Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Begint in juli de productie van de iWatch?

006

De geruchten rond Apple’s iWatch blijven vrolijk de ronde doen, terwijl we nog steeds niets hebben gezien. Maar Reuters weet het inmiddels zeker: het Taiwanese Quanta Computer Inc. begint komende maand met de productie ervan.

Quanta Computer is op dit moment de maker van MacBooks en iPods, dus de iWatch zou een welkome aanvulling zijn voor het bedrijf. Zeker omdat Reuters denkt dat Apple zelf inschat er het eerste jaar maar liefst 50 miljoen van te verkopen, dat zou betekenen dat Quanta meteen lekker aan de bak zal moeten.

Quanta zou uiteindelijk 70 procent van iedere iWatch voor zijn rekening nemen, de overige 30 procent zou door andere bedrijven aangeleverd worden. Op dit moment zouden er bij Quanta proeven draaien om te zien of de hele productielijn goed loopt, of dat zo is meldt Reuters niet.

De schermen, die 2,5 inch groot zouden zijn, zouden volgens een andere bron komen van LG Display Co Ltd.

We zijn benieuwd, Reuters beroept zich erg vaak op 'sources familiar with the matter', waardoor we geen idee hebben hoe betrouwbaar dit allemaal is. Dat neemt niet weg dat we wel benieuwd zijn, en dat we graag zouden willen zien wat voor een smartwatch Apple voor ons kan maken.

Apple's 'ruimtevaartuig' campus op film

005

Als je het nieuws rond Apple ook maar een heel klein beetje volgt dan weet je waarschijnlijk toch al dat het bedrijf bezig is een enorme grote nieuwe campus te bouwen, want het is simpelweg uit het oude gebouw aan het groeien. Daar hadden we eerder al nieuwsberichten op MacFreak over, in één van die berichten kon je toen ook al onderstaand filmpje zien, waarin Steve Jobs de plannen presenteert voor de burgemeester en wethouders van Cupertino.

Inmiddels is Apple op de plek waar de nieuwe campus moet komen hard aan het werk, en de ronde vorm waar het hoofdgebouw gaat komen is dan ook al duidelijk te zien.

Maar er is veel meer bekend over wat Apple hier aan het bouwen is, en met deze gegevens heeft het bedrijf Technology Integration Services nu een prachtige video in elkaar gezet waardoor we hieronder kunnen kijken naar hoe het er allemaal uit gaat zien.

Grappige variaties op posters iPhone 5c

000

In New York City is iemand actief met het aanpassen van reclameposters en die daarvan op Flickr heel veel foto's plaatst van foto's daarvan onder de naam "Poster Boy". Zijn pagina is hier te zien. Kennelijk heeft Poster Boy een erg creatieve geest, wij hadden in ieder geval nog nooit gedacht aan Cookie Monster, Spongebob Squarepants of Kermit bij het zien van de poster voor de iPhone 5c, maar als je zijn versies ziet vraag je je al snel af waarom niet, het lijkt allemaal zo voor de hand te liggen.Eerste demo van 'Flyover City Tour' iOS 8

001

Gisteren hadden we een nieuwsbericht, op MacFreak hier te lezen, over de nieuwe dingen in iOS 8 Beta 2, maar natuurlijk worden er nog meer dingen gevonden. Eén daarvan is de Flyover City Tour' die tijdens de keynote van WWDC 2014 al op één van de slides vermeld werd.

De Fransman Pierre Blazquez heeft deze functie nu ontdekt en meldt dat die op dit moment werkt voor Rome, Stockholm, Barcelona, ​​New York, Parijs, Glasgow, Kaapstad, Perth, Bordeaux en de baai van San Francisco.

Op de video hieronder zien we een stukje van de demo van Parijs, waarbij we eerst het Pantheon zien en daarna de Notre Dame.

Geheugen nieuwe iMac zit vast

045

Gisteren voegde Apple een nieuwe, goedkopere, 21,5-inch iMac toe aan het gamma. Natuurlijk hadden we daar toen al een nieuwsbericht over op MacFreak, als je dat nog niet hebt gelezen dan kan je dat hier alsnog doen.

Inmiddels hebben ze deze iMac bij Other World Computing (OWC) uit elkaar gehaald en daarbij viel één ding meteen op: het geheugen (RAM) zit op het moederbord gesoldeerd, en is dus niet later eventueel door de gebruiker aan te passen.

Op zich niet het eind van de wereld, alle iMacs komen tegenwoordig met 8 GB RAM aan boord. Dat is waarschijnlijk genoeg voor de meeste mensen, en de mensen die voor dit goedkopere model kiezen hebben daar waarschijnlijk genoeg aan.

We hopen alleen niet dat dit een trend wordt bij Apple, want wij zouden de mogelijkheid om wat meer geheugen in onze Macs te kunnen zetten niet graag missen.

Als je het artikel van OWC waar ze deze iMac uit elkaar wilt zien, en dan vooral alle foto’s (maar liefst 38!) dan kan dat via deze link.

Apple en Samsung lijken de strijdbijl te begraven

001

We proberen zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan de strijd tussen Apple en Samsung, we berichten alleen over de belangrijkste uitspraken. Want we hebben het idee dat jullie er net zoveel interesse in hebben als wij, en dat is niet erg veel.

Als het allemaal in één rechtszaak uitgevochten had kunnen worden was het misschien nog interessant geweest, maar een eindeloze serie zaken in een oneindig aantal rechtszalen ter wereld blijft niet erg lang interessant. Daarom zijn we dan ook blij dat we kunnen berichten dat het erop lijkt dat Apple en Samsung de strijdbijl aan het begraven zijn.

Het eerste teken daarvan kwam een paar dagen geleden, toen werd duidelijk dat Apple en Samsung besloten hadden allebei hun zaken door de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) te laten behandelen.

En dat is niet alles, gisteren was in The Korea Times te lezen dat beide bedrijven hard bezig zijn om zoveel mogelijk zaken tegen elkaar weg te strepen, waardoor er hopelijk veel minder over blijven.


"We are trimming down the number of disputed issues. We no longer want to spend time talking about secondary points," said an industry official, asking not to be named. "Both firms are trying to find common ground."

"It's too early to say that the ongoing working-level talks will produce an immediate breakthrough, but we are more practical about trying to find a solution," said the official.


Het is alleen maar een anonieme bron, maar het lijkt niet onlogisch dat Apple onder de pragmatische CEO Tim Cook vooral zo min mogelijk ballast van dit soort wil hebben. Tel daarbij op dat Samsung, in ieder geval in de ogen van een gedeelte van het publiek, hier de underdog is en Apple de boosdoener, en je kan je afvragen hoe slim het is om op deze manier met elkaar om te gaan.

De toekomst zal leren of ze er inderdaad een beetje uit zullen komen. Wij zouden het in ieder geval helemaal niet erg vinden, en we denken dat ook de meeste van onze lezers dit gedoe inmiddels wel een beetje zat zijn.

Amazon's Fire Phone is niet goedkoop

005

De geruchten gingen al een tijdje, Amazon zou ook met een telefoon gaan komen, en die zou als Unique Selling Point een 3D scherm krijgen. Gisteren presenteerde Amazon's CEO Jess Bezos de Fire Phone aan de wereld, en de geruchten bleken te kloppen, wij zijn benieuwd of dit echt wat toevoegt of dat er vooral voor gekozen is om onderscheidend te zijn ten opzichte van de rest van de markt.Het uiterlijk lijkt verder vooral geïnspireerd op een iPhone, zo heeft Amazon er bijvoorbeeld voor gekozen om aan de voorkant nergens hun eigen logo te gebruiken.De Fire Phone verrast verder niet, maar de hardware lijkt prima met een Quad-core Qualcomm Snapdragon 2.2 GHz processor en 2 GB RAM, 4.7-inch HD display, twee stereo speakers met Dolby Digital Plus en 13 MP camera. En Android als besturingssysteem, maar natuurlijk zonder Google Play en helemaal gericht op het kopen van al je apps en content bij Amazon.

Tot zover lijkt de aanpak hetzelfde als bij de Amazon's tablet, de Kindle Fire, maar waar het anders wordt is de prijs. $ 199 voor de 32 GB of $ 299 voor de 64 GB in combinatie met een abonnement van AT&T in de V.S., als je ze los wilt kopen ben je $ 649 of $ 749 kwijt. Opvallend, want de Kindle Fire lijkt in de V.S. een behoorlijk succes (Amazon geeft geen verkoopcijfers), maar dat was vooral omdat je een tablet met behoorlijk goede specificaties voor weinig geld kon krijgen.

Deze prijzen van de Fire Phone zijn exact dezelfde als wat Apple voor de iPhone 5s vraagt, bij Amazon denken ze dus kennelijk dat ze klaar zijn voor de concurrentie. Dat heeft hier en daar al voor wat kritische reacties gezorgd, zoals hier van Dan Frommer van Quartz.


This may prove to be a better strategy in the long run: pushing the Amazon platform as an equal to Apple’s iOS and Google’s Android, instead of trying to be a cheap player in an industry that’s already getting commoditized on the low end. But it’s perhaps a tougher sell today than if this intriguing new phone were also competitive on price.


Wij zijn benieuwd of dit een deuk in het marktaandeel van Apple in de V.S. zal veroorzaken, de markt voor smartphones heeft er in de V.S. in ieder geval weer een grote speler bij gekregen.

Ook Mac mini en Apple TV in prijs verlaagd

004

Vandaag introduceerde Apple een nieuwe en goedkopere iMac, meer daarover is te lezen in dit nieuwsbericht dat vandaag al eerder op MacFreak verscheen.

Maar Apple liet het niet bij die goedkopere iMac, er werden ook nog een paar andere devices in de Apple Store in prijs verlaagd, dat zijn de Mac mini en de Apple TV.

De Apple TV kost nu € 99,- terwijl dat tot nu toe € 111,- was. Bij de Mac mini is er bij allebei de modellen 36 euro vanaf gegaan. De instapper met 2,5 GHz i5 processor en 500 GB harde schijf kost nu € 619,- (was € 655,-) en het duurdere model met 2,3 GHz i7 processor en 1 TB harde schijf kost nu € 819,- (was € 855,-).

De Apple TV was trouwens op andere plekken wel voor wat minder te krijgen, we zijn benieuwd of die winkels nu ook de prijzen naar beneden aan zullen passen.

De reden is waarschijnlijk de oude voorraden wegwerken, want zowel de Apple TV als de Mac mini hebben al een hele tijd geen update gekregen. De Mac mini vestigde daarbij recent zelfs een record, daar was op MacFreak ook al eerder over te lezen in dit nieuwsbericht.

Apple introduceert goedkoper instapmodel iMac

018

Apple heeft net een nieuw model iMac gelanceerd, waarvan vooral de prijs opvalt, want die ligt een stuk lager. Apple zelf gebruikt een zin waarin ze duidelijk maken dat die lagere prijs het Unique Selling Point is: "Toonaangevende all-in-one-desktop voortaan verkrijgbaar vanaf € 1129".

Sinds de introductie van de nieuwe, ultraplatte, iMac was op ons forum in ieder geval duidelijk dat veel mensen deze modellen toch wel behoorlijk aan de prijs vonden, we zijn benieuwd of dit nieuwe model daar verandering in zal brengen.

Hieronder de tekst van het persbericht dat Apple voor de introductie van deze iMac aan ons stuurde.


CUPERTINO, 18 juni 2014 – Apple heeft vandaag een nieuwe 21,5-inch iMac geïntroduceerd die al vanaf € 1129 verkrijgbaar is. Daarmee is de toonaangevende all-in-one-desktop dus nog betaalbaarder geworden. Met zijn indrukwekkende ultradunne ontwerp, schitterende beeldscherm, een Core i5-processor en het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld is deze Mac-desktop een perfect instapmodel.

De nieuwe 21,5-inch iMac is uitgerust met een 1,4-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz, Intel HD Graphics 5000, 8 GB geheugen en een harde schijf van 500 GB. Alle iMac-modellen zijn voorzien van 802.11ac wifi van de volgende generatie, twee Thunderbolt-poorten en vier USB 3.0-poorten voor ruime uitbreidingsmogelijkheden en ondersteuning voor snelle randapparatuur.

iLife en iWork staan standaard op elke nieuwe Mac, zonder meerkosten. In iLife kun je filmpjes monteren met iMovie, muziek componeren of piano of gitaar leren spelen met GarageBand en al je foto's beheren, bewerken en delen met iPhoto. iWork bestaat uit de productiviteitsprogramma's Pages, Numbers en Keynote. Daarmee kan iedereen moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en delen. Met de bètaversie van iWork voor iCloud kun je op je iPad je document aanmaken en dit vervolgens afmaken op je Mac. Ook kun je zo met anderen samenwerken, zelfs als zij met een pc werken.

Op elke Mac is OS X geïnstalleerd, het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld. Het is zo ontworpen dat het optimaal gebruiksgemak biedt en volop profiteert van alle krachtige technologieën die in al onze Macs zijn ingebouwd. Apple heeft eerder deze maand OS X Yosemite aangekondigd, een krachtige nieuwe versie van OS X in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe programma's en indrukwekkende nieuwe voorzieningen die ervoor zorgen dat je Mac en iOS-apparaten nog beter op elkaar aansluiten. De definitieve versie van OS X Yosemite zal in het najaar gratis beschikbaar zijn in de Mac App Store.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe 21,5-inch iMac is per direct verkrijgbaar via de Apple Online Store, de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers. De nieuwe iMac is verkrijgbaar vanaf € 1129 (€ 933,06 excl. btw) en is uitgerust met een 1,4-GHz processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz, 8 GB geheugen en een harde schijf van 500 GB. Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een harde schijf van 1 TB, een Fusion Drive van 1 TB en tot 256 GB flashopslag. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar [urlwww.apple.com/imac[/url].

Update: OS X Yosemite Developer Preview 2

012

Ben je nieuwsgierig naar waar Apple mee bezig is met OS X 10.10/Yosemite, dan kan je je inschrijven voor het Beta Programma op deze pagina. Dat geldt trouwens alleen voor de eerste miljoen mensen die dat doen, dus als je het wilt dan kan je beter niet al te lang wachten. Voordat je jezelf daar inschrijft lijkt het ons een goed idee om eerst even te kijken of jouw device geschikt is voor OS X 10.10/Yosemite, dat kan je zien in dit artikel van MacFreak.

Inmiddels heeft Apple de tweede Developer Preview van Yosemite vrijgegeven, en kijken we even naar de nieuwe dingen daarin.

Photo Booth

Photo Booth ontbrak in de eerste versie, maar Apple blijkt toch niet van plan om deze app te laten vallen, want in de tweede versie is het gewoon weer aanwezig.

Time Machine

Time Machine heeft een nieuw uiterlijk gekregen, voortaan kunnen we onze oudere bestanden opzoeken zonder dat we duizelig naar een bewegende nep-sterrenhemel hoeven te kijken.

Settings

De Systeemvoorkeuren/Settings hebben nu hetzelfde icoon gekregen dat we al tijdens de keynote van de WWDC 2014 voorbij zagen komen.

AirDrop

AirDrop geeft nu een seintje als er een nieuw bestand binnenkomt.

Handoff
Handoff was één van de erg interessante functies die tijdens de keynote van de WWDC 2014 gedemonstreerd werd, daarmee kan je naadloos van een Mac naar een iDevice (en andersom) schakelen en precies doorgaan waar je gebleven was. In de eerste beta-versie werkte dat nog niet erg goed, inmiddels veel beter.

System Information

Er zijn velden toegevoegd in het gedeelte voor Bluetooth van de System Information-app waarin nu te zien is of jouw Mac wel Continuity en AirDrop ondersteunt.