https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Dat ook België binnenkort een Apple Store gaat krijgen kon je al eerder op MacFreak lezen, bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht. De locatie van deze nieuwe Store is aan de Gulden-Vlieslaan in het winkelcentrum Le Toison d'Or in Brussel.

Apple Nieuws Vlaanderen heeft nu ook de datum waarop de opening van deze Apple Store zal gaan plaatsvinden, volgens hun informatie, en ze lijken erg zeker van hun zaak, is dat 19 september aanstaande. Hieronder zie je het document waar ze zich onder andere op baseren.

[url=http://www.a-n-v.be/wp-content/uploads/2015/08/AppleStoreBXL-1024x604.png...
18 augustus 2015 - 10:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple heeft net een update voor OS X 10.10/Yosemite uitgebracht en daarin werd onder andere DYLD_PRINT_TO_FILE exploit gecorrigeerd, meer daarover is te lezen in dit nieuwsbericht. Maar het ontdekken van gaten in OS X gaat inmiddels in een razend tempo, en inmiddels is er weer een nieuwe exploit gepubliceerd.

Daarbij is een zorgwekkende tendens te zien. Want waar tot nu toe bijna alle exploits eerst aan de softwaremaker gemeld werden, zien we de afgelopen tijd steeds vaker dat exploits meteen na het ontdekken naar buiten gebracht worden. Het gevaar dat zo'n exploit dan ook echt misbruikt wordt voordat het Apple ...
17 augustus 2015 - 12:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
In Frankrijk is op dit moment steeds meer aandacht voor nep-hardware, en omdat die inmiddels ook op Amazon in Duitsland opduikt lijkt het een goed moment om er ook hier even bij stil te staan.

Het eerste voorbeeld is Guillaume, die op zijn blog het verhaal vertelt hoe hij een WD Green 5 TB harde schijf op Amazon bestelde. Maar toen die harde schijf van de Duitse leverancier binnenkwam en hij die in zijn Mac zette, kreeg hij maar 2 TB te zien.

Iets verder speuren in zijn Mac liet zien dat het ging om de WDC WD20 EARS-00S8B1, en dat is, inderdaad, een 2 TB harde schijf. Of het...
17 augustus 2015 - 15:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De geruchten dat Apple op 9 september een event zal houden voor de nieuwe iPhone kon je al eerder op MacFreak lezen, maar zou dat betekenen dat Apple zich aan hetzelfde schema zal houden als vorig jaar, en dat de nieuwe iPhones op 18 september in de winkel zal liggen?

Het lijkt er wel op, want de Duitse site Macerkopf schrijft dat de nieuwe iPhone vanaf 18 september in de winkels zou liggen. Dus inderdaad hetzelfde schema. Deze datum zou bij de Duitse mobiele providers al langer bekend zijn.

[img]http://www.macerkopf.de/wp-content/uploads/2014/12/iphone6_test2.jpg...
18 augustus 2015 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Wil je makkelijk en snel tekst kunnen scannen dan doe je dat met met optische tekenherkenning, waarschijnlijk beter bekend als optical character recognition (OCR). Voor die optie is Prizmo één van de apps met een uitstekende reputatie en op dit moment is deze app, zowel voor OS X en iOS, stevig in de aanbieding.

Dus als je een OCR app nodig hebt, dan is dit een goed moment om het aan te schaffen. Je hebt trouwens even de tijd om te beslissen, want deze aanbieding is een Back-to-school Deal en geldt nog bijna twee weken.

Ken je Prizmo nog niet en wil je eerst zien hoe het wet werkt, hieronder een uitgebreide demo van Prizmo voor de Mac.


...
18 augustus 2015 - 08:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/aperturelens.jpg
Wil je helemaal bij zijn wat betreft de nieuwe digitale camera's, dan moet je even Apple's Digital Camera RAW Compatibility Update 6.06 op je Mac zetten. Want deze update zorgt ervoor dat je Mac de RAW-bestanden van zes nieuwe camera's kan lezen, natuurlijk vooral handig als je zelf zo'n nieuwe camera hebt.

De informatie van Apple over deze update vind je hieronder:
Citaat


Digital Camera RAW Compatibility Update 6.06

This update adds RAW image compatibility for the following cameras to OS X Yosemite:

 • Canon PowerShot G3 X
 • Leica Q (Typ 116)
 • Panasonic LUMIX DMC-GX8
 • Sony Alpha ILCE-7R II
 • Sony Cyber-shot DSC-RX10 II
 • Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV

  For more inf
...
18 augustus 2015 - 09:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagicMouse_Icoon.png
Apple's Magic Mouse en het draadloze Bluetooth toetsenbord krijgen waarschijnlijk binnenkort een update waardoor ze zuiniger met energie zullen gaan omspringen. Want bij de Federal Communications Commission (FCC) zijn aanvragen ingediend voor een nieuwe Magic Mouse en een nieuw Bluetooth toetsenbord.

De huidige Magic Mouse en het toetsenbord gebruiken op di...
17 augustus 2015 - 13:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple heeft weer drie nieuwe Apple Music commercials uitgebracht, op de buis in de VS en op het internet voor ons allemaal. Dit keer geen fel gekleurde silhouetten zoals ooit voor de iPod, maar eerder het tegendeel: ingetogen zwart-wit.

In de eerste commercial word het concept min of meer uitgelegd, in nummer twee en drie zien we artiesten die we mogelijk zouden willen volgens (Kygo en James Bay).17 augustus 2015 - 12:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Apple heeft een update voor OS X 10.10/Yosemite voor ons klaarstaan, en deze 10.10.5 update corrigeert een aantal belangrijke dingen. Kort gezegd verhelpt deze update een recent gevonden belangrijk veiligheidsprobleem en zijn er bugs in Mail en QuickTime verholpen.

Dat is dan ook wat we in Apple's informatie kunnen lezen:
Citaat


Deze update:

 • Verbetert de compatibiliteit met bepaalde e-mailservers bij gebruik van Mail.
 • Verhelpt een probleem in Foto’s dat ertoe leidde dat er geen video’s van GoPro-camera’s konden worden geïmporteerd.
 • Verhelpt een probleem in QuickTime Player dat ertoe leidde dat Windows Media-bestanden niet konden worden afgespeeld.


Apple heeft op dit...
14 augustus 2015 - 09:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Eerder dit jaar werd al bekend dat Apple een cover-bedrijf heeft opgericht waar waarschijnlijk aan een auto gewerkt wordt.

Dat bedrijf heet SixtyEight, zit in Sunnyvale (vlak bij Cupertino) en importeerde eerder een Fiat Multipla 600 uit 1957, heeft een ruimte om aan auto's te werken en een garage. De liefde van Jonathan Ive en Marc Newson voor het design van oudere Fiat modellen werd trouwens al eerder duidelijk bij de Product RED veiling bij Sotheby's.

[url=http://www.macfreak.nl/modules/news/images...
15 augustus 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Apple heeft een update voor de iPhone, iPod touch en iPad met iOS 8 klaarstaan, deze is vooral bedoeld om problemen met Apple Music en de iCloud Music Library op te lossen.

Maar er is natuurlijk meer, hieronder alle verbeteringen die tot nu toe bekend zijn. Daarbij moeten we het trouwens niet van Apple hebben, want de informatie van Apple bij ...
14 augustus 2015 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Een paar dagen geleden was hier op MacFreak al te lezen dat de Apple Watch heel erg snel uitverkocht was. Maar zegt dat wat over het succes, of had Apple er zo weinig van op voorraad?

Inmiddels komen er, voorzichtig, wat cijfers naar buiten. Zo schat Trip Chowdhry van Global Equities Research dat Apple in het eerste weekend meer dan 2,5 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht zou hebben. Daarvan zou een klein miljoen bestellingen uit de VS komen, tenminste, dat is de schatting van Slice Intelligence.

Volgens Slice zou 62 procent voor het goedkoo...
14 april 2015 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-icoon-iOS7.jpg
Een jongen van 18 jaar in Murfreesboro, Tennessee in de VS was aan het werken aan zijn truck toen het allemaal mis ging. De auto raakte uit balans, en hij kwam er onder vast te zitten. Hij schreeuwde en schreeuwde, maar er was niemand in de buurt die hem hoorde.

Net toen het allemaal hopeloos leek hoorde hij plotseling het bekende dubbele toontje van het activeren van Siri. Al snel kreeg hij door dat Siri op zijn iPhone 4s in zijn kontzak geactiveerd werd als hij zijn heupen optilde.

Hiermee kon hij het alarmnummer 911 bellen, waardoor de hulpdiensten (Vanderbilt University Medical Center's trauma team, LifeFlight en Murfreesboro EMS) snel ter plekke konden zijn en hij het er levend vanaf heeft gebracht.
...
14 augustus 2015 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Samen met OS X 10.10.5 en iOS 8.4.1 heeft Apple ook meteen een update voor iTunes uitgebracht. Niet verbazend, want vooral die 8.4.1. update is gericht op Apple Music, en dan moet iTunes natuurlijk ook bijblijven.

Maar dat is niet het enige, als je nu bijvoorbeeld onder de radio-tab op de Beats 1 banner klikt krijg je nu een complete playlist te zien van wat er gaat komen, inclusief wat er op dit moment op Beats 1 speelt.

Dat is niet het enige wat toegevoegd is, als je nu op jouw account klikt kan je ook zien welke artiesten jij volgt. Daarbij is er een bug verholpen, als je nu in Apple Music content kijkt en een pagina teruggaat weet iTunes nog waar je was.

Het allerbelangrijkste is voor de meesten van o...
14 augustus 2015 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Bootcamp_Icoon.jpg
Eind vorige maand zette Apple een update voor de FaceTime Camera Driver voor Boot Camp gebruikers op de servers. Deze update zorgt ervoor dat Apple's FaceTime Camera's beter met Windows zullen samenwerken, en is te vinden op deze pagina.

De update is maar 1,4 MB 'groot' en Apple vermeldt er opvallend genoeg geen systeemeisen bij. Tenminste, voor de software, voor de hardware vertelt Apple wel voor welke MacBook modellen deze update bedoeld is:
Citaat


 • MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015)
 • MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
 • MacBook Air (11-inch, Early 2015)
 • MacBook Air (13-inch, Early 2015)
 • MacBoo
...
13 augustus 2015 - 10:43
Pagina: Vorige 1 ... 205 206 207 [208] 209 210 211 ... 231 Volgende