https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple heeft voor alle iDevices die iOS 9 kunnen draaien gisteren een update uitgebracht met 9.2 als versienummer. Opvallend is het aantal verbeteringen, want dat is een echte waslijst, wij telden er in totaal maar liefst dertig!

Bij die verbeteringen zitten er in vijf bij voor Apple Music, de rest is voor iedereen, dus ook de mensen die Apple Music (nog) niet gebruiken. Ben je tweetalig en spreek je Arabisch, Siri zal je voortaan ook in het Arabisch te woord kunnen staan.

Hieronder alle aanpassingen en verbeteringen door Apple bij deze update bekend heeft gemaakt:
Citaat


  • A new Top Stories section in
...
9 december 2015 - 10:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Toen Apple's Kaarten-app drie jaar geleden uitkwam waren het vooral de fouten die de aandacht trokken, en dat waren er nog al wat. Zo werd bijvoorbeeld het wereldberoemde evenementenhal Madison Square Garden in New York City als park aangegeven, waarschijnlijk door het woord Garden in de naam.

Als reactie schreef Apple's CEO Tim Cook toen een excuusbrief en waarschijnlijk was het ook de druppel die leidde tot het ontslag van Scott Forstall, want die zou het vertikt hebben om excuus ervoor aan te bieden, terwijl hij de eindverantwoordelijke daarvoor was.

Maar Apple is almaar bezig met het achter de schermen verbeteren van de Kaarten-app, en inmiddels gebruiken maar liefst [...
8 december 2015 - 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PrinterDrivers.jpg
Bij Apple wordt achter de schermen aan veel gewerkt, veel meer dan wij ooit zullen weten. Steve Jobs zei niet voor niets ooit dat hij net zo trots was op alle dingen die hij niet had gedaan, als op alle dingen die het uiteindelijk wel haalden.

En Apple doet het niet slecht, want in in een vergelijk van de uitgaves van grote bedrijven aan Research & Development komt Apple er positief uit, zeker als je het succes van wat Apple uiteindelijk op de markt brengt meeneemt. Ook daar heeft Steve Jobs natuurlijk ooit wat over gezegd: "innovation has not...
8 december 2015 - 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
De Denen doen dingen vaak op hun eigen manier en stellen hun eigen prioriteiten, dat zien we onder andere doordat ze in Kopenhagen een onderzoeksinstituut hebben waar ze onderzoek doen naar hoe gelukkig mensen zijn, het Happiness Research Institute.

Bij dat instituut hadden ze waarschijnlijk ook de signalen opgevangen dat steeds meer mensen zeggen dat ze moeite hebben om Facebook met rust te laten, en druk en stress voelen om Facebook te checken als ze daar een tijdje geen toegang toe hebben.

En dus besloten ze bij het Happiness Research Institute om dat te onderzoeken. Daarvoor namen ze 1.095 Facebook gebruikers en splitsten ze die in twee groepen. De eerste groep mocht gewoon Facebook blijven gebruiken zoals ze het tot nu toe deden...
4 december 2015 - 11:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Het is lang geleden dat er iets te lezen was over de zaak van Apple versus Samsung op MacFreak. Daarin is nog eindeloos getouwtrek geweest over allerlei details, maar er was in de afgelopen jaren eigenlijk niets daarover te melden dat echt interessant was.

Daar is nu verandering in gekomen, want Samsung heeft het geld dat het waarschijnlijk aan Apple schuldig is overgemaakt: ruim 548 miljoen dollar (om precies te zijn, het was 548.176.477,00 dollar).

Dit volgt op een poging van Samsung om nog een hoorzitting te krijgen over het pinch-to-zoom API patent, want de USPTO heeft beslist dat dit patent niet stand houdt. Maar die hoorzitting ging niet door, en...
7 december 2015 - 11:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple's iPhone wordt inmiddels voor het maken van zoveel commercials gebruikt, dat die nog maar zelden het nieuwshalen. Maar in het geval van de Hitcase iAdventure commercial ligt dat anders.

Want niet alleen de commercial is spectaculair, ook de "making of" is absoluut de moeite van het bekijken waard. Want Freeride Entertainment, het bedrijf verantwoordelijk voor deze spot, spaarde duidelijk kosten nog moeite voor het maken van deze beelden.

In het "making of" kan je horen dat de makers verbaasd waren van de kwaliteit die de iPhone leverde, die vaak veel beter was dan ze verwacht hadden. Er zitten zelfs sho...
8 december 2015 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De geruchten dat Apple nog steeds achter de schermen bezig is met een telefoon met een 4-inch scherm houden aan, en om die reden hebben de mensen van investeringsbank Piper Jaffray een onderzoek gedaan onder 1.077 mensen in de VS met de vraag wat zij het liefst zien als formaat voor een smartphone.

Daarbij is te zien dat er toch nog steeds veel interesse is in een smartphone die kleiner is dan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, want maar liefst ruim één op de vijf ondervraagden (20,3 procent) zouden het liefst een 4-inch telefoon hebben.D...
7 december 2015 - 13:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Apple kondigde het op de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 al aan, "later dit jaar" zou Apple's nieuwe programmeertaal Swift open source gaan. En het is Apple gelukt om het binnen die termijn voor elkaar te krijgen, gisteren was het officieel zover.

Als je een ontwikkelaar bent dan kan je terecht op Apple's Swift pagina, of op Apple's GitHub pagina. Gisteravond was de Swift pagina nauwelijks nog te bereiken, kennelijk was de aandacht overweldigend, en mogelijk nog groter dan Apple verwacht had.

Apple's Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi is degene die hiervoor verantwoordelijk is, en hij gaf dan ook een aantal interviews voor deze gel...
4 december 2015 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Sinds Apple begonnen is met muziek-streaming serieus aan te pakken met Apple Music rommelt het daar. Jay Z's Tidal hoeven we al niet meer erg serieus te nemen, want daar zijn ze nu al aan de derde CEO in 8 maanden toe. Maar wat deze CEO meteen roept is wel tekenend voor wat er daar gebeurt, want hij heeft het meteen over exclusieve content.

Niet iets waar we als consumenten blij van worden, want als ze dat allemaal gaan doen, dan wordt het lastig om een optie te kiezen waar je alle muziek van jouw keuze op één plek kan vinden. Als het aan Apple ligt dan zal het uiteindelijk allemaal bij Apple Music gebeuren, want ook daar vinden we steeds meer exclu...
4 december 2015 - 12:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Een kleine week geleden kon je hier op MacFreak in dit nieuwsbericht zien dat Apple voor de feestdagen twee commercials voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus heeft uitgebracht. Daarbij kwam producer, acteur en regisseur Jon Favreau voorbij.

Kennelijk beviel dat het team bij Apple, want er is nu nog een korte commercial (hij duurt maar 15 seconden) bij gekomen, en dit keer heeft Jon Favreau daarin de hoofdrol.

We zien hem daarin proberen duidelijk te maken aan twee stuntmannen hoe ze hun beweging moeten doen, en roept daarbij de hul...
7 december 2015 - 12:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon2.jpg
Half november kon je op MacFreak in dit nieuwsbericht al lezen dat de mensen van iFixit bij het uit elkaar halen van de iPad Pro er achter waren gekomen dat daar een USB controller zat. Opvallend genoeg keken ze daar toen niet verder, dus was het nog niet duidelijk wat dit betekende.

Bij Ars Technica hebben ze nu aan Apple gevraagd hoe het hiermee zit, en het antwoord van Apple is dat de Lightning poort op de iPad Pro inderdaad...
7 december 2015 - 12:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone5.jpg
Deric White, een gepensioneerde man in Engeland van 68 jaar oud, kreeg sms-jes op zijn iPhone 5 en ging daarom naar de Apple Store aan Regent street in Londen om te kijken of ze hem daar met dit probleem konden helpen.

Dat konden ze, en hij kreeg zijn iPhone weer terug, alleen was al zijn persoonlijke data weg. De medewerkers hadden hem niet vooraf gevraagd of hij een backup had, dat deden ze pas achteraf, toen het dus al te laat was.

Op die iPhone stonden niet alleen de contacten van "de afgelopen 15 jaar" (dus van ver voordat de iPhone bestond) en onder andere foto's van zijn huwelijksreis naar de Seychellen. Het resultaat was niet alleen Deric White en zijn vrouw in tranen, maar ook een rechtszaak waarin hij [url=http://www.thesun.co.uk/sol/...
1 december 2015 - 12:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Al jarenlang was Infuse een populaire app voor de Apple TV op ons forum, maar omdat die device geen apps toeliet kon je Infuse alleen daar maar op krijgen als je een jailbreak uitvoerde. En dat kon alleen maar met bepaalde oudere Apple TV modellen, en dan nog alleen als die op wat oudere software draaiden.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen met de Apple TV 4, die heeft eindelijk ook een App Store, en dus kunnen daar apps van derden op geïnstalleerd worden. En gelukkig doet Apple niet moeilijk over apps die uit het jailbreak-circuit komen, want inmiddels is Infuse gewoon in de App Store te vinden.

Het grote voordeel van Infuse is altijd geweest dat het zo'n beetje alle formaten video kan afspelen, zonder dat je die eerst over moet z...
4 december 2015 - 12:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Apple bracht recent een Kerst-commercial uit met Stevie Wonder en Andra Day, als je die nog niet gezien hebt dan kan dat alsnog in dit nieuwsbericht van MacFreak.

Microsoft heeft inmiddels ook hun Kerst-commercial uitgebracht, en het thema is een opvallende. Want met het lied "Let There Be Peace on Earth" zien we medewerkers lopen van de nieuwe Microsoft Store aan Fifth Avenue in New York naar Apple's bekende vestiging aan diezelfde straat.

Opvallend, want Microsoft lijkt hier een duidelijke knipoog te maken richting Apple. Want deze...
3 december 2015 - 10:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Dat de Apple TV een platform wordt waar steeds meer mee mogelijk is lijkt voor de hand te liggen, als was het alleen maar omdat er zoveel ontwikkelaars zijn die goede software maken voor IOS. Ontwikkelaars Kevin Smith geeft daar in de video hieronder een prima demonstratie van, want daar zien we GTA V en Dirt 4 vanaf een PC als stream op de nieuwe Apple TV draaien.

Dat lukt hem met het Moonlight iOS project, een open source versie van NVIDIA's GameStream, waarvan bijvoorbeeld ook de NVIDIA Shield gebruik maakt.

Kevin Smith heeft dit project dus voor tvOS aangepast. De manier w...
3 december 2015 - 11:33
Pagina: Vorige 1 ... 293 294 295 [296] 297 298 299 ... 343 Volgende