https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Toen het duidelijk werd dat Apple een Apple Store op de chique Upper East Side in New York City wilde openen, lieten de rijke mensen in die buurt zien dat ze ook actie kunnen voeren. Want zo'n Apple Store met rijen mensen ervoor, dat zagen ze niet zitten in hun altijd zo lekker rustige wijk.

Maar Apple lustende naar de bezwaren, en kwam de buurt tegemoet. Zo kwam de personal shopping service speciaal voor de clientèle in deze buurt terug, de verlichting aan de buitenkant werd aangepast (lees: minder en minder fel) en de openingstijden werden een beetje ingeperkt.

Inmiddels is deze nieuwe Apple Store [url=http://appleinsider.com/articles/15/06/13/apple-opens-upper-east-side-nyc-store-with-unique-design-element...
15 juni 2015 - 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Terwijl er steeds meer mensen de browser van iOS 9 gebruiken om websites te bezoeken, inmiddels zijn dat er veel meer dan bijvoorbeeld op de Mac, is het juist daar dat het niet mogelijk is om Ad-Blockers te installeren. Wat betekent dat sites soms helemaal niet bruikbaar meer zijn, omdat er teveel reclames op te zien zijn.

Daar gaat waarschijnlijk verandering in komen, want inmiddels is ontdekt dat dit in iOS 9 wel mogelijk is.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SafariContentBlockers-iOS9.jpg


Het is niet zo dat Safari voor iOS ...
12 juni 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FontBook-Yosemite-icon.jpg
Apple is hard bezig met het uitrollen van het nieuwe lettertype San Francisco, dat inmiddels te vinden is op de Apple Watch en in de beta-versies van zowel iOS 9 als OS X 10.11/El Capitan.

Dat betekent trouwens ook dat er een device is van Apple dat schittert door afwezigheid, en dat is de Apple TV. Maar omdat de updates daarvoor eigenlijk altijd die van iOS volgen - de Apple TV draait tenslotte op een variatie van iOS - ligt het voor de hand dat ook daarvoor deze herfst een update met dit lettertype zal komen.

Heb je interesse in lettertypes in het algemeen, of ben ...
15 juni 2015 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/xcode.jpg
Tot nu toe moest je om met Xcode een app voor iPhone, iPod touch of iPad te testen een betaald developer account hebben, en zo'n account kost 99 dollar per jaar.

Met Xcode 7 blijkt het mogelijk om dat te doen zonder zo'n betaald account, en dat betekent dat iedereen zo gratis apps kan maken en op zijn eigen iDevice kan zetten. Als je tevreden bent ...
11 juni 2015 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Ontwikkelaar Hamza Sood heeft inmiddels een reputatie hoog te houden als degene die vaak de eerste is om nieuwe dingen in beta-versies van iOS te vinden, en ook dit keer stelt hij niet teleur.

Want hij heeft in de code van iOS 9 beta weer een aantal dingen gevonden die laten zien waar Apple mee bezig is, dat deelde hij in 608666970616160256[/tweet]/photo/1]deze tweet met de wereld, en het is goed nieuws wat we daar zien.

Want daarin zien we ondersteuning voor HD (1080p), 240 fps slow motion, panoramische foto's en een flitser. Dat zou allemaal de moeite van het vermelden niet waard zijn als het om de camera aan de achterkant zou gaan, maar dit is voor de camera aan de voorkant....
11 juni 2015 - 15:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Er waren al geruchten dat Apple Pay binnenkort naar Europa zou komen, tijdens de keynote vanavond werd duidelijk dat voorlopig het Verenigd Koninkrijk de enige plek is waar Apple dit uit zal rollen.

Het ligt natuurlijk voor de hand dat de komende tijd daar meer landen bij zullen komen, maar waarschijnlijk zullen bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Italië eerder aan de beurt zijn dan wij.

Dat er interesse is in Apple Pay werd duidelijk tijdens de presentatie, want bij het uitrollen in het Verenigd Koninkrijk zijn er aan het begin al meer partijen betrokken dan toen Apple ermee begon in de VS. Als alles gaat zoals het er nu uitziet dan zal er komende herfst Apple Pay al werken met 70 procent van alle credit en de...
8 juni 2015 - 23:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-Mac-2015-Yosemite-icoon.jpg
Een paar jaar geleden pakte het Department of Justice (DoJ) in de VS Apple aan voor hun aanpak van de boekenmarkt. Apple wilde hetzelfde model als voor de App Store, en maakte daarbij ook duidelijk dat de race naar beneden in de prijzen die Amazon aan het forceren was niet iets was waar het bedrijf blij mee was.

Want volgens Apple mag content best wat kosten, en de mensen die het maken er ook wat voor krijgen.

Apple werd veroordeeld, ging in hoger beroep (dat nog steeds loopt) en heeft sindsdien een toezichthouder die het bedrijf erg lastig en duur vindt. Dat laatste is niet zo vreemd, want Michael Bromwich rekent 1.100 dollar per uur.

In de VS was er ondertussen een stevige discussie op h...
12 juni 2015 - 14:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Als je straks iOS 9 op je iPhone hebt staan en je vergeet die bijvoorbeeld op kantoor, dan kan je gewoon opnemen op bijvoorbeeld jouw iPad of je Mac.

Tenminste, als jouw provider dit gaat ondersteunen.

Want in iOS 9 zit Continuity over Cellular, en is de verbinding voor Continuity dus niet meer alleen mogelijk via Wi-Fi, dat maar een bereik van een aantal meter heeft. Dit gaat trouwens ook op voor SMS-berichten, dus je iPhone ergens vergeten wordt waarschijnlijk iet...
11 juni 2015 - 12:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Phil-Schiller-icoon-2015.jpg
Ter gelegenheid van Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 werd Phil Schiller door Daring Fireball's John Gruber geïnterviewd. Als je dat hele interview wilt beluisteren, dan kan dat via deze pagina.

Hieronder een aantal citaten uit dat interview, die passen duidelijk in het nieuwe beleid van Apple: meer openheid. The Verge heeft trouwens ook een samenvatting van dit interview, hieronder de belangrijkste momenten.

Waarom er nog een 16 GB iPhone bestaat

Op de suggestie van John Gruber dat 16 GB inmiddels te weinig is voor een...
10 juni 2015 - 10:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Hacker Jan Soucek ontdekte begin januari een bug in Mail voor iOS, waarmee HTML-code van elders geladen kan worden, en meldde die bug keurig bij Apple.

Deze bug betekent bijvoorbeeld dat een binnenkomende mail met een link met zulke code een pop-up kan laten verschijnen, bijvoorbeeld een inlogvenster voor iCloud. Als je dan daar je inlognaam en wachtwoord invult, dan geef je die weg aan de hacker die deze link aan je gestuurd heeft.

Let op dat zo'n link ook al in een Notificatie kan zitten, je hebt dan geen kans om de link eerst te kopiëren en te bekijken voordat je er wat mee doet (normaal gesproken iets wat aangeraden wordt). Hieronder kan je zien hoe dat werkt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9wi...
11 juni 2015 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Ook dit jaar heeft Apple tijdens hun Worldwide Developers Conference (WWDC) weer de Apple Design Awards uitgereikt, de prijzen voor wat ze bij Apple de beste software vinden in de App Store.

Omdat het daarbij eigenlijk altijd gaat om erg goede software, hieronder alle winnaars die ook bij ons in de App Store te vinden zijn op een rij. Ze hebben allemaal een video eronder waarin je kan zien of het voor jou de moeite waard is, behalve jump-O.

Voor iOS


...
10 juni 2015 - 09:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Na de keynote gisteravond en vanochtend zijn er een aantal nieuwsberichten op MacFreak verschenen met details van iOS 9, hieronder in vogelvlucht de belangrijkste veranderingen waar veel van ons de komende herfst van zullen kunnen gaan genieten.

Helemaal onderaan vind je het persbericht van Apple hierover, daarin komen ook nog een aantal details aan bod die in de tekst van dit nieuwsbericht minder aandacht krijgen, want die zijn al in aparte nieuwsberichten behandeld.

Slimmere Siri

Siri heeft in iOS 9 niet alleen een nieuwe interface gekregen, maar kan ook veel meer dan tot nu toe. Zo kan je nu ook zoeken met Siri in je foto's, apps die niet van Apple zijn, populaire video-sites, sport scores en nog vee...
9 juni 2015 - 13:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple heeft een pagina online gezet waar je de belangrijkste nieuwe dingen van iOS 9 op een rij kan zien, die pagina vind je hier.

Daarop is iets opvallends te zien, want onder het kopje "Move to iOS from Android. Easily." komen we iets helemaal nieuws tegen: Apple is bezig met een Android app waarmee je makkelijk al je data van een Android telefoon naar een iPhone kunt overzetten.

Apple zelf vertelt er het volgende over:
Citaat


Just download the Move to iOS app to wirelessly switch from your Android device to your new iOS device. It securely transfers your contacts, message history, camera photos and videos, web bookmarks, mail accounts, calendars,
...
9 juni 2015 - 09:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Na de presentatie van de nieuwe versies van OS X, iOS en watchOS leek het heel even alsof Apple het daarbij liet, maar toen kwam er toch nog "One more thing..."

En dat was Apple Music.

Dat dit het resultaat is van de overname van Beats Music werd niet moeilijk over gedaan, het was dan ook Jimmy Iovine die de algemene presentatie hiervan deed, Eddy Cue nam pas over voor de demo.

Hoewel de iTunes Store nog blijft bestaan, en daar nog steeds muziek per song gekocht kan worden, krijgt die duidelijk niet meer de meeste aandacht. Die gaat nu uit naar de streaming muziek, met daarbij een nieuw 24/7 streaming radiostation, dat opvallend genoeg Beats 1 gaat heten.

[url=http://images.apple.com/live/2015-ju...
8 juni 2015 - 22:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Zolang als iOS bestaat heeft de standaard pincode altijd uit vier cijfers bestaan. Niet echt heel erg veilig, want zo'n korte code is relatief makkelijk af te kijken. Kennelijk zagen ze dat bij Apple ook, want in iOS 9 is er gekozen voor een standaard pincode met zes cijfers.

Hoewel er steeds meer mensen zijn met een iDevice met Touch ID hebben die ook nog een pincode. Daarbij is iOS 9 zo geoptimaliseerd dat alle iDevices die iOS 8 kunnen draaien ook iOS 9 aankunnen. Dat zijn een heleboel iDevices die helemaal geen Touch ID hebben.

Apple zelf schrijft het volgende over deze 6 cijferige pincode:
Citaat


Six-digit passcodes

The passcodes you use on your Touch ID–enabled iPhone and iPad will now
...
9 juni 2015 - 09:29
Pagina: Vorige 1 ... 215 216 217 [218] 219 220 221 ... 231 Volgende