Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gaat de iWatch 400 dollar kosten?

001

Re/code suggereert een kort lijntje te hebben met Apple op dit moment, want ze komen ruim een week voordat Apple het ons allemaal gaat vertellen met veel inside nieuws over de iWatch.

Voor het weekend kwam de site met het nieuws dat Apple volgende week dinsdag de iWatch (of hoe die ook zal heten) wel zal aankondigen, maar dat die pas begin 2015 te koop zal zijn. Zulk nieuws nemen we meestal met een enorme korrel zout, maar de schrijver van het stuk is John Paczkowski, en die staat er niet bekend om dat hij vaak dingen uit zijn duim zuigt.

We zijn benieuwd, het lijkt ons wel vreemd dat Apple de aandacht van de introductie van de iPhone 6 zou weghalen door het over een nieuw product te hebben dat pas over een half jaar uit zal komen. Aan de andere kant, Apple deed dat ooit eerder, de eerste iPhone kwam ook pas maanden na de aankondiging.

Diezelfde John Paczkowski meldt op Re/code trouwens ook nog (dit keer samen met Dawn Chmielewski) dat Apple een prijs van 400 dollar zou overwegen voor de iWatch. Wij zijn benieuwd, bij een horloge lijkt een lijn van verschillende modellen oplopend in prijs ons het meest voor de hand te liggen. Iets wat Apple al jarenlang heeft gedaan met de iPod-lijn.

Daarbij zou het ons niet verbazen als het verschijnen van de iWatch meteen het einde van de iPod inluidt, maar ook dat is natuurlijk koffiedik kijken.

Gorilla Glass en saffier met elkaar vergeleken

002

De geruchtenmachine vertelt ons al een hele tijd dat Apple de iPhone 6 met een saffieren scherm uit zal gaan rusten, en we hebben ook al wat testen gezien van wat het scherm van die nieuwe iPhone zou zijn (die eerdere testen kan je in dit nieuwsbericht van MacFreak zien).

Eigenlijk is het enige wat we zeker weten dat Apple samen met GT Advanced aan saffier werkt, of dat inderdaad in de iPhone 6 terecht zal gaan komen is natuurlijk nog helemaal niet duidelijk. Het zou natuurlijk ook kunnen dat al dat saffier voor de iWatch bedoeld is, een horloge is gevoeliger voor krassen.

Natuurlijk zijn er ondertussen veel testen op het web te vinden waarin te zien is hoe sterk saffier is, hieronder de beste die wij tegenkwamen. Hierin wordt Gorilla Glass met saffier vergeleken, de conclusie is dat saffier veel minder snel krast, maar sneller barst. Het voordeel aan de ene kant wordt min of meer opgeheven door het nadeel aan de andere kant, en dus zien ze geen voordeel voor saffier.

De vraag die overblijft is of Apple nu inderdaad saffier voor de iPhone 6 gaat gebruiken en als dat zo is of dat dan 'gewoon' saffier is. Gorilla Glass is tenslotte ook geen gewoon glas, het lijkt ons goed mogelijk dat Apple een speciaal soort saffier voor de iPhone 6 gaat gebruiken.

Demonstratie in en bij de Apple Store San Francisco

022

Apple's flagship Apple Store in San Francisco was eerder vandaag de locatie van een sit-in, een aantal mensen dat voor Apple werkt en die niet tevreden zijn met de werkomstandigheden. In dit geval ging het om ongeveer vijftig beveiligers die claimen dat Apple ze te weinig betaalt.

De demonstranten behoorden allemaal tot de Service Employees International Union (SEIU) en claimden dat Apple via aannemers alleen mensen voor part-time banen aanneemt, waardoor het bedrijf geen sociale lasten zou hoeven af te dragen.

Het protest duurde ongeveer een uur, daarna kwam de politie van San Francisco ter plaatse en verwijderde de demonstranten omdat ze geen toestemming hadden voor deze demonstratie, en het volgens hen daarom een illegale bijeenkomst (unlawful assembly) was.

Hieronder een paar foto's van de demonstratie.iPhone 5 Battery Replacement Program

004

Apple heeft een vervangingsprogramma voor de iPhone 5 opgestart, omdat modellen van een bepaalde serie problemen met de batterij zouden kunnen hebben. Die problemen zouden kunnen zijn dat de iPhone plotseling minder lang met één lading zou werken of vaker opgeladen zou moeten worden (red: of beide, natuurlijk).

Als je een iPhone 5 hebt die last heeft van deze symptomen, of gewoon wilt weten of jouw iPhone in de serie valt die mogelijk problemen kan krijgen , dan kan je dat op deze pagina nakijken (de pagina voor Belgische MacFreaks is hier te vinden).

Let wel op dat je iPhone verder goed moet werken, en als jouw iPhone beschadigd is dat Apple die beschadigingen zal repareren en dat je daar dan voor zal moeten betalen. Mocht je de batterij van jouw iPhone willen laten vervangen omdat die onder dit programma valt en is er iets kapot aan dan is het waarschijnlijk een beter idee om dat eerst, goedkoper, te laten repareren of het zelf te doen.

Het zinnetje dat je hiervoor waarschuwt staat trouwens ook op de eerder genoemde pagina's:


Your iPhone will be examined prior to any service to verify that it is eligible for this program and in working order.

Dit vervangingsprogramma was trouwens op 22 augustus als van start gegaan in de V.S. en China, het is pas vandaag ook actief in andere landen, waaronder Nederland en België.

Dragon Quest VIII voor het eerst in de aanbieding

000

Dragon Quest VIII bestaat alweer bijna tien jaar, in het begin alleen voor de Playstation 2. Inmiddels bestaat het alweer een tijd voor iOS, en draait dan ook op de iPhone, iPod touch en iPad. Vanwege dat tienjarige bestaan is deze game nu voor het eerst in de aanbieding, normaal gesproken kost het € 17,99, nu is er 25 procent van de prijs af en kan je het daarom nu kopen voor maar € 13,99 in de iOS App Store.

In de video hieronder krijg je volgens ons een goede indruk van de gameplay:

Dragon Quest VIII draait op iedere iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad en iPod touch met iOS 6.0 of hoger, maar de makers zelf raden aan om minimaal een iPhone 5 of een iPad van de derde generatie te gebruiken.

Apple kondigt event aan voor 9 september

005

De geruchten deden al een tijdje de ronde, Apple zou op 9 september een event gaan houden. Inmiddels blijkt dat die datum inderdaad klopt, want Apple heeft de uitnodigingen voor dit 'exclusive event' nu aan een aantal grote Amerikaanse tech-sites gestuurd.

Waar Apple vaak een hint geeft laat de uitnodiging dit keer helemaal niets zien waar we uit kunnen afleiden wat we op 9 september zullen gaan zien. Want we moeten het alleen met een closeup van het Apple logo doen, de tekst "Wish we could say more." lijkt ons in dit geval dan ook erg toepasselijk.

De geruchten die deze datum eerder noemden hadden het over een presentatie van zowel de nieuwe, en grotere, modellen van de iPhone, en ook de iWatch zou aan de wereld getoond worden. Daarnaast zal er ook hoogstwaarschijnlijk ook aandacht zijn voor iOS 8.

We zijn benieuwd, als er geen live beelden zijn dan zullen we natuurlijk verslag doen van wat er in Cupertino allemaal gebeurt. Maar omdat Apple de afgelopen tijd altijd voor een live stream gezorgd heeft rekenen we er min of meer op dat dat ook dit keer weer zo zal zijn.

Als laatste is de locatie waar de presentatie gehouden wordt opvallend, want het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino is de plek waar Steve Jobs ruim dertig jaar geleden voor het eerst de Macintosh aan de wereld toonde. Maar wat nog meer opvalt is de grootte, het Flint Center heeft plaats voor 2466 mensen (maximaal), terwijl het Yerba Buena-theater in San Francisco, de locatie die Apple de afgelopen tijd altijd gebruikte, maar 755 plaatsen heeft. Apple verwacht dus veel aandacht, en dat lijkt ons ook terecht, want het bedrijf heeft de afgelopen tijd de spanning en de verwachting behoorlijk gevoed en opgevoerd.

Op dit moment is het Flint Center helemaal in het wit ingepakt en zijn er vooral veel beveiligers te zien die ervoor zorgen dat niemand er dicht in de buurt kan komen. Als daar meer over te melden zou zijn dan kan je dat natuurlijk ook op MacFreak lezen.

Tim Cook erg optimistisch over de iPad

003

Tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfers maakte Tim Cook het al duidelijk dat hij zich geen zorgen maakte over de wat tegenvallende verkoop van de iPad. Want Mossberg van Re/code sprak kort met Apple's CEO en die vertelde hem dat het volgens hem alleen maar om een hobbeltje gaat, en dat hij denkt dat hij erg blij is met de gang van zaken rond de iPad.


We couldn’t be happier with how we’ve done with the first four years of the iPad. I’d call what’s going on recently a speed bump, and I’ve seen that in every category.


Er gaan al een tijd geruchten dat Apple bezig is om het mogelijk te maken om meerdere apps tegelijk te laten zien op het scherm van de iPad, en dat Apple ook aan een grotere 'iPad Pro' zou werken, die begin komend jaar uit zou kunnen komen. Misschien dat die dingen er ook voor zorgen dat Tim Cook zo optimistisch is?

Feit is dat bijvoorbeeld het school district in Los Angeles het plan om voor een miljard dollar iPads te kopen nu op losse schroeven is komen te staan. Kennelijk is het in de markt minder vanzelfsprekend om meteen voor de iPad te kiezen en wordt er ook (weer) meer naar alternatieven gekeken.

Verder lijkt het er ook op dat iPads minder snel vervangen worden dan iPhones, het is dus ook goed mogelijk dat er daardoor de komende tijd weer veel vraag zou ontstaan, omdat mensen de oudere iPads op een gegeven moment zullen willen vervangen.

Weer iTunes Festival in Londen komende maand (Upd.)

004

Van 1 tot en met 30 September 2014 kunnen we weer allemaal meegenieten van het iTunes Festival. Deze keer is het weer in Londen, en wel in het Roundhouse theater. Op het festival treden in de 30 nachten dat het duurt maar liefst meer dan 60 artiesten op, de hele line-up kan je hieronder zien. Daarbij ook nu weer veel erg grote namen, waarvan sommigen voor het eerst op het iTunes Festival staan, zoals Mary J. Blige.


De Huidige Line-up:

September 1 - deadmau5 + Friend Within + Kate Simko & London Electronic Orchestra
September 2 - Beck + Jenny Lewis
September 3 - David Guetta + Clean Bandit + Robin Schulz
September 4 - 5 Seconds of Summer + Charlie Simpson
September 5 - Kasabian
September 6 - Tony Bennett + Imelda May
September 7 - Calvin Harris + Kiesza
September 8 - Robert Plant + Luke Sital-Singh
September 9 - Sam Smith + SOHN
September 10 - Pharrell Williams + Jungle
September 11 - Maroon 5 + Matthew Koma + Nick Gardner
September 12 - Elbow + Nick Mulvey
September 13 - Paolo Nutini + Rae Morris
September 14 - David Gray + Lisa Hannigan
September 15 - The Script + Foxes
September 16 - Blondie + Chrissie Hynde
September 17 - Gregory Porter + Eric Whitacre
September 18 - Jessie Ware + Little Dragon
September 19 - SBTRKT
September 20 - Rudimental + Jess Glynne
September 21 - Ryan Adams + First Aid Kit
September 22 - Jessie J + James Bay
September 23 - Placebo + The Mirror Trap
September 24 - Ben Howard + Hozier
September 25 - Mary J. Blige
September 26 - Lenny Kravitz + Wolf Alice
September 27 - Kylie + MNEK
September 28 - Nicola Benedetti + Miloš + Alison Balsom
September 29 - Ed Sheeran + Foy Vance
September 30 - Plácido Domingo


Inwoners van het Verenigd Koninkrijk maken kans om tickets te winnen om de shows te bezoeken. Een beperkt aantal tickets zijn ook verkrijgbaar via geselecteerde partners. Fans van over de hele wereld kunnen gratis, live of voor een beperkte tijd daarna, de shows kijken via iTunes op hun iPhone, iPod touch, iPad of computer, of op een groot scherm met je Apple TV.

In de dagen voorafgaand aan de openingsnacht worden er nog meer artiesten aangekondigd en wordt de line-up dus pas helemaal compleet.

Update: de lijst van de line-up is aangepast, want er zijn nog een aantal artiesten bijgekomen.

Apple werkt aan een digitale portefeuille

004

Sinds Apple in iOS 7 de Passbook-app inbouwde was het eigenlijk al duidelijk dat het bedrijf bezig is met een oplossing om een smartphone ook als betalingsmiddel te gaan gebruiken. Voeg daar de extra veiligheid van de Touch ID sensor van de iPhone 5s bij en je hebt meteen een beveiligde omgeving waarin dat gebeurt.

Die Touch ID kwam er trouwens niet voor niets, Apple wist uit onderzoek dat een groot gedeelte van de gebruikers helemaal geen toegangscode op hun iPhone, iPod touch of iPad gebruikt. Dat is ook meteen de reden dat iOS 7 daar op alle devices zonder Touch ID na de installatie meteen om vraagt, zelf hebben we al veel voorbeelden gezien van mensen die na iOS 7 voor het eerst zo'n code zijn gaan gebruiken.

Maar Passbook was natuurlijk pas de eerste stap, en inmiddels is het duidelijk dat Apple inderdaad aan een totaaloplossing werkt. Want in dit patent heeft Apple het over een omni-wallet (omni-portemonnee) waarmee met behulp van QR codes, de cloud en near field communication (NFC) betalingen gedaan zouden kunnen worden.Het patent heeft het trouwens ook over 'virtualized currencies', dus het lijkt erop dat Apple ook Bitcoin niet uitsluit.

Daarbij heeft Apple al eerder patenten aangevraagd en gekregen voor hetzelfde doel, zoals bij dit patent.

Als je jezelf afvraagt waarom het zo belangrijk is dat Apple hier mee bezig is, het is het bedrijf dat verreweg de meeste credit cards van klanten in hun bestand heeft. In onderstaande grafiek kan je zien hoe groot het verschil met andere grote bedrijven is, zelf een gigant als Amazon is naast Apple een relatief kleine speler.Zeven tips voor betere iPhone-foto's

004

De iPhone is één van de meest gebruikte camera's ter wereld, en de kwaliteit is met iedere versie dan ook met sprongen vooruit gegaan. Zoveel, dat vanaf de iPhone 4 de concurrentie met veel compact camera's al aangegaan kon worden, en sinds de iPhone 5 en de iPhone 5s vaak het resultaat met een iPhone zelfs beter is.

Maar ook de meest doorgewinterde fotograaf kan volgens ons altijd nog wel wat goede tips gebruiken. Daarom hieronder een video met zeven van die tips, allemaal even simpel als slim bedacht.