https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Begin dit jaar stond er al een nieuwsbericht op MacFreak waarin je kon lezen dat het er goed uitziet voor Swift, die nieuwe programmeertaal van Apple kon al op veel aandacht rekenen. Wanneer je dat nieuwsbericht eerder gemist hebt dan kan je dat hier inhalen.

Dat nieuwsbericht was gebaseerd op de cijfers die op dat moment beschikbaar waren, en lieten vooral de interesse in deze taal zien. Maar interesse is niet altijd hetzelfde als populariteit.

Maar nu hebben we betere cijfers, want in de Stack Overflow 2015 Developer Survey zien we dat Swift, terwijl het nog maar een half jaar uit is, nu al op nummer één staat. Dat onderzoek werd ...
15 april 2015 - 14:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Een maand geleden kon je een nieuwsbericht hier op MacFreak lezen over Final Cut Pro 10.2 (plus Motion 5.2 en Compressor 4.2), dat nieuwsbericht vind je hier. In de commentaren daarbij kon je al lezen dat die grote update niet voor iedereen probleemloos was, waarbij gelukkig ook oplossingen worden gegeven.

Gisteren heeft Apple een bugfix update uitgebracht waarvan te hopen is dat hiermee 10.2 voor iedereen zonder problemen werkt. Apple zelf vertelt ons volgende bij deze update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.2.1

  • Werken met Panasonic AVCCAM-video van 25p en 30p wordt weer ondersteund
  • De nauwkeurigheid is verbeterd bij het selecte
...
15 mei 2015 - 11:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Wil je jouw iPhone 6 in de meest extreme omstandigheden kunnen gebruiken, en meteen zeker weten dat je batterij niet plotseling leeg zal zijn? Dan is de FRĒ Power for iPhone 6 Case waarschijnlijk een uitstekende keuze.

Want deze case is waterproof (2 meter, 2 uur lang), dirt-proof, scratch-proof, snow-proof en shock-proof (overleeft een val van 2 meter). En alsof dat allemaal niet genoeg is, deze case heeft ook nog eens extra power ingebouwd, de 2.600 mAh batterij zorgt ervoor dat de batterijtijd van je iPhone 6 wordt verdubbeld.

Je moet er wel wat voor over hebben, deze case kost [url=http://www.lifepr...
15 mei 2015 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Een paar weken geleden ontstond er een nogal gênante situatie voor Google, in hun eigen Google Maps was het Android logo te zien dat op het Apple logo aan het piesen was. Niet iets waar ze bij Google erg blij mee waren, en de reactie was het automatische approval system op handmatig te zetten, want ze zaten daar niet op een herhaling daarvan te wachten.

Maar handmatig bleek nauwelijks vol te houden, er komen dagelijks zo ontzettend veel correcties binnen dat ze het bij Google niet meer bol konden werken. Daarom is nu besloten om Google Maps' editor helemaal af te sluiten.

Als je daar nu inlogt krijg je de volgende boodschap te zien:
Citaat


Map Maker will
...
12 mei 2015 - 13:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AndroidRobotAlleen.jpg
Heb je een iPhone, iPod touch of een iPad en een Motorola Moto 360 smart watch en zou je graag willen dat die met elkaar werken, dan is dat mogelijk. Als je nog niet weet wat de Moto 360 is, op deze pagina van Motorola kan je meer van deze smartwatch zien.

De instructies om de Moto360 met een iDe...
12 mei 2015 - 13:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is nog maar nauwelijks uit, maar natuurlijk zijn hackers hard bezig om te kijken of ze toegang kunnen krijgen tot het besturingssysteem. Daarbij lag het voor de hand dat een hacker die ervaring heeft met het maken van jailbreaks de eerste zou zijn, de Apple Watch draait tenslotte ook op een variatie van iOS.

Het is dan ook de hacker Comex die het gelukt is, inderdaad een hacker die eerder bekend werd door zijn werk aan jailbreaks. In de video hieronder kan je zien dat het hem gelukt is om een browser op de Apple Watch te laten draaien. Hoe dat precies werkt is nog niet duidelijk, want Comex zelf bevestigt dat je lokaal op een Apple Watch geen apps kan draaien: "Watch OS is based on UIKit already, but th...
11 mei 2015 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
MacFreaks die ervoor gekozen hebben om een vierkante iPad nano als horloge te gebruiken, eigenlijk de voorloper van de Apple Watch, kennen waarschijnlijk het TikTok+LunaTik project allang.

Dat startte indertijd als een Kickstarter project met als doel om 15.000 dollar op te halen, terwijl het op maar liefst 942.578 uitkwam. Als je geen idee hebt waar dit over gaat, de pagina van dat Kickstarter project bestaat nog altijd en is hier te zien.

Dezelfde mensen zijn nu een nieuw Kickstarter project gestart met de naam Epik, een metalen beschermingskast voor de Apple Watch met een eigen aansluiting voor horlo...
13 mei 2015 - 12:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Dat Apple de limieten in een nieuw product vaak haalt en daardoor ook vaak de lat hoog legt voor de concurrentie is een gegeven. Maar hoever Apple met de volgende generatie zal gaan weet niemand buiten de muren van de campus van Cupertino.

Dat betekent natuurlijk niet dat er niet gespeculeerd wordt, en de geruchten rond de volgende generatie iPhone doen dan ook al weer een tijdje de ronde. Dit keer is het SET Solution die zijn droom concept voor de volgende generatie iPhone op YouTube zette, en zijn creatie noemde hij de iPhone Air.

Niet voor niets, want die zou maar 4,3 mm 'dik' zijn. Deze iPhone zou trouwens veel lichter zijn dan de iPhone 6, want met maar 122,7 hoogte en een breedte van 56,9 mm zou het...
13 mei 2015 - 19:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Duet Display is handige software als je jouw iPhone, iPod touch of iPad als tweede scherm wilt gebruiken, het werkt goed, snel en zonder vertraging. En vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk met zulke software.

Tot nu toe werkte deze app alleen met OS X, maar de 1.1.0 update zorgt er voor dat je voortaan ook met een computer met Windo...
13 mei 2015 - 14:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Op een Android Wear smartwatch kan je ook emulators draaien, zoals Mini VMac II emulator app, die kan je gewoon in de Google Play store vinden. Corbin Davenport gebruikte dat om System 6 op een Samsung Gear Live smartwatch te installeren, in de video hieronder kan je zien hoe dat werkt.

Spoiler alert: het werkt, maar omdat het allemaal niet gemaakt is voor zo'n klein schermpje en om met je vinger te besturen is het eigenlijk alleen maar interessant als 'proof of concept'.


11 mei 2015 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FileMakerLogoBlauw-icoon.jpg
FileMaker heeft gisteren een nieuwe versie van hun database programma uitgebracht, en in deze nieuwe versie zitten veel nieuwe dingen en verbeteringen terwijl de snelheid toegenomen is. Die extra snelheid zien we vooral bij FileMaker WebDirect, die opent de meeste lay-outs die geoptimaliseerd zijn voor het web nu tot 25% sneller op desktopcomputers en tablets.

De verbeteringen zijn dat de splinternieuwe Scriptwerkruimte ervoor zorgt dat je meer kan automatiseren in minder tijd en met FileMaker WebDirect beheer en deel je nu ook je FileMaker data makkelijk in mobiele browsers. Verder is er nieuw ontwerpgereedschap waarmee je krachtige en gebruiksvriendelijke oplossingen kunt maken, die naadloos werken op een iP...
13 mei 2015 - 11:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ScottForstall-icoon.jpg
Scott Forstall was lang de 'coming man' bij Apple, door zijn gemak op het toneel en zijn grote verantwoordelijkheid - hij had iOS onder zijn hoede - werd hij in het verleden als een potentiële opvolger van Steve jobs genoemd.

Maar het liep anders, Tim Cook werd CEO bij Apple en Scott Forstall lag er op een gegeven moment uit. De redenen daarvoor zijn nooit bekend geworden, maar zijn slechte relatie met Jonathan Ive en zijn weigering om verantwoordelijkheid te nemen voor het niet zo succesvolle uitbrengen van Apple's eigen Kaarten-app droegen daar waarschijnlijk aan bij.

Maar wat doet Scott Forstall tegenwoordig?

Deze week kwamen er twee dingen naar buiten, het eerste is dat hij 0,11 procent van Snapch...
20 april 2015 - 14:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple is duidelijk over de Apple Watch, volgens het bedrijf kan die wel tegen wat water ("splash and water resistant") maar is die niet waterproof. Apple zelf vertelt erbij dat de Apple Watch een water resistance heeft die overeenkomt met IPX7 onder de IEC standard 60529.

Als jij ook geen idee hebt wat dat betekent, dan kan je op deze pagina van Wikipedia wat meer daarover opsteken. En als je liever precies wilt weten wat Apple allemaal over dit onderwerp te melden heeft, de letterlijke tekst vind je hieronder:
Citaat


Apple Watch is splash and water resistant but not waterproof. You can, for example, wear and use Apple Watch during exercise, in the rai
...
12 mei 2015 - 13:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotlight.jpg
Het werd al een tijdje op het internet gesignaleerd, een nieuwe zoekbot die websites afgaat en opvallend genoeg AppleBot heet. Opvallend, want als Apple bezig is met een eigen zoekmachine dan maakten ze daar kennelijk geen geheim van.

Terwijl daar nog steeds over gespeculeerd werd heeft Apple duidelijk gemaakt dat ze daar inderdaad juist helemaal niet geheimzinnig over willen doen, en ze hebben nu dit support-document online gezet, daarin vertellen ze precies wat AppleBot aan het doen is:
Citaat


Applebot is the web crawler for Apple, used by products including Siri and Spotlight Suggestions. It respects customary robots.txt rules and robots meta tags. It originat
...
8 mei 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Als je een gouden Apple Watch Edition wilt hebben dan zal je jouw portemonnee moeten trekken. Je krijgt dan wel een Apple Watch met "een horlogekast van 18-karaats goud dat door onze metallurgen is ontwikkeld tot een metaal dat tweemaal zo hard is als standaardgoud", maar daar moet je minimaal 10.000 dollar voor betalen (de prijs bij ons is nog niet bekend).

Wil je heel erg graag een gouden Apple Watch, maar heb je er niet zoveel geld voor over, dan kan het gelukkig allemaal ook een stuk goedkoper. Want je kan ook een 'gewone' Apple Watch laten vergulden, hieronder zie je een hoe een Apple Watch er uit ziet met een laagje goud van 35 micron erop.

...
11 mei 2015 - 10:42
Pagina: Vorige 1 ... 238 239 240 [241] 242 243 244 ... 247 Volgende