Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Verklaring Apple over Masque Attack malware

006

Recent werd er een nieuwe malware ontdekt die het mogelijk maakt om via de Mac binnen te dringen op een iPhone, iPod touch of iPad en daar behoorlijk veel ellende zou kunnen aanrichten. Zou kunnen, want daar moet je dan in beide gevallen de beveiliging van Apple uit hebben gezet, en ook nog eens waarschuwingen voor negeren.

Maar malware trekt natuurlijk de aandacht en inmiddels heeft zelfs de regering van de V.S. er op hun site aandacht aan besteed.

Of dat voor Apple een reden is geweest om hierop te reageren weten we niet, maar een feit is dat Apple inmiddels een verklaring naar buiten heeft gebracht:


We designed OS X and iOS with built-in security safeguards to help protect customers and warn them before installing potentially malicious software. We're not aware of any customers that have actually been affected by this attack. We encourage customers to only download from trusted sources like the App Store and to pay attention to any warnings as they download apps. Enterprise users installing custom apps should install apps from their company's secure website.


En daar heeft Apple het niet bij gelaten, tegelijkertijd hebben ze over dit onderwerp een support-document op het web gezet, en dat is hier te vinden. De tips daarin zijn kort, krachtig en helder, en komen er volgens ons vooral op neer dat we niet te snel waarschuwingen weg moeten klikken als die voorbij komen, en in het algemeen gewoon ons verstand moeten blijven gebruiken.

Aviary Foto Bewerker met extra's ter waarde van 200 dollar

007

Ben je op zoek naar een foto-app voor op je iPhone, iPod touch of iPad met erg veel opties, dan lijkt de gratis Foto Bewerker van Aviary in de iOS App Store een prima optie. Die app valt vooral ook op omdat er een enorme hoeveelheid aan extra's aan de app kan worden toegevoegd, en dat kan oplopen tot maar liefst 200 dollar!

Het goede nieuws is dat je op dit moment al die opties voor niets kan krijgen, het enige wat je daarvoor nodig hebt is een Adobe ID. Maar dat is ook gratis. Dat is ook te lezen in de informatie bij de 3.5.0 update van Foto Bewerker door Aviary:


Wat is nieuw in versie 3.5.0

Met Adobe ID kunt u nu:
-De volledige collectie benodigdheden van Aviary om foto's te bewerken ontgrendelen - ter waarde van USD 200, nu voor onbeperkte tijd gratis en om altijd te houden!
-Uw gedownloade benodigdheden synchroniseren (inclusief gratis pakketten!) en op elk moment herstellen

Overlays:
-Onze meest gevraagde functie is er! Je kunt nu een grote variëteit aan creatieve stencils over je foto plaatsen

Vignette:
-Breng een aanpasbare, donkere of lichte rand om je foto aan

Tekenen:
-Nu beter dan ooit! Met ingebouwde penseeltechnieken wordt tekenen nu natuurlijker en meer levensecht

Nieuwe sliders:
-We hebben lichtere plekken en schaduwen toegevoegd aan de categorie lichten (voorheen Aanpassen)
-Op zoek naar zuiverheid of warmte? Je vindt ze in onze categorie nieuwe kleuren samen met tinten en vervagen

-Ondersteuning voor iOS 8, iPhone 6 en iPhone 6 Plus

-Kleine bug-reparaties en verbeteringen


We hebben zelf deze app nog niet uit kunnen proberen, maar deze aanbieding was zo spectaculair dat we daar niet op wilden wachten. In de video hieronder krijg je in ieder geval een idee van hoeveel er mogelijk is met deze app, en dat ziet er wat ons betreft in ieder geval indrukwekkend uit.Update: FujiXerox Printer Drivers v3.0 for OS X

000

Deze update staat al ruim een week klaar, maar kennelijk hadden wij hem even gemist. Daarom bij deze alsnog toch nog dit nieuwsbericht over deze update voor FujiXerox printers. Deze update is voor iedereen met zo'n printer en die OS X 10.10/Yosemite, OS X 10.9/Mavericks, OS X 10.8/Mountain Lion of OS X10.7/Lion op zijn of haar Mac heeft staan.

Wat er nieuw is wordt er jammer genoeg niet bij vermeld, Apple en FujiXerox volstaan met de volgende tekst:


This download includes the latest Fuji-Xerox printing and scanning software for OS X Yosemite, OS X Mavericks, OS X Mountain Lion and OS X Lion.

For more information about printing and scanning software, see http://support.apple.com/kb/HT3669#fuji-xerox.


De update is 49,1 MB groot, en mocht die niet in je Software Update verschijnen dan is die ook te vinden op deze support-pagina van Apple.

Thunderbolt Display Firmware Update v1.2

000

Apple heeft een firmware update klaarstaan voor iedereen met een Apple Thunderbolt Display. Deze update moet ervoor zorgen dat verbindingen met externe Thunderbolt apparatuur betrouwbaarder zullen zijn en ook meteen voor een oplossing zou moeten zorgen dat dit display niet meer zomaar op zwart kon gaan.

Dat laatste gebeurde tot nu toe trouwens alleen maar in heel zeldzame gevallen.

Hieronder de tekst van Apple zelf:


This update improves reliability when connecting devices to the Apple Thunderbolt Display, and addresses a rare issue that may cause the display to go black.


De update is maar 1,7 MB 'groot' en je moet er minimaal OS X 10.9.4/Mavericks op je Mac hebben staan.

Deze update zou vanzelf moeten verschijnen in Software Update, mocht die daar nog zijn verschenen dan kan je deze update ook vinden op deze support-pagina van Apple.

Ruim een half uur met Apple's VP Greg Joswiak

003

Recent was Apple's VP of iPhone and iOS Product Marketing Greg Joswiak te gast bij Re/code en sprak daar met onder andere Walt Mossberg over wat volgens hem Apple nu precies Apple maakt, Apple Pay, de Apple SIM en nog veel meer.

Zo komt bijvoorbeeld ook voorbij wat er mis ging bij de iOS 8.0.1 update, dat bleek geen probleem van de software zelf te zijn, maar in de distributie ervan.

Volgens ons interessant voor iedereen die Apple graag tot in detail volgt of als je eens wat meer wilt horen van een Vice President. We horen tenslotte meestal alleen de CEO en de Senior VP's.

Your browser does not support iframes.

Wie wil er nog voor games betalen?

035

Monument Valley is een schitterende game, het won dan ook niet voor niets een Apple Design Award tijdens de WWDC 2014 en sindsdien werd het meer dan een miljoen keer verkocht. De game zelf kost € 3,59 in de iOS App Store en als er kritiek was, dan was dat vooral omdat er 'maar' tien levels in zaten.

Inmiddels zijn die levels uitgebreid, en voor de extra 8 moet je € 1,79 betalen, en dat lijkt voldoende reden voor reviews met maar één of twee sterren en zelfs mensen die de game meteen van hun iPhone, iPod touch of iPad verwijderd hebben.


Belachelijk no free update!!

door SF-UR
Zeer triest dat als je het spel gekocht hebt voor bijna €4,- dat je voor 8 extra levels weer bijna €2,- moet betalen. Meteen verwijderd van mijn telefoon. Bekijk het lekker! Delete!
Extra betalen voor levels?

door Barbar1an
Ik vond de game al vrij duur aangezien er maar 10 levels zijn. Dat ik voor een uitbreiding van 8 levels alsnog bijna twee euro moet betalen vind ik echt te gek.


We vragen ons af of € 1,79 voor 8 extra levels inderdaad teveel gevraagd is. Dat brengt het totaal op € 5,38, volgens ons nog steeds een schijntje voor een prachtige game, met inmiddels maar liefst 18 niveau's! Als je een indruk wilt krijgen van dat uitbreidingspakket, dan kan je hieronder daarvan de trailer zien. Wij zijn ervan onder de indruk, en nemen aan dat M.C. Escher er ook blij mee zou zijn.

Dat er zo negatief is gereageerd, in de App Store in de V.S. waren de reacties nog veel negatiever, zorgde ook voor een reactie van de makers van deze game.

Seems quite a few people have gone back and 1 star reviewed Monument Valley upon update because the expansion was paid. This makes us sad.— ustwogames (@ustwogames) November 12, 2014

En de reactie daarna was nog duidelijker.

That's it, we're giving up the premium game. Next time we're just going to sell you 500 coins for $2 instead.— ustwogames (@ustwogames) November 12, 2014

Inmiddels zijn er in de V.S. een hoop reacties hierop los gekomen en kwamen er al snel veel positieve reacties, zowel via Twitter als in de App Store.

De vraag lijkt vooral waarom veel mensen kennelijk verwachten dat alle games of gratis zijn, of nauwelijks wat zullen kosten. Kennelijk zorgen de ontzettend lage prijzen van de App Store ervoor dat een gedeelte van het publiek nauwelijks nog wat wil uitgeven.

Bij Touch Arcade vatten ze het volgens ons prima samen:


If you hate free to play, you need to support awesome premium experiences like Monument Valley. This weird position so many people have of hating free to play but also being wholly unwilling to pay for anything isn't realistic, sustainable, and won't end in any kind of result that will make anyone happy. If anything, it's pushing more developers to abandon iOS and try Steam instead, where they can sell a game for $15-$20 without anyone screaming bloody murder. This is not a good thing for us.

Apple zoekt een Maps Web Developer

002

Terwijl Apple zijn Kaarten-app achter de schermen sinds de lancering in een enorm tempo heeft verbeterd valt het op dat we die kaarten nog steeds niet op het web kunnen gebruiken.

Want de Kaarten-app op de iPhone, iPod touch of iPad werkt wat ons betreft prima, en over die in OS X sinds Mavericks zijn we ook dik tevreden. Maar als je in een browser aan het werk bent zouden wij het in ieder geval erg prettig vinden als we er daar ook gebruik van zouden kunnen maken, en dus niet naar een andere app zouden hoeven switchen.

Het lijkt er op dat Apple dat inmiddels ook vindt, want er staat een vacature voor een Maps Web Developer op het web, en aan de omschrijving te zien lijkt het er op dat Apple inderdaad zijn kaarten naar het web wilt brengen.


Maps Web Developer

Job Number: 36783169Santa Clara Valley, California, United StatesPosted: Nov. 11, 2014Weekly Hours: 40.00

Job Summary

The Maps team is looking for a talented and passionate web developer to help make maps work seamlessly on the web.

Key Qualifications

• Experience creating beautiful and responsive user interfaces using JavaScript, HTML, and CSS
• Familiarity with modern web development techniques and frameworks
• Excellent communication skills

Description

As a web developer woking on Maps, your primary responsibility will be client- side web development for maps-related experiences. You'll be working closely with world-class designers and many other teams to quickly implement and iterate on new features and experiences. An eye for detail, a sense of design, and a fondness for JavaScript, RWD, and small teams will all help you to succeed here.

Education

BS in Computer Science or equivalent experience

Additional Requirements

• Significant experience shipping large-scale web applications
• Familiarity with geographic information systems


Misschien dat er een MacFreak is die aan deze kwalificaties voldoet en het leuk vindt om in Cupertino te gaan werken?

Krijgt de iPhone 6 ook sneller Flash-geheugen?

005

Komend jaar zullen onder andere de drie grote spelers op de markt van Flash-geheugen, Samsung, Toshiba en SK Hynix, een nieuwe soort uitbrengen: UFS 2.0 NAND Flash. Voor ons is vooral interessant dat dit Flash-geheugen drie keer zo snel zal zijn als wat er nu in bijvoorbeeld in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikt wordt (1,2 GB pers seconde versus de huidige 400 MB per seconde).

Samsung en Xiaomi hebben al aangekondigd dat dit geheugen in hun toekomstige telefoons voor de opslag gebruikt zal gaan worden, het lijkt voor de hand te liggen dat Apple dat ook zal doen. Zeker nu Samsung weer de fabrikant is die Apple dit soort geheugen levert (toen het gedoe in de rechtszaken op een hoogtepunt was haalde Apple zijn flash-geheugen bij andere leveranciers).

We zijn benieuwd vanaf wanneer Apple deze nieuwe en snellere Flash-chips gaat gebruiken, Samsung begint al aan het eind van dit jaar met de productie ervan.

Overcast: Podcast Player ook klaar voor CarPlay

000

Eén van de velden waar Apple hard bezig is om de iPhone, iPod touch en iPad steeds populairder te maken is CarPlay. Voor veel van ons waarschijnlijk erg welkom, want de software van de automakers zelf is niet altijd om over naar huis te schrijven.

Tot nu toe waren de apps van derden voor CarPlay vooral de grote namen, zoals Spotify Music of Stitcher Radio for Podcasts, en daar nu is nu weer een app bij gekomen. Want de app Overcast: Podcast Player heeft een lijstje bij de 1.1 update waar we als laatste CarPlay bij zien:


Wat is nieuw in versie 1.1

Overcast is now universal:
- iPad support
- Rotation
- CarPlay

Plus a lot of small improvements and fixes.


Deze podcast-app is sowieso een aanrader, want met een prima, goed vormgegeven, interface terwijl de app gratis is weten we eigenlijk niets negatiefs hierover te melden.

Op dit moment zien we Overcast nog niet terug op de site van Apple, maar we nemen aan dat dat binnenkort gaat veranderen.

Beide delen Walking Dead: The Game voor iOS nu gratis

004

Ben je een liefhebber van The Walking Dead televisieserie en zou je graag de games die daarop zijn geïnspireerd willen spelen dan hebben we goed nieuws. Want op dit moment zijn zowel deel één Walking Dead: The Game en deel twee Walking Dead: The Game - Season 2 allebei gratis in de iOS App Store te vinden.

Let wel op, de apps zijn nu gratis, maar als je alle episodes wilt spelen dan zal je nog wel binnen de app de episodes moeten kopen. Die kosten € 4,49 per stuk, we raden je aan om meteen het Multi-Pack te nemen, dan ben je daar in iedere game € 13,99 voor kwijt.

Hieronder de links naar de apps en video's waarin je de gameplay kunt zien.

Walking Dead: The Game

Walking Dead: The Game - Season 2