https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Touch ID is een ontzettend makkelijke manier om je iDevice te ontgrendelen, je hoeft alleen maar even de vinger of duim die je eerder geregistreerd hebt op je Home-knop te leggen en je hebt meteen toegang.

Maar als je jouw Mac graag beveiligt tegen nieuwsgierige ogen, dan zal je steeds weer je wachtwoord moeten invullen. Want Touch ID is nog steeds de grote afwezige op de Mac.

Voorlopig is één van de beste oplossingen voor deze situatie waarschijnlijk MacID, een betaalde app voor iOS (die samenwerkt met de gratis app voor de Mac) waarmee je jouw Mac kan ontgrendelen vanaf je iDevice of je Apple Watch, en dat kan zelfs automatisch.

In de video hieronder kan je zien hoe het werkt.

[youtube]https://www.yo...
29 oktober 2015 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
De manier waarop Apple de dingen doet was onder Steve Jobs expres een mysterie. Steve wilde dat de dingen die uit Apple kwamen vooraf niet al uitlekten, want hij wilde ons tijdens presentaties altijd maximaal verrassen.

Sinds Tim Cook CEO is geworden doet iedereen binnen Apple nog steeds zijn best om nieuwe producten een verrassing te laten zijn, maar tegelijkertijd is er een openheid gekomen die we nog niet eerder bij Apple hebben gezien.

Eén van de dingen waarin we dat zien is dat Apple's Senior Vice President van Worldwide Marketing Phil Schiller voor het eerst ook is begonnen met het geven van interviews. De eerste keer dat hij dat deed was met Daring Fireball's John G...
30 oktober 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple wacht meestal een week tot tien dagen voordat ze stoppen met het zogenaamde signeren van oudere versies van iOS, nadat een update is uitgekomen.

Dat signeren is belangrijk, want zodra Apple dat niet meer doet dan kunnen wij niet meer terug naar een oudere versie. Je kan die dan downloaden en proberen op je iDevice te zetten, maar als iTunes dan contact opneemt met de servers van Apple zal je een foutmelding krijgen.

Het is inmiddels ruim een week geleden dat iOS 9.1 uitkwam, en ondertussen is het inderdaad zover: Apple is gestopt met het signeren van iOS 9.0.2 en als je nu iOS 9.1 op je iDevice hebt staan dan zit je daar dus aan vast.

Mocht je dit niet pret...
30 oktober 2015 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De nieuwe Apple TV (vierde generatie) komt eraan, hij is nu al bij meerdere winkels te bestellen en in de online Apple Store is hij ook te koop, maar daar wordt wel gemeld dat het tussen drie en vijf werkdagen zal duren voordat je hem binnen hebt.

Maar voor iedereen die graag precies wil weten wat deze versie van de Apple TV allemaal kan, en ook de meningen van de reviewers erover wil weten, zijn er nu al de reviews. Hieronder alle reviews die nu al online te vinden zijn, jammer genoeg zijn een aantal video's in Flash-formaat.

Als er later nog meer reviews gepubliceerd worden zullen die aan dit nieuwsbericht toeg...
29 oktober 2015 - 11:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
De iPad Pro komt er aan, en alles wat er tot nu toe uitgelekt is ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Maar de grote vraag is of er snel genoeg apps zullen zijn, want het succes van deze nieuwe iPad is daar natuurlijk vooral van afhankelijk.

Daarbij is het voor de iPad Pro natuurlijk vooral interessant om te zien wat de makers van professionele apps gaan doen, want dat "Pro" in de naam van de iPad Pro staat er natuurlijk niet voor niets.

Daarom is het goed om te zien dat Adobe zijn Photoshop Mix app al een update heeft gegeven, en inderdaad, daar zien we inderdaad ondersteuning voor de i...
30 oktober 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Een paar jaar geleden was Apple nog een relatief kleine speler op de Chinese markt, en CEO Tim Cook maakte toen al duidelijk dat deze afzetmarkt voor Apple steeds belangrijker zou gaan worden. Visionaire woorden, want inmiddels is China niet alleen één van de grote afzetmarkten voor Apple, maar blijft het ook nog steeds een enorme groeimarkt.

Dat zien we ook terug in dit onderzoek van Counterpoint Research. Daarbij wordt naar veel datapoints in de supply- en retail-keten gekeken, en de resultaten zijn erg positief voor Apple.

Want het bedrijf komt voor het eerst op d...
27 oktober 2015 - 15:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nintendo_logo.jpg
Nintendo hield eerder vandaag in Tokyo een conferentie voor investeerders. Afgelopen woensdag had de CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, gezegd dat er op deze conferentie meer verteld zou worden over Nintendo's eerste game voor smartphones, waarna er geruchten gingen dat er vandaag een nieuwe game uit zou komen.

Dat was een beetje voorbarig, want tijdens deze conferentie ging het inderdaad over de nieuwe aanpak, maar voordat de eerste game uit zal komen zullen we nog even moeten wachten tot voorjaar 2016.

De game die dan uitkomt heet "Miitomo", en de avatars die Nintendo onder andere populair heeft gemaakt met de Wii zullen in deze game ook een belangrijke plaats innemen. De interactie tussen de avatars zou een c...
29 oktober 2015 - 12:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IBM_logo.jpg
Van afgelopen dinsdag tot gisteren (13 tot en 15 oktober) was de JAMF Nation User Conference (JNUC) gehouden in Minneapolis in de VS, meer over deze conferentie voor Apple IT administrators is te lezen op deze blogpagina.

Daar kwamen ook mensen van IBM aan het woord. Niet vreemd, want inmiddels niet alleen een belangrijke zakelijke partner voor Apple, maar ook een bedrijf waar in hoog tempo steeds meer Macs gebruikt worden, zoals je al eerder kon lezen in dit nieuwsbericht op MacFreak.

Die uitrol van Macs bij IBM gaat snel, er komen er iedere week 1.900 bij. In totaal zijn er nu al 130.000 App...
16 oktober 2015 - 11:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Apple heeft als budget voor de Research & Development (R&D) ongeveer drie procent van de netto verkopen gereserveerd. Dat betekent dat dit budget snel stijgt, want Apple's verkopen stijgen nu eenmaal ook nog steeds hard de afgelopen tijd.

En dus zijn de uitgaven voor R&D de afgelopen jaren ook met ongeveer 30 procent gestegen, en staan die inmiddels op maar liefst 8,1 miljard dollar.

R&D uitgaven zijn natuurlijk erg belangrijk voor Apple. Het bedrijf kan nu eenmaal niet alleen maar doorborduren op de bestaande producten, het is aan zijn stand verplicht om eens in de paar jaar met iets nieuws te komen.

In de afgelopen periode hebben we daar al het een en ander van gezien, bijvoorbeeld de nieuwe 12-inch Re...
29 oktober 2015 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Vorige maand tijdens het Special Event werd hij al aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover: de Apple TV 4 is nu te koop in de online Apple Store (en natuurlijk ook in de Belgische Store).

Apple biedt daarbij nu voor het eerst twee modellen aan, die zijn op alle gebieden gelijk, alleen de interne opslag verschilt. Er is een model met 32 GB voor 179 euro, en voor 229 euro heb je het model met 64 GB aan boord.

Voor veel mensen zal het waarschijnlijk niet erg duidelijk zijn welke van die twee ze nodig zullen hebben, gelukkig komt Apple ons daarbij te hulp. Onder de link "Hoeveel opslagcapaciteit heb ...
26 oktober 2015 - 22:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
In de afgelopen jaren heeft Apple keer op keer duidelijk gemaakt dat veiligheid en privacy centraal staan voor het bedrijf bij het maken van hun software. Het beleid van Apple hierover is te lezen op deze pagina, die gelukkig in duidelijke taal geschreven is.

Ondertussen is er in de VS een discussie gaande hierover, en met enige regelmaat komen daar nogal boude beweringen aan te pas. Zo suggereerde FBI directeur James B. Comey dat Apple bloed aan de handen zou kunnen krijgen en politiechef John J. Escalante voorspelde al dat iPhones [url=http://uk....
2 oktober 2015 - 14:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Hoewel er onder andere door de iWork suite van Apple vast wat minder gebruikers van Microsoft Office zullen zijn, is het voor de meesten van ons toch nog steeds een must om te hebben: Microsoft Office. Al was het alleen maar omdat je vaak een pakket nodig hebt wat een nagenoeg perfecte uitwisseling heeft met Microsoft Office voor Windows.

Voor iedereen die reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe versie van Microsoft Office, de vorige is tenslotte alweer vijf jaar oud, is er nu goed nieuws, want vanaf vandaag is Microsoft Office 2016 voor de Mac uit.Hieronder het p...
9 juli 2015 - 20:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Na afloop van de conference call over een afgesloten kwartaal is er na afloop ook altijd een moment om vragen te stellen, en vaak komen dan interessante dingen voorbij.

Zo ook dit keer, want Apple's CEO Tim Cook vertelde dat van de mensen die in het afgelopen kwartaal een iPhone kochten, maar liefst 30 procent daarvoor Android gebruikte. Dat is het hoogste percentage dat Apple tot nu toe heeft gemeten, het bedrijf is drie jaar geleden begonnen met dit bij te houden.

Het is niet bekend of dit de reden is dat Apple recent de Stap over op iOS in de Google Play Store zette, of dat die app juist geholpen heeft met dit percentage zo hoog te krijgen. Waarschi...
28 oktober 2015 - 17:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht, dit keer is het de "Hey Siri" functie die centraal staat, en het is comedian Bill Hader die we zien terwijl hij Siri vraagt zijn ongelezen mailtjes voor te lezen.

Daarbij worden de bekende spam-mailtjes van Nigeriaanse prinsen gebruikt om de boel in de maling te nemen. Het is te hopen dat iedereen begrijpt dat het hier om een grap gaat. Want met dat soort mailtjes is echt niets te verdienen en alleen maar geld te verliezen, misschien dat we hier over een tijdje in de VS nog een rechtszaak over zullen gaan zien?"Hey Siri" werkt trouwens ...
28 oktober 2015 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Apple presenteerde gisteren de cijfers over het vierde kwartaal 2015 van hun gebroken boekjaar. Omdat het bedrijf almaar verder blijft groeien is het iedere keer weer de vraag of het zal lukken om hun eigen eerdere records weer te verbreken, maar dat is ook deze keer weer gelukt.

Vijf jaar geleden was Steve Jobs nog onder de indruk dat Apple meer dan 50 miljard dollar per jaar omzet had, inmiddels genereert Apple dat bedrag in één kwartaal.

Want de omzet over het afgelopen kwartaal bedroeg maar liefst 51,5 miljard dollar. Daarover werd 11,1 miljard dollar winst gemaak...
28 oktober 2015 - 10:01
Pagina: Vorige 1 ... 183 184 185 [186] 187 188 189 ... 225 Volgende