Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Triggertrap werkt nu ook op Apple Watch en Pebble

000

Heb je een digitale camera en doe je daar veel creatieve dingen mee, zoals bijvoorbeeld TimeLapses, TimeWarps of DistanceLapse, dan is Triggertrap waarschijnlijk een interessant accessoire voor jou. Want daarmee worden dat soort dingen heel erg makkelijk om te maken, en ook makkelijk om onder controle te houden.

Heb je een Apple Watch of een Pebble Watch dan wordt het nog leuker, want Triggertrap heeft daar nu ook apps voor. Hoe die werken kan je in de video hieronder zien.

Triggertrap is bij ons ook te koop, bijvoorbeeld bij Kamera Expres en kost € 29,99.

In de video zie je ook dat de Triggertrap Phonetrap TT-TRAP Smartphone Adapter wordt gebruikt, dat is een aparte accessoire en die kost € 24,95.

FireWatch, de eerste game van Panic

000

Veel van ons zullen Panic allang kennen, het is het bedrijf dat populaire software maakt zoals bijvoorbeeld het FTP programma Transmit voor de Mac, of Status Board voor de iPad.

Bij Panic is kennelijk besloten om een nieuwe richting in te slaan, want binnenkort gaan ze daar voor het eerst een game uitbrengen, en dat heet FireWatch. Deze game is aangekondigd op Sony's E3 conferentie, dat is voor Sony wat de World Wide Developer Conference (WWDC) is voor Apple.

Van Panic verwachten we een mooie afwerking en veel stijl, kijkend naar wat er nu van FireWatch naar buiten komt lijkt het er op dat we daar waarschijnlijk niet in teleurgesteld zullen worden.

Hieronder alvast de trailer, met daaronder een video met 17 minuten gameplay. De game zal uiteindelijk gaan draaien op de Mac (met Metal), PC en PlayStation 4.Goed opletten met MacKeeper!

005

Iedereen kent het allang, want het is waarschijnlijk het programma dat het meeste investeert in banners op het internet: MacKeeper. Een programma dat claimt goed te zijn voor je Mac, maar wat op ons forum bekend staat als de reden van héél erg veel ellende, en dan ook altijd wordt afgeraden.

Maar dat banners werken wordt duidelijk als je weet dat het programma niet alleen al 5 jaar bestaat, nog steeds dat enorme budget heeft voor al die reclame en inmiddels ook al 20 miljoen gebruikers claimt te hebben.

Al je nog niet zeker weet of je MacKeeper wel of niet op je Mac moet zetten, er is een erg goede reden bijgekomen om dat niet te doen. Want in dat programma zit een groot beveiligingslek, en er zijn inmiddels phishing-mails in omloop die daar gebruik van maken.

Die link zal ervoor zorgen dat MacKeeper om jouw login en wachtwoord zal vragen, als je die invult dan geef je die aan mensen die daar beslist geen goede bedoelingen mee hebben.

De malware die dan controle over jouw computer krijgt kan bijvoorbeeld bestanden down- en uploaden, kan krachtige shell-commando's uitvoeren, zien welke processen je draait en details van VPN verbindingen doorgeven.

De makers van MacKeeper hebben snel een update uitgebracht die het gat dicht, en ze zeiden er het volgende over:


here are no known cases of any security breech and the fix was created within hours of being notified. We are still monitoring the situation and have reached out to Sergei Shevchenko for more information. As I mentioned we were lucky that we took a proactive approach and we patched the security vulnerability within hours. Then prompted MacKeeper to update as soon as the machine went online. These two steps closed the window of opportunity almost as soon as it was identified.


Als je beslist MacKeeper op je Mac wilt houden, dan is het dus heel erg belangrijk om dat zo snel mogelijk een update te geven.

Maar als je ons forum regelmatig leest dan weet je dat het een beter idee is om dit programma helemaal te verwijderen. Het doet nauwelijks iets zinnigs, die dingen waar je wat aan hebt kan je ook met andere software doen en inmiddels maakt het je Mac dus mogelijk ook nog onveiliger.

met dank aan forumlid FanBoy, die dit nieuws eerder op ons forum meldde

Weer vier nieuwe video's "Shot on iPhone"

000

Apple heeft weer vier nieuwe video's gepubliceerd in de campagne "Shot on iPhone", en dit keer zit er eentje bij uit Nederland. Die is gemaakt door Herbert S. uit Utrecht, als die MacFreak leest dan zou het natuurlijk leuk zijn als hij hieronder zou reageren.

Hieronder alle vier de video's, die zijn allemaal geschoten met een iPhone 6, kennelijk zit er dit keer niet eentje bij die geschoten is op een iPhone 6 Plus.

Herbert S.
2015, Utrecht, Nederland
Song: “Gene Takes a Drink” van Bang on a Can All-Stars

Andy H.
2015, St Kilda, Australië
Song: “Animal” door The Acid

Bryan L.
2014, Hillsboro, Oregon, VS
Song: “Walk Walk” door Yael Naim

Trond K.
2015, Bodø, Noorwegen
Song: “Murakami” door Made In Heights

Een tablet opeten is niet erg gezond

004

Afgelopen zondag ging een politieagent in het Russische Sint Petersburg naar een appartement omdat een man daar bezig was objecten uit een raam naar beneden te gooien, onder andere zijn meubels.

Toen hij in het appartement arriveerde trof hij de man daar aan, maar die verzette zich tegen de arrestatie, en dat deed hij op een originele manier. Want hij begon het glas en het plastic van zijn tablet op te eten.

Hoewel de agent de man stopte met dat eten en meteen een ambulance belde was het al te laat, de man overleed voordat de hulpdiensten aanwezig waren. Het enige wat die nog konden doen was hulp verlenen aan de agent.

Op dit moment onderzoeken de autoriteiten de zaak nog. Het is dan ook nog niet duidelijk of het ging om een iPad of een Android tablet.

Meer hierover is te lezen op de site van sputniknews.com

Wat Apple de muzieklabels straks gaat betalen

000

Met nog twee weken te gaan voordat Apple Music live gaat, en we het allemaal drie maanden lang gratis uit kunnen proberen, lijkt het een goed moment om te kijken hoeveel geld van de opbrengsten daarvan straks voor Apple is en hoeveel naar de muzieklabels zal gaan.

Recent kwam naar buiten dat Apple maar 58 procent zou betalen aan de labels. Opvallend, want de meeste andere streaming diensten dragen ongeveer 70 procent af.

Maar volgens Robert Kondrk, Apple's Vice President van iTunes Content, en degene die samen met Eddy Cue verantwoordelijk was voor de contracten, klopt daar niets van. In de VS zou Apple's afdracht op 71,5 procent komen, en internationaal zou het zelfs nog wat hoger liggen, op ongeveer 73 procent.

Dit nieuws is te lezen op deze pagina van Re/code, en die site heeft dit geverifieerd met meerdere labels die dit allemaal bevestigden.

Die eerste gratis drie maanden leveren trouwens niets voor de artiesten op, voor hen is dat dus ook iets dat ze gratis weggeven.

Ondertussen gaat de discussie over het 'gratis' model van Spotify, waar de betaling komt van de advertenties, gewoon door. Terwijl de druk op Spotify toeneemt om deze optie te laten vallen, laat hun woordvoerder Jonathan Prince weten dat Apple ook gratis muziek streamt. Bijvoorbeeld via iTunes Radio en binnenkort ook via Beats 1 radio.

Het lijkt er dan ook op dat die discussie nog wel even door zal gaan.

Adobe kondigt Creative Cloud 2015 aan

011

Ondanks dat er steeds meer kapers op de kust zijn, en apps als bijvoorbeeld Pixelmator laten zien dat je voor een paar tientjes ook al een uitstekende beeldverwerker kan hebben, blijft Adobe toch de marktleider bij apps voor beeldverwerking.

De reden is simpel, de programma's van Adobe behoren tot de meest uitgebreide, en dus de keuze voor de professionals. Daarbij helpt de keuze van Adobe van een aantal jaren geleden om de apps steeds beter onderling samen te laten werken natuurlijk ook.

Adobe heeft nu updates aangekondigd voor de Creative Cloud 2015, met stevige updates voor de belangrijkste apps, zoals Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC en InDesign CC.

Daarbij komt nu ook Adobe Stock, voor de eerste keer dat stockmateriaal direct is geïntegreerd is programma's voor de desktop. De letterlijke promo-tekst daarvan kan je hieronder lezen.


Vind de perfecte foto of illustratie om je volgende project met een vliegende start heel bijzonder te maken. De nieuwe Adobe Stock-service biedt 40 miljoen royaltyvrije elementen die allemaal met slechts een paar klikken vanuit je Creative Cloud-apps toegankelijk zijn. Als lid van Creative Cloud krijg je tot 40% korting op Adobe Stock wanneer je deze voorziening toevoegt aan je lidmaatschap. Het biedt de meeste waarde in de industrie.


Daarbij heeft Adobe ook aangekondigd dat Creative Cloud enterprise uitgebreid en verbeterd wordt, onder andere door verbeterde veiligheid en samenwerking.

David Wadhwani, Adobe's senior vice president van Digital Media, zei het als volgt:


The 2015 release of Creative Cloud is packed with innovation. Adobe Stock, our brand new stock service, makes 40 million photos, vector graphics and illustrations accessible directly within your favorite CC desktop apps. Our CreativeSync technology deepens the connections between desktop apps and mobile apps on iOS and Android; and major updates to Creative Cloud's infrastructure and administrative capabilities makes this an essential upgrade for enterprise customers. Creative Cloud 2015 is our most powerful and comprehensive release to date.


Hieronder de video's waar je per app kan zien wat er nieuw en veranderd is.

Photoshop CC introduces Artboards, a way to design cross-device user experiences in a single Photoshop document and quickly preview them on a device; and a preview release of Photoshop Design Space, a sleek new work environment focused on the needs of mobile app and web site designers.
Lightroom CC and Photoshop CC both gain the new Dehaze feature, which appeared first as a MAX sneak in October 2014. Dehaze, eliminates fog and haze from photos, including underwater shots, for startlingly clear images. Haze can also be added to a photo for artistic effect.
Premiere Pro CC furthers its lead in the market with the addition of the Lumetri Color panel for powerful color corrections using intuitive sliders and other simple controls; and Morph Cut, which makes it easier to deliver polished interview content by smoothing out jump cuts in talking-head shots to create a cohesive, polished sequence.
After Effects CC now has Uninterrupted Preview to allow artists to adjust a composition’s properties and even resize panels without impacting playback. Also, the groundbreaking Adobe Character Animator brings 2D figures to life using a webcam to track facial movements, record dialog and apply movements in real time onto a pre-configured character.
Illustrator CC is now 10 times faster and 10 times more precise than CS6. Powered by dramatic boosts to its Mercury Performance Engine, users can now pan and zoom smoothly without delays. With the new Chart tool (preview), designers can also create beautiful custom charts and share them with others via CC Libraries.
Dreamweaver CC has new responsive web design capabilities that let designers quickly lay out and build production-ready sites that adapt to any screen size.
Adobe Muse now includes instant access to premium fonts from Typekit
Hints voor iPad Pro in iOS 9 beta gevonden

004

De geruchten over de grotere "iPad Pro" zijn al een tijd te horen, in januari kwam DisplaySearch bijvoorbeeld met een voorspelling over de resolutie daarvan, en volgens dat blog zou dat 2732 x 2048 pixels zijn.

Hieronder kan je de tabel van DisplaySearch zien die ze toen publiceerden, hier gaat het om de categorie "Tablet PC".

Ontwikkelaar Hiraku Wang heeft nu in de beta-versie van iOS 9 ook code voor hogere resoluties gevonden, daarbij gaat het om 1366 x 1024. Als je dat verdubbelt kom je precies uit op de resolutie die DisplaySearch eerder meldde, het lijkt er dus op dat Apple inderdaad bezig is met een iPad met een resolutie van 2732 x 2048 pixels.


And from keyboard size we can know that “iPad pro” is 1366x1024 (maybe @2x) pic.twitter.com/VYlkXiWHVa— ヒラクチャン (@hirakujira) June 15, 2015


Hiraku Wang is niet de enige ontwikkelaar die heeft gespeurd in de code van de beta-versie van iOS 9, ook ontwikkelaar Steven Troughton-Smith heeft dat gedaan. Hij vond een groter toetsenbord van 1366 x 1024 pixels, waarbij hij er ook al vanuit gaat dat de resolutie het dubbele zal zijn. Hij gaat er daarbij vanuit dat het om een scherm gaat met een beelddiagonaal van 12,9 inch en 263 pixels per inch.


Also new in iOS 9 - UIKeyboard seems to scale to a much larger heretofore unseen iPad screen size 😛 #ipadproconfirmed pic.twitter.com/Q9eN9CLCKQ— Steve T-S (@stroughtonsmith) June 15, 2015

met dank aan forumlid 'Pieterr', die dit nieuws eerder op ons forum meldde

Tim Cook en zijn drive voor diversiteit bij Apple

002

Het viel op in de keynote van de WWDC 2015, in plaats van de parade van mannen die we gewend zijn, stonden er dit keer ook twee vrouwen op het toneel.

Dat waren Jennifer Bailey, Apple's Vice President of Worldwide Online Stores, die het had over over Apple Pay, terwijl Susan Prescott, Vice President Product Management and Marketing, de nieuwe News-app presenteerde.

Maar dat was niet eens alles, in het begin van de keynote vertelde Tim Cook dat hij de dag daarvoor tijd had doorgebracht met een aantal van de 350 student scholarship winners.


A special shout out for our 350 scholarship winners. These guys are un-believable. I spent time with them yesterday, our youngest scholarship winner is a 12 year old girl from New York. She's gonna have a fantastic future ahead!


Die ontmoeting van Tim Cook met die scholarship winners is door BuzzFeed Video vastgelegd, en hieronder te zien.

En dat was niet alles, tijdens de lunch op de WWDC gaf Apple de ruimte aan Debbie Sterling om haar succesverhaal te vertellen. Zij rolde eigenlijk met toeval de tech-wereld binnen, nadat een vrouwelijke mentor haar stimuleerde om een graad in mechanical engineering aan de Stanford University te halen.

Daarna begon zij GoldieBlox via Kickstarter, en in de video hieronder kan je zien wat voor succes dat inmiddels al is.

Mashable had een gesprek met Tim Cook over het onderwerp diversiteit, en dat artikel is de moeite van het lezen waard. Hieronder een paar citaten daaruit:


I sat down with Cook, a relatively reclusive interviewee, and asked why it was important that Apple ramp up its efforts in diversity. His answer was unequivocal: "It's the future of our company."

Cook added: "I view these people that I talk to today as the future generations of the company, and they will either be a part of it directly or a part of the ecosystem.

"And either way - when I think of Apple, I think of the whole community, not just the people that have the Apple badge."

And that future, according to Cook, should be diverse: "I think the most diverse group will produce the best product, I firmly believe that," he says. Even without taking its values into account, Apple is a "better company" by being more diverse.


Een andere manier waarop Tim Cook dit duidelijk maakt is het praten (en het selfies maken) met studenten van allerlei afkomst, want de diversiteit bij Apple gaat veel verder dan het stimuleren van alleen maar meer vrouwen.


Selfie with Apple CEO @tim_cook #WWDC2015 pic.twitter.com/g3Ki50NQui— Tony (@williamanthony) June 8, 2015

Just Chilling with @tim_cook #wwdc #scholarship pic.twitter.com/g2gF15XSiA— Bilal Reffas (@Reffas_Bilal) June 7, 2015


Maar Apple is er nog lang niet. Op dit moment bestaat het bedrijf nog voor 70 procent uit mannen, en een groot gedeelte daarvan is wit. Dus Tim Cook heeft nog veel werk te doen, maar daar is hij zich ook van bewust.


"The problem, as Dr. King said, is 'the appalling silence of the good people,'" Cook insists. "I try to look at myself in the mirror and ask myself if I'm doing enough. And if the answer is no, I try to do something more. And sometimes you do things that don't work and sometimes you do things that do work. Somehow we've got to get enough people to believe how important it is, and see how wrong it is not doing it."


Bijvoorbeeld door zijn contact met Ruben Martinez, die bezig is om steeds meer gekleurde jongeren te laten zien dat huidkleur daar niets mee te maken heeft.


Martinez started coding by building web apps. He moved into iOS apps a few years ago. In addition to building his own apps, Martinez is moving to New York City to help teach children of color code. Like Usher, he believes that seeing more people that look like you coding can help encourage others to join in. This is his first WWDC; he's looking forward to meeting other developers and interacting with the community.#dying #heaven #blessed #WWDC pic.twitter.com/UfKkeyx57q— Ruben Martinez Jr. (@rubencodes) June 7, 2015

Apple Store Upper East Side NYC valt op

000

Toen het duidelijk werd dat Apple een Apple Store op de chique Upper East Side in New York City wilde openen, lieten de rijke mensen in die buurt zien dat ze ook actie kunnen voeren. Want zo'n Apple Store met rijen mensen ervoor, dat zagen ze niet zitten in hun altijd zo lekker rustige wijk.

Maar Apple lustende naar de bezwaren, en kwam de buurt tegemoet. Zo kwam de personal shopping service speciaal voor de clientèle in deze buurt terug, de verlichting aan de buitenkant werd aangepast (lees: minder en minder fel) en de openingstijden werden een beetje ingeperkt.

Inmiddels is deze nieuwe Apple Store geopend, en wat vooral opvalt is dat Apple de locatie, gerespecteerd heeft, want het oude bankgebouw is duidelijk met respect behandeld.

Zo zijn er bijvoorbeeld hoesjes voor de iPhone te zien, waarbij de voorraad er direct achter zit. Dit zou zijn geïnspireerd door de kleine kluisjes in een bank.

Maar het gaat veel verder, beneden is bijvoorbeeld de oude kluis helemaal intact gelaten. Die zou zijn gereserveerd voor afspraken met klanten die de Apple Watch Edition willen kopen, gezien de prijs daarvan lijkt die locatie daarvoor wel erg toepasselijk.

Verder valt de manier waarop Beats koptelefoons te zien zijn ook op, want dit is voor het eerst dat je die ziet hangen op houten 'hoofden'.

Deze locatie zal mogelijk de komende tijd nog wat extra bezoekers krijgen, want Apple's bekendste Apple Store (die op 5th Avenue) zou binnenkort gerenoveerd gaan worden. De klanten worden dan bediend in FAO Schwarz, maar een bezoek aan de Upper East Side lijkt dan eigenlijk meer de moeite.

Wile dat gaan doen, dan kan je op deze pagina terecht voor het adres, telefoonnummer, openingstijden of een routebeschrijving.