Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Steve Jobs zag de onzichtbare problemen

001

Steve Jobs is al ruim 3,5 jaar niet meer onder ons, maar nog steeds komen er herinneringen naar boven bij de mensen die nauw met hem hebben samengewerkt. Een voorbeeld daarvan is Tony Fadell, de man die vaak "de vader van de iPod" wordt genoemd, en ook de Nest thermostaat komt van hem.

Recent gaf Tony Fadell een TED-talk, en daarin vertelt bij veel interessante dingen. Maar voor ons is waarschijnlijk het meest interessant als hij herinneringen ophaalt over hoe Steve Jobs zich kon concentreren op de onzichtbare dingen: de dingen die ervoor zorgen dat de ervaring met een nieuw device prettig is.

In de video hieronder kan je het Tony Fadell zelf zien en horen vertellen. Zijn hele verhaal is interessant, maar het moment wanneer hij het heeft over zijn ervaring bij Apple en met Steve Jobs begint op 6 minuten en 30 seconden.2Do is Apple's gratis App van de Week

000

Ook deze week heeft Apple weer een gratis App van de Week. Dit keer is de eer weggelegd voor de app 2Do van Guided Ways Technologies, niet mis, want normaal gesproken kost deze app maar liefst € 14,99.

Met deze app voor iPhone, iPod touch en iPad kan je snel en makkelijk taken aanmaken. Daarbij kan je met tags makkelijk taken combineren, of zelf lijsten met taken op hun beurt weer combineren.

Uitleggen wat 2Do allemaal kan zou uren duren, sneller is zelf het YouTube-kanaal van de makers bekijken. Hieronder de eerste video daarvan.

2Do voor iOS is gratis naar binnen te halen via deze link.

Omdat Apple hun app als App van de Week heeft geselecteerd hebben ze bij Guided Ways Technologies de Mac-versie van hun app ook meteen in de aanbieding gedaan. Die app kan je nu in de Mac App Store kopen voor € 24,99, en dat is de helft van de normale prijs.

Samsung weet tegen wie ze zich moet afzetten

009

In de VS zijn er nieuwe commercials uitgekomen waarin Samsung nog eens duidelijk maakt dat als je je tegen iemand afzet, dat je dat dan moet doen tegen je grootste concurrent. Het liefst de marktleider, en dat is in dit geval hetzelfde.

Dat er nog steeds nauwelijks reviewers (en gebruikers?) te vinden zijn die de voordelen van het gebogen scherm van de Galaxy Edge zien, of dat het verschil tussen het leggen op een laadstation van je telefoon nauwelijks verschilt van het insteken van een Lighting kabel doet er natuurlijk allemaal niet toe.Hitman GO is nu stevig afgeprijsd

000

Game-makers Square Enix hebben een nieuwe game uitgebracht in de Hitman-serie, de nieuwe is Hitman: Sniper (€ 4,99), een spel voor iedereen die ervan houdt om te schieten met precisiewapens.

Houd je meer van tactiek, dan is Hitman GO waarschijnlijk meer een game voor jou, en daarover is goed nieuws te melden. Want omdat Square Enix nu net Hitman: Sniper heeft uitgebracht is Hitman GO in de aanbieding. Waar het tot nu toe ook € 4,99 kostte, kan je het nu in de iOS App Store kopen voor maar € 0,99.

Als je liever eerst de gameplay wilt zien van Hitman GO, dan kan in de video hieronder.

Als je interesse hebt in deze serie, hieronder ook de video van de gameplay van Hitman: Sniper.

En voor de echte fans: er is ook nog een versie van Hitman voor de Mac, dat is Hitman: Absolution - Elite Edition en die is hier te vinden (€ 24,99). Die laatste is trouwens van een andere game-maker, de Mac-versie is van Feral Interactive.

Het eerste interview met Marc Newson alleen

000

Sinds Marc Newson september vorig jaar bij Apple begon te werken hebben we weinig van hem gehoord, kennelijk zat hij niet op interviews te wachten. Maar nu hij meer dan een half jaar voor Apple werkt en de Apple Watch uit is was er kennelijk wel tijd en ruimte, want voor het eerst sinds hij voor Apple werkt heeft hij in zijn eentje een interview gegeven.

Er komen in dat interview weinig wereldschokkende dingen voorbij, maar je krijgt door het te lezen wel een goede indruk van hoe de samenwerking tussen Apple (lees Jony Ive) en Marc Newson werkt, hoeveel van zijn tijd hij aan Apple besteedt en hoe lang hij van plan is om voor Apple te blijven werken. Op die laatste vraag antwoord hij dat daar geen einde voor gepland is, integendeel.

Verder vertelt hij ook hoe Jony Ive en hij eerder aan een horloge samenwerkten, en dat Ive daar zowel zijn interesse in een horloge als verdere samenwerking met Newson vond. Ook komt er wat kritiek voorbij op de Apple Watch, Newson laat zien dat hij daar geen moeite me heeft, maar ook niet erg veel waarde aan hecht.


(Newson met Ive bij Buckingham Palace)

Waarschijnlijk alleen voor iedereen die graag ook de achtergronden van Apple wilt weten, maar als jij daarbij hoort dan is dit interview van de London Evening Standard beslist een aanrader.

Apple Watch 26 juni verkrijgbaar in nog eens 7 landen

002

Apple is hard bezig om steeds meer aan de vraag naar de Apple Watch te voldoen, de achterstanden die in het begin enorm opliepen worden dan ook langzaamaan weggewerkt en steeds meer mensen krijgen hun Apple Watch thuisbezorgd.

Dat is ook hard nodig, want tegen het eind van deze maand komt de Apple Watch uit in nog eens zeven landen, dus zal de productie aan een nog grotere vraag moeten voldoen.

Apple heeft voor deze gelegenheid een persbericht uitgebracht, dat kan je hieronder in zijn geheel lezen. Daarin vertelt Jeff Williams, Apple's senior vice president of Operations, bijvoorbeeld ook dat er op dit moment nog maar één model is (de Apple Watch met 42-mm kast van spacezwart roestvrij staal en spacezwarte schakelarmband) dat op dit moment niet binnen twee weken verstuurd wordt.

De zeven landen waar de Apple Watch nu beschikbaar komt zijn Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Met andere woorden, wij zullen voorlopig nog moeten wachten.


Apple Watch vanaf 26 juni verkrijgbaar in nog eens zeven landen

Verkoop in Apple Retail Store start over twee weken

CUPERTINO, 4 juni 2015 - Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Apple Watch vanaf vrijdag 26 juni verkrijgbaar is in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. Klanten kunnen daar terecht bij de Apple Online Store, de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers.

"Apple Watch is beter ontvangen dan we ooit hadden durven dromen. We staan dan ook te popelen om hem wereldwijd aan klanten aan te bieden", aldus Jeff Williams, senior vice president of Operations bij Apple. "Ook werken we de lijst van openstaande bestellingen voor Apple Watch steeds sneller weg. We willen onze klanten hartelijk danken voor hun geduld. Alle bestellingen die in mei zijn gedaan worden binnen twee weken verzonden, met uitzondering van de Apple Watch met 42-mm kast van spacezwart roestvrij staal en spacezwarte schakelarmband. Op dat moment start ook de verkoop van een aantal modellen in onze Apple Stores."

Apple Watch is de meest persoonlijke creatie van Apple tot nu. Het is een ongelooflijk exact uurwerk, een persoonlijk en direct communicatiemiddel en een baanbrekende gezondheids- en fitnesspartner. Apple Watch kan aan ieders persoonlijke smaak worden aangepast en biedt een geheel nieuwe manier om snel informatie te bekijken en te communiceren dankzij externe apps die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik aan de pols.

Apple Watch beschikt over revolutionaire technologieën, waaronder de Digital Crown, een innovatieve manier van vloeiend scrollen, zoomen en navigeren zonder het zicht op het display te belemmeren. Het Retina-display met Force Touch kan onderscheid maken tussen aantikken en indrukken, waardoor de juiste regelaars snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. En de Taptic Engine geeft een discreet tikje op je pols als je een melding of bericht ontvangt.

Ontwikkelaars die de bijzonderste en innovatiefste toepassingen ter wereld maken, hebben al duizenden apps voor Apple Watch ontworpen, en daar komen elke dag nieuwe apps bij. Apple Watch-eigenaars kunnen nu in Spanje een taxi bestellen met MyTaxi, gemakkelijk de juiste gate vinden met de Genève Aéroport-app, een vlucht van Singapore Airlines op de voet volgen, Italië verkennen met AroundMe, contact houden met hun vrienden in Zuid-Korea met KaKaoTalk, de dichtstbijzijnde YouBike-stalling in Taiwan opzoeken en bioscoopkaartjes in Mexico reserveren met Cinepolis. Met de Apple Watch-app, die als onderdeel van iOS 8.2 of hoger op iPhone wordt geïnstalleerd, kun je apps in de Apple Watch App Store zoeken, kopen en downloaden.

Verkrijgbaarheid
Apple Watch is vanaf vrijdag 26 juni verkrijgbaar in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan bij de Apple Online Store, de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers. Bij de introductie zal een speciaal geselecteerde collectie van Apple Watch verkrijgbaar zijn bij 10 Corso Como in Milaan, BOONTHESHOP Cheongdam in Seoul en Malmaison by The Hour Glass in Singapore. Apple Watch is momenteel verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Apple Watch is verkrijgbaar in drie collecties: Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Watch Edition, die is gemaakt van 18-karaats rosé- of geelgoud.

Klanten die een Apple Watch bij Apple kopen, kunnen gebruikmaken van de gratis persoonlijke configuratieservice - naar keuze online of in de winkel - om Apple Watch af te stemmen op hun persoonlijke voorkeur en met hun iPhone te koppelen. Ook komt onder meer het downloaden van nieuwe apps uit de Apple Watch App Store aan bod. Klanten kunnen een Apple Watch uitzoeken in de Apple Online Store of via de Apple Store-app voor iPhone en iPad.

Voor Apple Watch heb je een iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus met iOS 8.2 of hoger nodig.

Gaan USB sticks er de komende tijd zo uitzien?

004

Het lijkt duidelijk, de komende tijd gaat USB-C snel de markt overnemen, de oude USB connector zal dan ook steeds minder te zien zijn. Dat zorgt geheid voor een markt aan adapters en verloopjes, want we hebben allemaal natuurlijk nog veel apparatuur met de oude USB aansluitingen.

USB sticks werden de afgelopen tijd almaar kleiner en kleiner, maar het lijkt erop dat daar nu een eind aan gaat komen. Want SanDisk heeft met The Verge gedeeld hoe hun USB stick eruit gaat zien. En dat is niet kleiner dan de voorgangers, maar juist groter. Want SanDisk kiest ervoor om USB 3.0 en USB-C in één stick te combineren.

Het is nog niet duidelijk wat de andere fabrikanten gaan doen, USB-C sticks leveren met een adapter of dezelfde oplossing als waar SanDisk nu voor gekozen heeft. Meer over deze oplossing van SanDisk is te lezen in dit artikel.

Valve versoepelt regels retourneren games

000

Als je ooit een game hebt gekocht bij Valve waar je niet tevreden over was, dan weet je waarschijnlijk dat een game daar retourneren niet echt makkelijk was. En dat is nog zachtjes uitgedrukt.

Maar er is goed nieuws, Steam heeft de voorwaarden aangepast en die nieuwe voorwaarden zijn veel soepeler dan wat er tot nu toe gehanteerd werd. Want voortaan heb je veertien dagen om een game in te ruilen, de reden maakt daarbij niet uit. Dat kan dus komen omdat je computer het game niet goed kan draaien, maar ook omdat het je gewoon niet bevalt.

Let wel op, je hebt veertien dagen om je geld terug te vragen, maar in die veertien dagen mag je de door jouw gekochte game maximaal twee uur gespeeld hebben. Het is dus niet zo dat je een game binnen veetien dagen helemaal uit kan spelen, en dan aan het eind je geld weer terug krijgt.

Hieronder de belangrijkste details van de nieuwe regels.


Steam Refunds

You can request a refund for nearly any purchase on Steam - for any reason. Maybe your PC doesn't meet the hardware requirements; maybe you bought a game by mistake; maybe you played the title for an hour and just didn't like it.

It doesn't matter. Valve will, upon request via help.steampowered.com, issue a refund for any reason, if the request is made within fourteen days of purchase, and the title has been played for less than two hours. There are more details below, but even if you fall outside of the refund rules we’ve described, you can ask for a refund anyway and we’ll take a look.

You will be issued a full refund of your purchase within a week of approval. You will receive the refund in Steam Wallet funds or through the same payment method you used to make the purchase. If, for any reason, Steam is unable to issue a refund via your initial payment method, your Steam Wallet will be credited the full amount.


Wil je deze nieuwe regels zelf helemaal lezen, inclusief de vaak gestelde vragen, dan kan dat op deze pagina.

Apple's Kaarten gaan naar het web

000

Iedereen die regelmatig MacFreak leest weet dat Apple hard bezig is met het almaar verbeteren van hun Kaarten. Apple Maps wordt steeds accurater, terwijl er ook steeds meer dingen aan toegevoegd worden.

Het meest opvallend daarbij was waarschijnlijk wel dat Apple het allemaal zo exclusief hield, want Apple Maps is tot nu toe alleen maar beschikbaar op iDevices met iOS 6 of later, en Macs met OS X 10.9/Mavericks of later. Wilde Apple hun eigen kaarten als unique selling point houden, of was er een andere overweging in het spel?

Dat daar nu verandering in gaat komen is te zien in deze personeelsadvertentie van Apple zelf, de opening maakt meteen duidelijk wat Apple hier van plan is:


Maps JavaScript Engineer

Job Summary

The Maps team is looking for a web technology expert to help make maps work seamlessly on the web. The ideal candidate will be a JavaScript expert, have in- depth knowledge of various core web technologies, and be proficient with web developer tools for debugging and performance analysis.

Key Qualifications

• A deep understanding of the JavaScript language, plus advanced programming proficiency
• A solid understanding of HTML and CSS
• An understanding of the latest features and trends in HTML, CSS, and JavaScript
• Strong debugging and diagnostic skills
• A proven track record of shipping excellent client-side web applications, or experience writing a JavaScript library
• A history of test-driven development and regression testing
• Excellent communication and collaborative skills

Description

As a web developer working on Maps, your primary responsibility will be client side web development for maps-related experiences. This role requires a deep knowledge of the JavaScript language, plus a solid understanding of the performance and compatibility issues that arise when delivering a cross-platform web solution. A solid testing background will be a huge asset in this role, whether you have experience writing unit tests, setting up regression test suites, or working in a test-driven development environment.

Education

BS in Computer Science or equivalent experience

Additional Requirements

* Experience with mapping applications and technologies


Dat "to help make maps work seamlessly on the web" lijkt duidelijk, Apple Maps komt naar het web, en zal dus ook op andere platformen te gebruiken zijn.

Details van HomeKit op nieuwe support-pagina

000

Of het de bedoeling was om het zo kort voor de keynote van de WWDC, (aanstaande maandag) te publiceren is niet bekend, maar er staat inmiddels een support-pagina online waarin we kunnen lezen wat je nodig hebt om van Apple's HomeKit gebruik te kunnen maken.

De geruchten gingen al dat HomeKit één van de dingen was waar Apple mee uit ging pakken deze WWDC, en in de afgelopen dagen kwamen er ook al steeds meer aankondigingen van bedrijven naar buiten van fabrikanten die daar allemaal mee bezig zijn. Apple heeft inmiddels zelf ook een lijstje online waar we de apparaten kunnen zien die nu al met HomeKit werken, die pagina is hier te vinden.

De eerste verrassing is waarschijnlijk dat het allemaal ook werkt met een Apple TV 3, de verwachting was dat de Apple TV 4 daarvoor nodig zou zijn, en die zou mogelijk op de WWDC worden onthuld. Dat Siri toch voor HomeKit gebruik kan worden werkt dan ook niet via de Apple TV, maar met een ander iDevice, dat je dan natuurlijk wel moet hebben.

Of een accessoire inderdaad geschikt is voor Apple's HomeKit is snel te zien, net zoals bijvoorbeeld eerder voor de iPod en iPhone heeft Apple ook hiervoor een programma opgestart. En bij dat programma hoort natuurlijk ook een "World with Apple HomeKit" badge, hieronder te zien.

Als je eenmaal jouw HomeKit accessoire met jouw iDevice "gepaard" (paired) hebt, dan kan je aan Siri vertellen wat er moet gebeuren. Bijvoorbeeld de lichten dimmen, of de thermostaat op een bepaalde temperatuur zetten.

Dat werkt ook als jij niet thuis bent, als je Apple TV thuis met het internet verbonden is zal die jouw commando's binnen krijgen en doorgeven. Dat werkt bij alles, behalve bij het ontsluiten van sloten.

De support-pagina lijkt lekker compleet, inclusief wat je moet doen als het niet lukt om jouw HomeKit accessoires met je iDevice te besturen, of wat je moet doen als het iDevice wat je gebruikt om jouw HomeKit accessoires te besturen wordt gestolen.

Op dit moment is het nog niet vertaald, dat komt waarschijnlijk later nog, maar voorlopig is deze support-pagina al hier te lezen.