https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Apple heeft begin van het afgelopen weekeinde een update voor iTunes op de servers gezet. Deze versie lost een aantal problemen en probleempjes op, en dus voor iedereen de moeite.

Maar als je een liefhebber van klassieke muziek bent dan heb je nog een extra reden. Want deze update geeft je meer mogelijkheden om te bladeren in alle categorieën, maar daarbij ligt de nadruk vooral op klassieke muziek en zo wordt het dus makkelijker om klassieke muziek in de iTunes Store te vinden.

Je kan deze update va iTunes naar binnen halen via de Mac App Store. Die vind je als derde optie van boven als je op het appeltje helemaal linksboven op het scherm van je Mac klikt. Updates, en dus ook deze, vind je dan door rechtsboven i...
14 december 2015 - 13:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Toen de Apple Watch uitkwam, was dat de eerste nieuwe categorie die Apple betrad sinds de iPad. Het was ook meteen een toetssteen waarmee Apple's CEO Tim Cook beoordeeld werd, want dit was het eerste helemaal nieuwe product dat onder hem bedacht, ontwikkeld en uitgebracht was.

In het artikel Secret History of the Apple Watch zei Apple's Chief Design Officer Jonathan Ive dat hij pas begon te dromen over de Apple Watch kort na het overlijden van Steve Jobs.
Citaat


Ive began dreaming about an Apple watch just after CEO Steve Jobs' death in October 2011. This was
...
14 december 2015 - 13:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Mac-gebruikers die televisie op hun Mac willen hebben komen al snel bij de producten van elgato terecht. Want dat is al heel lang de fabrikant van dit soort oplossingen die de Mac ondersteunt.

Daar is nu een optie bij gekomen: de producten van het Nederlandse bedrijf DVBLogic. Dat is sinds 2007 vanuit Eindhoven al actief op deze markt, maar tot nu toe vooral op Windows gericht. Hun eerste product, de DVBLink, was dan ook een verbinding tussen satelliet en kabel TV techniek en Windows Media Center.

Sindsdien zijn hun producten ook geschikt gemaakt voor NAS, Windows, Linux, Raspberry PI en daar komt nu dus OS X bij. Ze ondersteunen trouwens a...
14 december 2015 - 12:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat Apple voor het eerst een batterijhoesje heeft uitgebracht was nauwelijks te missen, want door de vorm waar Apple voor gekozen heeft was dit nieuwe product met een Apple logo er op al bijna meteen controversieel. Apple's CEO Tim Cook leek er rustig onder te blijven, die is inmiddels wel heel wat gewend, en hij legde onder andere uit waarom er voor deze vorm is gekozen.

Dat komt in de reviews dan ook naar voren, maar daarin is veel meer te lezen. Onder andere dat Apple's nieuwe batterijhoesje veel makkelijk...
14 december 2015 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Apple heeft vandaag de tweede grote update voor OS X 10.11/El Capitan uitgebracht, en in die update zitten natuurlijk ook een aantal verbeteringen voor de veiligheid van het besturingssysteem. Want lekken worden er de hele tijd gevonden, en moeten dus ook constant weer gedicht worden.

Maar die verbeteringen zijn er niet alleen voor de gebruikers van El Capitan, ook voor iedereen die nog OS 10.9/Mavericks of 10.10/Yosemite gebruikt heeft Apple ze klaar staan, zodat iedereen die deze versie nog op zijn Mac heeft staan ook goed beschermd blijft.

Waarschijnlijk meldt OS X vanzelf dat deze update er is, andere kan je hem ook vinde...
9 december 2015 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Als je met een stel vrienden bent en één heeft goede muziek op zijn of haar telefoon staan, dan heb je lang niet altijd een optie om het zo af te spelen dat je er allemaal samen van kunt genieten. Een Bluetooth speaker zou in zo'n situatie bijvoorbeeld de oplossing kunnen zijn, maar die heeft natuurlijk niet iedereen altijd bij zich.

De oplossing zou wel eens de gratis app AmpMe kunnen zijn, want daarmee kan je de muziek van één telefoon ook op de telefoons en/of tablets om je heen af laten spelen. En al die speakers samen betekent al snel dat je het geluid dan veel beter kan horen.

Hoe dit werkt is te zien in het filmpje hieronder.AmpMe is een ...
11 december 2015 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Gisteravond bracht Apple de tweede update uit voor OS X 10.11/El Capitan, en die heeft dan natuurlijk ook het versienummer 10.11.2. In deze update zitten aantal bugfixes, en, zoals altijd, ook verbeteringen voor de veiligheid van je Mac.

Opvallend is dat de lijst van verbeteringen niet zo lang is, want er lijkt nog wel wat aan de hand te zijn met deze versie van Apple's besturingssysteem voor de Mac. Maar mogelijk zitten er meer verbeteringen in dan Apple ons vertelt, en onder een noemer als bijvoorbeeld "verbeteringen van de betrouwbaarheid van de Wi-Fi" kunnen natuurlijk erg veel bugfixes schuilgaan.

Hieronder vind je de opsomming die van de aanpas...
9 december 2015 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/html5-logo.jpg
Ongeveer een week geleden kon je hier op MacFreak nog lezen dat Adobe ook heeft ingezien dat Flash niet meer de optie is voor de toekomst, en bezig is met nieuwe software die voor HTML5 het stokje moet gaan overnemen.

Adobe wil graag dat we daar hun eigen programma Animate CC voor gaan gebruiken, maar ondertussen zijn er ook andere opties steeds beter en volwassener aan het worden.

Eén van die opties is Tumult Hype 3.5. Want met dit programma kon je al veel goede animaties in HTML 5 maken, maar met deze 3.5 update zijn er zoveel opties bijgekomen dat het echt een volwassen optie geworden lijkt te zijn. Het filmpje hie...
11 december 2015 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je al op MacFreak lezen dat Apple een nieuw batterijhoesje had uitgebracht voor de iPhone 6s. Het design daarvan trok meteen de aandacht, want dat wijkt nogal af van wat we tot nu toe van batterijhoesjes gewend zijn.

Het design van dit hoesje was er dus niet eentje dat meteen bij iedereen de handen op elkaar kreeg. Daarbij was het feit dat Apple zo'n batterijhoedje uitbrengt voor sommige mensen ook een aanleiding om te speculeren dat de batterij van de iPhone 6s niet voldoende zou zijn....
10 december 2015 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS7-icoon.jpg
Op dit moment is er een campagne gaande in de VS van de Cerebral Palsy Foundation, waarbij ze proberen mensen bewust te maken dat je ook gewoon kan praten met iemand met een handicap. Cerebral Palsy heet bij ons trouwens Cerebrale Parese.

Voor deze campagne hebben ze een groot aantal vooraanstaande mensen in de VS gevraagd, en één daarvan is Apple's CEO Tim Cook. Die geeft de boodschap meteen een creatieve draai, waarbij Siri hem te hulp komt. Dat kan je hieronder zien, gefilmd op Apple's eigen campus.Kennelijk heeft Tim Cook zelf een Roségouden [url=http:...
10 december 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het einde van het jaar komt eraan, en dus is het ook weer tijd voor de lijstjes van de beste dingen die in het afgelopen jaar voorbij zijn gekomen. Voor Apple betekent een lijstje van het beste van 2015, met daarin alle hoogtepunten uit de App Store, iTunes Store en iBooks Store.

Die hoogtepunten kan je hieronder allemaal vinden. inclusief de links naar apps en andere content, maar vooraf kunnen we al verklappen dat Enlight is iPhone App van het Jaar is geworden, Airbnb de iPad App van het Jaar, Lara Croft GO de iPhone Game van het Jaar en Prune de iPad Game van het Jaar.

Het lijstje hieronder laat trouwens ook meteen zien wat voor een oerwoud de rechten die rusten op content nog steeds is. Want er missen een aan...
11 december 2015 - 10:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Apple heeft deze week de nieuwe Smart Battery Case uitgebracht, en dat is van alle hardware die Apple in de afgelopen jaren aan ons heeft voorgeschoteld waarschijnlijk de meest controversiële. Want het is misschien een prima case, maar er lijken weinig mensen te vinden die denken dat deze past bij de standaard van het design wat we van Apple kennen en gewend zijn.

Bij iFixit waren ze er natuurlijk weer als de kippen bij om deze case helemaal uit elkaar te halen. Mocht je er een kopen met het idee dat je hem bij een probleem zelf zal kunnen repareren, dan kan je dat in ieder geval wel vergeten. Want hij scoort een 2 op een schaal van 1 tot en met 10.

Daarbij blijkt de constructie vrij simpel, waardoor z...
11 december 2015 - 09:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pixelmator-iOS-icoon.jpg
De iOS versie van Pixelmator, een populaire app om foto's mee te bewerken, heeft een stevige update gekregen. Met deze update wordt in één klap de iPad Pro en de Apple Pencil ondersteund, terwijl deze app voortaan ook 3D Touch opties biedt op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Mocht je deze app nog niet hebben, die kost maar € 4,99 in de iOS App Store. In de release notes hieronder kan je lezen wat er allemaal nieuw is in deze versie, die trouwens ...
11 december 2015 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMiniWit.jpg
We kennen het waarschijnlijk allemaal, de eindeloos lange Terms and Conditions, oftewel de voorwaarden waar we keer op keer maar weer ongelezen mee akkoord gaan. Jammer genoeg kennelijk een noodzakelijk kwaad, en iets waar Apple zich 'mede-schuldig' aan maakt, doordat die voorwaarden voor normale mensen eigenlijk onleesbaar zijn.

Hoe makkelijk we inmiddels akkoord gaan met zulke voorwaarden is te zien in de video hieronder. Het aanbod van een gratis iPad is voldoende voor veel mensen die voorbij komen om ermee in te stemmen. Dit betekent dat ze met allerlei dingen hebben ingestemd die ze natuurlijk helemaal niet willen.Wil je Apple's voorwaarden ...
7 december 2015 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht met als titel "The Future of Television". Die pakt vrij ironisch uit, want die komt bijna tegelijkertijd uit met het nieuws dat Les Moonves, de baas van CBS, heeft gezegd dat Apple zijn plannen om via de nieuwe Apple TV zelf content aan te gaan bieden even in de ijskast heeft gezet.

Letterlijk zei hij "They've had conversations on it and I think they pressed the hold button. They were looking for a service." Het lijkt er dus op dat Apple's grote plannen voor het zelf aan bieden van content via het internet voorlopig op de plank zullen blijven liggen. Mogelijk zi...
10 december 2015 - 09:33
Pagina: Vorige 1 ... 191 192 193 [194] 195 196 197 ... 242 Volgende