Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Kids React to Apple Watch

000

Op MacFreak zijn er al vaker video's voorbij gekomen van de Kids React-serie. Het zijn grappige video's waarin kinderen oude technologie voor het eerst zien, en wij kunnen meegenieten van hun reacties.

Dit keer hebben ze bij Kids React iets heel anders gedaan, want dit keer hebben ze de kinderen iets nieuws gegeven om te zien hoe ze daarop reageren: de Apple Watch.

De jeugd heeft de toekomst, dus bij Apple zullen ze vast blij zijn dat zeven van de elf kinderen aan het eind zeggen dat ze de Apple Watch graag willen hebben. Of het nog lukt om die andere vier te overtuigen, bij Apple doen ze daar ook vast hun best voor.Sommige mensen zijn allergisch voor de Apple Watch

002

Ze hadden het kunnen weten bij Apple, als je begint aan het maken van dingen die je op je huid draagt dan krijg je ook te maken met mensen die allergisch zijn voor het materiaal wat je gebruikt.

En inderdaad, op verschillende plaatsen op het net zien we foto's verschijnen van mensen die last hebben van uitslag en irritaties door de Apple Watch. Of, om precies te zijn, vooral van de bandjes van de Apple Watch.

Een gebruiker op Reddit wijdde er deze post aan, daarin verwoordt hij erg duidelijk waar hij last van heeft:


Hey all:
Has anyone else suffered skin irritation because of the band/watch? I don't wear mine too tightly, and I make sure it doesn't stay wet in there after workouts, but I'm definitely dealing with an allergic reaction of some kind. I just got off of the phone with an Apple rep, who took information from me for about 20 minutes, including photos of the irritation and a medical history (all of this voluntary, at least partially for research purposes).

I'm waiting to hear back from their engineering team as to what the next step would be. I'd hate to not be able to use the watch, since it's freaking awesome, but the irritation for long periods of time would be way too much to handle--and it's definitely because of the watch. I'll take whatever I can get. A non-synthetic band would be nice, but pretty much all of the other options do not match the Sport (most have stainless steel ends that slide into the band channel, whereas the Sport is Aluminum body).

Have any of you had similar experiences?


Op de Italiaanse site iSpazio zijn inmiddels ook al foto's verschenen, daar kan je inderdaad zien dat de mensen die hier last van hebben duidelijke irritaties op hun huid hebben.

De reactie op Reddit maakt al duidelijk dat dit serieus genomen wordt, het bedrijf heeft sowieso al Woordendeze pagina over het dragen van de Apple Watch, waar ook het een en ander te lezen is over gevoeligheid van de drager voor bepaalde materialen.


For people who are sensitive to certain materials.

A great deal of care and research go into choosing materials for all our devices. In addition to ensuring that all materials adhere to existing regulations, we developed our own specification for Apple Watch that goes beyond those requirements.1 In fact, every material that touches your skin has gone through extensive evaluation in accordance with our specification. This includes:

• Thousands of material composition tests
• More than a thousand prototypes worn for trial studies
• Hundreds of toxicological assessments
• Consultations with board-certified dermatologists

A small number of people will experience reactions to certain materials. This can be due to allergies, environmental factors, extended exposure to irritants like soap or sweat, and other causes.

iPad Pro met Bluetooth stylus, Force Touch, NFC en meer?

002

De geruchten over de iPad Pro met een 12,9 inch scherm houden aan, ook nu komen er weer nieuwe details naar buiten. De bron is daarbij lekker vaag ("a person familiar with Apple's future product plans") en meestal komen dat soort geruchten op MacFreak dan ook niet voorbij.

Maar omdat de geruchten rond de iPad Pro blijven aanhouden hieronder toch even op een rijtje waar Apple op dit moment mee bezig zou zijn, allemaal met een stevige slag om de arm.

• NFC

Eerst de vreemdste eend in de bijt: de iPad Pro zou NFC ingebouwd hebben, vreemd, want met zo'n grote iPad loop je natuurlijk niet rond en die voor Apple Pay gebruiken zou dan ook een vreemde keuze zijn. Tenminste, als zender van gegevens, het zou Apple juist te doen zijn om deze iPad Pro als ontvanger te gebruiken. In dat geval zou het dus echt om een Pro-optie gaan, bijvoorbeeld voor winkeliers als Apple Pay terminal.

NFC zou niet alleen voor Apple Pay gebruikt gaan worden, ook voor het sneller en makkelijker 'pairen' van andere apparaten zou het goed van pas kunnen komen. Eén van die andere apparaten zou een stylus zijn.

• Stylus

Apple zou bij deze iPad Pro voor het eerst sinds de Newton weer een Stylus gaan leveren. Die zou via Bluetooth werken, en zou (natuurlijk) ook drukgevoelig zijn. Apple heeft in de afgelopen jaren al meerdere patenten aangevraagd en gekregen over verschillende ideeën voor toepassingen van een stylus, dus onwaarschijnlijk is het in ieder geval niet.

• Force Touch

Apple brengt zelden of nooit zomaar een nieuwe technologie uit, en de Force Touch die we bijvoorbeeld op de nieuwe MacBook al zien zou ook in andere devices zijn opwachting gaan maken. Er zijn geruchten dat de opvolger van de iPhone 6 Plus dit zou krijgen, hetzelfde zou het geval zijn voor iPad Pro.

• USB-C

Wat voor Force Touch opgaat geldt mogelijk ook voor USB-C, want ook deze connector zou na de MacBook op de iPad Pro verschijnen. Daarbij is het trouwens nog niet duidelijk of dat betekent dat de Lightning connector komt te vervallen.

Hoe groot de iPad Pro zou kunnen worden is goed te zien in de video hieronder. De maten daarin zijn gebaseerd op behuizingen die fabrikanten al aan het maken zijn, dat is natuurlijk geen garantie dat deze grotere iPad echt gaat komen.

Diezelfde behuizingen laten twee uitsparingen zien voor aansluitingen. Dat zouden dus twee USB-C aansluitingen kunne zijn, handig voor als je deze iPad in verschillende richtingen gebruikt, of bijvoorbeeld één voor USB-C en één voor een Lightning connector.

Is Samsung geobsedeerd door Apple?

019

Dat Samsung graag naar Apple kijkt als ze iets maken is duidelijk, en sinds Xiaomi hetzelfde doet en ze daarmee inhaalt lijkt het alsof ze bij Samsung een echte obsessie voor Apple gekregen hebben.

In het proces waar Samsung hiervoor veroordeeld werd zagen we al de voorbeelden genoemd van medewerkers van Samsung die zelf het verschil tussen hun tablets en de iPad niet zagen, recent was hetzelfde het geval met de iPhone 6 en de Galaxy S6.

Dat de inspiratie voor de Galaxy S6 duidelijk van Apple kwam hoeft kennelijk geen nadeel te zijn. In veel reviews werd het niet alleen genoemd, maar zelfs als iets positiefs, want veel reviewers vonden het design van Samsung er beter door geworden.

De obsessie is inmiddels zover dat Samsung in een video over het design van de Galaxy S6 Edge nu ook iemand met een Brits accent gebruikt met een manier van spreken die wel héél erg aan Jonathan Ive doet denken. En zelfs sommige shots komen bijna letterlijk uit een video van Apple, die over het design van de Apple Watch.

Hieronder de design video van Samsung, met daaronder die van Apple.De Apple Watch helemaal ontleed (Upd.)

002

ABI Research is het gelukt om de S1 system-on-a-chip van de Apple Watch helemaal uit elkaar te halen, maar het was niet makkelijk. Daarbij ontdekten ze niet alleen een custom Apple Processor (APL 0778), maar natuurlijk ook onderdelen van andere fabrikanten. Dat waren de volgende: een Broadcom chip (BCM43342), een Dialog PMU, een NFC controller van NXP en een NFC booster van AMS.

Die Broadcom chip zorgt voor Wi-Fi, Bluetooth en NFC, Hij heeft ook de mogelijkheid voor FM radio ontvangst, maar die is natuurlijk niet aangesloten, want dat zou veel te veel stroom kosten. De NFC controller van NXP zorgt hier ook voor Apple Pay, net zoals bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Het werkgeheugen van Elpida is 512 MB, SanDisk en Toshiba zorgen voor 8 GB aan opslag. Die 8 GB is waarschijnlijk genoeg voor de Apple Watch, want de meeste data staat daarbij op de iPhone, behalve als jij ervoor kiest om jouw playlist op de Apple Watch te bewaren.

Meer details van deze speurtocht kan je lezen in dit persbericht van ABI Research.

Update: Inmiddels heeft Chipworks de Apple Watch ook uit elkaar gehaald, meer details daarover zijn hier te lezen.

Update: iMovie 2.1.2 voor iOS

001

Apple heeft iMovie voor iOS onder handen genomen, en ervoor gezorgd dat voortaan staande foto's ook goed aan projecten kunnen worden toegevoegd en dat het delen met YouTube beter werkt. Dat voor dat laatste een update nodig is, is waarschijnlijk ook te wijten aan YouTube zelf. Want die willen nog wel eens wat veranderen aan de manier waarop de site werkt.

Deze twee dingen zijn ook precies wat Apple ons vertelt dat er aangepast is:


Wat is er nieuw in versie 2.1.2

• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat staande foto's onjuist werden bijgesneden wanneer deze aan een project werden toegevoegd
• Verbeterde compatibiliteit met delen op YouTube


Heb je iMovie voor iOS nog niet? Het is hier te koop en kost maar € 4,99.

Weer meer Flyover locaties in de Kaarten-app

011

Apple blijft achter de schermen bezig met het werken aan de Kaarten-app, nu zien we dat doordat er twintig Flyover locaties zijn toegevoegd. Dat zijn de locaties waarmee je van boven gebouwen in 3D kan zien, inderdaad, alsof je er overheen vliegt.

Om dit te zien moet je in de Kaarten-app eerst kiezen voor De Satelliet-modus. Dat doe je door het knopje helemaal rechtsboven te activeren. Dat heet dan natuurlijk ook Satelliet.

Als je dan een locatie in beeld hebt waar Apple Flyover-data aan Kaarten heeft toegevoegd, dan zie je het 3D knopje rechtsonder blauw worden als je daarop geklikt hebt.

Even op dat knopje klikken, en je kan in prachtig 3D inzoomen en het van alle kanten bekijken. De nieuwe locaties die Apple heeft toegevoegd zijn de volgende:


• Arches National Park, Utah, VS
• Badajoz, Spanje
• Bari, Italië
• Belfast, Ierland
• Canberra, Australiië
• Chambord, Frankrijk
• Châteauneuf-du-Pape, Frankrijk
• Chichen Itza, Mexico
• Coimbra, Portugal
• Culiacán, Mexico
• Durban, Zuid-Afrika
• Huelva, Spanje
• Le Mans, Frankrijk
• Mont Saint-Michel, Frankrijk
• Montpellier, Frankrijk
• Nelson, Nieuw Zeeland
• Nimes, Frankrijk
• Paestum, Italië
• Reims, Frankrijk
• Teotihuacán, Mexico


Let op, dit is verslavend voor mensen die veel van kaarten houden. Ook Flyover locaties als bijvoorbeeld Venetië zijn bijvoorbeeld enorm de moeite waard. Wel jammer dat één van de torens van Chambord, Frankrijk net gerenoveerd werd, hopelijk dat Apple die locatie nog een update geeft als die renovatie helemaal klaar is.

Als je nog geen OS X 10.10/Yosemite gebruikt dan ziet het er allemaal wat anders uit. Je moet dan eerst op het Satelliet-knopje klikken, dat is de meest rechter van de drie knopjes die je midden-boven in Kaarten-app ziet.

Het knopje om het allemaal in 3D te zien zit dan linksboven, zoals je kan zien in de afbeelding hieronder.

Apple Watch vindt tatoeages niet altijd leuk (Upd.)

007

Apple heeft met de Apple Watch een heel nieuwe categorie voor het bedrijf gelanceerd. En bij ieder nieuw product van Apple wordt gekeken wat er niet werkt, en de Apple Watch krijgt natuurlijk nog meer aandacht. Het is dan ook weer gelukt, er zijn gevallen van mensen met tatoeages op hun pols waarbij de Apple Watch niet goed werkt.

Natuurlijk kreeg het meteen een hashtag op Twitter, en bij dit soort dingen ligt het voor de hand dat er "gate" aan het eind geplakt wordt. Met andere woorden, #tatoogate is op Twitter te vinden en ook op Reddit is er een hoop over te lezen.

Bij iMore hebben ze het uitgebreid getest, en inderdaad zien ze afwijkingen, vooral bij donkere en egale kleuren. Dat is een probleem van de plethysmografische sensor, die kijkt naar variaties van het bloed in de huid om zo de hartslag te bepalen.

Als je dat soort tatoeages op je pols hebt en je wilt een Apple Watch kopen, dan lijkt het een goed idee om eerst even te kijken of die wel goed bij jou werkt. Het heeft trouwens niets te maken met huidskleur, de Apple Watch werkt met alle mogelijke variaties daarvan.

Als je tatoeages hebt waarmee de Apple Watch niet om kan gaan, dan gaat het mogelijk om meer dan alleen je hartslag die niet gemeten wordt. Omdat de Apple Watch mogelijk denkt dat er helemaal geen hartslag is zal die zich mogelijk helemaal uitzetten.

Update: Apple heeft inmiddels dit support document een update gegeven, en daar is nu het volgende te lezen:


Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance. The ink, pattern, and saturation of some tattoos can block light from the sensor, making it difficult to get reliable readings.

If you're not able to get a consistent reading because of any of these factors, you can connect your Apple Watch wirelessly to external heart rate monitors such as Bluetooth chest straps.

met dank aan forumleden 'Pieterr' en 'Nicodemus', die dit nieuws eerder op ons forum en per mail gemeld hebben

Tip: in Berichten kiezen voor automatische Emoji's of niet

001

Als je Berichten op je Mac vaak gebruikt dan heb je waarschijnlijk een voorkeur wat jij wilt gebruiken bij smiley's en dergelijke: leestekens, of de ingebouwde smileys/Emoji's.

Waarschijnlijk weet niet iedereen hoe je makkelijk en snel Emoji's in Berichten kan gebruiken, waarbij de leestekens zelfs automatisch door Emoji's vervangen kunnen worden, daarom hieronder een korte uitleg daarvan.

Of je leestekens of Emoji's in Berichten gebruikt wordt bepaald door een instelling die vast niet iedereen kent. Want daarvoor moet je in het Wijzig-menu onder Vervanging kiezen voor Emoji. Als daar geen vinkje staat dan wordt er niets vervangen, dan krijg je dus gewoon 'ouderwets' smileys met leestekens te zien.Als je die optie wel aanvinkt, zoals je hierboven kan zien, dan zullen leestekens automatisch door Emoji's vervangen worden. Daarvan hieronder een voorbeeld.


Let trouwens op met de optie Tekstvervanging in datzelfde menu, want als je dat uitzet dan zullen vervangingen die je hebt gemaakt in Systeemvoorkeuren > Toestenbord > Tekst niet meer werken, en dat is iets waar waarschijnlijk niemand op zit te wachten.

De iPhone is de iPad bijna voorbij

002

Hoewel het positieve nieuws over Apple de afgelopen tijd bijna alleen maar over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaat, is de iPad nog altijd Apple's snelst verkopende product ooit.

Maar dat we zoveel over de iPhone horen is niet voor niets, want omdat die als warme broodjes over de toonbank gaan terwijl de verkopen van de iPad juist minder hard gaan, is het de iPhone die in de komende zes maanden het stokje van de iPad gaat overnemen.Dat de iPad minder snel groeit betekent volgens Apple's CEO Tim Cook trouwens niet dat Apple zich daar grote zorgen over maakt, in tegendeel. Want het is onder andere Apple zelf die de iPad kannibaliseert, door zowel door de iPhone 6 als de Mac.


have we had cannibalization? The answer is 'yes.' We're clearly seeing cannibalization from iPhone and, on the other side, from the Mac. Of course, as I've said before, we've never worried about that. It is what it is, that will play out, and at some point it will stabilize. I'm not sure precisely when, but I'm pretty confident that it will. The IBM partnership I think is in its early stages in terms of bearing fruit here, but everything I see I like on it, I'm a big believer in the ability for iPad to play in a major way in enterprise. So I'm looking forward to see that play out as we move forward.

When you look at the underlying data, it makes you feel a lot better than the sales do. Things like first-time buyer rates, the latest numbers from the U.S. are like around 40 percent, and when you look at China they're almost 70 percent. These numbers are not numbers you would get if the market were saturated, so I continue to believe - even though I've seen different people write that - I think that theory is not correct. We also see usage numbers that are off the charts, so far above competition, it's not even in the same planet. And we see customer satisfaction at or near 100 percent. So these kind of numbers, along with intent-to-buy numbers, everything looks fantastic. So my belief is that as the inventory plays out, as we make some continued investments in our product pipeline which we're doing, that we've already had planned and have had planned for some time... I think still, I believe the iPad is an extremely good business over the long term. When precisely it begins to grow again I wouldn't want to predict, but I strongly believe that it will.


Daarbij ontbreekt misschien nog een ander ingrediënt van het succes van de iPhone waar de iPad niet van profiteert: de iPhone wordt door veel mensen veel eerder vervangen omdat die aan een abonnement gekoppeld zijn. iPads blijven door het ontbreken daarvan langer in gebruik, maar zullen op een gegeven moment waarschijnlijk ook door een nieuwer model vervangen worden.