https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netwerk-icoon.jpg
Voor veel van ons is internetsnelheid heel belangrijk. Je betaalt best veel voor een goed apparaat, en wilt dan dus ook moeiteloos video's en muziek streamen via iTunes. Of content streamen vanaf je MacBook, iMac, iPhone of iPad naar de televisie met jouw Apple TV.

De mogelijkheden zijn ongekend, mits de snelheid meewerkt. Dus ga je op zoek naar een goed internetabonnement met voldoende Mbits per seconde. Maar soms ben je goedkoper uit wanneer je kiest voor een alles-in-1-pakket. Wat zijn de voor- en nadelen, en wanneer moet je kiezen voor alles in 1?Voordelen van een alles-in-1

...
13 juli 2018 - 11:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay-13inch-2012.jpg
Toen Apple in 2016 voor het eerste de MacBook Pro modellen met een compleet nieuw design uitbracht was dat niet zonder controverse. Vooral Apple's besluit om veel aansluitingen te laten vallen en voor alleen USB-C aansluitingen te kiezen viel niet bij iedereen in goede aarde.

Waarschijnlijk was dat de reden dat Apple de MacBook Pro uit 2015 in het programma hield, zo werden klanten die persé al die aansluitingen wel wilden hebben ook bediend. Maar nu dat Apple de MacBook Pro modellen een grote update gegeven heeft is er kennelijk besloten in Cupertino dat het doek valt voor de MacBook Pro Retina uit 2015.


In het vergelijk hierboven kan ...
13 juli 2018 - 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple heeft vier korte commercials uitgebracht (allemaal precies 15 seconden) waarin het gaat over de optie om snel en makkelijk geld via Apple's eigen Berichten-app te kunnen versturen, die sinds iOS 11.2 bestaat

Op 9 september 2014 werd Apple Pay gelanceerd, dat was samen met de iPhone 6. Inmiddels zijn we al bijna vier jaar - en evenveel iPhone modellen - verder, maar Apple Pay is bij ons nog steeds niet beschikbaar. Er zijn langzaam maar zeker wel steeds meer landen in Europa die het krijgen, volgens recente geruchten zou Oostenrijk later dit jaar aan de beurt zijn. Maar voorlopig blijft het voor ons bij kijken naar commercials va...
13 juli 2018 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Veel mensen die teleurgesteld waren dat Apple tijdens de WWDC begin vorige maand helemaal geen nieuwe hardware presenteerde kunnen opgelucht ademhalen. Tenminste, vooral het gedeelte van de mensen die op een update van de MacBook Pro modellen zaten te wachten.

Want die worden nu bediend door Apple, en hoe. De nieuwe modellen krijgen nieuwe 6-core processors in de 15-inch modellen, waardoor de snelheid met maar liefst 70 procent kan toenemen. De 13-inch modellen krijgen quad-core processors, de snelheid daarbij zou zelfs kunnen verdubbelen ten opzichte van het model van vorig jaar. Daarbij kan het 15-inch model nu tot maar liefst 32 GB RAM aan, een verdubbeling van het maximale wat toe nu toe mogelijk was....
12 juli 2018 - 16:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityDesigner-iPad-icoon.jpg
Werk je met foto's of als illustrator op je Mac dan ken je de programma's van Affinity waarschijnlijk al. Want het bedrijf heeft in relatief korte tijd een uitstekende reputatie opgebouwd met zowel Affinity Photo als Affinity Designer.

Als je met Affinity Designer werkt en je hebt ook een iPad die de Apple Pencil ondersteunt dan is er erg goed nieuws, want Affinity heeft net een versie van Designer uitgebracht speciaal voor de iPad. Het werkt op alle iPad Pro modellen, de nieuwe iPad (6e generatie) en de iPad Air 2. Op die laatste lijkt het trouwens niet zo'n goed idee, want die ondersteunt de Apple ...
12 juli 2018 - 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De afgelopen tijd heeft Ming-Chi Kuo al veel hints laten vallen over wat Apple voor de komende tijd in de planning heeft staan, dit keer een overzicht daarvan, met een paar nieuwe details.

De verwachting is dat we veel nieuwe hardware gaan zien, of updates van bestaande hardware. Er zouden updates gaan komen voor de iPhone, iPad, Mac mini, MacBook Pro, iMac, en Apple Watch. Vooral voor de Mac mini zal dat welkom zijn, in oktober van dit jaar zal het vier jaar geleden zijn dat Apple de mini voor het laatst een update gaf. En die update was toen al omstreden, want op meerdere vlakken een stap terug in plaats van vooruit....
12 juli 2018 - 10:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Procreate-app-icoon.jpg
Procreate is niet alleen een populaire app voor iDevices voor het maken van schetsen, schilderijen en illustraties, het is ook één van de apps die laat zien dat betaalde apps op iOS wel degelijk bestaansrecht kunnen hebben (Procreate kost € 10,99).

Van deze app kwam gisteren versie 4.1 uit, en dat blijkt een erg grote update, de lijst is indrukwekkend. De versie die nu in de iOS App Store staat is trouwens niet 4.1 maar 4.1.1, die ook gisteren uit werd gebracht. Waarschijnlijk was die extra update nodig om een bug op te lossen, want de release notes zijn dezelfde als voor versie 4.1 dat dus eerder op dezelfde dag verscheen.


https://www.youtube.com/watc...
12 juli 2018 - 09:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonos-logo.jpg
Heb je één of meerdere Sonos Play:5, Playbase of Sonos One speakers, dan is er goed nieuws. Want na de eerdere aankondiging is het nu zover, op al deze speakers is er nu ook ondersteuning voor Apple's nieuwe AirPlay 2 protocol.

Dat betekent onder andere dat je vanaf iedere iOS-app die werkt met AirPlay direct geluid naar jouw Sonos speaker(s) kan sturen, Sonos kan bedienen met Siri, kijken op je iPhone of iPad terwijl je luistert op je Sonos, en kiezen uit welke stem-assistent je wilt gebruiken, Alexa of Siri.

[url=https://d3dz8n3ilim2j6.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/07/airplay2-header.jpg?x78...
11 juli 2018 - 16:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Afgelopen zaterdag kwamen vier dieven de Apple Store in het Fashion Fair winkelcentrum in Fresno, Californië binnen met een duidelijk doel: zo snel mogelijk proberen zoveel als mogelijk buit maken.

Daarbij hadden ze een plan: twee bleven bij de ingang staan, mochten er mensen zijn die ze daar bij het vertrek de doorgang zouden versperren, dan konden die twee zorgen dat ze toch zouden kunnen vetrekken. Ondertussen kozen de andere twee één tafel uit, waar ze binnen 20 seconden maar acht MacBooks wisten mee te nemen.


Dat plan was er niet voor niets, twee klanten probeerden ze te stoppen, maar na een korte schermutseling kwamen ze toch allemaal de winkel ui...
11 juli 2018 - 16:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro10,5-inch-icoon.jpg
Apple heeft vier nieuwe commercials uitgebracht voor de iPad waarin we een klassieke manier van reclame maken zien: je laat overdreven de nadelen van één optie zien, waarna jouw oplossing extra goed uit de verf komt.

Opvallend daarbij is dat Apple de iPad niet alleen neerzet als een betere optie voor aantekeningen en administratie op papier, maar ook als een beter alternatief voor een laptop (de laatste van de commercials hieronder). De laptops die we daar zien draaien natuurlijk Windows, maar de nadelen van een laptop op een uitvouw-tafeltje in een vliegtuig zijn natuurlijk precies even groot voor iedereen met een MacBook.


https://www.youtube.com/w...
11 juli 2018 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/mail.jpg
De vakantietijd komt er weer aan. Om je klanten of familie en vrienden op de hoogte te stellen van je afwezigheid kan het handig zijn om naast een aangepaste voicemail ook een out-of-office reply mail in te stellen. Dit kan op verschillende manieren op de Mac.

Als je jouw mail leest en verstuurt via het mailprogramma van Apple kun je een automatische reply aanmaken via de “Regels” optie. Je kunt het zo instellen dat iedereen die jou vanaf nu mailt automatisch een bericht ontvangt. Het enige nadeel is dat je Mac en het mailprogramma aan moeten staan om te zorgen dat het werkt.

[img]https://www.passionsupport.nl...
11 juli 2018 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneVouwbaarScherm-icoon.jpg
Recent kon je hier lezen dat er bij Microsoft hard gewerkt wordt aan een opvouwbare mini-computer. Maar bij Apple zijn ze hier ook allang mee bezig, alleen lijkt er minder over naar buiten te lekken.

De enige 'lekken' die Apple zelf niet kan voorkomen zijn patenten die gepubliceerd worden. En die moeten natuurlijk aangevraagd worden, anders zou Apple later kunnen worden aangeklaagd voor ideeën en technieken die ze zelf ontwikkeld hebben. Inmiddels is er weer zo'n patent gepubliceerd met de toepasselijke naam [url=http://patft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fneta...
11 juli 2018 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Xiaolang Zhang werkte tot voor kort bij Apple in het Compute Team van Apple's autoproject, Project Titan. In april nam hij ouderschapsverlof en bezocht ook zijn familie in China.

Daarna vertelde hij zijn baas bij Apple dat hij ontslag nam om in China te gaan wonen en voor zijn zieke moeder te zorgen, in China zou hij gaan werken bij het bedrijf XMotors. Het lijkt er op dat hij meer aan dat bedrijf wilde bijdragen dan alleen zijn eigen ervaring en kennis, want hij is inmiddels door federale agenten aangehouden op San Jose International Airport nadat hij met een op het laatst mogelijke moment aangeschafte ("last second") ticket naar China wilde.

...
11 juli 2018 - 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Begin april kon je hier al lezen dat John Giannandrea was overgestapt van Google naar Apple. Hij was bij Google de man die de leiding had over zowel de zoekmachine als de kunstmatige intelligentie, en daar dus veel voor elkaar heeft gekregen.

Dat hij bij Apple binnen werd gehaald om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van Siri sneller zal gaan lag al voor de hand. Inmiddels weten we zeker wat hij bij Apple gaat doen, hij krijgt de kunstmatige intelligentie en machine learning onder zich, dus de technologieën achter Core ML en Siri.Dit betekent dat C...
11 juli 2018 - 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Apple heeft met iOS 11.4.1 voor het eerst een niet-beta versie van iOS uitgebracht met daarin de nieuwe USB Restricted Mode, die ook meteen standaard aan staat. Deze modus zorgt er voor dat een uur nadat een iDevice voor het laatst ontgrendeld of verbonden was met een Lightning device het niet meer zonder code te benaderen is.

Voor mensen die in willen breken in een iDevice zit de oplossing in het laatste: als er een Lightning device of adapter binnen een uur met jouw iDevice verbonden wordt dan zal de USB Restricted Mode niet activeren. Oleg Afonin van Elcomsoft is degene die deze oplossing gevonden heeft, en die is inmi...
10 juli 2018 - 11:49
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 218