezer
• Grotere projectminiaturen die overeenkomen met de vormgeving van iMovie voor iOS
• Snelle aanmaak van projecten, zodat je met een enkele klik kunt gaan bewerken
• Wanneer je op een videofragment klikt, wordt het gehele fragment geselecteerd in plaats van een deel
• Toetscombinatie om een bereik te selecteren binnen een fragment in de kiezer en tijdbalk (houd tijdens slepen de R-toets ingedrukt)
• Ondersteuning voor resoluties van appvoorvertoningen voor de iPad Pro (1600 x 1200) en de Apple TV (1920 x 1080)
• Stabiliteitsverbeteringen


iMovie voor OS X 10.1.2 is te vinden via deze link, en om het te kunnen gebruiken moet je bij de tijd zijn, want de systeemeisen zijn OS X 10.11.2 of hoger. Heb je iMovie voor OS X nog niet en wil je het kopen, dat kan via de link naar de Mac App Store hierboven, en het kost daar € 14,99.

De eerste CareKit apps nu in de iOS App Store

000

Tijdens de recente keynote maakte Apple bekend dat ze na het eerder gepresenteerde HeathKit nu ook CareKit voor ontwikkelaars klaar hadden staan. Met dit open source framework zou het veel makkelijker worden voor ontwikkelaars om HeathKit apps te maken.

Dat is mooi, maar het heeft allemaal natuurlijk pas alleen maar waarde als ontwikkelaars het ook echt gaan gebruiken. Gelukkig is dat zo, want recent zijn er een aantal apps die update hebben gekregen waardoor ze nu allemaal van dit open source framework van Apple gebruik maken.

De vier apps die nu dus allemaal CareKit gebruiken zijn de volgende, waarbij de namen eigenlijk meteen al duidelijk maken wat deze apps doen:


Glow Nurture - Pregnancy Tracker, Due Date Calculator, Baby Bump app

Glow Baby - Breastfeeding Timer, Diaper Change, Sleep Log, Milestones & Growth Tracker

Start - depression test, pill reminder, mood tracker, side effect & medication manager

One Drop for Diabetes Management


Al deze apps zijn gratis, waarbij alleen Glow Nurture een in-app aankoop heeft. Dat is ook meteen een stevige, want Glow Premium kost maar liefst € 47,99.

Is dit de schematische tekening van de 5,5-inch iPhone 7?

006

Er is een schematische tekening opgedoken die mogelijk van de 5,5-inch iPhone 7 is. Die komt van de Japanse site Mac Otakara (die hem op zijn beurt weer van het Japanse magazine MacFan heeft). Deze bronnen hebben in het verleden ook al laten zien dat als ze dit soort dingen naar buiten brengen dat die nog wel eens willen kloppen.

Daarbij zien we in deze tekening een aantal dingen die overeen komen met eerdere geruchten. Bijvoorbeeld de dubbele camera, die nog wel uit zou steken, de drie aansluitpunten voor een Smart Connector en het ontbreken van de 3,5 millimeter aansluiting voor een koptelefoon of oortjes.

Dat Apple mogelijk de 3,5 millimeter aansluiting voor een koptelefoon of oortjes zou gaan laten vallen in de iPhone 7 kwam al in veel geruchten naar voren. Apple zou kiezen voor het gebruiken van de Bluetooth en de Lightning-aansluiting voor koptelefoons of oortjes. Als je dan de Lightning-aansluiting willen gebruiken voor een koptelefoons of oortjes, en tegelijkertijd je iPhone op zou willen laden, dan zou dat mogelijk kunnen via die Smart Connector.

Al deze details bij elkaar komen ook exact overeen met een 'spy pic', die eerder de ronde deed. Die foto kan je hieronder zien, waarbij de camera hetzelfde er uit ziet, en ook de drie puntjes voor de Smart Connector te zien zijn.

Wereldwijde verkopen smartphones groeien niet meer

016

Volgens IDC werden er in eerste kwartaal van dit jaar ongeveer evenveel smartphones verkocht als in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. in het eerste kwartaal van dit jaar zouden dat er 334,9 miljoen zijn geweest, in datzelfde kwartaal vorig jaar waren het er 334,3 miljoen.

In dat licht gezien is het niet zo vreemd dat het Apple niet gelukt is om weer meer smartphones te verkopen, in deze markt lijkt op het eerste gezicht de groei er gewoon uit te zijn. Maar mogelijk dat Apple in het komend kwartaal wel weer groei laat zien, want alle indicatoren laten zien dat de iPhone SE als warme broodjes over de toonbank gaat, en bij de goedkopere opties is er nog steeds welk groei.

Dat zou ook kloppen als je kijkt naar welke fabrikanten wel groei laten zien in deze markt volgens IDC. Want dat zijn de fabrikanten die goedkope smartphones maken, zoals bijvoorbeeld OPPO en vivo. De smartphones van die makers zijn een stuk goedkoper dan de iPhone SE, maar dat model is natuurlijk relatief erg goedkoop als je kijkt naar de enorme hoeveelheid techniek die je daarmee krijgt. Dus absoluut gezien nog steeds duur, vergeleken met de goedkoopste leveranciers in deze markt, maar relatief wel goedkoop.Apple daalde dus 16,3 procent en Samsung liet een daling van 0,6 procent zien. De makers van goedkope smartphones lieten dus wel stijgingen zien, bijvoorbeeld Huawei met 58,4 procent, OPPO groeide 153,5 procent en vivo 123,8 procent.

OPPO en vivo zijn allebei aanwezig in deze markt sinds 2011 en waren tot nu toe vooral bezig in zuidoost Azië. Inmiddels zijn beiden ook in andere landen te vinden. Dat is voor OPPO vooral andere Aziatische landen, en in het Midden Oosten en Afrika. vivo had meteen ook een aanwezigheid in India, maar is nog steeds vooral een grote speler binnen China. Hun premium model, de X5Pro, doet het daar ook erg goed.

Calendars 5 is Apple's Gratis App van de Week

006

Calendars 5 is een app die internationaal veel lof heeft gekregen, en veel mensen vinden deze app beter dan de Agenda-app die Apple zelf bij iOS meelevert.

Daarbij wel meteen een kanttekening: één van de voordelen van Calendars 5 is dat deze app 'natural language input' ondersteunt. Dat is wat we al van de Agenda-app van onze Macs kennen. Daar hoef je niet precies aan te geven waar en wanneer je jouw volgende afspraak wilt plannen, maar kan je gewoon op het plusje drukken en bijvoorbeeld "morgen afspraak met Piet om twee uur in de middag" intypen, gevolgd door een Enter of een Return.

Het is prachtig dat Calendars 5 dat ondersteunt (en eigenlijk vreemd dat Apple's Agenda-app voor iOS dat nog niet doet), maar er werd niet voor niets een kanttekening geplaatst. Want Calendars 5 ondersteunt dat voor Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch, Spaans en Vereenvoudigd Chinees, maar het Nederlands zit daar dus niet bij.

In de review hieronder krijg je een prima idee wat Calendars 5 allemaal kan, maar houd dus in je achterhoofd dat die optie voor natuurlijke input in het Nederlands niet zal werken.

Maar ook zonder dat is Calendars 5 nog steeds de moeite waard, zeker nu het de Apple's Gratis App van de Week is en je het dus gratis en voor niks in de iOS App Store kan vinden.

Calendars 5 werkt trouwens op ieder iDevice, zolang daar tenminste maar minimaal iOS 8.0 op staat.

Kwartaalcijfers Apple voor het tweede kwartaal 2016

006

Apple heeft gisteravond de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar gepresenteerd. Zoals verwacht is dit het tweede kwartaal op rij dat het Apple niet is gelukt om eerdere records te verbreken, wat ook wel te verwachten was.

Want de ontwikkeling in de markt voor computers is nog steeds negatief. En hoewel Apple dit keer ook de verkopen van de Mac wat zag dalen, was dat nog steeds minder dan de rest van de markt, en liep het marktaandeel dus op. Verder waren de verkopen van de iPhone vorig jaar extreem goed, de kans dat Apple dat met het s-model nog een keer zou kunnen overtreffen lagen bij voorbaat al niet voor de hand.

Waar Apple in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog een omzet behaalde van 58 miljard dollar en een winst van 13,6 miljard dollar waren die cijfers nu respectievelijk 50,6 miljard dollar en 10,5 miljard dollar. Dat kwam naast de daling van de verkoop voor de Macs vooral ook door een daling bij de verkoop van de iPhones.

Want van de iPhone werden er in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 61 miljoen verkocht, terwijl in dit kwartaal de teller op 51,2 miljoen bleef steken. Hieronder zie je de omzetdaling van Apple in verhouding over de afgelopen tien jaar, en specifiek voor de iPhone.

Services

Tegelijkertijd konden CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri toch veel positieve dingen melden. Zo groeide de Services-tak met maar liefst 20 procent en was nu goed voor een omzet van maar liefst 5,99 miljard dollar, onder andere door het succes van Apple Music. Dat laat nog steeds een gezonde groei zien, want in de afgelopen twee maanden kwamen daar 2 miljoen nieuwe betalende gebruikers bij, waardoor er nu meer dan 13 miljoen van die gebruikers voor Apple Music zijn.

Tim Cook zei het als volgt (in de vertaling van Apple zelf):


Ons team heeft uitzonderlijk goed gepresteerd in een klimaat van sterke macro-economische tegenwind. We zijn uiterst tevreden over de ononderbroken sterke omzetstijging die is gegenereerd door Services, dankzij de ongekende kracht van het Apple ecosysteem en onze groeiende basis van meer dan één miljard actieve apparaten.


Die groei van de services, en het potentieel, van Apple's Services-tak waren de reden dat analist Gene Munster een week geleden al liet weten dat hij heeft berekend dat alleen die tak van Apple al een waarde van 260 miljard dollar zou moeten vertegenwoordigen. Tenminste, als die op dezelfde manier zou worden gewaardeerd als de waarde die investeerders aan Google toekennen.

De nieuwe dingen die Apple recent uit heeft gebracht: de ververste MacBook, de 9,7-inch iPad Pro en de iPhone SE zitten trouwens allemaal nog niet in deze cijfers. Met name de iPhoine SE is een groot succes, zo groot dat het Apple heeft verrast, waardoor het bedrijf moeite had om aan de enorme vraag te voldoen:

Tim Cook zei hier het volgende over:


We're thrilled with the response that we've seen on it. It's clear there's a demand there that's much beyond what we thought, which is why we have the constraint that we have.


iPad

Wat betreft de 9,7-inch iPad Pro, Apple verwacht daarmee de beste omzet voor de iPad te behalen van de afgelopen twee jaar. Apple heeft met de iPad trouwens ook de markt voor tablets waar een goede winst op te behalen is bijna helemaal in handen. Want Luca Maestri vertelde dat Apple volgens de cijfers van onderzoeksbedrijf NPD bij de tablets boven de 200 dollar maar liefst 78 procent van de markt in handen heeft.

Verder werd er ook nog verteld dat uit onderzoek van 451 Research is gebleken dat maar liefst 97 procent van de gebruikers erg tevreden is met de iPad Air 2 en dat dit getal bij zakelijke gebruikers van de iPad op 94 procent ligt, waarbij 71 procent van plan is om er een te kopen.

Hieronder de omzet en de verkoop van de iPad over de afgelopen vier jaar.

China

In China daalde de omzet van Apple met maar liefst 26 procent, maar Tim Cook was toch duidelijk positief over de toekomst van de mogelijkheden voor Apple daar. Hij zei daarbij dat deze regio veel stabieler is ("a lot more stable") dan dat meeste mensen denken. Opvallend, want recent kon je hier op MacFreak nog lezen dat in China de iTunes en iBooks Stores gesloten waren door de overheid. Niet iets wat erg stabiel overkomt.

Mac

Bij de Mac ziet Apple vooral veel nieuwe gebruikers erbij komen, meer dan de helft van de kopers van een Mac doen dat voor het eerst. In China ligt dat percentage op 80 procent, maar dat is niet zo heel erg verbazend als je je bedenkt dat er een aantal jaar geleden nog nauwelijks Macs in China waren.

iPhone

Bij de iPhone zien we trouwens een vergelijkbare ontwikkeling, daar blijven erg veel mensen overstappen van Android naar de iPhone. In het afgelopen half jaar waren dat er meer dan in welk half jaar tot nu toe. In de zakelijke markt zouden 78 procent van de bedrijven die smartphones willen kopen voor de iPhone kiezen.

Apple Watch

Apple bevestigde dat er van de Apple Watch meer verkocht zijn in het eerste kwartaal dan van de iPhone tijdens diezelfde periode. Meer daarover kon je eerder al lezen in dit nieuwsbericht hier op MacFreak. Volgens Tim Cook ligt er een opwindende toekomst voor de Apple Watch voor ons ("an exciting future ahead").

Mocht je meer van de cijfers in grafieken willen zien, de grafieken in dit nieuwsbericht komen allemaal van de prima site Six Colors. Alle grafieken daar van de cijfers van Apple over dit kwartaal zijn te zien op deze pagina.

Mocht je je zorgen maken over de wat tegenvallende cijfers van Apple, dan is het misschien een goed idee om deze resultaten in perspectief te zien. Dat kan op deze pagina van SiliconValley.com. Daar kan je zien dat ongeveer 40 procent van alle winst die in Silicon Valley gemaakt is op dit moment bij Apple terecht komt. Wat betreft de financiën lijkt er dus voorlopig weinig reden tot zorg. Integendeel.

Hieronder de volledige tekst van het persbericht dat Apple Nederland heeft uitgebracht. Daarin kan je ook de details lezen over de financiële beslissingen die Apple heeft genomen naar aanleiding van deze cijfers. Er lijkt trouwens wel een fout te staan in de tweede zin, volgens ons zijn daar de woorden "nettokwartaalwinst" en 'kwartaalomzet" omgewisseld:


Apple maakt resultaten voor tweede kwartaal bekend

Totaalbedrag kapitaalterugvloeiingsprogramma verhoogd tot $ 250 miljard

CUPERTINO, dinsdag 26 april 2016 - Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2016, dat werd afgesloten op 26 maart 2016. De nettokwartaalwinst bedroeg $ 50,6 miljard, ofwel $ 1,90 per aandeel, bij een kwartaalomzet van $ 10,5 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $ 58 miljard, en een nettowinst van $ 13,6 miljard, ofwel $ 2,33 per aandeel. De brutomarge bedroeg 39,4 procent, vergeleken met 40,8 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 67 procent van de totale omzet.

"Ons team heeft uitzonderlijk goed gepresteerd in een klimaat van sterke macro-economische tegenwind", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "We zijn uiterst tevreden over de ononderbroken sterke omzetstijging die is gegenereerd door Services, dankzij de ongekende kracht van het Apple ecosysteem en onze groeiende basis van meer dan één miljard actieve apparaten."
Het bedrijf heeft ook bekendgemaakt dat de raad van bestuur ermee heeft ingestemd om het bedrag dat is gemoeid met het kapitaalterugvloeiingsprogramma voor aandeelhouders met meer dan $ 50 miljard te verhogen. Tot eind maart 2018 verwacht Apple hiervoor in totaal $ 250 miljard aan liquide middelen uit te trekken.

"We hebben een sterke cashflow uit bedrijfsactiviteiten van $ 11,6 miljard en we hebben tijdens het tweede kwartaal $ 10 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders via ons kapitaalterugvloeiingsprogramma", aldus Luca Maestri, CFO van Apple. "We zijn tevreden te kunnen melden dat we dankzij deze uitstekende cijfers het bedrag van het programma hebben verhoogd tot $ 250 miljard."

In het kader van het herziene programma heeft de raad van bestuur ook haar fiat gegeven voor het verhogen van het totaalbedrag voor de terugkoop van aandelen van $ 140 miljard naar $ 175 miljard. Daarnaast is Apple voornemens het vereffenen van uitgeoefende voorwaardelijke aandelen voort te zetten.

De raad van bestuur is ermee akkoord gegaan dat het kwartaaldividend van het bedrijf met 10 procent wordt verhoogd. Per 12 mei 2016 wordt per aandeel een dividend van $ 0,57 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 9 mei 2016 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

Sinds de invoering van het kapitaalterugvloeiingsprogramma in augustus 2012 heeft Apple al meer dan $ 163 miljard laten terugvloeien naar de aandeelhouders, waaronder $ 117 miljard via terugkoop van aandelen.

Apple blijft actief op de Amerikaanse en internationale obligatiemarkt voor de financiering van het programma. Het kapitaalterugvloeiingsprogramma wordt zorgvuldig gemonitord door het management en de raad van bestuur, en zal jaarlijks worden herzien.

Apple geeft de volgende indicaties voor het derde kwartaal van het boekjaar 2016:
• Een omzet tussen de $ 41 miljard en $ 43 miljard
• Een brutomarge tussen de 37,5 en 38 procent
• Exploitatiekosten tussen de $ 6 miljard en $ 6,1 miljard
• Andere inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 300 miljoen
• Een belastingtarief van 25,5 procent
De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2016 worden besproken, kan vanaf 26 april 2016 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Dit persbericht bevat prognoses over onder meer de toekomstige omzet van het bedrijf, de brutomarge, exploitatiekosten, andere inkomsten/uitgaven, het belastingtarief, plannen voor het uitkeren van dividend, het terugkopen van aandelen en de uitgifte van obligaties. Deze prognoses zijn onderhevig aan risico’s en onzekerheden, en de feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken. Enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de resultaten zijn: het effect dat economische factoren en concurrentiefactoren en de reactie hierop van Apple kunnen hebben op het aankoopgedrag van bedrijven en consumenten met betrekking tot de door Apple geleverde producten; de voortdurende concurrentiedruk in de markt; de mate waarin Apple erin slaagt tijdig nieuwe programma’s, producten en technologische innovaties op de markt te brengen en de vraag hiernaar te stimuleren; het effect dat de introductie van en de overstap op nieuwe producten, wijzigingen in productprijzen of productaanbod en/of hogere kosten van onderdelen kan hebben op de brutomarge van Apple; het voorraadrisico dat verband houdt met de noodzaak voor Apple om productcomponenten te bestellen of te reserveren voordat klanten hun bestelling plaatsen; de voortdurende beschikbaarheid (onder acceptabele voorwaarden of überhaupt) van bepaalde onderdelen en diensten die van essentieel belang zijn voor de zakelijke activiteiten van Apple en die momenteel worden verkregen via een enkele of een beperkt aantal bronnen; het effect dat de afhankelijkheid van Apple van de fabricageactiviteiten en logistieke diensten van onafhankelijke leveranciers kan hebben op de kwaliteit, kwantiteit of kosten van de door Apple geproduceerde producten of geleverde diensten; risico’s die verband houden met de internationale bedrijfsvoering van Apple; de afhankelijkheid van Apple van intellectueeleigendomsrechten en digitaal materiaal van derden; het mogelijke effect van een eventuele constatering dat Apple inbreuk heeft gemaakt op de intellectueeleigendomsrechten van derden; de afhankelijkheid van Apple van de leveranciers, providers en andere resellers van Apple producten; het effect dat problemen met de product- en servicekwaliteit kunnen hebben op de verkopen en de bedrijfswinst van Apple; de voortdurende dienstbaarheid en beschikbaarheid van belangrijke leidinggevenden en werknemers; oorlogen, terrorisme, problemen op het gebied van de volksgezondheid, natuurrampen en andere omstandigheden die de bevoorrading, de aflevering of de vraag naar producten zouden kunnen ontwrichten; en ongunstige uitkomsten van gerechtelijke stappen. Meer informatie over factoren die mogelijk van invloed kunnen zijn op de financiële resultaten van Apple is regelmatig te vinden in de secties "Risk Factors" en "Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations" in de openbare stukken van Apple die zijn gedeponeerd bij de SEC, waaronder Apple’s Form 10-K voor het boekjaar dat werd afgesloten op 26 september 2015, Apple’s Form 10-Q voor het kwartaal dat werd afgesloten op 26 december 2015 en Apple’s Form 10-Q voor het kwartaal dat werd afgesloten op 26 maart 2016, dat eveneens zal worden gedeponeerd bij de SEC. Apple is niet verplicht om de prognoses of gegevens bij te werken, die geldig zijn op de datum waarop deze zijn verstrekt.

Opletten: gegevens sommige gebruikers Spotify liggen op straat

003

Spotify is al meerder keren gehackt, bijvoorbeeld eind 2015 bleek al dat er van honderden accounts van Spotify de details bij anderen in terecht waren gekomen. In het verleden heeft Spotify laten weten dit soort hacks serieus te nemen, en dat ze de veiligheid zouden verbeteren.

Maar of dat gelukt is lijkt de vraag, want ook nu blijkt weer dat gegevens van honderden bekend te zijn bij mensen die daar normaal gesproken helemaal geen toegang toe zouden moeten hebben.

Wat er precies aan de hand is, dat is nog niet bekend. Maar als je een account bij Spotify hebt is het waarschijnlijk een goed idee om op dit moment je wachtwoord te veranderen. Let daarbij op dat dit een wachtwoord is dat je alleen voor Spotify gebruikt, mocht het hackers lukken om jouw gegevens bij Spotify in handen te krijgen, dan kunnen ze dat wachtwoord in ieder geval niet ook nog op andere plekken gebruiken.

Het is natuurlijk mogelijk dat dit een geval is van 'social engineering', en dat de gebruikers zelf in bijvoorbeeld phishing mails zijn getrapt en hun gegevens dus zelf hebben 'weggegeven'. Dat was achteraf ook eerder al het geval bij iCloud en Google. Maar ondertussen zullen ze bij Spotify vast ook nog eens goed naar de beveiliging kijken, want je wordt toch altijd achterdochtig of dat allemaal wel goed werkt op zo'n moment.

Twee nieuwe commercials voor de iPhone 6s

000

App heeft weer twee nieuwe commercials uitgebracht: "Onions" en "Fingerprint". Die laatste ligt in de lijn van eerder commercials van Apple, je ziet in hoog tempo een heleboel voorbeelden voorbij komen van manieren waarop je jouw vingerafdruk op de nieuwe iPhones kan gebruiken, en hoe handig dat kan zijn.

De eerste is een 'klassieke' reclame, waarbij voor enorme overdrijving gekozen wordt. Dat kan werken, of juist irritatie opwekken, maar of dat hier wel of niet werkt is natuurlijk erg persoonlijk. Er wordt in ieder geval erg duidelijk gemaakt dat de nieuwe iPhones in 4K kunnen filmen.


Onions:

4K video on iPhone 6s makes whatever you shoot look amazing. Even onions.Fingerprint:

With Touch ID on iPhone 6s, your fingerprint does way more than just unlock your phone.Geruchten over iPhone 7 spreken elkaar tegen

004

Ming-Chi Kuo, de analist bij KGI Securities heeft een goede reputatie wat betreft voorspellingen wat Apple gaat doen. Maar ook die reputatie is niet vlekkeloos, iedere analist zit er wel eens helemaal naast.

Of dat dit keer het geval is is nog niet duidelijk, maar hij voorspelt dat de nieuwe iPhone, die in de herfst van dit jaar verwacht word, niet veel dingen heeft waardoor die aantrekkelijk zou zijn ("doesn't believe it will have many attractive selling points").

Maar bijna tegelijkertijd komen er geruchten uit China dat Apple juist voor de iPhone 7 met veel nieuwe dingen zou komen. Volgens I4U News, die dat nieuws weer haalde van DigiTimes en Storm.mg, zou de komende iPhone helemaal water- en dust-proof zijn, en zou de Home-knop een tip-toets worden.Zo'n aanraakgevoelige Home-knop zou er meteen voor zorgen dat de voorkant helemaal vlak zou worden, en een klik-mechanisme weghalen dat in oudere iPhones nog wel eens de geest wil geven. Verder zou het Apple gelukt zijn om de camera aan de achterkant niet meer uit te laten steken, iets waar sommige mensen zich aan ergeren (maar waar mensen met een hoesje om hun iPhone waarschijnlijk geen last van hebben).

Het is lang geleden dat het Apple gelukt is om de plannen voor hun nieuwe iPhone geheim te houden, maar het lijkt er op dat dit tot nu toe wel zo is. Want verschillende bronnen laten dus compleet verschillende geruchten over de nieuwe iPhone horen.

Dat water- en dust-proof maken zou trouwens ook wel eens te maken kunnen hebben met het weglaten van de koptelefoonaansluiting, en de audio via de Lightning-aansluiting te laten lopen. Dat is trouwens iets dat al wel in meerdere geruchten voorbij is gekomen.

De huidige iPhone 6s en iPhone 6s Plus modellen en de Apple Watch kunnen trouwens allemaal al erg goed tegen water. Kennelijk is Apple al hard aan het werk om de devices steeds beter bestand tegen water te maken, en een verder verbetering daarvan in de iPhone 7 lijkt dan ook voor de hand te liggen.