Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple kondigt verrassend Apple Watch Series 2 aan

009

Hoewel er de afgelopen tijd er een paar lekjes waren die met de Apple Watch te maken hadden, bijvoorbeeld een grotere batterij, leek het er op dat Apple alle aandacht aan de iPhone 7 ging besteden.

Niets bleek minder waar, de Apple Watch Series 2 werd gisteren, anderhalf jaar na de eerste Apple Watch, gepresenteerd en daar zitten een heleboel nieuwe dingen in. Bijvoorbeeld een snellere processor, GPS ontvanger, optimalisatie voor zwemmen, en nu dus ook officieel waterdicht, en een apart model dat samen met Nike ontwikkeld is.

GPS

Doordat er nu een GPS ontvanger in de Apple Watch zit ingebouwd is die ook zonder iPhone te gebruiken terwijl er toch wordt bijgehouden hoeveel afstand je aflegt, erg welkom voor iedereen die graag wil sporten terwijl je zo min mogelijk bij je hebt. Zodra je dan weer contact maakt met jouw Apple Watch zal die alle verzamelde data overzetten, zodat je in de app op jouw iPhone toch precies alles bij kan houden.

Het toevoegen van een GPS ontvanger in de Apple Watch is ook meteen de reden van de grotere batterij, GPS is nu eenmaal een functie die aardig wat stroom verbruikt.

Apple staat het ontwikkelaars toe om ook gebruik te maken van de data van de GPS ontvanger voor hun apps, de komende tijd zullen we waarschijnlijk veel updates en nieuwe apps gaan zien die hier gebruik van maken.

Nu echt waterdicht

Bij het uitkomen van de eerste Apple Watch bleek al snel dat die erg goed tegen water kon. Zo goed dat mensen er niet alleen een douche mee namen, maar er bijvoorbeeld ook mee gingen zwemmen.

Kennelijk was het niveau van waterbestendigheid van de eerste Apple Watch voor Apple nog niet voldoende om die echt waterdicht te verklaren, dat is nu wel het geval. Daarbij heeft Apple onder andere een helemaal nieuw luidsprekertje ontwikkeld, deze zorgt er voor dat overtollig water uit jouw Apple Watch 2 verwijderd wordt.

Apple heeft dit aangegrepen om uitgebreid te bestuderen hoe zwemmers bewegen, en de software is nu dan ook in staat om zelf het aantal slagen dat je doet te tellen.

Let trouwens wel op dat "waterdicht tot 50 meter" bij Apple hetzelfde is als bij andere fabrikanten van horloges. Met andere woorden, waterdicht tot 50 meter betekent dat deze Apple Watch 2 niet alleen tegen spatwater kan, maar dat je er ook mee kan zwemmen. Maar duiken tot 50 meter, of andere watersport waarbij er erg veel druk komt te staan op de Apple Watch 2 (bijvoorbeeld waterskiën), wordt door Apple zelf afgeraden.

Twee keer helderder scherm

Bij de eerste generatie Apple Watch koos Apple voor het eerst voor een OLED scherm, wat er op die schermen gebeurt is beter te zien in fel zonlicht. Belangrijk bij een horloge, want dat zal je vaak buiten bekijken.

Kennelijk was er hier ook ruimte voor verbetering, want Apple is het gelukt om het scherm van de tweede generatie Apple Watch twee keer zo helder te maken als zijn voorganger.

Processor

De Apple Watch 2 heeft een nieuw dual-core S2 system-on-chip dat een grote verbetering laat zien ten opzichte van de voorganger. Niet voor niets, want met watchOS 3 zal het mogelijk zijn om apps op de Apple Watch zelf te draaien, er zal dus veel minder gebruik worden gemaakt van jouw iPhone.

Nieuwe behuizingen

Bij de behuizingen valt meteen op waar Apple het niet over heeft gehad: de duurste gouden optie is helemaal verdwenen. In de plaats daarvan is er nu een modellenreeks met een keramische behuizing, volgens Apple zou die een parelglans hebben en vier keer harder zijn dan roestvast staal.Samenwerking met Nike

Apple werkte al veel langer samen met Nike bij het maken van software, maar nu is daar voor het eerst ook een samenwerking voor hardware bij gekomen. Het resultaat daarvan is de Apple Watch Nike+, een model dat speciaal gemaakt is voor iedereen die hardloopt of jogt. Dit model heeft een lichtgewicht aluminium behuizing en een rekbare band met perforaties er in, zoals je hieronder kan zien.Voor deze versie is ook weer op softwaregebied samengewerkt, zo is er exclusieve Siri intergratie, een aantal modes speciaal voor hardrennen, een aanpasbare interface om je te motiveren, en zelfs een club waar je op zondagen mee kan gaan rennen. Of die laatste optie ook in Nederland of België zal bestaan is nog niet duidelijk, mogelijk zal dit alleen in de VS een optie zijn.

Prijzen van de oude en de nieuwe Apple Watch

De Apple Watch 2 zal vanaf morgen te reserveren zijn bij Apple, vanaf 16 september is die verkrijgbaar. De prijzen zijn hetzelfde als de huidige modellen, dus vanaf € 439 voor de aluminium modellen, roestvast staal vanaf € 669. De Apple Watch Nike+ start bij € 439 en de keramische Apple Watch Edition is een stuk goedkoper dan zijn gouden voorganger: € 1.469.

Tegelijkertijd houdt Apple de eerste generatie Apple Watch op de markt als goedkope optie, en heeft de processor daarvan ook een update gekregen. Dat maakt het kiezen misschien iets lastiger, bij de Apple Watch 2 zouden de GPS, het scherm dat twee keer zo helder is en de toegenomen weerstand tegen water de doorslag moeten geven. De prijzen van de Apple Watch van de eerste generatie liggen honderd euro onder die van de tweede generatie, en beginnen dus bij 339 euro.

De korte en de lange versie van de presentatie van iPhone 7 (en meer)

004

Heb je gisteravond de presentatie van de iPhone 7, de Apple Watch 2, samenwerken in de iWork programma's, Carpool Karaoke en al het andere waar Apple mee kwam gemist? Geen probleem, want hieronder kan je het allemaal op je gemak terugkijken, met als bonus de mogelijkheid dat je vooruit kan springen als er iets voorbij komt wat je niet zo boeit.

Hieronder de registratie van de keynote van Apple's eigen YouTube kanaal, de hele presentatie duurt net iets minder dan twee uur.

De presentaties van Apple zijn lang, er wordt altijd de tijd genomen om alles rustig en duidelijk te laten zien. Dat zorgt er ook voor dat de ultra korte versies altijd erg populair zijn op YouTube. Dat hebben ze bij Apple natuurlijk ook gezien, en dit keer hebben ze hun eigen korte versie gemaakt. De titel is "Don't Blink" en hieronder kan je die zien. Waarbij niet met je ogen knipperen inderdaad een goed advies is, want deze video gaat snel, en aan het eind gaat het tempo nog verder omhoog.Het is zover, de iPhone 7 en 7 Plus zijn officieel aangekond

013

Tijdens de keynote van het Special Event heeft Apple vanavond de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus officieel aangekondigd en vanaf 16 september zullen die verkrijgbaar zijn. Daarbij is er goed nieuws: voor het eerst zitten Nederland en België bij die eerste groep landen en hoef je dus niet meer naar buurlanden als Duitsland of Frankrijk te gaan als je er zo snel mogelijk een wilt hebben.

Vanaf 9 september om 9.00 uur kan je de nieuwe iPhone al vooruitbestellen, als je er zeker van wilt zijn dat je deze zo snel mogelijk in handen krijgt dan is dat aan te raden.

Design

Aan de buitenkant zijn er niet erg veel grote verschillen te zien, wat wel meteen opvalt zijn dat de antennelijnen op de achterkant nu langs de randen lopen, waardoor de achterkant van deze iPhones er 'rustiger' uitziet. Maar de veranderingen zitten vooral binnenin, waarbij onder andere veel energie gestoken is in de nieuwe camera's.

Nieuwe kleuren

Er komen bij de iPhone 7 twee nieuwe kleuren bij: matzwart en gitzwart (in het Engels Jet Black), die laatste heeft een glimmende afwerking. Bij de gitzwarte maakt Apple gebruik van een proces van anodiseren en polijsten in negen stappen. Bij deze uitvoering kan je de antennelijnen niet meer zien.

Apple waarschuwt op de website dat die glans op den duur minder kan worden, en raadt aan om een hoesje te gebruiken als je dat niet wilt.

Je kan bij deze iPhone ook nog steeds kiezen voor de kleuren rosegoud, goud, zilver, maar de kleur spacegrijs is bij de iPhone 7 modellen helemaal verdwenen.Waterbestendigheid

Een belangrijke verandering die je niet meteen van buiten ziet is dat deze iPhone nu waterdicht is, IP67-gecertificeerd. Dit betekent dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus spatwater-, water- en stofbestendig zijn en zijn getest in een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Let wel op dat Apple erbij zegt dat water- en stofbestendigheid zijn geen permanente condities zijn, want bij normaal gebruik kan de bestendigheid afnemen.

Daarbij waarschuwt Apple ook dat je een natte iPhone nooit op zal moeten laden, en dat schade door vloeistoffen niet onder de garantie valt.

Nieuwe Homeknop

De nieuwe iPhone heeft geen Homeknop meer die je kan indrukken, maar door slim gebruik van trillingen lijkt het toch alsof je dat doet. Dat helpt natuurlijk voor de waterbestendigheid, minder naden, maar zal waarschijnlijk deze Homeknop ook duurzamer maken.

Die trillingen kenden we ook van de MacBook en de iPhone 6s, maar Apple heeft voor de iPhone 7 een nieuwe Taptic Engine ontwikkeld.

Koptelefoon aansluiting

Er waren veel geruchten vooraf dat de 3,5 millimeter jack koptelefoon aansluiting zou gaan verdwijnen, en die geruchten kwamen mogelijk van Apple zelf om ons hierop voor te bereiden. Want die aansluiting is er inderdaad niet meer.

De opties zijn voortaan luisteren met Lightning oortjes, een Lightning koptelefoon of audio via Bluetooth. Bij de iPhone 7 levert Apple een gratis verloopstukje van Lightning naar de 3,5 millimeter jack koptelefoon aansluiting. Deze adapter is ook los te koop bij Apple, en kost dan 9 euro.

De EarPods met Lightning-connector zal ook eind oktober bij Apple te koop zijn, die kosten dan € 35,-.

AirPods

Tegelijkertijd presenteerde Apple ook draadloze oortjes, de AirPods. Deze zitten in je oor, maar tegelijkertijd steekt er een staafje uit dat naar beneden wijst. Eind oktober zullen die in Nederland te koop zijn, de prijs is 179 euro.

Deze AirPods zet je aan door er één keer op te tikken, als je dat twee keer doet dan activeer je Siri.

Dubbele camera, maar alleen op iPhone 7 Plus

Ook hier zaten de geruchten er niet naast, Apple brengt inderdaad een iPhone 7 uit met een dubbele camera, maar dat is alleen bij de 5,5-inch iPhone 7 Plus het geval. Dat betekent niet dat de gebruikers van de 4,7-inch iPhone in de kou komen te staan, want er zijn veel nieuwe dingen te melden wat betreft de camera voor beide modellen, ze krijgen bijvoorbeeld allebei een verbeterde 12-megapixel camera.

Dat is niet het enige, het grootste diafragma is nu f/1,8, wat er ook voor zorgt dat deze camera's ook met weinig licht beter kunnen presteren.

De 4,7-inch iPhone 7 heeft een groter lens gekregen, waardoor die aan de achterkant nog meer uitsteekt dan zijn voorgangers. Daarbij heeft Apple een compleet nieuwe IPS (Image Signal Processor) ontwikkeld, die in binnen 25 milliseconden meer dan 100 miljard bewerkingen per foto kan uitvoeren, de resultaten zouden dan ook nog een stuk beter moeten worden.

De camera aan de voorkant heeft er twee megapixels bij gekregen (van 5 naar 7) en het is vooral goed nieuws dat nu ook de kleinere iPhone 7 optische beeldstabilisatie heeft. Waarschijnlijk is dat één van de redenen waarom de lens van dit model 'gegroeid' is.

De iPhone 7 Plus heeft twee camera's, één met een groothoek- en één met een telelens. Daardoor is het nu mogelijk om optisch te zoomen en bijvoorbeeld de achtergrond in een portret onscherp te maken. Dat laatste was tot nu toe alleen mogelijk met een spiegelreflex camera.

Nieuwe flitser

De True Tone Flash is ook onder handen genomen. Die heeft nu 4 leds die samen voor 50 procent helderder zijn dan die van de iPhone 6s. Daarbij is er nu ook een nieuwe sensor toegevoegd die flikkerend licht detecteert (bijvoorbeeld TL licht), en het effect daarvan wegwerkt op zowel foto's als video's.

A10 Fusion-chip

Bij de processor heeft Apple een interessante keuze gemaakt. In plaats van alle vier de cores hetzelfde te laten doen heeft de A10 Fusion-chip twee supersnelle cores (tot twee keer sneller dan de iPhone 6s) en twee erg zuinige cores. Die laatste twee verbruiken veel minder energie, waardoor deze iPhone het een stuk langer uithoudt op één lading.

Grafische prestaties

Ook het grafische gedeelte is sterk verbeterd, de videochip zal tot maar liefst drie keer zo snel zijn als de iPhone 6s, terwijl het energieverbruik met de helft is afgenomen. Dat games hier enorm van zullen kunnen profiteren spreekt voor zich, maar ook professionele apps kunnen hier natuurlijk hun voordeel mee doen.

Opslag en prijs

Ook hier zaten de geruchten er niet naar, het instapmodel heeft voortaan 32 GB opslag (was 16 GB) en het topmodel heeft 256 GB (was (128 GB). Daarbij heeft Apple de prijzen niet verhoogd. Dit betekent dat het instap model nog steeds 649 dollar in de VS kost, en 769 euro bij ons. Voor informatie over alle modellen en prijzen kan je terecht in Apple's eigen online Store.

Apple lekt per ongeluk naam van iPhone 7 en 7 Plus

013

Het blijft lastig, informatie binnenboord houden van een bedrijf dat in heel erg veel landen opereert, zoals Apple. Voordat je een nieuw product lanceert zal er in al die landen de pagina's voor de website gemaakt moeten worden, want die moeten na de officiële aankondiging natuurlijk allemaal meteen gepubliceerd kunnen worden.

In het verleden ging hiermee al het een en ander mis bij Apple, bijvoorbeeld bij de iPad Mini 3 en iPad Air 2 en de specificaties van de iPhone 6s. Ook nu is er per ongeluk weer wat gelekt, de site van Apple in Hong Kong publiceerde al de naam van de nieuwe iPhone bij informatie over oortjes, zoals je in de afbeelding bij de tweet hieronder kan zien.


Apple lists headphones with iPhone 7, 7 Plus compatibility confirming the model names on the HK website. via reddit. pic.twitter.com/EniAtZ7aFy— Amit (@amitbhawani) September 6, 2016


Waardoor nu in ieder geval één ding zeker is, de komende iPhones gaan gewoon de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus heten. Dus geen verrassingen op dat gebied vanavond tijdens de keynote van het Special Event. Hopelijk dat Apple nog wel wat verrassingen voor ons in petto heeft, maar dat zullen we pas weten vanaf vanavond 19.00 uur, onze tijd.

Een blik in de toekomst van Apple door geregistreerde handelsnamen

001

Bij Apple proberen ze alles zo geheim mogelijk te houden, maar sommige namen moet je eenmaal vastleggen als je wilt voorkomen dat de concurrentie ermee aan de haal gaat. Brian Conroy, een advocaat gespecialiseerd in handelsmerken, ontdekte een lange lijst van dit soort namen.

Op die lijst komen we er een aantal tegen die al in gebruik zijn, bijvoorbeeld Siri, macOS Sierra (op verschillende manieren geschreven) en App Store voor iMessage. Echt interessant wordt het pas bij de namen die daarop staan die op dit moment nog niet in gebruik zijn en die ook nog niet in aankondigingen zaten. Voorbeelden daarvan zijn Iris Engine, AirPod Case, Home Hub en Smart Button.

Er gaan al een tijdje geruchten dat de iPhone volgend jaar een iris-scanner zal gaan krijgen, het lijkt er op dat er bij Apple daarvoor de naam Iris Engine is bedacht. AirPod Case is waarschijnlijk een behuizing om je AirPods in te nemen, draadloze oortjes waarvan wordt verwacht dat Apple die vanavond aan ons gaat laten zien, als de iPhone 7 aan ons gepresenteerd wordt, waarschijnlijk zonder aansluiting voor een koptelefoon.

Home Hub

Er zijn ook al een tijdje geruchten dat Apple zou werken aan iets wat lijkt op Amazon's Echo; een speaker die je in je huis zet en die niet alleen je muziek af kan spelen, maar ook stemcommando's voor je uitvoert. Apple's antwoord daarop zou dus mogelijk Home Hub gaan heten.

Smart Button

De geruchten dat er op de komende MacBook Pro niet alleen aan OLED aanraakstrip zal zitten, maar ook een aan/uit knop met daarin een Touch ID sensor zijn hardnekkig. Apple geeft dit soort eigenlijk altijd een unieke naam, en Smart Button zou daar natuurlijk een prima kandidaat voor zijn.

Op de lijst hierboven staan nog veel meer interessante namen, bijvoorbeeld Swift Lab (workshops voor Swift, Apple's programmeertaal?), iBooks Storytime (een aparte afdeling in de iBooks Store?), Progress Card (speciaal voor het onderwijs?) en zo zijn er nog veel meer.

Apple registreert vaker dit soort handelsnamen in kleine landen, een paar dagen voor die verlopen worden ze dan wereldwijd geregistreerd. Meestal worden die lijsten niet ontdekt, maar Brian Conroy heeft deze lijst dus wel weten te vinden. Een aantal daarvan verlopen begin deze maand, bijvoorbeeld Trade Up, Swift Lab, Progress Card, Insight Dashboard, Care Card en Remote Loop.

Ook in oktober verlopen er een aantal, bijvoorbeeld macOS Sierra, Touch Bar en de varianten op Smart Button. Een duidelijke hint dat we tegen die tijd macOS Sierra uit zal zijn en we een MacBook Pro met een Touch Bar en Smart Button zullen hebben.

iPhone 6s is best verkopende smartphone wereldwijd

002

Strategy Analytics heeft hun rapport over het tweede kwartaal van 2016 uitgebracht, en ondanks dat Apple zijn eigen records op dit moment even niet verslaat blijkt daaruit dat de iPhone 6s nog steeds de best verkopende smartphone ter wereld is. Er gingen er in dat kwartaal van dit model maar liefst 14,2 miljoen over de toonbank.

Het is trouwens niet alleen de eerste plaats die Apple bezet houdt, op nummer twee komen we voorganger van de 6s tegen: van de iPhone 6 werden er in dat kwartaal 8,5 miljoen stuks verkocht. Op nummer drie staat Samsung's Galaxy S7 Edge, waarvan er 8,3 miljoen verkocht werden.

De groei in de markt voor smartphones was in dat kwartaal maar één procent, volgens Linda Sui, Director bij Strategy Analytics, kwam dat onder andere door verzadiging van de markt in de grote landen, economische onzekerheid en een gebrek aan innovatie bij de grote merken.


Total global smartphone shipments grew 1 percent annually from 338.0 million units in Q2 2015 to 341.5 million in Q2 2016. Smartphone growth is sluggish at the moment due to ongoing economic volatility worldwide, high ownership penetration in most major countries, and a lack of new innovation from device manufacturers.


Kennelijk was de innovatieve kracht bij Apple genoeg om de iPhone 6s op de eerste plaats te houden, onder ander door de Touch ID vingerafdruk-sensor met het Secure Element. In de woorden van Neil Mawston, Executive Director van Strategy Analytics:


We estimate the Apple iPhone 6s model shipped 14.2 million units and accounted for 4 percent share of all smartphones shipped worldwide in Q2 2016. Apple’s iPhone 6s is currently the world’s most popular smartphone. The iPhone 6s is wildly popular in dozens of countries globally, due to its attractive hardware design blended with rich features such as 4K video, large multi-touch display, and fingerprint security.

Apple Music: meer dan 10 miljoen Android-downloads

000

Als Apple ergens om bekend staat, dan is het wel dat het het zich zelden of nooit in de kaart laat kijken. Vooral als het gaat om gegevens waarvan ze in Cupertino graag willen dat die binnenshuis blijven door strategische overwegingen, omdat dat de concurrentie daar bijvoorbeeld beleid op zou kunnen aanpassen.

Zo weet niemand buiten het hoofdkwartier van Apple precies hoeveel Apple Watches er tot nu toe verkocht zijn, en ook over het aantal betalende klanten van Apple Music komt niet veel meer naar buiten dan op momenten dat de teller daarvan een mijlpaal heeft bereikt.

Die teller, van het aantal betalende klanten van Apple Music, stond juni van dit jaar trouwens op 15 miljoen. Niet slecht, omdat Apple Music toen een jaar bestond, maar nog altijd een stuk minder dan de grootste binnen dit veld: Spotify. Dat bedrijf heeft inmiddels 30 miljoen betalende klanten. Maar Spotify bestaat dan ook al sinds september 2008, en heeft dus veel meer tijd gehad om dat klantenbestand op te bouwen.

Google Play

Maar in Google Play staat wel vermeld hoeveel keer een app naar binnen is gehaald, en daardoor kunnen we daar nu zien dat Apple Music op Android 10 miljoen keer naar binnen is gehaald. Daarbij zitten natuurlijk veel mensen die dat alleen maar doen omdat ze nieuwsgierig zijn, het is niet bekend hoeveel betalende klanten dit voor Apple betekent.

Daar zullen we het voorlopig mee moeten doen, want Google Play rapporteert dat per 'blok', en Apple Music valt nu binnen het blok van tussen de 10 miljoen en 50 miljoen downloads. Met ander woorden, het zal nog wel even duren voordat er dankzij Google Play weer wat te melden zal zijn, Want Apple Music voor Android kwam eind 2015 uit, en Apple deed er dus ruim een half jaar over om de grens van 10 miljoen te passeren.

Andere apps

Apple heeft trouwens nog twee apps in Google Play staan, dat zijn Move to iOS (tussen 5 en de 10 miljoen downloads) en Beats Pill Plus (tussen de 50 en de 100 duizend downloads). Die laatste is een app speciaal voor de Beats Pill Plus speaker, dus hoewel dat aantal downloads een stuk lager is dan de gratis software, betekent dit wel dat er een behoorlijk aantal van die speaker verkocht zijn.

Keynote

Als het aantal betalende klanten van Apple Music sinds juni genoeg gestegen is naar een aantal dat het voor Apple de moeite van het vermelden waard maakt (lees: minimaal 20 miljoen), dan horen we dat mogelijk in het begin van keynote van het Special Event, morgenavond om zeven uur (onze tijd).

Vanaf woensdag wordt de App Store opgeruimd

002

In juli 2008 bracht Apple iOS 2.0 uit, en sindsdien bestaat de App Store. Dat die een doorslaand succes is geworden hoeven we niemand te vertellen, inmiddels is alleen de App Store goed voor meer dan 3 miljoen apps en voor een omzet waar veel kleine landen graag voor zouden tekenen.

Maar tussen die ruim twee miljoen apps zitten inmiddels erg veel apps die niet meer worden onderhouden, en dus eigenlijk de boel vervuilen. Om die reden is er bij Apple besloten om een grote schoonmaak te houden, en voor ontwikkelaars is daarom nu deze FAQ opgesteld.

Daarin kunnen we lezen dat Apple ontwikkelaars van 'vergeten' apps op de hoogte gaat stellen, en dat die daarna 30 dagen hebben om hun apps een update te geven. Mocht dat niet lukken, dan kunnen ze later altijd opnieuw hun app(s) indienen. De naam van een app blijft verbonden aan het ontwikkelaars-account, dus het is niet zo dat een ander plotseling die naam in zou kunnen pikken.

Daarbij kijkt Apple trouwens ook of de apps het nog goed doen, waarbij alle apps die bij het opstarten crashen meteen zonder pardon opgeruimd worden.

De vraag lijkt of dit niet nadelig zal zijn voor gebruikers van oudere iDevices. De eerste iPad kan bijvoorbeeld niet meer aan dan iOS 5.1.1, het is dan ook te hopen dat apps die daar prima voor werken nog wel gewoon in de App Store zullen blijven staan.

Maar de insteek van Apple is waarschijnlijk om de stortvloed van imitatie-apps die in de App Store staan in te dammen, het lijkt sterk dat oudere (maar prima werkende) apps verwijderd zullen worden. Tenminste, als de ontwikkelaar er nog een beetje moeite voor wil doen.

Apple heeft eindelijk ook een officieel Twitter-account

000

Twitter bestaat al even, inmiddels ruim 10 jaar want dit sociale netwerk ging van start in juli 2006. In die tijd zijn veel grote bedrijven daar erg actief geworden, en hebben dan ook vaak heel erg veel volgers. Voorbeelden daarvan zijn onder andere Microsoft, Google en Samsung.

Maar Apple heeft dit als bedrijf netwerk tot nu toe bijna helemaal links laten liggen, maar dat dit aan het veranderen was konen we een paar maanden geleden al zien doordat Apple toen het Twitter-account AppleSupport opstartte.

Daarbij is nu @ Apple bijgekomen, en dat is ook meteen opgetuigd met de visuals van de uitnodiging voor het Special Event van overmorgen, maar een tweet staat er nog niet op. Dat Apple wel de aandacht heeft van veel mensen blijkt uit het aantal volgers, want zonder dus ook maar één tweet te hebben verstuurd zijn dat er al 317.000.Apple heeft als bedrijf tot nu toe weinig of niets op Twitter gedaan, maar het management van Apple tweet er wel lekker op los. Voorbeelden daarvan zijn Tim Cook, Phil Schiller en Eddy Cue.

Let wel op dat er ook een aantal parodie-accounts zijn die doen alsof ze namens topmensen van Apple tweeten. De bekendste voorbeelden daarvan zijn HairForceOne (de bijnaam van Craig Federighi) en JonyIveParody.

Noodles! is Apple's gratis App van de Week

004

Ook deze week geeft Apple ons allemaal weer een App van de Week gratis en voor niets, en dit keer is dat Noodles!. Deze game heeft veel goede reviews, 4,5 gemiddeld wereldwijd, en dat is niet voor niets.

Deze game is voor de liefhebbers van breinbrekers. Want Noodles! zorgt ervoor dat je jouw hersens echt zal moeten gebruiken, zeker als je verder in deze game komt. In Noodles! moet je buizen met elkaar verbinden door erop te klikken en zo de hoek aan te passen. Dat klinkt simpel, maar in de hogere niveaus is het beslist een uitdaging.

In de gameplay-video hieronder kan je zien dat je als je dat doet beloond wordt met 'diamanten' een minuut een prima indruk krijgen van hoe Noodles! er uitziet en wat het inhoudt.

Normaal gesproken kost deze game € 1,99 in de iOS App Store, op dit moment kan je het daar dus helemaal gratis downloaden. Om deze game op jouw iDevice te gebruiken moet je daar minimaal iOS 9.0 hebben staan, en er zijn geen in-app aankopen.