Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gebruik je iPhone met twee simkaarten met Piece

011

Hoewel de iPhone op veel gebieden voorop loopt is er één ding waar Apple nooit aan gewild heeft: de mogelijkheid om meerdere simkaarten tegelijk te kunnen gebruiken. Dat betekent voor iedereen die dat nodig heeft dat ze met meerdere telefoons rondlopen, of een Android telefoon moeten nemen die dat wel ondersteunt.

Daar zou verandering in kunnen komen met Piece, een interessant Kickstarter project dat met nog 27 dagen te gaan dan ook al ver over het doel heen is (de teller staat al op 147,874 Canadese dollars terwijl het doel 35.000 was).

In de video hieronder kan je zo'n beetje alles te weten komen over de handige mogelijkheden van Piece, waaronder ook de extra's zoals het automatisch waarschuwen als je jouw iPhone vergeet en de mogelijkheid om je iPhone makkelijker te vinden als je even niet meer weet waar die ligt.

Het enige wat er niet aan bod komt is de batterijtijd. Maar daarmee zit het waarschijnlijk ook wel goed, want op de website is te lezen dat de stand by time maar liefst 150 uur is. Als je veel belt moet je hem waarschijnlijk wel iedere dag opladen, want het voeren van gesprekken houdt de Piece 4 uur lang vol.Wil je een Piece bestellen, die kost op dit moment 75 Canadese dollars via Kickstarter, dat is ongeveer 52 euro. Als de Piece eenmaal op de markt komt zal die 119 Canadese dollar gaan kosten, dat is omgerekend ongeveer 82 euro.

Apple roept sommige nieuwe Apple TV's terug

004

Hoewel Apple er officieel nog niets over naar buiten gebracht heeft, is naar buiten gekomen dat het bedrijf contact heeft opgenomen met sommige klanten om hen te laten weten dat er een onderdeel van hun nieuwe Apple TV mogelijk niet goed is en dat ze een vervangend model van Apple krijgen.

Kennelijk gaat het om een klein aantal en weet Apple de mensen zelf te bereiken, de klanten waar het om gaat krijgen meteen een ander model toegestuurd.

Veel klanten hadden zelf nog helemaal niet gemerkt dat er iets verkeerd was aan hun Apple TV, kennelijk is Apple snel in actie gekomen voordat er bij veel mensen klachten ontstonden.

Omdat Apple kennelijk weet wie de klanten zijn die een Apple TV in handen hebben gekregen met een fout onderdeel, hoef je jezelf waarschijnlijk geen zorgen te maken dat er iets met jouw nieuwe Apple TV aan de hand is. Mocht je er net een gekocht hebben en heeft Apple jouw contactinformatie nog niet, dan lijkt het een goed idee om jouw Apple TV te registreren met jouw contactinformatie.

Mocht Apple contact met je opnemen, dan weet je in ieder geval dat het hier om een legitieme terugroep-actie gaat.

Update: OS v1.0.4 voor iPod nano 7e generatie

000

Het gebeurt niet vaak dat er software updates voorbij komen voor de iPods die niet op iOS draaien, maar dit keer heeft Apple er toch eentje klaarstaan. Deze is voor de iPod nano van de 7e generatie, het versienummer is v1.0.4.

Wat deze update aanpast is niet bekend, Apple heeft hier jammer genoeg helemaal niets over naar buiten gebracht.

Als je deze update op jouw iPod wilt zetten dan zal je die met een computer met iTunes moeten verbinden, er is geen andere manier om deze update op jouw iPod te krijgen.

De iPod nano kreeg recent (op 15 juli) een update, maar daarbij ging het alleen maar om het uiterlijk. Want er kwamen toen drie nieuwe kleuren bij: goud, blauw en roze.Deze update is waarschijnlijk dus voor alle iPod nano modellen vanaf september 2012, het moment dat de iPod nano van de 7e generatie uitkwam. Als je zeker wilt weten of jouw iPod nano deze update nodig heeft dan moet je die dus gewoon even aan jouw computer hangen en iTunes opstarten. Als er een update nodig is dan zal je dat vanzelf merken.

Goat Simulator voor iOS is tijdelijk gratis

000

Als je Goat Simulator nog niet kent dan is het tijd om daar wel kennis mee te maken. Tenminste, als je van games houdt die minstens even maf zijn als dat de uitvoering uitstekend is.

Dat de kwaliteit van Goat Simulator goed is kan je ook zien doordat IGN Entertainment het gekozen heeft als game van de maand, en dat betekent ook meteen dat het op dit moment gratis binnen te halen is.

Om dat te doen moet je even naar deze pagina gaan, daar op de rode knop met "GET FREE GAME" onderaan klikken. Als je dat doet dan krijg je een code te zien waarmee je deze game in de App Store gratis kan krijgen. Even op die code klikken, je wordt dan automatisch naar de App Store doorgestuurd.

De reden waarom Goat Simulator als een maffe game bekend staat is in onderstaande video te zien.

Ben je verslaafd aan Goat Simulator geraakt? Er is ook een versie van deze game met zombies, die heet Goat Simulator GoatZ en is in de App Store te vinden voor € 4,99.

Beide games draaien op ieder iDevice, zolang daar maar tenminste iOS 6 op staat, latere versies van iOS zijn dus ook goed.

9 OS X apps in nieuwe bundel van BundleHunt

000

BundleHunt heeft weer een pakket van software bij elkaar gekregen waarmee je veel geld kunt besparen, tenminste, als er meerdere apps bij zitten die je goed kunt gebruiken. Als je ze allemaal optelt zou deze collectie normaal gesproken 554 dollar kosten, maar voor deze bundel hoef je maar $ 39,99 neer te tellen.

Het belangrijkste van zo'n bundel zijn natuurlijk de apps, daarom hier de complete lijst, inclusief video's (behalve bij DiscLabel, want daar was geen video van te vinden).

FluxPagicoDeltaWalker ProEmulsionSpotDox Pro - 3 Year SubscriptionHydra ProMotionComposerPulpMotionDiscLabel

De hele bundel is te vinden op de site van BundleHunt. Het lijkt er op dat je nog ongeveer 11 dagen en 9 uur hebt voordat deze aanbieding afloopt, dus je kan op je gemak kijken of er wat bij zit dat voor jou de moeite waard is.

Apple Music heeft al 11 miljoen gebruikers

010

Het lijkt er op dat de investering van Apple in Beats zijn vruchten afwerpt, want Apple Music heeft inmiddels 11 miljoen gebruikers. Daarbij zitten twee miljoen klanten die gebruik maken van het Gezinsabonnement, de optie van € 14,99 per maand voor maximaal zes mensen.

Hoeveel mensen achterblijven na de eerste drie gratis maanden is natuurlijk nog niet bekend, maar het begin lijkt in ieder geval positief.

Eddy Cue, Apple's Senior Vice President Internet Software and Services, was hier natuurlijk heel erg blij mee en maakte duidelijk dat iedereen dat bij Apple ook is: "We're thrilled with the numbers so far."

Goed nieuws voor Apple en een prima begin voor Apple Music. Maar Spotify heeft op dit moment 80 miljoen gebruikers, waarvan 20 miljoen betaald. Apple heeft dan ook nog wel wat werk te verzetten wil het een serieuze concurrent voor Spotify worden.

Jimmy Iovine had hier ook wat over te zeggen:


For many people outside of the U.S. (Apple Music launched in 100 countries), you still have to explain what it is and how it works. Beyond that, there's still the issue of winning over millennials, who never pay for music, by showing them you're offering something that will improve their lives. And finally, there are people out there who I think understand its value, but we still have to go out and get them.


Volgens hem zijn de artiesten trouwens erg blij dat ze met Apple Music nu een kanaal hebben om in contact te komen met hun fans.


I'm hearing a sign of relief, that now finally they have tools they can use to access their fans. To Apple's credit, they move like lightning. You get what you give.


Jammer genoeg is het niet bekend hoeveel artiesten precies Connect al gebruiken. Bij het uitkomen van Apple Music was er nogal wat kritiek op de tools voor de artiesten om content te publiceren, het ligt voor de hand dat Apple die tools de komende tijd gaat verbeteren.

Als laatste laat Eddy Cue blijken dat hij de kritiek op Apple Music ook heeft gehoord:


we're aware that some users have experienced some issues, and we hate letting them down, but we're releasing updates as fast as we can to address those issues.

Weer 20 Flyover locaties erbij in de Kaarten-app

007

Apple heeft weer een heleboel Flyover locaties in de Kaarten-app toegevoegd, het goede nieuws voor ons is dat Rotterdam er dit keer ook bij zit. Flyover betekent dat je een stad in de Kaarten-app van boven kunt bekijken in een foto-realistische weergave.

Je kan deze beelden van alle kanten bekijken, inzoomen en nog veel meer. De steden die nu toegevoegd zijn vind je hieronder allemaal op een rij:


- Graz, Oostenrijk
- Aarhus, Denemarken
- Rotterdam, Nederland
- Bobbio, Italië
- Turijn, Italië
- Budapest, Hongarije
- Cádiz, Spanje
- Chenonxeaux, Frankrijk
- Dijon, Frankrijk
- Millau, Frankrijk
- Nice, Frankrijk
- Straatsburg, Frankrijk
- Omaha Beach, VS
- Ensenada, Mexico
- Loreto, Mexico
- Gothenburg, Zweden
- Malmö, Zweden
- Mayagüez, Puerto Rico
- Sapporo, Japan
- Rapid City, VS

Meer details van de komende iPhone 6s en 6s Plus (Upd.)

002

De nieuwe iPhone modellen komen er aan, en dus lekt er aan alle kanten van alles en wordt er ook van alles ontdekt.

Zo zag analyse-bedrijf Fiksu in hun logs van de afgelopen maand twee nieuwe iPhone modellen langskomen: de iPhone8,1 en iPhone8,2. Omdat de iPhone 6 als identifier iPhone7,1 heeft en de iPhone 6 Plus iPhone7,2 zit het er dik in dat het hier om de iPhone 6s en de 6s Plus gaat.

De afgelopen week kwamen er steeds meer geruchten voorbij dat Apple op 9 september niet alleen de iPhone 6s en 6s Plus zal onthullen, maar dat daar ook meteen de iPhone 6c bij zou zitten. Omdat dit model in de logs van Fiksu helemaal niet voorbij komt, wordt nu aangenomen dat dit model waarschijnlijk pas later uit zal komen.

Ondertussen is er ook een video opgedoken waarin we het display van een iPhone 6s kunnen zien, wat vergeleken wordt met het scherm van de iPhone 6. Daar zien we dat een aantal connectors veranderd zijn, maar vooral interessant is de nieuwe chip aan de achterkant die waarschijnlijk voor Force Touch bedoeld is.

Omdat er een stevige beat in zit lijkt het een goed idee om je speakers niet al te hard te hebben staan voordat je dit filmpje opstart.

Als laatste een video van Lou, degene die een klein jaar geleden wereldberoemd werd als aanjager van bendgate. Hij heeft de achterkant van een nieuwe iPhone en laat zien dat die net iets langer en breder is, dat komt overeen met eerdere geruchten dat dit nodig zou zijn voor de Force Touch.

Verder is de achterkant van de iPhone 6s verstevigd bij de Home- en Power-knoppen, dus bendgate is nu waarschijnlijk helemaal iets van het verleden.

Doordat deze achterkant extra versteviging heeft meegekregen, en wat hoger en breder is, zou je verwachten dat die ook wat zwaarder zou zijn. Maar het tegendeel is het geval, het scheelt maar liefst 2 gram. Er waren eerder geruchten dat Apple voor de nieuwe iPhone 7000 series aluminium zou gebruiken als materiaal, omdat dit sterker èn lichter is. Het lijkt er dus op dat dit inderdaad het geval is.

Dat materiaal gebruikte Apple trouwens al eerder voor de Apple Watch, en daar werd toen het volgende over gezegd: "For Apple Watch, we created a new alloy of 7000 Series aluminum that’s 60 percent stronger than standard alloys. Yet it's very light."

Update: Behalve de geruchten over de A9 processor waar Pieterr hieronder al naar linkt zijn er inmiddels ook geruchten over de camera van de komende iPhones, en die zijn hier te lezen. De samenvatting is niet verrassend, de verwachting is weer een betere camera, die ook met weinig licht weer beter zal presteren.

Tim Cook investeert in de Nebia douche

016

Op Kickstarter is een nieuw project te vinden waar meerdere bekende mensen uit de tech-wereld kennelijk in geloven, want onder andere Apple's CEO Tim Cook en Alphabet's executive chairman Eric Schmidt hebben er al in geïnvesteerd.

En ook op Kickstarter wordt er duidelijk in geloofd, want met nog 30 dagen te gaan staat de teller al bijna drie keer boven de 100.000 dollar die ze graag voor dit project wilden ophalen (alleen al tijdens het schrijven van dit nieuwsbericht ging het bedrag van 275.000 naar 290.000 dollar).

Het gaat hierbij om de Nebia douche, een douche die tien keer zo'n groot oppervlak weet te bestrijken terwijl tegelijkertijd het watergebruik met maar liefst 70 procent verminderd wordt. Overal belangrijk, maar vooral in Californië, waar ze de te maken hebben met één van de droogste periodes uit de geschiedenis. Aan het eind van Nebia video wordt de gouverneur van deze staat dan ook aangesproken.De Nebia douches zijn inmiddels te vinden op de campus van Apple, Google, Stanford University en in Equinox Gyms. Het enige mogelijke probleem lijkt eigenlijk de claim van Nebia zelf, dat het douchen met deze douchekop zo fijn is dat je er eigenlijk niet mee wilt stoppen.

Google gaat in toekomst op in het nieuwe Alphabet

007

Google is begonnen met een bijzondere stoelendans: het bedrijf heeft een nieuw sub-bedrijf (subsidiary) opgericht dat uiteindelijk het hoofdbedrijf zal worden, waar Google dan op zijn beurt weer een sub-bedrijf van zal worden.

In de praktijk zal er waarschijnlijk niet zoveel veranderen, het lijkt erop dat Google deze corporate stoelendans vooral heeft ingezet om klaar zijn voor de toekomst met als prettige bijkomstigheid dat Sundar Pichai zich voortaan ook CEO mag noemen, terwijl hij hetzelfde blijft doen (daarover doen trouwens ook allerlei theorieën de ronde, bijvoorbeeld deze).

Wil je graag weten hoe Google dit allemaal gaat regelen, dan kan je dat vinden op deze pagina van de United States Securities and Exchange Commission. Voorlopig betekent het dat Search, Android, Chrome, YouTube en Google Maps nog onder de vlag van Google zullen blijven. Nest Labs, Calico, Google X, Google Ventures, Google Capital en Fiber gaan voortaan allemaal verder onder de vlag van Alphabet.

Waarom er voor de naam Alphabet gekozen is legt CEO Larry Page op de nieuwe de site van Alphabet uit:


We liked the name Alphabet because it means a collection of letters that represent language, one of humanity’s most important innovations, and is the core of how we index with Google search! We also like that it means alpha‑bet (Alpha is investment return above benchmark), which we strive for! I should add that we are not intending for this to be a big consumer brand with related products - the whole point is that Alphabet companies should have independence and develop their own brands.


Die site heeft trouwens een slim gekozen URL: https://abc.xyz, waarbij mogelijk de site http://www.hooli.xyz als inspiratie heeft gediend, dat is een parodie op Google zelf.

Wil je alles weten wat Google ons vertelt over deze nieuwe structuur, dan kan je terecht in dit persbericht. Het lijkt er op dat dit allemaal nauwelijks interessant zal zijn voor de eindgebruiker, maar dat weten we waarschijnlijk pas echt zeker als het zover is.