Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Nieuwe iPad Pro commercial: What's a Computer?

004

In het afgelopen kwartaal deed de iPad het voor het eerst sinds lange tijd weer beter, Apple's CEO Tim Cook had het over "our best iPad compare in 10 quarters". Apple verkocht er in het afgelopen kwartaal 10 miljoen stuks, dat was 9 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar (10,9 miljoen stuks).

Het goede nieuws zat dan ook niet in het aantal, maar omdat er meer van de duurdere iPad Pro modellen verkocht werden verdiende Apple meer aan die 10 miljoen verkochte iPads. De omzet dit kwartaal voor de iPad was 4,9 miljard dollar, in hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat 4,5 miljard. Dat was dus een toename van 7,4 procent dit jaar.

Tijd voor Apple om ons te laten zien wat een iPad Pro inhoudt en allemaal kan, het resultaat is voor ons allemaal te zien in de commercial hieronder.De Apple TV Siri Remote iOS app is uitgebracht

000

Eén van de aantrekkelijke dingen van de Apple TV van de vierde generatie is de Siri Remote. Of eigenlijk bij ons de Remote, want alle uitgebreide opties die Siri op die Apple TV biedt zij jammer genoeg in het Nederlands nog steeds niet beschikbaar.

Ben je die Remote even kwijt, Apple heeft nu een compleet nieuwe Apple TV Remote-app voor iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht. En die is natuurlijk gratis in de iOS App Store te downloaden. Als je deze app wit gaan gebruiken, dan is de uitleg die Apple op deze pagina erbij geeft waarschijnlijk erg welkom.

Deze app bestond al een tijdje als beta-versie, de verwachting was dat die samen met iOS 10 uit zou komen. Maar kennelijk beviel het goed, en heeft Apple niet zo lang willen wachten.

In de video hieronder kan je die beta-versie in actie zien, er zijn in de finale versie en de beta-versie trouwens geen verschillen, voor zover op dit moment bekend. Daaronder de tekst die Apple zelf bij deze app heeft gepubliceerd.Apple TV Remote past perfect bij Apple TV en haalt het beste uit de Apple TV Remote. Met Apple TV Remote hoef je je iPhone niet meer neer te leggen om van je Apple TV te kunnen genieten. Je kunt met een veeg van je vinger de Apple TV bedienen of snel tekst invoeren met het toetsenbord. En je kunt de app samen gebruiken met de Apple TV Remote.

• Met vingerbewegingen door je Apple TV navigeren
• Snel tekst, e-mailadressen en wachtwoorden invoeren met het toetsenbord
• Siri vragen iets voor je te vinden om te bekijken, te beluisteren of te spelen
• Het afspelen van je huidige film, tv-programma of nummer regelen
• Games spelen met de versnellingsmeter en gyroscoop
• De gamemodus inschakelen voor eenvoudiger bediening van je game

Vereisten:
• iOS-apparaten met iOS 9.3.2 of hoger
• Wi-Fi-verbinding met een Apple TV
• Apple TV (4e generatie) met tvOS 9.2.1 of hoger
• Apple TV (3e generatie) met Apple TV-software 7.2.1
• Apple TV (2e generatie) met Apple TV-software 6.2.1

Opmerking:
Voor Siri is een Apple TV (4e generatie) vereist en de beschikbaarheid kan variëren per land en taal.

Update: iTunes 12.4.3 met oplossing synchroniseren Afspeellijsten

001

Apple heeft een update uitgebracht voor iTunes die alleen maar voor één ding bedoeld is: een probleem corrigeren waardoor Afspeellijsten niet goed tussen verschillende devices gesynchroniseerd worden.

Vooral Afspeellijsten die op iDevices gemaakt waren zouden in veel gevallen door iTunes op hun Macs niet herkend worden. Deze 12.4.3 update voor iTunes zou al deze problemen dus op moeten lossen.

Deze versie is naar binnen te halen via de Mac App Store. Mogelijk heb je daarvan al een melding te zien gekregen, anders even kijken of je die ziet verschijnen als je op Updates rechtsboven klikt. Als deze update daar bij jou nog niet helemaal niet verschijnt, je kan iTunes 12.4.3 ook vinden op deze pagina van Apple. Als je daar bij beide vakjes even de vinkjes weghaalt, dan kan je iTunes 12.4.3 daar downloaden zonder je mailadres achter te hoeven laten.

De complete download van iTunes 12.4.3 is trouwens 243,9 MB groot.

Uber laat de Chinese markt over aan Didi Chuxing

000

Half mei kon je hier op MacFreak, in dit nieuwsbericht, al lezen dat Apple maar liefst één miljard dollar investeerde in het Chinese bedrijf Didi Chuxing. Dat bedrijf biedt een dienst aan die vergelijkbaar is met Uber, en er woedde dan ook een keiharde concurrentie tussen die twee daar.

Dat die concurrentie moordend was blijkt uit het geld dat er werd geïnvesteerd door Uber, want de afgelopen jaren kostten de pogingen om winstgevend te worden maar liefst een miljard dollar per jaar. Dus de teller stond inmiddels op twee miljard.

Ook voor een bedrijf als Uber werd dit kennelijk toch te dol, met zulke oplopende verliezen werd de optie om succesvol te worden in China een bedreiging voor Uber in de rest van de wereld. Daar komt nog bij dat Uber in de komende tijd graag naar de beurs zou willen, en dan zijn zulke enorme verliezen natuurlijk niet iets waar investeerders op zitten te wachten.

Daarom heeft Uber nu een overeenkomt gesloten met Didi Chuxing. Die overeenkomst betekent dat Uber zich terug zal trekken uit China, waarmee Didi Chuxing dus nu deze markt in handen krijgt. In ruil voor deze deal zal Didi Chuxing één miljard dollar in Uber Global investeren, waarschijnlijk mede mogelijk dankzij de eerdere investering van Apple.

Kennelijk heeft Apple's management op het juiste paard gewed, en investeert Cupertino indirect nu ook in Uber. Het belang voor Apple blijft nog steeds de nauwe banden met het Chinese bedrijf, en de data die ze waarschijnlijk uit die samenwerking zullen krijgen.

Want dat dit soort bedrijven hebben een prima uitgangspunt zijn om de wereld gedetailleerd in kaart te brengen. Een illustratie daarvan zien we in het nieuws dat Uber ook begonnen is met het maken van kaartmateriaal.

Veel nieuwe vrouwelijke Emoji's in iOS 10

005

Emoji's zijn erg populair en worden dan ook heel erg veel gebruikt. Dat was ook te zien tijdens de keynote van de WWDC 2016, want Apple besteedde daar niet voor niets veel aandacht aan Emoji's en de erg handige functie in de Berichten-app die in iOS 10 automatisch Emoji's bij tekst kan opzoeken.

Maar de afgelopen periode was er ook veel kritiek op Emoji's, onder andere omdat die niet bepaald veel diversiteit lieten zien wat betreft ras en geslacht. Bij iOS 9 werd het raciale gedeelte aangepakt, sindsdien hebben we veel meer keuze wat betreft de huidskleuren bij de Emoji's, in plaats van alleen maar roze.

In iOS 10 komen er meer dan 100 bij, en daarbij krijgen we er vooral Emoji's bij die laten zien dat veel dingen ook door vrouwen gedaan kunnen worden. Dus bijvoorbeeld ook sportende vrouwen, een vrouwelijke detective en een vrouwelijke bouwvakker. Apple heeft een korte mededeling over deze aanpassing op de site gezet, die is te lezen op deze pagina.

Er was trouwens eerder nieuws dat Apple probeerde om geweer-Emoji's te weren, linksonder in de schermafbeelding hieronder kan je zien wat Apple's oplossing is geweest: een speelgoed waterpistool.Het overstappen naar een speelgoedpistool is trouwens alleen een keuze van Apple, Microsoft kiest er bijvoorbeeld juist voor om van een speelgoedpistool af te stappen en nu een realistisch pistool te gaan gebruiken. Alle variaties van de pistool-Emoji kan je hier zien.

Krijgt de Apple Watch 2 een dunner scherm?

002

Van de Apple Watch zijn er inmiddels al een heleboel over de toonbank gegaan, de schatting is dat het er tot nu toe ruim 12 miljoen stuks zijn. Maar Apple zit ook bij dat device niet op zijn lauweren, er wordt achter de schermen natuurlijk al aan de opvolger gewerkt.

Volgens DigiTimes zou er in het tweede gedeelte van dit jaar de opvolger uit gaan komen, en zou Apple voor dit nieuwe model One Glass Solution technologie gaan gebruiken. Die informatie zou komen van TPK Holding, de maker van onder andere schermen voor iPhones en de Apple Watch.


Apple will change touch panel technology from G/G to OGS (one glass solution) in the new Apple Watch to be launched in the second half of 2016, TPK said.


In het huidige model van de Apple Watch gebruikt Apple twee lagen glas, en deze 'glass on glass' oplossing neemt meer ruimte in dan de One Glass Solution. TPK Holding zou trouwens nog moeite hebben om voldoende van deze OGS schermen te produceren, want dat is moeilijker dan de glass on glass optie.

Het is nog niet duidelijk of dit zal betekenen dat de Apple Watch dunner zal kunnen worden, of dat Apple de hoogte hetzelfde zal houden, maar de ruimte zal gebruiken voor nieuwe technologieën er in te kunnen gebruiken en/of een batterij die het langer volhoudt.

Er waren een jaar geleden geruchten die de ronde deden dat de tweede generatie Apple Watch aan de buitenkant niet zou veranderen, maar een gerucht dat zo ver voor het uitkomen van een model al de ronde doet lijkt per definitie niet erg betrouwbaar.

The Summer Bundle van MacUpdate

005

Ook deze zomer heeft MacUpdate weer een zogenaamde Summer Bundle samengesteld, met daarin tien programma's voor de Mac die volgens de mensen daar top-apps zijn.

Opvallend is dat Toast Titanium daarbij zit. Op zich een uitstekend programma om CD's en DVD's mee te branden (inmiddels kan je er zelfs versleutelde schijven mee maken), maar hoeveel mensen branden er nog dat soort schijven?

Op het forum van MacFreak zien we in ieder geval steeds meer mensen SSD's in hun oudere Macs inbouwen, waarbij dat behoorlijk vaak gebeurt op de plek waar eerst de SuperDrive zat. Maar ook als je Toast 15 Titanium niet zit zitten, dan zitten er mogelijk nog steeds genoeg apps in deze bundel die de moeite waard voor jou zijn.

De samenstellers van deze bundel zeggen er zelf het volgende over:


10 Apps. 3 Brand New Versions. 2 Free Upgrades. Only $49.99.

Summer is our favorite time of year, and we're feeling so fresh that we wanted to pass those good vibes onto you. We pulled together 10 top Mac apps, valued at over $530, and priced them at only $49.99. Plus, we've got bundle exclusive cart add-ons that are discounted over 90%. Get your bundle now to unlock even more savings!


De links naar de apps die in deze software bundel zitten kan je hieronder vinden, The Summer Bundle van MacUpdate zelf vind je op deze pagina.


Toast 15 Titanium

Waltr

Disk Drill Pro

Myriad 4

Next FlipBook Maker

Corel AfterShot

iStat Menus

MoneyWiz

DaisyDisk

Folx 5 Pro

Power Hover is Apple's gratis App van de Week

000

Ook deze week geeft Apple ons allemaal weer een App van de Week gratis en voor niets, en dit keer is dat de game Power Hover. Deze game heeft zo'n beetje overal erg positieve reviews gekregen, onder andere bij AppAdvice, TouchArcade en PocketGamer.

In deze game moet je met een hoverboard in verschillende verlaten omgevingen sporten terwijl je obstakels moet ontwijken en tegelijkertijd dingen moet verzamelen die je verder kunnen helpen, bijvoorbeeld nieuwe batterijen voor je hoverboard.

In de trailer en de gameplay-video hieronder kan je in ruim een minuut een prima indruk krijgen van hoe Power Hover er uitziet en hoe de gameplay is.

Normaal gesproken kost deze game € 3,99 in de iOS App Store, op dit moment kan je het daar dus helemaal gratis downloaden. Om deze game op jouw iDevice te gebruiken moet je daar minimaal iOS 7.0 hebben staan, en er is één in-app aankoop van € 2,99, maar je kan het prima zonder spelen.

StatsWidget en StatsWidget Plus voor Mac nu tijdelijk gratis

004

Er zijn veel mensen die nooit hoeven te weten wat zich onder de motorkap van hun device afspeelt, en de enkele keer dat ze die informatie wel nodig hebben dan is de app die Apple daarvoor in OS X meelevert (Activiteitenweergave) ruim voldoende.

Maar er zijn ook mensen die graag precies willen weten wat er allemaal gaande is, en voor die doelgroep zijn er een behoorlijk wat tools te vinden. Een voorbeeld daarvan zijn StatsWidget en het meer uitgebreide StatsWidget Plus van Speed Robotics.

Daar moet je normaal gesproken voor betalen, (respectievelijk € 1,99 en € 2,99) maar het goede nieuws is dat die op dit moment allebei gratis in de Mac App Store worden aangeboden. Hieronder vind je de links naar allebei deze apps.


StatsWidget

StatsWidget Plus
Is dit Apple's Lightning naar mini-jack adapter?

012

Veel van ons zullen weten dat Foxconn het bedrijf is dat veel van Apple's devices maakt, en dat veel van de productie van Foxconn in China gebeurt. Maar dat is niet de enige plaats, Foxconn heeft bijvoorbeeld ook vestigingen in Vietnam, waar onder andere accessoires worden gemaakt.

Met name vanuit die vestigingen in Vietnam wil nog wel eens wat lekken, in het verleden hebben we ook al vaker dingen eerst zien opduiken in dat land. Dit keer is dat ook het geval, en nu gaat het om een adapter van Lightning naar de mini-jack koptelefoonaansluiting. Want als Apple inderdaad de mini-jack gaat laten vallen, dan is zo'n adapter natuurlijk voor veel gebruikers erg belangrijk.

In de video hieronder kan je dit accessoire zien, en ook dat het prima werkt onder iOS 10, maar een foutmelding geeft onder iOS 9 ("this accessory is not supported by this device"). Ondersteuning voor iOS 9 zou natuurlijk ook helemaal niet nodig zijn, de nieuwe modellen van de iPhone zonder koptelefoonaansluiting zullen natuurlijk allemaal draaien onder iOS 10.