Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

MindNode is Apple's gratis App van de Week

002

Ook deze week geeft Apple ons allemaal weer een App van de Week gratis en voor niets, en dit keer is het geen game maar een app waarmee je jouw gedachten kan ordenen. Deze app is MindNode - Delightful Mind Mapping, de naam maakt al gedeeltelijk duidelijk waar het om gaat.

Mocht je geen ervaring hebben met mind mapping, dit is een manier om gedachten te visualiseren, waardoor je bijvoorbeeld complexe projecten relatief overzichtelijk in beeld kan brengen. Voor die overzichtelijkheid heeft MindNode veel tools aan boord, de maps zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook makkelijk aan te passen zodat ze lekker helder en duidelijk zijn.

De timing is interessant, want in veel opleidingen worden mind mapping apps gebruikt, mogelijk helpt Apple je hierbij dus een klein beetje om jouw studiekosten te verlagen.

In de preview-video hieronder kan je in ruim een minuut een prima indruk krijgen van hoe MindNode - Delightful Mind Mapping er uitziet en wat er mee mogelijk is.

Normaal gesproken kost deze game € 1,99 in de iOS App Store, op dit moment kan je het daar dus helemaal gratis downloaden. Om deze game op jouw iDevice te gebruiken moet je daar minimaal iOS 8.4 hebben staan, en er zijn geen in-app aankopen.

Mocht MindNode je goed bevallen, er is ook een versie van deze app voor de Mac. Die versie heet MindNode 2, kost € 29,99 en is te vinden via deze link.

Goed opletten bij licentie update van WhatsApp voor je privacy

050

Toen WhatsApp over werd genomen door Facebook, voor maar liefst 21,8 miljard dollar, zeiden veel mensen dat ze naar een alternatief zouden gaan overstappen. Maar dat het overgrote gedeelte van de mensen WhatsApp niet vaarwel hebben gezegd lijkt duidelijk, want dit is nog steeds de app die veruit het meest gebruikt wordt.

Waarom Facebook zoveel geld voor WhatsApp betaalde bleef ondertussen onduidelijk. WhatsApp bleef als onafhankelijk bedrijf functioneren, en besloot zelfs om ook alle berichten te versleutelen.

Maar kennelijk zijn ze er bij Facebook en WhatsApp nu wel achter gekomen hoe ze die 21,8 miljard dollar terug kunnen verdienen. Want de voorwaarden van WhatsApp zijn nu aangepast, en daarin kunnen we lezen wat ze nu met Facebook gaan delen:


What information is being shared with Facebook and the Facebook family of companies?

We plan to share some information with Facebook and the Facebook family of companies that will allow us to coordinate more, such as to fight spam and abuse, and improve experiences across our services and those of Facebook and the Facebook family. For example, once you have accepted our updated Terms and Privacy Policy, we will share some of your account information with Facebook and the Facebook family of companies, like the phone number you verified when you registered with WhatsApp, as well as the last time you used our service.

Nothing you share on WhatsApp, including your messages, photos, and account information, will be shared onto Facebook or any of the Facebook family of apps for others to see. This means, for example, although some information will be shared with Facebook (such as your phone number), that information will not be seen by other people on Facebook. In addition, when you and your contacts use the latest version of our app, your messages are end-to-end encrypted by default. When your messages are end-to-end encrypted, only the people you are messaging with can read them - not WhatsApp, Facebook, or anyone else.


Als het goed is dan zouden we op het moment dat we deze nieuwe voorwaarden voor onze neus krijgen de optie moeten hebben om ons telefoonnummer niet te delen. Maar standaard staat het aan, en dat betekent waarschijnlijk dat je erg goed zal moeten opletten om deze optie te zien. De uitleg hoe dat werkt vind je op deze pagina van WhatsApp.

Hieronder je zie ook wat je dan voor je krijgt. Als je niet wilt dat WhatsApp jouw gegevens met Facebook gaat delen moet je eerste op "Read" klikken, en dan de knop rechtsonder uit zetten voordat je op "Agree" klikt.Het delen van gegevens met Facebook gaat trouwens verder dan alleen jouw telefoonnummer, ook je 'gedrag' op WhatsApp zal door Facebook meegenomen worden, dit alles natuurlijk om nog 'betere' advertenties aan ons te kunnen voorschotelen. Als het goed is dan voorkom je dat ook als je deze optie uit hebt gezet.

De inhoud van onze WhatsApp berichten blijft trouwens wel versleuteld, en zouden dus door niemand in te zien moeten zijn.

Update: iOS 9.3.5 dicht belangrijke veiligheidsgaten

005

Relatief snel na iOS 9.3.4, die ook bedoeld was om veiligheidsgaten te dichten, heeft Apple alweer een update voor iOS voor ons klaarstaan. En ook dit keer is die weer bedoeld om belangrijke veiligheidsgaten te dichten.

Dat is niet voor niets, want er is een geavanceerde manier ontdekt om spyware op iDevices te installeren, en deze update zorgt dat alle drie de gaten die daarbij gebruikt werden weer allemaal verholpen worden.

Zo'n combinatie aanval, waarbij drie verschillende zero days bugs tegelijkertijd gebruikt worden, is iets wat maar zelden voorkomt. Aan de ene kant laat het zien hoe hard Apple werkt aan de beveiliging van iOS, kennelijk is het niet makkelijk om daar doorheen te breken. Tegelijkertijd betekent dit ook dat het voor de andere kant steeds interessanter wordt om er meer moeite voor te doen, en daarbij nu kennelijk zoveel mogelijk bugs gaat combineren.

In dit geval zou het om een groep gaan die zichzelf de NSO Group groep noemt. Edin Omanovic van Privacy International zegt er het volgende over:


NSO Group are a highly valued surveillance company purporting to sell some of the most advanced spyware on the market. Given the secretive nature of the company however, as with everything in the surveillance industry, it is very difficult to separate fact from marketing.


De NSO Group zegt trouwens zelf dat ze aan de goede kant staan, ze leveren hun oplossingen alleen aan overheden, en dat ze niets met deze hack te maken hebben.


Here's NSO's full statement in response to the report. Note the language reminiscent of old Hacking Team responses. pic.twitter.com/FibS3exrAW— Lorenzo Franceschi-B (@lorenzoFB) August 25, 2016


Hoe dan ook, voor iedereen die zo goed mogelijk zijn of haar data wil beschermen is het belangrijk om iOS 9.3.5 zo snel mogelijk te installeren. Dat doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update en je iDevice kijkt dan zelf of er een update klaar staat, en zou dan ook meteen deze 9.3.5 update moeten vinden.

Voor een systeemupdate is het altijd belangrijk om er zeker van te zijn dat je data veilig is. Met andere woorden, dat je een backup van jouw data hebt. Dat kan lokaal via iTunes, maar ook draadloos met iCloud.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die als eerste dit nieuws meldde

Gaan onze devices automatisch data opnemen van dieven?

002

Bij Apple wordt er natuurlijk de hele tijd nagedacht over opties om de beveiliging van onze devices nog beter te maken. Daarbij was Apple bijvoorbeeld de eerste met een goede vingerafdrukscanner, deze Touch ID scanner wordt inmiddels door miljoenen mensen gebruikt.

Maar er is natuurlijk meer mogelijk met die Touch ID vingerafdrukscanner, en ook met toekomstige andere biometrische scanners die Apple mogelijk aan de devices gaat toevoegen (er zijn geruchten dat de iPhone 8 volgens jaar een iris-scanner gaat krijgen).

Dat Apple hier inderdaad nog steeds mee bezig is kunnen we zien aan deze patentaanvraag, waarvan de naam al veel prijsgeeft van waar deze voor bedoeld is: Biometric Capture For Unauthorized User Identification.

Met andere woorden, toekomstige devices zullen misschien de optie krijgen om biometrische data van mensen waarvan de vingerafdruk niet werkt, of die het wachtwoord te vak proberen, worden opgenomen. Daarbij zou die data zelfs kunnen gekoppeld worden aan bestaande databanken met meer gegevens van de mogelijke dader(s).

Op dit moment zit er trouwens al een optie in iDevices die hiermee al een beetje te maken heeft, je kan ervoor kiezen om jouw iDevice zichzelf te laten wissen als meer dan 10 keer achter elkaar een verkeerd wachtwoord is ingevoerd. Deze optie vind je in Instellingen > Touch ID en toegangscode, en dan helemaal onderaan. Hieronder kan je deze optie rood omlijnd zien.

Tim Cook's eerste vijf jaar in cijfers

002

Gisteren was het exact vijf jaar geleden dat Steve Jobs aftrad als de CEO van Apple en dat Tim Cook zijn positie overnam. Een moment waarop veel publicaties proberen de balans op te maken, en te kijken in hoeverre Tim Cook als CEO zichzelf succesvol kan noemen.

Veel publicaties zullen dat subjectief doen, maar Jan Dawson van Beyond Devices heeft juist een poging gedaan om de balans zo objectief mogelijk op te maken: met cijfers.

Daarvan weet iedereen al hoe ongelofelijk Apple in de afgelopen vijf jaar gegroeid is, dit is voor een groot gedeelte de verdienste van Tim Cook. Want al onder Steve Jobs was hij de manager die wist hoe je ervoor kan zorgen dat de toeleveranciers optimaal functioneerden, terwijl de voorraden zo klein mogelijk gehouden werden. En dat heeft een groot aandeel in de enorme financiële groei van Apple.

Aan het eind van het tweede kwartaal van 2011 had Apple 76 miljard dollar in kas, die teller staat nu op 231,5 miljard. Tel daar nog bij op dat Apple in deze periode 117 miljard aan eigen aandelen heeft teruggekocht en 163 miljard als dividend aan aandeelhouders heeft uitgekeerd (Steve Jobs was trouwens tegen dat laatste).

Die 117 miljard aan teruggekochte aandelen zijn trouwens gefinancieerd, dus die heeft Apple niet met eigen geld betaald. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat veel van Apple's geld buiten de VS op de bank staat. Dat kan je ook zien in de grafieken hierboven, vijf jaar geleden was dat 63 procent, op dit moment is het maar liefst 93 procent.

Het andere wat meteen opvalt is de enorme toename van wat Apple tegenwoordig uitgeeft voor Research & Development.

De uitgaven voor R&D waren vijf jaar geleden 2,5 miljard dollar voor het hele jaar, de teller staat hierbij nu op 10 miljard. Dat betekent dat het niet alleen absoluut, maar ook percentueel is toegenomen is. In 2011 was dat nog 2 procent, inmiddels geeft Apple 4 procent uit aan R&D. Met andere woorden, Tim Cook zet zwaar in op de toekomst en heeft daarvoor kennelijk grote plannen.

Nog veel meer van dit soort analyses, cijfers en grafieken kan je vinden op deze pagina. Hieronder de conclusies van Jan Dawson:


Conclusions

I've deliberately made this more of a factual post than an evaluation of Tim Cook's tenure - as I said up front, this week will see lots of this sort of stuff, and I've already talked to several reporters doing their best to sum up five years of work in a few hundred words. But I think it's worth noting several things here, some of which I've mentioned in the text:

• Apple under Tim Cook has sold far more iPhones and iPads than it ever did under Steve Jobs - 87% of total iPhones sold and 90% of iPads ever sold. Though Steve Jobs launched these products, it was always Tim Cook who ensured the supply chain met demand as well as possible, and it's been Tim Cook who's overseen the massive expansion in that supply chain over the last five years as the scale has grown to something unprecedented.

• Tim Cook has made the decision to increase Apple's spending on research and development not just in dollar terms commensurate with revenue growth but actually doubling it as a percentage of revenue during his tenure despite the massive growth in revenue. That reversed the trend under Steve Jobs, and the increased investment in R&D is roughly equivalent to the drop in margins during this time - Cook has made a massive bet on R&D and by implication on future products.

• Cook has made China a special focus, and this focus has paid off in a big way, with a roughly fourfold increase in revenue from Greater China and an equivalent increase in operating income. Greater China has grown from 10% of revenues to roughly a quarter, and Apple's retail footprint there has also grown dramatically. That growth in China has been a major contributor to Apple's overall growth in the last five years, and Cook clearly remains committed to China as a focus for Apple as evidenced by his recent investments there. He's begun to talk more about India and its potential, but I remain skeptical that India can be much more than a rounding error for Apple over the next few years.

• Only one entirely new hardware product has launched under Tim Cook, and yet we have almost no official data to go on to evaluate the performance of the Apple Watch so far. Opinion remains divided about how to evaluate the Watch, but I'm on the side of those who considers it a modest success in Apple terms and a smash hit in the context of the market into which it was launched. Like the iPhone the year Tim Cook took over, it's going through an interesting transition as its release moves from the first half to the second half of the year, but I suspect that like the iPhone in late 2011, the Watch is due for big growth in late 2016 and beyond.

• I suspect the transformation we've seen in Services, driven largely to date by the App Store and latterly by Apple Music, is just the start of what we'll see under Tim Cook. He's already hinted several times at additional services to come, and TV is an obvious focus here. But I also think some of the rhetoric about Services has been overblown - it's still only 10% of revenue, and unlikely to grow massively past that point unless Apple decouples services from its devices, which I think would be a mistake.

Perhaps one of the most significant contributions Tim Cook has made at Apple can't be seen in any of these charts, because it's about the changes to Apple's culture that have happened under his leadership. The increased openness, best exemplified by the frequent interviews Cook and other executives now regularly grant to various publications (and even podcasters), is one element of this, though Apple's secrecy about future products remains as tight as ever. But an increased sense of social responsibility, especially as regards the environment and contributions to social causes is another major change. This doesn't have a direct financial impact, but it's made a positive contribution nonetheless, and no evaluation of Cook's tenure would be complete without a recognition of that fact.

The Wolfe: externe videokaart voor alle Macs met Thunderbolt

017

Kort voor de WWDC was er een gerucht dat Apple een 5K Display met ingebouwde videokaart zou gaan uitbrengen. Dat bleek niet zo te zijn, maar dat daar veel enthousiasme voor was bleek wel uit de vele positieve reacties op het internet.

Mogelijk is dit wel de inspiratie geweest voor dit Kickstarterproject. De volledige naam van het project maakt al gedeeltelijk duidelijk waar het hier om gaat: "The Wolfe: Supercharge Your Laptop".

The Wolfe is een Thunderbolt kastje waar je zelf een videokaart in kan zetten, of kan kopen met de videokaart die de makers er al in gezet hebben. Ze hebben daarbij twee versies: The Wolfe, met een NVIDIA GTX 950 videokaart er in (768 cores, 1024 MHz) of de The Wolfe Pro met een NVIDIA GTX 970 GPU (1664 cores, 1050 MHz).

Tenminste, dat is het op dit moment, mogelijk wordt er nog gekozen voor de NVIDIA GTX 1060, meer daarover kan je lezen in hun FAQ op dezelfde pagina.

De prijzen beginnen bij 269 dollar (alleen het kastje waar je jouw eigen videokaart in moet zetten) en met een videokaart gaat het vanaf 399 dollar. Mogelijkheden genoeg, een MacBook Pro zou plotseling niet alleen krachtig genoeg zijn voor virtual reality, maar ook bij gaming, grafisch werk of video kan dit natuurlijk erg welkom zijn.met dank aan forumlid 'rt' voor het melden van dit nieuws

Spotify wil naar de beurs, maar zit in zwaar weer

005

Spotify is op dit moment nog steeds de grootste aanbieder van streaming muziek, het bedrijf heeft 30 miljoen betalende klanten en 70 miljoen die luisteren terwijl de inkomsten uit reclame's komen. Ter vergelijk: Apple Music had in juni van dit jaar 15 miljoen betalende klanten, en de verwachting is dat daar de groei nog lang niet uit is.

Maar ondanks al die klanten doet Spotify het financieel niet zo lekker. In het afgelopen jaar zette het bedrijf meer om: 2 miljard dollar, tegenover 1,4 miljard het jaar daarvoor. Maar tegelijkertijd stijgen de verliezen ook steeds verder, die kwamen in het afgelopen jaar al op 197 miljoen dollar uit.

Spotify zou graag nieuwe contracten (betaallink) met de platenmaatschappijen sluiten, vooral omdat het bedrijf komend jaar naar de beurs zou willen gaan. Maar daarvoor willen die platenmaatschappijen dingen die Spotify juist helemaal niet wil.

Opties

Een paar van die opties zijn: nieuwe content alleen voor betalende klanten beschikbaar maken (iets dat Spotify natuurlijk helemaal niet wil), de abonnementen duurder maken (dat wil Spotify ook niet) of in het algemeen een verschil maken tussen de betalende en niet-betalende luisteraars (en dat wil Spotify ook niet).

Concurrentie

Extra probleem is dat concurrenten als Apple en Google veel diepere zakken hebben, één van de redenen dat Apple op dit moment al meer aan de platenmaatschappijen kan betalen (58 procent vs. 55 procent voor Spotify).

Alsof Spotify al niet genoeg te verduren heeft komt daarbij nu ook nog het nieuws dat Amazon muziek wil gaan streamen naar klanten met een Echo en daarvoor zou Amazon tussen de 4 en de 5 dollar per maand willen vragen.

Kortom, voor Spotify is het allemaal niet makkelijker geworden, en niet de ideale omstandigheden voor een beursgang. Tel daarbij nog op dat investeerders altijd kijken of er veel concurrentie is en hoeveel kans die concurrentie maakt, en die beursgang zou nog wel eens een lastige kunnen worden.

Volgens iFixit heeft de iPhone 6 Plus een designfout

010

De website iFixit heeft een prima reputatie op ons forum, al was het alleen maar vanwege de uitstekende Repair Guides waar vaak op MacFreak naar gelinkt wordt. Maar het zijn natuurlijk niet die Repair Guides waar iFixit van leeft, het bedrijf repareert devices, en doet dat heel erg veel.

Tijdens die reparaties zien ze de afgelopen tijd een enorme toename van de iPhone 6 Plus waarvan een gedeelte aan de bovenkant van het scherm een grijze streep laat zien, terwijl het scherm zelf niet meer op aanrakingen reageert.

Volgens iFixit is het de combinatie van de flexibiliteit van de iPhone 6 serie (iets dat in de 6s serie verholpen is) in combinatie met veranderingen die Apple intern heeft aangebracht. Want de 5s had bijvoorbeeld nog een metalen beschermplaatje bovenop het circuit board (wat het stevigheid gaf), en de 5c had 'underfill', waardoor de chips aan de onderkant meer op konden vangen.

Bij iFixit denken ze dat het een combinatie is van het feit dat een iPhone 6 Plus waarschijnlijk meer gebogen wordt, in combinatie met het ontbreken van het metalen beschermplaatje en de underfill betekent dit dat de Touch IC's op het printplaatje de klos zijn.

In de video hieronder zie je iFixit's expert Jessa Jones vertellen wat zij nu binnen ziet komen bij iFixit, en hoe zij daar niet alleen de Touch IC's vervangen, maar ook meteen ook een metalen beschermplaatje aanbrengen. Op die manier hopen ze de gerepareerde iPhone 6 Plus modellen niet nog een keer terug te zien.

De open vraag lijkt of Apple hier geen verantwoordelijkheid voor zou moeten nemen. Dat deden ze wel met het omruilen van de iPhone 6 en 6 Plus als die bogen tijdens garantie. Het zou erg vervelend zijn als ze iedereen buiten garantie nu in de kou laten staan, zeker als het om een vergissing in het design gaat.

Maar vanuit Apple zal waarschijnlijk gezegd worden dat er voor iedereen de mogelijkheid bestaat om Apple Care te nemen. Mocht jij de klos zijn en heeft jouw iPhone 6 Plus dit probleem, dan is het te hopen dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt, of je moet zelf de lange adem hebben om je te beroepen op het consumentenrecht.

met dank aan forumlid 'cyrano', die als eerste een link naar dit nieuws op ons forum plaatste

Mac tip: bepaal zelf welke verbinding voorrang moet krijgen

004

Op een Mac kan je veel zelf instellen, zoveel dat er soms opties zijn die waarschijnlijk niet iedereen weet, simpelweg omdat je er voor op een speciaal menu moet klikken of dat die alleen met een speciale toetsencombinatie te bereiken is.

Dat is ook het geval met de netwerkverbindingen. Op het eerste gezicht lijken die niet door ons zelf in een voorkeursvolgorde te zetten, terwijl het gelukkig toch wel degelijk mogelijk is om dat zelf te in te stellen.

Daarvoor moet je in Systeemvoorkeuren > Netwerk zijn, en onderaan even op het menu met het 'wieltje' klikken. Dan blijkt dat je wel degelijk zelf kunt bepalen welke verbinding voorrang krijgt,dat doe je door de namen van de verbindingen in dat venstertje te slapen naar de optie waar jij die wilt hebben. Bij de meesten van ons zal dat betekenen dat de Ethernet verbinding bovenaan komt te staan, dat is tenslotte de snelste en veiligste van de meest gebruikte.

Hieronder zie je ook nog even waar je deze optie precies kan vinden.

Het 10e Apple Music Festival begint op 18 september (Upd.)

001

Ook dit jaar houdt Apple weer een Music Festival, dit jaar heet het niet meer het iTunes Music Festival maar nu is het natuurlijk herdoopt in het Apple Music Festival. Dat is trouwens de tiende editie, en het lijkt er op dat Apple nog wel even door zal gaan met het organiseren hiervan.

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont dan kan je tickets voor de concerten winnen, maar er zullen binnenkort ook tickets te koop zijn. Alle gebruikers van Apple Music wereldwijd kunnen alle concerten daarop bekijken, daar hoeft natuurlijk niet extra voor betaald te worden (en als je in de gratis drie maanden uitprobeer periode van Apple Music zit, dan is het echt helemaal gratis).

In de tussentijd moeten we het doen met de informatie op deze pagina van Apple, daar kan je ook lezen dat het dit jaar van 18 tot 30 september plaatsvindt en hoe je bijvoorbeeld op Twitter en Snapchat de ontwikkelingen rond dit festival kan volgen.

Update: Apple heeft inmiddels een persbericht over het Apple Music Festival uitgebracht, dat kan je hieronder in zijn geheel lezen.


Apple Music Festival to Light Up London with 10 Nights of Spectacular Performances This September

Alicia Keys, Bastille, Britney Spears, Calvin Harris, Chance The Rapper, Elton John, Michael Bublé, OneRepublic, Robbie Williams and The 1975 Headline Festival’s 10th Anniversary

LONDON - August 25, 2016 - Apple today announced the Apple Music Festival will return to London's legendary Roundhouse this September for a 10th anniversary celebration of live music, curated exclusively by Apple Music for fans around the world.

The full lineup was announced today by Julie Adenuga, the London voice of Beats 1, an Apple Music radio station that celebrates the best new music every day. Apple Music lets fans get even closer to their favorite performers during the Apple Music Festival with exclusive playlists, artist news and backstage interviews throughout September. The 10 spectacular nights of live performances will be made available live and on-demand to Apple Music members in 100 countries on their iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC, Apple TV and Android phones.

"Over the past decade, the Festival has brought the biggest and best artists from all over the world to London and into the homes of millions of music fans," said Oliver Schusser, Apple’s vice president of International Content. "This year’s Apple Music Festival builds on that incredible legacy and we couldn’t be more excited to have another amazing lineup to celebrate our 10th birthday."

Artists performing at the upcoming Apple Music Festival shared their excitement:

"I love London and performing at the Roundhouse! I can't wait to see you there. It’s going to be magic!!" - Alicia Keys

"We're massively excited to play Apple Music Festival for many reasons, but mainly because it'll be our first proper London show after the release of our new album, ‘Wild World.’" "The Roundhouse is such a beautiful venue and it's in our hometown, so I can't think of a better place to play a bunch of new songs for the first time." - Bastille

"I’m so excited to go back to London, which is a special place for me to visit and I’m really looking forward to performing at the Apple Music Festival. It’s also their 10th birthday! It’s going to be a great party." - Britney Spears

"I’m very excited to be headlining at this year’s Apple Music Festival at the Roundhouse in London, and for everyone around the world to be able to watch it live on Apple Music." - Calvin Harris

"I am so excited to be playing at the Roundhouse. I love London and can’t wait to share this fantastic experience at the Apple Music Festival with my fans." - Elton John

"We are looking forward to returning to the iconic Roundhouse this year to play one of our favorite festivals, the Apple Music Festival, and perform new music for our fans!" - OneRepublic

"We're really looking forward to being a part of this year's Apple Music Festival. We loved playing at The Roundhouse for the 2013 Festival and are excited to be heading back this year." - The 1975

Apple Music Festival runs from September 18 to September 30. Fans based in the UK can apply to win tickets by entering prize draws on Apple Music, as well as through select media partners.

Apple Music is a single, intuitive app that combines the best ways to enjoy music - all in one place. Over 15 million paying subscribers are already enjoying hand-picked playlists based on the music they love, hearing new music first before anyone else and discovering new artists every day.

For updates and additional information, visit www.applemusicfestival.com or join the conversation using #AMF10 on the official Apple Music social media channels.