https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Voor de liefhebbers van Disney's Star Wars games is er goed nieuws. Want, zoals je in de titel ook al kan lezen, Star Wars - Heroes Path is voor het eerst gratis. Deze game kost normaal gesproken € 3,99, dus dat scheelt wel een paar euro.

Deze aanbieding komt trouwens vlak na het moment dat Disney heeft besloten een hele waslijst aan games uit de App Store terug te trekken, daarbij verdwenen er in één keer maar liefst 43 games van Disney uit de App Store.

Wil je liever eerst de gameplay van Star Wars - Heroes Path zien, dat kan in de video hieronder.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XHNC65...
13 oktober 2015 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De afgelopen tijd heeft Apple te kampen met problemen met de App Store. In de berichtgeving staat vooral de iOS App Store centraal, maar ook de Mac App Store heeft last van bugs. Eén van de dingen die je gemerkt kan hebben is dat de geschiedenis van apps die je eerder hebt gekocht de afgelopen tijd vaak niet meer klopte, hoewel deze bug nu grotendeels zou zijn opgelost.

Maar het is niet alleen de geschiedenis waar problemen mee zijn. Ook bij aankopen en downloads worden er problemen gemeld. Voor sommige bedrijven zijn die zo groot dat er besloten is om de apps voorlopig uit de App Store terug te trekken.

Een voorbeeld daarvan is gamemaker Feral, want die he...
13 oktober 2015 - 12:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
IT bedrijf SAP heeft samen met de band Imagine Dragons in het kader van het One4 Project een exclusieve single via iTunes uitgebracht met de titel "I Was Me". Deze song is wereldwijd te vinden via deze link: http://itunes.com/IWasMe. Gisteren hebben de Imagine Dragons deze song voor eerst live gespeeld in de SAP Arena in Mannheim, Duitsland.

Al het geld dat deze song gaat opbrengen gaat direct naar de UNHCR, en is bedoeld voor ondersteuning van de kosten die worden gemaakt voor het opvangen van vluchtelingen in het Midden Oosten en Europa.

Dan Reynolds, de zanger van de Imagine Dragons zei er het volgende over:

Citaat
The refugee crisis is incredibly urgent in terms of the number of
...
13 oktober 2015 - 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Bij iFixit zijn ze al lekker bezig geweest met Apple's nieuwe iPhones, zowel de iPhone 6s als de 6s Plus hebben ze daar al helemaal uit elkaar gehaald.

Maar dat was nog niet voldoende, ze waren vooral geïnteresseerd in het scherm van deze nieuwe modellen, want daar heeft Apple dit keer wel heel erg veel high-tech in gestopt. Dat scherm heeft dan ook zijn eigen teardown gekregen, en het resultaat is inderdaad indrukwekkend.

Want het scherm blijkt te bestaan uit maar liefst acht verschillende lagen, hieronder zie je ...
13 oktober 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Een kleine week geleden kon je op MacFreak al lezen dat de nieuwe versie van Google's YouTube app de handen niet echt op elkaar kreeg. Niet alleen door het design, dat hielp ook niet, maar vooral omdat alle interessante nieuwe dingen van iOS 9 niet ondersteund werden.

Dat het ook anders kan laat de nieuwe versie van de Vimeo app zien, die kwam gisteren uit en ondersteunt wèl dingen als picture-in-picture of split screen. In de release notes zien we dat ook terug komen:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 5.6

The only thing that’s changed are these things…
...
13 oktober 2015 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Als de geruchten waar zijn dan wordt het de grootste overname in de tech-industrie ooit: Dell zou op het punt staan om opslagbedrijf EMC over te nemen voor maar liefst 50 miljard dollar.

Bij deze deal zou dan ook automatisch softwarebedrijf VMware betrokken worden, want dat is sinds 2004 eigendom van EMC. VMware is bij ons bekend als de makers van Fusion, één van de mogelijkheden om Windows makkelijk op je Mac te kunnen draaien.

Het management van beide partijen zou helemaal bij deze deal gehouden zijn, de onderhandelingen gingen volgens Re/code helemaal tussen de CEO's van beide bedrijven: Joe Tucci (EMC) en Michael Dell (Dell).

Volgens datzelfde...
12 oktober 2015 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Sinds Apple met de iPhone 4 fotografie serieus begon te nemen is de kwaliteit van iedere iPhone steeds weer beter geworden. Die toename in kwaliteit is inmiddels zo groot, dat de iPhone 6s en 6s Plus inmiddels zelfs video in 4K resolutie kunnen produceren.

Voor een voorbeeld van hoe mooi dat beeld kan zijn is het werk van Austin Mann een uitstekend uitgangspunt, want die laat keer op keer zien dat hij erg mooi werk maakt. Zijn foto's zijn dan ook al door Apple zelf gebruikt om te laten zien hoe goed de kwaliteit van de iPhone-camera is.

Dit keer gebruikte hij een drone om het berglandschap van Zwitserland vast te leggen, en het resultaat mag adembenemend genoemd worden.