https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat de iPhone 6s en 6s Plus het nieuwe 3D Touch aan boord hebben is iets wat inmiddels waarschijnlijk zo'n beetje iedereen weet. Want Apple heeft deze feature duidelijk gekozen om de aandacht mee te trekken, zo was dit bijvoorbeeld ook het thema van de meest recente commercial voor deze nieuwe iPhones.

Maar Apple gaat in sommige Apple Stores nog een stevige stap verder. Want daar hebben ze een tafel neergezet waar het wel heel erg duidelijk gaat om alle aandacht te vestigen op 3D Touch.

Deze 3D Touch tafel valt meteen op, want naast alle houten tafels is het de enige met een glanzend oppervlak. Op deze tafel zijn nieuwe iPhone modellen bevesti...
19 oktober 2015 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Samsung in de afgelopen jaren altijd de producent geweest van Apple's A-processors, de chips die het hart vormen van alle iDevices. En dat is belangrijk voor Samsung, want dat was één van de lichtpuntjes in de resultaten van het afgelopen kwartaal van dit bedrijf (ook nieuwe televisies en geheugen-producten - bijvoorbeeld SSD's - droegen bij aan het resultaat).

Maar inmiddels is Samsung niet meer de enige producent, de A9 processor die in de iPhone 6s en 6s Plus zitten worden ook door TSMC gemaakt. Op dit moment zal Samsu...
19 oktober 2015 - 09:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Als er in OS X een programma er de brui aan geeft, dan krijg je een dialoog met drie opties te zien. Je kan het Negeren, Rapporteren of meteen het programma dat onverwacht is gestopt weer opnieuw openen.

Die melding krijg je voor je neus, en je moet op dat moment één van die drie opties kiezen, anders kan je niet verder. Vind je dat niet prettig en zou je meteen door willen werken zonder dat dialoogvenster, dan is dat ook mogelijk.

Daarvoor moet je even het programma Terminal openen, en daar de volgende code in plakken, gevolgd door Enter en een admin-wachtwoord.
Citaat


defaults write com.apple.CrashReporter UseUNC 1


Vanaf dat moment...
19 oktober 2015 - 11:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HealthKit-icoon.jpg
In maart van dit jaar kon je hier op MacFreak al in dit nieuwsbericht lezen dat Apple met HealthKit en ResearchKit een opvallende stap gezet had. Want dit initiatief van Apple is vooral gericht op het verbeteren van gezondheidszorg, terwijl Apple er niets aan verdient.

Tenminste, niet direct, indirect natuurlijk wel. Want als Healthkit en ResearchKit een succes wordt dan helpt dat natuurlijk wel aan het nog belangrijker maken van bijvoorbeeld de iPhone en de Apple Watch. Of Apple het daarvoor doet? Het lijkt van niet, want de aantallen waar het in zulk onderzoek om gaat zijn voor Apple nauwelijks ter zake doende.

Dat Apple's aanpak aanslaat [url=http://appleins...
16 oktober 2015 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Apple heeft net een boel nieuwe iMacs uitgebracht, een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display en de nieuwe 27-inch iMacs met 5K Retina displays een een Skylake CPU.

Deze nieuwe iMacs hebben geen presentatie op het toneel gekregen, maar Apple wilde dit moment kennelijk toch niet zomaar voorbij laten gaan. Want op hun site hebben ze een aparte pagina gezet met als titel "iMac - Then and Now" (iMac - Toen en Nu), waar de nieuwste iMacs vergeleken worden met het allereerste model met deze naam.

Zoals we...
14 oktober 2015 - 10:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages2013-icoon.jpg
Apple heeft updates op de server staan voor Pages, Numbers en Keynote, die we samen ook kennen als de iWork-suite. Deze updates hebben een hele waslijst aan nieuwe dingen aan boord, waarbij de ondersteuning voor OS X 10.11/El Capitan en het Force Touch-trackpad vooral opvallen.

Hieronder niet alleen de links naar de nieuwe versies, maar ook alle nieuwe dingen die Apple bij deze updates vermeldt.

 • Pages 5.6
  Citaat


  Wat is er nieuw in versie 5.6

  • Multitasken in de nieuwe Split View in El Capitan
  • Pages '08- en '06-documenten openen
  • Gedeelde Pages-documenten kunnen nu worden bekeken in iOS- en Android-browsers
  • Met het Fo
...
16 oktober 2015 - 13:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
De nieuwe iMac modellen zijn nu een paar dagen uit, en dus worden die uit elkaar gehaald, en wordt er gekeken naar de mogelijkheden die zelf Apple nog niet vermeld heeft.

Dat uit elkaar halen is door iFixit gedaan iMac Intel 21,5 inch, en die teardown is interessant, maar het nieuws is jammer genoeg niet erg positief te noemen voor iedereen die later wil upgraden of repareren.

Want de Repairability Score is 1 (op een schaal van 1 tot 10). Dat is onder andere omdat het scherm vast zit met tape. Die tape moet je zelf vervangen als je zo'n iMac open wilt maken. Verder zit de RAM bij deze iMac vast gesoldeerd, dus oplette...
16 oktober 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen van de iPhone 6s en 6s Plus is 3D Touch, de nieuwe manier van Apple om met "Peek and Pop" je makkelijker en sneller dieper bij content te laten komen, en ons ook meteen van contextuele menu's te voorzien.

Deze 3D Touch staat centraal in de nieuwe commercial van Apple, hieronder te zien. De muziek die je in de achtergrond hoort zijn samples van Apple Pie van Rafferty.

Verder zien we acteur Jamie Foxx die bezig is met een eigen song en doet alsof dat helemaal niet zo was. Jammer genoeg is die creatie (nog?) niet op YouTube te vinden.18 oktober 2015 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Vandaag bracht Apple niet alleen een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display uit, meer daarover in dit nieuwsbericht, ook de 27 inch iMacs werden allemaal stevig onder handen genomen.

Daarbij hebben nu alle iMacs in dit formaat een 5K Retina display, en hebben ze ook allemaal een snellere Intel Skylake processor (CPU) mee gekregen. Al deze nieuwe modellen zijn te vinden op deze pagina in de online Apple Store, maar hieronder kan je ook de specificaties van alledrie de modellen zien.
[quo...
13 oktober 2015 - 16:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages2-iOS-icoon.jpg
Het zat er in. Na de updates voor iWork voor OS X en het nieuws dat iWork for iCloud zijn beta-status heeft verloren, moesten er natuurlijk ook updates komen voor iWork voor iOS. Het moet nu tenslotte allemaal met elkaar in de pas lopen.

Dat is dan ook zo, hieronder vind je de links en wat Apple ons allemaal vertelt over deze updates. En natuurlijk krijgen alle iWork apps nu Split View, maar let op, dat werkt op dit moment alleen nog maar op een iPad Air 2 en iPad mini 4 en straks ook op de nieuwe iPad Pro.

 • [url=https://itunes.apple.com/app/pages/i
...
16 oktober 2015 - 20:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Je kan het bijna niet gemist hebben: deze week kwam Apple met een nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display en kregen de nieuwe 27-inch iMacs allemaal een 5K Retina displays een nieuwe Intel Skylake processor.

Zulke nieuwe iMacs zijn natuurlijk sneller dan hun voorgangers, maar hoeveel is dat snelheidsverschil nu precies?

Het Japanse blog Mac Otakara heeft de nieuwe iMacs met Geekbench getest, en de 21,5-inch iMac met Retina 4K-display scoort 3.787 voor de Single-Core Score en 12.803 voor de Multi-Core Score. Bij de nieuwe 27-inch iMacs met 5K Retina displays een een Skylake CPU is dat 4.214 voor de Single-Core Score en 13.081 voor de Multi-Core...
15 oktober 2015 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Op veel plekken op het internet is het te vinden: het nieuwe Microsoft Office 2016 en het nieuwe OS X 10.11/El Capitan werken niet altijd even lekker samen. En dat is een eufemisme, want bij sommige mensen werkt het zo slecht dat hun Mac compleet bevriest.

Microsoft heeft net een update (15.15.0) uitgebracht, maar in de release notes daarvan zal je tevergeefs zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Mocht je deze update nog niet hebben en hem wel naar binnen willen halen, op die pagina met de release notes vind je ook de links naar de update-bestanden.

Maar er is toch hoop, want Microsoft en Apple werken samen hard aan een oplossing, alleen zal die niet van Microsof...
15 oktober 2015 - 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
In de periode rond de lancering van Apple Music eind juni verstuurde Eddy Cue al een tweet waarin we 614632890740027392[/tweet]]konden lezen dat Apple de limiet van 25.000 tracks in iTunes bij de lancering van iOS 9 graag naar 100.000 wilde verhogen.

Bij MacRumors vroegen ze zich af hoe dat nu zat met die limiet, en stelden ze deze vraag aan Eddy Cue zelf. Zijn antwoord was dat Apple er hard mee bezig is ("definitely working on it") en dat hij verwacht dat het voor het eind van het jaar zover zal zijn ("before the end of the year").

Weet je nog niet veel van iTunes Match, hie...
15 oktober 2015 - 11:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
In het verleden was er veel druk op Apple om multitasking niet alleen voor de eigen apps toe te laten, maar ook voor apps van andere makers. Natuurlijk duurde het even voordat Apple dat toestond, waarschijnlijk onder andere omdat ze in Cupertino er zeker van wilden zijn dat het allemaal goed zou blijven lopen.

Daarbij waren de eisen aan apps van Apple wel streng. En zo heeft Apple het voor elkaar gekregen dat apps voor iOS veel minder RAM nodig hebben dan apps voor Android. Dus als iemand met een Android toestel opschept dat die smartphone veel meer RAM heeft dan jouw iPhone, dan is het misschien tijd om ze vertellen dat een iPhone zoveel RAM helemaal niet nodig heeft.

Het effect van apps die zoveel RAM nodig hebben onder Andro...
14 oktober 2015 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Terwijl de markt voor Windows PC's nog steeds aan het dalen is, blijft Apple almaar tegen die trend ingroeien. Want in het afgelopen kwartaal zagen zo'n beetje alle makers van PC's de verkopen dalen (alleen Dell had een plus van 0,5 procent), terwijl Apple een groei van 1,5 procent kon bijschrijven.

Voeg daarbij dat de PC makers vooral modellen verkopen waar relatief weinig winst op gemaakt wordt, en het ziet er voor Apple verreweg het best uit.

In het overzicht hieronder kan je zien dat het voor de meeste PC makers kommer en kwel was, waarbij vooral Acer in de hoek zat waar de klappen vielen.Daarbij doet Apple het nog steeds goed op de ei...
14 oktober 2015 - 11:14
Pagina: Vorige 1 ... 301 302 303 [304] 305 306 307 ... 340 Volgende