https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
De Verenigde Staten is het land van de iDevices, nergens zie je meer mensen met een iPhone, vaak zijn Android telefoons de uitzondering. Het is dan ook niet zo vreemd dat we juist daar de eerste grote stappen zien op medisch gebied waarbij iDevices gebruikt worden.

De combinatie van een iPhone met een Apple Watch wordt daar al in veel medische studies gebruikt, daarbij is net een nieuwe studie met bijbehorend programma bijgekomen. In dit geval gaat het om een combinatie van een medische studie van patiënten waarvan een knie of heup vervangen moet worden. Doordat deze studie is opgezet met een compleet programma om de patient te helpen wordt het in de marketing ervan vooral voor de patiënt gecommuniceerd, zoals hi...
16 oktober 2018 - 16:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jonathan_Ive_Frontaal.jpg
Sinds het overlijden van Steve Jobs zijn er twee mensen over die bij Apple werken waarvan hun vertrek waarschijnlijk onmiddellijk een effect zou hebben op de aandelenkoers: de opvolger van Steve Jobs en huidige CEO Tim Cook en Jonathan Ive, Apple’s Chief Design Officer.

Wired Magazine hield afgelopen maandag een event om te vieren dat het inmiddels 25 jaar bestaat, en daar werd Jonathan Ive op toneel geïnterviewd door Anna Wintour van het modeblad Vogue. Zij vroeg hem onder andere of hij denkt dat hij nog eens 25 jaar bij Apple zal bijven werken, of dat het tijd is om van zijn vrije tijd op zijn boot te gaan genieten. Zijn antwoord is dat hij nog steeds heel erg veel ziet dat er moet gebeuren, dat hij met een...
16 oktober 2018 - 13:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Jeugdvrienden Paul Allen en Bill Gates stonden in 1975 aan de wieg van Microsoft, ze wilden graag na hun studie hun eigen bedrijf runnen. Daarvoor hadden ze dat in 1972 al geprobeerd met hun eerste bedrijf, Traf-O-Data, dat simpele computers verkocht om verkeers-data vast te leggen.

Nadat Paul Allen in het magazine Popular Electronics een artikel had gelezen over de Altair 8800 microcomputer stelde hij voor dat ze een interpreter in BASIC daarvoor zou gaan schrijven. Omdat ze zelf geen Altair 8800 hadden maakte hij een simulator, terwijl Bill Gates het werk in BASIC voor de Altair deed. Bij een eerste demo bleek het allemaal prima te werken en het bedrijf achter de Altair besloot het te distribueren. Na e...
16 oktober 2018 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PhotoshopCC2017-icoon.jpg
Een paar maanden geleden kon je in het nieuws hier op MacFreak al lezen dat Adobe bezig was om een volledige versie van Photoshop naar de iPad te gaan brengen. Een versie waarin alles van de desktop mogelijk moet zijn en die komend jaar op de markt moet gaan komen.

Het zal uiteindelijk niet alleen om een volledige versie gaan, de code die onder de motorkap gebruikt wordt voor de versie op de Mac en die op de iPad zal exact dezelfde zijn. Je kan met deze versie op een iPad dan ook PSD-bestanden openen, en doorgaan met het werk dat je op de desktop begon, of andersom. Hieronder de promo-video voor d...
16 oktober 2018 - 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Apple plaatst al een tijd zogenaamde How to-video’s op hun YouTube kanaal, filmpjes waarin in heel erg korte tijd één handeling kort maar krachtig wordt uitgelegd. En dat kort mag je letterlijk nemen, want de ‘langste’ filmpjes in deze serie duren ongeveer 30 seconden.

In deze series zijn er nu weer twee filmpjes door Apple op hun kanaal gepubliceerd. In beide zien we natuurlijk de nieuwe Apple Watch 4, maar ze gaan op voor alle Apple Watch modellen waar watch OS 4 of hoger op staat. Ze gelden dus ook voor de allereerste Apple Watch, vaak de Serie 0 genoemd wordt omdat Apple de aanduiding ’Series’ pas later ging gebruiken en toen vreemd genoeg de tweede generatie de Series 1 doopte.

https://www.youtube...
15 oktober 2018 - 13:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple’s standpunt over versleuteling is al een tijd overduidelijk: achterdeuren werken niet en versleuteling moet niet verzwakt, maar juist steeds verder versterkt worden in het gevecht tegen kwaadwillenden. Aan de andere kant staan de mensen die vinden dat dit criminelen en terroristen in de kaart speelt.

De strijd tussen deze twee speelt zich op dit moment af in Australië, een wetsvoorstel voor een nieuwe wet daar zou mogelijk een enorme verzwakking voor versleuteling betekenen, terwijl de opstellers van de wet juist zeggen dat dit helemaal de bedoeling niet is. Dat laatste lijkt in dit geval de essentie van het probleem, de tekst van het wetsvoorstel is te breed en niet specifiek genoeg, waardoor er erg veel ruimte ...
15 oktober 2018 - 12:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrBlauw-icoon.jpg
Vanaf komende vrijdag (19 oktober) zal de iPhone Xr eindelijk te bestellen zijn en een week later (26 oktober) kan je ook bij een Apple Store naar binnen lopen om er ter plekke een aan te schaffen, en dan waarschijnlijk ook bij de meeste andere Apple-winkels.

In het Nederlandse persbericht voor dit model stond bij de voetnoten helemaal onderaan een nogal cryptische zin: “Door Apple ontworpen accessoires voor iPhone Xr zijn verkrijgbaar vanaf €45.” Cryptisch, want wat zijn die accessoires die door Apple ontworpen zijn? Waarvan bij Apple kennelijk de prijs al was vastgesteld. Het antwoord komt van de Canadese Twitter-gebruiker...
15 oktober 2018 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Langzaam maar zeker begint Apple meer van de eigen A-processors te gebruiken in Macs, bijvoorbeeld in de MacBook Pro met Touch Bar en de iMac Pro. In de eerste specifiek voor die Touch Bar, op de tweede vooral om de data daarop een stuk beter te beveiligen.

De speculaties dat Apple op een gegeven moment Intel processors in Macs zal gaan vervangen voor hun eigen A-processors houden dan ook aan. Niet voor niets, want die zijn niet alleen een stuk energiezuiniger, ze presteren ook nog eens een stuk beter dan de concurrentie en halen ondertussen de processors van Intel in. In de video hieronder kan je zien met...
15 oktober 2018 - 10:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon.jpg
De afgelopen tijd zijn er al een aantal geruchten voorbij gekomen over nieuwe iPad Pro modellen, die zouden net zoals de nieuwe iPhones veel smallere randen gaan krijgen, Face ID, waarschijnlijk een magnetische aansluiting voor een nieuwe Apple Pencil en nog meer.

Dat deze nieuwe iPad Pro modellen voor de deur staan is nog een stuk waarschijnlijker geworden door modelnummers die Apple heeft laten vastleggen bij het Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT). Die nummers zijn A1876, A1980 en A1993 en ze zijn allemaal geregistreerd op 26 september van dit jaar. Daarbij is ook nog een Bluetooth-apparaat met modelnummer A2051 bij he...
12 oktober 2018 - 15:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DialogSemiconductor-icoon.jpg
Anderhalf jaar geleden waren er na het nieuws dat Apple zelf zijn videochips ging maken voor iDevices geruchten dat Apple ook de maker van de chips voor power management Dialog Semiconductor aan de kant zou gaan zetten, waardoor de koers daarvan kelderde.

Maar die geruchten blijken ongegrond, want Apple heeft inmiddels een deal met Dialog Semi gesloten waarmee maar liefst 600 miljoen gemoeid is. Een gedeelte daarvan is voor licenties voor technologieën van dat bedrijf, er zullen een aantal ‘assets’ van Dialog Semi naar Apple gaan en er is voor...
12 oktober 2018 - 14:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
De zoekmachine DuckDuckGo ging op vijfentwintig september 2008 van start, en bestaat inmiddels dus iets meer dan tien jaar. Iets minder dan zes jaar later (18 september 2014) voegde Apple deze zoekmachine als optie in de instellingen van Safari toe, in november van dat jaar volgde Firefox.

Vanaf het begin is DuckDuckGo trouw gebleven aan de principes waarmee deze zoekmachine werd opgestart. Dat betekent dat er geen profielen van de gebruikers worden opgebouwd, dat alle gebruikers dezelfde zoekresultaten te zien krijgen en de nadruk ligt nog altijd op kwalitatief hoogwaardige zoekresultaten, in plaats van zoveel mogelijk. Dat heeft duidelijk een positief resultaat, zoals je in de tweet hieronder kan zien.

...
12 oktober 2018 - 13:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/timemachine_logo.png
Het zal je maar gebeuren: een Mac valt opeens uit of de server start niet meer op. Je kunt hierdoor niet aan het werk of loopt het risico data te verliezen of als het voor je werk is zelfs een opdracht kwijt te raken. Veel mensen blijken keer op keer nooit te hebben nagedacht over dit soort worst-case-senario’s.

Logisch, het is ook helemaal niet leuk om mee bezig te zijn. Zorgen voor goede apparatuur, een back-up en beveiliging is een goed begin, maar ook daarna is het verstandig om je Mac goed te blijven onderhouden. Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is voor jou vertel ik je in het volgende artikel.

[img]https...
12 oktober 2018 - 12:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Eén van de dingen die Apple grondig heeft aangepakt in macOS 10.14 Mojave is de Finder, waarin je nu bijvoorbeeld makkelijk afbeeldingen kan roteren of markeren zonder dat  je daar een programma voor hoeft te openen. Meer details daarover kan je hier vinden.

Ook het maken van schermafbeeldingen is daarbij uitgebreid, naast Command-Shift-3 om het hele scherm vast te leggen en Command-Shift-4 voor een gedeelte daarvan hebben we nu met Command-Shift-5 nog een heleboel opties op het scherm. Met die laatste toetsencombinatie wordt eigenlijk een app met de toepasselijke naam Schermafbeelding opgestart, een app die trouwens niet uit te zetten is met Command-Q, daarvoor moet...
12 oktober 2018 - 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro_Nehalem.jpg
Zodra er een nieuwe versie van een besturingssysteem uitkomt wordt er al aan de eerste update gewerkt. Want er zijn eigenlijk altijd bugs op te lossen, en als een allereerste versie net op grote schaal is uitgebracht komen er natuurlijk altijd nog meer problemen en probleempjes naar boven.

In die beta-versies worden vaak verrassingen gevonden, en dit keer zit daar goed nieuws bij voor alle bezitters van het model Mac Pro dat door Apple werd uitgebracht in juni 2012, de Mac Pro 5,1. Want als je daarin snelle opslag als NVMe aan de ingebouwde PCIe bus wilde aansluiten dan moest je daar een aparte driver voor installeren. Maar met de derde Developer Preview van macOS...
11 oktober 2018 - 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TV-app-icoon.jpg
De afgelopen tijd is er een gestage stroom aan nieuws vanuit Hollywood over alle films en TV series waar Apple plannen voor heeft en die het aan het ontwikkelen is. Maar wat Apple daarmee van plan is weet tot nu toe niemand, en zelfs managers van Netflix speculeren er inmiddels openlijk over.

Niemand? Alex Sherman van CNBC lijkt er wel meer van te weten, volgens hem gaat Apple de eigen content gratis aanbieden en zou dat gecombineerd gaan worden met de mogelijkheid om ook andere kanalen te kunnen bekijken tegen betaling, zoals bijvoorbeeld ABC en HBO. Dit alles zou gaan gebeuren in Apple’s eigen ...
11 oktober 2018 - 11:16
Pagina: Vorige 1 [2] 3 4 5 ... 231 Volgende