https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht waarin stevig geïnvesteerd is door de afdeling voor de special effects, waarmee duidelijk gemaakt wordt hoezeer een iPhone X je naar een andere wereld kan verplaatsen.

De game die je de hoofdpersoon ziet spelen is Vainglory 5V5, maar dat heeft er op het scherm van de iPhone X nog nooit zo goed uitgezien. Naast de nadruk op de kracht van de A11 Bionic processor in de iPhone X brengt de commercial ook het multitasking goed in beeld, niet alleen doordat er meldingen binnenkomen tijdens de game, ook kan hij ondertussen snel even boodschappen beantwoorden.


De game [url=https://itunes.apple.com/nl/app/vainglory/id67146...
26 juli 2018 - 05:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Een week geleden kon je hier lezen dat YouTuber Dave Lee had ontdekt dat de nieuwe MacBook Pro met de duurste Core i9 processor de beloofde snelheid niet haalde en erg snel te warm werd.

De vraag was of dit te maken had met het fysieke ontwerp van de MacBook Pro, of dat het om een fout in de software ging. Inmiddels kunnen we met zekerheid zeggen dat het probleem in de software zat. Want Apple heeft ondertussen een update uitgebracht, en die blijkt het probleem helemaal ...
25 juli 2018 - 08:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
De afgelopen jaren waren er altijd wel een paar analisten te vinden die van mening waren dat Apple goedkopere modellen moest uitbrengen om te kunnen overleven en de concurrentie met Android vol te kunnen houden.

Dat de analisten met die mening weinig van het bedrijf in Cupertino begrepen hebben werd nog eens overduidelijk toen Apple precies het tegenovergestelde deed: met de iPhone X bracht het de duurste smartphone in grote oplage tot nu toe uit. En het verhaal daarna is bekend, de iPhone X is overduidelijk een schot in de roos gebleken.

[img]https://i1.wp....
24 juli 2018 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon.jpg
Tot nu toe laten browsers zien als een website beveiligd is met HyperText Transfer Protocol Secure, waarvoor we normaal gesproken allemaal de afkorting https gebruiken, een slotje zien in de bovenbalk.

In een poging om het web weer iets veiliger te maken gaan browsers nu waarschuwen als een website niet met https beveiligd is, Google's Chrome browser gaat dat als eerste doen in versie 68 (komt later vandaag uit). Maar let op, https hoeft helemaal geen garantie te zijn dat de site ook echt goed beveiligd is, zoals in de video hieronder te zien is....
24 juli 2018 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sygic-icoon.jpg
Hoewel Apple's Kaarten-app of Google Maps vaak prima voldoen, zijn er ook genoeg momenten wanneer je graag een navigatie-app zou willen hebben waarin je ook offline kaarten kan gebruiken. Bijvoorbeeld op een plek waar je voor de data moet betalen, of op plaatsen waar geen bereik is.

Dat was één van de redenen waarom het nieuws in april van dit jaar dat Navigon is gestopt met het ontwikkelen van hun navigatie-app veel van ons niet erg blij maakte. Maar er zijn nog steeds andere apps die offline kaarten hebben, waarvan Sygic inmiddels een...
24 juli 2018 - 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Sinds Apple in oktober van 2007 OS X 10.5 Leopard uitbracht met daarin Time Machine hebben we kunnen zien dat het maken van backups min of meer standaard is geworden, onder andere omdat Apple het zo ontzettend makkelijk heeft gemaakt.

Dat maken  van een backup wordt nog een stuk belangrijker als je een MacBook Pro 2018 hebt. Want waar de twee voorgaande modellen nog een aansluiting hadden waarmee bij een complete crash de data vaak nog van de SSD gered kon worden door medewerkers van Apple, is die aansluiting op de nieuwe modellen met Touch Bar helemaal verdwenen.

[url=http:///modules/news/images/zArt.App...
23 juli 2018 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google kreeg recent een recordboete van de Europese Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager van maar liefst 4,34 miljard euro. Daaraan was ook nog een mogelijke dwangsom verbonden van 5 procent van de omzet van Google's moederbedrijf Alphabet.

Google wordt hier onder andere zo hard aangepakt omdat Android open source is, en Google de regels van de open source wereld met voeten treedt. Want zelf ontwikkelen wordt afgestraft, ook als dat op[ basis van open source is. Dat probleem zou opgelost kunnen worden als Google over een paar jaar het besturingssysteem waar binnenshuis aan gewerkt wordt in gebruik zou gaan nemen. Die binn...
23 juli 2018 - 12:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
De afgelopen tijd is de populaire cross-platform berichten-app WhatsApp een aantal keren negatief in het nieuws gekomen omdat het gebruikt werd om berichten door te sturen naar grote aantallen mensen.

Dat gebeurde vooral in India en dat bleek soms erg vervelende gevolgen te hebben, en dat is dan heel netjes uitgedrukt. Zo werden er bijvoorbeeld meer dan 12 mensen gelyncht doordat op WhatsApp het gerucht de ronde deed dat zij kinderen ontvoerd zouden hebben, terwijl daar in meerdere gevallen geen sprake van was. WhatsApple heeft inmiddels paginagrote advertenties in India geplaatst tegen dit soort Fake News.

[url...
23 juli 2018 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
De jaarlijkse iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) zijn op de site van de organisatie daarvan bekend gemaakt en gepubliceerd. En er zitten weer juweeltjes bij de foto's, die allemaal gemaakt zijn met een iPhone of iPad, zoals in de regels van deze competitie te lezen is.

De winnaars zijn gekozen uit inzendingen van duizenden verschillende mensen uit 140 verschillende landen. Dat is te zien bij de hoofdprijzen, de daar gelauwerde fotografen komen dit keer uit Bangladesh, Zwitserland, China en Myanmar. Hieronder de foto die de Grand Prize won voor fotograaf van het jaar, en daarna de eerste, tweede en derde prijs in die categorie. Wil je alle prijswinnaars zien...
20 juli 2018 - 13:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Leapp-logo-icoon.jpg
Ongeveer anderhalve maand geleden kon je hier op MacFreak lezen dat Leapp, de winkelketen voor onder andere tweedehands Macs, failliet was. Daardoor leek het er op dat de 170 werknemers de klos waren, en de klanten naar hun garantie zouden kunnen fluiten.

Maar inmiddels is er goed nieuws: Leapp maakt een doorstart, wat in eerste instantie vooral goed nieuws is voor een gedeelte van de werknemers en de Nederlandse klanten, want bestaande garanties worden overgenomen. Daarbij worden 14 van de 24 winkels doorgezet, waarbij alle Nederlandse win...
20 juli 2018 - 12:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KeyboardSpaceGreyCloseUp-icoon.jpg
Toen ze bij iFixit eerder deze week de nieuwe MacBook Pro helemaal uit elkaar haalden beloofden ze het al, omdat het toetsenbord vernieuwd is en daar problemen mee waren gingen ze dat ook helemaal uit elkaar peuteren.

Terwijl dat inmiddels gebeurd is kwam er via de Franstalige site MacGeneration het nieuws naar buiten dat Apple naar buiten weliswaar alleen maar communiceert dat het nieuwe toetsenbord stiller is, maar intern wel duidelijk maakt dat het toegevoegde membraan w...
20 juli 2018 - 11:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages-2017-icoon.jpg
Tijdens het Apple evenement voor onderwijs in maart kondigde Apple een aantal mooie vernieuwingen aan voor iWork. Deze kwamen hier al aan bod in dit nieuwsbericht, maar daarin waren niet veel details te vinden.

Er zijn in die updates veel kleine vernieuwingen aangebracht, maar ook een aantal compleet nieuwe functies. Hieronder vertel ik je wat er precies nieuw is bijgekomen in alledrie de programma's uit de iWork suite, dus zowel Numbers, Pages als Keynote.

[img]https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/04/iWork...
20 juli 2018 - 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Blackmagic-eGPU-Apple-icoon.jpg
Terwijl zo'n beetje alle aandacht uitging naar de nieuwe 13 en 15-inch modellen MacBook Pro bracht Apple vorige week nog meer uit. Daarbij zat onder andere de externe videokaart (eGPU) die Apple samen met Blackmagic ontwikkeld heeft bij.

In deze Blackmagic eGPU vind je een Radeon Pro 580 videokaart met 8GB VRAM, dat is dezelfde videokaart als die te vinden is in de high-end iMac die in 2017 werd uitgebracht. Je kan de Blackmagic eGPU verbinden met iedere Mac met Thunderbolt 3, dat zijn onder andere de MacBook Pro modellen van 2016 en de iMacs uit 2017.

[url=https://images.blackmagicdesign.com/images/products/blackmagicegpu/...
19 juli 2018 - 10:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
In iOS 11.4.1 implementeerde Apple voor het eerst de zogenaamde USB Restricted Mode, die door de gebruiker trouwens nog wel uit te zetten is. Maar als je binnen een uur na het laatste gebruik bijvoorbeeld een USB adapter aan het iDevice bevestigde bleek deze modus te omzeilen.

Daartegen heeft Apple nu een simpele oplossing bedacht, in de vierde beta-versie van iOS 12 zal je voor ieder USB-device altijd je wachtwoord in moeten voeren voordat je het kan gebruiken als je het met de Lightning-aansluiting verbindt. Het gaat nog om een beta-versie, het is dus mogelijk dat Apple dit in de finale versie niet doorv...
19 juli 2018 - 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016-13Inch-icoon.jpg
Apple's nieuwe MacBook Pro modellen met Touch Bar hebben onder andere True Tone technologie, waardoor de witbalans automatisch afgestemd wordt op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld ziet. 

Deze technologie is ook te gebruiken met externe schermen, op dit moment met Apple's eigen Thunderbolt Display (met Apple's Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter), het LG UltraFine 5K Display en met het LG UltraFine 4K Display. Die laatste twee verkoopt Apple zelf sinds ze in Cupertino gestopt zijn met het maken van eigen beeldschermen.

[url=https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/macbookpro/macos-macbook-pro-s...
19 juli 2018 - 08:33
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 218