https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LibreOffice-logo.jpg
Er is een update uit van LibreOffice, met versienummer 5.1.1, en dat lijkt een relatief kleine, want vooral bedoeld om een heleboel bugs er uit te halen. Maar daarbij zit er eentje die zo vervelend was, dat alleen die al deze update de moeite waard maakt.

Want LibreOffice had last van een vervelende bug, er zat altijd witte ruimte tussen pagina's en tekst door laten lopen over meerdere pagina's was niet mogelijk. Deze bug is nu verholpen, en maakt deze update daardoor meteen een stuk belangrijker.

LibreOffice is niet alleen open source, maar ook gratis. De nieuwe versie 5.1.1 is te vinden op deze pagina en deze download is 202 MB groot.11 maart 2016 - 10:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Je kan het niet gemist hebben, of je woont in een hutje op de hei: de FBI heeft Apple voor de rechter gesleept omdat ze willen dat Apple hun eigen beveiliging omzeilt. Apple wil de FBI op allerlei manieren helpen, maar niet op deze manier, want dat betekent een minder veilig iOS en dus minder privacy voor alle gebruikers.

Maar inmiddels lijkt het de vraag of de FBI Apple wel nodig heeft, en dat het niet eigenlijk om een showproces gaat. Want specialisten zeggen inmiddels dat Apple helemaal niet hoeft te helpen in dit geval, de FBI zou het zelf kunnen oplossen. Hieronder een tweet van Edward Snowden waarin ook hij dat punt maakt:
Citaat


...
10 maart 2016 - 08:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Het is een organisatie die vaker op ons forum voorbij komt: CARD Services, een reparateur met een goede reputatie en met vestigingen in Zwolle en Utrecht. Het goede nieuws is dat CARD Services nu erkend is als Apple Premium Service Provider, wat de voordelen daarvan zijn kan je lezen op deze pagina van Apple.

Apple Premium Service Provider wordt je trouwens niet zomaar. Je moet voldoen aan meerdere eisen op het gebied van klanttevredenheid, kwaliteit en de snelheid waarmee de reparaties worden uitgevoerd. Het zijn dan ook alleen de reparatieservices van de hoogste kwaliteit die deze status krijgen, wat CARD Services nu dus g...
8 maart 2016 - 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keynote6-icoon.jpg
Sacha Baron Cohen kennen we van veel grappige personages en persiflages, zijn hele carrière is daarop gebaseerd. Van Ali G. tot Borat en nu van Bruno naar zijn laatste film: The Brothers Grimsby, een persiflage op het spionnen-genre.

Voor de promo-video van deze film heeft hij de opening van een Apple Store bij een nieuw product, compleet met wachtende mensen voor de deur, aftellen en juichen, gecombineerd met een complete Apple-keynote. Daarin natuurlijk ook een video met een imitatie van Jonathan Ive, want dat is inmiddels standaard geworden bij persiflages van Apple.

Hieronder kan je de promo-video zien, The Brothers Grimsby is vanaf 11 maart in de bioscoop te zien.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0vuFV7iWP94[/youtube...
9 maart 2016 - 12:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Woz.jpg
Steve Wozniak, de man die samen met Steve Jobs in de jaren tachtig van de vorige eeuw Apple begon, is altijd erg duidelijk, over zo'n beetje alles waar hij zich over uitspreekt.

Ook dit keer heeft het Woz-orakel weer gesproken, nu over het gevecht dat de FBI en Apple in de rechtszaal aan het uitknokken zijn, over de virussen die hij zelf heeft geschreven voor de Mac en, last but not least, over zijn ervaring toen er een wassen beeld voor Madame Tussauds gemaakt werd.

Voor dat wassen beeld zal je trouwens naar Madame Tussaud in San Francisco moeten gaan, daar wordt het onthuld tijdens de komende Silicon Valley Comic Con.[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fqkgMjvIxzk...
9 maart 2016 - 13:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Kort nadat Apple de iPhone 6s en iPhone 6s Plus uitbracht bleek al snel dat ze in Cupertino bezig zijn om nieuwe devices steeds beter tegen water te beschermen.

In dit nieuwsbericht van MacFreak kon je eind september van het vorig jaar al zien dat bijvoorbeeld de Apple Watch en de nieuwe iPhones prima tegen water kunnen. Apple heeft trouwens nooit geclaimd dat die devices waterproof zijn, ermee gaan zwemmen is dan ook niet de bedoeling (hoewel er wel mensen zijn die dat met hun Apple Watch doen).

De iPhone lijkt bestand tegen ee...
8 maart 2016 - 10:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Of Virtual Reality (VR) vooral iets blijft voor de tech-wereld en gamers, of dat het op grote schaal door gaat breken weet natuurlijk nog niemand. Maar dat het steeds meer aandacht opeist is duidelijk, en met de almaar in kracht toenemende processors in Apple's iPhones lijkt dat ook een steeds beter platform voor VR.

Op dit moment kan je al voor een paar tientjes van Leap-HD of Homido een headset kopen waar je jouw telefoon in kan doen, maar dat zijn eigenlijk luxe uitvoeringen van Google Cardboard. En die geven niet echt een plezierige ervaring, je wordt er vooral snel duizelig van, onder andere door de slechte lenzen.

IonVR wil daarin graag verandering gaan aanbrengen, en wil in de herfst van dit jaar een VR headset uitbrenge...
10 maart 2016 - 10:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Recent kon je in dit nieuwsbericht hier op MacFreak al lezen (en zien) dat ze bij Microsoft een nieuwe serie vreemde commercials hebben gemaakt, waarin ze zich duidelijk tegen Apple afzetten.

Daarbij ging het om twee dames achter een tafel met insecten en spinnen, en het was onduidelijk of dat het nieuwe team thema was. Inmiddels blijkt het om een campagne te gaan, want er zijn drie nieuwe commercials uitgekomen die op dezelfde manier gemaakt zijn, bijvoorbeeld in dezelfde setting en met dezelfde muziek.

Dit keer is het fotograaf Tim Flach die ons moet gaan overtuigen dat een Surface Book een veel betere oplossing is dan waar Apple ...
10 maart 2016 - 09:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
Heb je een MacBook Pro met een Retina display (Late 2013 en nieuwer) of een MacBook Air (Mid 2013 en nieuwer) en zou je daar graag meer snelle opslagruimte in willen hebben, dan is er goed nieuws.

Want OWC heeft nu een zogenaamde upgrade kit beschikbaar waarmee je de SSD in die MacBooks kan vervangen door een grotere, en eventueel ook meteen een doosje erbij kan krijgen om de SSD die al in je MacBook zat als externe drive te gebruiken.

Het kost natuurlijk wel wat, voor de versie met 480 GB moet je 347,99 dollar neertellen, als je de externe behuizing (de Envoy Pro drive enclosure) erbij wilt hebben dan kost deze versie 399 dollar. Er is trouwens ook een versie van 1 TB, de prijzen zijn dan $ 597,99 en $ 649. Dit zijn trouwens introductieprijzen, ov...
9 maart 2016 - 12:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LogicPro-Icoon.png
Apple heeft een update voor Logic Pro X op de servers voor iedereen die dit programma gebruikt klaarstaan. Het lijkt niet om een grote update te gaan, het enige wat Apple erbij vermeldt is dat er "algehele stabiliteits- en prestatieproblemen" verholpen zijn.

Maar als jij nu last had van die stabiliteits- of prestatieproblemen, dan kan deze update natuurlijk wel erg welkom zijn, soms zijn ook kleine updates daardoor erg belangrijk.

Heb je Logic Pro X nog niet, met dit uitstekende programma is erg veel mogelijk op geluidsgebied, het is er eigenlijk de grote broer van. Het is dan ook geschikt voor professionele songwriting en professioneel editen en mixen.

Logic Pro X is [url=https://itunes.apple.com/nl/app/logic-pro-x/id634148309?mt...
9 maart 2016 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Zelden heeft een rechtszaak waar Apple bij betrokken is zoveel aandacht getrokken als de van de FBI versus Apple, waar het gaat om een achterdeur die de FBI in iOS zou willen hebben.

Eén voordeel van alle aandacht: het staat inmiddels als een paal boven water dat het gaat om veel meer dan één iPhone. Iets wat James Comey, de huidige directeur van de FBI, eerst nog wel probeerde vol te houden. Nu hij zelf heeft toegegeven dat deze zaak wel degelijk van toepassing is op vergelijkbare zaken, hoeven we ons daar gelukkig niet meer mee bezig te houden.

De enorme aandacht heeft als resultaat ook dat de zaak niet alleen veel a...
5 maart 2016 - 14:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-2013-icoon.jpg
De zaak heeft inmiddels een lange geschiedenis, het Amerikaanse Dapartment of Justice (DoJ) was het niet eens met de manier waarop Apple afspraken had gemaakt over de prijzen van eBooks, en sindsdien zijn die twee in de rechtszaal met elkaar aan het knokken geweest.

Daarbij kreeg Apple een bewindvoerder aangesteld, Michael Bromwich, waarmee het bedrijf een erg ongemakkelijke verhouding had. Zo vond Apple dat die bewindvoerder zich met veel meer bemoeide dan eigenlijk de bedoeling was, en dat hij veel te veel rekende voor wat hij deed.

Maar de echte zaak ging natuurlijk over de afspraken die Apple met de uitgevers had gemaakt.

Hierin liet Apple duidelijk zien dat het in Cupertino vaak helemaal niet om het geld gaat, dat stroomt...
8 maart 2016 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Sinds het verschijnen van OS X 10.11/El Capitan heeft Apple het ingebouwd: de optie om makkelijk en snel twee programma's naast elkaar te gebruiken die keurig het scherm samen verdelen, het zogenaamde Split Screen.

Als je nog niet precies weet hoe dat werkt, het is helemaal niet moeilijk. En Apple legt voor ons allemaal het helder en duidelijk uit op deze pagina. Dat is inclusief duidelijke afbeeldingen, waarvan je er hieronder alvast twee kan zien.
https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/osx/el-capitan-safari-split-screen.jpg
[/
...
7 maart 2016 - 13:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Als je de Apple II nog kent, dan loop je al een tijdje mee in het Apple universum, en heb je waarschijnlijk al een respectabele leeftijd. Als dat zo is, dan heb je misschien nog goede herinneringen aan games als Muppetville, BurgerTime, Math Blaster, Spy Hunter of Starblaster.

De mensen van archive.org, dezelfde die ook een enorme non-profit bibliotheek hebben opgebouwd van miljoenen gratis boeken, films, software, muziek en meer hebben daar nu ook maar liefst meer dan 600 games en apps die origineel allemaal voor de Apple II waren aan hun bibliotheek toegevoegd.Het goede nieuws is dat die apps en games ook allemaal voor ons toeganke...
7 maart 2016 - 14:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
De strijd tussen de FBI en Apple over meer toegang tot iOS vindt niet alleen in de rechtszaal plaats, ook de publieke opinie is daarbij belangrijk. Vooral nu het er steeds meer op lijkt dat er mogelijk nieuwe wetgeving gaat komen, zelfs FBI directeur James Comey heeft zich daarvoor uitgesproken.

In deze discussie mengt zich nu ook Craig Federighi, Apple's Senior Vice President of Software Engineering. In dit stuk in The Washington Post maakt hij duidelijk wat hij denkt over deze zaak.

Daarbij maakt hij glashelder duidelijk dat het voor Apple een en...
7 maart 2016 - 14:32
Pagina: Vorige 1 ... 263 264 265 [266] 267 268 269 ... 332 Volgende