Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Albelli Fotoboeken: prettige software

016

In april vorig jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat Albelli Fotoboeken tegenwoordig ook serieus aan de weg timmert wat betreft klanten die een Mac hebben en nu dan ook een OS X versie van hun software hebben. Omdat ik al vaak bij stagiaires erg goed uitziende fotoboeken van Albelli voorbij had zien komen was ik nieuwsgierig geworden naar zowel de kwaliteit van de software als het eindproduct.

MacFreak bekijkt een Android tablet

008

Een redacteur van MacFreak vragen om een Android Honeycomb tablet te testen, is natuurlijk net zo iets als een slager vragen een oordeel uit te spreken over het vegetarische vleessurrogaat in de supermarkt. Maar toch, toen het aanbood binnenkwam op de redactie van MacFreak was de verleiding om eens uitgebreid kennis te maken me 'de andere kant' dermate groot, dat we uiteraard volmondig 'ja' zeiden. En zo gebeurde het dat, dankzij de welwillende samenwerking met CoolBlue uit Rotterdam, op een goede ochtend de postbode aanbelde met een pakketje.

MacFreak review: Apple iPad

016

We hebben de iPad de afgelopen dag stevig aan de tand gevoeld. Lees hier onze bevindingen. We hebben ons bij deze bespreking beperkt tot de vraag: hoe bevalt de iPad bij het dagelijks gebruik, dus geen uitgebreide technische verhandelingen of uitpakvideo's of foto's van ons, deze zijn er al genoeg te vinden op internet. En om maar met de deur in huis te vallen: De reactie van sommige critici bij de introductie was: "Is dat het nou? Het is gewoon een grote iPod touch." Ze hebben geen gelijk. Het is andersom: de iPod touch is een kleine (en daardoor veel beperktere) uitgave van de iPad.

De machtige muis wordt magisch

015

Apple's Mighty Mouse heeft een turbulent en controversieel leven achter de rug. De 360º knop was een goed idee, maar bleek in de praktijk erg gevoelig voor vervuiling, wat dit knaagdier meer vijanden dan vrienden opleverde. Zeker voor mensen die behept zijn met een vettige huid, was het geen onverdeeld genoegen om periodiek de muis in te moeten ruilen, schoon te maken of uit arren moede maar bij het vuilnis te zetten. Apple heeft lang gewacht met een opvolger, maar die is er dan nu: de Magic Mouse. MacFreak heeft de muis nu geruime tijd aan de tand kunnen voelen en we doen hier verslag van onze bevindingen.

De iBend: de dunste iPod houder

008

Kijk je graag films op je iPod of iPhone, maar je hebt nog geen houder of vindt de huidige houders niet echt makkelijk om mee op reis te nemen? Dan is de iBend misschien wel een oplossing voor jou. De iBend is een superdunne houder voor onder andere je iPod of iPhone. De iBend is niet dikker als één milimeter en weegt minder als één gram. De iBend is gemaakt van vinyl waardoor deze erg flexibel is. De iPod of iPhone kan in de horizontale positie in de iBend geplaatst worden voor het bekijken van films of videos. De iBend is in zijn standaard vorm een plat stukje vinyl in de vorm van een snor.