https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Hoewel we waarschijnlijk allemaal nog veilig onze Macs gebruiken, komen er de afgelopen tijd steeds meer veiligheidslekken naar boven waar Apple niet genoeg aan lijkt te doen.

Over het eerste geval kon je lezen in dit nieuwsbericht van MacFreak over de Security Update 2015-004 voor Mavericks en Mountain Lion, daarin stond dat Apple één probleem in Mavericks en Mountain Lion niet oploste omdat het in OS X 10.10/Yosemite wel opgelost was.
Citaat


Inmiddels is het dus in 10.10.3 opgelost, maar deze Security Updates voor Mavericks en Mountain Lion zullen dit niet verhelpen en Apple komt ook niet met een oplossing voor oudere systemen, dat zou te gecompliceerd zijn. Appl
...
18 juni 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe-logo.jpg
Ondanks dat er steeds meer kapers op de kust zijn, en apps als bijvoorbeeld Pixelmator laten zien dat je voor een paar tientjes ook al een uitstekende beeldverwerker kan hebben, blijft Adobe toch de marktleider bij apps voor beeldverwerking.

De reden is simpel, de programma's van Adobe behoren tot de meest uitgebreide, en dus de keuze voor de professionals. Daarbij helpt de keuze van Adobe van een aantal jaren geleden om de apps steeds beter onderling samen te laten werken natuurlijk ook.

Adobe heeft nu updates aangekondigd voor de Creative Cloud 2015, met stevige updates voor de belangrijkste apps, zoals Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro ...
16 juni 2015 - 10:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Radiation Island van Atypical Games kwam januari van dit jaar uit, en werd al snel populair. Niet vreemd, want deze game is prima verzorgd uitgevoerd, en er werd gekozen voor een populair concept. Het heeft dan ook vier sterren in de iOS App Store.

Want deze game volgt een recept dat veel succesvolle games ook als basis hebben, raadsels oplossen gecombineerd met actie. Dat laatste betekent bijvoorbeeld vechten met wilde dieren en zombies.

Ken je Radiation Island nog niet, de gameplay is te zien in de video hieronder.Het goede nieuws is dat Radiation Island op dit moment voor het eerst in de aanbieding is, normaal gesproken moet je er € ...
19 juni 2015 - 13:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
We gaan richting de zomer en de geruchtenmachine voor de iPhone begint weer goed op stoom te komen. Er waren al geruchten dat Force Touch eigenlijk eerst exclusief voor de iPhone 6s Plus bedoeld was, en dat er pas later besloten werd om dat aan MacBooks toe te voegen.

Als dat waar is dan zit het er natuurlijk dik in dat de iPhone 6s Plus sowieso als extra optie Force Touch gaat krijgen.

Inmiddels komen er meer geruchten naar buiten, en omdat de bron KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, iemand die al heel erg vaak heeft laten zien goed te kunnen 'voorspellen' waar Apple mee komt, hier de nieuwe geruchten op een rij:

...
18 juni 2015 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-Yosemite-icoon.jpg
De jaren dat Microsoft dacht dat het een goed idee was om zich niet aan webstandaarden te houden maar die te gebruiken om de eigen positie te versterken liggen gelukkig achter ons. Dat komt niet alleen omdat de cultuur bij Microsoft veranderd is, maar ook omdat ze simpelweg niet meer de dominante partij zijn.

Want het web wordt steeds meer mobiel gebruikt, en daar zijn iOS en Android de marktleiders.

Gelukkig dat die twee het niet in hun hoofd halen om op hun beurt de standaarden naar hun hand te willen zetten, integendeel. Want op het blog van Mozilla kunnen we lezen dat het team van Mozilla samenwerkt met Chromium, Edge en WebKit engineers ...
18 juni 2015 - 13:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vertus-logo-icoon.jpg
Als je professioneel met foto's werkt, dan weet je allang hoe belangrijk het is om makkelijk en snel selecties te kunnen maken. Maar dat gaat niet altijd even snel en makkelijk als je zou willen, zeker als het gaat om bijvoorbeeld bewegend haar, kale takken tegen de lucht in een landschap of rook.

Voor dat soort dingen is Vertus Fluid Mask een uitkomst. Hoe makkelijk je met dat programma dingen vrijstaand kan maken die anders heel erg veel werk zouden kosten is te zien in de video hieronder.Als je interesse hebt in Fluid Mask dan is dit een goed moment, want het is nu te koop voor de helft van de normale prijs. Als je op [url=http://www.ver...
17 juni 2015 - 13:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Iedereen kent het allang, want het is waarschijnlijk het programma dat het meeste investeert in banners op het internet: MacKeeper. Een programma dat claimt goed te zijn voor je Mac, maar wat op ons forum bekend staat als de reden van héél erg veel ellende, en dan ook altijd wordt afgeraden.

Maar dat banners werken wordt duidelijk als je weet dat het programma niet alleen al 5 jaar bestaat, nog steeds dat enorme budget heeft voor al die reclame en inmiddels ook al 20 miljoen gebruikers claimt te hebben.Al je nog niet zeker weet of je MacKeeper wel of niet op je Mac moet zetten, er is een erg goede reden bijgekomen om dat niet te doen. Want in dat progr...
17 juni 2015 - 08:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Wil je een beetje op de hoogte blijven van de ontwikkeling van zowel iOS als Android, dan is de video hieronder van Pocketnow waar beide voorlopige versies (iOS 9 beta en Android M Preview) met elkaar vergeleken worden de moeite van het bekijken waard.

Dat Pocketnow wat meer naar Android leunt is wel te merken. Zo wordt in de video opgemerkt dat Apple bezig is met Android te kopiëren met vormgeving van de nieuwe app switcher en door het nieuwe Siri-scherm links van het Home-scherm te plaatsen.

Kennelijk moeten we even vergeten dat dit zoekscherm tot en met iOS 6 ook links van het Homescherm zat, je zou net zo makkelijk kunnen zeggen dat Android dat van iOS gekopieerd heeft.

En als voorbij komt dat Android ook...
17 juni 2015 - 12:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Heb je een digitale camera en doe je daar veel creatieve dingen mee, zoals bijvoorbeeld TimeLapses, TimeWarps of DistanceLapse, dan is Triggertrap waarschijnlijk een interessant accessoire voor jou. Want daarmee worden dat soort dingen heel erg makkelijk om te maken, en ook makkelijk om onder controle te houden.

Heb je een Apple Watch of een Pebble Watch dan wordt het nog leuker, want Triggertrap heeft daar nu ook apps voor. Hoe die werken kan je in de video hieronder zien.Triggertrap is bij ons ook te koop, bijvoorbeeld [url=http://www.kamera...
17 juni 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Panic-logo-icoon.jpg
Veel van ons zullen Panic allang kennen, het is het bedrijf dat populaire software maakt zoals bijvoorbeeld het uitstekende FTP-programma Transmit voor de Mac, of Coda, dat zonder enige twijfel hoort bij de beste web-editors die er voor de Mac te vinden zijn.

Bij Panic is kennelijk besloten om een nieuwe richting in te slaan, want binnenkort gaan ze daar voor het eerst een game uitbrengen, en dat heet FireWatch. Deze game is aangekondigd op Sony's E3 conferentie, dat is voor Sony wat de World Wide Developer Conference (WWDC) is voor Apple.

Van Panic verwachten we een mooie afwerking en veel stijl, kijkend naar wat er nu van Fi...
17 juni 2015 - 08:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
De geruchten over de grotere "iPad Pro" zijn al een tijd te horen, in januari kwam DisplaySearch bijvoorbeeld met een voorspelling over de resolutie daarvan, en volgens dat blog zou dat 2732 x 2048 pixels zijn.

Hieronder kan je de tabel van DisplaySearch zien die ze toen publiceerden, hier gaat het om de categorie "Tablet PC".Ontwikkelaar Hiraku Wang heeft nu in de beta-versie van iOS 9 ook code voor hogere resoluties gevonden, daarbij gaat het om 1366 x 1024. Als je dat verdubbelt kom je precies uit op de resolutie ...
16 juni 2015 - 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Afgelopen zondag ging een politieagent in het Russische Sint Petersburg naar een appartement omdat een man daar bezig was objecten uit een raam naar beneden te gooien, onder andere zijn meubels.

Toen hij in het appartement arriveerde trof hij de man daar aan, maar die verzette zich tegen de arrestatie, en dat deed hij op een originele manier. Want hij begon het glas en het plastic van zijn tablet op te eten.

Hoewel de agent de man stopte met dat eten en meteen een ambulance belde was het al te laat, de man overleed voordat de hulpdiensten aanwezig waren. Het enige wat die nog konden doen was hulp verlenen aan de agent.

Op dit moment onderzoeken de autoriteiten de zaak nog. Het is dan ook nog niet duidelijk ...
16 juni 2015 - 16:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft weer vier nieuwe video's gepubliceerd in de campagne "Shot on iPhone", en dit keer zit er eentje bij uit Nederland. Die is gemaakt door Herbert S. uit Utrecht, als die MacFreak leest dan zou het natuurlijk leuk zijn als hij hieronder zou reageren.

Hieronder alle vier de video's, die zijn allemaal geschoten met een iPhone 6, kennelijk zit er dit keer niet eentje bij die geschoten is op een iPhone 6 Plus.Herbert S.
20
...
16 juni 2015 - 16:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Met nog twee weken te gaan voordat Apple Music live gaat, en we het allemaal drie maanden lang gratis uit kunnen proberen, lijkt het een goed moment om te kijken hoeveel geld van de opbrengsten daarvan straks voor Apple is en hoeveel naar de muzieklabels zal gaan.

Recent kwam naar buiten dat Apple maar 58 procent zou betalen aan de labels. Opvallend, want de meeste andere streaming diensten dragen ongeveer 70 procent af.

Maar volgens Robert Kondrk, Apple's Vice President van iTunes Content, en degene die samen met Eddy Cue verantwoordelijk was voor de contracten, klopt da...
16 juni 2015 - 14:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WWDC-2015-icoon.jpg
Gisteravond opende Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 met een keynote, en vanaf 19.00 uur kon je zien wat Apple van plan is voor OS X, iOS 9, Watch OS en Apple Music.

Maar als je het toen gemist heb, en je wilt het alsnog zien, dan kan je hieronder de schade inhalen. Apple zelf heeft deze keynote nog niet op YouTube gezet, maar op deze pagina van Apple is het inmiddels allemaal te zien, maar dan alleen met Safari en Quicktime.

Daarom hieronder een YouTube-versie met banners aan de onderkant, zodra Apple de hele keynote op YouTube zet wordt de video hieronder vervangen.


<...
9 juni 2015 - 08:55
Pagina: Vorige 1 ... 267 268 269 [270] 271 272 273 ... 284 Volgende