Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Toyota gebruikt Siri in boodschap voor veiligheid

001

Iedereen weet het, het wordt steeds gevaarlijker op de weg doordat steeds meer mensen naar het schermpje van hun smartphone kijken in plaats van hun ogen op de weg te hebben.

Toyota heeft nu een nieuwe commercial gemaakt, en daarin zet de radio een iPhone uit die "Hey Siri" aan heeft staan, simpelweg door die te vragen in vliegtuigmodus te gaan. Die commercial is te zien aan het eind van het filmpje hieronder.

Opvallend dat deze commercial zich op Siri richt, want dat is nu juist Apple's oplossing om ervoor te zorgen dat we onze iPhones steeds meer handsfree kunnen gebruiken. Misschien hadden ze zich beter kunnen richten op het handsfree gebruik daarvan?

Vijf nieuwe "Shot on iPhone 6" video's

001

Apple's campagne Shot on iPhone 6 is op stoom, en Apple blijft steeds meer video's hieraan toevoegen. Nu zijn er vijf nieuwe bijgekomen, waarbij het opvalt dat twee van de vijf van Nieuw Guinea komen.

Hieronder kan je ze allemaal zien, met onder de video's de credits. Daarin kan je zien wie ze geschoten heeft, waar dat is gebeurd en van wie de muziek is die je in deze video's hoort.

Yasunori I.
2015, Hewiia, Papua New Guinea
Song: “Digital Witness (St. Vincent Cover)” van Soak

Hajime I.
2015, Hewiia, Papua New Guinea
Song: “The Magnificent Dance (feat. Black Shakespeare)” van The Lions

Zak N.
2015, Haleiwa, HI
Song: “The Victor” van Dick Dale

Joshua N.
2015, Anchorage, Alaska
Song: “Railroad of Sin” van Sturgill Simpson

Gabriela M.
2015, Salar de Uyuni, Bolivia
Song: “Bugatti (feat. Pusha T)” van Tiga

iOS 9 en El Capitan beta nu voor iedereen

018

Tijdens de keynote van de World Wide Developer Conference (WWDC) 2015 werd het al aangekondigd, ook van iOS 9 en OS X 10.11/El Capitan zou er weer een open beta-programma komen. Met andere woorden, iedereen die deze versies van Apple's besturingssystemen wil uitproberen is welkom.

Inmiddels is het zover, en op deze pagina kan je terecht als je daaraan mee wilt doen. Het enige wat je nodig hebt is je Apple ID, daar zal je mee in moeten loggen.

Hier is wat Apple je vertelt over het meedoen aan dit programma:


As a member of the Apple Beta Software Program, you'll be able to enroll your Mac or iOS device to access the OS X and iOS public betas, as well as subsequent updates. Each public beta comes with a built-in Feedback Assistant app that appears in your Dock on your Mac and on the second page of your Home screen on your iOS device. When you come across an issue that needs addressing, send your report directly to Apple with Feedback Assistant.


Het is een goed idee om voordat je hieraan begint er op zijn minst te zorgen voor een goede backup, bijvoorbeeld met Time Machine. Wil je erg zeker van je zaak zijn dan kan je ook eerst een backup maken waarvan je ook kunt opstarten, dat kan bijvoorbeeld met SuperDuper of Carbon Copy Cloner.

Apple slaat nieuwe richting in met twee nieuwe commercials

005

Apple heeft twee nieuwe commercials uitgebracht waarbij het bedrijf een nieuwe richting inslaat, en het is een opvallende. Want vooral in de "Hardware & Software" commercial lijkt Apple zich af te zetten tegen andere makers van smartphones.

Opvallend, want Apple is op dit moment de partij waarmee het erg goed gaat, en dat is is nog zachtjes uitgedrukt. Je zou dan ook denken dat dit bedrijf zo'n aanpak nu helemaal niet nodig heeft.

Ook de payoff ("If it's not an iPhone. It's not an iPhone") lijkt te suggereren dat er erg veel mensen zijn die nep-iPhones kopen, en dit zou je eerder van een underdog verwachten.

De tweede commercial ("Loved") lijkt zich minder tegen de concurrentie af te zetten, maar de payoff blijft hetzelfde, waardoor het effect en het gevoel uiteindelijk ook hetzelfde is.

Hard sell en afzetten tegen de concurrentie? Dat eerste past niet echt bij Apple en dat tweede hebben ze in het verleden veel beter gedaan met de "Mac vs. PC" commercials.

De toekomst zal laten zien of Apple hiermee doorgaat, of dat het met deze commercials hetzelfde zal gaan als met de "Genius" commercials van een paar jaar geleden. Die werden ook niet erg positief ontvangen, en die campagne was dan ook voorbij voordat die goed en wel op gang was gekomen.

Microsoft Office 2016 voor Mac is uit

006

Hoewel er onder andere door de iWork suite van Apple vast wat minder gebruikers van Microsoft Office zullen zijn, is het voor de meesten van ons toch nog steeds een must om te hebben: Microsoft Office. Al was het alleen maar omdat je vaak een pakket nodig hebt wat een nagenoeg perfecte uitwisseling heeft met Microsoft Office voor Windows.

Voor iedereen die reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe versie van Microsoft Office, de vorige is tenslotte alweer vijf jaar oud, is er nu goed nieuws, want vanaf vandaag is Microsoft Office 2016 voor de Mac uit.

Hieronder het persbericht van Microsoft.


Goed nieuws voor Mac-gebruikers: sinds vandaag kunnen zij als eerste aan de slag met Office voor Mac 2016. Deze komt voor hen in 139 landen en zestien talen beschikbaar en volgt daarmee Office voor Mac 2011 op. Gebruikers kunnen vertrouwen op de herkenbare Office-functionaliteiten en werken met deze versie eenvoudiger samen in de cloud met Office 365.

Breed getest

Op basis van meer dan 100.000 gebruikersreacties uit het Office-previewprogramma, lanceerde Microsoft zeven updates in vier maanden tijd. Dit leidde tot significante verbeteringen in prestaties en stabiliteit. Het op deze manier lanceren van nieuwe producten tekent het nieuwe Microsoft. Samen met gebruikers werken we aan betere producten die op een aangename manier productiviteit vergroten. Sinds vorige week kunnen ook Windows-gebruikers hier een previewversie van Office 2016 downloaden.

Office voor Mac 2016-pakket

Het Office 2016-pakket voor Mac vergroot je productiviteit met vijf programma’s: Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Met Word creëren Mac-gebruikers fraaie documenten, dankzij de nieuwe designtab voor lay-outs, kleuren en lettertypen van designerkwaliteit. Ook is het mogelijk tegelijkertijd met anderen in één document te werken. Het nieuwe Excel adviseert gebruikers over de beste grafieken en diagrammen. Met de nieuwe PivotTable Slicers filter je tevens grote hoeveelheden data en ontdek je patronen. Het verbeterde PowerPoint biedt Mac-gebruikers tijdens het presenteren een overzicht van de huidige slide, volgende slide, aantekeningen en de tijd. En dankzij het nieuwe animatiekader ontwerp en bewerk je eenvoudig animaties. De Outlook-applicatie beschikt over push-mailsupport – waardoor je inbox altijd up-to-date is – en zet gerelateerde e-mails bij elkaar. OneNote is de nieuwste toevoeging aan Office voor Mac. Gebruikers leggen ideeën vast in digitale notebooks, toegankelijk vanaf elk apparaat.

Vandaag beschikbaar voor Office 365-gebruikers

Gebruikers die beschikken over een Office 365-abonnement (Office 365 Home, Office 365 Personal of Office 365 ProPlus), hebben toegang tot de Office-applicaties voor Mac-, Windows-, iOS- en Android-apparaten.

Lees meer over de Office 2016 voor Mac-functionaliteiten in de blog van Kirk Koenigsbauer, hij is als corporate vice president verantwoordelijk voor Office.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Zo goed werkt ad-blocking in iOS 9

002

Ontwikkelaar Dean Murphy was geïnteresseerd door de mogelijkheid van content-blocking in iOS 9, bekeek deze video van Apple daarover en ging aan de slag.

Een uur later had hij zijn app werkend, die hij toen op de site iMore uitprobeerde. Niet voor niets die site, want de inhoud ervan is prima, wij linken er ook steeds vaker naar, maar die staat zo bol van de advertenties dat het soms bijna onwerkbaar is.

Het resultaat was schokkend, doordat er maar liefst 38 scripts van andere sites meeliepen (onder andere van Google, Amazon en Twitter) duurde het 11 seconden voordat de site opende zonder dat er content blocking actief was. En dan hebben we het nog niet over de processen die daarna allemaal nog bleven lopen, wat waarschijnlijk ervoor zorgt dat je batterij sneller leegloopt.Met content blocking is het verschil enorm, dezelfde site laadde nu in maar 2 seconden. En dat is niet alles, de leesbaarheid van de site nam ook enorm toe, zoals je hieronder zelf ook kan zien. Links zie je de site op een iPhone met alle advertenties zichtbaar, rechts met content-blocking geactiveerd.Veelbelovend, want als het hem maar een uur kostte om zo'n spectaculair resultaat te behalen dan ligt het voor de hand dat we over een paar maanden veel content-blockers in de App Store zullen zien.

Als dat zo is dan wordt het tijd voor adverteerders om te gaan kijken naar andere manieren dan irritante popups, banners die de halve pagina in beslag nemen en venstertjes die nauwelijks weg te klikken zijn. Want het web wordt steeds meer vanaf mobiele devices bekeken, en daar hebben de iDevices een groot aandeel in.

Mocht een groot percentage dit soort blockers gaan installeren dan zullen de adverteerders waarschijnlijk naar andere manieren moeten gaan kijken om hun boodschap onder onze aandacht te brengen. En die alternatieven zullen dan hopelijk een stuk minder irritant zijn dan waar nu vaak voor gekozen wordt.

Een bevestiging dat jailbreaken niet veilig is

002

Recent werd bekend dat het Hacking Team zelf gehackt was, en natuurlijk zorgde dat voor veel reacties waar weinig compassie in te bespeuren was. Want dit bedrijf verkoopt hacks voor veel geld aan geheime diensten, die het op hun beurt weer gebruiken voor spionage. En daar is niet iedereen even blij mee.

Bij deze hack van het Hacking Team werd maar liefst 400 GB aan data buit gemaakt, en daar zit veel interessants bij. Een goed voorbeeld daarvan is deze prijslijst, daar zien we voor 50.000 euro een module waarmee je in iOS data kan bekijken. Maar daar is wel één voorwaarde aan verbonden, het iDevice moet een jaibreak hebben.

De vermoedens en aanwijzingen dat een jailbreak een iDevice minder veilig maken waren er al veel langer, dit is waarschijnlijk de eerste keer dat het zwart op wit te zien is.

Het is ook hier niet duidelijk of deze methode ook op afstand werkt, of dat je het iDevice ter plekke moet hebben. Wel bijna zeker is dat het in combinatie met malware op een computer die geregistreerd is als vertrouwd apparaat wel mogelijk is zonder dat je het iDevice ter plekke hebt.

Het meest ironische is nog dat er inmiddels veel van de social media accounts van het Hacking Team gehackt zijn omdat ze zulke slechte wachtwoorden gebruikt hadden. Kennelijk maken de specialisten zelf ook nog wel eens erg stomme fouten.

Nieuwe beveiliging in iOS 9 en OS X 10.11/El Capitan

005

Apple heeft in de afgelopen jaren de beveiliging zover opgeschroefd dat sommige mensen er wanhopig van werden. Want als je in het huidige twee-staps verificatie systeem je vertrouwde apparaat en de herstelcode kwijt was dan kon je gewoon de klos zijn.

Kennelijk hadden ze dat bij Apple ook door, en zijn ze achter de schermen hard bezig geweest met het op poten zetten van een nieuw systeem. De resultaten daarvan zijn te lezen in deze support pagina voor ontwikkelaars, met de titel "Two-Factor Authentication in iOS 9 and OS X El Capitan".

De twee staps (two-step) verificatie heet nu two-factor, en laat de erg lange (14 karakters) herstelcode voor wat die is. Daarvoor in de plaats komt nu een proces waarbij je met Apple contact moet opnemen en je door een medewerker geholpen wordt als je alles kwijt bent.

Als je met het nieuwe systeem inlogt wordt je niet meer gevraagd om een code te ontvangen op een vertrouwd apparaat, iOS 9 en El Capitan sturen de code automatisch naar alle vertrouwde apparaten. Die code zal nu niet meer uit 4, maar uit 6 cijfers bestaan, en zal nog steeds alleen maar op die apparaten te zien zijn als die niet vergrendeld zijn.

Het proces wordt dus simpeler, terwijl de code iets langer geworden is.

Het huidige systeem blijft trouwens gewoon werken, zodat mensen die niet naar iOS 9 of El Capitan gaan nog steeds goed beveiligd blijven. Als je een ouder systeem hebt dan zal je twee keer moeten inloggen, één keer met inlognaam en wachtwoord, de tweede keer met achter het wachtwoord je verificatiecode.

De veertien-cijferige verificatiecode (Recovery Key) die nu je sleutel is als je alles kwijt bent zal dus helemaal gaan verdwijnen. In plaats daarvan zal Apple contact met je opnemen via het vertrouwde telefoonnummer dat bij jouw account hoort. Het wordt dus nog belangrijker om dat soort nummers in je account bij te houden.

Als je meer details hierover wilt lezen dan kan dat in dit artikel.

Veel nieuwe dingen in iOS 9 beta 3

004

De derde beta-versie van iOS 9 is uit, en bij Apple zijn ze op dit moment kennelijk niet alleen bezig met het verbeteren van de software, want er komen ook nog steeds functies bij.

Eén daarvan is trouwens niet echt een nieuwe: de News-app verschijnt in deze beta-versie voor het eerst, maar die was ook al aangekondigd en gedemonstreerd tijdens de keynote van de World Wide Developer Conference (WWDC) 2015.

Hieronder alle nieuwe dingen die tot nu toe gevonden zijn.

• News-app

Op het tweede scherm excuseert Apple zich keurig omdat er nog niet zo heel erg veel content te vinden is in de nieuwe News-app. Maar wel is duidelijk te zien wat de aanpak in deze nieuwe app is, en dat het er allemaal erg verzorgd uitziet.

Deze app is niet voor iedereen te zien, dat ligt aan de instellingen van een iDevice. Als je deze app graag wilt zien dan vind je hier de instructies hoe je ervoor kan zorgen dat deze app wel zichtbaar is.• Foto's

Foto's heeft twee nieuwe mappen gekregen, eentje voor Selfies en een voor Schermafbeeldingen.• Nieuwe muziek-instelling

Apple Music is streaming, en dus komt Apple ook met een nieuwe instelling. Daarmee kan je instellen of je ook hoge kwaliteit wilt als je streamt via de GSM-data connectie.

Als je daarvoor kiest gebruik je natuurlijk wel meer data binnen je abonnement, en dus alleen aan te raden als je een abonnement hebt met een groot data-pakket, of zelfs onbeperkt.• App suggesties van Siri

Als je Siri activeert krijg je nu ook suggesties voor apps in beeld.• Meer apps per folder op de iPad

Folders op de iPad hebben nu een grid van 4 x 4 icoontjes in plaats van de 3 x 3 die we tot nu toe hadden. Dat betekent dat je niet 9 maar 16 apps per 'pagina' in een folder hebt. Omdat iOS 15 pagina's met apps in een folder kan bevatten is het maximum aantal apps per folder nu van 135 naar 240 apps gegaan.

Waarom Apple niet voor een 5 x 5 layout heeft gekozen is niet duidelijk, het scherm van een iPad kan dat in ieder geval ook makkelijk aan.• Icoontjes in Mail bij 'swipen'

Als je in Mail in de lijst met de vinger naar links of naar rechts veegt krijg je nu al een aantal opties te zien. Die opties hebben in iOS 9 beta 3 icoontjes erbij gekregen.• Nieuw icoon voor de Agenda-app in zoekresultaten

Waarschijnlijk de vreemdste verandering in iOS 9 beta 3 is dat de Agenda-app een nieuw icoontje gekregen heeft in de zoekresultaten. Misschien dat het teveel processor-kracht zou kosten om daar ook de dag en de datum te genereren? Maar nu is er de vreemde situatie dat er op twee plaatsen twee verschillende icoontjes voor dezelfde app bestaan.• Foutje in de Weer-app

Hoewel er al heel erg veel goed gaat in de iOS 9 beta-versies, blijft het natuurlijk een beta-versie en gaat er ook wel eens wat mis. Een voorbeeld daarvan is te zien in de tweet van Stephan Osseweijer hieronder. Want daar kan je zien dat de labels van de tijden wegvallen, mogelijk is dit alleen zo in de Nederlandse versie.


Helaas is niet alles beter in de nieuwe #iOS9 beta. Labels van tijden in Weer app vallen deels weg @iCulture pic.twitter.com/VlgK11tTQb— Stephan Osseweijer (@SossieNL) July 8, 2015


Deze versie van iOS 9 beta is nog niet de publieke, die wordt later deze maand verwacht. Omdat deze al behoorlijk goed werkt ligt het voor de hand dat dat ook echt gaat gebeuren, en er dus geen vertraging in die planning zal zijn.

Voor de finale versie van iOS 9 zal je nog tot "komende herfst" moeten wachten, voorlopig is daar nog geen exacte datum voor bekend.

De nieuwe News-app lijkt trouwens alleen maar te zien te zijn in de VS, mensen hier zien hem nog niet verschijnen. Als laatste zit er nu ook Apple Music in iOS 9 beta 3, maar die ziet er hetzelfde uit als in iOS 8.4, dus daar hebben we geen schermafbeeldingen van geplaatst.

Beelden Tour de France dankzij Mac Pro en Final Cut Pro X

008

Het Engelse Vsquared TV zorgt voor beelden van veel internationale sportevenementen, waaronder de Tour de France, voor veel verschillende kanalen. Het bedrijf heeft als klanten bijvoorbeeld ITV, BBC, Channel 4, British Cycling, UCI en Locog.

Onder de titel "Case Study: Broadcast TV" heeft Promise nu een PDF online gezet waar we in kunnen lezen (2,8 MB) wat er allemaal in deze omgeving gebruikt wordt, waarbij de apparatuur van Promise natuurlijk vooral de aandacht krijgt.

Maar het is beslist niet alleen reclame, er staat ook veel interessants in. Vooral interessant als je werkt in een professionele omgeving en graag wilt weten welke keuzes er bij andere bedrijven gemaakt worden.

Wil je meer weten over de redenen waarom er voor Final Cut Pro X gekozen is, en hoe dat bevalt, dan is dit artikel erg de moeite van het lezen waard.

Vanaf hun kritiek op FCP 4.5, hun verbazing over de eerste release van Final Cut Pro X (ze waren de enigen niet) en hun uiteindelijk enthousiasme hierover. Daarbij kwamen ze twee problemen tegen (aan het eind van het artikel te lezen), maar dat ze vooral enthousiast zijn over FCPX wordt in onderstaande 10 punten aan het eind erg duidelijk:


Conclusion: We all love top tens, so how about summing up our experience with FCPX into bullet points:

1) Fast. Fast to import, fast to edit, fast to export.

2) Fast exports to EVS for transmission in minutes without a single fail (ever since XTAccess swop!)

3) Graphical logging for AP’s - find shots quickly on the filmstrips.

4) Magnetic Timeline - add and subtract shots without moving blocks of clips, trimming to make space, or fuss.

5) Quick render speeds to the point of forgetting about having to render.

6) Ability to have all the media from this years race, all race archive & previous race multilaterals in the Library and all instantly skimmable

7) Complex graphic builds and layers not a problem (Bring them on, we have the power!)

8) Better use of speed changes with Blade speed and Optical Flow. Very handy for putting holds for timing in rendered graphic files

9) The master library from item 6 opened in about 2 seconds.

10) It was fun.