https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Sinds OS X 10.9/Mavericks heeft Apple de gekleurde Tags ingevoerd. Het voordeel daarvan is dat je er meerdere kan combineren, maar er zit ook een nadeel aan. Want waar je vroeger een folder met een Label in zijn geheel een kleur kon geven, zijn de Tags veel subtieler. Zo subtiel dat veel mensen ze niet eens meer zien.

Een oplossing voor dit probleem is om het hele icoon va een folder een kleur te geven, en dat kan op meerdere manieren.

De simpelste is waarschijnlijk met een app, en dan zijn zowel Foldery als Folderol aanraders....
24 augustus 2015 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De nieuwe iPhone modellen komen er aan, en dus lekt er aan alle kanten van alles en wordt er ook van alles ontdekt.

Zo zag analyse-bedrijf Fiksu in hun logs van de afgelopen maand twee nieuwe iPhone modellen langskomen: de iPhone8,1 en iPhone8,2. Omdat de iPhone 6 als identifier iPhone7,1 heeft en de iPhone 6 Plus iPhone7,2 zit het er dik in dat het hier om de iPhone 6s en de 6s Plus gaat.

De afgelopen week kwamen er steeds meer geruchten voorbij dat Apple op 9 september ...
12 augustus 2015 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Google maakt op het web reclame voor Chrome met onder andere de belofte van snelheid, maar op de Mac is het meestal niet de snelste browser. Het tegendeel is vaak eerder waar, het is nogal een geheugenslurper, en als je op een batterij surft dan is het al helemaal geen aanrader.

Maar als je Google's browser graag gebruikt dan is er hoop, want achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. En met resultaat, want bij The Nest Web kunnen we lezen dat de komende versie...
21 augustus 2015 - 12:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft een reparatieprogramma opgestart voor een klein percentage van de iPhone 6 Plus modellen waarvan de camera wazige foto's maakt. De officiële naam voor dit reparatieprogramma is "iSight Camera Replacement Program for iPhone 6 Plus" en het is te vinden op deze pagina.

Als je niet zeker weet of jij problemen hebt met de camera in jouw iPhone 6 Plus, op diezelfde pagina kan je het serienummer van jouw iPhone invullen en zo zien of die onder dit reparatieprogramma valt. Het serienummer van jouw iPhone vind je in Instellingen > Algemeen > Info.

Mocht de tekst op je iPhone zo groot ...
22 augustus 2015 - 11:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Iedereen associeert de zin "One More Thing" meteen met Apple en Steve Jobs, hij maakte die zin onsterfelijk door het beste of de leukste bonus vaak tot het eind van de presentatie te bewaren. De zin is zo bekend, dat de andere grootste Nederlandse Apple-website er zelfs naar vernoemd is.

Maar Apple maakt niet alleen maar computers, of eigenlijk, de computers van Apple zijn in steeds meer verschillende vormen te vinden. Want eigenlijk zijn iPhones en Apple Watches natuurlijk ook gewoon nog steeds computers.

Maar als je op een ander veld gaat bewegen dan voelen de spelers zich daar mogelijk bedreigd, en de reactie daarop kan i...
20 augustus 2015 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Je kan het makkelijk over het hoofd zien, maar als je naar Apple site gaat zal je de link naar de Store bovenin niet meer vinden. Het maakt daarbij niet uit welke versie je neemt, dus zowel op Apple.com, de Nederlandse of de Belgische site, overal is die link verdwenen.

In plaats daarvan zie je nu op iedere plek waar je iets kunt kopen rechtsboven een blauw knopje met "Bestel"staan, zoals je in de schermafbeelding hieronder kan zien.

[img]http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt...
10 augustus 2015 - 17:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Samsung zag de bui al hangen, Apple ging een smartwatch maken en dus wilden zij de designers uit Cupertino voor zijn. Maar wat moet je voor design kiezen als je geen voorbeeld hebt? Dan breng je er gewoon een heleboel verschillende snel achter elkaar uit, met een beetje mazzel zit er eentje bij die wel wat voorstelt.

Maar dan komt Apple met de Apple Watch, en dan realiseer je dat je er helemaal naast zat met jouw aanpak. Niet getreurd, snel zorgen dat jouw smartwatch op die van Apple lijkt, dat was tenslotte bij de smartphones ook een aanpak die geen windeieren heeft gelegd.

Maar je kan die natuurlijk niet helemaal hetzelfde maken, dus die nieuwe smartwatch maken we...
20 augustus 2015 - 11:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Er doen al een hele tijd geruchten over de iPad Pro de ronde, daar kon je bijvoorbeeld al meer over lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak. Maar nu is voor het eerst bewijs gevonden dat er ook echt een grotere iPad bestaat.

Het is het analyse-bedrijf Appsee die het in hun logs voorbij zag komen: een iPad met typenummer iPad6,8 en een resolutie van 2.048 bij 2.732 pixels. De huidige iPad Air heeft als typenummers iPad5,3 (Wi-Fi model) en iPad5,4 (het model met GSM) een een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

Kennelijk is dit model inmiddels...
20 augustus 2015 - 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De nieuwe iPhone-commercial heeft nog steeds de tagline "If it's not an iPhone. It's not an iPhone", en dat gaat dit keer inderdaad voor de volle honderd procent op. Want deze nieuwe commercial zet Apple Pay in de schijnwerpers, en het klopt als een bus dat dit alleen maar beschikbaar is op een iPhone.

En passent komt er nog een interessant feit voorbij, Apple Pay zou inmiddels al beschikbaar zijn in meer dan een miljoen winkels. Een erg groot aantal, zeker als je meeneemt dat Apple Pay nog niet eens een jaar oud is (het werd aangekondigd op 9 september vorig jaar).

Jammer genoeg is het hier nog niet zover, Apple is op dit moment hard bezig met Apple Pay ...
21 augustus 2015 - 11:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay2012-icoon.jpg
Je bent een kattenliefhebber en je zit met je handen in het haar. Want jouw kat mag natuurlijk niet aan jouw MacBook Pro zitten, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk dat jouw kat ook van een echte MacBook kan genieten.

Geen probleem, want de oplossing is er inmiddels. Want met de Cat Scratch Laptop kan jouw kat ook genieten van een mooie desktop, een eigen muis en tegelijkertijd zijn nagels scherpen op het 'toetsenbord'.

Let wel o...
20 augustus 2015 - 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Een kleine twee weken geleden kon je op MacFreak al lezen dat Intel in juni Thunderbolt 3 zou gaan presenteren. Nu is het zover, en Thunderbolt blijft zijn snelheden verdubbelen. Waar de eerste generatie 10 Gbps aankon, verdubbelde dat bij Thunderbolt 2 naar 20 Gbps en Thunderbolt 3 haalt nu inderdaad 40 Gbps.

Maar het grootste nieuws was de connector. Want Intel laat de Mini DisplayPort connector die eerder voor deze technologie gebruikt werd vallen, en Thunderbolt 3 zal dezelfde connector gebruiken als USB-C!

Dat zorgt ervoor dat Intel trots meldt dat Thunderbolt de...
3 juni 2015 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Het heeft even geduurd voordat Apple koos om de iPhone in meerdere kleuren aan te bieden. Lang waren de enige kleuren zwart en wit, pas bij de iPhone 5s kwam daar de gouden optie bij.

Mogelijk komt daar naast de iPhone 6s en 6s Plus nu binnenkort ook een roze optie bij, dat is in ieder geval precies wat er te zien is op deze Chinese site. Het kan natuurlijk goed dat het hier om imitatie gaat, want daar zijn ze daar in de buurt ook erg goed in.

[...
19 augustus 2015 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De geruchten waren er al, Apple zou voor de nieuwe iPhone het veel sterkere aluminium 7000 gaan gebruiken. Dat aluminium is sterker en lichter, maar is ook duurder om te produceren. Verder heeft het eerder last van oxidatie door het hogere zink-gehalte, waardoor het nodig is om het nog beter te anodiseren (de techniek waarmee de kleur op metaal wordt aangebracht), wat het nog duurder maakt.

Maar Apple heeft kennelijk ervoor gekozen dat voor het komende model...
19 augustus 2015 - 18:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPod-Nano-2015-icoon.jpg
De verkopen van de klassieke modellen van de iPod (dus zonder aanraakscherm) lopen al een tijd lang steeds verder terug. Apple koos er kennelijk op tijd voor om zijn eigen markt te kannibaliseren met de iPhone en de iPod touch.

Maar recent koos Apple nog voor nieuwe kleuren voor de iPod nano en de vraag leek dan ook vooral of dit betekende dat Apple de huidige ...
19 augustus 2015 - 12:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Op veel Mac-sites zie je met enige regelmaat video's voorbij komen gemaakt met drones van de bouw van Apple's nieuwe campus, waardoor te zien is hoever Apple is met de bouw daarvan. Wil je dat soort video's bekijken dan kan je bijvoorbeeld hier kijken.

Maar er is ook een andere manier om de vordering van de bouw daar te bekijken, want Apple houdt het zelf behoorlijk goed bij als Flyover in de eigen Kaarten app. Als je daar kiest voor satelliet en 3D dan kan je zelf voor drone spelen, en over de nieuwe camp...
19 augustus 2015 - 11:17
Pages: 1 ... 183 184 185 [186] 187 188 189 ... 210