Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Details en tests van de iPod touch 6

001

Bij Apple zijn ze vaak erg enthousiast over wat ze uitbrengen, en dat is dan ook te merken bij de presentatie. Zo werd er bij de nieuwe iPod touch (6e generatie) gezegd dat het "the best iPod touch yet" is.

Waarschijnlijk ook een verschil in cultuur. Want Amerikanen zijn helemaal niet bang voor hyperbool, terwijl de Hollandse reactie waarschijnlijk zou zijn dat het niet zo best zou zijn als een nieuwe versie niet beter is dan de vorige.

Bij iMore hebben ze in de tussentijd de camera van de nieuwe iPod touch getest, en inderdaad, die is een stuk beter dan die van de vorige iPod touch. Het best is het verschil in kwaliteit altijd te zien in foto's met weinig licht.

Hieronder zo'n test, met linksboven de iPod touch 6, daarnaast de iPod touch 5, linksonder de iPad Air 2 en daarnaast de iPhone 6.De conclusie is dat de camera in deze nieuwe iPod touch een stuk beter is dan zijn voorganger, min of meer vergelijkbaar met de iPad Air 2 en vlak achter de iPhone 6.

Wil je meer weten over deze nieuwe iPod touch, dan is ook deze Teardown van iFixit de moeite van het bekijken waard. Weinig wereldschokkends, maar wel veel interessante dingen voor iedereen die graag alle details wil weten. En ook dat deze iPod touch ook niet erg makkelijk zelf te repareren is, iFixit geeft deze nieuwe iPod touch een 4 op een schaal van 10.


Apple Watch scoort hoger dan iPhone en iPad

000

In 2008 stond Steve Jobs aan de wieg van de Apple University, een intern opleidingsinstituut waar veel van de medewerkers van het bedrijf opgeleid worden. De doel van deze interne opleiding was om terwijl het bedrijf hard groeit, toch de essentie van Apple vast te houden.

Die essentie is onder andere focus op design, kwaliteit en het maken van producten die hoog scoren in tevredenheid bij de gebruikers. Want er is bij Apple een rotsvast geloof dat als je de concentratie daarop houdt, je uiteindelijk vanzelf succesvol zal zijn.

Dat is ook één van de redenen dat zowel Steve Jobs als andere managers van Apple meerdere keren duidelijk gemaakt hebben dat het bij Apple niet om winst gaat. Want concentratie op winst zorgt er op den duur voor dat je de focus waar het echt om gaat verliest. Daarom zie we ook zo vaak bij de presentaties van Apple cijfers voorbij komen, waarbij onderzoeken naar tevredenheid van de gebruikers bijna altijd onderdeel van uitmaken. Want dat is uiteindelijk één van de pijlers van Apple.

Daar is een onderzoek bij gekomen waar ze bij Apple heel erg blij mee zullen zijn. Want onderzoeksbedrijf Wristly heeft aan 800 mensen gevraagd wat ze van hun Apple Watch vinden, en daarbij bleek 31 procent tevreden ("somewhat satisfied") en 66 procent zeer tevreden ("very satisfied/delighted").

Dat betekent dat maar liefst 97 procent van de gebruikers van de Apple Watch daar tevreden over zijn. En dat is nog hoger dan de iPhone en de iPad toen die voor het eerst op de markt kwamen.Opvallend in het onderzoek van Wristly is dat er nog iets anders uit naar boven komt.

Want "tech-insiders" en ontwikkelaars bleken ervoor te zorgen dat de uitkomsten van dit onderzoek lager uitviel dan dat het anders had gedaan. Want bij de 'gewone' mensen was het maar liefst 73 procent die erg tevreden was, maar het uiteindelijke cijfer komt lager uit omdat er bij tech-insiders maar 63 procent erg tevreden was, en dat dit cijfer bij ontwikkelaars op maar 43 procent uitkomt.

Jammer genoeg is niet bekend hoe die onderverdeling lag bij het uitkomen van de iPhone en de iPad, want dan zouden deze cijfers nog beter te vergelijken zijn. Het maakt in ieder geval duidelijk dat bij de 'gewone mensen' de Apple Watch heel erg hoog scoort.

Weer nieuwe iPhone-commercial van Apple

000

Terwijl waarschijnlijk iedereen hier denkt dat iedereen ter wereld weet wat een iPhone is, en die niet snel zal verwarren met een andere smartphone, zijn de daar bij Apple kennelijk niet van overtuigd.

Want tien dagen geleden kon je op MacFreak al lezen dat Apple een compleet nieuwe richting is ingeslagen met de nieuwe "If it's not an iPhone, it's not an iPhone" commercials.

Maar er is bijna geen bedrijf dat meer van zijn klanten en van de perceptie van zijn producten weet dan Apple, dus er zal vast een goede reden zijn dat ze deze boodschap over willen brengen. Inmiddels is er dan ook een nieuwe commercial uit in deze serie, en die kan je hieronder zien.

Misschien dat Apple ziet dat het woord iPhone het risico loopt om generiek te worden? In het Amerikaans zijn daar veel woorden voor, bijvoorbeeld een Hoover voor een stofzuiger, Kleenex voor zakdoekjes en een Xerox voor een kopie.

Mogelijk is dit de reden dat Apple ziet dat dit aan het gebeuren is, en proberen ze dit te keren met deze commercials.

Geruchten over Apple Watch, iPhone, iPad en Mac

010

Ming-Chi Kuo is zolangzamerhand het orakel van de Mac-wereld geworden. Deze analist van KGI Securities heeft het zo vaak bij het rechte eind, dat hij kennelijk zeer betrouwbare bronnen erg diep in de organisaties die voor Apple werken heeft.

Als hij spreekt is het dan ook bijna altijd automatisch nieuws, en dat ik ook deze keer weer zo. Hieronder wat hij nu allemaal heeft weten te melden. Daarbij zit deze keer trouwens ook een hoop koffiedik kijken, want de verkoopcijfers voor de komende tijd weet natuurlijk nog niemand.

De timing hiervan is trouwens niet voor niets, want morgen komt Apple met kwartaalcijfers, en kennelijk wil hij die voor zijn.

Apple Watch

Hij begint met hoeveel Apple Watches hij denkt dat Apple verkocht heeft, en hij is aan de voorzichtige kant. Want hij denkt dat daar in het tweede kwartaal 3,9 miljoen stuks van verkocht zijn, en dat er in het komende kwartaal 5,5 miljoen over de toonbank zullen gaan. Door deze raming denkt hij dat Apple de 15 miljoen Apple Watches waar Wall Street op rekent voor dit jaar waarschijnlijk niet zal halen.

Omdat Apple van te voren al heeft aangekondigd dat ze de verkoopcijfers van de Apple Watch niet apart zullen gaan vermelden, zullen we er waarschijnlijk ook niet snel achter komen of deze getallen kloppen.

Wat vooral interessant lijkt is dat Ming-Chi Kuo denkt dat Apple zal komen met nieuwe kleuren voor de Apple Watch Sport, zodat die wat betreft de kleur beter past bij de iPhone.

Die nieuwe kleuren zouden moeten gaan kloppen bij de goudkleurige iPhone, en ook de nieuwe rose-gouden iPhone. Tenminste, als de geruchten die daarover de ronde doen ook echt waar zijn.

iPhone

Ming-Chi Kuo denkt dat er tijdens het tweede kwartaal ongeveer 54,2 miljoen iPhones verkocht zijn. Voor het komende kwartaal gokt hij op 40,1 stuks. Dat laatste zou niet alleen komen door het vertragen van de verkopen van het huidige model, maar ook omdat Apple moeite zou hebben genoeg schermen met Force Touch te produceren. Dat laatste zou mogelijk betekenen dat Apple in het begin moeite zal hebben om aan de vraag naar het nieuwe model te voldoen.

Die geruchten over Force Touch in de nieuwe iPhone zijn tot nu toe alleen nog maar geruchten, maar wel zeker is dat Apple daar inmiddels wel patent voor heeft aangevraagd.

iPad

Terwijl de verkopen van de iPad nog steeds helemaal niet slecht zijn, dalen ze nog wel steeds. Volgens Ming-Chi Kuo zullen het er in het afgelopen kwartaal 8,8 miljoen zijn. Hij denkt dat er een dunnere en lichtere iPad mini gaat komen, in essentie een kleinere versie van de iPad Air 2.

Dat nieuwe model zou ervoor gaan zorgen dat er weer meer iPads verkocht worden, hij verwacht 11 miljoen stuks voor het komende kwartaal.

Er waren al geruchten dat een nieuwe iPad Air pas begin komend jaar zal komen, daar horen we Ming-Chi Kuo nu dan ook niet over.

Mac

De Mac verkoopt nog steeds uitstekend, Ming-Chi Kuo verwacht dat er in het afgelopen jaar maar liefst 5,3 over de toonbank zijn gegaan, en dat het in het komende kwartaal zelfs naar 5,8 miljoen zal stijgen. Traditioneel is het komende kwartaal voor de Mac bijna altijd het beste, omdat veel mensen een MacBook kopen voordat ze aan hun opleiding beginnen.

Dit is vooral te danken aan de Back to School actie van Apple, in de afgelopen jaren kon je daar de klok op gelijk zetten. Maar dit jaar is die actie nog niet van start, wat leidde tot speculatie dat Apple die misschien helemaal zou laten vallen.

Op de Franstalige site is te lezen dat ze daar een interne video van Angela Ahrendts hebben gezien waar die erg enthousiast lijkt te suggereren dat er binnenkort iets anders voor in de plaats zal komen:


I'm sure many of you are thinking also 'but is there anything else for Back to School? Well, I need you to wait until next week's video and I'll share a little bit more insight with you then.

Als laatste verwacht Ming-Chi Kuo trouwens ook nieuwe modellen van de iMac. Die komen waarschijnlijk eind komend kwartaal, of anders aan het begin van het kwartaal daarop.

The Room Two tijdelijk in de aanbieding in de iOS App Store

002

The Room van Fireproof Games was een erg succesvolle game. Die kreeg bijvoorbeeld de titel Game van het Jaar van Apple in 2012 en stond ook lang in de App Store in de afdeling van de onmisbare apps.

Een vervolg zat er dan ook in, en dus kwam Fireproof Games met The Room Two. In het begin kostte dat € 4,49, al vrij snel daalde de prijs naar € 2,69. Maar kennelijk willen de makers meer aandacht voor deze game genereren, en dat is in ons voordeel.

Want op dit moment is deze prima game te vinden in de iOS App Store te vinden voor maar 99 cent. Wil je graag eerst weten hoe de The Room Two er uitziet en meer weten van de gameplay, dan kan je terecht in de review hieronder.

De systeemeisen van de The Room Two zijn opvallend laag. Zo is een iPhone 4, een iPad 2 of een iPod touch van de 4e generatie met iOS 5 al genoeg om deze game te kunnen spelen.

Heb je het eerste deel (The Room) nog niet gespeeld, dat kost inmiddels altijd 99 cent en is hier te vinden in de iOS App Store, en is ook nog steeds een aanrader.

De Apple Watch vanaf vandaag in Nederland te koop

021

Vandaag is het 17 juli, de dag waarop de Apple Watch ook in Nederland te koop is. En dus is iedereen die graag bij de 'early adopters' wil horen vandaag in de Apple Store te vinden.

Hieronder een paar foto's daarvan, de eerste foto van de trotse vader is ook meteen de foto van degene die de eer had om de eerste Apple Watch bij de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam te kunnen kopen.Tip: even goed opletten als je bestanden verplaats van iCloud Drive

003

Apple is hard bezig met het steeds verder uitbouwen van iCloud, maar met name met het relatief nieuwe iCloud Drive moet je wel even goed oppassen. Want dat doet niet altijd wat je er van verwacht.

Want als je bestanden of folders van iCloud Drive naar een andere locatie versleept kan je bestanden kwijtraken als die op dat moment net gesynchroniseerd worden. Je bestanden kopiëren in plaats van ze te verplaatsen lijkt dan ook een veel beter idee.

Mocht je toch een keer bestanden verplaatsen in plaats van kopiëren die nog niet met je Mac gesynchroniseerd zijn, dan zal je die bestanden kwijtraken. Gelukkig hoeft dat niet definitief te zijn, Apple heeft een optie om die verloren bestanden terug te halen.

Die optie is te vinden in de FAQ van iCloud Drive, en die is hier te vinden, onder het kopje "Hoe krijg ik toegang tot al mijn bestanden in iCloud Drive?"


Als u een recent verwijderd bestand wilt openen, kunt u het mogelijk via iCloud.com terughalen. Log in bij iCloud.com, klik op Instellingen > Gegevens en beveiliging, en zoek in de lijst met bestanden op het tabblad Herstel documenten. Bestanden in de lijst Herstel documenten worden na 30 dagen verwijderd.


Het goede nieuws is dat je hier ook bestanden kunt vinden die je eerder weggegooid hebt. Tenminste, als je dus niet langer dan 30 dagen wacht.

Eén kabel voor iPhone en Android-telefoons

000

Just Mobile is één van de Premium merken die accessoires maakt voor zo'n beetje alles wat Apple maakt. We hebben in de MacFreak Shop dan ook een aparte afdeling voor dit merk, die kan je hier vinden.

Zo'n Premium merk komt over het algemeen niet alleen met degelijk en mooi uitgevoerde producten, maar omdat daar ook hard wordt nagedacht over interessante en nieuwe oplossingen zien we vaak ook erg creatieve oplossingen uit die hoek komen.

Ook dit keer is dat weer het geval, want De AluCable Duo van Just Mobile is een mooi voorbeeld van een innovatief idee, dat ook nog prachtig is uitgevoerd. En ook erg handig als je zowel iPhones als Android-telefoons wilt kunnen opladen, zonder dat je meerdere kabels hoeft mee te nemen.

Hieronder zie je deze AluCable Duo 'los', in elkaar gestoken en in gebruik. Als je op de plaatjes klikt krijg je een iets grotere versie te zien.Deze kabel is op dit moment nog niet te koop bij ons in de buurt. Maar zodra dat wel zo is, zal dat als een update aan dit nieuwsbericht worden toegevoegd.

Vier nieuwe commercials voor de Apple Watch

002

Apple heeft vier nieuwe commercials voor de Apple Watch uitgebracht. Ook dit keer voor ons weer alleen maar online te zien, in de VS ook op de buis.

De eerste (Goals) legt de nadruk op fitness en het bereiken van doelen. Waarbij de man aan het eind, die zodra hij uit bed komt meteen begint te springen, hopelijk als grapje bedoeld is. Want eerst even rustig wakker worden lijkt een beter idee.

De tweede is Closer, met een focus op het gezin, van de geboorte van een kind tot het opvoeden ervan.

De laatste twee gaat over grote reizen met bijzondere momenten, één van een westers stel dat samen naar Beijing reist, de ander over een oosters paar dat naar Berlijn gaat. Opvallend daarbij is dat Apple bij beide voor een paar van twee vrouwen kiest.

Op zich niets nieuws, lesbische stellen zien we al jaren in commercials, zoals bijvoorbeeld hier te zien. Maar meestal wordt voor een gemengde aanpak gekozen, misschien dat ze bij Apple vonden dat de Closer-commercial daar al voldoende aandacht aan besteedde.

Verder lijkt die van het oosters paar gericht op de Aziatische markt, we zijn benieuwd hoe die daar ontvangen wordt.

En nu nog wachten tot Apple het aandurft om zo'n commercial te maken met twee mannen.24 geweldige apps en games, tijdelijk voor maar 99 cent per stuk

000

Apple heeft in de App Store tijdelijk 12 apps en 12 games in de aanbieding. Waarschijnlijk gaat het hier om een actie ter ere van de zomer, want de oranje achtergrond waar Apple bij deze actie voor gekozen heeft komt in ieder geval lekker zonnig over.

Bij deze actie is Apple niet zuinig geweest, want er zijn nu 12 prima apps en uitstekende games in de aanbieding, en die kan je allemaal kopen voor maar 99 cent per stuk. Hieronder vind je de hele lijst, daar zitten ook leuke en leerzame apps voor de kleintjes bij.
Apps

Facetune

Scanner Pro 6

Simple Machines

GoodReader

Pixelmator

Little Builders

TextGrabber + Translator

Dr. Panda's Bus Driver

Toca Mini

AirPano Travel Book

Clone Camera Pro

Bubl Draw
Games

Shadowmatic

Trivia Crack (Ad Free)

Blek

Goat Simulator

Bean Dreams

EPOCH 2

The Amazing Spider-Man 2

Deemo

The Room Two

Sky Gamblers: Storm Raiders

God of Llight

Naught