https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Het Performance Ranking Report van Antutu is al jarenlang de standaard voor Android telefoons. Het is dan ook die test waarbij bekend werd dat Samsung de boel bedonderde. Dat gebeurde eigenlijk op dezelfde manier waarop Volkswagen het deed, door software op de testsituatie te laten reageren en zo betere testresultaten te behalen.

Maar Samsung was niet de enige die de kluit belazerde. Dat 'goede voorbeeld' was kennelijk reden voor de anderen om het ook te gaan doen. Toen AnandTech in oktober 2013 keek naar wie allemaal de boel probeerde op te lichten was de simpele, en ontluisterende, conclusie dat eigenlijk bijna iedere maker van Android telefoons zi...
14 januari 2016 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
De Italiaanse vestiging van Apple is behoorlijk door de rechter op de vingers getikt, er zou daar 'vergeten' zijn om ongeveer 206 miljoen euro bij de belastingen op te geven bij de aangifte het jaar 2010, en bijna 853 miljoen bij de aangifte over 2011.

Het resultaat daarvan is dat de rechter Apple nu een boete van 318 miljoen euro heeft opgelegd, want na vijf jaar onderzoek is de rechter ervan overtuigd dat Apple dit allemaal niet netjes heeft afgehandeld.

Italië is niet het enige land waar Apple onder vuur ligt voor de manier waarop het de belastingen afhandelt, ook in Frankrijk loopt een onderzoek naar Apple, waarbij het om vergelijkbare zaken gaat.

Meer hierover is te lezen in [url=http://www.repubblica.it/economia/2015/12/3...
30 december 2015 - 15:02

 
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De geruchten dat Apple bij de iPhone 7 zal kiezen om niet langer voor IPS LCDs (liquid crystal display) te kiezen, maar de overstap te maken naar OLED (Organic Light Emitting Diode) schermen doen al een tijd de ronde.

OLED zou kunnen zorgen voor een beter uithoudingsvermogen van de batterij, maar in het verleden lieten die schermen te verzadigde kleuren zien, en koos Apple voor de betere kleurweergave van IPS LCDs.

Maar de techniek van OLED schermen is niet stil blijven staan, en inmiddels zijn beide technieken niet alleen goed aan elkaar gewaagd, smartphones met OLED schermen laten de iPhones wat betreft accurate kleurweergave inmiddels achter zich. En Apple heeft met de App...
15 januari 2016 - 13:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Het imiteren van Apple levert het Koreaanse Samsung steeds minder op, de telefoons in het hoge segment doen het niet erg goed en het marktaandeel daalt ook nog steeds. Maar waarschijnlijk is er geen ander goed werkend model dan Apple te imiteren, eigen innovatie heeft tot nu toe niet voor veel succes gezorgd.

Voorbeelden van Samsung's eigen innovatie zijn bijvoorbeeld LED trackballs, meerdere knoppen, 3D schermen, handen zwaaien voor een scherm, het volgen van oogbewegingen en gezichtsherkenning. Niet één van die innovaties lijken een doorslaand succes te zijn geworden.

Het zou dan ook eigenlijk helemaal niet verbazend moeten zijn dat [url=http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S7-to-have-a-version-of-Live-Photos-called-Vivid-Photo_id774...
15 januari 2016 - 11:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus heeft Apple de mogelijkheid om Live Photos te maken toegevoegd. Daarmee kunnen je foto's op een bijna magische manier tot leven komen, wat doet denken aan de bewegende foto's uit de films over de avonturen van Harry Potter.

Maar als je die bewegende foto's wilt delen dan is het natuurlijk wel makkelijk als zoveel mogelijk software op andere apparaten het ook ondersteunt. Anders zouden dat soort foto's beperkt blijven tot je iPhone. Daarom is het goed nieuws dat Apple daarmee bezig is, want in de beta-versie van OS X 10.11.4/El Capitan krijgt Berichten (Mess...
15 januari 2016 - 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft historisch niet zo heel erg veel met gaming. Voor de Mac heeft daar nooit de nadruk gelegen, en het was bijvoorbeeld pas in tweede instantie dat Apple bij de iPod touch daar de nadruk op legde.

Met de Apple TV zou dat kunnen veranderen, maar tijdens de presentatie daarvan liet Apple ook niet zo veel indrukwekkends zien. Want Crossy Road is een leuke game, maar niet een waar willekeurig welke andere console maker voor gekozen zou hebben bij een presentatie. De andere game die Apple liet zien was Beat Sports, en daar kregen we e...
14 januari 2016 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Retina-icoon.jpg
De klad zit al een tijdje in de markt voor PC's, in de afgelopen jaren laten alle grote fabrikanten steeds weer een daling zien. Alle grote fabrikanten? Nee, één kleine speler bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de anderen bepaald niet gemakkelijk (vrij naar Asterix).

Ook in 2015 zien we een daling bij alle grote spelers. Lenovo, HP, Dell, Asus en Acer, allemaal noteren ze negatieve cijfers, terwijl Apple een groei van 5,8 procent kon bijschrijven. In heel 2015 gingen er ruim 20 miljoen (20.741.000) Macs over de toonbank, in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar zouden dat er 5.675.000 zijn geweest, over het hele jaar dus behoorlijk constant.

[url=http://photos2.appleinsidercdn.com/gallery/...
13 januari 2016 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Skype-6.0-logo.jpg
Skype bestaat tien jaar, en ter ere van dit heugelijke feit gaan Microsoft het videobellen met meerdere mensen ook gratis beschikbaar maken voor alle mobiele devices. Dus zowel voor Windows Phone, Android als voor alle iDevices.

Deze functie komt er in de komende weken aan, maar als je er al meteen gebruik van wilt maken dan kan dat ook. Daarvoor moet je naar deze pagina van Skype. Als je daar jezelf 'voor-registreert' (vrije vertaling van pre-register) dan kan je nu meteen al gebruik maken van deze optie.

Hieronder zien we Gurdeep Pall, de corporate vice president van Skype bij Microsoft, deze nieuwe mogelijkheid aankondigen, met daaronder een vrolijk promo-filmpje om het tienjarig jubileum van Skype ...
13 januari 2016 - 13:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Vorig jaar op 10 april kon de Apple Watch voor het eerst besteld worden, op 24 april was het zover en werden de eersten verstuurd. Inmiddels is de Apple Watch het best verkochte device ter wereld dat we direct op ons lijf dragen, een zogenaamde wearable.

Apple is altijd bezig met innovatie, en dus ligt het voor de hand dat er daar hard wordt gewerkt aan de tweede generatie van de Apple Watch. De vraag lijkt dan ook niet of er een opvolger van de eerste Apple Watch komt, maar vooral wanneer.

Volgens Taiwan's Commercial Times zou Apple [url=https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=zh-CN&tl=nl&u=http%3A%2F%2Fctee.com.tw%2FNews%2FContent.aspx%3Fid%3D682007%26yyyymmdd%3D20160111%26f%3D666240bae3b9c43be304d6c06e279c6d%26h%3Dd531648e21539184496...
14 januari 2016 - 11:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Terwijl de beta-versie van 9.2.1 nog niet uit is, die is op dit moment alleen maar beschikbaar voor ontwikkelaars, heeft Apple iets onverwachts gedaan. Want tegelijkertijd is er een iOS 9.3 Preview uitgebracht, waardoor er nu twee beta-versies van iOS 9 in omloop zijn.

Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat iOS 9.2.1 dan ook al vrij snel uit zal komen, en dat 9.3 wat later voor onze iDevices klaar zal staan.

Maar het goede nieuws is dat Apple met iOS 9.3 laat zien dat er nog steeds erg hard aan iOS gewerkt wordt, en deze versie zal dan ook een aantal nieuwe dingen gaan brengen die voor veel van ons waarschijnlijk heel erg welkom zijn, zowel voor privégebruik als in het onderwijs.

Het eerste is Night Shift, een functie waar Apple...
12 januari 2016 - 10:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
De afgelopen maand zijn er heel erg veel geruchten voorbij gekomen waarin te lezen was dat de verkoop van de iPhone helemaal aan het inzakken zou zijn. Veel analisten waren dan ook al bezig met het bijstellen van hun verwachtingen voor Apple, en Apple's aandeel op de beurs zakte dan ook meer 16 procent.

Hier op MacFreak heb je daar niet veel over kunnen lezen, want dit patroon hebben we al eerder gezien. Analisten baseerden zich teveel op bepaalde geruchten van toeleveranciers, de beurskoers ging onderuit en uiteindelijk versloeg Apple weer de eigen records.

Waarbij iedere keer de vraag levensgroot boven de markt hangt of dit allemaal geen manipulatie van de beurs is, want in de handel in aandelen van het bedrijf met de meeste...
13 januari 2016 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Voor iedereen die vaak uitgaat en dan regelmatig stomdronken wordt is er nu iets nieuws, de iPhone D. Bij dit speciale model van de iPhone is rekening gehouden met alles wat er dan kan gebeuren.

Dit model is dan ook waterdicht, heeft een scherm dat alvast gebroken is, zodat je daar geen zorgen meer over hebt, is aan je verbonden met een lijn, zodat je hem niet kwijt kan raken, en Siri in de iPhone D begrijpt je zelf als je niet veel meer dan wat gelal kan voortbrengen.

Wil je graag alle details van dit nieuwe model weten? Als je het filmpje hieronder bekijkt, dan ben je in ongeveer 1 minuut en 20 seconden helemaal bij.


12 januari 2016 - 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Van tijd tot tijd kan je hier in het nieuws lezen dat er weer een automerk bij is gekomen dat Apple's CarPlay ondersteunt. Maar Apple hield gaan lijst bij van welke merken dat precies zijn, en dus was het lastig om er snel achter te komen welke auto's nu wel een geen ondersteuning voor CarPlay hebben.

Gelukkig zijn ze daar bij Apple ook achter gekomen, en in Cupertino hebben ze daarom gelukkig besloten daar eindelijk wat aan te doen. De oplossing is simpel, er staat nu een lijst op Apple's site waar je alle automakers en modellen snel en makkelijk op kan zoeken.

Hieronder de lijst van alle modellen die op dit moment Apple's CarPlay ondersteunen.
Citaat


Audi[/b
...
12 januari 2016 - 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Hoewel het er even op leek dat Nest de markt voor slimme thermostaten in handen ging krijgen, heeft het bedrijf dat altijd marktleider voor 'gewone' thermostaten was ook niet stil gezeten. Want bij Honeywell hebben ze niet dezelfde fout gemaakt als zoveel marktleiders van een 'gewone' markt voor hen, ze zijn ook snel in deze nieuwe markt gedoken.

Het resultaat daarvan is dat ook bij de slimme thermostaten Honeywell op dit moment in de VS op de eerste plaats staat, met Nest daar vlak achter op plek nummer twee.

Dat Honeywell blijft innoveren op dit gebied laten ze nu zien met de aankondiging van een nieuw model van de Lyric Round Wi...
5 januari 2016 - 11:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft een eerste beta-versie van tvOS 9.2 uitgebracht, deze is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die onderdeel zijn van Apple's programma voor ontwikkelaars. Maar zo'n beta-versie laat ook vaak zien wat er voor ons allemaal aan zit te komen, en daar is tvOS 9.2 beta geen uitzondering op.

Want de vierde generatie van Apple TV is nog niet zo lang uit, en dus wordt er bij Apple achter de schermen nog steeds erg hard gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functies en het verbeteren van de functies die er al in zitten.

Hieronder alle nieuwe dingen die tot nu ontdekt zijn in tvOS 9.2 beta op een rij, waarbij de eerste bij de veel gebruikers waarschijnlijk heel erg welkom zal zijn.
Citaat


...
12 januari 2016 - 09:40
Pagina: Vorige 1 ... 255 256 257 [258] 259 260 261 ... 312 Volgende