Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Weer 20 Flyover locaties erbij in de Kaarten-app

007

Apple heeft weer een heleboel Flyover locaties in de Kaarten-app toegevoegd, het goede nieuws voor ons is dat Rotterdam er dit keer ook bij zit. Flyover betekent dat je een stad in de Kaarten-app van boven kunt bekijken in een foto-realistische weergave.

Je kan deze beelden van alle kanten bekijken, inzoomen en nog veel meer. De steden die nu toegevoegd zijn vind je hieronder allemaal op een rij:


- Graz, Oostenrijk
- Aarhus, Denemarken
- Rotterdam, Nederland
- Bobbio, Italië
- Turijn, Italië
- Budapest, Hongarije
- Cádiz, Spanje
- Chenonxeaux, Frankrijk
- Dijon, Frankrijk
- Millau, Frankrijk
- Nice, Frankrijk
- Straatsburg, Frankrijk
- Omaha Beach, VS
- Ensenada, Mexico
- Loreto, Mexico
- Gothenburg, Zweden
- Malmö, Zweden
- Mayagüez, Puerto Rico
- Sapporo, Japan
- Rapid City, VS

Meer details van de komende iPhone 6s en 6s Plus (Upd.)

002

De nieuwe iPhone modellen komen er aan, en dus lekt er aan alle kanten van alles en wordt er ook van alles ontdekt.

Zo zag analyse-bedrijf Fiksu in hun logs van de afgelopen maand twee nieuwe iPhone modellen langskomen: de iPhone8,1 en iPhone8,2. Omdat de iPhone 6 als identifier iPhone7,1 heeft en de iPhone 6 Plus iPhone7,2 zit het er dik in dat het hier om de iPhone 6s en de 6s Plus gaat.

De afgelopen week kwamen er steeds meer geruchten voorbij dat Apple op 9 september niet alleen de iPhone 6s en 6s Plus zal onthullen, maar dat daar ook meteen de iPhone 6c bij zou zitten. Omdat dit model in de logs van Fiksu helemaal niet voorbij komt, wordt nu aangenomen dat dit model waarschijnlijk pas later uit zal komen.

Ondertussen is er ook een video opgedoken waarin we het display van een iPhone 6s kunnen zien, wat vergeleken wordt met het scherm van de iPhone 6. Daar zien we dat een aantal connectors veranderd zijn, maar vooral interessant is de nieuwe chip aan de achterkant die waarschijnlijk voor Force Touch bedoeld is.

Omdat er een stevige beat in zit lijkt het een goed idee om je speakers niet al te hard te hebben staan voordat je dit filmpje opstart.

Als laatste een video van Lou, degene die een klein jaar geleden wereldberoemd werd als aanjager van bendgate. Hij heeft de achterkant van een nieuwe iPhone en laat zien dat die net iets langer en breder is, dat komt overeen met eerdere geruchten dat dit nodig zou zijn voor de Force Touch.

Verder is de achterkant van de iPhone 6s verstevigd bij de Home- en Power-knoppen, dus bendgate is nu waarschijnlijk helemaal iets van het verleden.

Doordat deze achterkant extra versteviging heeft meegekregen, en wat hoger en breder is, zou je verwachten dat die ook wat zwaarder zou zijn. Maar het tegendeel is het geval, het scheelt maar liefst 2 gram. Er waren eerder geruchten dat Apple voor de nieuwe iPhone 7000 series aluminium zou gebruiken als materiaal, omdat dit sterker èn lichter is. Het lijkt er dus op dat dit inderdaad het geval is.

Dat materiaal gebruikte Apple trouwens al eerder voor de Apple Watch, en daar werd toen het volgende over gezegd: "For Apple Watch, we created a new alloy of 7000 Series aluminum that’s 60 percent stronger than standard alloys. Yet it's very light."

Update: Behalve de geruchten over de A9 processor waar Pieterr hieronder al naar linkt zijn er inmiddels ook geruchten over de camera van de komende iPhones, en die zijn hier te lezen. De samenvatting is niet verrassend, de verwachting is weer een betere camera, die ook met weinig licht weer beter zal presteren.

Tim Cook investeert in de Nebia douche

016

Op Kickstarter is een nieuw project te vinden waar meerdere bekende mensen uit de tech-wereld kennelijk in geloven, want onder andere Apple's CEO Tim Cook en Alphabet's executive chairman Eric Schmidt hebben er al in geïnvesteerd.

En ook op Kickstarter wordt er duidelijk in geloofd, want met nog 30 dagen te gaan staat de teller al bijna drie keer boven de 100.000 dollar die ze graag voor dit project wilden ophalen (alleen al tijdens het schrijven van dit nieuwsbericht ging het bedrag van 275.000 naar 290.000 dollar).

Het gaat hierbij om de Nebia douche, een douche die tien keer zo'n groot oppervlak weet te bestrijken terwijl tegelijkertijd het watergebruik met maar liefst 70 procent verminderd wordt. Overal belangrijk, maar vooral in Californië, waar ze de te maken hebben met één van de droogste periodes uit de geschiedenis. Aan het eind van Nebia video wordt de gouverneur van deze staat dan ook aangesproken.De Nebia douches zijn inmiddels te vinden op de campus van Apple, Google, Stanford University en in Equinox Gyms. Het enige mogelijke probleem lijkt eigenlijk de claim van Nebia zelf, dat het douchen met deze douchekop zo fijn is dat je er eigenlijk niet mee wilt stoppen.

Google gaat in toekomst op in het nieuwe Alphabet

007

Google is begonnen met een bijzondere stoelendans: het bedrijf heeft een nieuw sub-bedrijf (subsidiary) opgericht dat uiteindelijk het hoofdbedrijf zal worden, waar Google dan op zijn beurt weer een sub-bedrijf van zal worden.

In de praktijk zal er waarschijnlijk niet zoveel veranderen, het lijkt erop dat Google deze corporate stoelendans vooral heeft ingezet om klaar zijn voor de toekomst met als prettige bijkomstigheid dat Sundar Pichai zich voortaan ook CEO mag noemen, terwijl hij hetzelfde blijft doen (daarover doen trouwens ook allerlei theorieën de ronde, bijvoorbeeld deze).

Wil je graag weten hoe Google dit allemaal gaat regelen, dan kan je dat vinden op deze pagina van de United States Securities and Exchange Commission. Voorlopig betekent het dat Search, Android, Chrome, YouTube en Google Maps nog onder de vlag van Google zullen blijven. Nest Labs, Calico, Google X, Google Ventures, Google Capital en Fiber gaan voortaan allemaal verder onder de vlag van Alphabet.

Waarom er voor de naam Alphabet gekozen is legt CEO Larry Page op de nieuwe de site van Alphabet uit:


We liked the name Alphabet because it means a collection of letters that represent language, one of humanity’s most important innovations, and is the core of how we index with Google search! We also like that it means alpha‑bet (Alpha is investment return above benchmark), which we strive for! I should add that we are not intending for this to be a big consumer brand with related products - the whole point is that Alphabet companies should have independence and develop their own brands.


Die site heeft trouwens een slim gekozen URL: https://abc.xyz, waarbij mogelijk de site http://www.hooli.xyz als inspiratie heeft gediend, dat is een parodie op Google zelf.

Wil je alles weten wat Google ons vertelt over deze nieuwe structuur, dan kan je terecht in dit persbericht. Het lijkt er op dat dit allemaal nauwelijks interessant zal zijn voor de eindgebruiker, maar dat weten we waarschijnlijk pas echt zeker als het zover is.

Matter is Apple's gratis app van de week

000

Ben je gek op 3D en zou je graag 3D elementen aan je foto's willen toevoegen? Dan is de app Matter voor jou de moeite waard.

Want met deze app kan je precies dat doen, en het is op dit moment de gratis app van de week bij Apple. Je hoeft er nu dan ook niet de € 1,99 voor te betalen die deze app normaal gesproken kost, maar je kan deze app nu gratis downloaden in de iOS App Store.

Hieronder kan je een demo van deze app zien, alleen is die in het Spaans. Maar de verteller spreekt duidelijk, en het verhaal is dat eigenlijk ook wel. In deze app kan je bestaande foto's gebruiken of een nieuwe foto maken en simpele bewerkingen doen (bijvoorbeeld croppen en roteren). Het belangrijkste zie je daarna: het toevoegen van 3D objecten, de interactie daarvan met jouw foto's en de verschillende opties.

Hieronder de belangrijkste punten van deze app volgens de makers zelf:


Highlights:

• Make your edits even more realistic by adding and adjusting the model’s shadow. Fine-tune the shadow's position, opacity, and strength. Use the built-in masking tools to erase portions of your model or shadow to seamlessly blend it into your photo's environment.

• Use the unique video export feature to create short animated loops of the object spinning, pulsing, and hovering in your photo. Adjust the rotation speed and direction for a different effect every time.

• Discover, experiment, and create fantastic edits using the free background images in the "Free for All" photo browser. Free for Alls are community photos that you can freely edit and share. They are contributed by amazing artists that support the mobile photo editing community. If you’re going to share, just tag your edits with the artist's Instagram username and hashtag.

• Share your Matter edits on Instagram using #matterapp for a chance to be featured.

HTC niets meer waard, opletten met hun vingerafdruk-scanner!

008

De ondertitel van HTC was lang "quietly brilliant", maar nu even niet. Want het aandeel van dit bedrijf is zo dramatisch gekelderd dat de waarde van het bedrijf nu minder is dan wat het bedrijf zelf in kas heeft. Met andere woorden, aandeelhouders geloven niet meer in het bedrijf en vinden eigenlijk dat het niets meer waard is.

Een duidelijke illustratie van hoe snel het kan gaan in de mobiele sector, want vier jaar geleden kwamen we HTC nog tegen in de lijstjes van de beste Android telefoons, bijvoorbeeld hier.

HTC heeft last van de concurrentie van Apple en Samsung in het hogere segment, waarbij vooral die eerste bijna alle winst daar pakt. En waar het bedrijf nog wat zou kunnen verdienen in het lagere segment wordt het daar ingehaald door onder andere Huawei en Xiaomi.

Tegelijk met dit nieuws kwam ook naar buiten dat iedereen met een HTC telefoon extra voorzichtig moet zijn. Niet alleen omdat omdat Android niet echt een veilige optie is, maar vooral als je een model hebt met een vingerafsdrukscanner.

Want waar Apple uitgebreid de tijd heeft genomen om die heel erg goed te beveiligen (meer daarover is hier te lezen) is daar bij HTC duidelijk minder goed over nagedacht. Want gisteren werd bekend dat iedere keer dat je jouw vingerafdruk op zo'n telefoon scant er een nieuwe afbeelding daarvan wordt opgeslagen, en die opslag is ook nog eens niet versleuteld.

Koppel dat aan de grote veiligheid problemen van Android, en het lijkt een goed idee om deze functie op jouw HTC telefoon snel uit te zetten en voortaan helemaal niet meer te gebruiken.

AirPano Travel Book nu gratis in Apple Store app

003

Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store app. Dit keer is dat AirPano Travel Book, een schitterend uitgevoerde app waarmee je veel prachtige plekken in mooie panoramafoto's kunt bekijken alsof je er overheen vliegt.

Zowel de uitvoering van de app zelf als de foto's erin zijn van hoog niveau, het is dan ook echt een aanrader.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen Apple Store app naar binnen moeten halen. Die app is trouwens gratis, dus daar hoef je ook je portemonnee niet voor te trekken.

Deze app is trouwens bedoeld om Apple producten en accessoires te bekijken en eventueel te kopen, dus voor de toekomst ook handig als je bij Apple wilt shoppen.

Als je deze app opent moet je naar "Uitgelicht" gaan (helemaal links in de onderbalk) en daar even naar beneden 'scrollen' totdat je "Download AirPano Travel Book gratis" ziet staan. Daar even op klikken en op het "Download nu gratis" in de groene balk onderaan klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar de App Store. Daar even het wachtwoord voor jouw Apple ID invullen en klikken op de optie rechtsboven.

Dat is alles, daarna kan je van AirPano Travel Book genieten.

Wil je eerst weten wat je met AirPano Travel Book allemaal kan doen en hoe deze app er uitziet en functioneert? In de video hieronder krijg je een prima indruk van deze app.

Let wel op dat de aanbiedingen via de Apple Store app in Nederland geldig zijn, maar niet in België. Waarschijnlijk is dit zo omdat België nog geen Apple Store heeft. We hopen dat daar snel verandering in zal komen nu Apple bezig is met het bouwen van een Apple Store in Brussel die waarschijnlijk in de komende maanden open zal gaan.

Normaal gesproken kost AirPano Travel Book trouwens € 2,99, de app is te vinden via deze link in de iOS App Store.

De Apple Store is nu in de site ingebouwd

021

Je kan het makkelijk over het hoofd zien, maar als je naar Apple site gaat zal je de link naar de Store bovenin niet meer vinden. Het maakt daarbij niet uit welke versie je neemt, dus zowel op Apple.com, de Nederlandse of de Belgische site, overal is die link verdwenen.

In plaats daarvan zie je nu op iedere plek waar je iets kunt kopen rechtsboven een blauw knopje met "Bestel"staan, zoals je in de schermafbeelding hieronder kan zien.


(klik op het plaatje voor een grotere versie)

De Apple Store is dus geen aparte afdeling meer, maar direct geïntegreerd in de huidige site van Apple, zoals je eigenlijk ook van Apple zou verwachten. Het lijkt er ook op dat dit het einde is van WebObjects, veel van de URL's zijn in ieder geval een stuk simpeler geworden.

Apple gebruikt die blauwe knopjes trouwens ook meteen om ons subtiel te beïnvloeden. Zo hebben de Mac, de iPhone en de iPad een knopje met alleen "Bestel", terwijl er bij de Apple Watch op de Nederlandse site in datzelfde knopje de tekst "Bestel nu" staat.

Een iPhone-event op 9 september?

001

Volgens John Paczkowski van de site BuzzFeed zal Apple in de week van 7 september een event gaan houden, waarbij de iPhone centraal zal staan, waarschijnlijk zal dat op woensdag 9 september zijn. Meer daarover is hier te lezen.

De verwachting is dat we daar de snellere iPhone 6s en 6s Plus zullen gaan zien, en dat die een scherm met Force Touch zullen krijgen, een verbeterde camera en waarschijnlijk een snellere en energiezuinigere chip voor de draadloze communicatie.

Mogelijk zouden we daar ook de nieuwe iPads te zien gaan krijgen, met een kleine kans dat daar ook de 12.9-inch 'iPad Pro' mogelijk zijn eerste opwachting gaat maken. Maar dat laatste is nog helemaal niet zeker. Daarbij hield Apple tot nu toe aparte events voor de iPhone en de iPad, het lijkt eerder voor de hand te liggen om meer dan minder aandacht aan de iPad te besteden nu de verkopen daarvan de afgelopen tijd teruglopen.

Als laatste krijgen we dan misschien ook de nieuwe Apple TV te zien. Deze vierde generatie zou volgens eerder geruchten tijdens de keynote van de WWDC 2015 onthuld moeten worden, maar zou toen vertraging hebben opgelopen.

Die nieuwe Apple TV zou een nieuwe buitenkant krijgen, waarschijnlijk nog wat minder hoog, een nieuwe A8 system-on-a-chip, een systeemupdate met Siri en een sterk verbeterende afstandsbediening, onder andere met een touch pad. En, misschien wel het allerbelangrijkste: een App Store voor de Apple TV. Dat laatst zou betekenen dat er veel meer mogelijk zou kunnen worden met een Apple TV.

Veiligheids-journalist en Apple-hater verlaat Android, stapt over naar iPhone

010

Lorenzo Franceschi-Bicchierai is degene die bij de site Motherboard alles verslaat over veiligheid, en hij is een verklaarde hater van de dingen die Apple maakt sinds zijn tienerjaren.

De reden die hij daarvoor geeft is dat hij nooit hield van de manier waarop Apple hem software door de strot probeerde te duwen (bijvoorbeeld iTunes), de manier waarop Apple van alles wil controleren en de overdreven hysterie van de 'Apple-fanboys'.


I've been antagonistic with Apple products ever since I was a teenager, when Apple used to try to shove its apps down my throat (cough iTunes cough) whenever I just wanted to watch a movie trailer on Quicktime. I never liked Apple's walled garden and "we-control-everything" approach, and I particularly disliked Apple fanboys' dumb "oh my god there's a new iThing coming out" reverence and hysteria.


Des te opvallender dat hij nu in dit artikel, met de passende titel "Goodbye Android", laat weten dat hij zijn Android telefoon inruilt voor een iPhone.


So when the original iPhone came out a few years ago, I swore in multiple heated discussions with friends and strangers that I'd never buy an iPhone. Since then, I've only owned Android phones. First a few HTC ones, now a Sony phone.

Well, I'm sick of it. And I'm ready to go to the dark side.


De reden waarom maakt hij glashelder duidelijk, want hij is het zat dat hij met een Android telefoon vaak eindeloos moet wachten op veiligheidsupdates, die soms zelf helemaal niet komen.


Google still has very little control over software updates, and Android users are basically at the mercy of their carriers and phone manufacturers when it comes to getting updates or new operating system versions. For example, it took Sony more than six months to push Android 5.0 Lollipop to its new line of Xperia Z phones, despite the fact that it had promised for a much shorter turnaround after Lollipop was released by Google. Just for comparison’s sake, when Apple released iOS 8 in September of last year, it immediately became available for all iPhone users, even those with an 2011 iPhone 4S.

As security expert Cem Paya put it, that was a conscious decision Google made when it created Android. Paya called it a Faustian deal: "cede control over Android, get market-share against iPhone." Basically, Google was happy to let carriers put their bloatware on their Android phones in exchange to having a chance to fight Apple in the mobile market. The tradeoff was giving carriers and manufacturers control over their Android releases, leaving Google unable to centrally push out operating system updates.


Met andere woorden, Google heeft om zo snel mogelijk een groot marktaandeel te krijgen er zo'n zooitje van gemaakt dat het steeds vaker onveilig is om een Android telefoon te gebruiken. Zeker voor zaken waarbij veiligheid belangrijk is, bijvoorbeeld bankieren op je telefoon.