https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Waarschijnlijk was er niemand die een paar jaar geleden had geloofd dat dit ooit de titel van een nieuwsbericht zou zijn, maar toch is het echt zo, Apple heeft patent gekregen voor een aantal horlogebandjes.

Als je er verder over nadenkt dan is het eigenlijk helemaal niet zo vreemd, want er zit erg veel nieuwe techniek in de bandjes van de Apple Watch. Zo is Apple de eerste die het gelukt is om makkelijk te vervangen bandjes voor een horloge te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de manier waarop de bandjes van de Apple Watch sluiten, want daar is bij Apple duidelijk ook erg hard over nagedacht.

Als je meer over deze patenten wilt lezen, hierbij de links naar de patenten voor de [url=http://pa...
22 april 2015 - 14:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Afgelopen week benoemde Apple Steve Dowling als Vice President of Communications, dat is te zien op de pagina van Apple Management. Dat betekent dat er bij Apple kennelijk eindelijk besloten is wie de opvolger is geworden van Apple's 'PR koningin' Katie Cotton, toen die vorig jaar haar vertrek aankondigde kon je daarover op MacFreak ook al lezen, in dit nieuwsbericht.

Waarschijnlijk vond Natalie Kerris, Apple's Senior Director of Worldwide Corporate Communications, dat niet leuk, want na 14 jaar trouwe dienst kondigde zij haar ontslag aan, via Twitter:
Citaat


...
23 april 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eén van de dingen die een Apple Watch aantrekkelijk kan maken is dat je die ook gebruiken kan als afstandsbediening tijdens een Keynote-presentatie. Om dat mogelijk te maken heeft Keynote nu een update gekregen, mocht het je lukken om een Apple Watch te pakken te krijgen dan kan je dus je volgende presentatie vanaf je pols bedienen.

Maar Keynote is niet de enige iOS app die een update heeft gekregen, hieronder de lijst van alle apps die Apple onder handen heeft genomen:

...
23 april 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Ruim een week geleden kon je hier op MacFreak een nieuwsbericht zien met daarin een video waar werd gekeken hoe sterk het saffieren scherm van de Apple Watch en de Apple Watch Edition zijn.

Maar het goedkoopste model, de Apple Watch Sport, zal waarschijnlijk het meest verkocht gaan worden. En die heeft geen saffieren schermpje, maar iets wat Apple de prachtige naam Ion-X glas heeft meegegeven.

Waarschijnlijk is dit een variatie op het Gorilla Glass, dat we al kennen van bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is sterk, kan behoorlijke klappen opvangen en z...
22 april 2015 - 17:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
We zitten precies een week voordat de Apple Watch echt uit gaat komen. Dat is trouwens nog niet bij ons, maar wel in de buurt. Want naast de VS, Australië, Canada, China, Hong Kong en Japan zal die ook te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Apple is natuurlijk heel erg hard bezig om de aandacht voor de Apple Watch zo hard mogelijk aan te wakkeren, en daarom hebben ze nu de Apple Watch Guided Tours gelanceerd.

Op deze pagina van Apple kan je zo'n beetje alles vinden wat je mogelijk wilt weten over de Apple Watch. Of het nu Messages, Faces, Digital Touch, Maps, Music, Apple Pay, Activity of Workout is. En dan hebben we de standaard din...
4 april 2015 - 09:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Over de nieuwe Foto's-app is al veel geschreven (en ook veel geklaagd), maar Apple kennend zal deze app de komende tijd waarschijnlijk nog veel aangepast en verbeterd worden.

In de tussentijd een korte tip, iets waar doorgewinterde MacFreak waarschijnlijk zelf al achter zijn gekomen. Want Foto's heeft een optie die we al kennen van bijvoorbeeld iTunes, en ook iPhoto, de voorganger van Foto's. Want als je deze app opstart terwijl je de alt-toets ingedrukt houdt dan krijg je de optie om te kiezen welke bibliotheek je wilt zien, en ook andere bibliotheken aan te maken.Handig als je bijvoorbeeld verschillende dingen helemaal uit...
22 april 2015 - 14:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Jaren geleden, in 1997 om precies te zijn, begon Florian Innocente met het maken van een schermafbeelding van Apple.com en daar ging hij daarna mee door. Daardoor heeft hij nu een schitterende collectie gekregen, inclusief het moment dat Apple.com gehackt was, en er daar de tekst stond "Take a look at... the future of Mac OS", terwijl we zaten te kijken naar een pijl die duidelijk gericht was op een behaarde anus.De gehackte pagina was trouwens maar een paar uur te zien,...
22 april 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het bedrijf SourceDNA laat in hun blog weten dat er apps zijn in de App Store die AFNetworking gebruiken, een protocol waarvan recent een stevig beveiligingsprobleem in werd ontdekt.

Het gaat daarbij om een probleem waarbij het SSL certificaat niet goed wordt geverifieerd, waardoor een kwaadwillende op een publiek netwerk jouw data zou kunnen onderscheppen en uitlezen. En we hebben het niet over obscure apps van kleine bedrijven, maar ook over apps van bedrijven zoals bijvoorbeeld Citrix, Microsoft, Uber en Yahoo.

De kwetsbaarheid in AFNetw...
21 april 2015 - 18:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Geen idee of veel van ons het weten, maar in iedere smartphone zit een FM ontvanger. Inderdaad, dus ook in de iPhone. De fabrikanten kopen chips die voor de Wi-Fi en Bluetooth zorgen, en die hebben ook een FM tuner ingebouwd. Alleen activeren de meeste fabrikanten die niet.

The National Association of Broadcasters in de VS is het daar niet mee eens, en die zijn nu een actie gestart om deze functie wel geactiveerd te krijgen. Want hoewel ze het al jaren aan de fabrik...
21 april 2015 - 14:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nokia_Logo.jpg
Van het verhaal van wat er de afgelopen jaren met Nokia gebeurd is kan waarschijnlijk een boeiende film gemaakt worden. Eerst werd Microsoft's Stephen Elop daar CEO, waardoor de schijn gewekt werd dat Microsoft op een stiekeme manier Nokia aan het overnemen was. Uiteindelijk bleek dat in 2013 ook zo te zijn, maar daar werd voor betaald, 7 miljard dollar voor de Devices en Services divisie.

Eén van de overgebleven divisies, Nokia Technologies, blijkt nu plannen te hebben om weer mobiele telefoons te gaan produceren, en dat zou komend jaar al weer het geval moeten zijn. Dat zou trouwens niet het enige zijn waarmee Nokia een comeback wil maken, oo...
21 april 2015 - 13:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
Apple bracht recent een nieuwe 12 inch MacBook uit, die waarschijnlijk even revolutionair is als het eerste model van MacBook Air. Want ook hier is gekozen voor een relatief zwakke processor, zo dun en licht mogelijk en dat in combinatie met zo'n lang mogelijke werktijd op één lading.

Maar deze keuzes van Apple hebben ervoor gezorgd dat deze MacBook maar één data-aansluiting heeft, en daar is niet iedereen blij mee. Apple bracht meteen een aantal adapters uit, die zijn na...
20 april 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De makers van Ben and Jerry's ijs hebben weer iets nieuws uitgebracht, de BRRR-ito. Inderdaad, een ijsje in de vorm van een burrito, daarbij gaat het natuurlijk niet om een Mexicaans hapje, maar om een wafel met ijs erin dat aan een burrito doet denken.

Die BRRR-ito is waarschijnlijk niet iets wat je op MacFreak verwacht, Apple heeft zijn sporen nog nooit in de Mexicaanse keuken of in ijsgerechten verdiend. De reden dat we het er hier over hebben is dan ook niet de BRRR-ito zelf, maar de commercial die Ben and Jerry's hiervoor gemaakt hebben.

Als je die commercial bekijkt dan zal het je waarschijnlijk héél erg duidelijk zijn waar de inspiratie ervoor vandaan komt:

[youtube]https://www.youtube.com/watch...
20 april 2015 - 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Hoewel je al een tijdje 4K en Ultra HD schermen aan je Mac kan hangen, was de ondersteuning daarvoor een beetje een zooitje. Met sommige schermen werkte het prima, sommige niet, maar het was vooraf eigenlijk niet precies duidelijk of het nu wel of niet zou gaan werken. Waardoor het koppelen van een 4K of Ultra HD scherm aan je Mac vooral iets weghad van een soort roulette.

Apple heeft hierin nu eindelijk duidelijkheid gebracht door deze support-pagina, waarop je snel kan zien of jouw Mac deze hoge resoluties ondersteunt en welke versie van OS X je daarvoor eventueel moet hebben.

Daarin kan je bijvoorbeeld zien dat je met OS X Mavericks v10.9.3 of hoger de volgende sc...
17 april 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
De afgelopen jaren is Apple duidelijk bezig om zichzelf steeds meer onafhankelijk te maken, waarbij het meteen ervoor zorgt dat het steeds verder op de concurrentie komt voor te liggen. Dat doet het door fabrikanten over te nemen zoals vier jaar geleden het Israëlische bedrijf Anobit.

De specialisatie van Anobit was het maken van controllers van SSD, en iFixit en Chipworks hebben samen ontdekt dat de nieuwe 12 inch MacBook naast alle inmiddels bekende vernieuwingen ook een eigen SSD controller aan boord heeft.

Het design van deze controller ...
20 april 2015 - 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Het is Apple gelukt om van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het ultieme hebbeding te maken. Zo goed, dat zelf kleine kinderen zeggen dat ze graag een iPhone willen, zelfs als ze waarschijnlijk niet eens weten waarom. Als je het eerdere nieuwsbericht hierover op MacFreak gemist hebt, dan kan je dat hier inhalen.

Maar het kan allemaal nog veel heftiger, hieronder twee voorbeelden daarvan.

Twee dagen geleden vond een vrouw in de Amerikaanse stad Tulsa om 1 uur 's nachts een bebloede man in de parkeerplaats bij de apparte...
18 april 2015 - 11:04
Pagina: Vorige 1 ... 261 262 263 [264] 265 266 Volgende