https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Heb je een digitale camera en doe je daar veel creatieve dingen mee, zoals bijvoorbeeld TimeLapses, TimeWarps of DistanceLapse, dan is Triggertrap waarschijnlijk een interessant accessoire voor jou. Want daarmee worden dat soort dingen heel erg makkelijk om te maken, en ook makkelijk om onder controle te houden.

Heb je een Apple Watch of een Pebble Watch dan wordt het nog leuker, want Triggertrap heeft daar nu ook apps voor. Hoe die werken kan je in de video hieronder zien.Triggertrap is bij ons ook te koop, bijvoorbeeld [url=http://www.kamera...
17 juni 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Panic-logo-icoon.jpg
Veel van ons zullen Panic allang kennen, het is het bedrijf dat populaire software maakt zoals bijvoorbeeld het FTP programma Transmit voor de Mac, of Status Board voor de iPad.

Bij Panic is kennelijk besloten om een nieuwe richting in te slaan, want binnenkort gaan ze daar voor het eerst een game uitbrengen, en dat heet FireWatch. Deze game is aangekondigd op Sony's E3 conferentie, dat is voor Sony wat de World Wide Developer Conference (WWDC) is voor Apple.

Van Panic verwachten we een mooie afwerking en veel stijl, kijkend naar wat er nu van FireWatch naar buiten komt lijkt het er op dat we daar wa...
17 juni 2015 - 08:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
De geruchten over de grotere "iPad Pro" zijn al een tijd te horen, in januari kwam DisplaySearch bijvoorbeeld met een voorspelling over de resolutie daarvan, en volgens dat blog zou dat 2732 x 2048 pixels zijn.

Hieronder kan je de tabel van DisplaySearch zien die ze toen publiceerden, hier gaat het om de categorie "Tablet PC".Ontwikkelaar Hiraku Wang heeft nu in de beta-versie van iOS 9 ook code voor hogere resoluties gevonden, daarbij gaat het om 1366 x 1024. Als je dat verdubbelt kom je precies uit op de resolutie ...
16 juni 2015 - 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Afgelopen zondag ging een politieagent in het Russische Sint Petersburg naar een appartement omdat een man daar bezig was objecten uit een raam naar beneden te gooien, onder andere zijn meubels.

Toen hij in het appartement arriveerde trof hij de man daar aan, maar die verzette zich tegen de arrestatie, en dat deed hij op een originele manier. Want hij begon het glas en het plastic van zijn tablet op te eten.

Hoewel de agent de man stopte met dat eten en meteen een ambulance belde was het al te laat, de man overleed voordat de hulpdiensten aanwezig waren. Het enige wat die nog konden doen was hulp verlenen aan de agent.

Op dit moment onderzoeken de autoriteiten de zaak nog. Het is dan ook nog niet duidelijk ...
16 juni 2015 - 16:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft weer vier nieuwe video's gepubliceerd in de campagne "Shot on iPhone", en dit keer zit er eentje bij uit Nederland. Die is gemaakt door Herbert S. uit Utrecht, als die MacFreak leest dan zou het natuurlijk leuk zijn als hij hieronder zou reageren.

Hieronder alle vier de video's, die zijn allemaal geschoten met een iPhone 6, kennelijk zit er dit keer niet eentje bij die geschoten is op een iPhone 6 Plus.Herbert S.
20
...
16 juni 2015 - 16:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Met nog twee weken te gaan voordat Apple Music live gaat, en we het allemaal drie maanden lang gratis uit kunnen proberen, lijkt het een goed moment om te kijken hoeveel geld van de opbrengsten daarvan straks voor Apple is en hoeveel naar de muzieklabels zal gaan.

Recent kwam naar buiten dat Apple maar 58 procent zou betalen aan de labels. Opvallend, want de meeste andere streaming diensten dragen ongeveer 70 procent af.

Maar volgens Robert Kondrk, Apple's Vice President van iTunes Content, en degene die samen met Eddy Cue verantwoordelijk was voor de contracten, klopt da...
16 juni 2015 - 14:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WWDC-2015-icoon.jpg
Gisteravond opende Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 met een keynote, en vanaf 19.00 uur kon je zien wat Apple van plan is voor OS X, iOS 9, Watch OS en Apple Music.

Maar als je het toen gemist heb, en je wilt het alsnog zien, dan kan je hieronder de schade inhalen. Apple zelf heeft deze keynote nog niet op YouTube gezet, maar op deze pagina van Apple is het inmiddels allemaal te zien, maar dan alleen met Safari en Quicktime.

Daarom hieronder een YouTube-versie met banners aan de onderkant, zodra Apple de hele keynote op YouTube zet wordt de video hieronder vervangen.


<...
9 juni 2015 - 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De geruchten over de iPad Pro met een 12,9 inch scherm houden aan, ook nu komen er weer nieuwe details naar buiten. De bron is daarbij lekker vaag ("a person familiar with Apple's future product plans") en meestal komen dat soort geruchten op MacFreak dan ook niet voorbij.

Maar omdat de geruchten rond de iPad Pro blijven aanhouden hieronder toch even op een rijtje waar Apple op dit moment mee bezig zou zijn, allemaal met een stevige slag om de arm.

  • NFC

    Eerst de vreemdste eend in de bijt: de iPad Pro zou NFC ingebouwd hebben, vreemd, want met zo'n grote iPad loop je natuurl
...
4 mei 2015 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Het viel op in de keynote van de WWDC 2015, in plaats van de parade van mannen die we gewend zijn, stonden er dit keer ook twee vrouwen op het toneel.

Dat waren Jennifer Bailey, Apple's Vice President of Worldwide Online Stores, die het had over over Apple Pay, terwijl Susan Prescott, Vice President Product Management and Marketing, de nieuwe News-app presenteerde.

Maar dat was niet eens alles, in het begin van de keynote vertelde Tim Cook dat hij de dag daarvoor tijd had doorgebracht met een aantal van de 350 student scholarship winners.
Citaat


A special shout out for our 350 scholarship winners. These guys are un-believable. I s
...
15 juni 2015 - 14:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WWDC-2015-icoon.jpg
Heb je de keynote van de WWDC 2015 nog niet gezien, dan kan je dat in dit nieuwsbericht van vorige week alsnog inhalen. Maar als je geen zin hebt om daar een kleine 2,5 uur aan kwijt te zijn, dan kan je het allerbelangrijkste van de keynote hieronder in 2,5 minuut zien.

Dat is natuurlijk niet compleet, wat er vooral in mist is dat je nu op een iPad met twee vingers het toetsenbord als een trackpad kunt gebruiken, en ook de nieuwe multi-tasking opties voor de iPad komen niet helemaal aan bod.

Maar je krijgt een redelijk goede indruk van wat er allemaal voorbij is gekomen, en daar zijn deze 2,5 minuten natuurlijk vooral voor bedoeld....
15 juni 2015 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Toen het duidelijk werd dat Apple een Apple Store op de chique Upper East Side in New York City wilde openen, lieten de rijke mensen in die buurt zien dat ze ook actie kunnen voeren. Want zo'n Apple Store met rijen mensen ervoor, dat zagen ze niet zitten in hun altijd zo lekker rustige wijk.

Maar Apple lustende naar de bezwaren, en kwam de buurt tegemoet. Zo kwam de personal shopping service speciaal voor de clientèle in deze buurt terug, de verlichting aan de buitenkant werd aangepast (lees: minder en minder fel) en de openingstijden werden een beetje ingeperkt.

Inmiddels is deze nieuwe Apple Store [url=http://appleinsider.com/articles/15/06/13/apple-opens-upper-east-side-nyc-store-with-unique-design-element...
15 juni 2015 - 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Terwijl er steeds meer mensen de browser van iOS 9 gebruiken om websites te bezoeken, inmiddels zijn dat er veel meer dan bijvoorbeeld op de Mac, is het juist daar dat het niet mogelijk is om Ad-Blockers te installeren. Wat betekent dat sites soms helemaal niet bruikbaar meer zijn, omdat er teveel reclames op te zien zijn.

Daar gaat waarschijnlijk verandering in komen, want inmiddels is ontdekt dat dit in iOS 9 wel mogelijk is.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SafariContentBlockers-iOS9.jpg


Het is niet zo dat Safari voor iOS ...
12 juni 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FontBook-Yosemite-icon.jpg
Apple is hard bezig met het uitrollen van het nieuwe lettertype San Francisco, dat inmiddels te vinden is op de Apple Watch en in de beta-versies van zowel iOS 9 als OS X 10.11/El Capitan.

Dat betekent trouwens ook dat er een device is van Apple dat schittert door afwezigheid, en dat is de Apple TV. Maar omdat de updates daarvoor eigenlijk altijd die van iOS volgen - de Apple TV draait tenslotte op een variatie van iOS - ligt het voor de hand dat ook daarvoor deze herfst een update met dit lettertype zal komen.

Heb je interesse in lettertypes in het algemeen, of ben ...
15 juni 2015 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/xcode.jpg
Tot nu toe moest je om met Xcode een app voor iPhone, iPod touch of iPad te testen een betaald developer account hebben, en zo'n account kost 99 dollar per jaar.

Met Xcode 7 blijkt het mogelijk om dat te doen zonder zo'n betaald account, en dat betekent dat iedereen zo gratis apps kan maken en op zijn eigen iDevice kan zetten. Als je tevreden bent ...
11 juni 2015 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Ontwikkelaar Hamza Sood heeft inmiddels een reputatie hoog te houden als degene die vaak de eerste is om nieuwe dingen in beta-versies van iOS te vinden, en ook dit keer stelt hij niet teleur.

Want hij heeft in de code van iOS 9 beta weer een aantal dingen gevonden die laten zien waar Apple mee bezig is, dat deelde hij in 608666970616160256[/tweet]/photo/1]deze tweet met de wereld, en het is goed nieuws wat we daar zien.

Want daarin zien we ondersteuning voor HD (1080p), 240 fps slow motion, panoramische foto's en een flitser. Dat zou allemaal de moeite van het vermelden niet waard zijn als het om de camera aan de achterkant zou gaan, maar dit is voor de camera aan de voorkant....
11 juni 2015 - 15:06
Pagina: Vorige 1 ... 249 250 251 [252] 253 254 255 ... 265 Volgende