https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
De independent labels waren niet erg blij met de plannen van Apple voor Apple Music, met name de eerste drie maanden zat ze dwars. Daar kon je al eerder over lezen op MacFreak, bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht.

De Beggars Group liet er bijvoorbeeld geen twijfel over bestaan dat ze die eerste drie gratis maanden helemaal niet zagen zitten, op hun site stond daarover het volgende:
Citaat


given the natural response of competing digital services to offer comparable terms, we fear that the free trial aspect, far from moving the industry away
...
24 juni 2015 - 14:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Apple heeft weer zeven nieuwe flyover locaties aan zijn Kaarten toegevoegd, waarmee het totaal nu op 148 steden overal ter wereld komt. Het tempo loopt langzaamaan op, want van die 148 zijn er 40 sinds afgelopen december bijgekomen. Het is dan ook te hopen dat Apple dit tempo nog verder opvoert, of tenminste volhoudt.

De nieuwe steden die er nu zijn bij gekomen zijn de volgende:

  • Almería in Spanje
  • Jerez de la Frontera in Spanje
  • Braga in Portugal
  • Karlsruhe in Duitsland
  • Kiel in Duitsland
  • Kingston upon Hull in Engeland
  • San Juan in Puerto Rico

    [img]http://www.macfreak.nl/modules/n
...
24 juni 2015 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple kondigde begin juni aan dat de Apple Watch vanaf 26 juni ook in Zwitserland verkrijgbaar zal zijn. Kennelijk heeft het bedrijf een overeenkomst met William Leong, de zakenman uit Singapore die voor horloges in Zwitserland de naam Apple al gedeponeerd had. Als je veel van horloges weet dan ken je de naam William Leong misschien al, hij is de eigenaar van Leonard Timepieces SA.

In de tussentijd hoeven de Zwitsers niet zonder een Apple Watch te zitten. Want Uber biedt op deze pagina onder de titel "Get The Most Wanted Gadget Delivered To Your Doorstep!" een service aan waarbij de Apple Watch inderdaad thuisbezorgt wordt.

[img]http://2q72xc49mze8bkc...
24 juni 2015 - 13:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Of het praktisch zin heeft is de vraag, maar grappig is het wel: het is ontwikkelaar Nick Lee gelukt om Mac OS 7.5.5 op een Apple Watch te laten draaien. Dat lukt trouwens dankzij de emulator Mini vMac, die draait binnen watchOS 2.0 en daarbinnen draait op zijn beurt Mac OS 7.5.5 op de Apple Watch.

Hieronder kan je het resultaat zien. Het is daarbij waarschijnlijk wel een goed idee om de video schermvullend te bekijken, want een desktop OS op een smartwatch betekent dat het allemaal erg klein is.

Wie weet is het goed voor een nostalgisch moment voor de oudgedienden onder de lezers. Want Mac OS 7.5.5 is ondertussen al bijna 20 jaar oud, het valt dus bijna onder de p...
23 juni 2015 - 11:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Het is één van de alternatieven voor Microsoft Office dat vrij regelmatig op ons forum voorbij komt: LibreOffice, dat op zijn beurt weer een afgeleide versie is van OpenOffice.

De lijst van documenten die je met deze app kan openen is indrukwekkend, dat kan bijvoorbeeld met docs van OpenOffice, Microsoft Office, Microsoft Visio, WordPerfect, Quattro Pro, Lotus 1-2-3 en AutoCAD.

Het nieuws is dat LibreOffice nu in de Mac App Store te vinden is, en meteen in twee versies. De eerste versie is LibreOffice Vanilla, een gratis versie die gebaseerd is op de meest recente versie van de code die gepubliceerd wordt door de Document Foundation.<...
23 juni 2015 - 11:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMiniWit.jpg
Vorige week stond hij nog gewoon in de online Apple Store, maar inmiddels is de iPad mini helemaal verdwenen. Niet zo gek, want dat was de laatste van de familie met verouderde techniek, en zo maakt Apple de hele lijn dus klaar voor de toekomst.

Dat betekent ook meteen dat alle iDevices die Apple nu verkoopt een Retina Display hebben, met een 64-bits A7 of A8X processor.

De iPad mini is natuurlijk nog wel te vinden in de Refurbished sectie van de Apple Store, daar moet je er op dit moment (voor de goedkoopste v...
22 juni 2015 - 08:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Januari 2007 stond Steve Jobs op het toneel bij de Apple Keynote waar hij de eerste iPhone aan de wereld ging laten zien, en hij bouwde toen de spanning op met de volgende woorden: "So, three things: a widescreen iPod with touch controls; a revolutionary mobile phone; and a breakthrough Internet communications device.

An iPod, a phone, and an Internet communicator. An iPod, a phone - are you getting it? These are not three separate devices. This is one device, and we are calling it iPhone. Today, Apple is going to reinvent the phone."

Dat er al eerder een telefoon was die iPhone heette weten de meesten van ons waarschijnlijk, die was van Linksys en Apple heeft uiteindelijk een akkoord met dat bedrijf ber...
23 juni 2015 - 12:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De Home-knop is misschien wel het meest onderscheidende van de iPhone, iPod touch en iPad, die zit er al sinds het begin op. En hoewel de functies die ermee bediend worden wel zijn veranderd, er is bijvoorbeeld Touch ID bij gekomen, doet die knop in essentie nog altijd hetzelfde: je terugbrengen naar het Home-scherm.

Volgens DigiTi...
23 juni 2015 - 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
Heb je een iMac die gekocht is tussen december 2012 en september 2013 en zit daar een 3 TB harde schijf in, dan kan je die mogelijk kosteloos door Apple later vervangen. Want Apple heeft een Hard Drive Replacement Program opgestart voor deze modellen.

Volgens Apple gaat het om een klein percentage van de gebruikers waarbij onder bepaalde condities ("certain conditions") de harde schijf te vroeg aan zijn eind zou kunnen komen. Om te weten of jouw iMac onder dit programma valt, en je dus kosteloos de harde schijf daarin kan laten vervangen, moet je even het serienummer daarvan op deze pagina invullen.

Als je niet weet wat het serienummer van je Mac ...
22 juni 2015 - 08:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
De afgelopen jaren is Apple hard aan de weg aan het timmeren met de functies voor gehandicapten, en het bedrijf heeft daar ook al vaak veel complimenten voor mogen ontvangen, vooral van de kant van organisaties voor blinde mensen.

Ook dit keer is het de The American Foundation for the Blind (AFB) die heeft aangekondigd dat Apple één van de vier partijen is die dit jaar de prestigieuze Helen Keller Achievement Award krijgt.

Hieronder kan je lezen dat Apple deze onderscheiding krijgt voor het werk aan VoiceOver:
Citaat


AFB is recognizing Apple for VoiceOver, a gest
...
22 juni 2015 - 08:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Wat Apple de muzieklabels gaat betalen kon je twee dagen geleden al hier op MacFreak lezen, maar de onafhankelijke labels in het Verenigd Koninkrijk blijken beslist niet blij met de optie om het eerst gratis drie maanden lang uit te proberen.

Indie labels als XL Recordings (o.a. Adele) en Domino (o.a. the Arctic Monkeys) zouden dit helemaal niet zien zitten. Andy Heath, the voorzitter van UK Music, maakt dan ook duidelijk dat hij er helemaal...
18 juni 2015 - 13:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/RapidWeaver_logo.png
RapidWeaver staat bekend als een programma waarmee je makkelijk mooie websites kan maken, het programma is gebaseerd op een workflow met templates. Daarbij is niet zuinig omgesprongen, want er zijn er maar liefst 52 waar je uit kunt kiezen.

Als je goed met code bent kan je die templates zelf aanpassen, als je dat niet bent en je wilt toch wat anders dan kan dat ook. Want van andere bronnen kan je deze 'themes' downloaden, bijvoorbeeld van deze pagina.

Ken je RapidWeaver 6 nog niet, in de review hieronder krijg je in ruim 20 minuten een prima indruk van wat er met deze app allemaal kan.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5sBlQYsmy...
20 juni 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
De overname van Beats door Apple is zo langzamerhand een feit, zo gaf de Europese Unie eind juli ook de toestemming hiervoor, zoals in de update van dit nieuwsbericht al eerder op MacFreak te lezen was. Ter ere van deze overname heeft Apple nu een pagina waarmee ze Beats welkom heten, en die is hier te zien.

De titel boven deze pagina maakt volgens duidelijk hoe blij Apple met deze toevoeging aan het bedrijf is.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Art.BeatAppleFamiliePagina.png
[/ur
...
7 augustus 2014 - 03:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Een maand geleden kon je op MacFreak al lezen dat België ook eindelijk aan de beurt is om een Apple Store te krijgen, de eerste komt in winkelcentrum Le Toison d'Or in Brussel.

Inmiddels is er op de site van Le Soir te lezen dat die Apple Store op 19 september open zou gaan. De informatie zou komen van een goed geïnformeerde bron ("notre source proche du dossier"), die wel waarschuwt dat dit de streefdatum is, als er vertragingen zijn dan zal de datum naar achter worden verschoven.

[img]http://belgium-iphone.lesoir.be/wp-content/uploads/sites/73/20...
19 juni 2015 - 14:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch blijkt steeds meer een device te zijn waarvan mensen pas na een tijdje doorkrijgen hoeveel het hun leven verandert, en waar ze steeds enthousiaster van worden. Dat is iets wat in veel reviews al te lezen was, maar nu de Apple Watch al even in gebruik is lijkt dat effect alleen maar toe te nemen.

Een voorbeeld daarvan is dit artikel in Elle Magazine van Lauren Sherman, met een titel die meteen duidelijk maakt hoe enthousiast zij inmiddels is over de Apple Watch.

De essentie van haar stuk kan je hieronder lezen.
Citaat


In the beginning, it was a fantastic conversation piece, but I'd always respond to
...
19 juni 2015 - 13:06
Pagina: Vorige 1 ... 272 273 274 [275] 276 277 278 ... 290 Volgende