https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Eerder dit jaar werd al bekend dat Apple een cover-bedrijf heeft opgericht waar waarschijnlijk aan een auto gewerkt wordt.

Dat bedrijf heet SixtyEight, zit in Sunnyvale (vlak bij Cupertino) en importeerde eerder een Fiat Multipla 600 uit 1957, heeft een ruimte om aan auto's te werken en een garage. De liefde van Jonathan Ive en Marc Newson voor het design van oudere Fiat modellen werd trouwens al eerder duidelijk bij de Product RED veiling bij Sotheby's.

[url=http://www.macfreak.nl/modules/news/images...
15 augustus 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Apple heeft een update voor de iPhone, iPod touch en iPad met iOS 8 klaarstaan, deze is vooral bedoeld om problemen met Apple Music en de iCloud Music Library op te lossen.

Maar er is natuurlijk meer, hieronder alle verbeteringen die tot nu toe bekend zijn. Daarbij moeten we het trouwens niet van Apple hebben, want de informatie van Apple bij ...
14 augustus 2015 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Een paar dagen geleden was hier op MacFreak al te lezen dat de Apple Watch heel erg snel uitverkocht was. Maar zegt dat wat over het succes, of had Apple er zo weinig van op voorraad?

Inmiddels komen er, voorzichtig, wat cijfers naar buiten. Zo schat Trip Chowdhry van Global Equities Research dat Apple in het eerste weekend meer dan 2,5 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht zou hebben. Daarvan zou een klein miljoen bestellingen uit de VS komen, tenminste, dat is de schatting van Slice Intelligence.

Volgens Slice zou 62 procent voor het goedkoo...
14 april 2015 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-icoon-iOS7.jpg
Een jongen van 18 jaar in Murfreesboro, Tennessee in de VS was aan het werken aan zijn truck toen het allemaal mis ging. De auto raakte uit balans, en hij kwam er onder vast te zitten. Hij schreeuwde en schreeuwde, maar er was niemand in de buurt die hem hoorde.

Net toen het allemaal hopeloos leek hoorde hij plotseling het bekende dubbele toontje van het activeren van Siri. Al snel kreeg hij door dat Siri op zijn iPhone 4s in zijn kontzak geactiveerd werd als hij zijn heupen optilde.

Hiermee kon hij het alarmnummer 911 bellen, waardoor de hulpdiensten (Vanderbilt University Medical Center's trauma team, LifeFlight en Murfreesboro EMS) snel ter plekke konden zijn en hij het er levend vanaf heeft gebracht.
...
14 augustus 2015 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Samen met OS X 10.10.5 en iOS 8.4.1 heeft Apple ook meteen een update voor iTunes uitgebracht. Niet verbazend, want vooral die 8.4.1. update is gericht op Apple Music, en dan moet iTunes natuurlijk ook bijblijven.

Maar dat is niet het enige, als je nu bijvoorbeeld onder de radio-tab op de Beats 1 banner klikt krijg je nu een complete playlist te zien van wat er gaat komen, inclusief wat er op dit moment op Beats 1 speelt.

Dat is niet het enige wat toegevoegd is, als je nu op jouw account klikt kan je ook zien welke artiesten jij volgt. Daarbij is er een bug verholpen, als je nu in Apple Music content kijkt en een pagina teruggaat weet iTunes nog waar je was.

Het allerbelangrijkste is voor de meesten van o...
14 augustus 2015 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Bootcamp_Icoon.jpg
Eind vorige maand zette Apple een update voor de FaceTime Camera Driver voor Boot Camp gebruikers op de servers. Deze update zorgt ervoor dat Apple's FaceTime Camera's beter met Windows zullen samenwerken, en is te vinden op deze pagina.

De update is maar 1,4 MB 'groot' en Apple vermeldt er opvallend genoeg geen systeemeisen bij. Tenminste, voor de software, voor de hardware vertelt Apple wel voor welke MacBook modellen deze update bedoeld is:
Citaat


  • MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
  • MacBook Air (11-inch, Early 2015)
  • MacBook Air (13-inch, Early 2015)
  • MacBoo
...
13 augustus 2015 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Hoewel Apple er officieel nog niets over naar buiten gebracht heeft, is naar buiten gekomen dat het bedrijf contact heeft opgenomen met sommige klanten om hen te laten weten dat er een onderdeel van hun nieuwe Apple TV mogelijk niet goed is en dat ze een vervangend model van Apple krijgen.

Kennelijk gaat het om een klein aantal en weet Apple de mensen zelf te bereiken, de klanten waar het om gaat krijgen meteen een ander model toegestuurd.

Veel klanten hadden zelf nog helemaal niet gemerkt dat er iets verkeerd was aan hun Apple TV, kennelijk is Apple snel in actie gekomen voordat er bij veel mensen klachten ontstonden.

Omdat Apple...
13 augustus 2015 - 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HTC_logo.gif
De ondertitel van HTC was lang "quietly brilliant", maar nu even niet. Want het aandeel van dit bedrijf is zo dramatisch gekelderd dat de waarde van het bedrijf nu minder is dan wat het bedrijf zelf in kas heeft. Met andere woorden, aandeelhouders geloven niet meer in het bedrijf en vinden eigenlijk dat het niets meer waard is.

Een duidelijke illustratie van hoe snel het kan gaan in de mobiele sector, want vier jaar geleden kwamen we HTC nog tegen in de lijstjes van de beste Android telefoons, bijvoorbeeld hier....
11 augustus 2015 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EnergySaver-icoon.jpg
Op Kickstarter is een nieuw project te vinden waar meerdere bekende mensen uit de tech-wereld kennelijk in geloven, want onder andere Apple's CEO Tim Cook en Alphabet's executive chairman Eric Schmidt hebben er al in geïnvesteerd.

En ook op Kickstarter wordt er duidelijk in geloofd, want met nog 30 dagen te gaan staat de teller al bijna drie keer boven de 100.000 dollar die ze graag voor dit project wilden ophalen (alleen al tijdens het schrijven van dit nieuwsbericht ging het bedrag van 275.000 naar 290.000 dollar).

Het gaat hierbij om de Nebia douche, een douche die tien keer zo'n groot oppervlak weet te ...
11 augustus 2015 - 18:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPod-nano-7e-generatie-icoon.jpg
Het gebeurt niet vaak dat er software updates voorbij komen voor de iPods die niet op iOS draaien, maar dit keer heeft Apple er toch eentje klaarstaan. Deze is voor de iPod nano van de 7e generatie, het versienummer is v1.0.4.

Wat deze update aanpast is niet bekend, Apple heeft hier jammer genoeg helemaal niets over naar buiten gebracht.

Als je deze update op jouw iPod wilt zetten dan zal je die met een computer met iTunes moeten verbinden, er is geen andere manier om deze update op jouw iPod te krijgen.

De iPod nano kreeg recent (op 15 juli) een update, maar daarbij ging het alleen maar om het uiterlijk. Want er kwamen toen drie nieuwe kleuren bij: goud, blauw en roze.

[url=http://www...
13 augustus 2015 - 09:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Als je Goat Simulator nog niet kent dan is het tijd om daar wel kennis mee te maken. Tenminste, als je van games houdt die minstens even maf zijn als dat de uitvoering uitstekend is.

Dat de kwaliteit van Goat Simulator goed is kan je ook zien doordat IGN Entertainment het gekozen heeft als game van de maand, en dat betekent ook meteen dat het op dit moment gratis binnen te halen is.

Om dat te doen moet je even naar deze pagina gaan, daar op de rode knop met "GET FREE GAME" onderaan klikken. Als je dat doet dan krijg je een code te zien waarmee je deze game in de App Store gratis kan krijgen. Even op die code klikken, je wordt dan automatisch naar de A...
13 augustus 2015 - 08:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Apple heeft weer een heleboel Flyover locaties in de Kaarten-app toegevoegd, het goede nieuws voor ons is dat Rotterdam er dit keer ook bij zit. Flyover betekent dat je een stad in de Kaarten-app van boven kunt bekijken in een foto-realistische weergave.

Je kan deze beelden van alle kanten bekijken, inzoomen en nog veel meer. De steden die nu toegevoegd zijn vind je hieronder allemaal op een rij:
Citaat


- Graz, Oostenrijk
- Aarhus, Denemarken
- Rotterdam, Nederland
- Bobbio, Italië
- Turijn, Italië
- Budapest, Hongarije
- Cádiz, Spanje
- Chenonxeaux, Frankrijk
- Dijon, Frankrijk
- Millau, Frankrijk
- Nice, Frankrijk
- Straatsburg, Frankrijk
- Omaha Beach, VS
- Ensenada,
...
12 augustus 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
BundleHunt heeft weer een pakket van software bij elkaar gekregen waarmee je veel geld kunt besparen, tenminste, als er meerdere apps bij zitten die je goed kunt gebruiken. Als je ze allemaal optelt zou deze collectie normaal gesproken 554 dollar kosten, maar voor deze bundel hoef je maar $ 39,99 neer te tellen.

Het belangrijkste van zo'n bundel zijn natuurlijk de apps, daarom hier de complete lijst, inclusief video's (behalve bij DiscLabel, want daar was geen video van te vinden).

...
12 augustus 2015 - 14:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google is begonnen met een bijzondere stoelendans: het bedrijf heeft een nieuw sub-bedrijf (subsidiary) opgericht dat uiteindelijk het hoofdbedrijf zal worden, waar Google dan op zijn beurt weer een sub-bedrijf van zal worden.

In de praktijk zal er waarschijnlijk niet zoveel veranderen, het lijkt erop dat Google deze corporate stoelendans vooral heeft ingezet om klaar zijn voor de toekomst met als prettige bijkomstigheid dat Sundar Pichai zich voortaan ook CEO mag noemen, terwijl hij hetzelfde blijft doen (daarover doen trouwens ook allerlei theorieën de ronde, bijvoorbeeld deze).

Wil je graag weten hoe Google dit a...
11 augustus 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Lorenzo Franceschi-Bicchierai is degene die bij de site Motherboard alles verslaat over veiligheid, en hij is een verklaarde hater van de dingen die Apple maakt sinds zijn tienerjaren.

De reden die hij daarvoor geeft is dat hij nooit hield van de manier waarop Apple hem software door de strot probeerde te duwen (bijvoorbeeld iTunes), de manier waarop Apple van alles wil controleren en de overdreven hysterie van de 'Apple-fanboys'.
Citaat


I've been antagonistic with Apple products ever since I was a teenager, when Apple used to try to shove its apps down my throat (cough iTunes cough) whenever I just wanted to watch a movie trailer on Quicktime. I never liked Apple's walled garden and "we-control-ever
...
10 augustus 2015 - 15:35
Pagina: Vorige 1 ... 212 213 214 [215] 216 217 218 ... 237 Volgende