https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
We weten allemaal dat er bij Apple bijna obsessief gewerkt wordt aan het steeds simpeler maken van dingen. Vaak is dat erg prettig en zorgt dat voor ons voor een erg fijn werkende en overzichtelijke interface. Maar af en toe kan het ook lastig zijn, vooral als je net een optie zoekt die Apple je standaard niet laat zien.

Een goed voorbeeld zijn de resoluties in Beeldschermen in de Systeemvoorkeuren. Daar laat Apple standaard maar een paar resoluties zien, alleen die waarvan Apple denkt dat je die nodig hebt, zoals je hieronder kan zien.


Gelukkig is het erg makkelijk om alle mogelijke resoluties te zien, daarvoor hoef je alleen maar even op het k...
31 augustus 2015 - 15:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De geruchten dat de Apple TV uit zou komen waren er al in de aanloop naar de WWDC, maar nog voordat we daar waren werd alweer duidelijk dat de Apple TV het toen niet ging halen. De reden zou zijn geweest dat de deals met de content-providers in de VS niet van de grond kwamen.

Nu zitten we in de aanloop naar het Special Event op 9 september aanstaande, en weer komt de Apple TV in veel geruchten voorbij. Daarbij wordt nu vermeld dat de deals met de content-providers waarschijnlijk pas later gaat komen, mogelijk begin komend jaar.

Dit alles tegen de achtergrond van de hobby van Apple, want hoewel er van de Apple TV inmiddels erg veel verkocht zijn is dit tot toe voor Apple duidelijk geen core-business. Want de Apple T...
29 augustus 2015 - 12:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het heeft even geduurd, maar langzaam maar zeker wordt er bij Apple ook steeds meer gebruik gemaakt van de sociale media. Een goed voorbeeld daarvan is het App Store Twitter-account, daar zijn bijvoorbeeld de afgelopen tijd een paar filmpjes verschenen die ons een kijkje geven achter de schermen bij het maken van games.

De games waar het om gaat zijn Lara Croft GO (€ 4,99) en Horizon Chase - World Tour (€ 2,99). Hieronder kan je beide mini-documentaires/promo-filmpjes bekijken.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EMZNF...
31 augustus 2015 - 14:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Gisteren waren de MTV Video Music Awards in het Microsoft Theater in Los Angeles met als host Miley Cyrus. Omdat Apple op dit moment hard bezig is om Apple Music onder de aandacht te brengen, waren in de blokken met de commercials tijdens deze show ook twee nieuwe commercials te zien.

In allebei de commercials zien we de Canadese PBR&B singer, songwriter en record producer Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd. In de eerste loopt hij na afloop van zijn show naar de wachtende limo (met een brandende auto op zijn kop ernaast), luistert meteen op zijn iPhone 6 naar Beats 1 en hoort daar DJ Zane Lowe zeggen iedereen het over zijn optreden op de MTV VMA heeft, terwijl we de hit "Can't Feel My Face" van The Weeknd zelf ...
31 augustus 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Tot OS X 10.10/Yosemite was er de optie om in Safari snel de hiërarchie van een website te bekijken en in een hiërarchische lijst te kiezen waar je wilde zijn. Daarvoor hoefde je alleen maar even de klikken op de URL in Safari met de Command-toets ingedrukt.

Door dan met je muis te kiezen waar je wilt zijn en daarop te klikken ging je dan meteen daar naartoe.Maar in Safari 8 in Yosemite is die optie verdwenen, opvallend, want in de Finder is deze optie er nog steeds wel, en kan je dus met een Command-klik wel snel omhoog in de hiërarchie van je folders. Terwijl er voor je Finder-vensters daar ook een knopje voor bestaat, dat heet "Pa...
31 augustus 2015 - 13:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
Nu Samsung net de eerste 16 TB SSD heeft onthuld lijkt het duidelijk dat SSD's de toekomst hebben, want er zijn nog niet eens traditionele harde schijven met zoveel opslagruimte. Dat betekent trouwens niet dat je binnenkort deze SSD moet gaan kopen. De prijs is nog niet bekend, maar die wordt geschat op een kleine 8.000 euro!

Samsung maakt hier dan ook vooral een punt mee, de toekomst is SSD.

Datzelfde is ook bij Toshiba te zien, dat bedrijf heeft hun 'roadmap' richting 2018 gepresenteerd. Daarop zien we dat zij verwachten tegen die tijd 128 TB SSD's te maken en ze gaan ervan uit dat de grootte ...
27 augustus 2015 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
De vraag hoeveel Google meekijkt als je hun diensten gebruikt is iets wat veel mensen bezighoudt, want privacy krijgt de afgelopen tijd veel aandacht. En dat is niet voor niets, zoals bijvoorbeeld de hack van Ashley Madison goed laat zien.

Het antwoord lijkt te lezen op deze pagina. Daar vertelt Max Rosett dat terwijl hij Google's zoekmachine gebruikte om dingen te zoeken die te maken hadden met zijn tech-opleiding, toen plotseling de zoekresultaten naar boven en naar onderen klapte en Google hem benaderde om te solliciteren.

[url=https://thehustle.co/assets/googletest...
27 augustus 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/YouTubeLogo.png
YouTube heeft per vandaag een nieuwe Data API ingevoerd, en het resultaat is dat gebruikers van de Apple TV 2 YouTube niet meer kunnen zien, en gebruikers van oudere iDevices zullen zich aan moeten passen.

Het gaat trouwens niet alleen om de Apple TV 2 en de oudere iDevices, ook de Google TV devices die nog op een oudere versie van het besturingssysteem draaien moeten een update krijgen. En een aantal Sony en Panasonic televisies en Blu-ray spelers en sommige gaming consoles zijn helemaal de klos. Maar voor MacFreaks is het waarschijnlijk vooral belangrijk dat sommige iDevices het standaard niet meer doen, je zal zelf in actie moeten komen.

H...
21 april 2015 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Je hebt er de afgelopen tijd al vaker over kunnen lezen op MacFreak, bijvoorbeeld recent nog in dit nieuwsbericht, er zijn steeds meer partijen die Flash zat zijn en de beweging tegen Flash wordt steeds sterker.

Wat er allemaal mis is aan Flash schreef Steve Jobs ruim vijf jaar geleden al op. Zijn Thoughts on Flash zijn nog altijd op de site van Apple te lezen, en bevestigen achteraf dat hij niet voor niets soms een visionair genoemd werd.

Google heeft daarom besloten om vanaf aan...
28 augustus 2015 - 14:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Je kon er op MacFreak al vaker over lezen, in iOS 9 heeft Apple de mogelijkheid om reclame's te blokkeren ingebouwd, bijvoorbeeld nog twee dagen geleden in dit nieuwsbericht.

Omdat iOS nog steeds een erg grote speler is op het mobiele web, wat op zijn beurt steeds belangrijker aan het worden is, en de gebruikers van iOS ook nog eens de markt vormen die het interessantst is voor adverteerders komt die markt natuurlijk ook in beweging.

Dat het Google is die het voortouw neemt is natuurlijk niet verbazend, hoewel het bedrijf tegenwoordig allerlei projecten in huis heeft komt het leeuwendeel van het geld dat d...
28 augustus 2015 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Het is zover, de uitnodigingen zijn door Apple verstuurd, en het Special Event gaat inderdaad plaatsvinden op 9 september aanstaande, zoals de geruchten die al eerder de ronde deden. Ook de plaats is zoals in eerdere geruchten, het wordt het veel grotere Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, een zaal waar maar liefst 7.000 mensen in kunnen (dat is bijna drie keer zoveel als het Flint Center).

Op de uitnodiging van Apple staat "Hey Siri, give us a hint", en als je op dit moment "Give me a hint" tegen Siri zegt dan blijkt inderdaad dat de antwoorden over het komende Special Event gaan.

[img]http://www.macfreak....
27 augustus 2015 - 22:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Sinds Apple probeerde de naam "iWatch" te registreren lijkt het niet meer goed te komen tussen Apple en Swatch. Want Swatch was niet blij met die poging, omdat het bedrijf de naam iSwatch al geregistreerd heeft en vond dat iWatch daar teveel op leek.

Inmiddels is de Apple Watch uit, en het antwoord van Swatch is om vol in de tegenaanval te gaan. De eerste stap was het als handelsmerk registreren van One More Thing, waarschijnlijk dat Apple daar nog wel bezwaar tegen gaat maken.

Maar dat was niet het enige, Nick Hayek, de CEO van Swatch laat in [url=http://www.tagesanzeiger.ch/wirtschaft/die-alleskoenner-fressen-zu-viel-s...
25 augustus 2015 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Gisteren kon je op MacFreak al lezen dat Samsung's nieuwe Galaxy Note 5 phablet een stevig design-probleem heeft. Maar hoe zit het met de snelheid van deze telg van Samsung als die wordt vergeleken met de iPhone 6, dis alweer bijna een jaar oud is.

Als we naar de specificaties van de Note 5 kijken dan zou die de iPhone makkelijk moeten verslaan. Want de Note 5 heeft een quad-core 1.5 GHz processor met 4 GB RAM, terwijl de iPhone 6 het moet doen met een dual-...
27 augustus 2015 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Terwijl het deze week naar buiten kwam dat er weer iemand is overgestapt van Tesla naar Apple, waardoor het op zijn minst steeds duidelijker wordt dat Apple hard bezig is met iets groots en dat het met auto's te maken heeft. Of dat echt een auto is moet nog bevestigd worden, maar het lijkt er ondertussen wel heel erg veel op.

Terwijl dat dus nog allemaal niet zeker is, komen er ondertussen wel geruchten voorbij over details van de Apple Car.

Eén daarvan is dat Apple bezig zou zijn met het ontwikkelen van een enorm aanraakscherm dat dan als voorrui...
26 augustus 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Apple's iPhone heeft in de afgelopen jaren de nodige mediastormen over zich heen gekregen, en die krijgen vaak een naam met "gate" aan het eind geplakt. Voorbeelden zijn antennagate en bendgate.

Dit keer is Samsung de klos, want inmiddels is gebleken dat de pen van de Samsung Galaxy Note5 ook achterstevoren in de houder gestopt kan worden. Op zich geen probleem, als het niet zo was dat je daardoor de Note5 meteen helemaal onbruikbaar maakt. En dit heeft inmiddels de naam "pengate" meegekregen.De [url=http://www.thever...
26 augustus 2015 - 12:37
Pagina: Vorige 1 ... 254 255 256 [257] 258 259 260 ... 282 Volgende