https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Bij Apple hebben ze kennelijk wat met de sterrenhemel, want Sky Guide was niet zo lang geleden Apple's gratis app van de maand in Apple Store app, zoals je nog in dit nieuwsbericht van MacFreak kan lezen.

Ook dit keer heeft Apple weer een app voor iedereen die graag naar sterren kijkt in de aanbieding, want Star Walk 2 is nu Apple's gratis app van de week. Als je Star Walk 2 nog niet kent en graag vooraf wilt weten wat jij op jouw iDevice installeert...
3 juli 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Heb je iTunes 12.2 inmiddels op je Mac staan, en maak je gebruik van de eerste drie gratis maanden om Apple Music uit te proberen, dan kan het handig zijn om een slimme afspeellijst aan te maken waar alleen maar de muziek waarvan je in Apple Music hebt aangegeven dat je die mooi vindt te zien is.

Hieronder zie je waar je dat kan doen.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusicSmartPlaylist-iTunes12.2.png


Zo'n slimme afspeellijst kan je aanmaken Archief > Nieuw > Slimme afspeellijst. Als je het l...
4 juli 2015 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeSharing-icoon.jpg
iOS 8.4 brengt een heleboel nieuwe dingen, waarvan Apple Music de opvallendste is, maar er blijkt ook wat verdwenen: muziek uit Home Sharing (video werkt nog wel). Apple heeft op 30 juni, de dag dat iOS 8.4 uitkwam, dan ook deze support-pagina voor Home Sharing aangepast.

Daar zien we nu alleen nog maar instructies voor Home Sharing van video's, muziek is helemaal verdwenen. Of dat zo blijft is nog niet zeker, in de release notes van eerdere beta-versies van iOS 8.4 stond Home Sharing als "not currently available", dus misschien dat er bij Apple achter de schermen nog aan gewerkt wordt?

Want op dit moment lijkt het vooral een rechtenkwestie te zijn, als vide...
2 juli 2015 - 10:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStore-app-icoon.jpg
Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store , dit keer is dat Green Kitchen, een app waarmee je heerlijke gezonde vegetarische recepten kan ontdekken en maken.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen [url=https://itunes.apple.com/app/apple-store/i...
3 juli 2015 - 10:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De vakantie staat voor de deur, en waarschijnlijk gaan velen van ons richting Frankrijk. Want Frankrijk is nog altijd één van de meest populaire vakantielanden voor Nederlanders.

Daarbij wordt het even goed opletten als je achter het stuur de telefoon wilt beantwoorden, want vanaf morgen is het in Frankrijk verboden om oortjes te gebruiken tijdens het rijden.

Dat betekent dat je geen bedraad of draadloos oortje mag gebruiken, niet achter het stuur van een auto, maar ook niet op de motor of als je aan het fietsen bent. Doe je dat wel en wordt je ermee betrapt, dan kan de boete d...
30 juni 2015 - 13:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple heeft een heleboel updates tegelijk uitgebracht, maar sommigen daarvan zijn een stuk belangrijker dan anderen. En de allerbelangrijkste is waarschijnlijk de Mac EFI Security Update 2015-001.

Want deze update lost het probleem waar je al eerder kon lezen in dit nieuwsbericht van MacFreak van een kleine twee weken geleden op.

Daarin kon je al lezen dat de bekende onderzoeker Pedro Vilaca een manier had gevonden om de EFI van Macs zo aan te passen dat malware-makers toegang tot en controle over je Mac zouden kunnen krijgen. Niet iets waar iemand vrolijk van wordt. Al helemaal niet omdat als je Mac eenmaal zo...
1 juli 2015 - 13:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
Het is niet de eerste keer dat BundleHunt ervoor kiest om geen software-bundel aan te bieden, maar een aantal verschillende apps voor maar 5 dollar per stuk. Met andere woorden, zo kan je precies de apps kopen die jij interessant vindt en geef je geen geld uit aan apps die je nooit koopt.

Onder de naam "$5 Insanity Deals" vind je al deze apps op de pagina van BundleHunt. Hieronder de lijst van alle apps die nu aangeboden worden, dan kan je meteen zien of er iets tussen zit dat interessant is voor jou.

Let wel op dat er op het moment dat dit nieuwsbericht gepubliceerd wordt deze aanbiedingen nog ruim zeven uur geldig zijn. Dus als er apps tussen zitten die je interesse hebb...
3 juli 2015 - 14:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Afgelopen zondag was er in San Francisco de San Francisco Pride Parade, en Apple was daar ook van de partij. Apple heeft een video gemaakt van hun bijdrage, de tekst daarbij maakt ook duidelijk hoeveel mensen van Apple daaraan meedoen en hoe belangrijk dit is voor het bedrijf.
Citaat


On June 28, 2015, thousands of Apple employees along with their families and friends joined together to march in the San Francisco Pride Parade. They came from all over the world to help demonstrate and celebrate our deep commitment to equality and diversity. Because at Apple, we believe that inclusion inspires innovation.


...
3 juli 2015 - 14:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPod_touch_5e_ generatie.jpg
Met almaar teruglopende verkoopcijfers zou je het bijna vergeten, maar de iPod is voor Apple nog steeds een markt waar veel in wordt verdiend. Tenminste, voor zo'n beetje ieder ander bedrijf, want voor Apple is het inmiddels een relatief klein segment geworden.

Maar kennelijk heeft ook dit segment nog de aandacht in Cupertino, want in iTunes 12.2 zijn afbeeldingen gevonden van iPods in kleuren die we nog niet eerder gezien hebben, kennelijk gaat Apple over een tijdje de lijn verversen.

Daarbij gaat het om een goudkleurige versie van de iPod touch, nano en shuffle, en daarnaast zien we ze nu ook in de kleuren blauw en roze.

[im...
3 juli 2015 - 11:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Als je de nieuwe Steve Jobs film wilt zien zal je nog een hele tijd geduld moeten hebben, want die komt pas op 9 oktober uit. Maar in de tussentijd willen de makers kennelijk graag dat extra aandacht in de media is voor hun film, want de eerste officiële trailer is nu al uit.

Hieronder kan je die zien, ongetwijfeld voer voor controverse, waarschijnlijk krijgen we de komende tijd veel te horen van de mensen die hem gekend hebben en met hem gewerkt hebben.

Of Steve Jobs zelf dat erg gevonden zou hebben?

Niemand die dat antwoord weet, maar van controverse hield hij wel.
Update: Zowel Kate Winslet als Steve Wozniak h...
2 juli 2015 - 09:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De zomer komt eraan, en dus wordt er bij Apple hard gewerkt aan de opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat betekent ook dat er foto's naar buiten komen van die volgende versie, want Apple is inmiddels te groot om dat soort dingen nog geheim te houden.

Op die foto's zien we een nieuwe iPhone die aan de buitenkant nergens veranderd is, maar aan de binnenkant stevig onder handen genomen is.

https://9to5mac.files.wordpress.com/2015/06/9to5mac_6s8.jpg


De dikte, de lengte en de breedte blijven allemaal hetzelfde, en...
2 juli 2015 - 10:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Het werd al verwacht, vandaag gaat Apple Music live, daar is iOS 8.4 voor nodig en die update zou dan ook vandaag uit moeten gaan komen. En inderdaad, die is nu uit en héél af en toe is Apple dan toch voorspelbaar.

Apple vermeldt verder helemaal niets over deze update. Mochten er later toch nog andere dingen ontdekt worden dan is dat natuurlijk ook op MacFreak te lezen. Onderaan dit nieuwsbericht vind je alle andere dingen die in deze update zitten, maar die vooraf al bekend waren.

Hieronder de informatie die Apple levert bij deze update:
Citaat


This update introduces Apple Music - a revolutionary music service, 24/7 global radio, and a way for fans to connec
...
30 juni 2015 - 17:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Eind mei kon je op MacFreak al lezen dat er grote veranderingen waren in het management bij Apple. Jonathan Ive kreeg een promotie die zorgde dat zijn titel, Chief Design Officer, nu past bij zijn status bij Apple, en zijn twee rechterhanden werden allebei ook gepromoveerd.

Dat zijn Richard Howarth, die is is nu Head of Industrial Design, en Alan Dye is voortaan Head of User Interface.

Daarna werd duidelijk dat Lisa Jackson steeds meer te doen krijgt. Want waar zij eerst 'alleen' het milieu onder haar hoede had is daar nu ook Policy and Social Initiatives bij gekomen, haar volledige titel is nu Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives.
...
2 juli 2015 - 09:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
Veel Mac-gebruikers besloten de afgelopen tijd om een SSD in hun Mac te zetten vanwege de snelheidswinst, en velen zullen dat de komende tijd ook gaan doen.

Tot en met OS 10.9/Maverick kon je dan met software, zoals bijvoorbeeld Trim Enabler, ervoor zorgen dat Trim aangezet werd.

Dat ging niet meer in OS X 10.10/Yosemite, of op zijn minst een stuk lastiger, want Apple had onderdelen van het systeem voorzien van code signing. Dat kon je afzetten en toch Trim aanzetten, maar dan kreeg je grote problemen als je bijvoorbeeld je NVRAM of je PRAM een reset gaf.

De vraag was hoe dit in El Capitan gerege...
13 juni 2015 - 09:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mavericks-icoon.jpg
Draait jouw Mac nog op OS X 10.8/Mountain Lion of 10.9/Mavericks, dan heeft Apple een Security Update voor je klaarstaan.

OS X ligt de laatste tijd stevig onder vuur, en niet iedereen is blij met het tempo dat Apple hanteert op met oplossingen te komen, want dat kon soms wel wat sneller. Maar vandaag is Apple scheutig met oplossingen, want naast de Mac EFI Security Update 2015-001 staat er ook nog een Security Update 2015-005 klaar.

Mocht je je afvragen waarom er niet zo'n update voor 10.10/Yosemite is, voor die versie van OS X kwam deze update mee met de [url=http://www.macfreak.nl/nieuws/27012/10104-update-voor-os-x1010...
1 juli 2015 - 14:00
Pages: 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 218