Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Galaxy Note 7 vs. iPhone 6s Speed Test

032

Als Apple's CEO Tim Cook tijdens keynotes het toneel opkomt, dan wil hij nogal eens uitweiden over hoe Apple's aanpak beter is dan die van de concurrentie. Dat komt voor niet Apple-fans vaak vreemd over, want in reviews komt de concurrentie er toch ook niet zo slecht uit?

Daarbij is het de moeite waard om te vermelden dat van Samsung bekend is dat ze niet vies zijn van het betalen voor reviews op het internet, en dat reviewers zelden terugkomen op hun resultaten over een langere periode. Dat laatste is belangrijk omdat Android vaak trager wordt na verloop van tijd. Terwijl van de meest succesvolle maker van Android smartphones, Samsung, juist bekend is dat hun telefoons na verloop van tijd steeds slechter presteren, onder andere 'dankzij' Samsung's TouchWiz interface (en tegenwoordig de opvolger daarvan, Grace UX).

Maar het is niet alleen Samsung, die telefoons komen er goed uit in vergelijkingen op snelheid met andere Android telefoons. Terwijl de iPhone 6s daar toch nog steeds echt met kop en schouders bovenuit steekt, ook al is die inmiddels bijna een vol jaar uit.

Meer over de vertragingen van Samsung's nieuwe Galaxy Note 7 kan je lezen op deze pagina, en in de YouTube video hieronder kan je goed zien hoe groot het verschil nog steeds is tussen de nieuwe Note 7 en de iPhone 6s, die dus al bijna een jaar te koop is.Documentaire Cash Money Records exclusief op Apple Music

001

Vorige week werd bekend dat Apple een deal had gesloten met Cash Money Records, het label van onder andere Lil Wayne, Nicki Minaj, Young Money, Drake en mede-oprichter Birdman. Eerst leek het er op dat Apple een exclusieve deal met een compleet label had gesloten, later bleek dat het ging om een documentaire die Apple exclusief voor Apple Music ging maken over Cash Money Records.

Die documentaire gaat ergens deze herfst uitkomen, en zal worden geregisseerd door Clifton Bell en met een voice-over van Bryan 'Birdman' Williams zelf. Hieronder kan je de tweet zien die Apple hier nu over verstuurd heeft, met daarin de trailer voor deze documentaire.


The Cash Money Story #BEFOREANYTHANG.Coming this fall to #AppleMusic.@BIRDMAN5STARhttps://t.co/6wQCW5Clxb— Apple Music (@AppleMusic) August 19, 2016


Apple gaat duidelijk de concurrentie aan door exclusieve deals en exclusief materiaal, opvallend is dat dit ook steeds vaker video is. Als concurrenten als Spotify niet snel zich ook daar op gaan concentreren dan zou Apple hier wel eens erg veel mensen meer over de streep kunnen krijgen.

Grote veranderingen voor Apple's winkels

005

Sinds Angela Ahrendts de overstap maakte van CEO van Burberry naar Apple als Senior Vice President of Retail and Online Stores in 2014 lijkt het erg goed te gaan met de winkels van Apple.

Daarbij zijn er nu een aantal grote veranderingen in beweging gezet, waarbij de eerste de naam is. Toen de de eerste Apple Stores werden geopend werd ook het Store met een hoofdletter geschreven. Er moest tenslotte aan ons allemaal duidelijk gemaakt worden dat Apple fysieke winkels had.

Inmiddels weet iedereen dat er winkels van Apple zijn, veel van ons kunnen waarschijnlijk een aantal bekende vestigingen zo uit het hoofd opnoemen. Daarom is er besloten om het Store voortaan helemaal te laten vallen, voortaan hebben we het over Apple Fifth Avenue, Apple Amsterdam (of Leidseplein), etc.

Niet zo vreemd, want bij geen enkele grote winkelketen zeg je erbij dat het een winkel is. Als de naam eenmaal bekend genoeg is, dan is dat helemaal niet meer nodig.

Nieuwe titels

Dat is nog niet alles, Apple heeft ook besloten binnen de winkel dingen aan te passen, en daar gaan wij mogelijk ook wat van merken. Want er zijn een aantal titels bij gekomen: Pro, Creative Pro en Technical Expert.

• De Pro is een nieuwe positie boven Expert. Het verschil is dat deze nog meer zouden moeten weten van alle devices die Apple verkoopt.

• Creative Pro is de nieuwe titel boven Creative, deze zouden echt alles van alles moeten weten.

• De Technical Expert zit tussen Technical Specialist en Genius in. Zij kunnen ook dingen repareren, iets wat Technical Specialist niet mogen.

De bedoeling is dat deze nieuwe functies er voor zorgen dat wij beter geholpen worden, onder andere door de Genius Bar een beetje te ontlasten. Waarschijnlijk is het ook bedoeld om meer carrièremogelijkheden te creëren voor iedereen die in de winkels van Apple werkt, iets waar in het verleden door het personeel al vaker over geklaagd werd.

Credo

Als laatste is er ook een nieuw officieel credo voor alle medewerkers van Apple geschreven, dat geldt natuurlijk ook voor de iedereen die in de winkels werkt. Dat nieuwe credo kan je hieronder lezen.


Enriching lives.

We are here to enrich lives.
To help dreamers become doers,
to help passion expand human potential,
to do the best work of our lives.

AT OUR BEST

We give more than we take.
From the planet,
to the person beside us.
We become a place to belong
where everyone is welcome.
Everyone.

We draw strength from our differences.
From background and perspective
to collaboration and debate.
We are open.

We redefine expectations.
First for ourselves, then for the world.
Because we’re a little crazy.
Because “good enough” isn’t.
Because what we do says who we are.

We find courage.
To try and to fail,
to learn and to grow,
to figure out what’s next,
to imagine the unimaginable,
to do it all over again tomorrow.

AT OUR CORE

We believe our soul is our people.
People who recognize themselves
in each other.
People who shine a spotlight
only to stand outside it.
People who work to leave this world better than they found it.
People who live to enrich lives.

Samsung stopt met Milk, bedoeld als concurrent Apple Music

007

Dat Samsung veel naar Apple kijkt voor 'inspiratie' is een feit dat onder andere is gebleken tijdens het proces van Apple vs. Samsung, en recent nog toen bleek dat Samsung plaatjes van de Apple Watch had gebruikt voor een patentaanvraag.

Eén van de dingen die Samsung ook wilde was een grote speler worden in streaming muziek, en daarom waren ze hun eigen service gestart met de naam Samsung Milk Music (waarom dat Milk heet weet niemand, mogelijk ook niet bij Samsung).

Maar Milk was geen lang leven beschoren, de Amerikaanse afdeling van het Koreaanse bedrijf heeft een kort persbericht op de site gezet om het eind per 22 september aan te kondigen.


Samsung is sun setting its Samsung Milk Music service in the United States on September 22, 2016.

We have made the strategic decision to invest in a partner model focused on seamlessly integrating the best music services available today into our family of Galaxy devices. We believe that working with partners will accelerate innovation, enhance device sales and provide amazing new experiences for our customers.

We have no additional details to share at this time.


Waarbij dit waarschijnlijk een directe vertaling uit het Koreaans was, want de uitdrukking "sun setting" bestaat helemaal niet in het Engels. Alle huidige gebruikers van Milk zouden nu trouwens naar Slacker doorgestuurd worden, maar vreemd genoeg is daarover niets te lezen in het persberichtje hierboven.

Milk heeft vanaf het begin weinig gebruikers gehad, en is dus ook geen grote concurrent van Apple Music. Maar het maakt wel duidelijk hoezeer Apple belang hecht aan een grote speler in muziek en video te zijn, en hoe dat dit voor andere bedrijven veel minder geldt.

Let op met je iPhone als je gaat bungeejumpen!

004

Bloukrans Bridge bij Nature's Valley is een populaire lokatie voor bungeejumping in Zuid Afrika. Niet voor niets, want die brug is met een hoogte van 216 meter de hoogste van Afrika, en de omgeving is ook nog eens heel erg mooi.

Als je daar een bungeejump gaat doen dan weet je dat dit spectaculair gaat zijn, en bereidt je jezelf natuurlijk goed voor. Dus elastiek goed vast, en alles uit je zakken halen. Dat laatste is natuurlijk een goed idee, want je valt tenslotte met je hoofd naar beneden, en als je stuitert aan dat elastiek hang je ook nog steeds ondersteboven.

De Ier Máirtín Farragher was dat laatste jammer genoeg vergeten. Terwijl hij nog lekker aan het nagenieten en schreeuwen was na zijn val, voelde hij zijn kleingeld uit zijn zakken schieten. Daarom voelde hij snel aan zijn broekzak, en ja hoor, zijn iPhone was toen al naar beneden geschoten en lag dus al beneden in de kloof, waarschijnlijk in de rivier.Pixel Cup Soccer 16 is Apple's gratis App van de Week

000

Ook deze week geeft Apple ons allemaal weer een App van de Week gratis en voor niets, en dit keer is dat Pixel Cup Soccer 16. Deze game heeft nog geen prijzen gewonnen, want die staat pas in de App Store sinds juni van dit jaar.

Deze game maakt zijn naam waar, je speelt er in lekkere gepixelde retro-stijl een potje vriendschappelijk voetbal. Daarbij kan je uit meerdere toernooien kiezen, onder andere het Europees Kampioenschap, de Copa America Centenario 2016 en zelfs de Olympische Spelen in Rio.

In de trailer hieronder kan je in een halve minuut een prima indruk krijgen van hoe Pixel Cup Soccer 16 er uitziet en de gameplay.

Normaal gesproken kost deze game € 2,99 in de iOS App Store, op dit moment kan je het daar dus helemaal gratis downloaden. Om deze game op jouw iDevice te gebruiken moet je daar minimaal iOS 7.0 hebben staan, en er zijn geen in-app aankopen.

Frank Ocean's Endless nu op Apple Music, binnenkort Boys Don't Cry (Upd.)

012

Vier jaar geleden bracht Frank Ocean het album Channel Orange uit, en sindsdien is dit album een cult-klassieker bij de kenners. Daarna dus vier jaar stilte, tot hij recent op zijn website te zien was in een film waarin je zag dat hij iets aan het bouwen was.

Genoeg voor echte freaks om zelf 's nachts door te kijken, maar zijn nieuwe album is er nog steeds niet. Dat gaat binnenkort op Apple Music uitkomen, en het gaat waarschijnlijk Boys Don't Cry heten. In de tussentijd kan je die zwartfilm, die dus eerder op zijn website te zien was, van Frank Ocean die aan het bouwen is via Apple Music bekijken. Die film heet, heel toepasselijk, Endless.

Channel Orange kreeg maar liefst zes nominaties bij de Grammy Awards, het is te hopen dat het nieuwe album net zo'n hoog niveau gaat halen.Update

Het is zover, het album is uit, en voor de eerste twee weken exclusief op Apple Music. Boys don't Cry bleek een werktitel, de uiteindelijke titel is "Blonde" geworden. Op Tumblr bedankt Frank Ocean iedereen die hem nooit liet vergeten dat hij dit album af moest maken, en dat waren zo'n beetje al zijn fans.


I had the time of my life making all of this. Thank you all. Especially those of you who never let me forget I had to finish. Which is basically every one of ya'll. Haha. Love you.


Hieronder één van de songs van dit nieuwe album, Nikes.

De populariteit en invloed van Frank Ocean kan onder andere afgelezen worden aan de enorme lijst van beroemde artiesten die aan dit album (zijn tweede pas) hebben meegewerkt. Een kleine greep uit de waslijst: Andre 3000, James Blake, Beyoncé, David Bowie, Brian Eno, Kendrick Lamar, Pharrell en Kanye West.

Het album is trouwens niet alleen op Apple Music uitgekomen. Het was in zijn geheel al te horen op het Beats 1 radiostation van Apple Music, en er waren pop-up stores in Los Angeles, New York, Chicago en Londen waar het magazine "Boys Don't Cry" werd uitgereikt met daarin de CD van Blonde.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Tip: opletten met dataverbruik als jouw Wi-Fi-assistentie aanstaat

007

Sinds iOS 9 zit er een handige functie in het besturingssysteem van onze iDevices ingebouwd waardoor de verbinding op Wi-Fi netwerken beter zal zijn, en die functie heet Wi-Fi-assistentie. Deze optie zorgt ervoor dat als het Wi-Fi netwerk waar jij op zit niet zo'n goed signaal heeft, er dan automatisch data via je telefoonprovider gebruikt wordt om toch alle data zo snel mogelijk op jouw iPhone te krijgen.

Heel erg handig, maar wel iets om op te letten als bijvoorbeeld jouw databundel niet zo groot is, of als je bijna aan het eind van die bundel zit. Want als je langdurig op de rand van het bereik van een Wi-Fi netwerk zit, dan zou het gebruik van de data in dat geval stevig op kunnen lopen.

Want Wi-Fi-assistentie staat standaard aan in iOS 9, dus zou mogelijk voor verrassingen kunnen zorgen. Je kan zien of Wi-Fi-assistentie bij jou aan staat, en ook hoeveel data dat heeft verbruikt, door te gaan naar Instellingen > Mobiel Netwerk en daar even helemaal naar beneden gaan tot je de optie Wi-Fi-assistentie ziet.Zoals je hierboven kan zien kan je daar niet alleen zien hoeveel de Wi-Fi-assistentie verbruikt heeft, maar heb je ook meteen de optie om die eventueel helemaal uit te zetten.

Dat uitzetten helpt natuurlijk bij het binnen de perken houden van het dataverbruik, maar mogelijk heb je dan weer slechte ontvangst als je aan de rand van een Wi-Fi netwerk zit. Waarschijnlijk is het een beter optie om ervoor te zorgen dat je gewoon genoeg data hebt binnen je abonnement of binnen het prepaid pakket waar je voor gekozen hebt.

Als je in jouw situatie vaak krap binnen je bundel zit en je wilt liever de Wi-Fi-assistentie aan laten staan, dan kan je op deze pagina de verschillende opties voor mobiel internet bekijken en vergelijken. Op die pagina komen eigenlijk alle mogelijke opties voorbij. Dat zijn sim only met internet, prepaid mobiel internet, mobiel internet op je laptop, mobiel internet op je telefoon en mobiel internet op je tablet. Als je daar de beste optie gekozen hebt, zal het waarschijnlijk geen probleem meer zijn om Wi-Fi-assistentie aan te laten staan.

Uber deze maand met zelfrijdende auto's in Pittsburgh

001

Terwijl de meeste autofabrikaten vinden dat ze nog niet ver genoeg zijn om zelfrijdende auto's op de weg te laten rijden heeft Tesla de optie om de Autopilot-functie te activeren wel beschikbaar, maar die is nog in de beta-fase.

Er werd al langer gespeculeerd dat het misschien helemaal niet alleen de autofabrikanten zullen zijn die grote spelers gaan worden in dit veld, maar dat bedrijven als Uber en het Chinese Didi Chuxing ook goede kaarten in handen hebben om grote spelers hierbij te worden. Didi Chuxing is trouwens het bedrijf waar Apple eerder een miljard dollar in heeft geïnvesteerd.

Dat die voorspelling inderdaad gaat uitkomen zien we in het nieuws dat Uber later deze maand een proef start met zelfrijdende auto's in de Amerikaanse stad Pittsburgh.Dat gaat trouwens nog wel gebeuren met twee mensen voorin. Eén achter het stuur, om in te grijpen als de auto dat zelf aangeeft of als dat nodig is, en één daarnaast om bij te houden wat er allemaal gebeurt. Daarbij wordt alles opgenomen door camera's binnen de auto en aan de buitenkant, zodat er snel geleerd kan worden van deze proef.

Dat overnemen door de bestuurder achter het stuur zal vooral nog op bruggen gebeuren, want die zijn het moeilijkst voor een zelfrijdende auto. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er voor Pittsburgh gekozen is, die stad heeft ongeveer 500 bruggen.Uber's CEO Travis Kalanick maakt er trouwens geen enkel geheim van dat het zijn bedoeling is om op deze manier in de toekomst helemaal geen bestuurders meer nodig te hebben. Een stevige besparing voor Uber, en mogelijk het begin van het einde van taxi's zoals we ze nu kennen.

Intel wil UBS-C als opvolger voor koptelefoonsluiting

008

Er zijn zoveel geruchten die er op wijzen dat Apple de mini-jack koptelefoonsluiting gaat laten vallen, dat dit waarschijnlijk echt waar is. Waarbij het waarschijnlijk Bluetooth en Apple's eigen Lightning aansluiting zullen zijn die voortaan de opties zijn om jouw muziek te beluisteren.

Maar Apple is niet de enige die vindt dat de mini-jack koptelefoonsluiting zijn beste tijd heeft gehad, ook Intel vindt dat we die aansluiting zouden moeten laten vallen. Alleen zien zij natuurlijk niet de Lightning connector als oplossing, die is tenslotte van Apple en kan niet door anderen gebruikt worden, maar hun oplossing is USB-C.

Daar zit trouwens wel enige ironie bij, want Apple was één van de partijen die zich hard heeft gemaakt voor veel van de dingen die we nu in de USB-C aansluiting vinden. Bijvoorbeeld dat er geen onder- of bovenkant aan zitten, maar dat het een symmetrische aansluiting is. Datzelfde gebruiksgemak zien we niet voor niets ook bij de Lightning connector.

Eén van de redenen om de 3,5 mm mini-jack koptelefoonsluiting te laten vallen is dat die in de weg zit bij jet steeds dunner maken van mobiele devices, waarbij die ook relatief veel ruimte aan de binnenkant inneemt. Daarbij is het protocol van USB-C zo aangepast dat als een connectie niet gebruikt wordt die ook geen stroom verbruikt. Dat is natuurlijk ook belangrijk bij mobiele devices, en was tot nu toe een voordeel van de mini-jack koptelefoonsluiting.

Hieronder zie je de plannen die Intel heeft met USB-C, waarbij audio een grote plaats inneemt, inclusief het verdwijnen van de 3,5 mm mini-jack koptelefoonsluiting.