https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat de iPhone in de VS populair is weet iedereen die daar in de afgelopen jaren geweest is. Want echt overal, of het nu op straat is, in het openbaar vervoer of ergens anders, je ziet daar héél erg veel iPhones om je heen.

En voorlopig gaat die ontwikkeling nog door, want in de cijfers van comScore over augustus van dit jaar zien we dat Apple's iPhone daar nog steeds op nummer één staat, en dat het marktaandeel nog aan het groeien is.Dat het marktaandeel van Apple in die maand nog groeide is opv...
7 oktober 2015 - 15:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft in één keer maar liefst zes nieuwe commercials voor de Apple Watch uitgebracht, maar die zijn dan ook wel allemaal in de studio geschoten in dezelfde, simpele, stijl en duren allemaal maar 15 seconden.

Iedere commercial gaat over een ander aspect van de Apple Watch. In de eerste ("Sing") zien we dat je met de Voice Massaging ook een liedje kan versturen, met als tagline "text your heart out".In de tweede ("Date") zien we de mogelijkheid om zowel tekst als plaatsjes te versturen.In zowel "Train" als "Cycle" gaat het over de mogelijkheden van de Apple Wa...
6 oktober 2015 - 08:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Het was gisteren precies vier jaar geleden dat Steve Jobs overleed, en natuurlijk is dat voor Apple nog steeds een moment om bij stil te staan. Want Steve Jobs was niet alleen charismatisch en visionair, maar hij zorgde er ook voor dat Apple succesvol bleef na zijn dood, iets waar grote leiders zelden toe in staat zijn.

Ter ere van deze dag heeft Apple's huidige CEO Tim Cook een mail gestuurd aan alle Apple medewerkers, hieronder kan je de complete tekst van die mail lezen.
Citaat


Team,

Today marks four years since Steve passed away. On that day, the world lost a visionary. We at Apple lost a leader, a mentor, and many of us lost a dear friend.

Steve was a brilliant person, and his prioriti
...
6 oktober 2015 - 20:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Als je van snelle bolides houdt dan weet je het waarschijnlijk allang, in 2017 komt Porsche met nieuwe 911 modellen van de Porsche 911 Carrera and Carrera S. Daarbij is een opvallende keuze gemaakt, want Apple's CarPlay zal ondersteund worden, maar Google's Android Auto is niet van de partij.

De reden zal iedereen die Google de afgelopen jaren gevolgd heeft verbazen, waar Apple alleen wil weten of een auto in beweging is of niet (en dus het enige wat nodig is) wil Google een complete datadump van de onboard computer, de OBD2.

In Stuttgart zagen ze dat niet zitten, niet alleen betreft het de privacy van de bestuurders, maar ook omdat Google inmiddels zelf bezig is met het maken van auto's. En het dus gewoon om gevo...
6 oktober 2015 - 10:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Het lijkt er op dat de investering van Apple in Beats zijn vruchten afwerpt, want Apple Music heeft inmiddels 11 miljoen gebruikers. Daarbij zitten twee miljoen klanten die gebruik maken van het Gezinsabonnement, de optie van € 14,99 per maand voor maximaal zes mensen.

Hoeveel mensen achterblijven na de eerste drie gratis maanden is natuurlijk nog niet bekend, maar het begin lijkt in ieder geval positief.

Eddy Cue, Apple's Senior Vice President Internet Software and Services, was hier natuurlijk heel erg blij mee en maakte duidelijk dat iedereen dat bij Apple ook is: "We're thr...
12 augustus 2015 - 14:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Komen al jouw apps gewoon uit de App Store en zou je nooit van een andere bron iets downloaden voor jouw iPhone, iPod touch of iPad, dan heb je niets te vrezen van YiSpecter, de slimste malware voor iOS tot nu toe.

De mensen die dat wel gedaan hebben zitten vooral in Azië, mogelijk is het daar nog niet duidelijk dat de App Store niet alleen een win...
6 oktober 2015 - 14:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Op dit moment bestaan er al veel methodes voor imaging AI, daarbij wordt er op een intelligente manier naar foto's gekeken en zijn die bijvoorbeeld makkelijk te rangschikken op verschillende types. Maar die systemen draaien meestal op computers in de cloud, zijn dus trager en als je niet wilt dat er persoonlijke data meegaat moet daar weer veel aangepast worden.

Apple heeft nu Perceptio gekocht, een veelbelovende startup die juist bezig met imaging AI met zo min mogelijk overhead wat betreft de rekenkracht, zodat het dan ook allemaal op het device zelf uitgevoerd kan worden.

De oprichters van...
6 oktober 2015 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Veel gamers zullen het kennen, Doom, het first-person shooter computerspel uit 1993 dat een legendarische status heeft gekregen. Dat kwam niet alleen door de gameplay, maar ook omdat de makers pioniers waren op het gebied van 3D-graphics voor computerspellen en multiplay via netwerken.

Deze game startte op de PC, maar werd daarna naar veel andere platformen getransporteerd. De opties daarbij zijn teveel om op te noemen, er is zelfs een versie van Doom voor op een oscilloscoop. Dat klinkt alsof dat er afschuwelijk uit zou zien en niet te spelen zou zijn, maar in de video hieronder kan je zien dat het nog best meevalt.Misschien dan ook niet ve...
5 oktober 2015 - 18:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-icoon-iOS7.jpg
Vocal IQ is een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat zich toelegt op het verbeteren van de manier waarop wij praten met machines, het is voortgekomen uit de University of Cambridge Dialogue Systems Group.

Daar bedoelen ze trouwens niet alleen de uitspraak mee, daar valt vaak nog wel wat aan te verbeteren, maar vooral dat je ook met een machine op een natuurlijke manier zou moeten kunnen praten. Dus niet alleen een aantal commando's die mogelijk zijn, maar gewoon iets vragen zoals je dat ook bij een mens zou doen.

Daarvoor heeft het bedrijf sinds 2011 hard gewerkt en volgens hun eigen claim hebben ze wereld's eerste zelflerende dialoog API[/u...
5 oktober 2015 - 17:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ook deze week heeft Apple natuurlijk weer een gratis app van de week, we bijven verwend worden. Dit keer is het een role playing game (RPG) met een klassiek uitvoering: Combo Quest.

Dat klassiek wordt bij Combo Quest erg serieus genomen, dus helemaal in 2D, lekker weinig pixels en ook de soundtrack past helemaal in het klassieke thema. Wil je deze game liever eerst even zien, hieronder kan je zowel de trailer (30 seconden) als een gameplay trailer (20 minuten) bekijken.

Combo Quest werkt met iedere [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com...
2 oktober 2015 - 12:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Tijdens de keynote van het Special Event afgelopen maand kreeg de nieuwe Apple TV natuurlijk veel aandacht. En tijdens die presentatie was er veel ruimte voor de nieuwe zoekfunctie met Siri, de afstandsbediening kreeg zelfs de naam Siri Remote mee.

Eén van de grote vragen die daarbij open bleef was of er voor alle apps die toegevoegd zouden worden deze zoekmogelijkheid er ook zou zijn. In dit interview maakt Apple's CEO Tim Cook duidelijk dat dat in de toekomst ook ontwikkelaars van andere apps daar gelukkig ook gebruik van kunnen maken:
Citaat


I think that many, many peopl
...
5 oktober 2015 - 16:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
OS X 10.11/El Capitan is uit, en mogelijk heb je het nu al op je Mac staan, want sinds vanochtend is het ook met een fatsoenlijke snelheid naar binnen te halen. Wil je daarbij meteen een schijf maken waar die installer op staat, dan is er goed nieuws, want DiskMaker X is klaar voor El Capitan.

Mocht je nog nooit eerder zo'n schijf hebben gemaakt en je afvragen waarom je dat zou doen, op die manier kan je El Capitan op een andere Mac zetten zonder dat je weer eerst ruim 6 GB hoeft binnen te halen. Dat is natuurlijk ook handig als je internet-connectie even erg traag is of zelfs helemaal weggevallen.

Dat is trouwens niet het enige programma dat al klaar is voor El Capitan. Opvallen...
1 oktober 2015 - 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Gisteravond kwam iOS 9.0.2 uit, een release waarin een aantal bugs werden opgelost en de beveiliging weer verder werd verbeterd. Voorbeelden van de bugs zijn problemen met het aan- en uitschakelen van dataverkeer over het mobiel netwerk, bugs in iMessage en iCloud-reservekopieën en een probleem waarbij voor sommige mensen het roteren van het scherm niet goed werkte.

Hieronder de release notes van Apple zelf, daar komen we dus ook al deze verbeteringen tegen.
Citaat


In deze update is onder andere het volgende vernieuwd en verbeterd:

  • Oplossing voor een probleem met de instelling om mobiel dataverkeer voor apps in of uit te schakelen
  • Oplossing voor een probleem waardoor sommige gebruikers iMessage
...
1 oktober 2015 - 12:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Later vandaag komt OS X 10.11/El Capitan uit. Apple heeft tussen neus en lippen door bevestigd dat, ondanks alle releases van de afgelopen tijd, er geen vertraging zal zijn.

Tegelijkertijd is Apple trouwens al bezig met de beta-versie van de opvolger daarvan, de tweede beta van OS X 10.11.1 is al naar de ontwikkelaars verstuurd. Daarbij ligt de focus trouwens op stability, compatibility, and security, dus waarschijnlijk vooral een bugfix-release waarin veiligheidsproblemen verholpen worden.

Omdat de Golden Master van El Capitan al even beschikbaar was kunnen we ook meteen al de reviews lezen. Handig voor iedereen die graag liever eerst in detail wil weten wat er allemaal nieuw is in deze versie van het b...
30 september 2015 - 09:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
Net nadat de iPad Pro uitkwam was er op het blog van Linda Dong al te lezen dat volgens haar de iPad Pro makkelijk de huidige standaard in dit veld verslaat. Ze maakte het absoluut duidelijk dat ze de Wacom Cintiq echt waardeloos vond als ze deze vergeleek met de nieuwe iPad Pro.

Voorbeelden daarvan zijn "Quite plainly, the Cintiq sucks in comparison. And I've been using them for years for industrial design sketching, UI, and art." of het langere voorbeeld hieronder:
Citaat


Drawing

Latency latency latency. As in all that latency I can visibly see as I wait for my stroke to catch up with my Cintiq pen. Oops! Dragged my pen too
...
30 september 2015 - 14:46
Pagina: Vorige 1 ... 212 213 214 [215] 216 217 218 ... 248 Volgende