https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Het werd al verwacht, vandaag gaat Apple Music live, daar is iOS 8.4 voor nodig en die update zou dan ook vandaag uit moeten gaan komen. En inderdaad, die is nu uit en héél af en toe is Apple dan toch voorspelbaar.

Apple vermeldt verder helemaal niets over deze update. Mochten er later toch nog andere dingen ontdekt worden dan is dat natuurlijk ook op MacFreak te lezen. Onderaan dit nieuwsbericht vind je alle andere dingen die in deze update zitten, maar die vooraf al bekend waren.

Hieronder de informatie die Apple levert bij deze update:
Citaat


This update introduces Apple Music - a revolutionary music service, 24/7 global radio, and a way for fans to connec
...
30 juni 2015 - 17:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Eind mei kon je op MacFreak al lezen dat er grote veranderingen waren in het management bij Apple. Jonathan Ive kreeg een promotie die zorgde dat zijn titel, Chief Design Officer, nu past bij zijn status bij Apple, en zijn twee rechterhanden werden allebei ook gepromoveerd.

Dat zijn Richard Howarth, die is is nu Head of Industrial Design, en Alan Dye is voortaan Head of User Interface.

Daarna werd duidelijk dat Lisa Jackson steeds meer te doen krijgt. Want waar zij eerst 'alleen' het milieu onder haar hoede had is daar nu ook Policy and Social Initiatives bij gekomen, haar volledige titel is nu Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives.
...
2 juli 2015 - 09:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
Veel Mac-gebruikers besloten de afgelopen tijd om een SSD in hun Mac te zetten vanwege de snelheidswinst, en velen zullen dat de komende tijd ook gaan doen.

Tot en met OS 10.9/Maverick kon je dan met software, zoals bijvoorbeeld Trim Enabler, ervoor zorgen dat Trim aangezet werd.

Dat ging niet meer in OS X 10.10/Yosemite, of op zijn minst een stuk lastiger, want Apple had onderdelen van het systeem voorzien van code signing. Dat kon je afzetten en toch Trim aanzetten, maar dan kreeg je grote problemen als je bijvoorbeeld je NVRAM of je PRAM een reset gaf.

De vraag was hoe dit in El Capitan gerege...
13 juni 2015 - 09:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mavericks-icoon.jpg
Draait jouw Mac nog op OS X 10.8/Mountain Lion of 10.9/Mavericks, dan heeft Apple een Security Update voor je klaarstaan.

OS X ligt de laatste tijd stevig onder vuur, en niet iedereen is blij met het tempo dat Apple hanteert op met oplossingen te komen, want dat kon soms wel wat sneller. Maar vandaag is Apple scheutig met oplossingen, want naast de Mac EFI Security Update 2015-001 staat er ook nog een Security Update 2015-005 klaar.

Mocht je je afvragen waarom er niet zo'n update voor 10.10/Yosemite is, voor die versie van OS X kwam deze update mee met de [url=http://www.macfreak.nl/nieuws/27012/10104-update-voor-os-x1010...
1 juli 2015 - 14:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GarageBandIcoon.jpg
Apple heeft GarageBand voor zowel OS X als iOS een update gegeven, waardoor iedereen nu direct vanuit deze app muziek naar Apple Music Connect kan uploaden, tenminste, als je een Apple Music Connect account hebt.

Daarbij heeft de versie voor OS X nog een heleboel andere verbeteringen meegekregen, waaronder ondersteuning voor het Force Touch Trackpad, die kan je hieronder allemaal zien:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.1

  • 10 nieuwe drummers voor het creëren van beats in uiteenlopende elektronische en hiphopstijlen, zoals house, trap, techno en dubstep
  • Meer dan 100 EDM- en door hiphop geïnspireerde synthesizerpatches met de nieuwe Smart Control 'Transform Pad' voor geluidstransformat
...
1 juli 2015 - 13:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooksAuthor-icoon.jpg
In het eerdere nieuwsbericht op MacFreak over de iOS 8.4 update kon je al lezen dat studieboeken die met iBooks Author gemaakt zijn nu ook op je iPhone te lezen zijn. En dus moest er natuurlijk ook een update voor iBooks Author komen, waarmee die iBooks voor de iPhone te maken zijn.

Daarbij is er nu de mogelijkheid om Multi-Touch ePub iBooks te maken, en daarom zijn er ook een aantal nieuwe templates toegevoegd. Dat is ook te lezen in de informatie van Apple bij deze update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.3

  • iBooks voor iPhone ondersteunt nu boeken die zijn gemaakt met iBooks Author
  • Multi-Touch-boeken maken me
...
1 juli 2015 - 11:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Van de Apple Watch zijn er drie modellen, de goedkoopst is de Apple Watch Sport, dan komt de wat duurdere Apple Watch en dan is er natuurlijk nog de veel duurdere Apple Watch Edition.

De belangrijkste verschillen tussen die drie is dat de Apple Watch Sport een kast heeft van geanodiseerd aluminium met daarop gehard gehard Ion-X-glas. De kast van de Apple Watch is van roestvrij staal, met daarop een scherm van saffierkristal, de Edition heeft hetzelfde saffierkristal, alleen is de kast van extra gehard 18-karaats goud.

Je zou verwachten dat dat duurdere saffierkristal dan ook het beste is, maar volgens deze test van DisplayMate is dat niet altijd z...
30 juni 2015 - 16:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Gebruik je vaak Safari op je iPhone, iPod touch of iPad en wil je tabbladen die je gesloten hebt opnieuw openen dan kan je dat natuurlijk doen via de Bladwijzers en dan in de Geschiedenis zoeken waar je geweest bent.

Maar er is een makkelijkere en [url=http://appleinsider.com/articles/15/06/29/ios-tips-reopen-recently-closed-tabs-in-apples-mobile-saf...
30 juni 2015 - 13:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macUpdateLogo.gif
Hoewel er waarschijnlijk niet zo heel erg veel ontwikkelaars op MacFreak zitten, hieronder toch even aandacht voor een software bundel van MacUpdate die speciaal op die groep gericht is.

Want het zijn juist die ontwikkelaars die ons van goede en interessante apps voorzien, en daarbij zitten er in deze bundel ook een paar apps die ook interessant zijn voor ons allemaal (bijvoorbeeld web-app Flux en FTP app ForkLift).

Deze bundel wordt aangeboden onder de naam "8 Mac Developer Apps, 1 Super Low Price", is te vinden op deze pagina en geldt nog 13 dagen, 19 uur en 42 minuten op het moment dat dit nieuwsbericht geschreven wordt.

Normaal gesproken zouden al deze apps samen j...
30 juni 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de WWDC werd het al genoemd: iOS 9 krijgt een nieuwe low power modus ingebouwd. iOS 9 zelf zal al voor een extra uur batterijtijd zorgen, het inschakelen van deze low power modus voegt daar nog eens een extra drie uur aan toe.

iOS 9 zal je vragen of je die modus wilt activeren als je batterij nog twintig of tien procent lading heeft. Maar je kan het zelf ook aanzetten in de nieuwe batterij-sectie in de Instellingen-app. Op deze manier kan je dan nog een tijd met je iDevice doorwerken voordat die weer aan de lader moet.

De vraag daarbij lijkt vooral wat Apple gedaan heeft om ervoor te zorgen dat dit lukt, het antwoord is dat de prestaties van je iD...
29 juni 2015 - 13:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Retina-icoon.jpg
De tweede beta-versie van OS X 10.11/El Capitan is uit en natuurlijk zijn er meteen weer ontwikkelaars die dan in de code duiken om te kijken of ze daar wat nieuws kunnen vinden.

Dit keer is het ontwikkelaar Pierre Dandumont geweest die op zoek ging, en hij blijkt aardig wat nieuwe dingen gevonden te hebben, waarbij een compleet nieuwe 21,5-inch iMac met een 4K scherm het meest opvallende is.

4K 21,5-inch iMac

In oktober vorig jaar verraste Apple vriend en vijand met de 5K 27-inch iMac. Maar terwijl die vorige maand een update kreeg, bleef het stil rond het 21,5-inch model dat in de zomer van vorig jaar voor het laatst een update kreeg.

In El Capitan zijn nu resoluties gevonden die prefec...
26 juni 2015 - 15:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Apple was de eerste fabrikant die het lukte om een vingerafdruk-scanner in te bouwen die voor het overgrote gedeelte van de mensen voor het eerst de mogelijkheid gaf om makkelijk, snel en relatief veilig hun iPhone of iPad goed te beveiligen en te ontgrendelen.

Maar bij Apple gaan ze natuurlijk niet op hun handen zitten, het bedrijf is nog steeds bezig om dit soort biometrische identificatie steeds verder te ontwikkelen.

Dat is onder ander te zien aan [url=http:/...
29 juni 2015 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Bij het maken van iOS 9 is bij Apple gekozen om vooral te kiezen voor stabiliteit en snelheid, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuwe dingen in zitten. Nu de beta-versies uit zijn komen steeds meer dingen naar boven, een voorbeeld daarvan is dat je in iOS 9 beta 2 een optie erbij krijgt om heel veel verschillende dingen als PDF in iBooks te bewaren.

Dat kan bijvoorbeeld in Foto's en Notities, maar ook in Safari kan je voortaan pagina's bewaren. Niet alleen handig om dit soort dingen voor later bij je te houden, maar ook handig als je iets wilt printen en er op dat moment geen printer in de buurt is.<...
29 juni 2015 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macUpdateLogo.gif
Als je op zoek bent naar goede software om ruis uit je foto's te halen, dan is Noiseless Pro van Macphun één van de goede opties. Normaal gesproken kost die software € 49,99, op dit moment gaat daar 20 procent af en kan je het dus kopen voor maar € 39,99.

Dat is niet het enige, Macphun geeft je daarbij ook nog een aantal professionele presets, op die manier kost het filteren van ruis je nauwelijks tijd.

Macphun zelf noemt Noiseless Pro "The World's Best Noise Reduction Software", maar dat is een marketing tekst die je best met een korreltje zout mag nemen. Want Noiseless Pro is goed, maar in de review hieronder kan je zien dat DeNoise van Topaz Labs in sommige (erg specifieke) gevallen de betere optie is.

...
29 juni 2015 - 08:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Het was al eerder op MacFreak te lezen, Apple wil exclusieve deals voor Apple Music, natuurlijk altijd een slimme manier om je dienst aan de man en vrouw te brengen.

De eerste song waarvan bekend is dat die exclusief voor Apple Music zal zijn is Freedom van Pharell Williams, zoals op zijn Facebook pagina
.

Phare...
25 juni 2015 - 11:40
Pagina: Vorige 1 ... 264 265 266 [267] 268 269 270 ... 283 Volgende