https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple is nog steeds bezig met het uitrollen van Apple Pay, het betaalsysteem waarmee je veilig en makkelijk kan betalen met een iPhone 6 or iPhone 6 Plus of later in apps en in de winkel, en met een iPad Air 2 of iPad mini 3 of later, maar dan alleen in apps (met minimaal iOS 8.3).

Naast de VS was tot nu toe Apple Pay alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar er zijn aanwijzingen gevonden dat Apple ook bezig is met de uitrol in andere landen. Zo werden met behulp van Apple's Kaarten-app in Australië ontdekt dat Apple Pay daar als betaaloptie bij een aantal vestigingen van verschillende winkels te zien was. Kennelijk...
27 oktober 2015 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Onderzoeksbureau Juniper Research heeft meer dan 2.000 mensen in de VS en het Verenigd Koninkrijk gevraagd welk merk ze het "coolest wearables brand" vonden. Omdat Apple met de Apple Watch op dit moment niet alleen de aandacht heeft, maar ook de best verkopende smartwatch, is het eigenlijk niet verbazend dat ons favoriete fruitmerk op nummer één terecht kwam.

Daarbij ging Apple trouwens niet alleen concurrenten als Samsung en LG voorbij, het liet hierbij ook bekende merken als TAG Heuer, Rolex en Ralph Lauren ver achter zich.

Hieronder de lijst van alle 21 bedrijven die in dit onderzoek naar boven ...
27 oktober 2015 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Jarenlang koos Apple er voor om weinig kleur te gebruiken, zo moesten we erg lang wachten op een iPhone in het wit. Wilde je meer kleuropties? Dan moest je maar een hoesje kopen. En Macs waren alleen maar zilverkleurig te koop.

Maar tijden veranderen, en Apple kwam niet alleen met de iPhone 5c (in maar liefst 5 kleuren!), maar ook het vlaggenschip heeft steeds meer kleuren gekregen. Zo zijn de iPhone 6s en 6s Plus nu te koop in Zilver, Goud, Spacegrijs en Roségoud.

En het zijn niet alleen deze metalen iPhones in steeds meer kleuren die de vraag oproepen of Apple deze kleuren op ee...
26 oktober 2015 - 09:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-icoon.jpg
Berichten op de Mac is de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden, zeker voor iedereen die ook een iPhone heeft, en dus ook de boodschappen die je daar ontvangt op je Mac binnenkrijgt, inclusief SMS-berichten.

Maar tegelijkertijd lijkt deze app nog een beetje een stiefkindje, want als je niet oplet dan kom je na de migratie naar een andere Mac er achter dat je de berichten in deze app allemaal kwijt bent.

Als je dat liever niet hebt, dan kan je om te beginnen de optie in de voorkeuren van Berichten om de geschiedenis te bewaren bij het sluiten van conversaties. Hieronder zie je waa...
24 oktober 2015 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Jonathan Cohen was tot voor kort Director, Deep Learning Software bij Nvidia, maar nu werkt hij bij Apple. Dat is geen geheim, dat is gewoon te zien op zijn LinkedIn pagina.

Het wordt extra interessant als je weet dat Nvidia niet alleen software maakt voor grafische kaarten voor computers, maar de afgelopen tijd ook erg actief is op het gebied van zelf-rijdende auto's. Want Nvidia maakt inmiddels ook grafische kaarten die door automakers gebruikt worden voor bijvoorbeeld camera's en radar, die op hun beurt weer in de gaten houden wat er allemaal met de auto gebeurt en wat erop afkomt. En dat is het gebied waar Jonathan Cohen zich bij Nvidia mee bezig hield.
<...
26 oktober 2015 - 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Als je iOS 9.1 hebt geïnstalleerd dan heb je er een heleboel Emoji's bijgekregen, zoals je ook al in dit nieuwsbericht van MacFreak kon lezen. Van de meeste van die Emoji's is wel duidelijk waar die voor staan, maar er zit er eentje bij waarvan je zonder uitleg waarschijnlijk nooit zal weten wat de makers ervan daarmee willen zeggen.

Deze Emoji, een zwart tekstwolkje met een oog erin, kan je hieronder zien (met een rood cirkeltje er omheen). Na wat speurwerk van Wired zijn ze er daar achter gekomen waar deze Emoji voor staat.

[url=http://www.macfreak.nl/m...
23 oktober 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Apple kwam vandaag met een stortvloed aan updates, de laatste daarvan is iTunes 12.3.1 voor OS X 10.11/El Capitan en is vooral bedoeld om te zorgen dat het allemaal goed samenwerkt met iOS 9.

Daarnaast zijn er verbeteringen aan VoiceOver voor Apple Music, zijn er een aantal afspeel-probleempjes verholpen, krijg je hartjes die je in iOS aan nummers toevoegt nu ook in iTunes te zien en wordt de twee-staps-verificatie (beveiliging van je Apple ID) beter ondersteund.

Dit zien we ook allemaal terugkomen in de info van Apple bij deze update:
Citaat


Deze update van iTunes biedt ondersteuning voor iOS 9 en is ontworpen voor OS X El Capitan. Daarnaast bevat deze update de volgende verbeteringen:

  • De
...
22 oktober 2015 - 17:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
De feestdagen komen langzaamaan in zicht, en dus liet de grote Amerikaanse winkelketen Best Buy onderzoek doen naar wat de consumenten in Amerika graag willen hebben.

Apple zal niet ontevreden zijn bij de resultaten, want het bedrijf komt drie keer in de top 15 voor, waarbij de iPad op nummer één staat. Opvallend, want de verkopen daarvan zijn de afgelopen tijden aan het dalen, misschien dat veel mensen graag de nieuwe iPad Pro willen hebben?

In onze ogen is dat waarschijnlijk een nogal prijzig cadeau. Maar in de VS zijn dure Kerstcadeaus eerder regel dan uitzondering, waarschijnlijk is de ...
23 oktober 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-iOS-icoon.jpg
Er is een nieuwe versie uit van iMovie voor iOS. Die is interessant voor iedereen die iMovie op een iDevice gebruikt, er zitten een aantal bugfixes in, maar deze update is vooral interessant voor iedereen die een iPad Air 2 heeft.

Want als je daar iOS 9.1 op hebt staan, dan kan je met deze update ook op de iPad Air 2 4K video maken, net zoals op de iPad Pro, iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Hieronder wat Apple ons over deze update vertelt:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.2.1<
...
23 oktober 2015 - 11:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Je kon het al eerder op MacFreak lezen, de oplossing voor de problemen tussen OS X 10.11/El Capitan en Microsoft Office 2016 (met name met Outlook) zou van Apple gaan komen. Inmiddels is het zover, OS X 10.11.1 is uit, en inderdaad staat Office 2016 in het lijstje.

Maar dat is niet het enige, er zit in deze update nog meer. Bijvoorbeeld mogelijk ook de oplossing voor mensen die problemen hadden met het installeren van El Capitan, maar ook voor de mensen die El Capitan al gebruiken en problemen hebben met Mail. Voor liefhebbers van Emoji's zit er ook veel bij, inclusief de Emoji met de middelvinger, die al eerder aandacht kreeg op veel plekken.

Hieronder de release ...
22 oktober 2015 - 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De iPhone 6s en 6s Plus zijn nog niet eens overal te koop, maar ook in de landen die er de afgelopen tijd bij zijn gekomen ziet het er nog steeds goed uit voor Apple.

Een voorbeeld daarvan de thuishaven van Samsung. Want in Korea zijn de voorverkopen van de nieuwe iPhone-modellen eergisteren gestart, en daar gaan ze ook als warme broodjes over de toonbank en worden er weer records gebroken. Meer daarover kan je lezen in dit artikel.

Maar ondertussen wordt er natuurlijk al gespeculeerd over het model wat daarna gaat komen, want bij Apple wordt natuurlijk allang alweer gewerkt aan de iPhone 7.

Eén van de dingen die mogelijk...
21 oktober 2015 - 15:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-7-icoon.jpg
Als je MacFreak regelmatig leest dan weet je allang dat verdachte nummer één van apps die jouw iPhone, iPod touch of iPad snel leeg kunnen trekken de Facebook-app is.

En het is niet alleen op MacFreak dat deze app al heel erg lang hiervoor een slechte reputatie heeft, overal op het internet waar het gaat over batterijtijd van iDevices st...
23 oktober 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple heeft de eerste grote update voor iOS 9 voor ons klaarstaan. Wat wij ervan zullen merken is vooral dat Live Photos verbeterd is en dat we er een heleboel nieuwe Emoji's bij hebben gekregen, zoals een taco, een burrito, een hot dog, kaas, ijshockey, pingpong, boogschieten en zelf een middelvinger.

Maar iOS 9.1 is niet alleen voor de bestaande iDevices, deze update is ook meteen bedoeld voor de nieuwe iPad Pro en Apple TV 4.

De oplossing voor Live Photos is voor het probleem dat veel mensen na het nemen van een foto hun iPhone 6s of 6s Plus meteen laten zakken, dan kreeg je een grijze of een bruine fade-out. Over dit probleempje kon je al eerder lezen op MacFreak in dit n...
22 oktober 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Tot nu toe was Azië een markt waar Zwitserse horloges het uitstekend deden, maar nu even niet. Want de Federation of the Swiss Watch Industry (FH) heeft laten weten dat de verkopen daar op dit moment erg tegenvallen.

De daling is zo stevig, dat de FH het somber inziet voor dit jaar: "This negative change has spread to other, hitherto more robust Asian markets, and casts something of a shadow over prospects for the year 2015."

Daarbij waren horloges in alle segmenten de klos, maar de grootste daling was te zien in het middensegment. Niet helemaal toevallig hetzelfde segment als waar de Apple Watch in zit, en het vermoeden is dan ook dat die hier onder andere verantwoordelijk voor is.

Maar in een [url=htt...
21 oktober 2015 - 15:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Apple bracht vandaag de eerste officiële update uit voor OS X 10.11/El Capitan, en in zo'n update zitten natuurlijk ook de nodige verbeteringen voor de veiligheid. Daarbij laat Apple gelukkig de gebruikers van iets oudere versies niet onbeschermd.

Tenminste, dat geldt voor de gebruikers van OS X 10.9/Mavericks en 10.10/Yosemite. Als je een ouder besturingssysteem gebruikt dan krijg je geen ondersteuning meer van Apple. Maar daarbij treedt waarschijnlijk de wet van de grote nummers in werking. Hun aandeel is relatief klein, en dus mogelijk (en hopelijk) minder interessant voor hackers.

Ondertussen kunnen alle gebruik...
22 oktober 2015 - 17:18
Pagina: Vorige 1 ... 238 239 240 [241] 242 243 244 ... 279 Volgende