• Poll: wat willen jullie het liefst van MacFreak?
 • Dot Events met gratis lezingen
 • 16 (24%)
 • Dot Events met betaalde lezingen
 • 9 (13%)
 • Dot Events zonder lezingen
 • 9 (13%)
 • Dot Podcasts
 • 24 (36%)
 • Dot Anders, namelijk...
 • 7 (10%)
 • Totaal aantal stemmen: 50
 • Bekijk onderwerp

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is uit, en dus brengt Apple meer commercials uit, want dit is natuurlijk het moment waarop de aandacht van het publiek getrokken moet worden. Want de Apple Watch is niet alleen een nieuw product van Apple, het is een compleet nieuwe categorie.

De drie commercials die Apple nu heeft uitgebracht zijn alledrie duidelijk gericht op de beleving van de Apple Watch. Dus niets technisch, alleen interacties tussen mensen, waarbij we tussen neus en lippen door kunnen zien wat die voor ons in ons leven kan betekenen.

[yo...
25 april 2015 - 12:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay2012-icoon.jpg
Ruim een jaar geleden kon je al een nieuwsbericht hier op MacFreak lezen waarin stond dat een aantal gebruikers van MacBooks uit 2011 daar problemen mee hadden, daar linkten we ook naar een erg lang draadje van Apple's eigen Support communities over dit probleem. Als je dat nieuwsbericht toen gemist hebt, of je gewoon je geheugen even wilt opfrissen, dan kan je dat bericht hier vinden.

In dat nieuwsbericht schreven we toen aan het eind dat we hoopten dat Apple met een reparatie-programma zou komen, en nu is het eindelijk zover. De naam van dit programma is vreemd genoeg nogal ruim, want het heeft de naam ...
20 februari 2015 - 10:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Apple heeft een update voor iMovie voor de Mac uitgebracht. Daar zitten maar twee correcties in, maar één van die twee kan een uitkomst betekenen voor iedereen die daar last van heeft. Want Apple verhelpt het probleem dat iMovie bij sommige mensen er meteen mee stopte als je het opende, een ontzettend frustrerende bug.

Hieronder de info van Apple bij deze update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.0.8
 • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat iMovie bij het openen werd gestopt
 • Verbeterde compatibiliteit met delen op YouTube


Deze update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook ...
24 april 2015 - 11:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Lion-icon.png
Heb je OS X 10.6/Snow Leopard of 10.7/Lion op je Mac staan en heb je de Security Update 2015-002 geïnstalleerd dan heb je waarschijnlijk een probleem. Want door die update werden Apple Events uitgeschakeld op deze versies van OS X.

Met Apple Events worden niet de presentaties van Apple bedoeld, die heten inderdaad ook Events en zijn te vinden op deze pagina. In dit geval zijn Apple Events de mogelijkheid om binnen het besturingssysteem boodschappen tussen verschillende programma's uit te wisselen. Meer daarover is hier te lezen.

Met andere woorden, door de Security Update...
24 april 2015 - 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PrinterDrivers.jpg
De naam van dit nieuwsberichtje zegt het eigenlijk al, Apple heeft een update klaarstaan voor iedereen met een Fuji-Xerox printer, waarmee je jouw drivers weer helemaal up-to-date kan brengen. Deze update is geschikt voor OS X 10.10/Yosemite, OS X 10.9/Mavericks, OS X 10.8/Mountain Lion en OS X 10.7/Lion.

De update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook te vinden op deze pagina.24 april 2015 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Vandaag is de dag dat de Apple Watch officieel te koop is, als je naar een Apple Store in Duitsland of Frankrijk wilt rijden is het een goed idee om eerst even te checken of ze daar inderdaad nog Apple Watches op voorraad hebben.

Dat betekent ook dat Apple de documentatie compleet online heeft staan, zo kan je nu bijvoorbeeld alle filmpjes van de Apple Watch Guided Tours bekijken, meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.

Maar dat is niet het enige, ook de complete Apple Watch User Guide staat nu online, en die is hier te zien. ...
24 april 2015 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AngelaAhrendts-icoon.jpg
Vorig jaar stopte Angela Ahrendts als CEO van Burberry en maakte de overstap naar Apple als de Senior Vice President of Retail and Online Stores. Ze maakte die overstap omdat ze enorm klikt met Apple's CEO Tim Cook, en lijkt sindsdien ook als een vis in het water.

Kennelijk een veel betere keuze, want waar haar voorganger John Browett het maar een jaar bij Apple uithield. Dat was dan ook een vreemde keuze, want die kwam van Dixons, een bedrijf dat wat betreft cultuur erg weinig raakvlakken heeft met Apple. Terwijl Burberry waarschijnlijk veel meer gedeelde klanten heeft, en dat geldt zeker bij de introductie van de Apple Watch.

Voor die lancering, en voor de...
23 april 2015 - 11:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Iedereen die MacFreak volgt kent de app djay waarschijnlijk allang, want die is hier al vaker in de nieuwsberichten voorbij gekomen. Bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht over djay Pro voor de Mac, een app die ook al veel goede reviews heeft gekregen.

djay 2 heeft nu een update gekregen, waarmee de app ook meteen klaar is voor de Apple Watch. Als je je afvraagt hoe je deze app in hemelsnaam kan bedienen op zo'n klein schermpje, de video hieronder geeft je het antwoord.Ter ere van deze update heeft algoriddim, de makers van djay, de app nu tijdelijk gra...
23 april 2015 - 20:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
De nieuwe 12 inch MacBook is bij de meeste mensen die hem besteld hebben nog niet eens in handen, maar Apple heeft al een oplossing online staan voor een probleem met deze nieuwe laptop.

Want sommige van deze nieuwe MacBook zouden tijdens de opstart het draaiende regenboogwieltje kunnen laten zien, en dat kan maar liefst een half uur duren. Op deze support-pagina vertelt Apple dat je dit probleem kan voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw nieuwe MacBook niet met het internet verbonden is tijdens de ...
23 april 2015 - 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRemote-icoon.jpg
Apple heeft school gemaakt met de Apple Remote, de eerste remote die niet almaar meer knoppen kreeg, maar juist veel minder. Ondertussen zijn er stapels afstandsbedieningen met weinig knoppen, bijvoorbeeld die van de Roku of de Amazon Fire TV.

Maar omdat je met die kleine afstandsbedieningen content bedient dat je vaak weer op de televisie bekijkt heb je ook de afstandsbediening van de TV nodig. En handig is het niet om de hele tijd met twee afstandsbedieningen te moeten goochelen.

Je kan dan natuurlijk een afstandsbediening kopen die alles kan besturen, Logitech heeft een heleboel opties, maar dan moet je binnen die afstandsbediening vaak steeds weer schakelen...
22 april 2015 - 14:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Waarschijnlijk was er niemand die een paar jaar geleden had geloofd dat dit ooit de titel van een nieuwsbericht zou zijn, maar toch is het echt zo, Apple heeft patent gekregen voor een aantal horlogebandjes.

Als je er verder over nadenkt dan is het eigenlijk helemaal niet zo vreemd, want er zit erg veel nieuwe techniek in de bandjes van de Apple Watch. Zo is Apple de eerste die het gelukt is om makkelijk te vervangen bandjes voor een horloge te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de manier waarop de bandjes van de Apple Watch sluiten, want daar is bij Apple duidelijk ook erg hard over nagedacht.

Als je meer over deze patenten wilt lezen, hierbi...
22 april 2015 - 14:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Afgelopen week benoemde Apple Steve Dowling als Vice President of Communications, dat is te zien op de pagina van Apple Management. Dat betekent dat er bij Apple kennelijk eindelijk besloten is wie de opvolger is geworden van Apple's 'PR koningin' Katie Cotton, toen die vorig jaar haar vertrek aankondigde kon je daarover op MacFreak ook al lezen, in dit nieuwsbericht.

Waarschijnlijk vond Natalie Kerris, Apple's Senior Director of Worldwide Corporate Communications, dat niet leuk, want na 14 jaar trouwe dienst kondigde zij haar ontslag aan, via Twitter:
Citaat


...
23 april 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eén van de dingen die een Apple Watch aantrekkelijk kan maken is dat je die ook gebruiken kan als afstandsbediening tijdens een Keynote-presentatie. Om dat mogelijk te maken heeft Keynote nu een update gekregen, mocht het je lukken om een Apple Watch te pakken te krijgen dan kan je dus je volgende presentatie vanaf je pols bedienen.

Maar Keynote is niet de enige iOS app die een update heeft gekregen, hieronder de lijst van alle apps die Apple onder handen heeft genomen:

...
23 april 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Ruim een week geleden kon je hier op MacFreak een nieuwsbericht zien met daarin een video waar werd gekeken hoe sterk het saffieren scherm van de Apple Watch en de Apple Watch Edition zijn.

Maar het goedkoopste model, de Apple Watch Sport, zal waarschijnlijk het meest verkocht gaan worden. En die heeft geen saffieren schermpje, maar iets wat Apple de prachtige naam Ion-X glas heeft meegegeven.

Waarschijnlijk is dit een variatie op het Gorilla Glass, dat we al kennen van bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. D...
22 april 2015 - 17:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
We zitten precies een week voordat de Apple Watch echt uit gaat komen. Dat is trouwens nog niet bij ons, maar wel in de buurt. Want naast de VS, Australië, Canada, China, Hong Kong en Japan zal die ook te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Apple is natuurlijk heel erg hard bezig om de aandacht voor de Apple Watch zo hard mogelijk aan te wakkeren, en daarom hebben ze nu de Apple Watch Guided Tours gelanceerd.

Op deze pagina van Apple kan je zo'n beetje alles vinden wat je mogelijk wilt weten over de Apple Watch. Of het nu Messages, Faces, Digital Touch, Maps, Music, Apple Pay, Activit...
4 april 2015 - 09:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Over de nieuwe Foto's-app is al veel geschreven (en ook veel geklaagd), maar Apple kennend zal deze app de komende tijd waarschijnlijk nog veel aangepast en verbeterd worden.

In de tussentijd een korte tip, iets waar doorgewinterde MacFreak waarschijnlijk zelf al achter zijn gekomen. Want Foto's heeft een optie die we al kennen van bijvoorbeeld iTunes, en ook iPhoto, de voorganger van Foto's. Want als je deze app opstart terwijl je de alt-toets ingedrukt houdt dan krijg je de optie om te kiezen welke bibliotheek je wilt zien, en ook andere bibliotheken aan te maken.Handig als...
22 april 2015 - 14:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Jaren geleden, in 1997 om precies te zijn, begon Florian Innocente met het maken van een schermafbeelding van Apple.com en daar ging hij daarna mee door. Daardoor heeft hij nu een schitterende collectie gekregen, inclusief het moment dat Apple.com gehackt was, en er daar de tekst stond "Take a look at... the future of Mac OS", terwijl we zaten te kijken naar een pijl die duidelijk gericht was op een behaarde anus.De gehac...
22 april 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het bedrijf SourceDNA laat in hun blog weten dat er apps zijn in de App Store die AFNetworking gebruiken, een protocol waarvan recent een stevig beveiligingsprobleem in werd ontdekt.

Het gaat daarbij om een probleem waarbij het SSL certificaat niet goed wordt geverifieerd, waardoor een kwaadwillende op een publiek netwerk jouw data zou kunnen onderscheppen en uitlezen. En we hebben het niet over obscure apps van kleine bedrijven, maar ook over apps van bedrijven zoals bijvoorbeeld Citrix, Microsoft...
21 april 2015 - 18:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Geen idee of veel van ons het weten, maar in iedere smartphone zit een FM ontvanger. Inderdaad, dus ook in de iPhone. De fabrikanten kopen chips die voor de Wi-Fi en Bluetooth zorgen, en die hebben ook een FM tuner ingebouwd. Alleen activeren de meeste fabrikanten die niet.

The National Association of Broadcasters in de VS is het daar niet mee eens, en die zijn nu een actie gestart om deze functie wel geactiveerd te ...
21 april 2015 - 14:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nokia_Logo.jpg
Van het verhaal van wat er de afgelopen jaren met Nokia gebeurd is kan waarschijnlijk een boeiende film gemaakt worden. Eerst werd Microsoft's Stephen Elop daar CEO, waardoor de schijn gewekt werd dat Microsoft op een stiekeme manier Nokia aan het overnemen was. Uiteindelijk bleek dat in 2013 ook zo te zijn, maar daar werd voor betaald, 7 miljard dollar voor de Devices en Services divisie.

Eén van de overgebleven divisies, Nokia Technologies, blijkt nu plannen te hebben om weer mobiele telefoons te gaan produceren, en dat zou komend jaar al weer het geval moeten zijn. Dat zou trouwens niet het e...
21 april 2015 - 13:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
Apple bracht recent een nieuwe 12 inch MacBook uit, die waarschijnlijk even revolutionair is als het eerste model van MacBook Air. Want ook hier is gekozen voor een relatief zwakke processor, zo dun en licht mogelijk en dat in combinatie met zo'n lang mogelijke werktijd op één lading.

Maar deze keuzes van Apple hebben ervoor gezorgd dat deze MacBook maar één data-aansluiting heeft, en daar is niet iedereen blij mee. Apple ...
20 april 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De makers van Ben and Jerry's ijs hebben weer iets nieuws uitgebracht, de BRRR-ito. Inderdaad, een ijsje in de vorm van een burrito, daarbij gaat het natuurlijk niet om een Mexicaans hapje, maar om een wafel met ijs erin dat aan een burrito doet denken.

Die BRRR-ito is waarschijnlijk niet iets wat je op MacFreak verwacht, Apple heeft zijn sporen nog nooit in de Mexicaanse keuken of in ijsgerechten verdiend. De reden dat we het er hier over hebben is dan ook niet de BRRR-ito zelf, maar de commercial die Ben and Jerry's hiervoor gemaakt hebben.

Als je die commercial bekijkt dan zal het je waarschijnlijk héél erg duidelijk zijn waar de inspiratie ervoor vandaan k...
20 april 2015 - 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Hoewel je al een tijdje 4K en Ultra HD schermen aan je Mac kan hangen, was de ondersteuning daarvoor een beetje een zooitje. Met sommige schermen werkte het prima, sommige niet, maar het was vooraf eigenlijk niet precies duidelijk of het nu wel of niet zou gaan werken. Waardoor het koppelen van een 4K of Ultra HD scherm aan je Mac vooral iets weghad van een soort roulette.

Apple heeft hierin nu eindelijk duidelijkheid gebracht door deze support-pagina, waarop je snel kan zien of jouw Mac deze hoge resoluties ondersteunt en welke versie van OS X je daarvoor eventueel moet hebben.

Daarin kan je bijvoorbeeld zien dat je ...
17 april 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
De afgelopen jaren is Apple duidelijk bezig om zichzelf steeds meer onafhankelijk te maken, waarbij het meteen ervoor zorgt dat het steeds verder op de concurrentie komt voor te liggen. Dat doet het door fabrikanten over te nemen zoals vier jaar geleden het Israëlische bedrijf Anobit.

De specialisatie van Anobit was het maken van controllers van SSD, en iFixit en Chipworks hebben samen ontdekt dat de nieuwe 12 inch MacBook naast alle inmiddels bekende vernieuwingen ook een eigen SSD controller aan b...
20 april 2015 - 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Het is Apple gelukt om van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het ultieme hebbeding te maken. Zo goed, dat zelf kleine kinderen zeggen dat ze graag een iPhone willen, zelfs als ze waarschijnlijk niet eens weten waarom. Als je het eerdere nieuwsbericht hierover op MacFreak gemist hebt, dan kan je dat hier inhalen.

Maar het kan allemaal nog veel heftiger, hieronder twee voorbeelden daarvan.

Twee dagen geleden vond een vrouw in de Amerikaanse stad Tulsa om 1 uur 's nachts e...
18 april 2015 - 11:04
Pages: 1 ... 118 119 120 [121] 122