https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Ming-Chi Kuo is niet alleen analist bij KGI Securities, maar ook orakel voor de Mac-wereld. Want hij laat keer op keer zien dat hij kennelijk zo dicht bij het vuur zit, dat hij vaak juiste voorspellingen doet over waar Apple mee komen gaat.

Dit keer had hij niet alleen wat te melden over een metalen 4 inch iPhone, meer daarover in dit nieuwsbericht van MacFreak, maar had hij ook nieuws over de iPhone 7, die in de herfst van 2016 uit zou moeten komen.

Volgens Ming-Chi Kuo krijgt die niet alleen een A10 processor (dat hadde...
4 november 2015 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
In september was er plotseling sprake van een nieuw initiatief in de jailbreak-scene. Het nieuwe bedrijf Zerodium loofde een beloning uit van maar liefst 1 miljoen dollar voor een remote untethered jailbreak. Dat is een jailbreak die over het internet kan worden uitgevoerd, en die ook na een herstart nog steeds blijft werken.

Een paar teams van hackers beten hier hun tanden op stuk, maar volgens Chaouki Bekrar, de man achter Zerodium, zou het een paar uur voor het sluiten (op 31 oktober) gelukt zijn, en is er nu zo'n jailbreak voor iOS 9 1 en 9.2
Citaat


...
4 november 2015 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro2013-icoon.jpg
Op de website Pike's Universum heeft een ontwikkelaar (met codenaam Piker Alpha) in de code van El Capitan referenties gevonden naar een Mac die op dit moment nog niet bestaat, en met maar liefst 10 USB 3.0 poorten.

Apple heeft natuurlijk maar één computer in het gamma waar zoveel poorten in zouden kunnen, en dus wordt er meteen gespeculeerd dat we binnenkort de Mac Pro 7,1 zullen gaan zien (het huidige model, van eind 2013, heeft als typeaanduiding 6,1).

Ontwikkelaar 'Piker Alpha' schrijft zelf dat het zou kunnen gaan om code voor de nieuwe iMacs (iMac 17,1), maar zelf vindt hij dat niet waarschijnlijk. De reden daarvoor is dat er ook aparte code voor de iMac 17,1 te vinden is, het lijkt niet voor de hand te liggen dat bij Apple twee ...
3 november 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe Apple TV van de vierde generatie? En wil je dan Apple's eigen gratis Remote-app voor iDevices gebruiken en je merkt dat die niet werkt, dan ligt dat niet aan jou.

Als je het Nederlandstalige support-document van Apple over deze app opzoekt dan zal je nog niets wijzer worden, want bij Apple hebben ze kennelijk nog geen tijd gehad om dat document een update te geven.

Pas als je de Engelstalige versie leest wordt het metee...
2 november 2015 - 11:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
Sinds El Capitan, met betere beveiliging, is het voor ontwikkelaars die ook 'onder de motorkap' toegang willen hebben lastiger geworden. Dat zien we bijvoorbeeld bij MenuMeters, waarvan de ontwikkelaar heeft laten weten dat zijn programma niet werkt met deze versie van OS X.

Maar er is nog steeds hoop voor iedereen die erg graag in de gaten houdt wat zijn of haar Mac allemaal doet. Want de ontwikkelaar van iStat Menus heeft de mouwen opgestroopt, en de helemaal nieuwe versie van iStat Menus 5 werkt wel degelijk met OS X 10.11/El Capitan.

Maar dat is tegen een prijs, want voor de licentie van iStat Menus betaal je maar liefst 18 do...
3 november 2015 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Met het nieuwe 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is heel erg veel mogelijk, veel van die mogelijkheden zijn al te zien in de commercials van Apple voor deze nieuwe modellen.

Maar met nieuwe techniek komen natuurlijk ook altijd toepassingen waar bij Apple misschien helemaal niet aan gedacht is. Want in Cupertino waren ze er vast nog niet op gekomen dat je deze nieuwe iPhones ook als weegschaal kan gebruiken.

Dat is precies wat ontwikkelaar Simon Gladman heeft gedaan. Met zijn app Plum-O-Meter kan je het verschil tussen verschi...
26 oktober 2015 - 10:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft recent niet alleen de kwartaalcijfers naar buiten gebracht, het afgelopen kwartaal van hun gebroken boekjaar was ook meteen het laatste voor 2015, en dus zijn er ook jaarcijfers gepubliceerd.

Bij Venturebeat hebben ze daar alle interessante details uit gepikt en op een rijtje gezet, en het meest interessante detail is waarschijnlijk dat de Apple Watch in de afgelopen vijf maanden al minstens 1,6 miljard dollar voor Apple gegenereerd heeft, en waarschijnlijk nog een stuk meer.

Apple specificeert op dit moment de verkopen van de Apple Watch niet, die verkopen zitten nu in de categorie...
2 november 2015 - 10:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-21,5-inch-Retina-4K-display-icoon.jpg
Duitse zustersite Mac & i heeft iets interessants ontdekt, de nieuwe 4K en 5K iMacs ondersteunen voor het eerst 10 bits-kleurdiepte voor het scherm. Dat betekent dat het scherm veel meer kleuren kan weergeven, waardoor je minder 'banding' zal zien: het vormen van strepen omdat de monitor niet in staat is om bepaalde kleurnuances weer te geven.

Hieronder zie je de Systeeminformatie, waar je achter Pixeldiepte ("Pixeltiefe") ziet staan dat het daar om 30-bit Kleur ("Farbe") gaat.

[img]http://m.f.ix.de/scale/geometry/1...
31 oktober 2015 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Touch ID is een ontzettend makkelijke manier om je iDevice te ontgrendelen, je hoeft alleen maar even de vinger of duim die je eerder geregistreerd hebt op je Home-knop te leggen en je hebt meteen toegang.

Maar als je jouw Mac graag beveiligt tegen nieuwsgierige ogen, dan zal je steeds weer je wachtwoord moeten invullen. Want Touch ID is nog steeds de grote afwezige op de Mac.

Voorlopig is één van de beste oplossingen voor deze situatie waarschijnlijk MacID, een betaalde app voor iOS (die samenwerkt met de gratis app voor de Mac) waarmee je jouw Mac kan ontgrendelen vanaf je iDevice of je Apple Watch, en dat kan zelfs automatisch.

In de video hieronder kan je zien hoe het werkt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EI-dEvr...
29 oktober 2015 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
De manier waarop Apple de dingen doet was onder Steve Jobs expres een mysterie. Steve wilde dat de dingen die uit Apple kwamen vooraf niet al uitlekten, want hij wilde ons tijdens presentaties altijd maximaal verrassen.

Sinds Tim Cook CEO is geworden doet iedereen binnen Apple nog steeds zijn best om nieuwe producten een verrassing te laten zijn, maar tegelijkertijd is er een openheid gekomen die we nog niet eerder bij Apple hebben gezien.

Eén van de dingen waarin we dat zien is dat Apple's Senior Vice President van Worldwide Marketing Phil Schiller voor het eerst ook is begonnen met het geven van interviews. De eerste keer dat hij dat deed was met Daring Fireball's John Gruber tijdens de WWDC 201...
30 oktober 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple wacht meestal een week tot tien dagen voordat ze stoppen met het zogenaamde signeren van oudere versies van iOS, nadat een update is uitgekomen.

Dat signeren is belangrijk, want zodra Apple dat niet meer doet dan kunnen wij niet meer terug naar een oudere versie. Je kan die dan downloaden en proberen op je iDevice te zetten, maar als iTunes dan contact opneemt met de servers van Apple zal je een foutmelding krijgen.

Het is inmiddels ruim een week geleden dat iOS 9.1 uitkwam, en ondertussen is het inderdaad zover: Apple is gestopt met het signeren van iOS 9.0.2 en als je nu iOS 9.1 op je iDevice hebt staan dan zit je daar dus aan vast.

Mocht je dit niet prettig vinden, als je in de ...
30 oktober 2015 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De nieuwe Apple TV (vierde generatie) komt eraan, hij is nu al bij meerdere winkels te bestellen en in de online Apple Store is hij ook te koop, maar daar wordt wel gemeld dat het tussen drie en vijf werkdagen zal duren voordat je hem binnen hebt.

Maar voor iedereen die graag precies wil weten wat deze versie van de Apple TV allemaal kan, en ook de meningen van de reviewers erover wil weten, zijn er nu al de reviews. Hieronder alle reviews die nu al online te vinden zijn, jammer genoeg zijn een aantal video's in Flash-formaat.

Als er later nog meer reviews gepubliceerd worden zullen die aan dit nieuwsbericht toegevoegd worden. Let wel op...
29 oktober 2015 - 11:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
De iPad Pro komt er aan, en alles wat er tot nu toe uitgelekt is ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Maar de grote vraag is of er snel genoeg apps zullen zijn, want het succes van deze nieuwe iPad is daar natuurlijk vooral van afhankelijk.

Daarbij is het voor de iPad Pro natuurlijk vooral interessant om te zien wat de makers van professionele apps gaan doen, want dat "Pro" in de naam van de iPad Pro staat er natuurlijk niet voor niets.

Daarom is het goed om te zien dat Adobe zijn Photoshop Mix app al een update heeft gegeven, en inderdaad, daar zien we inderdaad ondersteuning voor de iPad Pro, de Apple Pencil ...
30 oktober 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Een paar jaar geleden was Apple nog een relatief kleine speler op de Chinese markt, en CEO Tim Cook maakte toen al duidelijk dat deze afzetmarkt voor Apple steeds belangrijker zou gaan worden. Visionaire woorden, want inmiddels is China niet alleen één van de grote afzetmarkten voor Apple, maar blijft het ook nog steeds een enorme groeimarkt.

Dat zien we ook terug in dit onderzoek van Counterpoint Research. Daarbij wordt naar veel datapoints in de supply- en retail-keten gekeken, en de resultaten zijn erg positief voor Apple.

Want het bedrijf komt voor het eerst op de eerste plaats te staan,...
27 oktober 2015 - 15:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nintendo_logo.jpg
Nintendo hield eerder vandaag in Tokyo een conferentie voor investeerders. Afgelopen woensdag had de CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, gezegd dat er op deze conferentie meer verteld zou worden over Nintendo's eerste game voor smartphones, waarna er geruchten gingen dat er vandaag een nieuwe game uit zou komen.

Dat was een beetje voorbarig, want tijdens deze conferentie ging het inderdaad over de nieuwe aanpak, maar voordat de eerste game uit zal komen zullen we nog even moeten wachten tot voorjaar 2016.

De game die dan uitkomt heet "Miitomo", en de avatars die Nintendo onder andere populair heeft gemaakt met de Wii zullen in deze game ook een belangrijke plaats innemen. De interactie tussen de avatars zou een centrale plaats innemen in...
29 oktober 2015 - 12:43
Pagina: Vorige 1 ... 307 308 309 [310] 311 312 313 ... 349 Volgende