Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Eén op de 86 Australiërs is iOS ontwikkelaar

000

Dat de App Store een doorslaand succes is weet iedereen die MacFreak regelmatig leest allang, en Apple's CEO Tim Cook herinnert ons er tijdens presentaties ook altijd nog even aan.

Dat betekent dat er ook veel ontwikkelaars zijn die daar hun brood verdienen, en uit recente cijfers van de Australische overheid zou maar liefst één op de 86 Australiërs bezig zijn met het werken aan apps voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Want volgens de Australische overheid zouden er meer dan 270.000 iOS app-ontwikkelaars in het land zijn. Omdat volgens de meest recente cijfers er 23,13 miljoen inwoners in Australië zouden zijn, zou dat betekenen dat er dus ook percentueel nogal veel ontwikkelaars voor iOS daar zitten.

Die ontwikkelaars zouden samen inmiddels goed zijn voor 268 miljoen dollar, wat betekent dat het gemiddelde inkomen op minder dan 1.000 dollar zou uitkomen. Waarschijnlijker is dat er een hoop mensen bij zitten die minder verdienen, want Halfbrick (de makers van Fruit Ninja) heeft alleen al meer dan 100 mensen in dienst.

Makkelijk scannen en opslaan met Office Lens

002

Een kleine week geleden kwam Microsoft met een nieuwe gratis app, waarmee je makkelijk dingen voor je kan opslaan, organiseren en in tekst omzetten. De app heet Office Lens, alles schijnt bij Microsoft tegenwoordig Office in de naam te moeten hebben. De reacties in de App Store zijn in ieder geval veelbelovend, de 'rating' van de app staat dan ook op vijf sterren.

In de video hieronder kan je zien hoe Office Lens werkt, met daaronder de informatie van Microsoft zelf.Office Lens kan foto's van whiteboards en documenten bijsnijden, verbeteren en leesbaar maken. Office Lens converteert afbeeldingen naar bewerkbare Word-, PowerPoint- en PDF-bestanden.

Met Office Lens is het alsof u altijd een scanner bij zich hebt. Het programma digitaliseert notities op whiteboards of schoolborden. U kunt belangrijke documenten of visitekaartjes altijd terugvinden. Schets uw ideeën en maak er een foto van voor later. Raak ontvangstbevestigingen of losse notitieblaadjes nooit meer kwijt!

Toepassingen:
- Maak een foto van een whiteboard of schoolbord, snijd deze bij en deel aantekeningen bij vergaderingen met collega's.
- Maak digitale kopieën van gedrukte documenten, visitekaartjes of posters en snijd ze nauwkeurig bij.
- Gedrukte tekst wordt automatisch herkend (met OCR) zodat u woorden in afbeeldingen kunt zoeken, kopiëren en bewerken.

Functies:
- In de modus Whiteboard kan Office Lens foto's bijsnijden en glans en schaduwen corrigeren.
- In de modus Document kan Office Lens afbeeldingen perfect bijsnijden en kleuren.
- Afbeeldingen kunnen worden opgeslagen in OneNote, OneDrive of een andere opslagruimte in de cloud.
- U kunt afbeeldingen converteren naar Word- (.docx), PowerPoint- (.pptx) of PDF-bestanden (.pdf) die automatisch worden opgeslagen op OneDrive.


Office Lens is trouwens niet de enige app die dit functies biedt, als je liever een app van een andere maker wilt gebruiken dan is Evernote bijvoorbeeld een prima alternatief.

Hoe Apple HBO Now binnen kreeg

001

De uitspraak van Steve Jobs over televisie ("I Finally Cracked It") tegen zijn biograaf Walter Isaacson is beroemd geworden, de afgelopen jaren waren er dan ook veel geruchten over een televisie die Apple uit zou brengen. Dat die oplossing van Steve over het internet zou lopen lijkt voor de hand te liggen, en dat Netflix er tot nu toe het dichts bij komt lijkt ook zo klaar als een klontje.

Dat geeft Netflix een voorsprong, want het is het eerste bedrijf dat de sprong naar de toekomst maakte, en daar hebben ze tot nu toe veel succes mee, het bedrijf groeit als kool.

Maar tijdens de eerste presentatie van de Apple Watch zagen we dat de concurrentie niet stil zit, HBO's CEO Richard Plepler zagen we daar HBO Now aankondigen, een directe concurrent van Netflix. En HBO is geen kleine jongen, dit betaalkanaal is in de VS populair, en produceert onder andere de erg succesvolle serie Game of Thrones.

Maar hoe kan het dat HBO lanceerde op de Apple TV, en binnenkort op alle iDevices ook te vinden zal zijn? Dat heeft vooral te maken met Jimmy Iovine, de man van Beats die sinds de overname daarvan bij Apple werkt. Richard Plepler had in het verleden PR-werk gedaan voor Jimmy Iovine, en hij nam dan ook contact met hem op toen hij zich afvroeg of Apple interesse had om de eerste distributeur van HBO Now te worden:


Plepler had done PR for Iovine years earlier, at Warner Music. Iovine had sold Beats, the headphone business he owned with Dr. Dre, to Apple in May, for $3 billion. Plepler asked if Iovine thought Apple would be interested in being the lead distributor of HBO Now. Iovine didn’t hesitate: "I think that’s the shit," he said.


De reactie van Eddy Cue daarna spreekt boekdelen over hoe belangrijk media zijn voor Apple, die kunnen we lezen in het volgende stukje:


Plepler also reached out to Time Warner board member Paul Wachter, who worked on the Apple-Beats deal in his day job as an investment banker. Wachter connected him with Apple’s digital media chief, Eddy Cue, who came to New York for a meeting in Plepler’s office. Plepler explained that he needed a distributor, and that HBO Now would be ready by the spring (when Game of Thrones’ season 5 would bow). Cue tells me that he wanted to do the deal with HBO "the next day."


Als je interesse hebt in het hele verhaal hierachter, dat kan je lezen in dit artikel van Fast Company. De moeite om te lezen als je wilt weten waar de toekomst van de televisie waarschijnlijk ligt, en welke rol Apple hierin speelt.

Junk rapporteren in Berichten in iOS 8.3

001

iOS 8.3 is nu nog in beta, maar de finale versie komt eraan. Waarschijnlijk gaat het uitkomen tegelijk met de lancering van de Apple Watch over een week. Ondertussen is het allang duidelijk dat Apple bij deze versie bezig is met veel meer nieuwe dingen toe te voegen, en keer op keer worden er weer nieuwe dingen ontdekt.

Zo vond AppleInsider dit keer dat in Berichten (Messages) voortaan een mogelijkheid zit om Junk-berichten te herkennen en bij Apple te melden.

Welkom, want tot nu toe moesten we zelf een telefoonnummer blokkeren, en je kon het ook doorgeven op een aparte support-pagina van Apple, die je hier kan vinden. Maar dit is natuurlijk een stuk makkelijker en ook 'des Apple's'.

De vraag lijkt nu vooral wat er gebeurt als er een bericht binnenkomt van een anoniem nummer, want het blokkeren daarvan is waarschijnlijk een stuk lastiger.

Nieuwe T-Shirts voor Apple-medewerkers

000

De Apple watch komt er aan, over een week is het zover. Tenminste, in de VS, Australië, Canada, China, Hong Kong en Japan en ook bij ons in de buurt: in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Of het ter ere van de Apple Watch is, of dat Apple sowieso van plan was om de medewerkers nieuwe T-Shirts te geven is niet bekend. Maar wel zeker is dat de T-Shirts een veel diepere kleur blauw gaan krijgen, voortaan is het diep navy blue waarin we geholpen worden. Op dit moment trouwens nog geen polo's en T-Shirts met lange mouwen, maar die komen waarschijnlijk ook binnenkort.Deze nieuwe T-Shirts zullen vanaf 10 april gedragen worden, natuurlijk niet toevallig de datum van de lancering van de Apple Watch.

Het lijkt duidelijk dat de hand van Angela Ahrendts, Apple's Senior Vice President of Retail and Online Stores, hier te zien is. Zij was eerder CEO van Burberry, en heeft dus veel ervaring in de modewereld.

De vraag lijkt of deze mooie stijlvolle T-Shirts in de Apple Stores even goed zichtbaar zullen zijn als de huidige. Want wat de medewerkers nu dragen helpt vaak om ze snel in de winkel te kunnen lokaliseren.

Medewerkers Apple kopen Apple Watch voor de helft

004

Apple's CEO Tim Cook heeft een interne memo verstuurd aan alle medewerkers van Apple waarin hij ze allemaal laat weten dat ze een Apple Watch kunnen kopen voor de helft van de normale prijs. Dat geldt trouwens voor de Apple Watch en de Apple Watch Sport. Als je als medewerker kiest voor de veel duurdere Apple Watch Edition, dan geldt er een korting van 550 dollar.

Daarbij staat in de memo dat er in de eerste vier dagen dat ontwikkelaars apps voor de Apple Watch kunnen indienen de teller inmiddels al op meer dan duizend apps staat.

Hieronder de hele tekst van de memo:


Team,

The day we've all been waiting for is almost here: Apple Watch is ready to ship.

Our retail stores are training for a whole new way to engage customers and help them experience Apple’s most personal product yet. On Friday, in over four hundred stores across four continents, we'll open our doors to people who want to try on Apple Watch for the first time and start deciding which one is right for them.

Tens of millions of people have seen our keynotes and demonstration videos about the watch, and there's much more to come. Some of the most innovative developers in the world are working on new experiences designed specifically for Apple Watch. More than one thousand apps were submitted in just four days last week when the App Store started accepting them, and the rate of submissions has only been climbing since then.

I know that many of you have been looking forward to choosing an Apple Watch for yourselves, and we want to make it easy for you. Starting Friday, in countries where the watch is available for pre-order, a special Employee Purchase Plan will offer a 50% discount on any Apple Watch or Apple Watch Sport for your personal use.

As we introduce the watch in more countries, the special pricing for employees will be offered in those countries as well. Discounts will begin at pre-order and last for 90 days after availability. AppleWeb has more details, so I invite you to check it out.

Our products enrich people's lives like no others, and we think Apple Watch is going to delight our customers in ways people can't yet imagine. We want you to share in that experience right alongside them.

Congratulations to everyone who has worked so hard for years to help this product reach our customers. And thanks in advance to the thousands of retail employees around the world who will start placing it on people's wrists starting Friday.

Tim

Back to Bed is Apple's Gratis App van de Week

000

Een kleine maand geleden hadden we hier op MacFreak al een nieuwsbericht waarin we hoog opgaven van de game Back to Bed in de App Store, en waarin je kon lezen dat die game toen voor het eerst in de aanbieding was.

Dat deze game de moeite waard is vonden ze kennelijk ook bij Apple, want Back to Bed is nu de gratis App van de Week, en dus de komende dagen gratis te downloaden in de App Store.

En Apple is de enige niet, alle publicaties zijn eigenlijk unaniem enthousiast over deze game. Zo schreef Touch Arcade "The lines are blurred between art and game. If you feel like being caught between worlds, this is the game to take the trip with." en vond Killscreen dat "Back to Bed manages to simultaneously be predictable and surprising, sleepy and lively, scary and comforting-just like any good piece of Surrealist art."

Het was dan ook de IGF Student Showcase Winner 2013 en het was één van de winnaars bij de Dutch Game Awards 2012, en was finalist en genomineerd voor nog veel meer prijzen.

Mocht je een MFI Controller hebben voor je iDevice, dan is er ook goed nieuws, want die wordt ook ondersteund.

Als je de gameplay van Back to Bed eerst wilt zien, dat kan in het filmpje hieronder.

Wil je Back to Bed gratis naar binnen halen, dat kan in de App Store via deze link.

Ultimate Print Bundle bij MacUpdate

000

Ben je op zoek naar software voor op je Mac om zelf dingen te kunnen vormgeven als visitekaartjes, adreslabels, voorkanten van CD's en DVD's en meer? Dan heeft MacUpdate misschien de oplossing voor je. Want daar hebben ze een software-bundel met een heleboel apps die dit soort dingen kunnen van Belight Software, en natuurlijk ook dit keer weer voor een interessante prijs.

Hieronder krijg je een overzicht van de apps die in deze bundel zitten:

Business Card Composer

Labels & Addresses

Disc Cover

Swift Publisher

Art Text

Daarbij zit er ook nog een Extras Pack bij, dat bestaat uit 10.000 clipart-plaatjes en 100 fonts.

Alle details van deze bundel zijn te vinden op deze pagina. Daar zie je ook dat deze software samen normaal gesproken 180 dollar zou kosten, terwijl je het nu voor $ 49,95 (€ 45,37) aan kunt schaffen.

Deze aanbieding loopt nog een kleine 18 uur, dus als je er interesse in hebt dan lijkt het verstandig om niet al te lang te wachten voordat je jouw portemonnee trekt.

Scenario nieuwe film Steve Jobs gelekt

000

De website 9to5mac heeft het scenario van de nieuwe Steve Jobs film te pakken gekregen, en dat hebben ze gepubliceerd onder de titel "Spoiler alert: We've read the screenplay for Aaron Sorkin's Steve Jobs biopic and it looks fantastic".

Dat scenario wat ze in handen hebben gekregen is trouwens de versie van februari 2014, het zit er dik in dat er nog wel het een en ander veranderd zal zijn in het afgelopen jaar. Maar de kans dat dit relatief dicht bij de versie komt die we uiteindelijk in de bioscoop zullen zien lijkt groot.

De verwachting was hoog toen we hoorden dat Aaron Sorkin het scenario schreef, die had tenslotte bij het scenario van The Social Network al laten zien dat hij wel raad weet met zo'n onderwerp. Als je verrast wilt worden door deze film moet je natuurlijk niet verder lezen, voor iedereen die het wel wil weten hieronder een paar fragmentjes. Daarbij zitten natuurlijk ook een aantal 'spoilers', waaronder bijvoorbeeld het einde van de film.

De film begint met de lancering van de eerste Macintosh, waarbij Andy Hertzfeld en Joanna Hoffman proberen om Steve Jobs te overtuigen dat het "Hello, I am Macintosh" niet gaat werken en uit de presentatie gehaald moet worden, omdat ze bang zijn dat het niet zal werken en de Mac zal crashen.

Steve is op zijn zachts gezegd niet blij, en laat dat dan ook duidelijk merken.


Here’s what I’m going to do. I'm going to announce the names of everyone who designed the launch demo-I'm going to introduce everyone and ask them to stand up. The bag was designed by Susan Kare, the Macintosh font that's scrolling across the screen was designed by Steve Capps, the starry night and the skywriting was Bruce Horn, MacPaint, MacWrite, Alice, down to the calculator and then I'm going to say the voice demo was designed by Andy Hertzfeld and you're not gonna die but you're gonna wish you did.


Daarbij wilde hij graag dat de groene pijltjes boven de uitgangen uit zouden worden gedaan, hij wil alle aandacht op het toneel. Als hem dan verteld wordt dat daar een boete op staat, zegt hij dat hij die zelf zal betalen, met daarbij de volgende grap: "If a fire causes a stampede to the unmarked exits, it will have been worth it to those who survive."

In de tweede acte is Steve niet meer bij Apple en zitten we vlak voor de lancering van de eerste NeXT Cube. De derde acte gaat over zowel de evolutie van computers als die van Steve Jobs zelf, en gaat uiteindelijk over wat er gebeurt vlak voordat de eerste iMac wordt geïntroduceerd.

Steve's dochter Lisa speelt een belangrijke rol in alle drie de onderdelen, zo zien we bijvoorbeeld het moment dat Steve koos om een computer van Appel naar zijn dochter te vernoemen. Aan het eind van de film zien we Steve en Lisa weer contact maken met Lisa, vlak voordat de introductie van de eerste iMac zal beginnen, en daarna gaat het scherm op zwart en krijgen we de eindtitels te zien.

(Michael Fassbender en Seth Rogen als Steve Jobs en Steve Wozniak tijdens de openames)

Apple Watch Guided Tours (Upd.)

003

We zitten precies een week voordat de Apple Watch echt uit gaat komen. Dat is trouwens nog niet bij ons, maar wel in de buurt. Want naast de VS, Australië, Canada, China, Hong Kong en Japan zal die ook te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Apple is natuurlijk heel erg hard bezig om de aandacht voor de Apple Watch zo hard mogelijk aan te wakkeren, en daarom hebben ze nu de Apple Watch Guided Tours gelanceerd.

Op deze pagina van Apple kan je zo'n beetje alles vinden wat je mogelijk wilt weten over de Apple Watch. Of het nu Messages, Faces, Digital Touch, Maps, Music, Apple Pay, Activity of Workout is. En dan hebben we de standaard dingen zoals telefoongesprekken en Siri nog overgeslagen.

Vreemd genoeg staat bij de meeste dingen nu trouwens nog Coming soon, op dit moment zijn alleen Messages, Faces, Digital Touch beschikbaar. Misschien dat Apple het als een soort countdown wil presenteren?

Maar ook op dit moment zijn er al aardig wat duidelijke filmpjes te vinden. Dus als je meer over de Apple Watch wilt weten, dan kan je voorlopig met de Apple Watch Guided Tours je hart ophalen.

Update: alle filmpjes zijn inmiddels gepubliceerd, je kan ze dan ook allemaal hieronder zien.