Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Een nieuwe commercial in campagne One Night on iPhone 7

000

Een week geleden kon je hier op MacFreak al lezen en zien, in dit nieuwsbericht, dat Apple een nieuwe campagne gestart was met nadruk op hoe goed foto's met een iPhone 7 ook kunnen zijn als er weinig licht is.

De naam van die campagne is "One Night on iPhone 7", en Apple heeft in deze campagne nu ook een commercial uitgebracht. Deze commercial is een soort mini-expositie van één minuut, waarin een enorm aantal foto's en video's uit deze campagne voorbij komen.

De muziek is Snow Fall van het Ahmad Jamal Trio, dat hele stuk is hier te vinden op YouTube.

Mosaic voor de Mac tijdelijk met 52 procent korting

001

Apple heeft al sinds 2003 dingen in OS X ingebouwd om ons te helpen om makkelijk met meerdere vensters te werken. In 2003 heette dat nog Exposé, inmiddels kennen we het als Mission Control. De instellingen daarvoor vind je in Systeemvoorkeuren > Mission Control.

Is Mission Control voor jou niet genoeg, en zou je graag een manier willen hebben om meer controle te hebben over hoe jouw Mac snel en makkelijk meerdere vensters rangschikt? Dan is Mosaic waarschijnlijk een goede optie voor jou.

Met deze app is veel mogelijk terwijl de interface erg makkelijk is, waardoor het snel en eenvoudig is in gebruik. In de drie video's hieronder kan je precies zien wat er allemaal met Mosaic mogelijk is.

Als je interesse hebt, Mosaic kost normaal gesproken $ 31,15, de komende veertien uur is het nog te koop met 52 procent korting op deze pagina van MacUpdate, en komt de prijs dus op $ 14,99 (€ 13,99).

Als je Mosaic wilt draaien op jouw Mac, de ontwikkelaar meldt dat daar dan minimaal OS X 10.11 (El Capitan) op staan, en moet jouw Mac een 64-bit processor Intel processor hebben. Omdat El Capitan alleen maar op zo'n processor kan draaien spreekt dat laatste eigenlijk vanzelf.

Brengt Apple dit jaar een Augmented Reality device uit?

000

Virtual- en Augmented Reality worden al een tijd genoemd als technieken van de toekomst, maar echt mainstream zijn ze voorlopig nog niet geworden. Virtual Reality lijkt voorlopig nog vooral een speeltje voor gamers en industriële toepassingen, zo'n groot ding op je hoofd is niet iets wat makkelijk op grote schaal zal aanslaan.

Augmented Reality is waarbij jij bijvoorbeeld de camera van je iPhone gebruikt om naar de werkelijkheid te kijken, terwijl een app daar van alles op projecteert. Er worden dus virtuele dingen aan de wekelijkheid toegevoegd, Een voorbeeld daarvan is de app Layar, die zo'n extra laag aan het beeld van de realiteit toevoegt.

Robert Scoble is een evangelist voor zowel Virtual- als Augmented Reality en één van de aanjagers van de geruchten dat Apple dit jaar met iets in dat veld gaat komen. Dat komt trouwens niet uit de lucht vallen, Apple's CEO Tim Cook heeft een aantal keer Augmented Reality genoemd als een veld waar Apple toekomst in ziet. Onder andere bij de presentie van kwartaalcijfers in juli 2016:


We are high on AR for the long run. We think there's great things for customers and a great commercial opportunity. So we're investing.


In de aflevering van 5 februari va de TV show "This Week in Tech", met Peter Cohen, Georgia Dow en Leo Laporte, zei Robert Scoble onder andere hierover:


This is Tim Cook's legacy.

In fact, it's Steve Jobs's legacy too.


Volgens hem zou komende zomer er al wat uit kunnen komen, als dat niet gehaald wordt dan waarschijnlijk begin 2018. Dat is een stuk eerder dan vergelijkbare voorspellingen van Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities met korte lijntjes in Azië. Die voorspelde afgelopen november nog dat het maar liefst nog twee jaar zou kunnen duren voordat Apple zover zal zijn.

Overnames

Apple heeft in de afgelopen meerdere bedrijven overgenomen die allemaal in dit veld bezig zijn, het lijkt er dan ook op dat er inderdaad een AR team is opgebouwd binnen Apple. Bedrijven die inmiddels door Apple in dit veld zijn onder andere Faceshift, Perceptio, Metaio en Flyby Media.

Carl Zeiss

Apple zou samen met Carl Zeiss bezig zijn om een bril te ontwikkelen, dat doet al snel denken aan het mislukte experiment Google Glass. Apple zal dus beslist met iets beters moeten komen, welke bril dan ook zal altijd met die mislukte voorganger vergeleken worden.

Carl Zeiss heeft op dit moment de VR One Plus op de markt, een headset waar je jouw smartphone in kan stoppen. Dus vergelijkbaar met de Samsung Gear VR of de Google Daydream. De kans dat Apple met zoiets komt lijkt niet groot, dan was het allang op de markt geweest.

Eén voordeel, als Apple inderdaad een iDevice als basis gebruikt voor Augmented of Virtual Reality dan komt het goed uit dat de voorsprong van de A-processors inmiddels zover uitgelopen is dat die maar liefst twee keer zo snel zijn als de naaste concurrent.

DxO OpticsPro 9 Elite voor Mac gratis tot 28 februari

008

Ben je op zoek naar een erg goed programma om alle foto's op je Mac te verbeteren, inclusief de RAW beelden, dan is DxO OpticsPro beslist een aanrader. Deze app heeft uitstekende algoritmes aan boord voor het verbeteren van onder andere de scherpte, de kleuren en het corrigeren van ruis.

Als je op jouw Mac maximaal OS X 10.10 (Yosemite) hebt draaien en je camera niet de allernieuwste is, dan kan je gebruik maken van een interessante promotie van DxO. Want tot 28 februari kan je de oudere versie 9 van DxO OpticsPro Elite helemaal gratis naar binnen halen. Wil je weten of jouw camera al wel door deze oudere versie van dit programma ondersteund wordt, dat kan je vinden in deze PDF (406 KB).

Wil je liever de nieuwe versie 11 van dit programma uittesten, dat kan door die naar binnen te halen via deze pagina. Je kan het programma dan 30 dagen lang uitproberen. Mocht je net zo enthousiast zijn als wij, DxO OpticsPro 11 is te koop op deze pagina en kost 129 euro.

Ocarina nu helemaal gratis in de iOS App Store

001

De app Ocarina is een unieke, hiermee maak je van jouw iPhone en soort oerfluit, het geluid wat je met deze app produceert doet waarschijnlijk nog het meest denken aan een panfluit.

De reacties toen deze app een paar jaar gelden uitkwam waren dan ook erg positief. Volgens David Pogue zouden er geen oorlogen meer zijn als iedereen Ocarina had, The Wall Street Journal noemde het één van de meest originele apps van de App Store en The New York Times noemde het zelfs magisch.

Voor iedereen die Ocarina nog niet heeft is er nu goed nieuws, want de app is nu gratis te vinden in de iOS App Store, normaal gesproken moet je er 99 cent voor betalen.

Ken je Ocarina nog niet, in de video hieronder kan zien, en vooral horen, hoe deze app werkt. Je hoeft eigenlijk alleen maar tegen je iPhone te blazen en vingers te bewegen op het scherm.

De leeftijd van de app is te zien aan de systeemeisen, iOS 4.0 is al genoeg om hiervan te kunnen genieten. Hij werkt met iPhone, iPad en iPod touch en er zijn geen in-app aankopen.

Problemen met het LG Thunderbolt 3 UltraFine 5K display

000

Apple is gestopt met het maken van beeldschermen en promoot nu actief het LG Thunderbolt 3 UltraFine 5K display in de Apple Store als ideale oplossing, onder andere voor iedereen met een nieuw model MacBook Pro.

Maar in de afgelopen tijd is gebleken dat dit niet alleen een beeldscherm is met een uitstekende beeldkwaliteit, maar ook dat er problemen kunnen zijn met de interferentie van signalen in de omgeving, bijvoorbeeld van een router. Als je in een ruimte werkt waar de router dichtbij staat, en je geen mogelijk hebt om die verderweg te plaatsen, dan kan dit betekenen dat je helemaal niet met dit beeldscherm kan werken.

Inmiddels heeft LG aan Recode laten weten dat er een nieuwe serie komt met betere bescherming tegen straling van buitenaf.


LG apologizes for this inconvenience and is committed to delivering the best quality products possible, so all LG UltraFine 27-inch 5K displays manufactured after February 2017 will be fitted with enhanced shielding.

Het bedrijf liet ook weten dat de eerder verkochte exemplaren ook van deze betere afscherming voorzien kunnen worden, maar hoe dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

MacBook Pro 2016 wordt razendsnel met de Node eGFX Box

000

Meteen na de aankondiging van de nieuwe MacBook Pro 2016 modellen kwam veel kritiek, Apple zou de verkeerde processor hebben gekozen, die zou niet snel genoeg zijn, etc.

Die kritiek leek nogal voorbarig, want die kwam al naar buiten voordat de critici zelf een nieuwe MacBook Pro in handen hadden gehad, en dus ook nog niet getest hadden. Toen het nieuwe model wel voorhanden kwam verstomde die kritiek al snel, want de nieuwe modellen bleken erg snel.

Is de snelheid die je hierboven ziet voor jou nog niet snel genoeg, dan is het de moeite om een Node eGFX Box te kopen en daar een externe videokaart in te zetten. Bij Bare Feats hebben ze deze externe behuizing met meerdere videokaarten getest, hieronder zie je een paar grafiekjes met de indrukwekkende resultaten. Meer testresultaten en grafieken daarvan vind je op deze pagina van Bare Feats.De Thunderbolt 3 eGFX Box kost 299,99 dollar en is te vinden op deze pagina. Enig nadeel, je zal hem ook daar moeten bestellen, want de Thunderbolt 3 eGFX Box is op dit moment (nog?) niet op een andere manier te koop.

Steve Savoca stapt over van Spotify naar Apple Music

000

De bedrijven in Silicon Valley zijn niet voor niets zo tegen de beslissing van de president Trump om mensen uit zeven landen, in ieder geval de komende tijd, niet meer in de VS toe te laten. Dat heeft te maken met het perspectief in Californië, de staat stemde in ruime meerderheid voor Hillary Clinton.

Maar dat is niet het enige, voor de bedrijven in de Valley is het van levensbelang dat er steeds nieuw talent bij kan komen, hun succes drijft tenslotte mede daarop. Beperking van de mogelijkheden voor nieuw talent om de VS binnen te komen zal de bedrijven daar direct raken.

Maar er is nog een manier om 'nieuw' talent binnen te halen, dat is door te rekruteren bij de concurrent. Dat dit constant gebeurt is te zien aan het aantal mensen die de overstap maakt, en dat is niet laag. Het meest recente voorbeeld is Steve Savoca, tot voor kort het Global Head of Label Relations bij Spotify. Steve doet nog steeds precies hetzelfde, alleen nu niet meer voor Spotify maar voor Apple Music.

Steve Savoca is ook bijzonder omdat hij één van de eerste mensen was die voor het Zweedse Spotify in de VS werkte, hij hoorde dus bij de eerste groep pioniers. Daarvoor werkte hij bij meerdere labels, waaronder Domino Records.

Larry Jackson, Chief of Content bij Apple Music, verwoordde niet zo lang geleden de ambitie van Apple Music als volgt:


Make something that's the intersection of all things pop-culture. To make it more than just a utility. I like to think of it as a place where the best creative thinkers in music can congregate and come up with different ideas.


Daarbij maakte Apple's CEO Tim Cook tijdens de recente presentatie van de kwartaalcijfers al duidelijk dat Apple steeds meer unieke content gaat maken om hun service uniek te maken en dat Apple Music nog steeds groeit. Afgelopen jaar stond de teller voor betalende klanten bij Apple Music op 20 miljoen, Spotify had op dat moment twee keer zoveel klanten die voor hun service betalen, maar is al een aantal jaren bezig in deze markt.

Apple gaat binnenkort ook iPhones in India maken

000

Apple is al een tijd bezig om voet aan de grond te krijgen in India, niet voor niets, India is de zesde economie van de wereld en een markt die groeit als kool. Daarom is Apple's CEO Tim Cook de afgelopen tijd een aantal keer in India geweest, waarbij een aantal overeenkomsten werden getekend.

Eén van die overeenkomsten was dat Apple in India zal gaan produceren, daar is inmiddels weer een grote stap in gezet, wat betekent dat Apple over niet al te lange tijd ook in Bangalore iPhones zal gaan maken. De IT minister van Karnataka, de staat in het zuidwesten van India waar Bangalore in ligt, zei er het volgende over:


Apple's intentions to manufacture in Bengaluru will foster a cutting edge technology ecosystem and supply chain development in the state, which are critical for India to compete globally.


Het wordt trouwens geen Indiaas bedrijf dat die iPhones daar gaat produceren, die eer valt ten deel aan het Taiwanese bedrijf Wistron, een toeleverancier waar Apple al langer mee werkt.

Concurrenten van Apple zijn niet zo blij met de open armen waarmee Apple nu ontvangen wordt, zoals te lezen in dit artikel van India Times. Het antwoord van de kant van de overheid is dat Apple niet alleen voor banen zorgt, maar veel meer te bieden heeft. Zo opende Apple eerder een "iOS app design center and development accelerator" in India, er wordt dus gebruik gemaakt van lokaal talent.

Later dit jaar komt er nog zo'n iOS app design center and development accelerator in Bangalore, opende Apple eerder al een Mac Lab in het G. Narayanamma Institute of Technology for Women en heeft het 4.000 banen in de IT sector in India gecreëerd.

Daarnaast is Apple bezig met het openen van steeds meer fysieke Apple Stores in India, iets waar de overheid ook blij mee is, die winkels hebben een erg positieve uitstraling op de omgeving en kunnen een extra impuls geven aan de winkels in de plaats waar de Apple Store gevestigd wordt.

oneSafe 4 op dit moment stevig in de aanbieding

000

Als je op zoek bent naar een app waarmee je jouw wachtwoorden kan bewaren en synchroniseren over verschillende devices dan zijn er een aantal opties. Eén is natuurlijk Apple's eigen Sleutelhangertoegang (Keychain Access), maar als je ook devices hebt van andere merken dan is dat natuurlijk geen oplossing.

Andere oplossing zijn bijvoorbeeld 1Password en oneSafe, het goede nieuws is dat die laatste op dit moment stevig in de aanbieding is in de App Store. Normaal gesproken kost deze app € 4,99, maar als je het nu koopt betaal je maar 99 cent. Deze actie loopt tot vrijdagavond, daarna wordt de prijs € 1,99 en vanaf maandag geldt de normale prijs weer.

Hieronder kan je zien hoe OneSafe 4 werkt, via deze link kan je het naar binnen halen in de iOS App Store. Je moet er trouwens wel minimaal iOS 9.3 voor op je iDevice hebben staan, het werkt ook op de iPad en de Apple Watch.