https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen van de iPhone 6s en 6s Plus is 3D Touch, de nieuwe manier van Apple om met "Peek and Pop" je makkelijker en sneller dieper bij content te laten komen, en ons ook meteen van contextuele menu's te voorzien.

Deze 3D Touch staat centraal in de nieuwe commercial van Apple, hieronder te zien. De muziek die je in de achtergrond hoort zijn samples van Apple Pie van Rafferty.

Verder zien we acteur Jamie Foxx die bezig is met een eigen song en doet alsof dat helemaal niet zo was. Jammer genoeg is die creatie (nog?) niet op YouTube te vinden.18 oktober 2015 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Vandaag bracht Apple niet alleen een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display uit, meer daarover in dit nieuwsbericht, ook de 27 inch iMacs werden allemaal stevig onder handen genomen.

Daarbij hebben nu alle iMacs in dit formaat een 5K Retina display, en hebben ze ook allemaal een snellere Intel Skylake processor (CPU) mee gekregen. Al deze nieuwe modellen zijn te vinden op deze pagina in de online Apple Store, maar hieronder kan je ook de specificaties van alledrie ...
13 oktober 2015 - 16:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages2-iOS-icoon.jpg
Het zat er in. Na de updates voor iWork voor OS X en het nieuws dat iWork for iCloud zijn beta-status heeft verloren, moesten er natuurlijk ook updates komen voor iWork voor iOS. Het moet nu tenslotte allemaal met elkaar in de pas lopen.

Dat is dan ook zo, hieronder vind je de links en wat Apple ons allemaal vertelt over deze updates. En natuurlijk krijgen alle iWork apps nu Split View, maar let op, dat werkt op dit moment alleen nog maar op een iPad Air 2 en iPad mini 4 en straks ook op de nieuwe iPad Pro.

  • [url=https://itu
...
16 oktober 2015 - 20:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Je kan het bijna niet gemist hebben: deze week kwam Apple met een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display en kregen de nieuwe 27-inch iMacs allemaal een 5K Retina displays een nieuwe Intel Skylake processor.

Zulke nieuwe iMacs zijn natuurlijk sneller dan hun voorgangers, maar hoeveel is dat snelheidsverschil nu precies?

Het Japanse blog Mac Otakara heeft de nieuwe iMacs met Geekbench getest, en de 21,5-inch iMac met Retina 4K-display scoort 3.787 voor de Single-Core Score en 12.803 voor de Multi-Core Score. Bij de nieuwe 27-inch iMacs met 5K Retina displays een een Skylake CPU is dat 4.214 voor de Single-Core Score en ...
15 oktober 2015 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Op veel plekken op het internet is het te vinden: het nieuwe Microsoft Office 2016 en het nieuwe OS X 10.11/El Capitan werken niet altijd even lekker samen. En dat is een eufemisme, want bij sommige mensen werkt het zo slecht dat hun Mac compleet bevriest.

Microsoft heeft net een update (15.15.0) uitgebracht, maar in de release notes daarvan zal je tevergeefs zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Mocht je deze update nog niet hebben en hem wel naar binnen willen halen, op die pagina met de release notes vind je ook de links naar de update-bestanden.

Maar er is toch hoop, want Microsoft en Apple werken samen hard aan een oplossing, alleen ...
15 oktober 2015 - 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
In de periode rond de lancering van Apple Music eind juni verstuurde Eddy Cue al een tweet waarin we 614632890740027392[/tweet]]konden lezen dat Apple de limiet van 25.000 tracks in iTunes bij de lancering van iOS 9 graag naar 100.000 wilde verhogen.

Bij MacRumors vroegen ze zich af hoe dat nu zat met die limiet, en stelden ze deze vraag aan Eddy Cue zelf. Zijn antwoord was dat Apple er hard mee bezig is ("definitely working on it") en dat hij verwacht dat het voor het eind van het jaar zover zal zijn ("before the end of the year").

Weet je nog niet veel van iTunes Match, [url=http://www.apple.com/nl...
15 oktober 2015 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
In het verleden was er veel druk op Apple om multitasking niet alleen voor de eigen apps toe te laten, maar ook voor apps van andere makers. Natuurlijk duurde het even voordat Apple dat toestond, waarschijnlijk onder andere omdat ze in Cupertino er zeker van wilden zijn dat het allemaal goed zou blijven lopen.

Daarbij waren de eisen aan apps van Apple wel streng. En zo heeft Apple het voor elkaar gekregen dat apps voor iOS veel minder RAM nodig hebben dan apps voor Android. Dus als iemand met een Android toestel opschept dat die smartphone veel meer RAM heeft dan jouw iPhone, dan is het misschien tijd om ze vertellen dat een iPhone zoveel RAM helemaal niet nodig heeft.

Het effect van apps die zoveel RAM...
14 oktober 2015 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Terwijl de markt voor Windows PC's nog steeds aan het dalen is, blijft Apple almaar tegen die trend ingroeien. Want in het afgelopen kwartaal zagen zo'n beetje alle makers van PC's de verkopen dalen (alleen Dell had een plus van 0,5 procent), terwijl Apple een groei van 1,5 procent kon bijschrijven.

Voeg daarbij dat de PC makers vooral modellen verkopen waar relatief weinig winst op gemaakt wordt, en het ziet er voor Apple verreweg het best uit.

In het overzicht hieronder kan je zien dat het voor de meeste PC makers kommer en kwel was, waarbij vooral Acer in de hoek zat waar de klappen vielen.Daarbij doet Apple het...
14 oktober 2015 - 11:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eén van de interessante apps om foto's van jouw iPhone (maar natuurlijk ook van andere camera's) mooier te maken op de Mac is Super Refocus, daarmee kan je zelf bepalen welk gedeelte van je foto in focus is, of niet.

Maar normaal gesproken is deze app nogal prijzig (€ 29,99), zodat het voor de meesten van ons waarschijnlijk deze app niet erg interessant is.

Maar op dit moment is dat even anders, want de komende ruim twaalf uur is het maar liefst 93 procent afgeprijsd, zodat je het nu in de Mac App Store kunt kopen voor maar € 1,99.

Als je liever eerst wilt zien wat Super Refocus kan, het mooi toevoegen van scherpte...
14 oktober 2015 - 13:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keyboard_PrefPane_Icoon.jpg
Vijf dagen geleden kon je het op MacFreak al lezen, in dit nieuwsbericht, in de code van OS X 10.11.1 beta waren referenties gevonden naar de Magic Mouse 2, het Magic Trackpad 2 en een Magic Keyboard.

Daarbij werd al gespeculeerd dat die mogelijk ook vandaag uit zouden komen, dus tegelijkertijd met de nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display, dat blijkt nu inderdaad zo te zijn.

Van deze drie is het nieuwe Magic Trackpad 2 waarschijnlijk het meest opvallend, want die brengt voor het eerst ook Force Touch naar de desktop. Het oppervlakte is ook vergroot, dat is 29 procent groter dan de vorige generati...
13 oktober 2015 - 16:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Een kleine week geleden kon je op MacFreak al lezen dat er geloofwaardige geruchten waren dat er binnenkort een 21,5-inch iMac met Retina 4K-display uit zou komen, en volgens die geruchten zou dat op dinsdag 13 oktober gaan gebeuren.

De geruchten klopten kennelijk precies, want inmiddels is de 21,5-inch iMac met Retina 4K-display in de Nederlandse Apple Store te vinden (klik hier voor de Belgische Appl...
13 oktober 2015 - 14:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Apple staat bekend om veel dingen, maar als je het mensen op straat vraagt zal één van de eerste dingen die bijna altijd genoemd worden design zijn. Want Apple staat bekend om de bijna obsessieve manier waarop Jonathan Ive en zijn team bezig zijn om dingen altijd weer mooier en beter te maken.

Veel mooie voorbeelden daarvan zijn te vinden in dit verhaal van Backchannel, die een erg interessant kijkje kregen achter de schermen bij Apple, waardoor wij mee kunnen kijken.

Eén van de voorbeelden is het verhaal van de Magic Mouse 2, want toen die zijn definitieve vorm naderde bleek er iets niet goed te z...
14 oktober 2015 - 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Voor de liefhebbers van Disney's Star Wars games is er goed nieuws. Want, zoals je in de titel ook al kan lezen, Star Wars - Heroes Path is voor het eerst gratis. Deze game kost normaal gesproken € 3,99, dus dat scheelt wel een paar euro.

Deze aanbieding komt trouwens vlak na het moment dat Disney heeft besloten een hele waslijst aan games uit de App Store terug te trekken, daarbij verdwenen er in één keer maar liefst 43 games van Disney uit de App Store.

Wil je liever eerst de gameplay van Star Wars - Heroes Path zien, dat kan in de video hieronder.

[youtube]https://www.y...
13 oktober 2015 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De afgelopen tijd heeft Apple te kampen met problemen met de App Store. In de berichtgeving staat vooral de iOS App Store centraal, maar ook de Mac App Store heeft last van bugs. Eén van de dingen die je gemerkt kan hebben is dat de geschiedenis van apps die je eerder hebt gekocht de afgelopen tijd vaak niet meer klopte, hoewel deze bug nu grotendeels zou zijn opgelost.

Maar het is niet alleen de geschiedenis waar problemen mee zijn. Ook bij aankopen en downloads worden er problemen gemeld. Voor sommige bedrijven zijn die zo groot dat er besloten is om de apps voorlopig uit de App Store terug te trekken.

Een voorbeeld daarvan is gam...
13 oktober 2015 - 12:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
IT bedrijf SAP heeft samen met de band Imagine Dragons in het kader van het One4 Project een exclusieve single via iTunes uitgebracht met de titel "I Was Me". Deze song is wereldwijd te vinden via deze link: http://itunes.com/IWasMe. Gisteren hebben de Imagine Dragons deze song voor eerst live gespeeld in de SAP Arena in Mannheim, Duitsland.

Al het geld dat deze song gaat opbrengen gaat direct naar de UNHCR, en is bedoeld voor ondersteuning van de kosten die worden gemaakt voor het opvangen van vluchtelingen in het Midden Oosten en Europa.

Dan Reynolds, de zanger van de Imagine Dragons zei er het volgende over:

Citaat
The refugee crisis is incredibly urgent
...
13 oktober 2015 - 11:19
Pagina: Vorige 1 ... 205 206 207 [208] 209 210 211 ... 243 Volgende