Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De machtige muis wordt magisch

015


Apple's Mighty Mouse heeft een turbulent en controversieel leven achter de rug. De 360º knop was een goed idee, maar bleek in de praktijk erg gevoelig voor vervuiling, wat dit knaagdier meer vijanden dan vrienden opleverde. Zeker voor mensen die behept zijn met een vettige huid, was het geen onverdeeld genoegen om periodiek de muis in te moeten ruilen, schoon te maken of uit arren moede maar bij het vuilnis te zetten.

Apple heeft lang gewacht met een opvolger, maar die is er dan nu: de Magic Mouse. MacFreak heeft de muis nu geruime tijd aan de tand kunnen voelen en we doen hier verslag van onze bevindingen.

Het grote verschil met de Mighty Mouse is de totale afwezigheid van zichtbare knoppen. Fysiek is er nog maar één knop aanwezig en dat is de muis zelf, die net als zijn voorganger een duidelijke klik geeft wanneer hij ingedrukt wordt. De rest van de functionaliteit zit in het aanraakgevoelig oppervlak van de muis, daarover straks meer.

Allereerst: de Magic Mouse is er alleen in een Bluetooth uitvoering. Wie een muis met staart wil is nog steeds aangewezen op de Mighty Mouse. We zullen daarom hier de Magic Mouse dan ook vergelijken met zijn Bluetooth voorganger.

Fysiek heeft de nieuwe muis dezelfde afmetingen in de lengte en de breedte, hij is alleen een stuk lager. En dat is voor sommigen fijn, voor anderen weer niet. Omdat de ergonomie van een muis erg persoonlijk gebonden is en afhangt van vorm en grootte van de hand, zullen wij er hier geen waardeoordeel over geven. Feit is wel dat hij voor mij en mijn huisgenoten prettiger te hanteren is dan de draadloze Mighty Mouse.

Dat heeft mede te maken met het gewicht. 'Schoon aan de haak', dus zonder batterijen, weegt de oude muis 84 gram, de nieuwe weegt, dankzij het feit dat hij grotendeels van aluminium is, nog maar 59 gram. Dat maakt de Magic Mouse met twee batterijen (die Apple meelevert bij aankoop) net zo zwaar als de Mighty Mouse met één batterij.

Volgende pagina (2/3) - De functionaliteit