https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Personal Pickup bestond al sinds 2011 VS, in het midden van november voegde Apple deze optie toe in Australië en Canada, maar in Europa moesten we er tot nu toe nog op wachten. Daar heeft Apple nu verandering in gebracht, Personal Pickup is nu ook beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, en dus ook in Nederland.

Het voordeel van Personal Pickup is dat je minder hoeft te wachten als je in de Apple Store zelf bent. Je plaatst van tevoren je bestelling in de online Apple Store of in de Apple Store-app en geeft aan het eind aan dat je het in een fysieke Apple Store wilt o...
2 december 2015 - 11:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
De iPad Pro is uit, en dus komen ook alle reviews naar buiten. Daarbij zit ook die van Ars Technica, zoals altijd de meest uitgebreide, als je die hebt gelezen dan weet je waarschijnlijk alles wat je moet weten van de iPad Pro.

Opvallend zijn de benchmarks die Ars Technica op pagina vier heeft staan, want daar zien we hoe snel de iPad Pro is. Want het moment dat Apple's ARM A-processors sneller werden dan die van Intel zat er al een tijdje aan te komen, met de A9 in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus was dat moment al bijna daar.

Nu de iPa...
12 november 2015 - 19:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Bij het uitbrengen van de iPhone was duidelijk te zien dat Apple altijd ver vooruit kijkt. Want in die iPhone had mogelijk nog een 32 pins aansluiting gepast, maar Apple koos er toen al voor om een Lightning connector te gebruiken.

De toekomst, want iPhones worden steeds dunner, en dus nam de 32 pins connector teveel ruimte is. Maar er is een nog een connector die relatief veel ruimte inneemt, die voor de koptelefoon.

Want iPhones worden alleen maar dunner, met steeds meer componenten aan boord. Apple zou de iPhone 7 weer dunner willen maken dan de huidige modellen, dus neemt die koptelefoon relatief steeds meer ruimte in beslag en is de 'dikte' zeker een probleem. Hieronder zie je deze connector in de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/d...
30 november 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De CEO van Tag Heuer is Jean-Claude Biver, en hij is altijd al een uitgesproken mens geweest. In een interview met de (Franstalige) website 20 minutes windt hij er dan ook geen doekjes om, de Zwitserse horlogemakers moeten volgens hem de Apple Watch serieus nemen.

Daarbij zou het nieuws van afgelopen maand ook wel eens mee kunnen spelen. Want toen werd bekend dat de Zwitserse horlogemakers de export zagen inzakken, de grootste daling in de afgelopen zes jaar. Daarbij zat de klad er vooral in in Hong Kong, daar was een daling van maar liefst 39 procent te zien.

Of die daling helemaal aan de [url=http://aos.prf.h...
1 december 2015 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De eerste MacBook Air kwam acht jaar geleden uit, en dat is een schot in de roos voor Apple gebleken. Want hoewel deze optie door veel fans in het begin niet serieus genomen werd, de kritiek was onder andere dat het te weinig rekenkracht voor teveel geld bood, bleek er toch een grote markt voor te bestaan.

Want er zijn veel mensen die op reis wel een laptop nodig hebben, maar die de rekenkracht van een MacBook Pro dan helemaal niet nodig hebben. Het gewicht van de MacBook Air geeft dan juist de doorslag. Dat succes is trouwens ook te zien bij de fabrikanten van Windows computers, want die hebben na het succes van de MacBook Air een 'nieuwe' categorie bedacht: de ultrabooks.

Ondertussen laat Apple zien dat ze bezig zijn met de blik vooruit, want...
1 december 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Na Thanksgiving komt Black Friday, en start in de VS het koopseizoen voor de feestdagen. Maar na Black Friday zijn de aanbieding nog niet voorbij, daarna komt Cyber Monday. De naam daarvan zegt het al, dat zijn vooral digitale aanbiedingen, en dus voor ons ook interessant.

Hieronder vind je vier daarvan, drie in de iOS App Store, en een op de website van de makers van de software zelf, maar die is dan ook voor de Mac.

De meeste van deze aanbiedingen zijn in principe alleen vandaag, dus op maandag geldig. Maar omdat de Amerikaanse klok hierbij geldt, duurt vandaag nog wel minimaal tien uur vanaf het moment dat dit nieuwsbericht gepubliceerd wordt.
Citaat...
30 november 2015 - 20:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De Nederlander Richard Vijgen heeft in Arnhem zijn "Studio for Object Oriented Information Design and Research". Een hele mond vol, hij omschrijft zijn werkwijze als "I investigate new strategies to find the big stories in big data through research and design."

Op zijn website kan je veel voorbeelden zien van zijn werk, zoals zijn visualisatie van de Roden Crater voor de Amerikaanse artiest James Turell, of het project The Deleted City, een hommage aan Geocities.

Dit keer heeft hij gekozen voor het maken van een iOS app (de Android app komt over een maand) waarin we visueel alle signalen kunnen zien d...
30 november 2015 - 11:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keyboard_PrefPane_Icoon.jpg
De kans dat Apple met een iPhone zal komen met een toetsenbord is waarschijnlijk nihil, maar dat stopt mensen natuurlijk niet om erover te dromen. Die dromen worden nog verder aangewakkerd door de Blackberry Priv, deze eerste Android telefoon van Blackberry heeft natuurlijk het toetsenbord waarmee Blackberry bekend is geworden.

Daarom kwam CURVED/labs met een concept video van hoe een iPhone 6 er uit zou zien als Apple er ook voor zou kiezen om een model met een toetsenbord uit te brengen. Ze hebben ...
30 november 2015 - 10:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Je ziet ze waarschijnlijk al vaak voorbij komen, onder andere hier op MacFreak, de zogenaamde benchmarks: de prestaties van verschillende computers in cijfers uitgedrukt. Makkelijk om te vergelijken, tegelijkertijd ook ontzettend vaak misbruikt, want alleen pure snelheid van een processor zegt natuurlijk weinig over hoe snel het besturingssysteem is, hoe prettig het werkt, etc.

Zou je graag snel die cijfers van jouw eigen iPhone, iPod touch of [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http:...
30 november 2015 - 10:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon.jpg
De Apple Pencil is uit, wordt inmiddels bij veel mensen bezorgd en dus gaan veel mensen er creatief mee aan de slag. Dat is trouwens meer dan tekenen en schilderen alleen, de Appel Pencil blijkt ook te gebruiken voor een dingen waar Apple hem helemaal niet bedoeld heeft, meer daarover onderaan dit nieuwsbericht.

Maar eerst even aandacht waar de Apple Pencil eigenlijk voor bedoeld is: creatief werk maken op de iPad Pro. Onder de titel "The Hype is Real" kan je de ervaringen van Gus Mueller hier lezen. De titel maakt al duidelijk hoe enthousiast hij is, het stuk zelf laat...
24 november 2015 - 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Terwijl Apple net de grootste iPad tot nu toe heeft uitgebracht, de iPad Pro met een scherm met een diagonaal van 12,9 inch, komt Samsung met een veel grotere tablet. Want de Galaxy View heeft een beeld-diagonaal van maar liefst 18,4 inch.

Tenminste, een tablet, volgens Samsung is het eigenlijk geen tablet, maar ook geen kleine televisie. Wat het dan wel is weet misschien niemand, bij Samsung vertellen ze ons er verder niets over, want die houden het liever allemaal een beetje mysterieus.

Dat is ook te zien in hun commercial.Daarom maar even gekeken naar [ur...
26 november 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Apple heeft een patent gekregen met de prachtige omschrijving "Electronic Devices With Housing Port Shutters", dat eigenlijk precies duidelijk maakt waar het hier om gaat.

Wat Apple hier patenteert is een systeem dat in het geval dat er iets verkeerd gaat, bijvoorbeeld dat een iPhone in aanraking met vloeistof komt, meteen alle in- en uitgangen van het device afsluit. Dat is ook wat we kunnen lezen in de omschrijving van het patent, het leest niet echt lekker, maar het is wel duidelijk:
Citaat


An electronic device may have a housing in which a displa
...
26 november 2015 - 12:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De nieuwe Apple TV is uit, en dat Apple daar grote plannen mee heeft is waarschijnlijk bekend. Want het is niet alleen dat deze nieuwe versie apps kan draaien, dat zorgt op zich al voor een kleine revolutie, maar Apple is al een tijd bezig om te zorgen dat ze daar zelf content op kunnen uitbrengen.

Daarvoor zal Apple moeten zorgen dat deze nieuwe Apple TV een succes wordt, want alleen dan hebben ze een goed verhaal en sterke positie tijdens de onderhandelingen. Dus is de Apple TV geen hobby meer, en is Apple er dan ook een heuse campagne voor opgestart. Dat gebeurt niet alleen met commercials, maar in de VS ook met billboards, waarvan je hieronder er een aantal kan zien.
Citaat


...
24 november 2015 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Met de komst van de iPhone, en alle smartphones met aanraakschermen die daarna kwamen, was er ook meteen een compleet nieuwe markt geboren. Want als het koud is heb je meestal handschoenen aan, en met handschoenen aan reageerden die aanraakschermen niet.

Het antwoord kwam al snel in de vorm van handschoenen waar dat wel mee werkte, en dus zien we nu handschoenen in alle vormen en maten, en van duur en mooi uitgevoerd tot heel erg goedkoop, waarmee we ook in de kou gewoon met onze smartphones kunnen blijven werken.

Hieronder zie je een review van de Touchscreen Gloves van het bekende Nederlandse merk Mujjo, een maker van spullen van hoge kwaliteit.Maar...
27 november 2015 - 13:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sony-Logo.jpg
Heb je een Sony PlayStation 4 en zou je de games die je daarvoor hebt ook graag op je Mac willen kunnen spelen? Dan is er goed nieuws, want Shuhei Yoshida heeft laten weten dat er bij Sony gewerkt wordt aan Remote Play voor zowel de Mac als PC.

En Shuhei Yoshida is niet zomaar iemand, hij is de President of Worldwide Studios, bij Sony Computer Entertainment. Dus als hij het zegt, dan is er meteen geen ruimte meer voor twijfel mogelijk.

Hieronder de tweet waarin hij dit liet weten, alleen vertelt hij daarin jammer genoeg (nog) niet wanneer we hier ook echt van mee kunnen gaan genieten. De komende tijd zit er dan ook weinig anders op dan rustig afwachten totdat het zover is.
Citaat


27 november 2015 - 12:49
Pagina: Vorige 1 ... 284 285 286 [287] 288 289 290 ... 332 Volgende