Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Skype voor iPhone krijgt weer voice-mail

000

Het was even behelpen met Skype op de iPhone, want voicemail berichten werkten al een tijdje niet meer in die app. Gelukkig is er nu een update waar die functie weer zijn opwachting maakt, hieronder alle nieuwe dingen in deze versie 5.2, want dat zijn er meer dan alleen de mogelijkheid om voicemail berichten achter te laten.


Wat is nieuw in versie 5.2
Nieuw in Versie 5.2

• Profiel van contactpersoon bekijken-> Als u het profiel van een contactpersoon wilt bekijken, tikt u op een contact in uw lijst met personen en selecteert u vervolgens de menuoptie om het profiel weer te geven.

• Ondersteuning voor voicemailberichten -> 5.2 biedt nu de mogelijkheid om voicemailberichten zowel te verzenden als te ontvangen.

• Deelnemers toevoegen aan bestaande chats -> Tik in een privé- of groepschat op het menu en selecteer "Voeg deelnemers toe".

• Contactpersonen verwijderen zonder deze te blokkeren.

• Algemene verbeteringen.


Vooral om die laatste moest ik lachen, kennelijk inspireert de App Store Microsoft om net zo vaag over hun updates te doen als Apple.

Mocht je Skype voor iPhone nog niet hebben en er wel graag gebruik van willen maken, de app is gratis en via deze link naar binnen te halen.

Tim Cook kan het kennelijk nooit goed doen

003

Terwijl Apple rustig doorgaat met record op record te stapelen, en ondertussen vernieuwingen doorvoert die onder Steve Jobs waarschijnlijk als grote stappen waren gezien. Als voorbeelden noemen we de redesign van iOS en OS X, de verregaande samenwerking tussen die twee, de nieuwe Mac Pro, iWork op het web en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar de kritiek bleef de afgelopen tijd almaar verder en verder aanzwellen, er waren zelfs mensen die in de afgelopen tijd schreven dat als Apple niet heel erg snel met een nieuw product zou komen dat het bedrijf dan ten dode opgeschreven zou zijn. Vreemd voor een bedrijf dat het beter doet dan wie dan ook, maar aandacht trekken op het web werkt, dus blijven dat soort artikelen opduiken.

Inmiddels ziet het ernaar uit dat Apple in het najaar met een aantal nieuwe dingen zal komen, dus lijkt het niet meer erg nuttig om op te schrijven dat Apple ten dode opgeschreven zou zijn als ze niet snel met wat nieuws zullen komen. Daarom heeft Daisuke Wakabayashi van The Wall Street Journal iets nieuws bedacht: het probleem is niet dat Apple niet met nieuwe dingen komt, nee, het probleem is dat het op dit moment aan teveel nieuwe dingen werkt.

Het is jammer dat een artikel waar waarschijnlijk best wat tijd aan besteed is en dat over het algemeen redelijk positief is, het van zulke dingen moet hebben. Het doet mij soms verlangen naar een tijd dat Apple wat minder aandacht in de pers genereert en er dus niet persé een artikel uitgeperst hoefde te worden dat ook meteen als linkbait kan dienen.

Mocht je ook van de schrijfsels van Daisuke Wakabayashi mee willen genieten, dat kan hier.

Uitgebreide video met saffieren iPhone 6 scherm

004

Wil je weten hoe sterk, krasbestendig en helder het scherm van de komende iPhone 6 zal zijn, dan is het de moeite om de video hieronder te bekijken. Want Marques Brownlee van MKBHD probeert het scherm van het 4,7 inch model te krassen en te breken, maar dat lukt simpelweg niet. Daarbij laat hij zien hoe ontzettend dun en helder dit nieuwe scherm is.

Dat het om een 4,7 inch scherm gaat is trouwens ook opvallend, want er waren eerdere geruchten dat alleen het 5,5, inch model een saffieren scherm zou krijgen. Deze video lijkt te bewijzen dat we dat gerucht kunnen vergeten, waarschijnlijk was dat gewoon een gok van iemand omdat het 4,7 inch saffieren scherm eerder nog niet opgedoken was.

Interview met invloedrijke Nederlander bij Apple

004

Veel van ons zullen hem waarschijnlijk niet kennen, maar de Nederlander Bas Ording werkte de afgelopen vijftien jaar bij Apple en was daar een invloedrijke medewerker. Zo was hij als User Interface Designer onder andere verantwoordelijk voor het Dock in OS X, de manier waarop we nu allemaal tekst selecteren en het scrollen en 'bouncen' in iOS. Zijn naam komt dan ook voor op een heleboel patenten van Apple.

Dat is ook meteen de reden van zijn vetrek. Want behalve dat hij de tweewekelijkse gesprekken met Steve Jobs mistte, was hij het steeds weer opdraven in rechtszalen tijdens alle gevechten rond de patenten, vooral tussen Samsung en Apple, inmiddels behoorlijk zat.

met dank aan forumlid 'Pieterr' voor het melden van dit nieuws

De eerste foto's van de iPad Air 2?

003

We hebben al heel erg veel foto’s van de iPhone 6 voorbij zien komen, maar de opvolger van de iPad Air heeft nog niet veel aandacht gekregen. Daarom hieronder tien foto’s van wat een prototype van de iPad Air 2 zou moeten zijn, waarbij het meest opvallende waarschijnlijk is dat er geen Mute-knop meer op zit.

Minder muziek verkocht, steeds meer streaming

003

Toen Apple niet zo lang geleden Beats kocht waren veel mensen heel erg verbaasd. Want het leek zo'n vreemde combinatie. Maar de grootste overname die Apple deed sinds het NeXT kocht (met de terugkomst van Steve Jobs als stevige bonus) was natuurlijk prima doordacht.

Een bewijs daarvoor zien we in de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. Daarin zien we dat de verkopen van digitale muziek aan het dalen zijn en dat juist het streamen van muziek in de lift zit.

De onderzochte periode is van 30 december 2013 tot 29 juni 2014, dus het gaat om heel erg recent onderzoek.


For the first six months of 2014, sales of albums are down 14.9% vs. the first six months of 2013. Vinyl Album Sales and On-Demand streaming continues to show strong gains - Vinyl LP sales are up 40.4% and overall On-Demand streaming up 42% over last year, with on-demand audio up 50.1% and on-demand video up 35.2%.


Voeg daarbij dat de verkoop van digitale tracks met 13 procent daalde, en het is glashelder waar de toekomst zit: in streaming. Verder is opvallend in deze cijfers dat de come-back van vinyl kennelijk aanhoudt, en hoe. Hoewel het nog niet om heel erg grote cijfers gaat laat de groei zien dat die nog wel even aan zou kunnen houden.

Om terug te komen op de overname van Beats, hoewel hun streaming muziekservice nog relatief klein is, is de conversie één de beste in de hele muziekindustrie. En bij Apple houden ze van muziek, maar hebben ze er natuurlijk pas echt interesse in als er ook geld aan verdiend kan worden.

Apple huurt hoge manager Tag Heuer in

001

Hoewel Apple’s iWatch waarschijnlijk pas in oktober gepresenteerd zal gaan worden, de verwachting is dat het net voor de feestdagen te koop zal zijn, is zo langzamerhand iedereen er wel van overtuigd dat Apple ook met een smartwatch zal komen. Een nieuw gerucht maakt dat weer waarschijnlijker, want Apple zou Patrick Pruniaux, de Vice President Sales en Retail van Tag Heuer, ingelijfd hebben.

De geruchten gingen al langer dat Apple graag meerdere mensen uit de Zwitserse horloge industrie wilde hebben, maar tot nu toe leek het er op dat dat nog niet gelukt was. Op dit moment is dit nog een gerucht, op het LinkedIn profiel van Patrick Pruniaux is nog niets van een nieuwe baan te zien.

Wat Apple gaat maken weten we natuurlijk nog niet, maar de enorme stapel aan specialisten die Apple de afgelopen tijd heeft ingehuurd suggereert dat het veel zal kunnen. Ook hoe het er uit zal zien is nog niet bekend, maar wij hopen op een klassiek design.

Recent hadden we al een nieuwsbericht hier op MacFreak over de Motorola 360, maar inmiddels hebben we een nieuwe favoriet: de Withings Activité, en daarvan kan je hieronder twee filmpjes zien.

In België kan je de iPhone 6 al voelen en zien

004

Wil je de iPhone 6 al zien en voelen, dan moet je naar Châtelet in België, dat ligt vlakbij Charleroi in Wallonië. Daar is een winkel waar je terecht kan om je iPhone te laten repareren en accessoires te kopen het model dat hij uit China kreeg nu in de vitrine staan en klanten kunnen het uitgebreid voelen en bekijken.

In onderstaande (Franstalige) reportage van RTL.be kunnen we zelf meekijken, het artikel dat bij deze reportage hoort is hier te lezen.

Leuk voor de aandacht die deze winkel ermee wilt genereren, maar wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat Apple hier wat aan probeert te doen, wij zijn niet zo zeker dat ze dit bij Apple erg leuk vinden.

Want waarschijnlijk is dit niet eens de echte versie van hoe de iPhone 6 er echt uit gaat zien, meerdere geruchten hebben het al over een glazen (of saffieren?) achterkant, waarbij de lijnen die we nu achterop zien alleen maar de indicatoren zijn van waar dat glas bevestigd zal worden.

Is HummingBoard de vervanger van Raspberry Pi?

005

De Raspberry Pi is al vaak op ons forum voorbij gekomen. Voor weinig geld een mini-computer die voor allerlei dingen te gebruiken is lijkt erg interessant voor mensen die van experimenteren met computers houden. Die Raspberry Pi is trouwens niet de enige mini-computer op de markt, andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Arduino, de Beaglebone of zelfs de Intel NUC.

Op deze markt is nu een nieuwe speler gekomen: de HummingBoard, en die lijkt ons voor de doelgroep erg interessant. Want niet alleen is deze sneller dan de Raspberry Pi (ARM v7 1GHz CPU versus ARM v6 700MHz) maar bij de HummingBoard kan je ook nog eens de processor en het geheugen vervangen.

Ook wat betreft de aansluitingen zit je bij de HummingBoard beslist niet slecht: Ethernet, 4x USB (max), Mini PCIe, GPIO, LVDS, HDMI, mSATA, analoge audio in en uit, infra-rood en zelfs de mogelijkheid om een camera aan te sluiten.

In de video hieronder krijg je in ruim twee minuten een prima idee wat de HummingBoard allemaal 'aan boord' heeft.

Interesse? Dan kan je op deze pagina je hart ophalen.

Samsung blijft iPhone-gebruikers belachelijk maken

040

Overdrijving is iets wat in reclame vaak gebruikt wordt en we zien genoeg heel erg grappige variaties daarop voorbij komen. Maar overdrijving heeft een risico, als je het te lang volhoudt terwijl het te doorzichtig is zal het al snel niet grappig meer zijn, en loop je het risico dat het zich juist tegen je keert.

Volgens ons is dat het geval in de commercial van Samsung die je hieronder kan zien.

De boodschap wordt hierin veel te lang herhaald, terwijl iedereen allang begrepen heeft waar Samsung naartoe wil. En een verwisselbare batterij? Als je die nodig hebt zijn er genoeg opties voor de iPhone 5s, inclusief opties die zowel voor extra stroom als opslag zorgen, zoals bijvoorbeeld de Verbatim Mediashare Wireless.

De vraag lijkt vooral waarom Samsung met deze negatieve commercials richting de iPhone door blijft gaan in de VS, want de cijfers laten zien dat ze daar niet meer marktaandeel mee krijgen. In tegendeel.