https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De nieuwe Apple TV is uit, en dat Apple daar grote plannen mee heeft is waarschijnlijk bekend. Want het is niet alleen dat deze nieuwe versie apps kan draaien, dat zorgt op zich al voor een kleine revolutie, maar Apple is al een tijd bezig om te zorgen dat ze daar zelf content op kunnen uitbrengen.

Daarvoor zal Apple moeten zorgen dat deze nieuwe Apple TV een succes wordt, want alleen dan hebben ze een goed verhaal en sterke positie tijdens de onderhandelingen. Dus is de Apple TV geen hobby meer, en is Apple er dan ook een heuse campagne voor opgestart. Dat gebeurt niet alleen met commercials, maar in de VS ook met billboards, waarvan je hieronder er een aantal kan zien.
...
24 november 2015 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Met de komst van de iPhone, en alle smartphones met aanraakschermen die daarna kwamen, was er ook meteen een compleet nieuwe markt geboren. Want als het koud is heb je meestal handschoenen aan, en met handschoenen aan reageerden die aanraakschermen niet.

Het antwoord kwam al snel in de vorm van handschoenen waar dat wel mee werkte, en dus zien we nu handschoenen in alle vormen en maten, en van duur en mooi uitgevoerd tot heel erg goedkoop, waarmee we ook in de kou gewoon met onze smartphones kunnen blijven werken.

Hieronder zie je een review van de Touchscreen Gloves van het bekende Nederlandse merk Mujjo, een maker van spullen van hoge kwaliteit.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lqOsBGyZ...
27 november 2015 - 13:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sony-Logo.jpg
Heb je een Sony PlayStation 4 en zou je de games die je daarvoor hebt ook graag op je Mac willen kunnen spelen? Dan is er goed nieuws, want Shuhei Yoshida heeft laten weten dat er bij Sony gewerkt wordt aan Remote Play voor zowel de Mac als PC.

En Shuhei Yoshida is niet zomaar iemand, hij is de President of Worldwide Studios, bij Sony Computer Entertainment. Dus als hij het zegt, dan is er meteen geen ruimte meer voor twijfel mogelijk.

Hieronder de tweet waarin hij dit liet weten, alleen vertelt hij daarin jammer genoeg (nog) niet wanneer we hier ook echt van mee kunnen gaan genieten. De komende tijd zit er dan ook weinig anders op dan rustig afwachten totdat het zover is.
Citaat


...
27 november 2015 - 12:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Als je het nog niet mee hebt gekregen, het is vandaag de dag na Thanksgiving. Die dag heet Black Friday, is in de VS de start van de verkopen voor de feestdagen, betekent veel aanbiedingen en dat geldt ook voor veel software.

Dat is ook zo in de Mac App Store, daarom zijn hieronder een hoop apps bij elkaar op een rijtje gezet, zodat we daar allemaal van kunnen mee genieten. De kortingen zijn daarbij spectaculair, vaak een stuk meer dan vijftig procent.


  • Geekbench 3 (nu € 5,99, normaal gesproken meer dan een tientje)

    [img]http://a4.mzstatic.com/eu/r30/Purple1/v4/ff/9c/0a/ff9c0afb-2913-1607-a7a9-187b6dc892b0/screen800x50
...
27 november 2015 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Het Franse softwarehuis Tri-Edre verkoopt een aantal bekende (en minder bekende) programma’s en softwarepakketten, en ook daar hebben ze een uitverkoop omdat het vandaag Black Friday is.

De moeite, want bij die bekende programma’s zitten bijvoorbeeld onder andere Data Rescue 4, Freeway 7 Pro, TechTool Pro 8, en de kortingen voor Black Friday lopen op tot maar liefst vijftig procent.

Als je de hele lijst wilt zien dan kan je op deze pagina van Tri-Edre. En maak je geen zorgen, het is een Frans softwarehuis, maar die pagina is gewoon in het Engels. In de video's hieronder kan je zien hoe Data Rescue 4, Freeway 7 Pro en TechTool Pro 8 werken.

[yout...
27 november 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Begin september kon je hier op MacFreak al het gerucht lezen dat het er erg op leek dat Apple het Zwitserse bedrijf Faceshift zou hebben overgenomen.

Inmiddels heeft TechCrunch nog een keer bij Apple geïnformeerd, en dit keer kregen ze van Apple de standaard bevestiging te horen: Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans."

Met andere woorden, inmiddels is het eigenlijk zeker dat Apple Faceshift heeft overgenomen. Daarmee hebben ze de indrukwekkende techniek van Faceshift ook in hui...
25 november 2015 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple brengt ieder jaar een commercial uit voor de feestdagen, vorig jaar won de commercial "Misunderstood" uit 2013 een Emmy in de categorie Creative Arts.

Die commercial ging over een jongen die geen contact leek te maken met zijn familie omdat hij de hele tijd met zijn iPhone bezig was, maar eigenlijk een mooi en ontroerend filmpje van het gezin voor de feestdagen aan het maken was.

Dit jaar lijkt Apple op safe te zijn gegaan, want in de nieuwe commercial zien we twee bekende artiesten: Stevie Wonder en Andra Day. Het thema in deze commercial is muziek, niet toevallig, want Apple Music is dit jaar gelanceerd en Apple wil daar natuurlijk veel aandacht ...
26 november 2015 - 09:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay2012-icoon.jpg
Lang gold marmer als het toppunt van chique, en werden er kapitalen betaald om veel daarvan naar ons kikkerlandje te verschepen. Inmiddels is de reputatie waarschijnlijk afhankelijk van de sociale klasse waarin je verkeert, in sommige kringen wordt het nog steeds als erg mooi ervaren, in andere juist als kitch gezien.

Mocht je tot de eerste groep behoren, dan heeft het Amerikaanse ColorWare een uitgelezen kans voor je. Je zal er alleen, net zoals bij het marmer vroeger, serieus je portemonnee voor moeten trekken.

Want ColorWare biedt nu een gelimiteerde serie van tien 'marmeren' MacBook Pro's. Daarbij staat marmeren tussen aanhalingstekens, want er komt geen marmer aan te pas, deze MacBook Pro'...
25 november 2015 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steam_logo.jpg
Ook Steam doet een duit in het zakje wat betreft aanbiedingen voor de feestdagen, want net zoals in de afgelopen jaren zijn er weer veel games in de aanbieding.

En daar staan grote titels bij, hieronder hebben we een aantal van de meest bekende en populaire op een rij gezet. Maar je kan natuurlijk ook zelf kijken, want volgens Steam gaat het om duizenden games die in de aanbieding zijn, en dat kan op deze pagina, het portal van Steam.
Citaat


...
26 november 2015 - 11:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het is morgen Black Friday, en dus gaan er veel apps in de aanbieding. Bijvoorbeeld ook Pixelmator, de app om je foto's in te bewerken, zoals je in dit nieuwsbericht al kon lezen.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer apps die in de aanbieding gaan, een ander is Hydra, dat eigenlijk "Hydra - Prachtige foto's" heet. Dat is niet voor niets, want deze app voor iOS zorgt ervoor dat je betere foto's krijgt, vooral in moeilijke situaties.

Normaal gesproken kost deze app € 4,99, op dit moment kan je hem in de iOS App Store vinden voor maar € 2,99.

In de...
26 november 2015 - 11:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pixelmator_Icoon.jpg
Pixelmator is een populaire app om foto's aan te passen, zowel voor de Mac als voor op je iPhone of iPad, deze app komt dan ook vaker voorbij op het forum van MacFreak.

Van tijd tot tijd zetten de makers van Pixelmator hun apps in de aanbieding, en dat ik ook dit keer weer het geval, ze hebben de helft van de prijs afgehaald. Dus als je interesse hebt in goede foto-apps waar je maar weinig aan hoeft uit te geven, dan is het nu een goed moment om je slag te slaan.

Mocht je a...
26 november 2015 - 11:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DefaultFolderX-icoon.jpg
Het is bekend onder de gebruikers van Default Folder X voor de Mac: als je deze utility eenmaal gebruikt, dan wil je niet meer zonder. Eén van de dingen die hiermee bijvoorbeeld razendsnel gaat, is het vinden van een open folder in een Open- of Bewaar-dialoogvenster.

Voor mij zelf was het ontbreken van Default Folder X in OS 10.11/El Capitan één van de redenen dat ik nog steeds OS X 10.10/Yosemite gebruik, zonder deze utility kost het me simpelweg teveel tijd om door OS X heen te navigeren.

Heb je geen idee wat Default Folder X inhoudt, in de video hieronder zie je in minder dan zes minuten precies wat het allemaal kan doen, en hoe het je enorm veel tijd kan besparen.

[youtube]https://www.youtube.c...
25 november 2015 - 12:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon2.jpg
De dames en heren van iFixit hebben recent al de iPad Pro helemaal uit elkaar gehaald, en ook de Apple Pencil hebben we inmiddels al helemaal uitgekleed kunnen zien.

Maar bij iFixit gaan ze tot het gaatje, en dus moest ook Apple's nieuwe Smart Keyboard voor de iPad Pro er aan geloven. Zoals altijd, mooi, helder en duidelijk gefotografeerd, zodat wij ook weer allemaal mee kunnen genieten.

Er komen weinig verrassende dingen voorbij. Zo z...
25 november 2015 - 12:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Apple heeft sinds een maand een support-pagina online staan waar we kunnen lezen hoe het Berichtencentrum in OS X 10.11/El Capitan werkt. Een prima document, waar Apple duidelijk, en relatief kort, uitlegt hoe je met Berichtencentrum kan werken, bijvoorbeeld door een widget toe te voegen, aan te passen, te verplaatsen of te verwijderen.

Alleen zijn er een paar shortcuts die ontbreken, daarom kan je die nu in deze Tip van MacFreak lezen, zodat je ook daar het maximale uit jouw Mac kan halen.

- Apple schrijft "Om Berichtencentrum te openen, klikt u op het Berichtencentrum-symbool in de menubalk of veegt u vanaf de rechterrand van uw trackpad met twe...
23 november 2015 - 16:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Gisteren kon je in dit nieuwsbericht hier op MacFreak al lezen dat zelfs ISIS door heeft dat iMessages een veilig platform is (maar er geen gebruik van maakt), inmiddels is ook duidelijk hoe het met Android zit.

Want in dit document (PDF, 684 KB) van de officier van justitie van New York kunnen we lezen dat Google op zijn minst 74 procent van de Android devices kan unlocken, en dat is zelfs mogelijk op afstand. Dat cijfer komt trouwens van Google's eigen Developer Dashboards, want d...
24 november 2015 - 12:50
Pagina: Vorige 1 ... 264 265 266 [267] 268 269 270 ... 312 Volgende