https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ON1-icoon.jpg
Als je serieus met foto's bezig bent, dan ken je waarschijnlijk het bedrijf ON1 al. Want hun software, zoals bijvoorbeeld Perfect Photo Suite, Perfect Effects of Perfect Resize hebben een prima reputatie.

Het goede nieuws is dat dit bedrijf nu 10 jaar bestaat, en om dat te vieren al hun software in de aanbieding heeft. Die aanbiedingen kunnen oplopen tot maar liefst 50 procent, dus een goed moment om wat geld te besparen. Jij kan hier ook je voordeel mee doen, al deze aanbiedingen kan je vinden op deze pagina.

De standaard service van ON1 geldt ook op deze aanbiedingen, dus 30 dagen geld terug garantie, alle software werkt zowel op de Mac als Windows, je kan d...
2 juni 2015 - 08:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Bij AndroidGameTech hebben ze de Samsung Galaxy S6, iPhone 6 en HTC One M9 genomen, en alledrie dezelfde serie dingen laten doen, waardoor goed de verschillen in snelheid tussen de verschillende telefoons te zien is.

Daarbij gaat het om een heleboel dingen die je normaal ook zou doen, zoals een foto nemen, webpagina laden, een game starten etc.Opvallend is hoeveel voorsprong Apple inmiddels op de concurrentie heeft, want de iPhone 6 kwam uit op 19 september vorig jaar, de Galaxy S6 op 10 april dit jaar en de HTC One M9 rond dezelfde ...
1 juni 2015 - 07:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Iedereen die graag Apple-producten gebruikt heeft het wel eens meegemaakt, weggezet worden als een "Apple-fanboi", iemand die blind Apple volgt zonder een duidelijke reden. Dat Apple veel doet om zijn klanten tevreden te houden is iets wat vaak onderbelicht blijft.

Eén van de dingen die een bedrijf kan doen om zijn klanten tevreden te houden is het geven van goede service, en dit onderzoek van Consumer Reports in de VS laat zien dat dit precies is wat Apple doet. Dat doet het trouwens al jaren, want voor de afgelopen 8 jaar heeft Apple non-stop op nummer één gestaan in dit onderzoek.

Consumer Reports onderzocht de se...
1 juni 2015 - 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Een tijd geleden kon je al lezen op MacFreak dat op verschillende plaatsen in de VS er bestelwagens waren gezien met allerlei apparatuur erop, en die wagens waren eigendom van Apple.

Dat werd al snel gekoppeld aan geruchten dat Apple bezig zou zijn met het ontwikkelen van een eigen auto, en al snel waren er heel erg veel speculaties te lezen, bijvoorbeeld dat Apple zijn eigen elektrische auto aan het ontwikkelen zou zijn.Inmiddels lijkt het er op dat het hier om iets heel anders ging....
1 juni 2015 - 08:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Bij het uitkomen van de Apple Watch waren er al veel mensen die zich afvroegen hoe de politie met het gebruik daarvan achter het stuur zou omgaan. Voor de Canadese provincie Québec is het antwoord er nu: daar kreeg een bestuurder van een auto een boete van 120 dollar. Daarbij verloor hij ook nog eens vier punten op zijn rijbewijs, en dat kost daar ook geld.

Dat alles omdat er in de wet daar het volgende staat: "No person may, while driving a road vehicle, use a hand-held device that includes a telephone function." Het lijkt er dan ook op dat als je dit voor een rechter brengt het interessante discussies op zou kunnen leveren. Want omdat de Apple Watch op dit moment nog een [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/d...
28 mei 2015 - 15:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
National Geographic probeert in een nieuwe aflevering in de mini-serie "American Genius" de verschillen en de overeenkomsten tussen Steve Jobs en Bill Gates te laten zien. Onder de titel "Steve Jobs vs Bill Gates" gaat deze aflevering op 1 juni in première.

Hieronder alvast een preview, op deze pagina van National Geographic is ook al veel te zien, vooral als je links en rechts op de links in die pagina klikt.On deze aflevering zegt Steve Wozniak nog meer over Steve Jobs en Bill Gates:
Citaat


Jobs had "a very futuristic forward vision, almost a bit o
...
1 juni 2015 - 07:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Newton_1976.jpg
De Apple I was, zoals de naam al duidelijk maakt, de eerste computer die Apple ooit uitbracht. Dat was in 1976, en ze waren niet alleen door Steve Wozniak ontworpen, maar de onderdelen werden stuk voor stuk met de hand door hemzelf gebouwd.

Dat was op zich al bijzonder, want de meeste computers in die tijd werden verkocht als zogenaamde kits, en moesten door de gebruiker zelf in elkaar gezet worden. De Apple I zelf kwam dan wel als één geheel, een behuizing was er ook bij deze computer niet, die moest nog door de gebruiker zelf eromheen gezet worden. Verder moest de gebruiker ook zorgen voor de voeding, de schakelaar, het toetsenbord en het scherm.

[img]http://extras.mnginteractive.com/live/media/site568...
31 mei 2015 - 11:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Tien dagen geleden kon je op MacFreak al lezen dat The Wall Street Journal in een nieuwsbericht schreef dat Apple de plannen voor een eigen televisie al een tijd geleden geschrapt heeft. Apple zou nu bezig zijn met een verbeterde Apple TV, de CEO van CBS is daar in ieder geval erg opgewonden over ("very excited").

Er werd natuurlijk meteen gespeculeerd waar Apple dan wel mee bezig zou zijn, de uitgaven voor Research & Development lop...
29 mei 2015 - 12:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple was met iOS 8 al bezig om Split-Screen Multitasking in iOS in te bouwen, maar die code was duidelijk nog niet af. Indertijd werd er op gespeculeerd dat die functie in iOS 8.1 zou komen, maar als dat zo was geweest dan hadden we dat nu natuurlijk allang geweten.

De speculatie is dat Apple dat wel van plan was, maar uiteindelijk teveel van de beschikbare ontwikkelaars nodig had voor de ontwikkeling van Watch OS. In de video hieronder kan je zien hoe de bestaande code in iOS 8 werkt als die wordt aangezet. Die code was dus nog niet definitief, en we zien het in de iOS simulator, waardoor je ook een muis ziet en het bewegen met twee vingers niet zo lekker werkt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FrPVVO3A6yY[/yo...
22 mei 2015 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Over anderhalve week start Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) en kunnen we tijdens de keynote op 8 juni weer om 7 uur 's avonds (onze tijd) genieten van wat Apple allemaal voor plannen heeft.

Maar vandaag is Google's versie van de WWDC begonnen, en op deze I/O conferentie laat Google niet alleen zien hoe belangrijk alles wat Apple doet voor het bedrijf is, maar zien we ook dat de concurrentie steeds intensiever wordt.

Daar kunnen wij trouwens ons voordeel mee doen, want Google heeft een Foto's app laten zien die veel op de app lijkt die Apple recent in OS X 10.10.3/Yosemite heeft uitgebracht. Het is daarbij trouwens niet de interface die de show stal, maar de prijs. Want deze app, die gaat werken op iOS,...
28 mei 2015 - 22:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
ADNX is een bedrijf dat al een hele tijd software maakt voor de Mac, misschien kennen sommige lezers het nog als app4mac, zo heette het vroeger. Dit bedrijf heeft al meer dan vier jaar software in de Mac App Store staan.

Maar daar gaat, langzaam maar zeker, een eind aan komen, want ADNX heeft in dit support-artikel laten weten dat ze de Mac App Store niet meer zullen gaan gebruiken voor grote releases in de toekomst (" we decided to not use the Mac App Store anymore for future major versions of our applications").

Mocht je ADNX niet kennen, op dit moment hebben die aardig wat apps in de Mac App Store staan, bijvoorbeeld [url=https://itunes.apple.com...
28 mei 2015 - 16:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Na het uitbrengen van OS X 10.10/Yosemite bleek dat Apple het oude vertrouwde mDNSResponder had vervangen door het nieuwe discoveryd, en dat bleek geen succes. Want waar mDNSResponder al ruim 12 jaar zorgde voor stabiele netwerken in OS X, leek het er op dat discoveryd vooral voor ellende zorgde.

Er verschenen artikelen wat er fout was en hoe je het kon oplossen, bijvoorbeeld hier, maar waarom Apple deze keuze had gemaakt en niet gewoon mDNSResponder bleef gebruiken was niet duidelijk.

Eén theorie was dat discoveryd speciaal ontwikkeld was voor AirDrop en Handoff/Continuity, maar als je discoveryd vervin...
27 mei 2015 - 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
De iPhone is straks het device waarop de meeste stem-assistenten te vinden zijn. Want we hebben nu al Siri en de stem-assistent in de Google app, binnenkort komt daar ook Cortana van Microsoft bij.

Want op de Windows blog is te lezen dat Microsoft van plan is om een Cortana app uit te brengen voor iPhone en Android telefoons, en die zal samenwerken met Cortana op een PC met Windows 10.
Citaat

...
27 mei 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De makers van Blek zeggen zelf dat je niet kunt uitleggen hoe dit spel werkt, je moet het gezien hebben, dat kan dan ook in de video hieronder.

Voordat je gaat kijken lijkt het de moeite om te weten dat deze game overladen is met prijzen, zoals een Apple Design Award, Best Game bij de Vienna Content Awards, Best Mobile Game bij Casual Connect en het kreeg de Excellence in Innovation bij de IMGA Awards.

Kortom, een game die de moeite waard is, en dat is zowel omdat het een unieke game is, en ook omdat het unieke idee erachter zo goed uitgevoerd is.Normaal gesproken kost deze game € 2,99, op dit moment kan je Blek in de iOS App Store aan...
26 mei 2015 - 12:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Op Reddit heeft iemand een tekst gezet die je iPhone zal laten crashen als je die per SMS ontvangt (een iPhone met een jailbreak zal in Safe Mode gaan). Dat lijkt misschien leuk om een flauw geintje uit te halen, maar als de Berichten-app op de ontvangende iPhone in lijstweergave staat zal die blijven crashen als je de Berichten-app opent, en dan wordt het natuurlijk wat minder leuk.

De post op Reddit hierover is hier te vinden, hieronder kan je de tekst ook zien:
Citaat


Power
...
27 mei 2015 - 10:28
Pagina: Vorige 1 ... 276 277 278 [279] 280 281 282 ... 289 Volgende