https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMyFriends-icoon.png
Als er bij Apple beslist wordt dat iets extra aandacht nodig heeft of verdient dan wordt daar een zogenaamde mini-site voor gemaakt: een pagina die eigenlijk een kleine website op zichzelf is.

Eén van die dingen is de constatering dat ook steeds meer kinderen verslaafd aan het raken zijn aan hun smartphones, en de roep aan het adres van Apple om daar meer aan te doen, denk bijvoorbeeld aan de recente demonstratie door studenten van de Stanford University over dit onderwerp. Waarschijnlijk dat we op de WWDC 2018 daar meer over gaan horen, vooral voor iOS is de verwachting...
15 maart 2018 - 13:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-2018.jpg
Eén ding dat Apple altijd graag doet is zoveel mogelijk dingen binnenshuis houden, onder andere om ons zoveel mogelijk te verrassen. Maar dat geldt ook voor ruzies en relletjes, die komen maar zelden naar buiten.

De enige keer dat dit in de recente historie tot nu toe gebeurde was na het vertrek van Scott Forstall, waarna onder andere bekend werd dat Apple’s Chief Design Officer Jonathan Ive hem niet kon luchten of zien, en vaak vertrok als hij in een ruimte was. Inmiddels kunnen we daar een tweede ruzie aan toevoegen, en die gaat over iets wat belangrijk is voor Apple: Siri.Het begint met [url=https://ww...
15 maart 2018 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Pro-2017-icoon.jpg
De iMac Pro is uit sinds eind afgelopen jaar, en Apple wil natuurlijk laten zien wat er allemaal mogelijk is met de rekenkracht van "The most powerful Mac" ooit.

Dat gebeurt in dit geval door het laten zien van korte digitale animatie-films gemaakt door zes verschillende regisseurs en studio's, die laatste zijn Buck en ManvsMachine. Daarbij zijn ook Behind the Scenes-video's uitgebracht, waardoor we ook kunnen zien hoe deze films gemaakt werden en hoe de iMac Pro daarbij gebruikt werd.

We starten met de trailer die Apple hiervoor heeft uitgebracht, daarna zijn steeds de korte film zelf en de Behind the Scenes-video te zien.

https://www.you...
15 maart 2018 - 10:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De Franse minister van financiën Bruno Le Maire heeft vandaag op de Franse RTL radio aangekondigd dat de Franse regering Apple en Google voor het gerecht wil slepen voor "commercieel misbruik".

Daarbij zou het vooral start-ups willen beschermen die het extra moeilijk zouden hebben door de tarieven die Apple en Google vragen, respectievelijk in de App Store en in de Google Play store. Deze minister heeft al vaker laten weten dat hij de macht van met name Apple, Google en Facebook verder aan banden wil leggen, kennelijk is dit één van de tactieken in ie strijd.Voor iedereen die het Frans machtig is, het...
14 maart 2018 - 18:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple houdt op deze pagina bij welke banken Apple Pay ondersteunen, en daar staat sinds kort ook de Nederlandse Bunq bank bij.

Hoewel dit een Nederlandse bank is, is die ondersteuning voor Apple Pay op dit moment jammer genoeg niet voor ons bedoeld, maar voor Italië, waar Bunq ook actief is. Naar aanleiding daarvan heeft zustersite iCulture gebeld met iemand van Bunq. En die ontkende niet dat er plannen waren om Apple Pay binnenkort naar Nederland te brengen. In tegendeel, wat er wel gezegd werd is eerder olie op het vuur:<...
14 maart 2018 - 17:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Amazon_Logo_Nieuw.jpg
Heb je in de afgelopen tijd een AmazonBasics portable power bank, een externe batterij om andere devices mee op te kunnen laden, gekocht? Dan is het beslist de moeite om contact met Amazon op te nemen en die niet meer te gebruiken, maar meteen terug te sturen.

Want Amazon heeft een terugroepactie gestart omdat deze externe batterijen niet alleen vlam kunnen vatten door een chemische reactie, je zou je ook kunnen verbranden doordat er chemische stoffen uitlekken. Het gaat hierbij om de AmazonBasics portable power bank met het produkt ID nummer B000LRK8EVO op de achterkant.


...
14 maart 2018 - 17:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Eergisteren verscheen er een update van het programma Calendar 2 in de Mac App Store. Maar al snel bleek dat deze gebruikers hiermee ook de cryptomunt Monero konden 'minen'.

Het 'minen' van cryptomunten kost heel erg veel energie, zoveel dat het nu al een serieus probleem is wat in de nabije toekomst alleen maar verder toe zal nemen. Ook hier bleek al snel dat het je Mac enorm hard liet werken met hard blazende ven...
14 maart 2018 - 10:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/YouTubeLogo.png
Vorig jaar voegde YouTube een donkere modus toe voor de desktop, dat had ongetwijfeld te maken met Google's plannen om het YouTube platform steeds meer als een betaalde videoservice te gebruiken.

Inmiddels is het bedrijf bezig om langzaam maar zeker een update voor iOS uit te rollen met diezelfde modus. In de video hieronder kan je niet alleen zien hoe dat er uitziet, maar ook hoe je dat zelf kan activeren. Let op, dit werkt natuurlijk alleen maar als je de meest recente versie van YouTube op jouw iDevice hebt staan.


...
14 maart 2018 - 09:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2018-icoon.jpg
We hadden al een paar weken op onze kalender van 4 tot en met 8 juni Apple's World Wide Developer Conference (WWDC) 2018 met een vraagteken staan, inmiddels hebben we die vraagtekens weggehaald.

Want vanaf nu is het officieel: de WWDC dit jaar wordt gehouden van 4 tot en met 8 juni, en het zal weer plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose in de Amerikaanse staat Californië. Als je er bij wilt zijn, de registratie is nu al open voor iedereen, maar de tickets worden willekeurig verdeeld onder iedereen die zich registreert. Daarbij k...
13 maart 2018 - 18:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/News-icoon.jpg
Er zijn meerdere manieren om voordelig digitale magazines te lezen en je er op te abonneren. Als je dat in Nederland wilt doen dan kan dat bijvoorbeeld via Tijdschrift.nl en in België via Tijdschriftenwinkel.be.

In Noord Amerika is Texture een vergelijkbare service, daar kan je ongelimiteerd magazines lezen. De eerste zeven maanden gratis, daarna voor iets minder dan 10 dollar per maand ($ 9,99). Het is deze service die Apple nu heeft overgenomen, zoals in [url=https://www.apple.com/newsroom/2018/03/apple-to-acquire-digital-magazine-service-texture/?img...
13 maart 2018 - 15:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Apple vraagt veel voor de computers die het verkoopt, dus als gebruiker mag je er veel van verlangen. Dat geldt natuurlijk vooral voor de betrouwbaarheid, en hoe is dat beter te meten dan door te kijken hoe het scoort bij een reparatiebedrijf.

Als zo'n bedrijf bijhoudt hoeveel er gebeld wordt en hoeveel hulp en reparaties er nodig zijn voor alle modellen, dan is daar een goed beeld uit te halen van de betrouwbaarheid van een merk. Beter dan anekdotische ervaringen die op een forum te lezen zijn, ook omdat een forum nu eenmaal een plek is waar mensen met vragen en problemen komen. Daarom kijken we naar de [url=https://www.prnewswire.com/news-releases/samsung-close-behi...
13 maart 2018 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Het is de afgelopen tijd al vaker geopperd door tech- en media-bloggers, met al het geld wat Apple in kas heeft zou het een media-bedrijf als Netflix of Disney kunnen overnemen.

Maar op de South by Southwest (SXSW) conferentie liet Apple's Senior Vice President of Internet Software en Services Eddy Cue er geen twijfel over bestaan dat Apple hier geen interesse in heeft, het bedrijf wil zijn eigen content maken. Apple wil volgens Cue helemaal de focus niet leggen op kwantiteit. Het wil liever minder produceren, maar dan wel altijd met de nadr...
13 maart 2018 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Smartphone-verslaving is een item dat op het moment hot is. Studenten aan de Stanford University maakten bij een recente demonstratie duidelijk dat het aan Apple is om daar wat aan te doen, al was het maar omdat andere partijen Apple vaak volgen.

Maar hoe zit het voor jouzelf, hoe belangrijk is de smartphone voor jou geworden, zijn wij er zelf er misschien inmiddels ook al verslaafd aan geraakt? Met die vraag maakte het team van NOS op 3 een website waar je veel hierover te weten kan komen, en ook kan testen in welke groep jouw smartphone-gedrag geplaatst kan worden....
13 maart 2018 - 09:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Het beschermen van onze devices tegen de invloed van de elementen is iets waar alle fabrikanten mee bezig zijn. Zo zijn iPhones de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds beter bestand geworden tegen water en stof.

Dat gaat verder dan alleen de devices, in deze patentaanvraag kunnen we zien dat Apple ook bezig is met het verbeteren van de connectors. In dit geval gaat het om een aangepaste Lightning-connector, die voor een erg goed afgesloten verbinding kan zorgen.

[img]https://www.macfreak.nl/mo...
12 maart 2018 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Apple's MFi logo zorgt ervoor dat je in één oogopslag weet of iets voldoet aan de officiële specificaties van Cupertino, wat min of meer de garantie moet geven dat het goed zal werken met jouw iDevice.

Tot nu toe stond op het logo dat voor dit programma gebruikt wordt "Made for" met daarachter iPod, iPhone en iPad, netjes in de volgorde waarin die op de markt zijn gekomen, met bijbehorende icoontjes van de devices waar het om ging. Hieronder dat huidige MFi logo, dat over drie maanden voor nieuwe devices niet meer gebruikt kan worden.

[img...
12 maart 2018 - 12:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Volgens een nieuw gerucht zou Apple later dit jaar een goedkopere 13,3-inch MacBook uit gaan brengen, met een resolutie die dicht bij de MacBook Pro ligt, maar met een prijs dicht bij die van de MacBook Air.

Daar moet wel meteen een kanttekening bij, want dit gerucht is afkomstig van DigiTimes. Die publicatie is behoorlijk betrouwbaar zodra devices in productie zijn, maar voor de wat verdere toekomst over het algemeen wat minder.Het Koreaanse LG zou beginnen met het maken van a-Si panelen met een resolutie 2.560...
12 maart 2018 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Zoals al eerder aangekondigd, gaan MacFreak en PixelFreaks samenspannen om je regelmatig uit te nodigen voor interessante bijeenkomsten. De eerste datum daarvoor is inmiddels geprikt: donderdag 12 april vanaf 1 uur 's middags. Het vindt ook plaats op een toepasselijke locatie: het gebouw van Adobe Benelux in Amsterdam.

Het thema van deze middag is:
Nieuwe tandjes, nieuwe bandjesWat is er zoal nieuw in Adobe CC 2018 ?

Natuurlijk kun je alle vernieuwingen aan het Adobe-front ook keurig nalezen op de 'What’s New'-pagina’s van Adobe, maar het is veel aangenamer om de krenten uit de pap ...
9 maart 2018 - 22:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Toen Apple de nieuwe programmeertaal Swift in 2014 introduceerde bleek al snel dat het veel aandacht kreeg van ontwikkelaars, en door het open source maken van Swift leek Apple de toekomst ervan veilig te stellen.

Inmiddels kunnen we met een gerust hart zeggen dat Swift een succes aan het worden is, want het staat nu al op de tiende plaats op de ranglijst van RedMonk. Die tiende plaats is trouwens een gedeelde met Objective-C, grappig genoeg precies die programmeertaal waar Swift graag, waar mogelijk, de moderne opvolger en vervanger van wil zijn.

https://www.youtube.com...
9 maart 2018 - 15:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon.jpg
Apple maakt gebruik van een aantal toeleveranciers voor de Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL) arrays, de sensoren die gebruikt worden om een gezicht in 3D te scannen voor Face ID.

Dat zit op dit moment al in de iPhone X, maar er doen veel geruchten de ronde dat later dit jaar andere iDevices het ook zullen krijgen, bijvoorbeeld de iPad Pro. De gisteren door Finisar gepresenteerde kwartaalcijfers lijken dat te bevestigen.

https://www.youtube...
9 maart 2018 - 12:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Als er iets speelt op je iDevice en het scherm is vergrendeld, dan krijg je een standaard-venster te zien. Daarin kan je onder andere wat er afspeelt pauzeren en het volume aanpassen.

Dat daar veel meer mee mogelijk is laat de prachtige en inspirerende concept-video hieronder zien, waarvan je hoopt dat er bij Apple ook naar gekeken wordt. Zelfs Coverflow maakt hierin een comeback, terwijl het visueel helemaal niet uit de toon valt, in tegendeel.Mocht Apple ooit met zoiets komen, dan is het alleen wel te hopen dat ze het mee pulseren van de achtergrond op de beat van de muziek achterwege laten. Of anders ...
9 maart 2018 - 10:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Begin deze week bracht Apple een nieuwe commercial uit voor de HomePod van de succesvolle regisseur Spike Jonze, op muziek van Anderson .Paak. Van die laatste sponsort Apple nu een concert, als je er snel bij bent kan je misschien nog een gratis kaartje bemachtigen.

Het concert vindt plaats op 13 maart, dat is dus al komende dinsdag. Als je er een kaartje voor wilt hebben dan moet je naar deze pagina van Ticketmaster, je krijgt er maximaal twee per persoon. Het concert wordt weliswaar door Apple...
9 maart 2018 - 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Als we één ding zeker weten van Apple, dan is het wel dat technieken die eerst in één device worden geïntroduceerd vaak later in andere devices te zien zijn. Logisch, het komt voort uit dezelfde visie en het helpt ook bij het betaalbaar houden van dure nieuwe technieken.

Dat er meerdere geruchten zijn dat Face ID van de iPhone X ook zijn opwachting gaat maken in de iPad lijkt dan ook voor de hand te liggen, zeker als het om de iPad Pro gaat. Jun Zhang, analist van Rosenblatt, denkt in ieder geval dat dit zo zal zijn. Hij verwacht een iPad Pro met Face ID en scher...
8 maart 2018 - 15:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Onder Tim Cook als Apple's CEO kwam er niet alleen veel meer openheid, ook op het gebied van de rechten van werknemers en het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu werden grote stappen gezet.

De voortgang van dat proces is jaarlijks te lezen in Apple's eigen Progress Reports, waarvan er nu een nieuwe versie is uitgebracht: het 2018 Progress Report (10,1 MB PDF) voor Supplier Responsibility. Dat is opgedeeld in drie hoofdstukken: People, Planet en Progress. Heb je geen zin om die hele PDF te lezen, op deze pagina[/...
8 maart 2018 - 15:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Workflow-app-icoon.jpg
Iets minder dan een jaar geleden nam Apple Workflow over, een app die onder de kenners heel erg populair was en is. Want met deze app kan je in heel erg korte tijd op jouw iDevices gecompliceerde handelingen uitvoeren zonder veel moeite.

De vraag was toen vooral wat Apple met deze app ging doen, de enige geruststelling die we hadden was dat die niet meteen uit de App Store verdween. Inmiddels kunnen we met een gerust hart zeggen dat Workflow gewoon in de App Store beschikbaar blijft, want Apple blijft er updates voor uitbrengen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
8 maart 2018 - 11:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
De staat Californië is in zijn eentje de zesde economie van de wereld, wetgeving die in die staat wordt aangenomen wordt dan ook zeer serieus genomen.

Het is op dit moment nog niet zover, maar California Assembly-lid Susan Talamantes Eggman zal binnenkort een wet gaan indienen die consumenten een "Right to Repair" wil garanderen. Dat betekent dat het mogelijk moet zijn om zelf te kiezen waar je jouw device wilt repareren. En h...
8 maart 2018 - 10:34
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 114