https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Sommige gamers hebben er al een hele tijd last van: Game Center werkt bij hen niet goed en is ook niet aan de praat te krijgen. Een grote bron van ergernis voor iedereen die daar last van heeft, want je kan niet zien of een ander online is en dan ook niet tegen elkaar spelen.

In dit draadje op het forum van TouchArcade is nu te lezen dat voor meerdere mensen de beta-versie van iOS 9.3.2 ervoor zorgt dat het allemaal weer goed werkt. Dat is trouwens wel eens eerder gebeurd bij beta-versies, waarna het toch weer in de soep liep.

Maar dit keer is het kennelijk bij Apple doorgedrongen dat dit probleem bestaat, want forumlid 'Hippieman' schrijft dat het volgende:
Citaat
...
14 april 2016 - 10:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Een tijd geleden ontdekte Zach Straley dat als je de datum van een iDevice op 1 januari 1970 of eerder zet dat dit voor een boel ellende kan zorgen, en mogelijk je iDevice helemaal onbruikbaar kan maken ('bricken'). Meer daarover is te lezen in dit eerdere bericht hierover op MacFreak, en dit probleem werd opgelost in een update van iOS 9.

Maar daarna vroegen veel onderzoekers zich af of dit ook op afstand gedaan zou kunnen worden. Specialisten Patrick Kelley en Matt Harrigan hebben precies dat uitgeprobeerd, en dat bleek te werken. Dat deden ze door een server de naam te geven van een server waar veel amerikanen contact mee maken (bi...
14 april 2016 - 09:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
2015 is inmiddels voorbij, 'officieel' mogen we elkaar nog twee dagen gelukkig nieuwsjaar wensen (dan is het Driekoningen) en dus lijkt het een goed moment om te kijken wat wij allemaal samen de beste producten van Apple van het afgelopen jaar vinden.

Want Apple kwam met heel wat nieuws dat de aandacht trok, in sommige gevallen zowel positief als negatief. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe MacBook, de iPad Pro de vierde generatie Apple TV en met de Apple Watch kwam Apple zelfs met een device in een heel nieuwe categorie.

Tijd voor een poll, zodat we kunnen zien wat wij samen allemaal het beste vinden waar Apple mee kwam in het afgelopen jaar. Deze nieuwe poll kan je hier vinden.

Wi...
4 januari 2016 - 16:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Er is een veelbelovende nieuwe app waarmee je met vectoren kan tekenen, en het resultaat dus eindeloos kan vergroten. Want waar pixels bij vergroten hun kwaliteit verliezen, zijn vectoren en Bézier-curves te vergroten zonder kwaliteitsverlies.

Die Bézier-curves (vernoemd naar Pierre Bézier) zijn ook meteen de inspiratie geweest voor de naam van deze app, want de app heet Bez. Als je deze app wilt uitproberen dan kan dat heel erg makkelijk, want de apps zelf is helemaal gratis te vinden in de iOS App Store.

Als je deze app professioneel wilt gebruiken, dan kan je met een in-app aankoop (voor 8 euro) de volgende functies erbij kri...
13 april 2016 - 14:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
In twee maanden dan is het weer zover, dan houdt Apple weer de World Wide Developer Conference (WWDC) en zullen we zien waar Apple meer komt voor iOS 10 en OS X 10.12. Maar in de tussentijd zijn er natuurlijk al veel mensen die hun wensenlijstjes hebben, en sommige daarvan maken daar concept-video' van, zodat wij ook mee kunnen genieten.

Eentje daarvan is Ralph Theodory, en in de video hieronder kunnen we zien wat hij allemaal graag in iOS 10 zou willen hebben. Sommige lijken niet voor de hand te liggen voor Apple, want waarschijnlijk te ingewikkeld voor veel gebruikers, zie bijvoorbeeld wat hij in gedachten heeft voor de equalizer. En Siri die om de vijf songs vraagt of je al slaapt, daar zitten waarschijnlijk ook niet erg veel mensen op te wachte...
13 april 2016 - 13:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPlay-icoon.jpg
Er bestaan al tijden apps voor Android waarmee je Apple's AirPlay protocol kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn Allcast of de apps van DoubleTwist. Maar een Android telefoon die zelf dit protocol ondersteunt is er nog niet.

Tenminste, tot nu toe, want HTC heeft nu de 10 uitgebracht, en deze Android smartphone heeft ondersteuning voor AirPlay ingebouwd. Dat is trouwens niet het enige, deze telefoon heeft ook ondersteuning voor de protocollen van Chromecast, DLNA en Miracast. Die Chromecast ondersteuning is trouwens min of meer standaard op Android telefoons, dat komt tenslotte van Google, net zoals Android zelf.

De specs en het design van de HTC 10 is trouwens ook niet om je neus voor op te halen. Het heeft een 5,2 inch quad-HD display...
13 april 2016 - 13:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Als je een fan bent van Aubrey Drake Graham, beter bekend als de Canadese rapper Drake en je hebt Apple Music, dan is er iets om naar uit te kijken over ruim twee weken. Want dan zal Drake zijn nieuwe album, Views From the 6, exclusief op Apple Music uitbrengen.

Kennelijk blijft dit soort exclusieve deals nog steeds aantrekkelijk voor de verschillende bedrijven die op dit moment streaming muziek aanbieden. Deze situatie zorgt voor artikelen als deze: Kanye West album will top charts after Tidal exclusive ends. Met andere woorden, de exclusiviteit zorgt misschien voor meer klanten voor de diensten waar ze te horen zijn, maar zijn natuurli...
12 april 2016 - 10:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Deze week heeft een behoorlijk populaire game de eer gekregen om uitgekozen te zijn als Apple's Gratis App van de Week, Cut the Rope: Time Travel. Dat is er één uit de serie Cut the Rope-games, die allemaal het monstertje Om Nom in de hoofdrol hebben.

Het doel in deze game is simpel: je moet zoveel mogelijk touwtjes doorsnijden met snoepjes daaraan, die dan natuurlijk in de mond van Om Nom moeten belanden. Daarbij zijn er veel slimmigheden die je kunt gebruiken, waardoor het ook een game is waar inzicht bij van pas komt.

In de trailer hieronder krijg je snel een indruk, in de review daaronder kan je wat meer zien van deze game.[youtube]https://www.youtube.com/w...
12 april 2016 - 17:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Onder Steve Jobs werd eigenlijk alles wat Apple deed als geheim gezien, dus ook bijvoorbeeld donaties en het beleid voor het milieu. Toen Tim Cook aantrad als CEO van Apple werd al snel duidelijk dat vooral op dit gebied een nieuwe wind in het bedrijf waaide.

Want al snel werden er programma's opgezet om ons te informeren over bijvoorbeeld het milieu, arbeidsomstandigheden, en hoe Apple zich maatschappelijk inzet. Tim Cook trok dat zelf op het persoonlijke vlak door, want hij was de eerste Amerikaanse CEO van een groot bedrijf die zelf 'uit de kast' kwam.

Deze opstelling heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat Tim Cook deze week t...
8 april 2016 - 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneSE-icoon.jpg
De iPhone SE is nog maar net uit, dus de kans dat daar problemen of probleempjes mee opduiken zijn natuurlijk levensgroot aanwezig. Het lijkt er nu op dat dit nieuwe model problemen kan hebben als je die via Bluetooth verbindt met jouw auto.

Want in dit draadje op Apple's eigen Support Communities zijn er meerdere mensen die schrijven dat ze daar problemen mee hebben, en ook op het forum van MacRumors wordt dit soort problemen gemeld.

Het maken van de verbinding is niet het probleem, het gaat om de g...
12 april 2016 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple geeft nog steeds geen cijfers vrij van de verkopen van de Apple Watch, en zal dat de komende tijd waarschijnlijk ook niet doen. Want Apple wil de concurrentie niet wijzer maken dan strikt nodig is. Maar dat weerhoudt analisten natuurlijk niet om zoveel mogelijk te kijken naar de aantallen van de Apple Watch waarvan zij denken dat die verkocht zijn.

Volgens Ming-Chi Kuo van KGI Securities zou Apple in het afgelopen jaar 10,6 miljoen stuks verkocht hebben, en als hij in zijn glazen bol kijkt meent hij daar te zien dat er in het komende jaar 7,5 miljoen over de toonbank zullen gaan[/u...
12 april 2016 - 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Wanneer Apple dit jaar de Worldwide Developers Conference (WWDC) houdt is nog niet bekend, maar voorgaande jaren was dat altijd in juni, en het zit er dik in dat dit ook dit jaar weer zo zal zijn. Daar zullen we ongetwijfeld veel dingen gaan zien van iOS 10 en OS X 10.12, maar meestal presenteert Apple daar ook nieuwe hardware.

Er doet nu het gerucht de ronde dat Apple dan de tweede generatie van de Apple Watch zal presenteren, ruim een jaar nadat het eerste model uitkwam. Het meest in het oog springend zal waarschijnlijk zijn dat de nieuwe versie dunner gaat worden, mogelijk zou de nieuwe Apple Watch maar liefst 40 procent dunner worden dan het huidige ...
9 april 2016 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De nieuwe Apple TV van de vierde generatie is duidelijk geen hobby meer voor Apple, want met enige regelmaat zien we nu commercials hiervoor voorbij komen. Inmiddels is er een nieuwe uit, waarin we acteur Michael B. Jordan en basketball-ster Kobe Bryant, die er binnenkort mee gaat stoppen, samen zien.

Het is duidelijk de bedoeling dat Michael B. Jordan gaat spelen in een film over Kobe Bryant, maar die heeft daar (zogenaamd) heel erg andere ideeën over. Tijdens de grappige uitwisseling tussen beide heren zien we vooral wat er allemaal met Siri kan. Bijvoorbeeld het makkelijk openen van een app (de NBA-app in dit geval), of snel naar een...
11 april 2016 - 13:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Als je een Mac hebt met Bluetooth LE (Low Energy) dan kan je met behulp van verschillende apps met je iDevice automatisch je Mac laten vergrendelen en ontgrendelen als je weggaat of juist in de buurt komt.

Er zijn een heleboel apps die je hiervoor kan gebruiken, op deze pagina vind je bijvoorbeeld vijf populaire apps die dit kunstje allemaal kunnen, hoewel iedere app dat natuurlijk op de eigen manier doet en sommige er nog extra opties bij bieden.

Eén van die populaire apps is Near Lock. Die app is altijd gratis, maar de Pro Modus is een in-app aankoop waar je wel voor moet betalen, en die kost € 3,99. Tenminste, dat is normaal gesproken zo, a...
11 april 2016 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Op Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) een kleine twee jaar geleden verraste Apple vriend en vijand met een compleet nieuwe programmeertaal: Swift. Bij Apple zijn ze daar zo enthousiast over dat ze op de WWDC 2015 aankondigde dat Swift open source gaat, en iedereen dus mee kan helpen om deze programmeertaal nog verder te verbeteren.

Swift heeft vanaf het begin al veel enthousiaste reacties gekregen, en in veel onderzoeken en indexen is te zien dat dit zich ook vertaalt in een steeds groter marktaandeel. Dat zou nog wel eens stuk groter kunnen worden als Android inderdaad voor Swift gaat kiezen. En dat zou echt kunnen gaan gebeuren, want [url=http://thenextweb.com/dd/2016/04/07/google-facebook-ub...
8 april 2016 - 12:05
Pagina: Vorige 1 ... 256 257 258 [259] 260 261 262 ... 332 Volgende