https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft een eerste beta-versie van tvOS 9.2 uitgebracht, deze is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die onderdeel zijn van Apple's programma voor ontwikkelaars. Maar zo'n beta-versie laat ook vaak zien wat er voor ons allemaal aan zit te komen, en daar is tvOS 9.2 beta geen uitzondering op.

Want de vierde generatie van Apple TV is nog niet zo lang uit, en dus wordt er bij Apple achter de schermen nog steeds erg hard gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functies en het verbeteren van de functies die er al in zitten.

Hieronder alle nieuwe dingen die tot nu ontdekt zijn in tvOS 9.2 beta op een rij, waarbij de eerste bij de veel gebruikers waarschijnlijk heel erg welkom zal...
12 januari 2016 - 09:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple lanceerde een tijd geleden de Move to iOS-app in Google Play waarmee gebruikers hun data kunnen overzetten van Android naar iOS. De motivatie voor het maken van deze app is niet moeilijk te begrijpen, het is natuurlijk in Apple's belang als er nog meer mensen de overstap van Android naar iOS maken.

Maar volgens The Telegraph zouden providers nu druk op Apple zetten om ook een app te maken die het tegengestelde doet, dus een app in de iOS App Store waarmee je makkelijk kan overstappen van iOS naar Android.

Het l...
11 januari 2016 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Toen er voor het eerst geruchten voorbij kwamen dat Apple met het ontwikkelen van een auto bezig zou zijn, was lang niet iedereen ervan overtuigd dat ze daar in Cupertino echt mee bezig waren.

Maar de geruchten bleven aanhouden, het werd onder andere duidelijk dat veel mensen die bij Tesla werkten de overstap naar Apple maakten, dat Apple bezig was met het boeken van een geheim testcircuit, en langzaamaan werd weer een aantal sceptici ook overtuigd.

En nu blijkt dat Apple de domeinen apple.car, apple.cars en apple.auto geregistreerd heeft, zijn mogelijk ook de laatste twijfelaars overtuigd.

[img]http://cdn.macrumors.com/article-ne...
8 januari 2016 - 20:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
A Dark Room is een aparte game, want daarin vind je bijvoorbeeld geen bijzondere grafische prestaties, maar dan ook echt helemaal geen enkele. Deze game geeft je alleen maar een zwart scherm met witte tekst, en met het beetje informatie dat je krijgt zal je zelf uit moeten vinden hoe je verder moet.

De game begint met de tekst "awake. head throbbing. vision blurry. the room is cold. the fire is dead." met bovenaan de tekst "light fire", en daar moet je het mee doen. Met andere woorden een game om te testen hoe slim en vindingrijk je bent, en dat werkt alleen maar als dat heel erg goed uitgevoerd is.

Gelukkig is dat het geval met A Dark Room, de game stond in 2014 bijvoorbeeld ook niet voor niets in de lijst van d...
11 januari 2016 - 13:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
De recente film van regisseur Danny Boyle en scenarist Aaron Sorkin over Steve Jobs is gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson. Maar volgens mensen die Steve Jobs goed kenden is het beeld wat in die biografie naar voren komt, een koppige driftkikker, op zijn minst nogal ééndimensionaal.

Dat de film datzelfde beeld geeft is dan ook niet verbazend. Tel daarbij op dat Aaron Sorkin erg los is omgesprongen met de waarheid, we zien mensen voorbij komen op momenten dat die daar helemaal niet geweest kunnen zijn, en de film zegt eigenlijk niet zoveel over de titelpersoon.

Maar dat wil niet zeggen dat het geen goede film is, in tegendeel. Want de manier waarop Aaron Sorkin het verhaal vertelt is erg origineel, ...
11 januari 2016 - 12:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Op het web zijn op meerdere plekken klachten te vinden van mensen waarbij in Game Center alleen nog maar een witte pagina laat zien. Ook op Apple eigen Apple Support Communities zijn daar veel draadjes over te vinden, bijvoorbeeld hier, hier en hier.

Eén van de oplossingen die daar voorbij komen is om alle instellingen opnieuw in te stellen. Dat kan in Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen. Maar die oplossing is nogal rigoureus, want die...
11 januari 2016 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
CVE Details is een website die van verschillende systemen bijhoudt hoe kwetsbaar die zijn, en daar een lijst van publiceert. In hun lijst van de software met de meeste kwetsbaarheden in 2015 valt iets op, want daar staat Apple op plaats één en twee. Die eerste plaats is voor OS X, en iOS staat op de tweede plaats.

Niet iets om meteen blij mee te zijn, en een reden voor verschillende blogs op het web om te schijven dat Apple zijn veilige imago niet terecht heeft, maar de vraag is natuurlijk of dat inderdaad zo is.

Want als je goed naar die lijst van CVE Details kijkt, dan blijkt dat daar wel heel erg vreemde dingen mee aan de hand zijn. Zo staat OS X volgen...
6 januari 2016 - 11:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Een jaar geleden kon je op MacFreak, in dit nieuwsbericht, zien dat er in Cupertino hard gewerkt wordt aan de nieuwe campus van Apple.

Inmiddels zijn  we een jaar verder, en zou de bouw van deze nieuwe campus dus inmiddels een stuk verder moeten zijn. Dat is dan ook zo, inmiddels staat de structuur van alle gebouwen er, en is er zelfs al begonnen met het bevestigen van de eerste glazen platen aan de buiten- en de binnenkant.

Verder kunnen we ook zien dat het skelet van het auditorium ook al in een redelijk ver gevorderd stadium is, en hetzelfde geldt voor de gebouwen voor Research & Development.

Op [url=http://www....
9 januari 2016 - 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple word al jaren geïmiteerd, en sinds Samsung heeft laten zien hoeveel succes je daarmee kan behalen komen er steeds meer voorbeelden voorbij van fabrikanten die ook een graantje van het succes van Cupertino mee willen pikken.

Hieronder een paar voorbeelden, die gaan van een een analoog Zwitsers horloge, dat je ook nog als een hommage zou kunnen zien, tot regelrecht de regelrecht gênante imitatie van Lenovo van een reclamefoto van Apple.

Om maar met dat laatste te beginnen, dat LG nu 'toevallig' de gram 15 laptop uitbrengt, die nogal lijkt op Apple's MacBook, dat gaat nog wel door de beugel. En dat Lenovo zijn laptops vliegend in beeld wi...
7 januari 2016 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Het bedrijf Fitbit is vooral bekend geworden door relatief goedkope polsbandjes die vooral interessant zijn voor mensen die bezig zijn met fitness. Ruim een jaar geleden kwam dat de Fitbit Surge bij, dat fitnesshorloge had ook een hartslagmeter ingebouwd en dat was dan ook meteen het duurste model dat Fitbit op de markt bracht.

Kennelijk beviel deze uitstap naar het wat hogere segment, want Fitbit komt nu met de Fitbit Blaze, die in ongeveer dezelfde prijsklasse zit. Dit fitnesshorloge kan stappen tellen, bijhouden hoeveel je slaapt en beweegt, hoeveel calorieën je hebt verbrand en meer.

Maar wat vooral opvalt is het design, want dat doet nogal denken aan een smartwatch dat Apple eerder afgelopen jaar op de ma...
6 januari 2016 - 10:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Begin september kon je hier op MacFreak het gerucht lezen dat Apple het bedrijf Faceshift heeft overgenomen, kort daarna bleek dat die overname inderdaad een feit was.

Maar Apple is nog niet klaar met het overnemen van bedrijven die bezig zijn met de technologie voor het herkennen van uitdrukkingen op onze gezichten. Want nu is het bedrijf Emotient overgenomen, zoals hier te lezen is in The Wall Street Journal (alleen met abonnement).

Zelf omschrijft Emotient wat ze doen als ...
8 januari 2016 - 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Apple is steeds bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de camera in de iPhone. Zo ging de resolutie van de camera in de iPhone 6s en 6s Plus vergeleken met het model daarvoor van 8 naar 12 megapixels, terwijl de pixels zelf nog verder verkleind werden.

Die almaar toenemende kwaliteit betekent dat digitaal inzoomen minder negatieve effecten heeft. Want daarbij vergroot je het beeld zonder optische data toe te voegen, waardoor de kwaliteit altijd op zijn minst een beetje zal afnemen.

Aan dit patent kunnen we nu zien dat één van de opties waar bij Ap...
8 januari 2016 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple gebruikte in alle presentaties van de Apple Watch vaak beeldmateriaal met het Milanese bandje. Dat is trouwens de nogal ongelukkige vertaling van Apple Nederland, in Cupertino hebben ze het over de Milanese Loop, dat toch een stuk mooier klinkt.

Dit bandje is populair, en dat is niet voor niets. Want het ziet er mooi uit, is 'traploos' in te stellen, zit prettig en is visueel erg mooi in combinatie met ieder model van de Apple Watch.

Tot nu toe was dit bandje er alleen in een zilverkleurige uitvoering, maar binnenkort zal Apple ook een zwarte gaan uitbrengen. Dat weten we zo zeker, omdat de foto's ervan al zijn verschenen in de online Apple Store in Tsjechië, Hongarije en Portugal.

Het huidige Mi...
7 januari 2016 - 11:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple's aandeel op de beurs sloot het jaar in mineur af, en nog steeds noteert het rode cijfers. Dat komt niet alleen doordat veel aandeelhouders de dalende cijfers in China onrustig maakt, maar ook omdat er al een tijdje hardnekkige geruchten zijn dat de verkopen van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus tegen zouden vallen.

Het nieuws van die tegenvallende verkopen van de nieuwe iPhones zijn gebaseerd op berichten van de toeleveranciers. Zo is er vandaag in de Nikkei Asian Review te lezen dat er daar sprake zou zijn van een daling v...
6 januari 2016 - 15:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Bij Amanita Design houden ze van prachtig vormgegeven games, en ze hebben dan ook heel erg veel positieve reviews en prijzen gekregen voor wat ze maken. Twee van die games zijn Machinarium en Botanicula, en die zijn allebei in de aanbieding "tot het eind van de week".

Maar prachtige vormgeving is een kwestie van smaak, daarom kan je van beide games hieronder de officiële trailers zien, zodat je zelf kunt beslissen jij ook zo enthousiast bent over de vormgeving van Amanita Design, of niet.

Het goede nieuws is dat deze games dus allebei in de aanbieding zijn, de laatste keer was ongeveer een jaar geleden. Amanita Design biedt dus hun games van tijd tot tijd wel goedkoper aan, maar heel erg vaak is dat niet.

...
7 januari 2016 - 13:11
Pagina: Vorige 1 ... 220 221 222 [223] 224 225 226 ... 276 Volgende