https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Sinds Apple probeerde de naam "iWatch" te registreren lijkt het niet meer goed te komen tussen Apple en Swatch. Want Swatch was niet blij met die poging, omdat het bedrijf de naam iSwatch al geregistreerd heeft en vond dat iWatch daar teveel op leek.

Inmiddels is de Apple Watch uit, en het antwoord van Swatch is om vol in de tegenaanval te gaan. De eerste stap was het als handelsmerk registreren van One More Thing, waarschijnlijk dat Apple daar nog wel bezwaar tegen gaat maken.

Maar dat was niet het enige, Nick Hayek, de CEO van Swatch laat in [url=http://www.tagesanzeiger.ch/wirtschaft/die-alleskoenner-fressen-zu-viel-s...
25 augustus 2015 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Gisteren kon je op MacFreak al lezen dat Samsung's nieuwe Galaxy Note 5 phablet een stevig design-probleem heeft. Maar hoe zit het met de snelheid van deze telg van Samsung als die wordt vergeleken met de iPhone 6, dis alweer bijna een jaar oud is.

Als we naar de specificaties van de Note 5 kijken dan zou die de iPhone makkelijk moeten verslaan. Want de Note 5 heeft een quad-core 1.5 GHz processor met 4 GB RAM, terwijl de iPhone 6 het moet doen met een dual-...
27 augustus 2015 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Terwijl het deze week naar buiten kwam dat er weer iemand is overgestapt van Tesla naar Apple, waardoor het op zijn minst steeds duidelijker wordt dat Apple hard bezig is met iets groots en dat het met auto's te maken heeft. Of dat echt een auto is moet nog bevestigd worden, maar het lijkt er ondertussen wel heel erg veel op.

Terwijl dat dus nog allemaal niet zeker is, komen er ondertussen wel geruchten voorbij over details van de Apple Car.

Eén daarvan is dat Apple bezig zou zijn met het ontwikkelen van een enorm aanraakscherm dat dan als voorrui...
26 augustus 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Apple's iPhone heeft in de afgelopen jaren de nodige mediastormen over zich heen gekregen, en die krijgen vaak een naam met "gate" aan het eind geplakt. Voorbeelden zijn antennagate en bendgate.

Dit keer is Samsung de klos, want inmiddels is gebleken dat de pen van de Samsung Galaxy Note5 ook achterstevoren in de houder gestopt kan worden. Op zich geen probleem, als het niet zo was dat je daardoor de Note5 meteen helemaal onbruikbaar maakt. En dit heeft inmiddels de naam "pengate" meegekregen.De [url=http://www.thever...
26 augustus 2015 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LogicPro-Icoon.png
Apple heeft updates uitgebracht voor zowel Logic Pro X als MainStage, waardoor beiden nu ondersteuning krijgen voor de Alchemy. Dat is een synthesizer plugin die van Apple is sinds het bedrijf in februari Camel Audio overnam, zoals je toen ook al op MacFreak kon lezen.

Die Alchemy synthesizer is erg compleet en heeft een enorm aantal sound generators, mogelijkheden voor modulatie, effects, arpeggiators en oscillators. In totaal zijn het er meer dan 3.000, en hiermee krijgen beide programma's dan ook een enorme uitbreiding.

Daarnaast krijgt Logic Pro X update 10.2 nu ook ondersteuning voor Force Touch en om direct op Apple ...
26 augustus 2015 - 13:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Het gaat goed met electronica-gigant Best Buy in de VS, en dat is onder andere omdat het bedrijf sinds 2008 als eerste naast de Apple Stores ook de iPhone ging verkopen. Het begin van een vruchtbare samenwerking.

Ook in het afgelopen kwartaal heeft Best Buy het weer uitstekend gedaan, de 3,8 procent stijging van de verkopen was boven de verwachting van analisten. Eén van de verrassingen daarbij was dat de CEO van Best Buy, Hubert Joly, aan analist tijdens een conference call vertelde dat ook in de Best Buy vestigingen en online [url=http://fortune.com/2015/08/25/best-buy-apple/?xid=yahoo_fo...
26 augustus 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Dat iOS 9 de mogelijkheid gaat bieden om content waar je niet op zit te wachten, zoals advertenties en dergelijke, te blokkeren, dat weet waarschijnlijk iedereen inmiddels al. Maar wat als een site zonder de advertenties niet goed werkt, of als je de site met alles erop en eraan wilt zien?

Het blijkt dat Apple daar een even simpele als slimme oplossing voor heeft gevonden, je moet alleen even weten waar die zit.

Want in Safari in iOS 9 hoef je alleen maar de knop om de pagina te herladen (het ronde pijltje rechtsboven) wat langer ingedrukt te houden. Dan krijg je de optie om de desktop-versie te zien, en als ...
26 augustus 2015 - 11:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
In de afgelopen jaren heeft Apple zijn grote aankondigingen gehouden in het Yerba Buena Center (1.470 plaatsen) en het Flint Center (2.400 plaatsen). Maar iedere keer zit het helemaal vol, en volgens de lokale krant Hoodline lijkt het er op dat Apple dit keer voor een veel grotere zaal heeft gekozen.

Want het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco (7.000 plaatsen) is op dit moment helemaal afgesloten door bewaking en niemand wil wat zeggen over de opdrachtgever. Dat klinkt alsof dat Apple zou kunnen zijn.

Ook de afbeeldingen wat er opgehangen zal gaan worden zouden wel eens een hint kunnen bevatten. Want Apple heeft n...
25 augustus 2015 - 13:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Ruim een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het gebruik van Flash op websites in een rap tempo terugloopt, en dat er steeds vaker aan Adobe gevraagd wordt om er helemaal maar mee te stoppen.

Want als bij Adobe besloten zou worden om er een punt achter te zetten, dan kunnen we allemaal afscheid nemen van software dat inmiddels vooral bekend is omdat het bijna non-stop beveiligingsproblemen heeft, terwijl het ook nog eens niet echt aardig is voor de accu in je MacBook Pro.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen rond Flash nog steeds door, en dan vooral ten nadele van de software. Zo heeft Amazon ontw...
24 augustus 2015 - 14:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ben je een fan van X-Men en op zoek naar een leuke game, dan zit je op dit moment goed. Want de game Uncanny X-Men: Days of Future Past kost normaal gesproken € 4,99, maar op dit moment kan je het in de iOS App Store vinden voor maar 99 cent.

De game Uncanny X-Men: Days of Future Past is gebaseerd op de originele comics en het is een 2D platform game. In de video review hieronder krijg je een prima idee van wat deze game inhoudt.


25 augustus 2015 - 13:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Het Britse bedrijf Intelligent Energy zegt dat het ze gelukt is om een brandstofcel in een iPhone 6 in te bouwen, waarmee die het een week volhoudt terwijl het allemaal past zonder dat de iPhone in volume toenam.

De enige zichtbare aanpassing was een paar gaatjes in de achterkant, want tijdens het proces komen er kleine hoeveelheden waterdamp vrij, en die moeten natuurlijk wel weg kunnen. De aanvoer van het waterstofgas werd in het prototype gedaan via de aansluiting van de koptelefoon.

Henri Winand, de CEO van Intelligent Energy, was duidelijk in zijn nopjes:
Citaat


We have now managed to mak
...
25 augustus 2015 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers-Yosemite-icoon.jpg
Begin juni stond het aandeel Apple nog op $ 132,07, maar inmiddels is er paniek op de beurs, gaat de koers van alle aandelen naar beneden en het aandeel Apple is daar geen uitzondering op. De reden voor de paniek zijn financiële maatregelen van de Chinese overheid die werden geïnterpreteerd als een grote vertraging in de economische groei aldaar.

Het aandeel van inmiddels Apple is de afgelopen tijd extra gevoelig voor wat er in China gebeurt geworden, want China is inmiddels goed voor ongeveer 30 procent van alle verkochte smartphones in de wereld.

Omdat de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/nl/browse/home/sh...
25 augustus 2015 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
We moeten nog even wachten voordat OS X 10.11/El Capitan uit zal komen, maar ondertussen komen er door de beta-versies natuurlijk wel steeds meer details naar buiten. Eén daarvan is de optie voor power-users die nu waarschijnlijk al hun spullen weggooien met Command - Delete (Archief > verplaats naar prullenmand), Command - Shift - Delete (Finder > Leeg prullenmand...) en dan een Enter of een Return.

Als je in El Capitan meteen iets wil verwijderen dan gaat dat een stuk sneller, dat kan dan door aan de eerste optie de Alt-toets toe te voegen. Dus of je nu het Archief-menu opent met de Alt-toets, of dat je het met sneltoets...
24 augustus 2015 - 15:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Terwijl Apple het steeds meer hun Unique Selling Point maken dat ze onze privégegevens beschermen er geen enkele interesse hebben om ons te bespioneren, blijkt keer op keer weer dat andere bedrijven juist steeds meer interesse in die dingen hebben. Keer op keer blijkt dat zo te zijn bij bedrijven die ons 'gratis' diensten aanbieden, waarbij we dus eigenlijk op een andere manier betalen.

Dit keer is het de beurt aan Spotify, dat in hun nieuwe Privacy Policy laat zien dat het dit bedrijf eigenlijk alleen maar om policy gaat, wan van privacy is eigenlijk geen sprake meer.

Hieronder een paar highlights:
Citaat


With your permission,
...
21 augustus 2015 - 15:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Heb je een MacBook Retina 12 inch en draai je daar OS X 10.10.4/Yosemite op, dan is er een extra reden om niet te wachten met de update naar 10.10.5, want er is gebleken dat er een veiligheidsprobleem bestaat dat specifiek is voor deze MacBook.

Want als je zo'n MacBook hebt terwijl je data kwam van een Time Machine backup van een andere Mac, dan is het makkelijk om in jouw MacBook te komen, ook als die door een wachtwoord beveiligd is.

In de video hieronder kan je zien hoe dat werkt:Omdat men bij Apple al wist dat dit probleem bestond is het dus in 10.10.5 update o...
24 augustus 2015 - 14:30
Pagina: Vorige 1 ... 256 257 258 [259] 260 261 262 ... 284 Volgende