https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
September 1985 verliet Steve Jobs Apple en startte hij NeXT computer. Drie jaar later hield de jonge CEO, hij was toen 30 jaar, een lange presentatie voor de introductie van de eerste NeXT computer, die toen 6.500 dollar kostte.

Lange tijd werd gedacht dat de video van die introductie verloren was gegaan. Maar het team achter de recente Steve Jobs film (van Danny Boyle en Aaron Sorkin) heeft die video niet alleen gevonden, maar ze hebben die ook meteen gerestaureerd.

Van dat laatste moet je niet al teveel voorstelling maken, de kwaliteit van het origineel was zo slecht dat we blij moeten zijn dat er beeld is. Het geluid is trouwens wel redelijk goed, de hele presentatie is dan ook prima te volgen.

Speciaal voor iedereen die ...
12 februari 2016 - 10:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Er is al vaak over Flash bericht op MacFreak, en dan met name over de tekortkomingen. Het meest recente nieuwsbericht op MacFreak hierover stond begin december op de site, en is hier te lezen. Steve Jobs schreef tekortkomingen in april 2010 al eens allemaal duidelijk op in zijn Thoughts on Flash, nog steeds zeer de moeite van het lezen waard.

Alles wees er dus op dat Flash voor video zijn langste tijd had gehad, de vraag leek vooral wanneer grote sites de overstap zullen maken en het einde van Flash

Inmiddels is het zover, en zijn een een aantal grote sites die nu bekend maken dat Flash voortaan helemaal geen plaats meer heeft op hun...
9 februari 2016 - 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LibreOffice-logo.jpg
LibreOffice is de opvolger van OpenOffice, en een gratis alternatief voor Microsoft's Office suite, en dit programma heeft een stevige update gekregen. In deze nieuwe versie, met versienummer 5.1.0, werd bijvoorbeeld de interface onder handen genomen.

Maar het allerbelangrijkste voor zo'n programma is natuurlijk dat het goed de documenten van Microsoft kan openen, en ook dat is verbeterd. Daarbij is vooral prettig dat documenten van het ODF 1.2 formaat nu ook in LibreOffice welkom zijn.

Als je deze versie wilt downloaden dan kan dat op deze pagina, alle nieuwe dingen in de versie zijn te lezen in de release notes, en zijn [url=http://www.libreoffice.org/download/release-...
11 februari 2016 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
BundleHunt heeft een nieuwe bundel, en, zoals de titel al duidelijk maakt, dit keer is het speciaal voor iedereen die zich met design bezighoudt. De bundel kost 27,99 dollar (iets minder dan 25 euro) en daarvoor kan je 15 producten kiezen uit het aanbod.

Dat aanbod is enorm, want je kan kiezen uit maar liefst honderd verschillende dingen die interessant zijn voor iedereen die zich met design bezig houdt. Daar zitten natuurlijk veel dingen bij voor Photoshop, zoals templates, brushes, plugins, maar bijvoorbeeld ook dingen voor de gebruikers van Lightroom, zoals presets daarvoor.

Vreemd genoeg staat er geen einddatum bij, terwijl het toch voor de hand lijkt te liggen dat deze aanbieding niet eindeloos geldig is. Voor meer informati...
11 februari 2016 - 09:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple is op dit moment hard bezig met de beta-versies voor alle devices, deze week kwamen er nieuwe beta-versies uit van iOS 9.3, OS X 10.11.4/El Capitan, watchOS 2.2 en tvOS 9.2. In die nieuwe beta-versies worden ook vaak nieuwe dingen gevonden, dat is dit keer bij tvOS 9.2 beta 3 voor de Apple TV van de vierde generatie het geval.

Want bij deze versie heeft Apple de optie van stemherkenning uitgebreid, niet alleen Siri kan nu helpen, maar voor tekstinvoer kan je nu ook gebruik maken van stemherkenning en kan je tekst dicteren.

Hieronder zie je hoe dat er op de Apple TV er uitziet.

[img]http://photos2.ap...
11 februari 2016 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Sinds gisteren werkt Apple Music officieel op Sonos systemen. Daarom is Sonos nu, in samenwerking met Apple, een campagne begonnen om iedereen duidelijk te maken hoe belangrijk muziek in ons leven kan zijn.

De naam van deze campagne is Music Makes it Home en aan de basis ervan ligt een studie van Sonos van 30.000 gezinnen in 8 verschillende landen. Daarin werden veel positieve effecten gevonden van muziek op de manier waarop we met elkaar omgaan.

Daarvoor heeft Sonos deze Tumblr-pagina gemaakt, waar je veel kan lezen over de resultaten van hun onderzoek. Voorbeelden van die resultaten zijn dat m...
11 februari 2016 - 09:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Fitness trackers worden steeds meer gebruikt, en dus wordt er ook steeds meer data verzameld over onze inspanningen en gezondheid. Daarom lijkt het ook steeds belangrijker te worden dat die trackers deze privégegevens goed beschermen.

Apple heeft de afgelopen tijd steeds duidelijker gemaakt dat privacy voor het bedrijf erg belangrijk is, en inmiddels is het ook iets waar het bedrijf zich steeds vaker mee onderscheidt in marketing-uitingen. Maar marketing is één, hoe zit het in de praktijk?

Het Canadese non-profit Open Effect en de Universiteit van Toronto hebben nu onderzocht (PDF, 819 KB) hoe veilig fitness trackers zijn en hoe die met onze privégegevens omgaan en daarbi...
9 februari 2016 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Heb je een Sonos draadloos speaker systeem in je huis, en gebruik je Apple Music, dan is er goed nieuws. Want op 15 december zal Sonos een update uitbrengen waarmee je voortaan ook Apple's streaming music service meer kan ontvangen.

In het begin zal dat trouwens alleen nog gaan met een beta-versie (Sonos noemt het in Engels een "early preview", maar in het Nederlands hebben ze het gewoon over een beta-versie).

Meer informatie kan je vinden op deze pagina van Sonos, daar vind je ook de instructies hoe je mee kan doen met dit beta-programma. Heb je geen zin om daar te kijken, hieronder vind je die instructies ook:
Citaat


1. Meld je aan bij de Beta via de Sonos-a
...
1 december 2015 - 12:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-7-icoon.jpg
Het is al heel erg lang bekend, de Facebook-app voor iOS is één van de apps die het snelst je batterij leeg trekt. Bij Facebook zelf duurde het kennelijk erg lang voordat ze hier achter kwamen, maar eind oktober kon je hier op MacFreak lezen dat ze zelf lieten weten dat het batterijverbruik van hun app sterk verbeterd was.

Maar maken ze die beloftes ook echt waar? Waarschijnlijk niet, want deze app zuigt nog steeds je batterij op een rap tempo leeg en de enige manier dat die verbeterd kan zijn is als die daarvoor nòg slechter was.

Dat blijkt uit [url=http://www...
9 februari 2016 - 10:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Als je een Finder-venster open hebt staan en je wilt weten waar die folder precies op je Mac staat, dan is er een makkelijke oplossing. Je klikt met de Command- of Control-toets ingedrukt op het icoontje in het midden bovenaan, en je ziet meteen het hele pad.

Heb je geen zin om daarvoor de Command- of de Control-toets ingedrukt te houden, Apple heeft een een knopje voor je waarmee je dat zichtbaar kunt maken. Kies in het Finder-menu "Weergave" de optie "Pas knoppenbalk aan..." en sleep daar het knopje met de toepasselijke naam "Pad" in je knoppenbalk, en voortaan kan je het pas zien door simpelweg daarop te klikken.

Maar er is ook een manier waardoor je het pad altijd kan zien in de bovenkant van ieder Finder-venster, daarvoor moet je de code hiero...
10 februari 2016 - 10:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro2013-icoon.jpg
Heb je het nieuwe model van de Mac Pro, dat is de zwarte cilindervormige, die ook bekend staat als de Late 2013 Mac Pro, en heb je problemen met het videogedeelte daarvan, dan repareert Apple die waarschijnlijk gratis voor je.

De videokaart kan een heleboel ellende veroorzaken, het kan zijn dat het beeld niet goed te zien is, maar ook dat er helemaal geen beeld meer is, dat je systeem instabiel wordt, dat de boel bevriest, herstart, zichzelf uitzet of niet meer op wil starten.

Met andere woorden, als je een probleem hebt met jouw Mac Pro van deze serie, dan is het de moeite om even contact op te nemen. Dat kan je doen door langs te gaan bij een Genius Bar in de Apple Store, maar ook door contact op te nemen met een Apple Authorized Ser...
8 februari 2016 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Het lijkt veel langer, maar het is nu iets meer dan vijf jaar geleden dat Steve Jobs zijn Thoughts on Flash publiceerde. Zijn kritiek over Flash ging over het zogenaamde 'open' karakter ervan, hoe hard Flash nodig zou zijn voor het web, de veiligheid en het batterijverbruik. Ook daarmee liet hij zien dat hij een visionair was, die goed zag hoe de dingen stonden.

Vijf jaar verder concentreert de kritiek zich op de 'veiligheid' van Flash, en daar staat het woord veiligheid tussen aanhalingstekens, want Flash is inmiddels één van de meest populaire platformen voor hackers met slechte bedoelingen. Goede voorbeelden daarvan komen voorbij in [url=http://www.macfreak.nl/forums/topic/18/6449/stop...
14 juli 2015 - 08:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStore-app-icoon.jpg
Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store, dit keer is dat Videoshop, een app waarmee je makkelijk jouw video's op een leuke manier aan kunt passen en bijvoorbeeld veel opties hebt effecten toe te voegen.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen Apple Store app naar binnen moeten halen. Die app is trouwens gratis, dus daar hoef je ook je portemonnee niet voor te trekken.

Deze app is trouwens bedoeld om Apple's producten en accessoires te bekijken en eventueel te kopen, dus voor de toekomst ook handig als je bij Apple wilt shoppen.

Als je deze app opent moet je naar...
8 februari 2016 - 12:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple heeft weer updates klaarstaan voor Final Cut Pro, Motion en Compressor. Daarbij zien we ook dit keer weer dat Apple deze suite nog steeds erg serieus neemt, want er zijn weer een heleboel dingen verbeterd en toegevoegd.

Het vlaggeschip Final Cut Pro X heeft zelfs aanpassingen in de interface gekregen, maar ook bijvoorbeeld ondersteuning voor nieuwe bestandstypes en apparatuur, Daarbij is het vooral de toevoeging voor ondersteuning voor 4K video dat meteen opvalt. Maar het zou natuurlijk vreemd zijn als die er er niet in zou zitten, nu Apple zelf de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op de markt heeft die in 4K kunnen filmen.

Hieronder de l...
6 februari 2016 - 10:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Er gaan geruchten dat Apple binnenkort met een nieuwe 4-inch iPhone gaat komen. Daarbij zou er in Cupertino voor gekozen zijn om die ook in nieuwe kleuren te gaan leveren, en volgens dit gerucht van Mac Otakara (via Google Translate), zou die ook in felroze beschikbaar zijn.

Dat zou trouwens niet zo vreemd zijn, want de huidige iPod touch is al in die kleur verkrijgbaar, naast blauw, zilver, goud, spacegrijs, en rood. Die laatste kleuroptie is trouwens in samenwer...
8 februari 2016 - 13:15
Pagina: Vorige 1 ... 276 277 278 [279] 280 281 282 ... 339 Volgende