https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Gisteren was het Earth Day en Apple vierde dat met een optreden van niemand minder dan Pharrell Williams op de campus van Apple in Cupertino.

Apple's CEO Tim Cook stuurde 591041190834802688[/tweet]]deze tweet erover met de tekst "Thanks @Pharrell for an unforgettable Earth Day celebration!". Bij die tweet zat ook een foto van Pharrell Williams, die natuurlijk een Apple Watch om zijn pols had tijdens dat optreden.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PharrellWilliamsAppleEarthDay230415.png


De muziek van Pharrell Williams betekent natuurlijk dat ...
24 april 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is uit, en dus brengt Apple meer commercials uit, want dit is natuurlijk het moment waarop de aandacht van het publiek getrokken moet worden. Want de Apple Watch is niet alleen een nieuw product van Apple, het is een compleet nieuwe categorie.

De drie commercials die Apple nu heeft uitgebracht zijn alledrie duidelijk gericht op de beleving van de Apple Watch. Dus niets technisch, alleen interacties tussen mensen, waarbij we tussen neus en lippen door kunnen zien wat die voor ons in ons leven kan betekenen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qQcFvamzdno[...
25 april 2015 - 12:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay2012-icoon.jpg
Ruim een jaar geleden kon je al een nieuwsbericht hier op MacFreak lezen waarin stond dat een aantal gebruikers van MacBooks uit 2011 daar problemen mee hadden, daar linkten we ook naar een erg lang draadje van Apple's eigen Support communities over dit probleem. Als je dat nieuwsbericht toen gemist hebt, of je gewoon je geheugen even wilt opfrissen, dan kan je dat bericht hier vinden.

In dat nieuwsbericht schreven we toen aan het eind dat we hoopten dat Apple met een reparatie-programma zou komen, en nu is het eindelijk zover. De naam van dit programma is vreemd genoeg nogal ruim, want het heeft de naam "MacBook Pro Repair Extension Program for Video Is...
20 februari 2015 - 10:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Apple heeft een update voor iMovie voor de Mac uitgebracht. Daar zitten maar twee correcties in, maar één van die twee kan een uitkomst betekenen voor iedereen die daar last van heeft. Want Apple verhelpt het probleem dat iMovie bij sommige mensen er meteen mee stopte als je het opende, een ontzettend frustrerende bug.

Hieronder de info van Apple bij deze update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.0.8
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat iMovie bij het openen werd gestopt
  • Verbeterde compatibiliteit met delen op YouTube


Deze update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook [url=https://itunes.apple.com/app/imovie/id4089814...
24 april 2015 - 11:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Lion-icon.png
Heb je OS X 10.6/Snow Leopard of 10.7/Lion op je Mac staan en heb je de Security Update 2015-002 geïnstalleerd dan heb je waarschijnlijk een probleem. Want door die update werden Apple Events uitgeschakeld op deze versies van OS X.

Met Apple Events worden niet de presentaties van Apple bedoeld, die heten inderdaad ook Events en zijn te vinden op deze pagina. In dit geval zijn Apple Events de mogelijkheid om binnen het besturingssysteem boodschappen tussen verschillende programma's uit te wisselen. Meer daarover is hier te lezen.

Met andere woorden, door de Security Update 2015-002 werken sommige dingen in Snow Leopard en...
24 april 2015 - 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PrinterDrivers.jpg
De naam van dit nieuwsberichtje zegt het eigenlijk al, Apple heeft een update klaarstaan voor iedereen met een Fuji-Xerox printer, waarmee je jouw drivers weer helemaal up-to-date kan brengen. Deze update is geschikt voor OS X 10.10/Yosemite, OS X 10.9/Mavericks, OS X 10.8/Mountain Lion en OS X 10.7/Lion.

De update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook te vinden op deze pagina.24 april 2015 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Vandaag is de dag dat de Apple Watch officieel te koop is, als je naar een Apple Store in Duitsland of Frankrijk wilt rijden is het een goed idee om eerst even te checken of ze daar inderdaad nog Apple Watches op voorraad hebben.

Dat betekent ook dat Apple de documentatie compleet online heeft staan, zo kan je nu bijvoorbeeld alle filmpjes van de Apple Watch Guided Tours bekijken, meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.

Maar dat is niet het enige, ook de complete Apple Watch User Guide staat nu online, en die is hier te zien. Wat vooral opvalt als je die filmpjes en d...
24 april 2015 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AngelaAhrendts-icoon.jpg
Vorig jaar stopte Angela Ahrendts als CEO van Burberry en maakte de overstap naar Apple als de Senior Vice President of Retail and Online Stores. Ze maakte die overstap omdat ze enorm klikt met Apple's CEO Tim Cook, en lijkt sindsdien ook als een vis in het water.

Kennelijk een veel betere keuze, want waar haar voorganger John Browett het maar een jaar bij Apple uithield. Dat was dan ook een vreemde keuze, want die kwam van Dixons, een bedrijf dat wat betreft cultuur erg weinig raakvlakken heeft met Apple. Terwijl Burberry waarschijnlijk veel meer gedeelde klanten heeft, en dat geldt zeker bij de introductie van de Apple Watch.

Voor die lancering, en voor de lancering van de nieuwe MacBook, heeft Angela Ahr...
23 april 2015 - 11:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Iedereen die MacFreak volgt kent de app djay waarschijnlijk allang, want die is hier al vaker in de nieuwsberichten voorbij gekomen. Bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht over djay Pro voor de Mac, een app die ook al veel goede reviews heeft gekregen.

djay 2 heeft nu een update gekregen, waarmee de app ook meteen klaar is voor de Apple Watch. Als je je afvraagt hoe je deze app in hemelsnaam kan bedienen op zo'n klein schermpje, de video hieronder geeft je het antwoord.Ter ere van deze update heeft algoriddim, de makers van djay, de app nu tijdelijk gratis gemaakt. Dus wil je djay 2 hebben, dan snel vi...
23 april 2015 - 20:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
De nieuwe 12 inch MacBook is bij de meeste mensen die hem besteld hebben nog niet eens in handen, maar Apple heeft al een oplossing online staan voor een probleem met deze nieuwe laptop.

Want sommige van deze nieuwe MacBook zouden tijdens de opstart het draaiende regenboogwieltje kunnen laten zien, en dat kan maar liefst een half uur duren. Op deze support-pagina vertelt Apple dat je dit probleem kan voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw nieuwe MacBook niet met het internet verbonden is tijdens de eerste keer dat je die opstart en Setup Assistant ...
23 april 2015 - 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRemote-icoon.jpg
Apple heeft school gemaakt met de Apple Remote, de eerste remote die niet almaar meer knoppen kreeg, maar juist veel minder. Ondertussen zijn er stapels afstandsbedieningen met weinig knoppen, bijvoorbeeld die van de Roku of de Amazon Fire TV.

Maar omdat je met die kleine afstandsbedieningen content bedient dat je vaak weer op de televisie bekijkt heb je ook de afstandsbediening van de TV nodig. En handig is het niet om de hele tijd met twee afstandsbedieningen te moeten goochelen.

Je kan dan natuurlijk een afstandsbediening kopen die alles kan besturen, Logitech heeft een heleboel opties, maar dan moet je binnen die afstandsbediening vaak steeds weer schakelen tussen de verschillende devices. En andere oploss...
22 april 2015 - 14:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Waarschijnlijk was er niemand die een paar jaar geleden had geloofd dat dit ooit de titel van een nieuwsbericht zou zijn, maar toch is het echt zo, Apple heeft patent gekregen voor een aantal horlogebandjes.

Als je er verder over nadenkt dan is het eigenlijk helemaal niet zo vreemd, want er zit erg veel nieuwe techniek in de bandjes van de Apple Watch. Zo is Apple de eerste die het gelukt is om makkelijk te vervangen bandjes voor een horloge te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de manier waarop de bandjes van de Apple Watch sluiten, want daar is bij Apple duidelijk ook erg hard over nagedacht.

Als je meer over deze patenten wilt lezen, hierbij de links naar de patenten voor de [url=http://pa...
22 april 2015 - 14:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Afgelopen week benoemde Apple Steve Dowling als Vice President of Communications, dat is te zien op de pagina van Apple Management. Dat betekent dat er bij Apple kennelijk eindelijk besloten is wie de opvolger is geworden van Apple's 'PR koningin' Katie Cotton, toen die vorig jaar haar vertrek aankondigde kon je daarover op MacFreak ook al lezen, in dit nieuwsbericht.

Waarschijnlijk vond Natalie Kerris, Apple's Senior Director of Worldwide Corporate Communications, dat niet leuk, want na 14 jaar trouwe dienst kondigde zij haar ontslag aan, via Twitter:
Citaat


...
23 april 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eén van de dingen die een Apple Watch aantrekkelijk kan maken is dat je die ook gebruiken kan als afstandsbediening tijdens een Keynote-presentatie. Om dat mogelijk te maken heeft Keynote nu een update gekregen, mocht het je lukken om een Apple Watch te pakken te krijgen dan kan je dus je volgende presentatie vanaf je pols bedienen.

Maar Keynote is niet de enige iOS app die een update heeft gekregen, hieronder de lijst van alle apps die Apple onder handen heeft genomen:

...
23 april 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Ruim een week geleden kon je hier op MacFreak een nieuwsbericht zien met daarin een video waar werd gekeken hoe sterk het saffieren scherm van de Apple Watch en de Apple Watch Edition zijn.

Maar het goedkoopste model, de Apple Watch Sport, zal waarschijnlijk het meest verkocht gaan worden. En die heeft geen saffieren schermpje, maar iets wat Apple de prachtige naam Ion-X glas heeft meegegeven.

Waarschijnlijk is dit een variatie op het Gorilla Glass, dat we al kennen van bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is sterk, kan behoorlijke klappen opvangen en z...
22 april 2015 - 17:47
Pagina: Vorige 1 ... 294 295 296 [297] 298 299 300 Volgende