https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IBM_logo.jpg
Het is bijna een jaar geleden dat Apple en IBM partners werden voor de zakelijke markt, en er zijn ondertussen al veel apps daaruit voortgekomen. Recent kon je op MacFreak bijvoorbeeld nog lezen in dit nieuwsbericht dat er nu ook al apps zijn uitgebracht voor de Apple Watch.

Maar partners delen vaak meer dingen, en IBM heeft nu een interne memo rondgestuurd waarin te lezen is dat alle medewerkers voortaan zelf kunnen beslissen welk platform ze willen kiezen, dat kan Windows, Linux of OS X zijn. De verwachting is dat veel medewerkers voor een MacBook (Pro) zullen kiezen. De machines worden volledig ingericht geleverd aan de medewerkers, deze hoeven alleen een setup door te lo...
29 mei 2015 - 11:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Er gaan geruchten dat Apple voor de opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus weer een sensor van Sony zou gaan gebruiken. Het zou dan gaan om een 12 megapixel sensor van Sony, de leverancier van de sensoren voor de iPhone van de afgelopen jaren, met RGBW techniek.

RGB is waarschijnlijk een bekende technologie voor de meesten van ons, de meeste sensoren produceren Rode, Groene en Blauwe pixels. RGBW sensoren produceren daarbij ook nog Witte pixels, wat zorgt dat er bij minder licht ook nog steeds foto's gemaakt kunnen worden.

Het...
26 mei 2015 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStore-app-icoon.jpg
Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store app, dit keer is dat Sky Guide, een app waarmee je op een prachtige manier de sterrenhemel kan ontdekken.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen [url=https://itunes.apple.com/app/apple-store/id37538094...
27 mei 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Het was te verwachten, als Apple met een vervangende programmeertaal komt waarmee je voor zowel iOS als OS X makkelijker en sneller kan programmeren, dan ligt het voor de hand dat dat een succes wordt.

Tenminste, als de maker van die programmeertaal ervoor zorgt dat die taal goed werkt en, vooral als die nieuw is, snel zorgt voor aanpassingen en daarmee duidelijk maakt dat ze deze taal serieus nemen.

Kennelijk is dat allemaal het geval bij Apple's Swift. Want de mensen van RedMonk hebben weer eens gekeken hoe het gaat met deze programmeertaal en het resultaat is niet alleen positief, maar ook opval...
16 januari 2015 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Als je graag internationaal nieuws wilt lezen, dan kom je er al snel achter dat je daar vaak voor moet betalen. Want of je moet voor de content betalen, of de app is niet gratis.

Maar er is goed nieuws voor iedereen die de portemonnee liever niet wil trekken, want de app van The New York Times is niet langer betaald, maar voortaan gratis. Het gaat daarbij niet alleen om de app, ook alle artikelen kunnen nu zonder te betalen gelezen worden.

Dat is ook te lezen in de informatie bij de 2.0.0 update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.0.0
  • The app is now completely free. You can read unlimited articles - no need for a paid subscription.
  • The newest articles are highlighted at the top of the ne
...
12 mei 2015 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Heb je een Time Machine back-up van een andere Mac, bijvoorbeeld een Mac die je helemaal niet meer in je bezit hebt, dan is er toch een manier om die back-up te bekijken en er de data uit te halen die je nodig hebt.

Daarvoor moet je wel Time Machine in je Dock hebben staan. Als dat bij jou niet zo is, dan moet je even het icoon van Time Machine uit de Programmamap naar je Dock verslepen, zodat je wel een icoontje van Time Machine in jouw Dock ziet staan.

Als dat icoon eenmaal in je Dock staat, dan is het enige wat je hoeft te doen is de rechtermuisknop (of met de Control-toets ingedrukt) klikken op dat icoontje, en kiezen voor de derde optie: "Zoek op andere Time Machine-schijven..."

[img]http://www.macfreak.nl/modul...
26 mei 2015 - 10:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft met iOS gekozen om de terugknop altijd in de software te hebben, de enige fysieke knop aan de voorkant is de Home-button.

Android heeft bij het begin juist gekozen voor een aparte Back-button. Dat kan handig zijn, want die zit dan altijd lekker voorspelbaar op dezelfde plek. Alleen in de praktijk blijkt dat verschillende software-makers nog wel eens voor een verschillende functie willen kiezen voor die knop, waardoor die niet altijd even voorspelbaar is.

Maar het is wel precies die terugknop uit Android die waarschijnlijk voor de inspiratie heeft gezorgd voor Halo Back, een schermbeschermer waarmee je door linksonder te klikken altijd teruggaat naar het vorige scherm. Hoe dat werkt kan je hie...
26 mei 2015 - 09:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jonathan_Ive_Frontaal.jpg
Apple heeft van Tweede Pinksterdag, terwijl de beurs dicht was, gebruik gemaakt om naar buiten te brengen dat Jonathan Ive promotie heeft gemaakt. Tot nu toe was hij Senior Vice President Design, vanaf nu is hij Chief Design Officer.

Tegelijkertijd hebben twee van zijn rechterhanden ook een promotie gekregen, Richard Howarth is nu Head of Industrial Design, Alan Dye voortaan Head of User Interface (allebei Vice Presidents, dus de titels VP of Industrial Design en VP of User Interface Design worden ook gebruikt).

Richard Howarth is net zoals Jonathan Ive een Engelsman en heeft vanaf het allereerste begin gewerkt aan de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/nl/browse...
26 mei 2015 - 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Apple verhoogde de prijzen begin dit jaar al eens in de App Store omdat de euro steeds lager staat ten opzichte van de dollar en Apple niet langer de BTW van Luxemburg, maar de BTW die bij ons geldt moet rekenen. Daar kon je toen ook al een nieuwsbericht over lezen op MacFreak, en dat is hier te vinden.

Inmiddels is de online Apple Store aan de beurt, en heeft Apple daar de prijzen verhoogd om de dalende waarde van de euro ten opzichte van de dollar te compenseren.

Die prijsverhogingen zijn niet mals, zo is de prijs van de allergoedkoopste [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/xc/m...
20 mei 2015 - 11:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Het management van Apple wilde in eerste instantie doorgaan op de weg die de afgelopen jaren gekozen is: veel nieuwe functies in nieuwe versies van de besturingssystemen, en daarna de bugs oplossen.

Maar volgens de geruchten zouden de ontwikkelaars grote druk hebben uitgeoefend op het management om voor minder nieuwe functies te kiezen, en meer voor optimalisatie en verbetering van wat er al is.

Met andere woorden, een stap die Apple ook maakte bij het uitbrengen van OS X 10.6/Snow Leopard in 2009, een versie die op het forum van MacFreak ook nog altijd populair is.

Dat beteke...
25 mei 2015 - 12:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Er zijn twee oude video's gevonden, die waarschijnlijk verplichte kost zijn voor alle mensen die alles van Apple willen weten. Onderaan dit nieuwsbericht vind je de introductie van de Apple II, die naar huidige standaarden veel te lang duurt en behoorlijk tenenkrommend is. Maar aan het applaus te horen waren die bezwaren er toen kennelijk niet.

De eerste video is waarschijnlijk veel interessanter, want daarin horen we Steve Jobs en Steve Wozniak praten over de begindagen van Apple.

De eerste stem in deze video is trouwens van Paul Terrell, de eigenaar van de eerste computer winkel ter wereld: the Byte Shop in Mountain View, California. Die winkel is trouwens ook nog in de video te zien, op 4 minu...
24 mei 2015 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
Wat de goedkoopste en populairste hardware is kom je makkelijk achter, vooral de Pricewatch van Tweakers is een populaire en goede zoekmachine, die hier op het forum dan ook vaak wordt gebruikt. Maar wat de beste hardware is, dat is vaak lastiger om daar achter te komen.

De Franstalige site hardware.fr kijkt jaarlijks welke hardware kapot gaat, en daar hebben we de volgende resultaten uit kunnen halen:
Citaat


Geheugen

1. Crucial (0.5%)
2. Kingston (0,65%)
3. Corsair (0,81%)

SSD

1. Intel (0,15%)
2. Samsung (0,18%)
3. Corsair (0,27%)
4. Kingston (0,32%)
5. Crucial 0,41%
6. Sandisk (0,48%).

Harde sch
...
21 mei 2015 - 12:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Ming-Chi Kuo is analist bij KGI Securities en een oude bekende voor de lezers van MacFreak, want hij is vaak een bron voor Apple's plannen voor de toekomst die het vaak bij het rechte eind heeft. Dit keer heeft hij een notitie naar investeerders gestuurd die niet over de toekomst gaat, maar over de verkopen van de Apple Watch tot nu toe.

Hij keek daarbij naar eigen onderzoek, zowel naar de orders als bij de toeleveranciers. Met name bij die laatste heeft hij kennelijk zijn bronnen, want daar komen zijn toekomstvoorspellingen vaak vandaan.

Zijn conclusie is dat de Apple Watch het eigenlijk net zo goed doet als de eerste generatie iPhone, goed,...
21 mei 2015 - 09:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IBM_logo.jpg
Op MacFreak was al vaker te lezen over de samenwerking van Apple en IBM, een initiatief om veel apps van hoge kwaliteit te maken voor de iPhone en iPad, speciaal voor de zakelijke markt. Omdat Apple nu de Apple Watch heeft uitgebracht is het natuurlijk ook zaak om zo snel mogelijk app daarvoor klaar te hebben, en de eerste drie zijn inmiddels te vinden op de pagina van de Mobile Enterprise Apps.

Het gaat om een...
22 mei 2015 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NVIDIA_Logo.jpg
Heb je OS X 10.10.3/Yosemite op je oudere Mac Pro staan, of wil je dat graag installeren en heb je een Quadro of Geforce videokaart van Nvidia daarin zitten, dan heeft dat bedrijf een nieuwe update voor je klaarstaan.

Deze update zou ervoor zorgen dat de prestaties van je videokaart verder verbeteren en installeert de NVIDIA Driver Manager in je Systeemvoorkeuren. Dat is ook wat je op de pagina van deze driver kan lezen:
Citaat


New in Release 346.01.02f04:

  • Graphics driver updated for Mac OS X Yosemite 10.10.3 (14D136)
  • Contains performance improvements and bug fi
...
22 mei 2015 - 11:02
Pagina: Vorige 1 ... 293 294 295 [296] 297 298 299 ... 305 Volgende