https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
De vraag hoeveel Google meekijkt als je hun diensten gebruikt is iets wat veel mensen bezighoudt, want privacy krijgt de afgelopen tijd veel aandacht. En dat is niet voor niets, zoals bijvoorbeeld de hack van Ashley Madison goed laat zien.

Het antwoord lijkt te lezen op deze pagina. Daar vertelt Max Rosett dat terwijl hij Google's zoekmachine gebruikte om dingen te zoeken die te maken hadden met zijn tech-opleiding, toen plotseling de zoekresultaten naar boven en naar onderen klapte en Google hem benaderde om te solliciteren.

[url=https://thehustle.co/assets/googletest...
27 augustus 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/YouTubeLogo.png
YouTube heeft per vandaag een nieuwe Data API ingevoerd, en het resultaat is dat gebruikers van de Apple TV 2 YouTube niet meer kunnen zien, en gebruikers van oudere iDevices zullen zich aan moeten passen.

Het gaat trouwens niet alleen om de Apple TV 2 en de oudere iDevices, ook de Google TV devices die nog op een oudere versie van het besturingssysteem draaien moeten een update krijgen. En een aantal Sony en Panasonic televisies en Blu-ray spelers en sommige gaming consoles zijn helemaal de klos. Maar voor MacFreaks is het waarschijnlijk vooral belangrijk dat sommige iDevices het standaard niet meer doen, je zal zelf in actie moeten komen.

H...
21 april 2015 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Je hebt er de afgelopen tijd al vaker over kunnen lezen op MacFreak, bijvoorbeeld recent nog in dit nieuwsbericht, er zijn steeds meer partijen die Flash zat zijn en de beweging tegen Flash wordt steeds sterker.

Wat er allemaal mis is aan Flash schreef Steve Jobs ruim vijf jaar geleden al op. Zijn Thoughts on Flash zijn nog altijd op de site van Apple te lezen, en bevestigen achteraf dat hij niet voor niets soms een visionair genoemd werd.

Google heeft daarom besloten om vanaf aan...
28 augustus 2015 - 14:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Je kon er op MacFreak al vaker over lezen, in iOS 9 heeft Apple de mogelijkheid om reclame's te blokkeren ingebouwd, bijvoorbeeld nog twee dagen geleden in dit nieuwsbericht.

Omdat iOS nog steeds een erg grote speler is op het mobiele web, wat op zijn beurt steeds belangrijker aan het worden is, en de gebruikers van iOS ook nog eens de markt vormen die het interessantst is voor adverteerders komt die markt natuurlijk ook in beweging.

Dat het Google is die het voortouw neemt is natuurlijk niet verbazend, hoewel het bedrijf tegenwoordig allerlei projecten in huis heeft komt het leeuwendeel van het geld dat d...
28 augustus 2015 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Het is zover, de uitnodigingen zijn door Apple verstuurd, en het Special Event gaat inderdaad plaatsvinden op 9 september aanstaande, zoals de geruchten die al eerder de ronde deden. Ook de plaats is zoals in eerdere geruchten, het wordt het veel grotere Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, een zaal waar maar liefst 7.000 mensen in kunnen (dat is bijna drie keer zoveel als het Flint Center).

Op de uitnodiging van Apple staat "Hey Siri, give us a hint", en als je op dit moment "Give me a hint" tegen Siri zegt dan blijkt inderdaad dat de antwoorden over het komende Special Event gaan.

[img]http://www.macfreak....
27 augustus 2015 - 22:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Sinds Apple probeerde de naam "iWatch" te registreren lijkt het niet meer goed te komen tussen Apple en Swatch. Want Swatch was niet blij met die poging, omdat het bedrijf de naam iSwatch al geregistreerd heeft en vond dat iWatch daar teveel op leek.

Inmiddels is de Apple Watch uit, en het antwoord van Swatch is om vol in de tegenaanval te gaan. De eerste stap was het als handelsmerk registreren van One More Thing, waarschijnlijk dat Apple daar nog wel bezwaar tegen gaat maken.

Maar dat was niet het enige, Nick Hayek, de CEO van Swatch laat in [url=http://www.tagesanzeiger.ch/wirtschaft/die-alleskoenner-fressen-zu-viel-s...
25 augustus 2015 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Gisteren kon je op MacFreak al lezen dat Samsung's nieuwe Galaxy Note 5 phablet een stevig design-probleem heeft. Maar hoe zit het met de snelheid van deze telg van Samsung als die wordt vergeleken met de iPhone 6, dis alweer bijna een jaar oud is.

Als we naar de specificaties van de Note 5 kijken dan zou die de iPhone makkelijk moeten verslaan. Want de Note 5 heeft een quad-core 1.5 GHz processor met 4 GB RAM, terwijl de iPhone 6 het moet doen met een dual-...
27 augustus 2015 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Terwijl het deze week naar buiten kwam dat er weer iemand is overgestapt van Tesla naar Apple, waardoor het op zijn minst steeds duidelijker wordt dat Apple hard bezig is met iets groots en dat het met auto's te maken heeft. Of dat echt een auto is moet nog bevestigd worden, maar het lijkt er ondertussen wel heel erg veel op.

Terwijl dat dus nog allemaal niet zeker is, komen er ondertussen wel geruchten voorbij over details van de Apple Car.

Eén daarvan is dat Apple bezig zou zijn met het ontwikkelen van een enorm aanraakscherm dat dan als voorrui...
26 augustus 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Apple's iPhone heeft in de afgelopen jaren de nodige mediastormen over zich heen gekregen, en die krijgen vaak een naam met "gate" aan het eind geplakt. Voorbeelden zijn antennagate en bendgate.

Dit keer is Samsung de klos, want inmiddels is gebleken dat de pen van de Samsung Galaxy Note5 ook achterstevoren in de houder gestopt kan worden. Op zich geen probleem, als het niet zo was dat je daardoor de Note5 meteen helemaal onbruikbaar maakt. En dit heeft inmiddels de naam "pengate" meegekregen.De [url=http://www.thever...
26 augustus 2015 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LogicPro-Icoon.png
Apple heeft updates uitgebracht voor zowel Logic Pro X als MainStage, waardoor beiden nu ondersteuning krijgen voor de Alchemy. Dat is een synthesizer plugin die van Apple is sinds het bedrijf in februari Camel Audio overnam, zoals je toen ook al op MacFreak kon lezen.

Die Alchemy synthesizer is erg compleet en heeft een enorm aantal sound generators, mogelijkheden voor modulatie, effects, arpeggiators en oscillators. In totaal zijn het er meer dan 3.000, en hiermee krijgen beide programma's dan ook een enorme uitbreiding.

Daarnaast krijgt Logic Pro X update 10.2 nu ook ondersteuning voor Force Touch en om direct op Apple ...
26 augustus 2015 - 13:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Het gaat goed met electronica-gigant Best Buy in de VS, en dat is onder andere omdat het bedrijf sinds 2008 als eerste naast de Apple Stores ook de iPhone ging verkopen. Het begin van een vruchtbare samenwerking.

Ook in het afgelopen kwartaal heeft Best Buy het weer uitstekend gedaan, de 3,8 procent stijging van de verkopen was boven de verwachting van analisten. Eén van de verrassingen daarbij was dat de CEO van Best Buy, Hubert Joly, aan analist tijdens een conference call vertelde dat ook in de Best Buy vestigingen en online [url=http://fortune.com/2015/08/25/best-buy-apple/?xid=yahoo_fo...
26 augustus 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Dat iOS 9 de mogelijkheid gaat bieden om content waar je niet op zit te wachten, zoals advertenties en dergelijke, te blokkeren, dat weet waarschijnlijk iedereen inmiddels al. Maar wat als een site zonder de advertenties niet goed werkt, of als je de site met alles erop en eraan wilt zien?

Het blijkt dat Apple daar een even simpele als slimme oplossing voor heeft gevonden, je moet alleen even weten waar die zit.

Want in Safari in iOS 9 hoef je alleen maar de knop om de pagina te herladen (het ronde pijltje rechtsboven) wat langer ingedrukt te houden. Dan krijg je de optie om de desktop-versie te zien, en als ...
26 augustus 2015 - 11:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
In de afgelopen jaren heeft Apple zijn grote aankondigingen gehouden in het Yerba Buena Center (1.470 plaatsen) en het Flint Center (2.400 plaatsen). Maar iedere keer zit het helemaal vol, en volgens de lokale krant Hoodline lijkt het er op dat Apple dit keer voor een veel grotere zaal heeft gekozen.

Want het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco (7.000 plaatsen) is op dit moment helemaal afgesloten door bewaking en niemand wil wat zeggen over de opdrachtgever. Dat klinkt alsof dat Apple zou kunnen zijn.

Ook de afbeeldingen wat er opgehangen zal gaan worden zouden wel eens een hint kunnen bevatten. Want Apple heeft n...
25 augustus 2015 - 13:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Ruim een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het gebruik van Flash op websites in een rap tempo terugloopt, en dat er steeds vaker aan Adobe gevraagd wordt om er helemaal maar mee te stoppen.

Want als bij Adobe besloten zou worden om er een punt achter te zetten, dan kunnen we allemaal afscheid nemen van software dat inmiddels vooral bekend is omdat het bijna non-stop beveiligingsproblemen heeft, terwijl het ook nog eens niet echt aardig is voor de accu in je MacBook Pro.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen rond Flash nog steeds door, en dan vooral ten nadele van de software. Zo heeft Amazon ontw...
24 augustus 2015 - 14:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ben je een fan van X-Men en op zoek naar een leuke game, dan zit je op dit moment goed. Want de game Uncanny X-Men: Days of Future Past kost normaal gesproken € 4,99, maar op dit moment kan je het in de iOS App Store vinden voor maar 99 cent.

De game Uncanny X-Men: Days of Future Past is gebaseerd op de originele comics en het is een 2D platform game. In de video review hieronder krijg je een prima idee van wat deze game inhoudt.


25 augustus 2015 - 13:12
Pagina: Vorige 1 ... 220 221 222 [223] 224 225 226 ... 248 Volgende