https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Gebruik je een betaald virtualisatie-programma zoals Parallels of VMware's Fusion dan is er goed nieuws, want inmiddels zijn beide programma's klaar voor zowel Windows 10 als OS X 10.11/El Capitan.

De eerste van de twee die met een update uitkwam was Parallels, en de nieuwe versie, Parallels Desktop 11 for Mac, is op deze pagina te vinden. Daarbij is het programma op een aantal belangrijke punten verbeterd, zo start Windows nu 50 procent sneller op en bij het afsluiten is de snelheidswinst net zo groot.

Alle aanpassingen en verbeteringen in Parallels Desktop 11 for Mac vind je op deze p...
26 augustus 2015 - 14:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Het was lang een open vraag: was er zo weinig malware voor de Mac omdat het marktaandeel klein was, of omdat OS X zo veilig was? Die vraag blijft moeilijk te beantwoorden, maar de toename van de populariteit van de Mac heeft mogelijk wel invloed op de toename van op ons gerichte malware.

Want als het rapport van Bit9 + Carbon Black klopt dan is er steeds meer malware dat op de Mac gericht is, en neemt het aantal ook rap toe. Want in hun waarnemingen zien ze maar liefst vijf keer zoveel malware voor de Mac als in de afgelopen vijf jaar samen opgeteld. Want tussen 2010 en 2014 werden er 180 stuks getel...
20 oktober 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Morgen behandelt de Amerikaanse Senaat de Cybersecurity Information Sharing Act (CISA), een wet waarin een boel geregeld zou moeten worden over wat diensten wel en niet mogen inzien van onze data.

Apple en Dropbox hebben allebei duidelijk gemaakt dat ze het voorstel voor deze wet in de huidige vorm niet zien zitten. Ze zijn trouwens niet de enige, eerder lieten bijvoorbeeld Yelp, Reddit, Twitter en Wikimedia Foundation (de organisatie achter Wikipedia) al weten dat ze het niet eens zijn met dit wetsvoorstel.

Apple deed de volgende verklaring uitgaan:
Citaat


We
...
21 oktober 2015 - 14:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HTC_logo.gif
We hebben het al vaker gezien, als een maker van smartphones succes wil hebben, dan is er eigenlijk maar één beproefd recept: je maakt een imitatie van een iPhone. Samsung bewees dat ze er veel succes mee konden behalen, en ook Xiaomi heeft laten zien dat het dat Chinese bedrijf geen windeieren heeft gelegd.

Het Taiwanese HTC heeft de afgelopen tijd laten zien dat ze wel degelijk zelf inspiratie hadden. Maar de flop van de M9 heeft waarschijnlijk ook daar zijn sporen achtergelaten, en kennelijk heeft de directie besloten om de nieuwe HTC One A9 maar zoveel mogelijk te laten lijken op een telefoon ...
19 oktober 2015 - 13:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Apple Legal heeft het altijd druk, want Apple ligt eigenlijk constant onder vuur van alle kanten. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. En Apple verdedigt zich niet alleen, ook offensief komt Apple Legal vaak in actie, denk bijvoorbeeld aan de megazaak over de patenten waarbij Samsung in de beklaagdenbank zat.

Dit keer ging het ook over een grote zaak, alleen zat Apple dit keer in de beklaagdenbank. Het gaat daarbij om dit patent van de University of Wisconsin, daarin wordt een methode beschreven waarmee je een processor veel efficiënter kan laten werken....
15 oktober 2015 - 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Waze-icoon.jpg
Voor iedereen die een navigatie-app zoekt met kaarten op je device voor weinig is er goed nieuws, want Waze heeft een grote update gekregen en is daardoor een stuk beter geworden.

Voorbeelden daarvan zijn het nieuwe design, waardoor er voor de meeste dingen minder taps nodig zijn en bijvoorbeeld de Berichtgeving is verbeterd. Maar het allerbelangrijkst is waarschijnlijk dat deze versie minder energie nodig heeft. Prettig, want het zijn juist navigatie-apps die vaak het snelst je batterij leegtrekken.

Hieronder de nieuwe dingen op een rij in de woorden van de makers van Waze:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 4.0

Versie 4.0 introduceert een nieuw, verfrist design waardoor je nog makkelijker kan
...
20 oktober 2015 - 09:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Spotify had in mei van vorig jaar ongeveer 10 miljoen betalende gebruikers, in juni van dit jaar was dat aantal verdubbeld en zegt het bedrijf dat ze ruim 20 miljoen betalende klanten hebben. Als je de klanten van Spotify die niet betalen meetelt komt het bedrijf trouwens op een veel hoger aantal gebruikers, dan komen ze op ruim 75 miljoen uit.

Bij de lancering van Apple Music leek de vraag dan ook of het Apple zou lukken om veel mensen aan hun streaming music service te binden, want daarvoor zou het onder andere moeten kunnen concurreren met Spotify.

Eind september peilden we hier op MacFreak hoe het hier lag, en daarbij [url=http://www.macfreak.nl/nieuws/2...
20 oktober 2015 - 11:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Apple heeft het niet aan de grote klok gehangen, maar als je nu inlogt op www.icloud.com dan kan je zien dat de beta-status van iWork for iCloud opgeheven is. Want waar tot nu toe aan de linkerbovenkant van icoontjes van Pages, Numbers en Keynote nog een geel hoekje met "beta" te zien was, is dat nu helemaal verdwenen.

In de afbeelding hieronder kan je aan de bovenkant zien hoe het er tot nu toe uitzag, aan de onderkant is te zien hoe het er nu uitziet.Waarschijnlijk heeft dit onder andere te maken met de updates voor Pages, Numbers en Keynote voor de Mac die net zijn uitg...
16 oktober 2015 - 15:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
De geruchten rond Apple's autoproject blijven rondzingen, eind september kon je bijvoorbeeld nog op MacFreak lezen dat er inmiddels zelfs een streefdatum voor het project is.

Gisteren stond Apple's CEO Tim Cook op The Wall Street Journal’s global technology conference en de verwachting was dat hij geen enkel woord over dit project zou zeggen. Hoewel hij het er duidelijk niet lang over wilde hebben, zei hij toch meer dan verwacht. Want wat hij wel zei kon toch eigenlijk niet alleen over CarPlay gaan.
Citaat


When I look at the automobile, what I s
...
20 oktober 2015 - 13:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Hoewel Apple hard zijn best doet om de App Store een veilige plaats te houden blijkt keer op keer dat China de plek is om extra op te letten. Want daar worden op creatieve wijze steeds weer manieren gevonden om toch ellende in de App Store te krijgen.

Dit keer ging het om apps die zogenaamde "private API's" gebruikten. Het ging hier om een API van het Chinese bedrijf Youmi, waarmee ontwikkelaars makkelijk advertenties in hun API konden plaatsen. Het probleem was dat deze API ook meteen gebruikt werd voor het verzamelen van onder ander mailadressen, geïnstalleerde apps, serienummers en device identifiers van iDevices.

Meer details hiervan z...
20 oktober 2015 - 13:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat de iPhone 6s en 6s Plus het nieuwe 3D Touch aan boord hebben is iets wat inmiddels waarschijnlijk zo'n beetje iedereen weet. Want Apple heeft deze feature duidelijk gekozen om de aandacht mee te trekken, zo was dit bijvoorbeeld ook het thema van de meest recente commercial voor deze nieuwe iPhones.

Maar Apple gaat in sommige Apple Stores nog een stevige stap verder. Want daar hebben ze een tafel neergezet waar het wel heel erg duidelijk gaat om alle aandacht te vestigen op 3D Touch.

Deze 3D Touch tafel valt meteen op, want naast alle houten tafels is het de enige met een glanzend oppervlak. Op deze tafel zijn nieuw...
19 oktober 2015 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Samsung in de afgelopen jaren altijd de producent geweest van Apple's A-processors, de chips die het hart vormen van alle iDevices. En dat is belangrijk voor Samsung, want dat was één van de lichtpuntjes in de resultaten van het afgelopen kwartaal van dit bedrijf (ook nieuwe televisies en geheugen-producten - bijvoorbeeld SSD's - droegen bij aan het resultaat).

Maar inmiddels is Samsung niet meer de enige producent, de A9 processor die in de iPhone 6s en 6s Plus zitten worden ook door TSMC gemaakt...
19 oktober 2015 - 09:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Als er in OS X een programma er de brui aan geeft, dan krijg je een dialoog met drie opties te zien. Je kan het Negeren, Rapporteren of meteen het programma dat onverwacht is gestopt weer opnieuw openen.

Die melding krijg je voor je neus, en je moet op dat moment één van die drie opties kiezen, anders kan je niet verder. Vind je dat niet prettig en zou je meteen door willen werken zonder dat dialoogvenster, dan is dat ook mogelijk.

Daarvoor moet je even het programma Terminal openen, en daar de volgende code in plakken, gevolgd door Enter en een admin-wachtwoord.
Citaat


defaults write com.apple.CrashReporter UseUNC 1

[/q
...
19 oktober 2015 - 11:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HealthKit-icoon.jpg
In maart van dit jaar kon je hier op MacFreak al in dit nieuwsbericht lezen dat Apple met HealthKit en ResearchKit een opvallende stap gezet had. Want dit initiatief van Apple is vooral gericht op het verbeteren van gezondheidszorg, terwijl Apple er niets aan verdient.

Tenminste, niet direct, indirect natuurlijk wel. Want als Healthkit en ResearchKit een succes wordt dan helpt dat natuurlijk wel aan het nog belangrijker maken van bijvoorbeeld de iPhone en de Apple Watch. Of Apple het daarvoor doet? Het lijkt van niet, want de aantallen waar het in zulk onderzoek om gaat zijn voor Apple nauwelijks ter zake doende.

Dat Apple's aanpak aans...
16 oktober 2015 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Apple heeft net een boel nieuwe iMacs uitgebracht, een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display en de nieuwe 27-inch iMacs met 5K Retina displays een een Skylake CPU.

Deze nieuwe iMacs hebben geen presentatie op het toneel gekregen, maar Apple wilde dit moment kennelijk toch niet zomaar voorbij laten gaan. Want op hun site hebben ze een aparte pagina gezet met als titel "iMac - Then and Now" (iMac - Toen en Nu), waar de nieuwste iMacs vergeleken worden met het allereerste model met d...
14 oktober 2015 - 10:25
Pagina: Vorige 1 ... 191 192 193 [194] 195 196 197 ... 230 Volgende