https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ForceTouch-AppleWatch-icoon.jpg
Je hebt al twee nieuwsberichten over de komende iPhone 6s hier op MacFreak kunnen lezen, de meest recente is hier te vinden.

Inmiddels is daar nog een ingrediënt bij gekomen, want Engadget Japan heeft de schematische tekening van die nieuwe iPhone gepubliceerd. Dat artikel vind je hier, maar ondanks Google Translate is het niet echt makkelijk te lezen.

Gelukkig is dat is ook niet echt nodig, de schematische tekening...
7 juli 2015 - 08:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Thomas Was Alone is een app die meteen bij het uitkomen opviel, want de aanpak was helemaal nieuw. Want er was nog geen andere app waar je meespeelt in abstracte 'avonturen' van een driehoekje in de wereld van de vierkanten en rechthoeken.

En het is niet alleen het idee, ook de uitvoering van deze game is uitstekend. Thomas Was Alone won dan ook al veel prijzen, waaronder App Store Best of 2014 en bij de BAFTA 2013 awards kreeg het de prijs voor de Performance. Bij die BAFTA's was het in 2013 trouwens ook nog genomineerd voor het beste originele verhaal.

Ken je Thomas Was Alone nog niet, dan kan krijg je in de trailer hieronder misschien een beter idee wat deze game inhoudt.

[youtube]https://www.youtube.co...
6 juli 2015 - 14:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Of mensen bij Foxconn nu al weten wanneer Apple precies de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus aan de wereld zal tonen en wanneer die precies in de verkoop zullen gaan, is niet erg waarschijnlijk.

Maar dat neemt niet weg dat er daar toch mensen zijn die dat kennelijk niet weerhoudt, want medewerkers van Foxconn zouden hebben gezegd dat de presentatie op 11 september zou zijn, en dat op 18 september de nieuwe modellen in de verkoop zouden gaan.

Daarbij zit één probleem: de 11e september is een vrijdag, en dat is niet echt een dag waar Apple van houdt als moment om een keynote te houden.

Een stuk betrouwbaarder lijken de lekken ...
6 juli 2015 - 13:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Het Beats 1 radiostation is live, en één van de dingen die veel mensen nog altijd leuk vinden is het aanvragen van de songs die zij graag willen horen, ook bij een digitaal radiostation. Apple heeft nu op Tumblr een aparte pagina gemaakt waar je de telefoonnummers kunt zien waar je tracks aan kunt vragen.

Daar zien we een heleboel landen staan: De VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan, Duitsland, Brazilië, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Australië, Italië, Ierland en Nieuw Zeeland. Dat betekent dus dat Nederland of België daar nog niet bij zitten.

Maar er is ook een nummer voor de VS en de rest van de wereld, dus als je echt graag wilt dat jij jouw nummer o...
6 juli 2015 - 14:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Je hebt mensen die van alles op hun Dock loslaten, want er zijn aardig wat tooltjes op het internet te vinden waarmee je jouw Dock aan kunt passen. Maar het kan natuurlijk ook dat je gewoon zelf een boel dingen aan je Dock veranderd hebt en dat er iets misgaat, en dat je graag terug wilt naar hoe het Dock eruit zag zoals die er uitziet als je een nieuw account aanmaakt.

Je kan dan de voorkeuren van het Dock weggooien, maar gelukkig is er een simpel Terminal commando waarmee je dit makkelijk en snel kan doen. Want als je het programma Terminal opstart in een beheerders-account hoef je alleen de code hieronder erin te typen of te plakken, gevolgd door een Enter of een Return en je beheerders-wachtwoord als Terminal dat dan vr...
6 juli 2015 - 14:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BlackBerry-logo.jpg
Eerder dit jaar maakte BlackBerry het al mogelijk in versie 10.3.1 van het BlackBerry 10 OS om Android apps te draaien, en eerder deze maand was er het gerucht dat BlackBerry misschien ook met een telefoon gaat komen die op Android draait.

CEO John Chen zei kort daarna dat hij helemaal niets heeft tegen het maken van een Android telefoon door zijn bedrijf, als die maar veilig is. Nu er bij Google ook steeds me...
6 juli 2015 - 13:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Beats 1 is het nieuwe radiostation van Apple en het goede nieuws is dat dit station gratis te beluisteren is (de andere stations werken alleen als je een abonnement op Apple Music hebt).

Als je iTunes 12.2 op je Mac hebt staan vind je het daar bovenaan, en het staat onderaan in de Music-app op je iDevice, als daar tenminste iOS 8.4 op staat. In beide gevallen gaat het om de optie "Radio".

En als je wilt weten wat er op Beats 1 draait op je iDevice of Mac is dat ook niet moeilijk. Op je Mac zie je het bovenaan in iTunes, op je iDevice vol in beeld of in de ...
5 juli 2015 - 09:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Bij Apple hebben ze kennelijk wat met de sterrenhemel, want Sky Guide was niet zo lang geleden Apple's gratis app van de maand in Apple Store app, zoals je nog in dit nieuwsbericht van MacFreak kan lezen.

Ook dit keer heeft Apple weer een app voor iedereen die graag naar sterren kijkt in de aanbieding, want Star Walk 2 is nu Apple's gratis app van de week. Als je Star Walk 2 nog niet kent en graag vooraf wilt weten wat jij op jouw iDevice installeert...
3 juli 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Heb je iTunes 12.2 inmiddels op je Mac staan, en maak je gebruik van de eerste drie gratis maanden om Apple Music uit te proberen, dan kan het handig zijn om een slimme afspeellijst aan te maken waar alleen maar de muziek waarvan je in Apple Music hebt aangegeven dat je die mooi vindt te zien is.

Hieronder zie je waar je dat kan doen.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusicSmartPlaylist-iTunes12.2.png


Zo'n slimme afspeellijst kan je aanmaken Archief > Nieuw > Slimme afspeellijst. Als je het l...
4 juli 2015 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeSharing-icoon.jpg
iOS 8.4 brengt een heleboel nieuwe dingen, waarvan Apple Music de opvallendste is, maar er blijkt ook wat verdwenen: muziek uit Home Sharing (video werkt nog wel). Apple heeft op 30 juni, de dag dat iOS 8.4 uitkwam, dan ook deze support-pagina voor Home Sharing aangepast.

Daar zien we nu alleen nog maar instructies voor Home Sharing van video's, muziek is helemaal verdwenen. Of dat zo blijft is nog niet zeker, in de release notes van eerdere beta-versies van iOS 8.4 stond Home Sharing als "not currently available", dus misschien dat er bij Apple achter de schermen nog aan gewerkt wordt?

Want op dit moment lijkt het vooral een rechtenkwestie te zijn, als vide...
2 juli 2015 - 10:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStore-app-icoon.jpg
Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store , dit keer is dat Green Kitchen, een app waarmee je heerlijke gezonde vegetarische recepten kan ontdekken en maken.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen [url=https://itunes.apple.com/app/apple-store/i...
3 juli 2015 - 10:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De vakantie staat voor de deur, en waarschijnlijk gaan velen van ons richting Frankrijk. Want Frankrijk is nog altijd één van de meest populaire vakantielanden voor Nederlanders.

Daarbij wordt het even goed opletten als je achter het stuur de telefoon wilt beantwoorden, want vanaf morgen is het in Frankrijk verboden om oortjes te gebruiken tijdens het rijden.

Dat betekent dat je geen bedraad of draadloos oortje mag gebruiken, niet achter het stuur van een auto, maar ook niet op de motor of als je aan het fietsen bent. Doe je dat wel en wordt je ermee betrapt, dan kan de boete d...
30 juni 2015 - 13:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Apple heeft een heleboel updates tegelijk uitgebracht, maar sommigen daarvan zijn een stuk belangrijker dan anderen. En de allerbelangrijkste is waarschijnlijk de Mac EFI Security Update 2015-001.

Want deze update lost het probleem waar je al eerder kon lezen in dit nieuwsbericht van MacFreak van een kleine twee weken geleden op.

Daarin kon je al lezen dat de bekende onderzoeker Pedro Vilaca een manier had gevonden om de EFI van Macs zo aan te passen dat malware-makers toegang tot en controle over je Mac zouden kunnen krijgen. Niet iets waar iemand vrolijk van wordt. Al helemaal niet omdat als je Mac eenmaal zo...
1 juli 2015 - 13:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
Het is niet de eerste keer dat BundleHunt ervoor kiest om geen software-bundel aan te bieden, maar een aantal verschillende apps voor maar 5 dollar per stuk. Met andere woorden, zo kan je precies de apps kopen die jij interessant vindt en geef je geen geld uit aan apps die je nooit koopt.

Onder de naam "$5 Insanity Deals" vind je al deze apps op de pagina van BundleHunt. Hieronder de lijst van alle apps die nu aangeboden worden, dan kan je meteen zien of er iets tussen zit dat interessant is voor jou.

Let wel op dat er op het moment dat dit nieuwsbericht gepubliceerd wordt deze aanbiedingen nog ruim zeven uur geldig zijn. Dus als er apps tussen zitten die je interesse hebb...
3 juli 2015 - 14:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Afgelopen zondag was er in San Francisco de San Francisco Pride Parade, en Apple was daar ook van de partij. Apple heeft een video gemaakt van hun bijdrage, de tekst daarbij maakt ook duidelijk hoeveel mensen van Apple daaraan meedoen en hoe belangrijk dit is voor het bedrijf.
Citaat


On June 28, 2015, thousands of Apple employees along with their families and friends joined together to march in the San Francisco Pride Parade. They came from all over the world to help demonstrate and celebrate our deep commitment to equality and diversity. Because at Apple, we believe that inclusion inspires innovation.


...
3 juli 2015 - 14:27
Pagina: Vorige 1 ... 263 264 265 [266] 267 268 269 ... 284 Volgende