Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gaat BlackBerry nu ook een Android telefoon maken?

000

Eerder dit jaar maakte BlackBerry het al mogelijk in versie 10.3.1 van het BlackBerry 10 OS om Android apps te draaien, en eerder deze maand was er het gerucht dat BlackBerry misschien ook met een telefoon gaat komen die op Android draait.

CEO John Chen zei kort daarna dat hij helemaal niets heeft tegen het maken van een Android telefoon door zijn bedrijf, als die maar veilig is. Nu er bij Google ook steeds meer gekozen wordt voor veiligheid in Android, heeft hij in ieder geval een betere basis om mee te werken.

Een tweet van Evan Blass van @evleaks stookt de geruchtenmachine nog verder op, want daarin zouden we de nieuwe telefoon van BlackBerry zien, die de codenaam Venice mee heeft gekregen.


.@akrnsv Not at all -- Venice is actually quite the looker. pic.twitter.com/ToFgYNOuLw— Evan Blass (@evleaks) July 3, 2015


De telefoon zou net zo'n gebogen scherm meekrijgen als de Samsung Galaxy S6 Edge, het is te hopen dat BlackBerry een betere reden heeft bedacht om voor zo'n gebogen scherm te kiezen. Daarbij zou deze telefoon een uitschuifbaar toetsenbord meekrijgen, als dat zo is dan is er in ieder geval één vlak waar BlackBerry zichzelf niet verloochent.

Wat betreft dat laatste: op deze foto's zijn een boel Google apps te zien, als BlackBerry er voor kiest om die inderdaad allemaal standaard op hun eerste telefoon te zetten dan wordt het interessant om te zien wat de instellingen voor het delen van data met Google van deze apps zal zijn.

Tip: weten wat er op Beats 1 speelt en heeft gespeeld

002

Beats 1 is het nieuwe radiostation van Apple en het goede nieuws is dat dit station gratis te beluisteren is (de andere stations werken alleen als je een abonnement op Apple Music hebt).

Als je iTunes 12.2 op je Mac hebt staan vind je het daar bovenaan, en het staat onderaan in de Music-app op je iDevice, als daar tenminste iOS 8.4 op staat. In beide gevallen gaat het om de optie "Radio".

En als je wilt weten wat er op Beats 1 draait op je iDevice of Mac is dat ook niet moeilijk. Op je Mac zie je het bovenaan in iTunes, op je iDevice vol in beeld of in de balk onderaan het scherm.

Maar wat als je een song hebt gehoord die al afgelopen is, en je wilt graag weten wat dat was? Dan brengt de Twitter-feed Beats 1 Plays @Beats1Plays uitkomst, want daarop wordt werkelijk iedere song live getweet en daar kan je dus de complete playlist zien.Bij de eerste 24 uur zie je steeds hoeveel uur geleden het was dat die track speelde, daarna moet je het alleen met de datum doen, en wordt het waarschijnlijk wat meer zoekwerk. Maar het zal waarschijnlijk niet vaak voorkomen dat je zo lang terug wilt zoeken voor de naam van de song die je voorbij hoorde komen.

Tip: slimme afspeellijsten met Apple Music in iTunes 12.2

001

Heb je iTunes 12.2 inmiddels op je Mac staan, en maak je gebruik van de eerste drie gratis maanden om Apple Music uit te proberen, dan kan het handig zijn om een slimme afspeellijst aan te maken waar alleen maar de muziek waarvan je in Apple Music hebt aangegeven dat je die mooi vindt te zien is.

Hieronder zie je waar je dat kan doen.Zo'n slimme afspeellijst kan je aanmaken Archief > Nieuw > Slimme afspeellijst. Als je het liever via het toetsenbord doet, dan kan dat ook, je moet dan op je toetsenbord Command+Alt+N tegelijk indrukken.

Let wel op dat dit alleen werkt als je de track of het album uit Apple Music aan jouw bibliotheek hebt toegevoegd, of al in jouw muziekbibliotheek hebt staan.

Nog even veel apps voor maar 5 dollar bij BundleHunt

000

Het is niet de eerste keer dat BundleHunt ervoor kiest om geen software-bundel aan te bieden, maar een aantal verschillende apps voor maar 5 dollar per stuk. Met andere woorden, zo kan je precies de apps kopen die jij interessant vindt en geef je geen geld uit aan apps die je nooit koopt.

Onder de naam "$5 Insanity Deals" vind je al deze apps op de pagina van BundleHunt. Hieronder de lijst van alle apps die nu aangeboden worden, dan kan je meteen zien of er iets tussen zit dat interessant is voor jou.

Let wel op dat er op het moment dat dit nieuwsbericht gepubliceerd wordt deze aanbiedingen nog ruim zeven uur geldig zijn. Dus als er apps tussen zitten die je interesse hebben, dan lijkt het een goed idee om niet al te lang te wachten voordat je beslist.

StoryMill (kost normaal gesproken $ 39,95)Mariner Write (kost normaal gesproken $ 29,95)FX Photo Studio Pro (kost normaal gesproken $ 17,99)Get Backup Pro (kost normaal gesproken $ 19,95)Sketcher (kost normaal gesproken $ 14,99)

SQLPro For SQLite (kost normaal gesproken $ 29,99)

SaneDesk (kost normaal gesproken $ 17,99)

MailBar (kost normaal gesproken $ 10,-)

Subliminal (kost normaal gesproken $ 14,99)

De video van de bijdrage van Apple aan de Pride Parade 2015

000

Afgelopen zondag was er in San Francisco de San Francisco Pride Parade, en Apple was daar ook van de partij. Apple heeft een video gemaakt van hun bijdrage, de tekst daarbij maakt ook duidelijk hoeveel mensen van Apple daaraan meedoen en hoe belangrijk dit is voor het bedrijf.


On June 28, 2015, thousands of Apple employees along with their families and friends joined together to march in the San Francisco Pride Parade. They came from all over the world to help demonstrate and celebrate our deep commitment to equality and diversity. Because at Apple, we believe that inclusion inspires innovation.
Star Walk 2 is Apple's gratis app van de week

011

Bij Apple hebben ze kennelijk wat met de sterrenhemel, want Sky Guide was niet zo lang geleden Apple's gratis app van de maand in Apple Store app, zoals je nog in dit nieuwsbericht van MacFreak kan lezen.

Ook dit keer heeft Apple weer een app voor iedereen die graag naar sterren kijkt in de aanbieding, want Star Walk 2 is nu Apple's gratis app van de week. Als je Star Walk 2 nog niet kent en graag vooraf wilt weten wat jij op jouw iDevice installeert, in de tutorial hieronder krijg je een prima indruk van wat deze app allemaal kan.

Omdat deze app nu Apple's gratis app van de week van de week is hoef je dus voor deze app niet te betalen. Wel zitten er in de app een aantal in-app aankopen van 99 cent per stuk, je kan die ook allemaal in één keer kopen voor € 2,99.

Nieuwe kleuren iPods in iTunes 12.2, release 14 juli?

000

Met almaar teruglopende verkoopcijfers zou je het bijna vergeten, maar de iPod is voor Apple nog steeds een markt waar veel in wordt verdiend. Tenminste, voor zo'n beetje ieder ander bedrijf, want voor Apple is het inmiddels een relatief klein segment geworden.

Maar kennelijk heeft ook dit segment nog de aandacht in Cupertino, want in iTunes 12.2 zijn afbeeldingen gevonden van iPods in kleuren die we nog niet eerder gezien hebben, kennelijk gaat Apple over een tijdje de lijn verversen.

Daarbij gaat het om een goudkleurige versie van de iPod touch, nano en shuffle, en daarnaast zien we ze nu ook in de kleuren blauw en roze.In een close-up van de iPod touch zien we daarbij de Kalender-app op dinsdag de 14e staan, omdat 14 juli aanstaande op een dinsdag valt lijkt het voor de hand te liggen dat Apple van plan is om dan deze nieuwe modellen uit te brengen.

Apple doet dit vaker, op de plaatjes van de Apple Watch die eerder naar buiten werden gebracht was maandag de 9e te zien, het tweede event waar de Apple Watch gepresenteerd werd was op maandag 9 maart van dit jaar.

Wil je alle plaatjes van de nieuwe iPods zien? Dat kan op deze pagina.

Green Kitchen gratis app van de maand in Apple Store app

004

Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store , dit keer is dat Green Kitchen, een app waarmee je heerlijke gezonde vegetarische recepten kan ontdekken en maken.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen Apple Store app naar binnen moeten halen. Die app is trouwens gratis, dus daar hoef je ook je portemonnee niet voor te trekken.

Deze app is trouwens bedoeld om Apple producten en accessoires te bekijken en eventueel te kopen, dus voor de toekomst ook handig als je bij Apple wilt shoppen.

Als je deze app opent moet je naar "Store" en daar even naar beneden 'scrollen' totdat je "Download Green Kitchen gratis" ziet staan. Daar even op klikken en op het "Download nu gratis" in de groene balk onderaan klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar de App Store. Daar even het wachtwoord voor jouw Apple ID invullen en klikken op de optie rechtsboven.

Dat is alles, daarna kan je van Green Kitchen genieten.

Wil je eerst weten wat je met Green Kitchen allemaal kan doen? Op deze pagina van de ontwikkelaar kan je er veel meer van te weten komen en ook in de video hieronder krijg je een prima indruk van deze app.Let wel op dat de aanbiedingen via de Apple Store app in Nederland geldig zijn, maar niet in België. Waarschijnlijk is dit zo omdat België nog geen Apple Store heeft. We hopen dat daar snel verandering in zal komen nu Apple bezig is met het bouwen van een Apple Store in Brussel, en mogelijk ook in Gent en Antwerpen.

Normaal gesproken kost Green Kitchen trouwens € 4,99, de app is te vinden via deze link in de iOS App Store.

Muziek werkt niet meer met Home Sharing in iOS 8.4

011

iOS 8.4 brengt een heleboel nieuwe dingen, waarvan Apple Music de opvallendste is, maar er blijkt ook wat verdwenen: muziek uit Home Sharing (video werkt nog wel). Apple heeft op 30 juni, de dag dat iOS 8.4 uitkwam, dan ook deze support-pagina voor Home Sharing aangepast.

Daar zien we nu alleen nog maar instructies voor Home Sharing van video's, muziek is helemaal verdwenen. Of dat zo blijft is nog niet zeker, in de release notes van eerdere beta-versies van iOS 8.4 stond Home Sharing als "not currently available", dus misschien dat er bij Apple achter de schermen nog aan gewerkt wordt?

Want op dit moment lijkt het vooral een rechtenkwestie te zijn, als video wel als stream doorgegeven kan worden dan is er bij audio natuurlijk geen technisch bezwaar. Opvallend genoeg werkt het nog wel met een Mac en een Apple TV, waarom het daar anders ligt is niet bekend.

Als je Apple Music's gezinsabonnement hebt dan is er trouwens hiermee geen probleem, want daar kunnen zes mensen gebruik van maken, dat kost € 14,99 per maand. Als je voor die optie kiest dan wel even opletten dat je eerst Delen met gezin voor iCloud aanzet.

Ondertussen is er al een discussie hierover aan de gang op Apple's Support Communities, daar zijn de meeste mensen natuurlijk ook niet erg blij met deze verandering, vooral omdat Apple die niet van te voren heeft aangekondigd.

Gelekte foto's volgende iPhone: 4G twee keer zo snel (Upd.)

002

De zomer komt eraan, en dus wordt er bij Apple hard gewerkt aan de opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat betekent ook dat er foto's naar buiten komen van die volgende versie, want Apple is inmiddels te groot om dat soort dingen nog geheim te houden.

Op die foto's zien we een nieuwe iPhone die aan de buitenkant nergens veranderd is, maar aan de binnenkant stevig onder handen genomen is.De dikte, de lengte en de breedte blijven allemaal hetzelfde, en de geruchten over een nieuwe camera met twee lenzen kloppen voorlopig ook nog niet (die zien we waarschijnlijk volgend jaar in de iPhone 7).Ook de lijnen voor de antenne blijven zichtbaar, de uitvoering van het patent dat Apple recent heeft gekregen om die lijnen een "metalen uiterlijk" te geven moet waarschijnlijk ook nog op de iPhone 7 wachten.

Het nieuwe moet dus van de binnenkant komen, en daarbij zit goed nieuws voor iedereen voor wie het internet nooit snel genoeg kan zijn. Want de nieuwe iPhone zal de MDM9635M chip van Qualcomm aan boord hebben, en die zou de 4G snelheid kunnen verdubbelen.


As shown in the image below, the new device will include Qualcomm’s MDM9635M chip, also known as the '9X35' Gobi modem platform. This new chip promises significant performance improvements over the "9X25" chip found inside of the current iPhone 6 and iPhone 6 Plus, capable of delivering up to twice the theoretical LTE download speeds.Deze chip zal niet alleen sneller zijn, hij zou ook nog minder stroom verbruiken en daardoor minder warmte afgeven. Goed nieuws, want samen met het scherm is de internet-connectie één van de grote energie-slurpers in de iPhone. Minder verbruik van de 4G chip zou dus kunnen betekenen dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Als je meer foto's wilt zien van de buitenkant van de nieuwe iPhone, dan kan je hier terecht, het bronartikel voor de Qualcomm chip is hier te vinden.

Update: Op deze pagina van iPhoneArena laten ze gelekte documenten zien waaruit blijkt dat de volgende iPhones een 12 megapixel camera aan de achterkant zal krijgen, die video in 4K resolutie kan filmen en slow-motion met 240 frames per second.

Verder zou de camera aan de voorkant een stevige upgrade krijgen (van 1,2 MP naar 5 MP) en krijgt deze iPhone 2 GB RAM.