https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Heb je een iPad Air 2, iPad mini 4 of zelfs de nieuwe iPad Pro, dan heb je sinds iOS 9 de mogelijkheid om twee apps naast elkaar op het scherm te hebben. Dat zorgt al snel voor de vraag of het dan ook niet mogelijk is om twee browser-vensters naast elkaar te gebruiken, dat kan soms erg makkelijk zijn.

Daar speelt Sidefari slim op in, voor maar 99 cent heb je dan een tweede browser op je iPad, en, zoals de naam al zegt, daarmee kan je het scherm delen met Safari.

[img]http://a4.mzstatic.com/us/r30/Purple69/v4/14/44/aa/1444aa45-a6...
24 november 2015 - 13:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn nog helemaal niet zo lang uit, maar Apple is de wereldleider op dit gebied en dus wordt er al weer druk gespeculeerd over de opvolger ervan.

Dit keer is het de beurt aan marktonderzoekbureau Trendforce, dat ook meteen deze markt in zijn geheel heeft bekeken. Daarbij zien ze een daling van 9,7 procent voor het jaar 2015, alleen de Chinese fabrikanten als Huawei, Lenovo en Xiaomi zullen de komende tijd hard groeien. Huawei is op dit moment trouwens al nummer drie wereldwijd. Xiaomi en Lenovo zullen vooral veel groe...
24 november 2015 - 12:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon.jpg
Hoewel veel mensen er nog op zitten te wachten, hebben ze bij iFixit de Apple Pencil al wel binnen gekregen. En daar doen ze natuurlijk meteen wat ze daar altijd doen: helemaal uit elkaar halen, dat allemaal helder en duidelijk fotograferen en de analyse ernaast zetten.

De eerste stap was om de achterkant eraf te halen, maar dat ging niet zonder schade, want er brak meteen een flex-kabel. Nadat die eerste stappen genomen waren krijgen we een 'naakte' Apple Pencil te zien, dus zonder de plastic buitenkant.Als we dan wat stappen verder gaan, zien we een ont...
20 november 2015 - 16:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
De iPad Pro begint langzaam maar zeker bij steeds meer mensen die hem snel hebben besteld binnen te komen. Waarschijnlijk ben je nog aan het wachten op jouw Apple Pencil, wat daar heeft Apple er kennelijk minder van op voorraad.

Maar misschien ben je héél erg snel geweest, heb je misschien ook jouw Apple Pencil al binnen, of komt die binnenkort. Dan is het wel handig om te weten hoe je die met je iPad Pro verbindt, er zit tenslotte geen enkele knop op de Apple Pencil. En een aparte Apple Pencil-app bestaat ook niet, maar die is gelukkig ook niet nodig.

Het antwoord is simpel, maar je moet het wel [url=http://www.cnet.co...
23 november 2015 - 11:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Tijdens de uitreiking van de Emmy's, dit jaar op 20 september in het Nokia Theatre in Hollywood, Californië, was er één commercial die veel aandacht trok, die van Apple. Dat was niet in de laatste plaats omdat we daarin drie grote sterren zagen: Kerry Washington, Taraji P. Henson en Mary J. Blige.

Die commercial was natuurlijk voor Apple Music, en dat was dan ook wat vooral in de commercial voorbij kwam. Tenminste, naast vriendjes, mixtapes en het mooie huis van Mary J. Blige.

Apple publiceert deze commercials inmiddels niet meer op YouTube, alles van Apple Music gaat op de Twitter-feed van Apple Music. Trouwens ook een feed die de moeite is om te volgen als je...
23 november 2015 - 12:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
MacFreaks in Limburg zullen ze ongetwijfeld kennen, de ivizi winkels in Venlo, Heerlen en Maastricht. Dat die winkels bekend zijn is niet voor niets, want ivizi bestaat inmiddels al twintig jaar!

Een hele prestatie, want ondertussen hebben we bijvoorbeeld bij iCentre gezien dat niet alle Apple winkels het in deze periode even gemakkelijk hebben gehad. Dat het ook anders kan heeft ivizi bijvoorbeeld laten zien door in 2010 het snelst groeiende bedrijf in Limburg te zijn, waarvoor ze de Gouden Gazelle Award in ontvangt mochten nemen.

Ter ere van dit twintigjarige bestaan geeft ivizi nu cadeautjes weg. Als je op zaterdag 28 november naar de vestiging in Maastricht aan de Wyckerbrugstraat gaat en je daar een Mac koopt, dan kr...
23 november 2015 - 11:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Firefox_icoon.jpg
Iedereen die het liefst Firefox als browser gebruikt, en dat zijn nog altijd meer dan tien procent van alle mensen, hebben er lang op moeten wachten. Maar eindelijk is het zover, en is Firefox ook uit voor iPhone, iPod touch en iPad.

Het grootste voordeel daarbij is waarschi...
13 november 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Eind september van dit jaar kon je op MacFreak al een nieuwsbericht lezen met de titel "Apple's iPad Pro zou de Wacom Cintiq kunnen verslaan". De reden daarvoor is simpel, met een iPad kan je veel meer dan met een Wacom Cintiq, en als je al een iPad in huis hebt, waarom zou je dan nog een Cintiq kopen?

Het antwoord is al snel apps, want hoewel er steeds meer goede apps voor grafisch werk op de iPad uitkomen, zullen veel mensen toch liever blijven werken met volledige versies van bijvoorbeeld Photoshop. Simp...
19 november 2015 - 12:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-icoon.jpg
Het bedrijf fatcat software heeft een goede naam in de Mac-wereld, want hun programma iPhoto Library Manager scoorde overal hoge ogen en was dan ook erg populair.

Een goede reden om even op te letten nu ze eerder dit jaar een nieuwe app hebben uitgebracht, die dankzij een recente update extra interessant geworden is. Dit keer is dat natuurlijk een app die werkt met de nieuwe Foto's-app van Apple, bij fatcat software gaan ze ook met hun tijd mee, en deze nieuwe app heet PowerPhotos.

De lijst wat je kan met deze app is lang, en daarom laten we fatcat software zelf aan het woord:
Citaat


Create and manage multiple libraries

Instead of being limit
...
20 november 2015 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple's CEO Tim Cook liet een tijdje geleden al weten dat Apple op grote schaal gaat investeren in groene stroom. Dat is ook te lezen in dit persbericht dat Apple op 22 oktober van dit jaar publiceerde.

In dat persbericht schrijft Apple dat ze niet alleen in de provincie Sichuan een zonnecentrale van 40 megawatt hebben gebouwd, maar dat ze in de komende tijd daar nog eens 200 megawatt bij zouden gaan bouwen in andere plekken in China.

De reden daarvoor maakte Tim Cook glashelder:
Citaat


Climate change is one of the great challenges of our time, a
...
21 november 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Argus Insights is een marktonderzoeksbureau dat voor verschillende klanten onderzoek doet naar de interesse in de markt voor bepaalde producten. Dit keer hebben ze dat gedaan voor smartwatches en fitness trackers/bandjes, en voor Apple is er goed nieuws.

Als je interesse hebt in dit onderzoek, met de naam "Hot Wearables Headed into Black Friday & the 2015 Holiday Season", dan kan je de PDF (647 KB) daarvan op deze pagina opvragen. Voor dat onderzoek werden trouwens tussen 4 en 11 oktober 6.000 mensen ondervraagd.

In dit onderzoek blijkt er erg veel interesse in de VS te zijn voor alle modellen van de Ap...
19 november 2015 - 13:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
Toen Apple de Mac App Store lanceerde leek het er op dat bundels misschien uit zouden sterven, de prijzen gingen tenslotte omlaag door het App Store model. Maar niets blijkt minder waar, we zien minstens evenveel software bundels als daarvoor, misschien zelfs wel meer.

De software bundel komt dit keer van BundleHunt, en daar hebben ze dit keer voor een interessant model gekozen. Want ze bieden ons 30 programma's, waarvan je er 10 van kan kiezen voor maar $ 19,99 (€ 18,70). Geen geld, want er zitten een aantal erg interessante apps tussen.

Voorbeelden daarvan zijn het FTP programma Forklift, programma's om webpagina's mee te maken, zoals RapidWeaver en Flux V of het backup programma Mac Backup Guru.

...
20 november 2015 - 11:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon.jpg
Sinds 'bendgate' voor de iPhone 6 en 6 Plus worden nieuwe gadgets van Apple niet alleen meer door de blender gehaald, maar ook allemaal getest op hun buigzaam- en breekbaarheid. Daarbij komen de vreemdste gevallen voorbij, bijvoorbeeld zelfs een iPad Pro die spontaan zelf zou zijn gaan buigen.

Maar om bij de Apple Pencil te kijken of die buigt of breekt slaat wel ergens op. Want Apple heeft bedacht dat we die kunnen opladen door die in de Lightning connector van de iPad Pro te steken. Zo'n verbinding kan natuurlijk voor e...
19 november 2015 - 14:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Dat Flash niet alleen een aanslag is op je processor, en dus ook de batterij in je MacBook sneller leeg trekt, weet waarschijnlijk iedereen wel. En de slechte reputatie van Flash wat betreft veiligheid is ook bekend. Of beter gezegd: berucht.

Eén van de oplossingen daarvoor is de Safari extensie ClickToPlugin (vroeger heette die ClickToFlash) te installeren. Flash wordt dan niet meer automatisch geactiveerd, en YouTube zal je vanaf het moment dat je die extensie installeert voortaan HTML5 video laten zien.

Maar jammer genoeg zijn er ook veel sites die koppig zijn, en die je toch nog steeds Flash-video's zullen willen voorschotelen. Gelukkig is er voor het l...
13 november 2015 - 18:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Als je de nieuwe Apple TV hebt, dan zal je daar zelf apps op moeten zetten om te zorgen dat je content te zien krijgt. Daarbij zullen veel van ons al snel de YouTube-app installeren, dat was tenslotte ook één van de eerste kanalen die Steve Jobs introduceerde voor de eerste generatie Apple TV.

In die YouTube-app zien we vaak vooral alle succesvolle video's voorbij komen, die dus al heel erg veel views hebben gehad. In de lijst van de meest populaire video's staat trouwens nog st...
19 november 2015 - 12:48
Pagina: Vorige 1 ... 226 227 228 [229] 230 231 232 ... 272 Volgende