Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Vandaag is de laatste dag van de Summer Sale bij Steam

000

Tot en met vandaag is het zomeruitverkoop bij Steam, dus als je er snel bij bent dan kan je tot en met vanavond 7 uur (onze tijd) met een stevige korting daar interessante games kopen. De kortingen lopen uiteen van een niet zo spectaculaire 20 procent, tot maar liefst 92 procent.

Dat betekent bijvoorbeeld dat er 6 euro van de prijs van Tomb Raider af is, dat je Civilization voor minder dan 40 euro kunt aanschaffen en dat je voor XCOM 2 op dit moment bij Steam minder dan 20 euro hoeft neer te leggen.

Let wel even goed op bij de systeemeisen voordat een game koopt, het zou zonde zijn als je ervoor betaalt en dat je er daarna pas achter komt dat het niet op jouw Mac werkt.

De coltrui van Steve Jobs binnenkort weer te koop

005

Tijdens keynotes was Steve Jobs altijd in vorm, de bloed zweet en tranen in het proces waren voor hem allemaal gericht op dat magische moment dat je het aan de wereld kan tonen, en mensen er blij mee kan maken.

Niet alleen tijdens alle keynotes had Steve altijd hetzelfde aan: New Balance gymschoenen, blauwe jeans van Levi's en een zwarte coltrui van Issey Miyake, dit was gewoon wat hij de hele tijd droeg. Waarschijnlijk was de reden wat in het Engels 'decision fatigue' genoemd wordt; als je zo ontzettend veel beslissingen per dag moet maken, dan is het vermijden van zo'n beslissing tijdens het aankleden 's ochtend een vermindering van die druk.

Maar er zijn ook mensen die denkeen dat Steve aan een imago werkte, zoals Johnny Cash altijd in het zwart gekleed ging en auteur en journalist Tom Wolfe bijvoorbeeld juist altijd witte pakken droeg.

Wat de reden ook was, na het overlijden van Steve Jobs haalde Issey Miyake de Semi-Dull T (zoals de trui die Steve altijd droeg heette) uit het assortiment. Tot nu toe, want binnenkort zal de Semi-Dull T weer te koop zijn, voor 270 dollar kan je dan dezelfde coltrui dragen als die waar Steve Jobs zo dol op was.

Video's van Niet Storen Tijdens Autorijden in iOS 11

001

Met het almaar toenemen van de mogelijkheden van een smartphone is het voor veel mensen kennelijk niet makkelijk om de binnenkomende alerts te negeren. Gevaarlijk, vooral als die notificaties binnenkomen tijdens het verkeer, wanneer we natuurlijk graag willen dat iedereen hun aandacht goed houdt bij wat er op de weg gebeurt.

Dat smartphones de levens van sommigen om ons heen teveel in beslag nemen, en dan vooral in het verkeer, werd extra duidelijk door Pokémon Go. De spelers daarvan zorgden voor veel ongelukken, vooral als dat in het verkeer gespeeld werd. Hieronder een paar voorbeelden daarvan.

Maar we hebben niet altijd iets als Pokémon Go nodig om ons af te leiden, de eerder genoemde notificaties zorgen ook voor veel gevaarlijke momenten in het verkeer. Dat weet Apple ook, in iOS 11 is dan ook een speciale functie toegevoegd: Niet Storen tijdens het autorijden.

In de twee video's hieronder kan je zien hoe dat werkt, een geschreven stap-voor-stap uitleg in het Nederlands kan je hier vinden.

De belangrijkste geruchten rond de komende iPhones

001

De geruchtenstroom rond de komende iPhones blijft natuurlijk aanhouden, Apple is nog steeds zo'n ontzettend grote speler in dit veld dat iedereen het met argusogen in de gaten houdt.

Het meest opvallende bij al deze geruchten was de lijst van voorspellingen van Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities, die keer op keer laat zien dat hij heel erg korte lijntjes heeft bij de toeleveranciers van Apple. Wat betekent dat hij degene is die het het vaakst bij het rechte eind heeft.

Hieronder de lijst van Ming-Chi Kuo, die gisteren naar buiten kwam:


(1) Apple will roll out three iPhone models in 2H17, including an all-new design 5.2” (or 5.8” depending on the definition of screen size in use) OLED iPhone & LCD models including 4.7” & 5.5” (front form factor deisgn similar to current ones).

(2) OLED iPhone will adopt full-screen design, with the highest screen-to-body ratio of any smartphone currently available worldwide (thanks to a notch display design); the OLED model will also come with a virtual Home button, though the button will not support fingerprint recognition. "We predict the OLED model won't support fingerprint recognition, reasons being: (1) the full-screen design doesn't work with existing capacitive fingerprint recognition, and (2) the scan-through ability of the under-display fingerprint solution still has technical challenges, including: (i) requirement for a more complex panel pixel design; (ii) disappointing scan-through of OLED panel despite it being thinner than LCD panel; and (iii) weakened scan-through performance due to overlayered panel module. As the new OLED iPhone won't support under-display fingerprint recognition, we now do not expect production ramp-up will be delayed again (we previously projected the ramp-up would be postponed to late October or later)."

(3) OLED iPhone will support 3D sensing for facial recognition & improved selfie quality.

(4) OLED iPhone & 5.5” LCD iPhone will both come with DRAM capacity of 3GB (for dual-camera requirements), while 4.7” version will only use 2GB DRAM (for only single camera).

(5) Three new models will all come with 64GB and 256GB storage options.

(6) All three new models will have a Lightning port; however, there will be an embedded USB-C power delivery IC for higher charging efficiency.

(7) The output power of the receiver & speaker of OLED iPhone will be more consistent to create better stereo effects.

(8) To maintain its boutique image, we think the OLED version will offer fewer options for casing colors than LCD iPhone models.

(9) We predict October-November & August-September as production ramp-up schedules of OLED iPhone & LCD iPhone, respectively. "For optimized promotional effect, we think Apple may unveil the three models simultaneously in September, though the launch date of the OLED version may trail that of LCD models, and supply tightness may not improve before 1H18."

(10) We forecast shipments of the three new models in 2017F will be 80-85mn units, with an equal split between OLED & LCD versions.


Maar dat is nog niet alles, ook volgens Mark Gurman van Bloomberg zou Apple Touch ID helemaal laten vallen, en zou er bij de komende iPhones gekozen worden voor 3D gezichtsherkenning. Die zou erg goed werken, zelf als de iPhone op een tafel ligt zou deze techniek geen probleem hebben met de hoek.

Eén belangrijke kanttekening: Mark Gurman was in de tijd dat hij bij 9to5Mac zat een behoorlijk betrouwbare bron, sinds hij bij Bloomberg werkt heeft die reputatie wel een deukje opgelopen. Maar omdat zijn voorspelling nu dezelfde is als die van Ming-Chi Kuo lijkt de waarschijnlijkheid van dit gerucht wel toe te nemen.

Aandeel Apple verdubbelde even in de afgelopen nacht

000

Apple's CEO Tim Cook en de zijnen werken erg hard om ons zoveel mogelijk te voorzien van prachtige devices, en daardoor de waarde van het beursaandeel zo hoog mogelijk uit te laten komen, wat goed is voor de investeerders.

Maar zelfs Tim Cook zal gisteravond wel even een wenkbrauw hebben opgetrokken toen hij de koers van het aandeel Apple zag. Want op veel sites, waaronder Yahoo Finance, Google Finance en Bloomberg Terminal, was Apple's aandeel gisteravond (plaatselijke tijd in de VS) plotseling twee keer zoveel waard.

Eén blik op andere tech-fondsen maakte waarschijnlijk voor iedereen overduidelijk dat er iets vreemds aan de hand was, want Alphabet (het moederbedrijf van Google), Microsoft, eBay en Amazon stonden allemaal op $ 123,47, voor sommige bedrijven een daling van maar liefst 80 procent. Inmiddels is gebleken dat het ging om een fout in Nasdaq's unlisted trading privileges (UTP), in dit artikel van Bloomberg kan je meer hierover lezen.

Waarschijnlijk had het iets te maken met de vrije dag vandaag, in de VS is het vandaag onafhankelijkheidsdag, hun Independence Day wordt altijd gevoerd op de vierde juli. De aandelen zijn inmiddels allemaal weer terug op de normale niveaus en Apple's aandeel staat nu op $ 143,50, dat is een daling van 52 cent ten opzichte van de voorgaande handelsdag.

Met iBus kan iedereen zelf een Apple Watch Herstellen

000

Heb je een probleem met een iDevice, dan is met iTunes verbinden en kiezen voor de Herstel-optie in de meeste gevallen genoeg om het op te lossen, zeker als het probleem in de software zit.

Daarbij wordt je iDevice door iTunes in de Herstel-modus gezet (recovery mode), als dat niet werkt dan wil het ook nog wel eens helpen om je iDevice in de DFU modus te zetten. DFU staat voor Device Firmware Upgrade, de uitleg hoe dat werkt en hoe je het kunt activeren is te vinden op deze pagina.

Maar een Apple Watch heeft voor ons, de 'gewone' gebruikers, deze optie niet. Dit is omdat alles loopt via de Watch-app op je iPhone, iTunes komt er dus helemaal niet aan te pas. Dat is anders voor mensen bij de Apple Store, die kunnen door verbinding te maken van de diagnostische aansluiting die binnenin de sleuf voor de bandjes zit verborgen jouw Apple Watch wel met iTunes verbinden.

Voor ons is dit inmiddels ook mogelijk, maar dan moet je wel eerst minimaal 100 dollar neertellen voor een iBus. Dat is al een drempel, extra probleem is dat er een een iBus is voor de Apple Watch Series 0 en Series 1 (100 dollar), en een andere voor de Apple Watch Series 2 (120 dollar). Ze zijn allebei wel te gebruiken voor zowel het 38 mm model, als de grotere 42 mm Apple Watch.Door de relatief hoge prijs lijkt dit vooral interessant voor reparateurs. Maar mogelijk dat deze oplossing ervoor zorgt dat er meer plekken zullen zijn die makkelijk en snel een Apple Watch met softwareproblemen kunnen Herstellen.

Mocht je op zoek zijn naar de software voor een Apple Watch, die kan je vinden via de links hieronder:


watchOS 3 voor Apple Watch S0 38mm
watchOS 3 voor Apple Watch S0 42mm
watchOS 3.2 voor Apple Watch S1 38mm
watchOS 3.2 voor Apple Watch S1 42mm

Is dit het frame van de iPhone 8?

000

Er is een foto opgedoken waarvan geclaimd wordt dat wat op die foto te zien is het frame is van de iPhone 8, de bron zou van Foxconn zelf zijn. Het eerste wat meteen opvalt als we dit frame bekijken is het ontbreken van een uitsparing voor de Home-knop.

Het frame van de iPhone 7 modellen heeft zo'n uitsparing natuurlijk wel, in de tweets hieronder kan je beide zien, zodat je ze makkelijk kan vergelijken. Als dit inderdaad een frame van de iPhone 8 is, dan is dit een extra bevestiging dat de fysieke Home-knop van de iPhone 8 gaat verdwijnen.


#iPhone8 Screen Bracket Frame (Foxconn's picture) pic.twitter.com/yar06AORc5— Benjamin Geskin (@VenyaGeskin1) July 2, 2017

iPhone 7 screen bracket for comparison pic.twitter.com/NkXFOtTStF— Benjamin Geskin (@VenyaGeskin1) July 2, 2017


Bijna tegelijkertijd kwamen er nieuwe gerenderde Tekstafbeeldingen van Martin Hajek naar buiten, zodat wij ook kunnen meegenieten van zijn visie, van hoe hij denkt dat de iPhone 8 er in een witte versie uit zal gaan zien.

Helemaal onderaan zie je zowel de witte als de zwarte versie van Martin Hajek's gerenderde afbeeldingen, zodat je ze makkelijk kan vergelijken. Het gaat hierbij trouwens om concepten, het is dus goed mogelijk dat het uiterlijk van de iPhone 8 in de versie die later dit jaar uitkomt anders zal zijn dan wat je hier ziet.(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

Een compleet nieuwe wereld dankzij ARKIt

003

Dat we enthousiast zijn over de mogelijkheden die Apple's nieuwe ARKIt in iOS 11 iedereen gaat bieden met een iDevice met minstens een A9 of A10 processor, dat heb je als trouwe lezer van MacFreak al vaker kunnen merken. Een kleine week geleden kon je bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht 6 video's met allerlei voorbeelden daarvan zien.

De Franse ontwikkelaar Nedd heeft op Twitter nu een filmpje gezet waarin het meest spectaculaire voorbeeld van Augmented Reality gemaakt met Apple's ARKit tot nu toe te zien is. Want in de video hieronder zien we een compleet virtuele wereld waar je helemaal in (en gelukkig ook weer uit) kan stappen.

In één klap is Pokémon Go hopeloos verouderd, het wachten is nu dat dit soort dingen later dit jaar uit gaan komen. En natuurlijk op alle ongelukken die ermee gaan gebeuren. Daarom hierbij nu alvast een waarschuwing voor iedereen die hiermee aan de slag gaat: de werelden die je op het schermpje ziet zijn virtueel, stoten of vallen de in reële wereld zal toch echt pijn blijven doen, of erger.


- Yep, we just made an inter-dimensional portal with #ARkit 🌀cc @madewithARKit pic.twitter.com/W5pNQBXZs3— Nedd (@nedd) June 30, 2017


Voordat we je blij maken met een dode mus, de eerder genoemde devices met een A9 of A10 processor zijn de volgende, en dus de minimale hardware die hiervoor nodig hebt.


• iPhone 6s en 6s Plus
• iPhone 7 en 7 Plus
• iPhone SE
• iPad Pro (9,7-inch, 10,5-inch of 12,9-inch)
• iPad (2017)

Winnaars 10e iPhone Photography Awards bekend

001

Ook dit jaar zijn de iPhone Photography (IPP) Awards weer uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor de allerbeste foto's die met een iDevice gemaakt zijn, en dat is de 10e keer sinds 2007, toen de allereerste iPhone uitkwam.

Mocht je zelf mee willen dingen naar één (of meerdere) van deze prijzen, de regels en hoe je hieraan mee kan doen zijn allemaal te vinden op de pagina met de FAQ van de IPP Awards zelf.

Maar verreweg het meest interessant zijn natuurlijk de winnende foto's, die zijn allemaal te zien op de homepage van de IPP Awards. Hieronder kan je alvast een bloemlezing van de foto's zien die op ons de meeste indruk maakten, in willekeurige volgorde.

De categorieën dit jaar waren de volgende: The America I Know, Abstract, Animals, Architecture, Children, Floral, Landscape, Lifestyle, Nature, News-Events, Other, Panorama, People, Portrait, Series, Still Life, Sunset, Travel en Trees.(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)

Korte speelfilm van Michel Gondry gefilmd met alleen iPhones

000

Michel Gondry is een bekende in de filmwereld, hij regisseert niet alleen, maar schrijft en produceert ook. Dat hij erg goed scripts kan schrijven weten we onder andere doordat hij in 2004 een Oscar won voor het beste originele script voor de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind met Jim Carrey en Kate Winslet.

Dat script schreef hij trouwens niet alleen, maar samen met Charlie Kaufman, ook een schrijver met een uitstekende reputatie, die trouwens ook al een aantal films geproduceerd heeft. Charlie Kaufman is waarschijnlijk het bekendst door het script wat hij schreef voor de briljante film Being John Malkovich, dat daarvoor een Oscar-nominatie in wacht sleepte.

Apple France heeft Michel Gondry gevraagd om een film te maken met alleen iPhones als camera, het resultaat is inmiddels uit en heet Détour (Omweg). In de film zien we een familie die onderweg naar de vakantiebestemming een driewieler verliest, hoe die driewieler ze alleen achterna reist en wat er dan gebeurt.

In Parijs krijgt deze korte film opvallend veel aandacht. Apple heeft die op dit moment niet alleen op de Franse homepage staan, maar op veel plekken zijn er ook posters van deze film opgehangen. Hieronder kan je daar twee voorbeelden van zien, beide in Parijs.