Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

PDFpen tijdelijk voor de helft van de prijs

000

PDFpen is een app met een prima reputatie waarmee je veel extra opties krijgt bij het verwerken van PDF-bestanden. Zo kan je bijvoorbeeld erg makkelijk aantekeningen aan een PDF toevoegen, afbeeldingen of handtekeningen toevoegen en PDF-bestanden samenvoegen of juist splitsen.

Het programma kan ook teksten in gescande documenten herkennen en omzetten in aanpasbare tekst, deze optical character recognition (OCR) werkt ook met Nederlandse tekst (en naast het Nederlands werkt het ook met de volgende talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Noors, Zweeds, Fins, Deens, Portugees en Catalaans).

Het goede nieuws is dat PDFpen op dit moment in de aanbieding is bij MacUpdate, en de korting is niet mis, op dit moment krijgen we maar liefst vijftig procent korting.

PDFpen bestaat in twee versies, met de Pro versie kan je zelf ook nog PDF invulformulieren maken en ook bepalen wat er met een PDF mogelijk is. Die laatste optie betekent dat je bijvoorbeeld kan bepalen of een door jou gemaakt document wel geprint of gekopieerd kan worden.

Hieronder de links naar beide aanbiedingen:

PDFpen (nu $ 29,95, normaal gesproken $ 59,95)

PDFpenPro (nu $ 49,95, normaal gesproken $ 99,95)

Sommigen mensen willen de iPhone 6 wel erg graag

004

De iPhone 6 wordt pas tijdens het event komende dinsdagavond (7 uur ’s avonds onze tijd) aan de wereld getoond, maar er zijn natuurlijk al echt fanatieke fans die bij voorbaat al weten dat ze hem willen hebben. De meest fanatieke daarvan vinden we in New York bij de Cube, de Apple Store op Fifth Avenue.

Want daar zitten al de eerste fanaten, inclusief vouwstoelen en tenten, die zijn er dus helemaal klaar voor. Dat mag ook wel, want het zou nog wel eens even kunnen duren, de geruchten zeggen dat de iPhone 6 er pas op 19 september zal zijn. Kortom, die zitten er nog meer dan twee weken!

Maar niet iedereen die al zeker weet dat ze een iPhone 6 willen hebben gaan daarvoor ook in de rij zitten. In China heeft China Mobile inmiddels al 33.000 voorbestellingen binnen gekregen, op die manier kan je ondertussen tenminste toch nog iets anders doen.

De intekenlijst van China Mobile is trouwens gisteren pas 'open' gegaan, dus dat aantal voorbestellingen zal nog wel een stevig toe kunnen nemen in de komende tijd.

Nokia's Here maps komt naar iOS en Android

001

Nokia heeft laten weten dat het zijn Here maps, een app met kaartenmateriaal van NavTek, naar zowel de iPhone en iPad als Android zal gaan brengen, dus binnenkort zien we die app weer in de App Store verschijnen.

We schrijven "weer", want Nokia’s Here maps heeft al eens eerder in de App Store gestaan, maar werd eind 2013 daar weggehaald, niet lang na het uitkomen van iOS 7.

Nokia manager Sean Fernback vertelde aan The Wall Street Journal dat deze keuze is gemaakt omdat Nokia daar wil zijn waar de meeste gebruikers zijn ("we will go where the scale is").

We zijn benieuwd of veel mensen met iDevices hierop zitten te wachten, data laat zien dat veel gebruikers Google Maps niet eens naar binnen halen, maar gewoon Apple’s eigen Kaarten-app gebruiken. Tegelijkertijd verwelkomen we deze optie natuurlijk wel; want hoe meer keuze, hoe beter.

Hieronder kan je zien hoe Here er in de vorige versie uitzag.

UberPop nu verboden in Duitsland

003

De digitale revolutie heeft al veel dingen op zijn kop gezet, zo zullen de distributie van bijvoorbeeld muziek en film waarschijnlijk nooit meer zo worden als daarvoor. Met de komst van de iPhone en de App Store zijn daar nog veel meer mogelijkheden bijgekomen, en één daarvan is taxidienst Uber.

Er zijn bij ons al een aantal plekken waar Uber actief is, in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam (waarbij Uber opvallend genoeg Den Haag en Delft onder Rotterdam laat vallen).

Eerder dit jaar verbood de rechter in Brussel al UberPop, dit keer is diezelfde dienst ook in Duitsland de klos.

In veel media zien we de melding dat Uber nu in Duitsland verboden zou zijn, dat is niet waar. Het bedrijf biedt een aantal services aan: UberPop, UberX, Taxi, Black, SUV en Lux. Uber werkt in Nederland samen met taxibedrijven met een vergunning, via de Uber-app zijn bij ons dan ook nog steeds reguliere taxi's te bestellen. En in Duitsland is bijvoorbeeld Uber Black (luxe taxiservice) nog steeds beschikbaar.

We zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Taxi’s zijn bij ons, onder andere door een enorme berg aan regelgeving, op zijn minst niet goedkoop te noemen. Waarschijnlijk zou het voor veel mensen erg welkom zijn als die markt door een makkelijk app eens stevig opgeschud zou worden.

De grote man achter AnandTech gaat naar Apple

000

AnandTech is een site met een erg goede naam in de tech-wereld. En dat is niet voor niets, want wij zouden niet zo snel een andere site weten die keer op keer zulke ontzettend geode reviews weet te maken. Want reviews op AnandTech zijn altijd zo ontzettend degelijk dat daar vaak de standaard gezet wordt.

De man achter AnandTech is Anand Shimpi en hij gaat nu bij Apple werken, alleen weet niemand buiten hemzelf en Cupertino tot nu toe wat hij daar gaat doen.

Anand zelf is sowieso niet iemand die veel over zichzelf loslaat, in het artikel dat op AnandTech is verschenen over zijn vertrek komt de naam van Apple zelfs helemaal niet voor.

Hij is trouwens niet de enige die van AnandTech naar Apple overstapt, eerder dit jaar ging Brian Klug hem voor. Gelukkig voor iedereen die houdt van ongelofelijk gedegen reviews, AnandTech gaat gewoon door. We hopen dat hetzelfde niveau nog steeds gehaald zal worden.

Is er nu bij iCloud ingebroken of niet? (Upd.)

019

Waarschijnlijk heeft bijna niemand het gemist, gisteren kwamen naaktfoto's van een aantal sterren plotseling in de openbaarheid terwijl die sterren daar niets mee te maken hadden. Het ging daarbij om onder andere Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Victoria Justice, Mary Elizabeth Winstead, Mary Kate Olsen, Rihanna, Scarlet Johansson, Selena Gomez en Hillary Duff.

Sommige mensen, zoals Victoria Justice, lieten meteen weten dat het om foto's ging die met Photoshop bewerkt waren, en dat het dus allemaal nep was. Maar de reactie van andere bekende mensen, zoals Mary Winstead, maakte juist duidelijk dat het waarschijnlijk wel op foto's van haar gaat.

De grote vraag lijkt nu of deze foto's uit Apple's iCloud gestolen zijn, volgens The Next Web was er in de afgelopen tijd een script in omloop waarmee je eindeloos in Find My iPhone wachtwoorden kon uitproberen, een probleem dat Apple inmiddels opgelost zou hebben.

Als dit inderdaad zo is dan heeft Apple een groot probleem, maar omdat er tegelijk nepfoto's in omloop werden gebracht is het maar de vraag of het inderdaad om een lek in iCloud gaat. Het zou ook mogelijk kunnen zijn dat het om social engineering gaat, het zo manipuleren van mensen dat ze jou hun wachtwoord toevertrouwen. Recent was er in Australië van zoiets sprake, daar werd er in eerste instantie ook meteen naar Apple gewezen.

Apple zelf heeft nog geen commentaar gegeven, behalve dat dit in onderzoek is. Ondertussen wordt ook nog eens geïllustreerd hoeveel aandacht alles wat Apple doet genereert, want zo'n beetje ieder nieuwsmedium heeft er nu al melding van gemaakt. Daarbij wordt opvallend vaak meteen al naar Apple gewezen, wij doen dat liever als we ook zeker weten dat de fout daar zit.

Eén ding blijft huizenhoog boven water staan, als je iets zeer gevoeligs maakt in digitaal formaat, zoals bijvoorbeeld naaktfoto's, dan is het een erg goed idee om dit niet via het web met elkaar te delen. Want hoe goed een systeem ook in elkaar zit, het is altijd mogelijk dat het een keer misgaat, al is het maar door een menselijke fout.

Of Apple in deze fout is komen we waarschijnlijk pas later achter, in de tussentijd dit nieuwsbericht als herinnering voor iedereen die zich hier misschien nog niet genoeg van bewust was.

Update: Apple heeft inmiddels een verklaring op de website gezet. Daarin zegt het bedrijf dat iCloud of Find my iPhone niet gehackt zijn. Dat leek ook onwaarschijnlijk, omdat inmiddels al duidelijk was geworden dat het niet alleen om foto's die gemaakt zijn met iPhones ging, maar ook om foto's die met Android of Blackberry telefoons gemaakt zijn.

Het zou gaan om andere methodes waarmee hier de gebruikersnamen en wachtwoord 'gevonden' zijn. Apple adviseert iedereen dan ook om te kiezen voor 'sterke' wachtwoorden en twee-staps verificatie te gebruiken.

Mocht je willen weten hoe mensen achter dit soort wachtwoorden komen, dan is het dit artikel de moeite waard om te lezen. De conclusie lijkt dat dit je vooral risico loopt als je bekend bent, maar tegelijkertijd lijkt het een waarschuwing dat gevoelige dingen op een computer aan het internet opslaan altijd risico's met zich meebrengt, hoewel dat voor de meesten van ons waarschijnlijk maar heel klein risico is.

met dank aan forumlid 'Spooter', die dit nieuws als eerste meldde op ons forum

Makkelijk een pincode stelen met een iPhone

029

Tegenwoordig kan je nauwelijks nog om je pincode heen, er zijn inmiddels zelfs winkels die geen cash geld meer accepteren (bijvoorbeeld het Vlaamsch Broodhuys). Maar tegelijkertijd ligt die pincode ook vaak onder vuur omdat het niet altijd even veilig zou zijn om daarmee te betalen, en inmiddels is daar een nieuwe bedreiging bij gekomen.

Want in onderstaande video kan je zien hoe kinderlijk simpel het is om met een iPhone samen met bijvoorbeeld de Flir One iemands pincode te weten te komen. Door simpelweg een infraroodfoto te nemen van de pinpad waar iemand net zijn pincode op heeft ingetoetst kan je heel makkelijk zien wat die code is, een zakkenroller hoeft er dan alleen maar voor te zorgen dat die jouw pinpas in handen krijgt.

Als je jouw pincode gebruikt bij het halen van geld 'uit de muur' is er veel minder risico, want zolang de toetsen van metaal gemaakt zijn kan je niet zien welke net aangeraakt zijn. Mocht je jezelf willen beschermen op alle andere pinautomaten dan is het een goed idee om altijd zoveel mogelijk toetsen aan te raken, dan worden ze tenminste allemaal warm.

De eerste video van een werkende iPhone 6

003

Als je interesse hebt in onderdelen van de iPhone 6 dan kan je op het net je hart ophalen. Er zijn stapels foto's en video's te vinden van de onderdelen, zowel van de binnen- als de buitenkant. Eén van de bedrijven die zich actief met al die onderdelen bezighoudt is Feld & Volk, niet voor niets, want het bedrijf maakt dure versies van zowel de iPhone als de iPad.

Inmiddels hadden ze bij Feld & Volk zoveel onderdelen binnen dat ze eigenlijk een complete iPhone in handen hadden, ze hebben dan ook gedaan wat het meest voor de hand lag: al die onderdelen gecombineerd en gekeken of die iPhone 6 het ook inderdaad doet. Hieronder het resultaat.

Eerder lekte datzelfde Feld & Volk al een aantal onderdelen van de iPhone 6 naar de pers, die onderdelen zijn hier te zien.

Op die pagina leren we onder andere dat er inderdaad een Near Field Communication (NFC) chip in zit. Leuk detail voor ons dat deze chip ook weer van het Nederlandse NXP komt, datzelfde bedrijf is ook al verantwoordelijk voor de M7 motion co-processor is de huidige iPhone 5s (en ook in de iPad Air en de iPad mini (2e generatie).

Gaat de iWatch 400 dollar kosten?

001

Re/code suggereert een kort lijntje te hebben met Apple op dit moment, want ze komen ruim een week voordat Apple het ons allemaal gaat vertellen met veel inside nieuws over de iWatch.

Voor het weekend kwam de site met het nieuws dat Apple volgende week dinsdag de iWatch (of hoe die ook zal heten) wel zal aankondigen, maar dat die pas begin 2015 te koop zal zijn. Zulk nieuws nemen we meestal met een enorme korrel zout, maar de schrijver van het stuk is John Paczkowski, en die staat er niet bekend om dat hij vaak dingen uit zijn duim zuigt.

We zijn benieuwd, het lijkt ons wel vreemd dat Apple de aandacht van de introductie van de iPhone 6 zou weghalen door het over een nieuw product te hebben dat pas over een half jaar uit zal komen. Aan de andere kant, Apple deed dat ooit eerder, de eerste iPhone kwam ook pas maanden na de aankondiging.

Diezelfde John Paczkowski meldt op Re/code trouwens ook nog (dit keer samen met Dawn Chmielewski) dat Apple een prijs van 400 dollar zou overwegen voor de iWatch. Wij zijn benieuwd, bij een horloge lijkt een lijn van verschillende modellen oplopend in prijs ons het meest voor de hand te liggen. Iets wat Apple al jarenlang heeft gedaan met de iPod-lijn.

Daarbij zou het ons niet verbazen als het verschijnen van de iWatch meteen het einde van de iPod inluidt, maar ook dat is natuurlijk koffiedik kijken.

Gorilla Glass en saffier met elkaar vergeleken

002

De geruchtenmachine vertelt ons al een hele tijd dat Apple de iPhone 6 met een saffieren scherm uit zal gaan rusten, en we hebben ook al wat testen gezien van wat het scherm van die nieuwe iPhone zou zijn (die eerdere testen kan je in dit nieuwsbericht van MacFreak zien).

Eigenlijk is het enige wat we zeker weten dat Apple samen met GT Advanced aan saffier werkt, of dat inderdaad in de iPhone 6 terecht zal gaan komen is natuurlijk nog helemaal niet duidelijk. Het zou natuurlijk ook kunnen dat al dat saffier voor de iWatch bedoeld is, een horloge is gevoeliger voor krassen.

Natuurlijk zijn er ondertussen veel testen op het web te vinden waarin te zien is hoe sterk saffier is, hieronder de beste die wij tegenkwamen. Hierin wordt Gorilla Glass met saffier vergeleken, de conclusie is dat saffier veel minder snel krast, maar sneller barst. Het voordeel aan de ene kant wordt min of meer opgeheven door het nadeel aan de andere kant, en dus zien ze geen voordeel voor saffier.

De vraag die overblijft is of Apple nu inderdaad saffier voor de iPhone 6 gaat gebruiken en als dat zo is of dat dan 'gewoon' saffier is. Gorilla Glass is tenslotte ook geen gewoon glas, het lijkt ons goed mogelijk dat Apple een speciaal soort saffier voor de iPhone 6 gaat gebruiken.