https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Begin jaren negentig werd er in opdracht van Apple door Adidas een kleine serie Apple sneakers gemaakt, speciaal voor de eigen medewerkers. Het waren klassieke lage leren witte sneakers, met “Apple” op de zijkant en met het regenbooglogo zowel op de zijkant als op de lip.

Kennelijk is deze sneaker niet vergeten, want deze heeft voor inspiratie gezorgd voor Salehe Bembury, Head Designer of Sneakers bij het Italiaanse modemerk Versace. Want die laat op Instagram sneakers zien met “Versace” op de zijkant en geen Apple-logo, maar wel een logo met een regenboog. De sneaker die hij laat zien lijkt een bijna exacte kopie, zoals je hieronder kan zien.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
15 januari 2019 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Op het internet zijn inmiddels op veel plekken verhalen te vinden van mensen die problemen hebben met MacBook Pro modellen die door Apple gemaakt zijn vanaf 2016. Daarbij zou er één probleem zijn dat al deze verenigt: de flexkabel die het moederbord met het scherm verbindt.

Er is inmiddels een website naar aanleiding van deze problemen met de display flex cable opgestart, waar dit probleem “Flexgate” is gedoopt. Een tijdje geleden is er op change.org ook een petitie hierover opgestart om Apple zover te krijgen om hier een apart programma voor op t...
15 januari 2019 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Trash-icoon.jpg
Alsnog de beste wensen! Het nieuwe jaar is alweer een tijdje geleden begonnen. Zo’n jaarwisseling brengt voor veel van ons altijd wat extra taken met zich mee. De laatste BTW aangifte van het jaar, het opmaken van de jaarrekening of de voorraad inventariseren bijvoorbeeld.

Ook digitaal is het handig om één en ander af te sluiten en/of met een schone lei te beginnen. In dit artikel geef ik je tips om het oude jaar digitaal af te sluiten en met een opgeruimde Mac het nieuwe jaar in te gaan.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/01/NewYear.png


Controleer of maak een nieuwe back-up...
14 januari 2019 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Apple heeft een prima reputatie binnen de tech-wereld wat betreft aankondigen. Want het gebeurt zelden of nooit dat Apple een aangekondigd iets te laat uitbrengt. En aan het aankondigen van dingen die er nooit komen - ook wel vaporware genoemd - maakt Apple zich eigenlijk nooit schuldig.

Maar er is één geval waar het er op leek dat Apple iets niet kon waarmaken, de AirPower. Deze mat voor contactloos opladen kondigde Apple al vorig jaar aan tijdens de presentatie van de iPhone X, maar sindsdien is er weinig meer van vernomen. Een tijd leek het er op dat ze de AirPower binnen Apple helemaal hadden opgegeven, maar in iOS 12 bleek er nog wel degelijk code voor te zijn opgenomen.
[url=https://www.macfreak....
14 januari 2019 - 12:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Als je serieus werk doet op een iDevice, dan ben je waarschijnlijk erg blij met Apple’s gratis Opdrachten-app (Shortcuts). Want nu steeds meer apps dat ondersteunen wordt het steeds makkelijker om in iOS dingen te automatiseren en je bij ingewikkelde taken veel uit handen genomen wordt.

Dat is inmiddels ook het geval als je Adobe Lightroom CC gebruikt, want deze apps bieden nu ook ondersteuning voor de opdrachten-app (in het meervoud, want er zijn aparte apps voor de iPhone en iPad). Dat is trouwens ook het enige wat er in versie 4.1.1 veranderd is, als je op andere aanpassingen of functies zit te wachten zal je op een volgende update moeten ...
14 januari 2019 - 12:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon-2.jpg
De beslissing van Apple om aan de nieuwe iPad Pro modellen een USB-C poort toe te voegen zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld het aansluiten van Micro SD en SD kaartjes, USB-A, HDMI en geluidsapparatuur met een 3,5 millimeter audio jack.

HyperDrive levert al deze aansluitingen, terwijl je er ook nog een USB-C aansluiting bij krijgt. Want de USB-C aansluiting van de iPad Pro zelf wordt natuurlijk door deze HyperDrive hub ingenomen, en die heb je ook nodig om die met het lichtnet te verbinden. Volgens de makers is dit de eerste USB-C hub voor de iPad Pro 2018, het lijkt er op dat dit inderdaad klopt.


Als je interesse hebt en niet al te vee...
13 januari 2019 - 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Dat Apple ervoor gezorgd heeft dat mobiele telefonie compleet veranderd is staat als een paal boven water. Voor 2007 waren smartphones onhandige dingen, sinds het uitkomen van de iPhone is dat compleet veranderd. En volgens John Sculley gaat Apple hetzelfde voor de gezondheidszorg doen.

Mocht je John Sculley niet kennen, hij was van 1977 tot 1983 CEO van Pepsi. Nadat Steve Jobs hem de vraag stelde “Do you want to sell sugar water for the rest of your life, or do you want to come with me and change the world?’ werd John Sculley CEO van Apple, en was dat van 8 april 1983 tot 15 oktober 1993.

[html]
11 januari 2019 - 15:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/vlc.png
VLC is de app die zo’n beetje alles af kan spelen. En niet in de laatste plaats omdat die app ook nog eens gratis is, is die al heel erg lang een erg populaire optie. Ook hier op het forum van MacFreak zien we deze dan ook vaak aangeraden worden als speler als andere apps het af laten weten.

De teller voor het aantal downloads van deze app staat inmiddels al bijna op maar liefst 3 miljard, later vandaag op de CES wordt verwacht dat die mijlpaal bereikt zal worden. Hieronder zie je een foto van de teller die op de CES bijhoudt wanneer dit moment is aangebroken. Die teller slaat niet voor niets op mobiele apparate...
11 januari 2019 - 12:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CES-logo-icoon.jpg
Deze week vindt de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas plaats. Hier worden door de grote tech-bedrijven jaarlijks nieuwe, spraakmakende accessoires en gadgets gelanceerd. Omdat Apple haar eigen evenementen organiseert is ze nooit overheersend aanwezig op de beurs zelf.

Wel hing er deze week een groot billboard vlakbij de CES met daarop “What happens on your iPhone, stays on your iPhone”. Ze willen duidelijk hun stempel drukken als het om privacy gaat. Daarnaast heeft Apple zeker een vinger in de pap als het gaat om wat fabrikanten van Apple accessoires presenteren. De nadruk zal dit jaar liggen op Homekit en haar mogelijkheden.

...
11 januari 2019 - 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Toen Apple in 2003 voor het eerst  iTunes voor Windows beschikbaar maakte deed Steve Jobs de daarna beroemd geworden uitspraak dat Apple daarmee Windows-gebruikers eigenlijk een glas ijswater in de hel gaf (“It's like giving a glass of ice water to somebody in hell”).

Ruim vijftien jaar vooruit in de tijd en Apple deelt weer glazen ijswater uit in de hel:  Samsung TV’s krijgen een iTunes Movies & TV app, terwijl Vizio en LG TV’s ondersteuning krijgen voor AirPlay 2 en HomeKit. Op het eerste gezicht zou dat een reden kunnen lijken waarmee Apple zelf de Apple TV overbodig maakt, maar voor iedereen die ook maar enig belang hecht aan privacy is dat nog steeds de veel betere optie.

https://twitter.com/reckless/s...
10 januari 2019 - 15:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Recent kwam Apple met een open brief aan investeerders waarin eerdere verwachtingen naar beneden werden bijgesteld. Dat dit komt doordat de markt voor smartphones over zijn piek lijkt werd kort daarna duidelijk toen Samsung liet weten dat de omzet voor dit kwartaal waarschijnlijk 29 procent lager zal zijn.

Voor Tim Cook tijd om uitgebreid tekst en uitleg te geven, en dat heeft hij inmiddels gedaan in een interview met Jim Cramer van CNNB’s programma Mad Money. ...
10 januari 2019 - 11:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-iPhone-Xs-Xr-lineup.jpg
Er is genoeg Applenieuws om over te schrijven, nieuwe gebogen iPads, een verloren rechtszaak tegen Qualcomm of Facebook die weer gegevens beschikbaar stelde aan derden. Maar nee, dit soort nieuws is niet waar ik het over wil hebben. We gaan eens kijken naar nieuwe appeltjes voor in je kerstsok.

De andere nieuwsberichten zijn best aardig om over te schrijven maar het is alleen maar negatief nieuws als je er goed naar gaat k...
20 december 2018 - 22:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Logo-AmericanFlag.jpg
Als je denkt dat Cupertino de enige plaats is waar het bedrijf in de VS z'n grote locaties heeft zitten: helaas, er zijn meer vakantiebestemmingen. Kennelijk nog niet genoeg, uit recente plannen blijkt dat Apple in Austin, Texas, een nieuwe campus gaat bouwen waar zo'n 5.000 medewerkers hun plekje krijgen.

De campus die Apple van plan is te gaan bouwen is een aanvulling op de huidige campus in Austin. De huidige locatie biedt plaats aan 6.000 medewerkers. Dit is nu al de grootste Apple-campus naast Cupertino. De nieuwe campus start met 5.000 werkplekken en is uitbreidbaar tot 15.000. Wanneer al deze plaatsen ingevuld worden is Apple de grootste werkgever in Austin.

[img]https://www.apple.com/news...
15 december 2018 - 13:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Hier op MacFreak zijn ze al een aantal keer voorbij gekomen: verhalen over gevallen waar de Apple Watch een leven bleek te redden. Die komen steeds vaker voor, het gaat dus allang niet meer over uitzonderingen, vaak gaat het om gevallen die zonder Apple Watch heel anders afgelopen zouden zijn.

Apple heeft nu de verhalen van een aantal mensen die hun leven mede aan de Apple Watch te danken hebben bij elkaar in beeld gebracht. In de eerste video gaat het over het verhaal van een surfer die met zijn Apple Watch hulp kon inroepen, een moeder die na een auto-ongeluk hetzelfde deed, een man wiens Apple Watch hem waarschuwde over zijn erg hoge hartslag en de vader die vertelt hoe zijn zoon hetzelfde overkwam.

...
7 december 2018 - 15:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Waarschijnlijk hebben we het allemaal wel eens meegemaakt: je kiest er op een iDevice voor om een update te installeren, waarna je die eigenlijk weer wilt stoppen. Dat komt waarschijnlijk vooral voor als die update net uit is, want dan wil de download daarvan nog wel eens erg lang duren.

Gelukkig is er een niet erg moeilijke manier om zo’n update te stoppen, hieronder kan je op een iPhone zien hoe dat kan. Als de update al bezig is open je daarvoor het bedieningspaneel (Control Center) en activeer daar de Vliegtuigmodus. Hieronder zie je links de download, daarna het activeren van de Vliegtuigmodus, waarna je rechtsboven kan zien dat die actief is en de download dan ook niet verder zal gaan (meer over het bedieningspaneel [url...
7 december 2018 - 15:29
Pagina: Vorige 1 [2] 3 4 5 ... 243 Volgende