https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Het repareren van de Schijfbevoegdheden heeft zelden of nooit zin, maar het is iets wat je nog heel erg vaak tegenkomt als een oplossing. Daarbij is dat vaak als 'baat het niet, dan schaadt het niet', niet voor niets, want het lost zelfden wat op.

Dat is precies de reden dat Apple deze optie in OS X 10.11/El Capitan uit Schijfhulpprogramma heeft verwijderd. Waarschijnlijk kwamen er hulpvragen daarover binnen, terwijl die zelden of nooit zin hadden voor de eindgebruiker.

Maar mocht je de schijfbevoegdheden op een gegeven moment wel een keer willen repareren, dan is dat gelukkig nog steeds mogelijk. Daarvoor moet je in een account met beheerders-rechten ingelogd zijn, en de code hieronder kopiëren, het programma Terminal opst...
18 januari 2016 - 14:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Drones zijn nog steeds aan hun opmars bezig, en ze worden ook steeds kleiner en goedkoper. Wat zorgen geeft voor iedereen die privacy serieus neemt, want de meesten van ons zitten waarschijnlijk niet te wachten op een drone van de buren die je in jouw tuin of huis aan het filmen is.

Hoe snel deze ontwikkeling gaat is te zien aan de "Skeye Nano Drone with Camera". Want deze mini-drone laadt je in 30 minuten op, en die start meteen te filmen zodra je hem aanzet, en dat gebeurt in 640 x 480 pixels op een 2 GB MicroSD kaart.

Hieronder kan je de Skeye Nano Drone in actie zien.Nu camera-drones zo klein worden, lijkt privacy mogelijk st...
20 januari 2016 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-Mac-icoon.jpg
Apple heeft een update voor iMovie voor de Mac uitgebracht. Bij een versienummer met twee komma's (zoals bij deze 10.1.1 update) gaat het meestal alleen maar om wat verbeteringen in de stabiliteit, maar bij deze update zijn ook een aantal vervelende bugs verholpen.

Zo zijn bijvoorbeeld de problemen met delen op YouTube met gebruikers met meerdere accounts opgelost, en als je fragmenten vanuit Projectmedia naar Bibliotheek had gesleept.

Hieronder alle informatie die Apple bij de update heeft vrijgegeven:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.1.1

  • Er is een probleem verholpen met delen op YouTube dat ertoe kon leiden dat gebruikers met meerdere accounts niet konden inloggen

  • Er
...
20 januari 2016 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
In juli 2011 stond Harald Haas op het podium van TED Talks en hij gaf daar een fascinerende demonstratie van een techniek waarbij niet meer radiogolven gebruikt werden voor draadloze communicatie, maar licht. Omdat deze techniek een doorontwikkeling is van het bestaande Wi-Fi werd deze nieuwe techniek Li-Fi genoemd.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en lijkt het er op dat Li-Fi langzaamaan een serieuze optie aan het worden is. In ieder geval is Apple bezig met hiermee te experimenteren, want dat is te zien in code die gevonden is in iOS en er al sinds versie 9.1 in blijkt te zitten.

Die code werd gevonden door Chase Fromm, en hij maakte dat bekend via 682[/tweet]...
19 januari 2016 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Vanavond heeft Apple de iOS 9.2.1 update uitgebracht, en ook hier (net zoals bij de update voor El Capitan) gaat het om een release MET bugfixes en verbeteringen in de veiligheid, er zijn dus geen nieuwe dingen bijgekomen. Die nieuwe dingen komen er trouwens binnenkort wel aan, maar daarvoor moeten we wachten tot iOS 9.3 uit de beta-fase is.

Ook van deze update zijn er nog geen release notes uit, zodra Apple die publiceert zullen die aan dit nieuwsbericht toegevoegd worden. Maar veel zal het niet zijn, want bij dit soort bugfix releases houdt Apple h...
19 januari 2016 - 22:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Het is vandaag de derde maandag in januari en dat is in de VS Martin Luther King dag, want zijn geboortedag was op 15 januari en op deze manier wordt hij nog ieder jaar herdacht. In de VS is dat trouwens ook een nationale feestdag, en dus een dag dat het overgrote gedeelte van de mensen vrij heeft.

Apple heeft al vaak duidelijk gemaakt dat diversiteit voor het bedrijf erg belangrijk is. En dat wordt niet alleen met de mond beleden, ook heeft Apple in de afgelopen periode al vaak laten zien dat ze niet te beroerd zijn om die politiek ook in eigen huis toe te passen, en geld te geven aan organisaties die zich sterk maken voor gelijke rechten.

Ter gelegenheid van Martin Luther King dag heeft Apple nu een foto en een spreuk v...
18 januari 2016 - 17:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Apple's CarPlay is in de prijzen gevallen, en niet bij de eerste de beste. Want het Amerikaanse Autoblog is populair, het trekt een slordige 2,4 miljoen bezoekers per maand en publicaties als bijvoorbeeld Business Week gebruiken data van Autoblog in hun reportages.

Het lijkt dan ook de moeite waard om even te melden dat Apple's CarPlay in de prijzen is gevallen bij Autoblog, want het won daar de Autoblog Technology of the Year Award 2016. Het was trouwens niet de enige winnaar, de andere was de Model S van Tesla.

De andere technologieën die genomineerd werden in de categorie technology of the year zijn de vol...
19 januari 2016 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple heeft een mail gestuurd aan klanten in Australië en de VS dat vanaf eind deze maand de radiostations in Apple Music met commercials niet langer gratis te beluisteren zijn. Die zouden we voortaan alleen nog maar met een abonnement kunnen horen, maar dan wel helemaal vrij van wat voor reclame dan ook.

Het is nog niet duidelijk waar het hier precies om gaat, maar waarschijnlijk alleen om de radiostations die je ziet als je in iTunes (op de Mac) klikt op Muziek (linksboven) en dan op Radio (midden boven). Deze stations met commercials waren in de lage landen sowieso al niet gratis te beluisteren, dus voor ons verandert er eigenlik helemaal nie...
18 januari 2016 - 12:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Minder dan een maand geleden kon je hier op MacFreak in dit nieuwsbericht al lezen over een game van de bekende en succesvolle game-designer Tim Schafer, dat toen in de aanbieding was. Toen ging het om Broken Age, ook nu is er weer een game van dezelfde game-designer in de aanbieding.

Dit keer gaat het om Grim Fandango Remastered van Double Fine Productions. Deze game komt trouwens alweer uit 1998, toen het voor het eerst voor Windows computers op de markt kwam. Dat betekent ook dat deze game af en toe een beetje gedateerd aan kan voelen. Maar door het erg goede verhaal, mooie sfeer en de uitstekende dialogen ...
18 januari 2016 - 16:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers-Yosemite-icoon.jpg
Je hebt het al vaker kunnen lezen hier op MacFreak, Apple verkoopt steeds meer iPhones en Macs, terwijl het aantal verkochte Windows PC's steeds verder aan het dalen is. Zo kon je hier twee dagen geleden nog lezen dat Apple de enige grote computerfabrikant is die in 2015 groei liet zien.

Horace Dediu, de man van de cijfers van de site Asymco, heeft de al die cijfers 687341742111219713[/tweet]]in een grafiek gezet, en daarin zien we dat Apple inmiddels meer iDevices verkoopt dan alle Windows PC's bij elkaar. Mocht het Apple lukken de verkopen v...
15 januari 2016 - 12:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De game Lifeline van 3 Minute Games kreeg eerder al veel enthousiaste reviews. Zo schreef Time.com bijvoorbeeld "This is the best game on the Apple Watch" en vond boingboing.net het volgende "A surprising iPhone and Apple Watch bestseller is pushing the boundaries of fiction".

Als je die commentaren hierboven leest zou je misschien denken dat het alleen geschikt is voor de Apple Watch, maar dat is niet zo. Als je deze game opstart wordt je meteen gevraagd of je een Apple Watch hebt of niet, als je op "I do not have an Apple Watch" klikt dan kan je het gewoon op ieder iDevice spelen.

In de trailer hieronder krijg je alvast een indruk van hoe Lifeline werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=P81rf...
16 januari 2016 - 13:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iAd-logo.jpg
Toen Steve Jobs Apple's iAd reclameplatform in 2010 presenteerde zou dat ervoor gaan zorgen dat reclames in games veel beter zouden gaan worden. Want reclames zoals ze te zien waren in games vond hij waardeloos ("really sucks"), en daar had hij eigenlijk wel gelijk in.

Hoewel het platform van iAd veel belofte liet zien, was de aanpak van Apple waarschijnlijk niet echt ideaal. Onder andere omdat Apple hier ongeveer evenveel controle op wilde uitoefenen als op de App Store, en het hielp ook niet dat Apple 30 procent van wat eraan verdiend werd op wilde strijken.

Dat iAd voor Apple geen groot project was werd al duidelijk in Tim Cook's open brief over veiligheid, die in de herfst van 2014 gepubliceerd werd. Want [url=http...
14 januari 2016 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Na het Applemuseum in Quiliano (Italië) en in Moskou wordt binnenkort het derde Applemuseum ter wereld geopend in Ureterp (bij Drachten). De onofficiële opening is op 22 december 2012 (van 10.00 tot 16.00 uur) en de officiële opening zal op 16 maart 2013 plaatsvinden (als er gelden binnen zijn gekomen van sponsoring en donaties).

De site van Apple Museum Nederland ziet er in ieder geval fris uit en meldt ook dat de Macs in het museum niet ...
29 november 2012 - 08:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Het Performance Ranking Report van Antutu is al jarenlang de standaard voor Android telefoons. Het is dan ook die test waarbij bekend werd dat Samsung de boel bedonderde. Dat gebeurde eigenlijk op dezelfde manier waarop Volkswagen het deed, door software op de testsituatie te laten reageren en zo betere testresultaten te behalen.

Maar Samsung was niet de enige die de kluit belazerde. Dat 'goede voorbeeld' was kennelijk reden voor de anderen om het ook te gaan doen. Toen AnandTech in oktober 2013 keek naar wie allemaal de boel probeerde op te lichten was de simpele, en ontluisterende, conclusie dat eigenlijk bijna iedere maker...
14 januari 2016 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
De Italiaanse vestiging van Apple is behoorlijk door de rechter op de vingers getikt, er zou daar 'vergeten' zijn om ongeveer 206 miljoen euro bij de belastingen op te geven bij de aangifte het jaar 2010, en bijna 853 miljoen bij de aangifte over 2011.

Het resultaat daarvan is dat de rechter Apple nu een boete van 318 miljoen euro heeft opgelegd, want na vijf jaar onderzoek is de rechter ervan overtuigd dat Apple dit allemaal niet netjes heeft afgehandeld.

Italië is niet het enige land waar Apple onder vuur ligt voor de manier waarop het de belastingen afhandelt, ook in Frankrijk loopt een onderzoek naar Apple, waarbij het om vergelijkbare zaken gaat.

Meer hierover is te lezen in [url=http://www.repubbl...
30 december 2015 - 15:02
Pagina: Vorige 1 ... 183 184 185 [186] 187 188 189 ... 241 Volgende