Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple Pay in VS nu op plaats één, PayPal voorbij

031

Apple Pay werd voor het eerst aangekondigd op Apple's iPhone 6 event op 9 september 9 2014, sindsdien is het bezig om langzaam maar zeker steeds meer terrein te winnen.

Volgens onderzoek van Boston Retail Partners is dat in de VS inmiddels zo goed gelukt dat Apple Pay nu op plaatst één terecht is gekomen wat betreft het aantal punten waar het te gebruiken is, daarmee heeft het PayPal van de troon gestoten.

Dat komt onder andere doordat Apple Pay inmiddels in 36 procent van de winkels in de VS als betaalmiddel geaccepteerd wordt. Dat betekent dat dit aantal snel aan het groeien is, een jaar daarvoor was het nog maar 16 procent.

In de grafiek hieronder zien we alle opties in de VS onder elkaar, waarbij ook te zien is dat Apple Pay binnen een jaar al op maar liefst 58 procent kan komen en dat er nog heel wat ruimte om verder te groeien is.Elf procent van de winkels zijn trouwens helemaal niet van plan om elektronisch betalen in te voeren, dat zijn waarschijnlijk niet de winkels die op lange termijn nog zullen overleven.

Wij hebben trouwens nog wel een idee om Apple Pay verder te laten groeien: er zijn volgens ons een heleboel mensen in de Lage Landen die het helemaal niet erg zouden vinden als Apple Pay hier eindelijk zijn opwachting maakt.

Ook bij Apple's tweede campus gaat het om perfectie

002

Apple staat niet voor niets bekend voor de kwaliteit van het design van de producten die er uit Cupertino komen. Over ieder detail wordt nagedacht, en het is bijvoorbeeld Apple dat ervoor heeft gezorgd dat steeds meer fabrikanten ook aandacht aan zelfs de verpakking geven.

Dat diezelfde perfectie ook bij het maken van hun grootste nieuwe product om de hoek komt kijken ligt voor de hand. Dat product is de tweede campus, waar op dit moment nog steeds hard aan gewerkt wordt.

De enorme perfectie die ook bij de bouw van deze campus wordt nagestreefd zien we bijvoorbeeld aan de 'guidelines'. Alleen voor het speciale hout dat in het gebouw gebruikt wordt beslaan die bijvoorbeeld al maar liefst 30 pagina's. Toleranties van minder dan 3 millimeter (1/8 van een inch) komen vaak voor, zelfs voor oppervlaktes die niet zichtbaar zijn.

Dat laatste doet denken aan de handtekeningen van het complete team die aan de binnenkant van de eerste Macintosh ooit te vinden waren.


Fanatical attention to detail is a key tenet. Early in construction, Apple managers told the construction team that the ceiling - composed of large panels of polished concrete - should be immaculate inside and out, just as the inside of the iPhone's audio jack is a finished product, a former construction manager recalled.

Thus, each of the thousands of ceiling panels had to win approval from both Apple's in-house team and the general contractor, once at the shop and then again at the construction site.


Dit ging zelf zover dat één van de regels is dat je nergens reflecties van bijvoorbeeld pijpen in het glas mag zien. Ook de regel dat er nergens drempels mogen zijn, medewerkers moeten zo min mogelijk merken dat ze van binnen naar buiten (en andersom) gaan.

Waarschijnlijk heeft dit niet geholpen met het snel klaarkrijgen van dit gebouw. Bij aanvang was het de bedoeling dat dit gebouw in 2015 klaar zou zijn, nu wordt er verwacht dat het in de loop van de komende lente misschien betrokken kan gaan worden.

Roofbot is Apple's gratis App van de Week

000

Als je op zoek bent naar een erg mooi uitgevoerd puzzelspel met prachtige verzorgde visuals, dat ook nog eens langzaam maar zeker steeds moeilijker wordt, dan is Roofbot: Puzzler On The Roof beslist een aanrader.

Op dit moment is het helemaal een no-brainer, want Apple heeft deze game uitgekozen als gratis App van de Week. Als je niet al te lang wacht kan je het dus naar binnen halen zonder dat je daar jouw portemonnee voor hoeft te trekken.

In de trailer hieronder krijg je binnen 40 seconden al een aardig idee van wat deze game inhoudt. In de gameplay video van Jane Jones daaronder zijn nog meer details te zien.

Roofbot: Puzzler On The Roof is op dit moment dus gratis te vinden in de iOS App Store, om het te kunnen spelen moet je wel minimaal iOS 9.0 op jouw iDevice hebben staan. Verder zijn er in-app aankopen, maar daarbij gaat het alleen om hints.

Hoe gaat de iPhone 8 er uitzien?

010

Het duurt waarschijnlijk nog meer dan een half jaar voordat de iPhone 8 gaat uitkomen, maar er zijn al een heleboel geruchten die daarover de ronde doen. Eén van die geruchten is dat Apple de productie van de opvolger van de iPhone 7 al eerder dan normaal gesproken zou opstarten.

Als dit gerucht waar is dan is nog niet meteen duidelijk wat dat betekent. Het zou mogelijk zijn dat Apple de iPhone 8 eerder uit gaat brengen dan wat we de afgelopen jaren gezien hebben, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat Apple een grotere vraag verwacht en daarom eerder met de productie begint.

Die grotere potentiële vraag in de markt zou ook de reden zijn dat Apple's aandeel in China op dit moment volgens IDC aan het dalen is, consumenten zouden door de geruchte de aankoop uitstellen tot het volgende model zijn opwachting maakt.

Hoe de iPhone 8 er uit gaat zien weet nog niemand buiten Apple zeker, maar gebaseerd op de geruchten zijn meerdere designers aan de slag gegaan. Hieronder een bloemlezing uit de conceptvideo's die dat heeft opgeleverd.

Een nieuwe commercial in campagne One Night on iPhone 7

000

Een week geleden kon je hier op MacFreak al lezen en zien, in dit nieuwsbericht, dat Apple een nieuwe campagne gestart was met nadruk op hoe goed foto's met een iPhone 7 ook kunnen zijn als er weinig licht is.

De naam van die campagne is "One Night on iPhone 7", en Apple heeft in deze campagne nu ook een commercial uitgebracht. Deze commercial is een soort mini-expositie van één minuut, waarin een enorm aantal foto's en video's uit deze campagne voorbij komen.

De muziek is Snow Fall van het Ahmad Jamal Trio, dat hele stuk is hier te vinden op YouTube.

Mosaic voor de Mac tijdelijk met 52 procent korting

001

Apple heeft al sinds 2003 dingen in OS X ingebouwd om ons te helpen om makkelijk met meerdere vensters te werken. In 2003 heette dat nog Exposé, inmiddels kennen we het als Mission Control. De instellingen daarvoor vind je in Systeemvoorkeuren > Mission Control.

Is Mission Control voor jou niet genoeg, en zou je graag een manier willen hebben om meer controle te hebben over hoe jouw Mac snel en makkelijk meerdere vensters rangschikt? Dan is Mosaic waarschijnlijk een goede optie voor jou.

Met deze app is veel mogelijk terwijl de interface erg makkelijk is, waardoor het snel en eenvoudig is in gebruik. In de drie video's hieronder kan je precies zien wat er allemaal met Mosaic mogelijk is.

Als je interesse hebt, Mosaic kost normaal gesproken $ 31,15, de komende veertien uur is het nog te koop met 52 procent korting op deze pagina van MacUpdate, en komt de prijs dus op $ 14,99 (€ 13,99).

Als je Mosaic wilt draaien op jouw Mac, de ontwikkelaar meldt dat daar dan minimaal OS X 10.11 (El Capitan) op staan, en moet jouw Mac een 64-bit processor Intel processor hebben. Omdat El Capitan alleen maar op zo'n processor kan draaien spreekt dat laatste eigenlijk vanzelf.

Brengt Apple dit jaar een Augmented Reality device uit?

000

Virtual- en Augmented Reality worden al een tijd genoemd als technieken van de toekomst, maar echt mainstream zijn ze voorlopig nog niet geworden. Virtual Reality lijkt voorlopig nog vooral een speeltje voor gamers en industriële toepassingen, zo'n groot ding op je hoofd is niet iets wat makkelijk op grote schaal zal aanslaan.

Augmented Reality is waarbij jij bijvoorbeeld de camera van je iPhone gebruikt om naar de werkelijkheid te kijken, terwijl een app daar van alles op projecteert. Er worden dus virtuele dingen aan de wekelijkheid toegevoegd, Een voorbeeld daarvan is de app Layar, die zo'n extra laag aan het beeld van de realiteit toevoegt.

Robert Scoble is een evangelist voor zowel Virtual- als Augmented Reality en één van de aanjagers van de geruchten dat Apple dit jaar met iets in dat veld gaat komen. Dat komt trouwens niet uit de lucht vallen, Apple's CEO Tim Cook heeft een aantal keer Augmented Reality genoemd als een veld waar Apple toekomst in ziet. Onder andere bij de presentie van kwartaalcijfers in juli 2016:


We are high on AR for the long run. We think there's great things for customers and a great commercial opportunity. So we're investing.


In de aflevering van 5 februari va de TV show "This Week in Tech", met Peter Cohen, Georgia Dow en Leo Laporte, zei Robert Scoble onder andere hierover:


This is Tim Cook's legacy.

In fact, it's Steve Jobs's legacy too.


Volgens hem zou komende zomer er al wat uit kunnen komen, als dat niet gehaald wordt dan waarschijnlijk begin 2018. Dat is een stuk eerder dan vergelijkbare voorspellingen van Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities met korte lijntjes in Azië. Die voorspelde afgelopen november nog dat het maar liefst nog twee jaar zou kunnen duren voordat Apple zover zal zijn.

Overnames

Apple heeft in de afgelopen meerdere bedrijven overgenomen die allemaal in dit veld bezig zijn, het lijkt er dan ook op dat er inderdaad een AR team is opgebouwd binnen Apple. Bedrijven die inmiddels door Apple in dit veld zijn onder andere Faceshift, Perceptio, Metaio en Flyby Media.

Carl Zeiss

Apple zou samen met Carl Zeiss bezig zijn om een bril te ontwikkelen, dat doet al snel denken aan het mislukte experiment Google Glass. Apple zal dus beslist met iets beters moeten komen, welke bril dan ook zal altijd met die mislukte voorganger vergeleken worden.

Carl Zeiss heeft op dit moment de VR One Plus op de markt, een headset waar je jouw smartphone in kan stoppen. Dus vergelijkbaar met de Samsung Gear VR of de Google Daydream. De kans dat Apple met zoiets komt lijkt niet groot, dan was het allang op de markt geweest.

Eén voordeel, als Apple inderdaad een iDevice als basis gebruikt voor Augmented of Virtual Reality dan komt het goed uit dat de voorsprong van de A-processors inmiddels zover uitgelopen is dat die maar liefst twee keer zo snel zijn als de naaste concurrent.

DxO OpticsPro 9 Elite voor Mac gratis tot 28 februari

008

Ben je op zoek naar een erg goed programma om alle foto's op je Mac te verbeteren, inclusief de RAW beelden, dan is DxO OpticsPro beslist een aanrader. Deze app heeft uitstekende algoritmes aan boord voor het verbeteren van onder andere de scherpte, de kleuren en het corrigeren van ruis.

Als je op jouw Mac maximaal OS X 10.10 (Yosemite) hebt draaien en je camera niet de allernieuwste is, dan kan je gebruik maken van een interessante promotie van DxO. Want tot 28 februari kan je de oudere versie 9 van DxO OpticsPro Elite helemaal gratis naar binnen halen. Wil je weten of jouw camera al wel door deze oudere versie van dit programma ondersteund wordt, dat kan je vinden in deze PDF (406 KB).

Wil je liever de nieuwe versie 11 van dit programma uittesten, dat kan door die naar binnen te halen via deze pagina. Je kan het programma dan 30 dagen lang uitproberen. Mocht je net zo enthousiast zijn als wij, DxO OpticsPro 11 is te koop op deze pagina en kost 129 euro.

Ocarina nu helemaal gratis in de iOS App Store

001

De app Ocarina is een unieke, hiermee maak je van jouw iPhone en soort oerfluit, het geluid wat je met deze app produceert doet waarschijnlijk nog het meest denken aan een panfluit.

De reacties toen deze app een paar jaar gelden uitkwam waren dan ook erg positief. Volgens David Pogue zouden er geen oorlogen meer zijn als iedereen Ocarina had, The Wall Street Journal noemde het één van de meest originele apps van de App Store en The New York Times noemde het zelfs magisch.

Voor iedereen die Ocarina nog niet heeft is er nu goed nieuws, want de app is nu gratis te vinden in de iOS App Store, normaal gesproken moet je er 99 cent voor betalen.

Ken je Ocarina nog niet, in de video hieronder kan zien, en vooral horen, hoe deze app werkt. Je hoeft eigenlijk alleen maar tegen je iPhone te blazen en vingers te bewegen op het scherm.

De leeftijd van de app is te zien aan de systeemeisen, iOS 4.0 is al genoeg om hiervan te kunnen genieten. Hij werkt met iPhone, iPad en iPod touch en er zijn geen in-app aankopen.

Problemen met het LG Thunderbolt 3 UltraFine 5K display

000

Apple is gestopt met het maken van beeldschermen en promoot nu actief het LG Thunderbolt 3 UltraFine 5K display in de Apple Store als ideale oplossing, onder andere voor iedereen met een nieuw model MacBook Pro.

Maar in de afgelopen tijd is gebleken dat dit niet alleen een beeldscherm is met een uitstekende beeldkwaliteit, maar ook dat er problemen kunnen zijn met de interferentie van signalen in de omgeving, bijvoorbeeld van een router. Als je in een ruimte werkt waar de router dichtbij staat, en je geen mogelijk hebt om die verderweg te plaatsen, dan kan dit betekenen dat je helemaal niet met dit beeldscherm kan werken.

Inmiddels heeft LG aan Recode laten weten dat er een nieuwe serie komt met betere bescherming tegen straling van buitenaf.


LG apologizes for this inconvenience and is committed to delivering the best quality products possible, so all LG UltraFine 27-inch 5K displays manufactured after February 2017 will be fitted with enhanced shielding.

Het bedrijf liet ook weten dat de eerder verkochte exemplaren ook van deze betere afscherming voorzien kunnen worden, maar hoe dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.