Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Weer meer Flyover locaties in de Kaarten-app

000

Dat Apple constant achter de schermen bezig is met het verbeteren van de kaarten-app is al veel langer bekend. Eén van de dingen waaraan dat duidelijk te zien is dat er steeds meer Flyover locaties aan de Kaarten-app worden toegevoegd.

En ook nu is het weer zo, en heeft Apple weer een hele lijst van dit soort locaties aan de Kaarten-app toegevoegd. De complete lijst van Apple zelf is trouwens op deze pagina te vinden, het zijn er inmiddels al 190 in totaal.

Daarbij zitten er 19 nieuwe locaties, hieronder de lijst van al deze nieuwe locaties, zodat je ze zelf ook kunt opzoeken:


• Angers, Frankrijk
• Carcassonne, Frankrijk
• Florence, Italië
• Genoa, Italië
• Parma, Italië
• Pavia, Italië
• Sanremo, Italië
• Gold Coast, Australië
• Lugo, Spanje
• Murcia, Spanje
• Stuttgart, Duitsland
• Mannheim, Duitsland
• Kasteel Neuschwanstein, Duitsland
• Mexicali, Mexico
• Tijuana, Mexico
• Nagasaki, Japan
• Shizuoka, Japan
• Oklahoma City, VS
• St. Louis, VS


De komende tijd zouden we trouwens nog wel meer nieuwe dingen in Flyover kunnen zien komen, want Apple heeft een nieuw patent gekregen. Als de techniek die we daarin zien echt gebruikt gaat worden dan zullen we in de toekomst water en bomen in de Flyover zien gaan bewegen.

Zeven Guided Tours voor Apple Music

001

Apple heeft op hun YouTube kanaal een aantal video's gezet die daar misschien eigenlijk al eerder hadden moeten staan. Want de proefperiode voor iedereen die Apple Music in de afgelopen drie maanden hebben uitgeprobeerd is bijna afgelopen, en nu komt Apple met uitleg van hoe het allemaal werkt.

Maar onder het motto "beter laat dan nooit" krijgen we een hoop dingen te zien in deze video's waar wat van op te steken is, want in elke video wordt erg duidelijk een functie van Apple Music uitgelegd.

Het meest opvallende is misschien nog wel de Britse voice-over, misschien dat de voice-overs van Jonathan Ive zo goed beviel dat Apple daar mee door wilde gaan, of misschien wil Apple hiermee een wat meer internationale uitstraling hebben?

Hieronder alle zeven nieuwe Guided Tours, ze duren tussen de 2,5 en 3,5 minuten, dus in weinig tijd kan je relatief veel te weten komen, zeker als er een onderwerp tussen zit waar je nog niet zoveel van wist.Recordverkoop nieuwe iPhones, vanaf 9 oktober ook bij ons

006

Eind afgelopen week kon je hier op MacFreak al lezen, in dit nieuwsbericht. Er waren indicaties dat de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus er weer in slagen om de eerdere ongelofelijke records, door hun voorgangers gevestigd, te verbreken.

Inmiddels hoeven we het niet meer met indicaties te doen, maar weten we het zeker. Want Apple heeft laten weten dat er inderdaad weer een nieuw record gevestigd is, het persbericht daarover kan je hieronder lezen.

Daarin komen we ook iets anders belangrijks tegen: vanaf 9 oktober zullen deze nieuwe iPhones te koop zijn in zowel Nederland als België.


Apple meldt recordverkoop iPhone 6s en iPhone 6s Plus

iPhone vanaf vrijdag 9 oktober verkrijgbaar in nog 40 landen

CUPERTINO, 28 september 2015 - Apple maakt vandaag bekend dat het slechts drie dagen na de lancering van de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus al meer dan 13 miljoen exemplaren heeft verkocht. Dit is een nieuw record. Vanaf 9 oktober zijn de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere in Nederland, Mexico, Rusland, Spanje en Taiwan. Tegen het einde van dit jaar zullen de nieuwe iPhones in meer dan 130 landen verkrijgbaar zijn.

"De verkoop van iPhone 6s en iPhone 6s Plus is fenomenaal. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Apple is een product in het eerste weekend zo goed verkocht", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De klanten zijn dolenthousiast, met name over 3D Touch en Live Photos, en we kunnen bijna niet wachten om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 9 oktober aan klanten in nog veel meer landen aan te bieden."

Met de functie 3D Touch van iPhone 6s en iPhone 6s Plus is een bijzondere nieuwe dimensie toegevoegd aan de revolutionaire Multi-Touch-interface van iPhone. Doordat de telefoon voelt hoe krachtig je op het display drukt, kun je bepaalde belangrijke acties sneller en gemakkelijker uitvoeren. Met Live Photos, een andere nieuwe functie, worden stilstaande beelden tot leven gebracht, zodat je van momentopnames een onvergetelijke levende herinnering kunt maken. Live Photos, 3D Touch, de iSight-camera met 12 megapixels en de FaceTime HD-camera met 5 megapixels en Retina Flash ontlenen hun kracht aan de door Apple ontworpen A9-chip, de meest geavanceerde chip ooit in een smartphone. iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden hierdoor nog sneller en de batterij gaat nog langer mee. Bovendien zijn ze gemaakt met het allersterkste glas dat voor smartphones wordt gebruikt, en met aluminium uit de 7000-serie, dezelfde legering die in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt - in prachtige metallic kleuren, waaronder nu ook roségoud.

iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPhone nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. De ingebouwde apps zijn krachtiger dan ooit: de bekende Notities-app is vernieuwd, er is gedetailleerde reisinformatie beschikbaar in Kaarten* en de compleet nieuwe News-app biedt de allerbeste manier om op een mobiel device nieuws te lezen. Ook de basis van iOS is nog beter geworden. Voor de installatie van software-updates is minder ruimte nodig en met de geavanceerde beveiligingsfuncties zijn de apparaten veiliger dan ooit.

In de Apple Store-app en op Apple.com/nl vinden klanten het laatste nieuws over de beschikbaarheid en verwachte leverdata. Klanten die iPhone 6s of iPhone 6s Plus bij een Apple Store kopen, kunnen gebruikmaken van de gratis persoonlijke configuratieservice voor bijvoorbeeld het opzetten van een e-mailaccount of het downloaden van nieuwe apps uit de App Store. Zo is hun nieuwe iPhone direct gebruiksklaar als ze de Store verlaten. Klanten die meer willen weten over iOS 9 en hun nieuwe device, kunnen bovendien in de hele wereld gratis workshops volgen bij een Apple Store. In Nederland zijn de nieuwe iPhones ook verkrijgbaar via KPN, T-Mobile, Vodafone en bepaalde erkende Apple resellers.

Vanaf 9 oktober zijn iPhone 6s en iPhone 6s Plus in nog eens meer dan 40 landen verkrijgbaar, onder andere Andorra, België, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Groenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, de Malediven, het eiland Man, Mexico, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, de Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland. Op 10 oktober komen daar Bahrein, Jordanië, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten bij. iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf vrijdag 16 oktober verkrijgbaar in India, Maleisië en Turkije, en aan het eind van het jaar in meer dan 130 landen in totaal.

De verkoop tot en met zaterdag 26 september wordt opgenomen in de resultaten van het vierde fiscale kwartaal van 2015, en de verkoop op zondag 27 september is het eerste resultaat van het eerste fiscale kwartaal van 2016.

Prijzen en verkrijgbaarheid
• iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen verkrijgbaar zijn in de metallic kleuren goud, zilver, spacegrijs en het nieuwe roségoud. iPhone 6s zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 749 voor het 16-GB model, € 859 voor het 64-GB model en € 969 voor het 128-GB model. iPhone 6s Plus zal verkrijgbaar zijn voor een aanbevolen winkelprijs van € 859 voor het 16-GB model, € 969 voor het 64-GB model en € 1.079 voor het 128-GB model. Alle prijzen zijn inclusief btw.
• Daarnaast zijn er door Apple ontworpen accessoires verkrijgbaar, zoals leren en siliconen Cases in diverse kleuren en Lightning Docks in bijpassende metallic kleuren.
• Op Apple.com.nl kunnen klanten een iPhone reserveren om in hun eigen Apple Store op te halen, afhankelijk van beschikbaarheid. In de meeste Apple Stores kunnen klanten ook op een willekeurige dag zonder reservering een iPhone kopen.

* Reisinformatie in Kaarten is beschikbaar voor een aantal grote steden, waaronder Baltimore, Berlijn, Chicago, Londen, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco (Bay Area), Toronto en Washington DC, en in meer dan 300 steden in China, waaronder Beijing, Chengdu en Sjanghai. De verkrijgbaarheid van de News-app verschilt per land.

met dank aan forumlid 'fberens', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Het is erg moeilijk om een iPhone 6s Plus te buigen

000

Als je een beetje stevig je best doet dan is het mogelijk om een iPhone 6 en al helemaal om een 6 Plus te buigen. Of je dat ooit overkomt is een tweede, de meeste mensen gaan niet zitten met zo'n telefoon in hun kontzak, maar bendgate was geboren.

Het zag er naar uit dat Apple heel wat gedaan heeft om de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus een stuk sterker ta maken. Ten eerste werd er nu 7000 series aluminium gebruikt, ten tweede werden er versterkingen aangebracht bij het zwakste punt, ronde volumeknoppen en aan/uit knop. Dat was eerder al te zien in dit nieuwsbericht.

Inmiddels zijn de iPhone 6s en 6s Plus uit en kan er dus met de echte modellen getest worden. Voor onderstaande test hebben ze de iPhone 6s Plus gebruikt. Prettig, want de grootste telefoon is natuurlijk ook het kwetsbaarst, want het grotere oppervlak van de iPhone 6s Plus zal nu eenmaal sneller buigen dan de compactere iPhone 6s.

Het resultaat ziet er goed uit, door enorm veel kracht te zetten lukt het ze uiteindelijk om deze iPhone 6s Plus te buigen, maar de kracht die daarvoor nodig is lijkt niet mis. Niet erg wetenschappelijk natuurlijk, maar het maakt wel snel duidelijk dat we bij deze nieuwe modellen waarschijnlijk veel minder mensen zullen zien die hier last van hebben.Wat besluit jij, na drie maanden Apple Music uitproberen?

009

Eind juni lanceerde Apple het nieuwe Apple Music, en omdat we nu bijna aan het eind van september zitten zijn de eerste vier maanden die we het allemaal gratis uit mochten proberen bijna voorbij. Daarom is het interessant om te kijken hoe MacFreaks na een paar maanden denken over deze streaming service van Apple.

Is dit het antwoord waar we op hebben zitten wachten? Is Human Curation inderdaad het antwoord, en blijkt die inderdaad veel beter dan playlists die door computers worden samengesteld? Is het de mogelijkheid om artiesten te volgen die jou overhaalt, of is het juist het relatief gunstig geprijsde Family Plan?

Of vind je Apple Music helemaal niets, en houd je het bij Spotify of een andere service?

Wil je laten weten wat jij vindt van Apple Music, dan kan dat in onze nieuwe poll op MacFreak over dit onderwerp. En in dit draadje kan je hieronder natuurlijk ook je mening over de Apple Music kwijt.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die met de suggestie voor deze poll kwam

Dixons, MyCom en iCentre in zwaar weer

000

In de afgelopen periode nam de Bas Group twee noodlijdende bedrijven over: MyCom en iCentre. Die laatste is bij de meesten van ons een goede bekende, want een dealer die gericht is op Apple's producten. Daarmee bestond de BAS Group uit Dixons, MyCom en iCentre.

Het lijkt er op dat het nu juist de eerste van die drie is die nu de BAS Group in problemen brengt, want door de teruglopende verkoop van PC's zou dat bedrijf meer kosten hebben dan dat het op dit moment in het laatje brengt.

MyCom veranderde de formule de afgelopen jaren, waarbij de winkels vaak gebruikt werden als de plek waar je jouw online order kon ophalen. Dat werkte niet slecht, maar de beoogde extra aankopen bij het ophalen vielen nogal tegen. Op dit moment zou MyCom in ieder geval geen verlies draaien.

iCentre lijkt het sinds de overname van BAS Group alleen maar beter te hebben gedaan, en zou op dit moment de gezondste afdeling van het bedrijf zijn.

Wat er nu gaat gebeuren is nog niet bekend, het bedrijf alvast uitstel van betaling aangevraagd, Tegelijkertijd blijven de winkels en de webshops nog gewoon open.

Hier op het forum werd MyCom vaak aangeraden. Het personeel is daar over het algemeen kundig en de drie jaar garantie was ook voor velen van ons een reden om daar onze Macs en accessoires aan te schaffen. Hoe dat met die garantie zit mocht het mis gaan is nog niet bekend.

Wil je hier over discussiëren, op ons forum loopt over dit onderwerp al een draadje, en dat kan hier vinden.

Nieuwe iPhone modellen kunnen veel beter tegen water (Upd.)

002

Dat een iPhone niet altijd even waterdicht is kon je in het verleden al vaker lezen op ons forum, want er kwamen nog wel eens gevallen voorbij van iPhones die een val in het water niet overleefd hadden.

Kennelijk is Apple bezig met hun devices steeds beter te sealen, want van de Apple Watch is al bekend dat die geen probleem heeft met een douche of een eindje zwemmen. Apple zelf claimt trouwens helemaal niet dat de Apple Watch waterproof is, dus het blijft wel je eigen risico als je besluit om dat inderdaad te gaan doen. Maar dat het werkt kan je hieronder zien.

De vraag was nu of Apple de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus ook dezelfde behandeling heeft doen ondergaan. In onderstaande video kan je zien dat ze een uur onder water kunnen zijn, terwijl ze daarna allebei zonder problemen blijven werken. De maker van de video haalt ze trouwens uit het water na een half uur en drie kwartier, steeds om te kijken of alles nog werkt, en dat is iedere keer zo.

Natuurlijk is er in zo'n schaal nauwelijks sprake van druk, gaan zwemmen met je iPhone lijkt dan ook geen goed idee, en duiken al helemaal niet. Als de nieuwe iPhones echt waterproof waren, dan had Apple dat waarschijnlijk wel aangegeven. Maar de kans dat we nog mensen hier op het forum voorbij zien komen met problemen omdat hun iPhone even in het water gevallen was, lijkt in ieder geval een stuk kleiner te zijn geworden.

Update: hoewel het goed nieuws is dat deze nieuwe iPhones beter tegen water kunnen, is het nog steeds een goed idee om er erg voorzichtig mee te blijven. Mocht je daar nog niet van overtuigd zijn, dan is het een goed idee om even naar de video hieronder te kijken.De trailer voor de Angry Birds film

000

Waarschijnlijk is het één van de bekendste games van aller tijden, want zo'n beetje iedereen kent Angry Birds wel, waarschijnlijk ook de meeste mensen die het nog nooit gespeeld hebben.

Deze game was dus een groot succes voor de makers, Rovio Entertainment werd er groot door. Maar het was ook een probleem voor het bedrijf, want het lukte ze niet om een andere titel in de markt te zetten die het succes van Angry Birds kon evenaren.

Daarom zagen we een heleboel opvolgers, en natuurlijk ook een heleboel variaties en imitaties. En inmiddels is er zelfs een bioscoopfilm. Hieronder kan je de trailer daarvan zien, we zijn benieuwd of deze film het succes van de game zal kunnen evenaren.iPhone 6s en 6s Plus lijken nog beter te verkopen dan voorgangers

007

Vooraf was er veel scepsis onder analisten over de kans dat Apple met de iPhone 6s en 6s Plus de records die de modellen zonder s gevestigd hadden zou kunnen evenaren, verbreken zou al helemaal niet mogelijk zijn.

Maar het lijkt er op dat Apple het toch weer flikt, tenminste, als we kijken naar de Tweet die de CEO van T-Mobile in de VS verstuurd heeft. Want daarin zien we dat de pre-orders voor de nieuwe modellen maar liefst 30 procent hoger zouden zijn dan de iPhone 6 en 6 Plus.


That was fast. Here we go… 1/ @TMobile customers are pumped to get the new #iPhone6s –preorders up >30% over last year! #WeWontStop— John Legere (@JohnLegere) September 22, 2015

Daarbij zullen nieuwe functies vast meespelen, bijvoorbeeld 3D Touch, Live Photos en de veel snellere Touch ID. Maar waarschijnlijk is er één functie die echt veel mensen overhaalt, en dat zijn vooral vrouwen.

Want Ming-Chi Kuo (analist bij KGI Securities) heeft zitten turven, en volgens hem zouden maar liefst tussen de 30 en de 40 procent van de pre-orders voor de nieuwe Rose Gold modellen zijn.

Na de Gouden optie die er het afgelopen jaar bij is gekomen lijkt Apple ook hier weer een schot in de roos te hebben met deze nieuwe kleur. Het moet ook gezegd worden, waar beide kleuren erg kitcherig uit hadden kunnen pakken, lukt het Apple toch steeds weer om het er allemaal prachtig uit te laten zien, onder andere dankzij de prachtige afwerking die we van Apple gewend zijn.

Beveiliging Lockscreen iOS 9 nog niet zoals die moet zijn

009

Het Lockscreen lijkt een probleem voor Apple, keer op keer zien we weer een manier opduiken waarop mensen er voorbij kunnen komen zonder wachtwoord. Natuurlijk repareert Apple dit altijd snel, en dat zal dit keer ongetwijfeld ook weer het geval zijn, maar het staat op z'n minst nogal suf.

Deze keer is het weer Jose Rodriguez die dit keer een manier ontdekt heeft, hij was eerder ook degene die de manier ontdekte om langs het Lockscreen van iOS 6.1.3 te komen.

In de video hieronder kan je zien hoe het dit keer mogelijk is.

Alleen iDevices met een vier- of zescijferige code zijn op deze manier te 'kraken', waarbij het de moeite is om erbij te vermelden dat hij wel de iPhone in komt, maar niet veel meer krijgt te zien dan de contacten.

Als je je hierover zorgen maakt, waarschijnlijk dat Apple binnenkort in een update ervoor zal zorgen dat dit niet meer mogelijk is. In de tussentijd kan je een langer wachtwoord instellen, in deze tip van MacFreak lees je hoe dat je dat kunt doen.