https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Hoewel het misschien niet de beste manier is om te gaan met je bestanden, toch gebruiken veel mensen hun prullenbak als een plek waar ze al hun bestanden zetten die op een gegeven moment weg moeten.

Sinds de opkomst van Time Machine is dat trouwens wel minder een probleem geworden, want we zien nu nauwelijks meer mensen wanhopig op het forum omdat ze meer hebben weggegooid dan de bedoeling was.

Maar wat als je een hoop bestanden in je prullenmand hebt staan, er aan aantal wilt weggooien, maar de rest wilt laten staan? Sinds OS X 10.11/El Capitan is dat geen probleem meer, want daarin heeft Apple (eindelijk) de mogelijkheid ingebouwd om te selecteren wat jij in je prullenmand weg wilt gooien.

Het enige wat je hoeft te doen is de bestanden i...
20 januari 2016 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MusicMemos-iOS-icoon.jpg
Gisteravond kwam Apple plotseling met een verrassing, in de iOS App Store stond opeens een nieuwe app voor muziekmakers. Voor deze nieuwe app, Muziekmemo's, haalde Apple de inspiratie uit hun eigen Dictafoon-app (die in het Engels Voice Memos heet).

Met deze nieuwe app kan je de ingebouwde microfoon van de iPhone, iPod touch of iPad gebruiken om instrumenten in lossless formaat ...
21 januari 2016 - 07:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-2013-icoon.jpg
De apps van de Omnigroup hebben een prima reputatie. Niet voor niets, want de apps OmniPlan voor de Mac en OmniFocus voor de Apple Watch stonden op de lijst van Apple van de beste apps in de App Store in 2015.

OmniFocus 2 is een geval van "het kost wat, maar dan heb je ook wat". Want deze apps voor de Mac (€ 39,99) en voor iDevices (€ 39,99) zijn niet goedkoop, maar de kwaliteit ervan is van hoog niveau.

Heb je het geld voor zulke goede apps over, dan wil je daar natuurlijk ook alles u...
22 januari 2016 - 13:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple heeft veertien apps in de iOS App Store op dit moment in de aanbieding, die zijn nu allemaal voor de helft van het geld te koop. Het thema daarbij is Krijg Meer Gedaan, en alle apps zijn dan ook apps waar je in het dagelijks leven veel aan kan hebben.

We zien bijvoorbeeld apps waarmee je meer met PDF's kan doen, je iPad als tweede scherm gebruiken, een calculator en apps waarmee je jouw leven beter kan organiseren, onder andere door er dingen in bij te houden.Hieronder de links naar de veertien apps die Apple op dit moment in de aanbieding heeft.
Citaat


  • [url=https://itunes.apple.com/nl/app/pdf-expert-5-fill-forms-an
...
22 januari 2016 - 14:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ook deze week heeft Apple weer een Gratis App van de Week, deze keer is dat er eentje voor de kleintjes. Want MarcoPolo Ocean is bedoeld voor de doelgroep van 5 jaar en jonger.

Met MarcoPolo Ocean is van alle mogelijk, je kan er je eigen aquarium mee bouwen, een koraalrif mee maken of dolfijnen laten springen. Eigenlijk is deze game een digitale zandbak waardoor kinderen meer ontdekken over een gedeelte van onze planeet dat we niet zo vaak zien, en waarin ze nu zelf op ontdekkingsreis kunnen gaan.

Daarbij is het Apple's Gratis App van de Week, en is het dus zonder enig 'risico' rustig uit te proberen. Als je deze app wilt, die is te vinden via deze link in de iOS...
22 januari 2016 - 12:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LogicRemote-icoon.jpg
De muziekafdeling van Apple heeft het druk gehad de afgelopen tijd. Want naast de nieuwe Muziekmemo's en de grote update voor GarageBand staat er ook een update voor Logic Remote in de iOS App Store.

Daarbij is er ondersteuning voor de iPad Pro en iPhone, maar met die laatste kan je alleen Logic Pro X bedienen, terwijl je met een iPad de controle hebt over zowel Logic Pro X als GarageBand op jouw Mac. Heb je een iPad Pro dan zit je helemaal goed met deze app.

Want met een iPad Pro dan zit je met Logic Remote op de eerste rang. Met een iPad Pro krijg je een erg complete interface, waardoor de grootste iPad plotseling ook een stuk i...
21 januari 2016 - 08:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Programma's om met vectoren te tekenen (dus zonder pixels als je jouw werk uitvergroot) op de Mac zijn meestal duur, of niet zo goed. Affinity Designer van Serif Labs is één van de programma's die laat zien dat het ook anders kan.

Want met deze app kan je voor erg weinig geld met vectoren werken, terwijl de app kwalitatief erg goed is. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat deze app één van de favorieten was van de editors van de Mac App Store en ook uit deze review, waarin de programma's Adobe Illustrator, Affinity Designer en Sketch met elkaar vergeleken worden.

Als je Affinity Designer uit wilt proberen, dan is het nu daar een prim...
20 januari 2016 - 16:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Ook in de VS zien we een opkomst van de populistische politiek, en dus worden er beloftes gedaan die waarschijnlijk helemaal niet realistisch zijn. Niet vreemd, want bij populisme gaat het juist om het doen van beloftes en makkelijke oplossingen, wat het in de realiteit betekent is daarbij vaak veel minder belangrijk.

Het Amerikaanse populisme wordt op dit moment belichaamd door Donald Trump. Hij is één van de presidentskandidaten voor de Republikeinen, en is vooral bekend omdat hij zelf rijk is. Daarbij laat hij zich trouwens er op voorstaan dat hij erg goed met geld om kan gaan, daar zijn wel wat kanttekeningen bij te plaatsen.

Normaal g...
19 januari 2016 - 10:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GarageBand-iOS-icoon.jpg
Apple heeft sinds gisteravond een grote update voor de iOS-versie van GarageBand in de iOS App Store voor ons klaarstaan, en daar zitten interessante nieuwe dingen in: Live Loops en Drummer.

Live Loops is geïnspireerd door hardware als DJ hardware controllers en Drum Machines, en dat is aan de interface te zien. Want je kan nu in GarageBand op cellen en kolommen tikken en daarmee verschillende instrumenten en samples in loops horen. Deze loops kan je live remixen, terwijl GarageBand het allemaal keurig synchroon houdt.In GarageBand 2.1 vindt je ook een hoop loops van Apple in ve...
21 januari 2016 - 08:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Vandaag kan je in dit nieuwsbericht van MacFreak lezen dat onze aanrader Astropad, een app waarmee je jouw iPad als tekentablet voor je Mac kan gebruiken, nu voor de helft van de prijs te koop is (van € 19,99 voor € 9,99).

Maar als je liever wat minder uitgeeft en toch je iPad als tweede scherm voor je Mac wilt gebruiken dan kan dat nu ook, want Astropad's concurrent heeft nu ook de helft van de prijs afgehaald. Waarschijnlijk niet toevalling, maar ondertussen kunnen wij er ons voordeel mee doen.

Die concurrent is Duet Display, die kost normaal gesproken € 15,99 en is nu dus in de iOS App Store in de aanbieding en daardoor te koop...
20 januari 2016 - 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
De beta-versies van OS X 10.11.3 waren voor ontwikkelaars al sinds half december uit om te testen, en nu is het zover en staat deze update ook voor ons allemaal klaar. In deze derde update voor El Capitan worden alleen een aantal bugs opgelost en het systeem zou er nog stabieler door moeten worden, maar er zijn geen nieuwe dingen toegevoegd.

Apple heeft trouwens nog geen release notes gepubliceerd voor deze update, dus het is nog niet bekend wat ze ons vanuit Cupertino erover gaan vertellen. Zodra die release notes wel zijn uitgekomen worden die natuurlijk meteen aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Om deze update op jouw Mac te installeren open je de Mac App Store, dat is de derde optie van boven als je op het appeltje helemaal linksboven...
19 januari 2016 - 21:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Het repareren van de Schijfbevoegdheden heeft zelden of nooit zin, maar het is iets wat je nog heel erg vaak tegenkomt als een oplossing. Daarbij is dat vaak als 'baat het niet, dan schaadt het niet', niet voor niets, want het lost zelfden wat op.

Dat is precies de reden dat Apple deze optie in OS X 10.11/El Capitan uit Schijfhulpprogramma heeft verwijderd. Waarschijnlijk kwamen er hulpvragen daarover binnen, terwijl die zelden of nooit zin hadden voor de eindgebruiker.

Maar mocht je de schijfbevoegdheden op een gegeven moment wel een keer willen repareren, dan is dat gelukkig nog steeds mogelijk. Daarvoor moet je in een account met beheerders-rechten ingelogd zijn, en de code hieronder kopiëren, het programma Terminal opstarten en daarin deze teks...
18 januari 2016 - 14:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Drones zijn nog steeds aan hun opmars bezig, en ze worden ook steeds kleiner en goedkoper. Wat zorgen geeft voor iedereen die privacy serieus neemt, want de meesten van ons zitten waarschijnlijk niet te wachten op een drone van de buren die je in jouw tuin of huis aan het filmen is.

Hoe snel deze ontwikkeling gaat is te zien aan de "Skeye Nano Drone with Camera". Want deze mini-drone laadt je in 30 minuten op, en die start meteen te filmen zodra je hem aanzet, en dat gebeurt in 640 x 480 pixels op een 2 GB MicroSD kaart.

Hieronder kan je de Skeye Nano Drone in actie zien.Nu camera-drones zo klein worden, lijkt privacy mogelijk steeds meer in het geding t...
20 januari 2016 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-Mac-icoon.jpg
Apple heeft een update voor iMovie voor de Mac uitgebracht. Bij een versienummer met twee komma's (zoals bij deze 10.1.1 update) gaat het meestal alleen maar om wat verbeteringen in de stabiliteit, maar bij deze update zijn ook een aantal vervelende bugs verholpen.

Zo zijn bijvoorbeeld de problemen met delen op YouTube met gebruikers met meerdere accounts opgelost, en als je fragmenten vanuit Projectmedia naar Bibliotheek had gesleept.

Hieronder alle informatie die Apple bij de update heeft vrijgegeven:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.1.1

  • Er is een probleem verholpen met delen op YouTube dat ertoe kon leiden dat gebruikers met meerdere accounts niet konden inloggen

  • Er is een probleem verholpe
...
20 januari 2016 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
In juli 2011 stond Harald Haas op het podium van TED Talks en hij gaf daar een fascinerende demonstratie van een techniek waarbij niet meer radiogolven gebruikt werden voor draadloze communicatie, maar licht. Omdat deze techniek een doorontwikkeling is van het bestaande Wi-Fi werd deze nieuwe techniek Li-Fi genoemd.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en lijkt het er op dat Li-Fi langzaamaan een serieuze optie aan het worden is. In ieder geval is Apple bezig met hiermee te experimenteren, want dat is te zien in code die gevonden is in iOS en er al sinds versie 9.1 in blijkt te zitten.

Die code werd gevonden door Chase Fromm, en hij maakte dat bekend via 682631142860820481[/tweet]]deze twee...
19 januari 2016 - 11:37
Pagina: Vorige 1 ... 254 255 256 [257] 258 259 260 ... 313 Volgende