https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) staat voor de deur, die begint over een kleine drie weken op 8 juni. Waarschijnlijk is het niet helemaal toevallig dat er ondertussen geruchten de ronde doen dat Apple hard bezig is met een aantal software updates.

Apple Watch

De eerste zou zijn voor de Apple Watch. Die is inmiddels een maand uit, met Watch OS 1.0, nu er in de praktijk ervaring wordt opgedaan komen er natuurlijk altijd meer dingen naar boven. De update voor de Apple Watch zou de veiligheid verhogen, de verbinding met andere apparaten moeten verbeteren, de gezondheid en fitness software...
19 mei 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
The Wall Street Journal heeft een artikel gepubliceerd met de titel "Behind Apple's Move to Shelve TV Plans". Dat artikel is hier te vinden, maar alleen tegen betaling te lezen. In dat artikel is te lezen dat Apple in de afgelopen jaren heeft gekeken hoe het bedrijf zich zou kunnen onderscheiden als ze een eigen televisie op de markt zouden brengen.

Daarbij is gekeken naar 4K schermen, het toevoegen van camera's voor FaceTime en schermen die als ze uit zijn doorschijnend zijn en met laser het beeld laat zien als ze aan staan. Die laatste optie haalde het niet omdat die teveel energie kostte, terwijl de kwaliteit van het beeld niet goed gen...
19 mei 2015 - 12:53

[img=right]http://www.macfreak.nl/base/data/news/images/steve_jobs_2010.jpg[/img]Er komt steeds mee informatie vrij uit het boek van Walter Isaacson over Steve Jobs. We zullen hier niet alles verklappen maar deze willen we jullie niet onthouden:

In het boek beschrijft Isaacson dat Steve hetzelfde wil doen voor de TV toestellen wat hij voor de muziekspelers, telefoons en tabletcomputers heeft gedaan: Een simpel te gebruiken en elegant apparaat maken.

Citaat


'I’d like to create an integrated television set that is completely easy to use,’ he told me. ‘It would be seamlessly synced with all of your devices and with iCloud.’ No longer would users have to fiddle with complex remotes for DVD players and cable channels. ‘It will have the simplest user interface you could imagine.

I finally cracked it.’

...
22 oktober 2011 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Rechtszaken kunnen veel tijd in beslag nemen, het werk achter de schermen duurt nu eenmaal vaak lang. De zaak van Apple vs. Samsung is dan ook nog steeds bezig, en inmiddels heeft een rechtbank in de VS in hoger beroep uitspraak gedaan.

De winst voor Apple is dat ook in dit hoger beroep het bedrijf grotendeels gelijk heeft gekregen en dat het grootste gedeelte van het bedrag dat Samsung aan Apple zou moeten betalen (930 miljoen dollar) blijft staan. Maar het was niet alleen goed nieuws voor Apple, de rechtbank besliste ook dat er nog eens gekeken moet worden naar 40 procent van dat bedrag.

De reden voor die besli...
19 mei 2015 - 11:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-iOS7.jpg
Je zal echt heel erg veel contacten moeten hebben voordat ze niet meer in iCloud passen, want tot nu toe had Apple daar een limiet voor van 25.000 stuks. Niet mis, maar Apple heeft die limiet nu verdubbeld, dus je kan nu maar liefst 50.000 contacten in je adresboek hebben, en iCloud zal het allemaal rustig blijven synchroniseren.

Als je wilt weten hoe het zit met de limieten voor andere data, bijvoorbeeld activiteiten en herinneringen in je agenda of hoeveel bladwijzers iCloud aankan, in dit support-document vertelt Apple je precies wat de limieten voor al dar soort dingen zijn.

Geen zin om naar dat support-docment te gaan? Hieronder kan je het ook allemaal ...
18 mei 2015 - 13:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
BundleHunt heeft vaak, de naam zegt het tenslotte al, vaak bundles van software waar je dan veel korting op krijgt. Maar vaak zitten er in zo'n bundel een paar apps die je graag wilt hebben, maar meestal zitten er ook een aantal bij die je nooit gebruikt.

Dit keer heeft BundleHunt een aantal apps bij elkaar gezet die allemaal in de aanbieding zijn. Die aanbiedingen zijn minder spectaculair dan in een software bundel, maar je kan wel iedere app apart kopen.

De apps die in de aanbieding zijn zie je hieronder op een rijtje, onder iedere app vind je een YouTube filmpje waar je een indruk van die app kan krijgen, maar die zijn niet van de makers van de apps (en in het geval van X8 is het een video over X6).
...
18 mei 2015 - 15:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-icoon.jpg
Heb je OS X Yosemite/10.10.3 op je Mac staan, gebruik je de Foto's app en ben je de gelukkige eigenaar van een Leica Monochrom (typ 246) camera, dan moet je even goed opletten.

Want op het reddotforum is een waarschuwing te lezen dat je de DNG-bestanden van deze camera beslist niet in de Foto's-app moet importeren. Zij raden daar sowieso aan om altijd software van Adobe daarvoor te gebruiken, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen.

Als je geluk hebt dan zorgen de DNG-bestanden van deze camera ervoor dat Fotos crasht, in het slechtste geval kan je daarbij meteen alle foto's i...
14 mei 2015 - 11:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Ga je komende zomer naar Mountain View in Californië (dichtbij San Francisco en vlakbij Cupertino) dan moet je niet gek opkijken als je vreemde kleine autootjes daar ziet rondrijden die er uitzien alsof ze eigenlijk in een stripverhaal thuishoren.

Want Google heeft toestemming gekregen om hun zelf-rijdende auto's in de straten van de plaats van hun thuisbasis te laten rijden. Maar dat zal voorlopig nog wel met iemand voorin zijn, want voorlopig moet er nog iemand voor de zekerheid voorin zitten, een safety driver.

Waar Google tot nu toe nog Lexus RX450h SUVs gebruikte in al hun testen zullen het nu hun prototypes zijn die we daar op straat zullen gaan zien. Tot nu toe hebben Google's auto's er al maar dan een...
18 mei 2015 - 14:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-Mac.jpg
Je hebt het al vaker kunnen lezen in de nieuwsbericht hier op MacFreak, Apple werkt constant door aan de Kaarten-app en die wordt dan ook steeds beter. Dat dit zo is is te zien aan een aantal dingen die Apple de afgelopen tijd heeft gedaan.

Zo heeft Apple de afgelopen tijd Coherent Navigation gekocht, een bedrijf dat  onder ander werkte aan High Integrity GPS (iGPS). Dit zou de toekomst zijn voor GPS, want dit zou er niet alleen voor zorgen dat een GPS-fix nog sneller gevonden wordt, maar ook dat het allemaal nog preciezer zal zijn.

Coherent Navigation zou zowel daarmee bezig zijn geweest wat betreft de hardw...
18 mei 2015 - 13:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2012.jpg
Dit jaar vroeg The George Washington University in Washington D.C. aan Tim Cook, Apple's CEO om een speech te geven voor de geslaagde studenten. Tim Cook gebruikte deze Commencement Speech om zich duidelijk uit te spreken over zijn politieke voorkeuren, wat hij denkt wat de goede en de slechte keuzes zijn, en uiteindelijk vooral over hoe Steve Jobs zijn leven veranderd heeft.

In de video hieronder kan je zijn hele speech zien, waarbij je in ruim 20 minuten een goed idee krijgt hoe hij over dingen denkt en wat zijn visie is voor Apple en voor de wereld. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Apple en de man die dit bedrijf leidt.


...
18 mei 2015 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
De eerste film die over Steve Jobs na zijn overlijden is gemaakt, Jobs met Ashton Kutcher in hoofdrol, was er niet eentje waar iedereen warm voor liep. Op IMDb staat deze film op een 5,9, wat waarschijnlijk nog relatief hoog is doordat Apple-fans de film waarschijnlijk hoog waarderen. Want op Rotten Tomatoes is te zien dat maar 27 procent van de critici het wat vonden, en daar is er maar 40 procent van het publiek die deze film waardeerde.

De verwachtingen voor de nieuwe film over Steve Jobs, met Michael Fassbender in de hoofdrol, zijn veel hoger gespannen, al was het alleen maar omdat het Aaron Sorkin is d...
18 mei 2015 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Begin dit jaar stond er al een nieuwsbericht op MacFreak waarin je kon lezen dat het er goed uitziet voor Swift, die nieuwe programmeertaal van Apple kon al op veel aandacht rekenen. Wanneer je dat nieuwsbericht eerder gemist hebt dan kan je dat hier inhalen.

Dat nieuwsbericht was gebaseerd op de cijfers die op dat moment beschikbaar waren, en lieten vooral de interesse in deze taal zien. Maar interesse is niet altijd hetzelfde als populariteit.

Maar nu hebben we betere cijfers, want in de Stack Overflow 2015 Developer Survey zien we dat Swift, terwijl het nog maar een half jaar uit is, nu al op nummer één staat. Dat onderzoek werd ...
15 april 2015 - 14:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Een maand geleden kon je een nieuwsbericht hier op MacFreak lezen over Final Cut Pro 10.2 (plus Motion 5.2 en Compressor 4.2), dat nieuwsbericht vind je hier. In de commentaren daarbij kon je al lezen dat die grote update niet voor iedereen probleemloos was, waarbij gelukkig ook oplossingen worden gegeven.

Gisteren heeft Apple een bugfix update uitgebracht waarvan te hopen is dat hiermee 10.2 voor iedereen zonder problemen werkt. Apple zelf vertelt ons volgende bij deze update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.2.1

  • Werken met Panasonic AVCCAM-video van 25p en 30p wordt weer ondersteund
  • De nauwkeurigheid is verbeterd bij het selecte
...
15 mei 2015 - 11:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Wil je jouw iPhone 6 in de meest extreme omstandigheden kunnen gebruiken, en meteen zeker weten dat je batterij niet plotseling leeg zal zijn? Dan is de FRĒ Power for iPhone 6 Case waarschijnlijk een uitstekende keuze.

Want deze case is waterproof (2 meter, 2 uur lang), dirt-proof, scratch-proof, snow-proof en shock-proof (overleeft een val van 2 meter). En alsof dat allemaal niet genoeg is, deze case heeft ook nog eens extra power ingebouwd, de 2.600 mAh batterij zorgt ervoor dat de batterijtijd van je iPhone 6 wordt verdubbeld.

Je moet er wel wat voor over hebben, deze case kost [url=http://www.lifepr...
15 mei 2015 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Een paar weken geleden ontstond er een nogal gênante situatie voor Google, in hun eigen Google Maps was het Android logo te zien dat op het Apple logo aan het piesen was. Niet iets waar ze bij Google erg blij mee waren, en de reactie was het automatische approval system op handmatig te zetten, want ze zaten daar niet op een herhaling daarvan te wachten.

Maar handmatig bleek nauwelijks vol te houden, er komen dagelijks zo ontzettend veel correcties binnen dat ze het bij Google niet meer bol konden werken. Daarom is nu besloten om Google Maps' editor helemaal af te sluiten.

Als je daar nu inlogt krijg je de volgende boodschap te zien:
Citaat


Map Maker will
...
12 mei 2015 - 13:51
Pagina: Vorige 1 ... 232 233 234 [235] 236 237 238 ... 242 Volgende