https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
in september 2009 kreeg Steve Jobs een staande ovatie van het hele publiek toen hij opkwam, hij had toen net een levertransplantatie gehad en iedereen was blij dat hij toen nog onder ons was.

Op het toneel kondigde hij toen onder andere het iTunes LP formaat aan. Daarmee konden muziekproducenten foto's, teksten, video's en meer toevoegen, een manier om het digitale materiaal meer het gevoel van de oude LP te geven. Maar niet alleen Steve Jobs is niet meer onder ons, iTunes LP zal langzaam maar zeker gaan verdwijnen.Voor de liefhebbers van dit formaat is er nog wel één ...
7 maart 2018 - 15:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Als je tussen begin mei van dit jaar en 30 april van het volgend jaar van plan bent een nieuwe Volkswagen aan te schaffen, dan krijg je daar drie maanden extra gratis Apple Music bij.

Deze aanbieding wordt opgeteld bij de drie gratis maanden die Apple sowieso al aanbiedt aan iedereen die Apple Music wil uitproberen. Met andere woorden, als je nog geen Apple Music hebt dan kan je met deze aanbieding zes maanden lang gratis hiervan genieten, als je Apple Music al wel gebruikt dan hoef je daar drie maanden lang niet voor te betalen.Het spreekt bijna voor zich, maar dit betekent ook dat deze Volkswagen...
7 maart 2018 - 14:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jamf-logo-icoon.jpg
Het bedrijf Jamf lijkt langzaam maar zeker de standaard te worden voor de uitrol en het beheren van Macs in een bedrijfsmatige omgeving, daar kon je al eerder over lezen in dit eerdere nieuwsbericht op MacFreak.

Dit bedrijf heeft gisteren op hun eigen blog een artikel geplaatst over de 'innovation pod' die ze op Haïti gaan zetten, bij een school in een arme wijk. Deze 'pod' is een container die van binnen is uitgerust met vijf werkplekken met iPads, MacBooks, televisies en een interactief beeldscherm dat wordt aangestuurd door een Apple TV.

[url=https://re...
7 maart 2018 - 13:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Heb je een Android telefoon en gebruik je daarop Apple Music, dan heeft Apple een update voor je klaar staan. Ook daar is de app natuurlijk gratis, na een proefperiode van drie maanden ga je pas voor Apple Music betalen.

Deze update heeft als versienummer 2.4.0 en om hem te kunnen installeren moet er minimaal Android 4.3 voor op je Android device staan. De update zorgt er niet alleen voor dat je veel meer opties krijgt bij het afspelen van muziekvideo's, er zijn ook een aantal bugs verholpen waardoor de app stabieler zou moeten zijn.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/a...
7 maart 2018 - 13:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Als je moeite hebt om afscheid van oude interfaces en gewoontes te nemen, en je wilt toch het nieuwste van het allernieuwste, dan mis je waarschijnlijk de Home-knop en mini-jack op de iPhone X.

Geen zorgen, een Chinese fabrikant in Shenzhen (vlakbij Hong Kong) heeft dan de ideale adapter voor je. Die zorgt er niet alleen voor dat je weer een fysieke knop terug krijgt op je iPhone X, je krijgt er ook meteen weer een mini-jack aansluiting bij. Je moet er wel voorzichtig mee zijn want de verbinding gaat via de Lightning-aansluiting, zo'n constr...
7 maart 2018 - 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple heeft op het moment meer verschillende modellen van de iPhone in het programma dan ooit tevoren, vanaf de iPhone SE via de iPhone 6s modellen tot en met de iPhone X.

Apple's CEO Tim Cook zei tijdens de recente presentatie van de kwartaalcijfers dat de iPhone X in iedere week dat die beschikbaar was beter verkocht werd dan alle andere modellen ("iPhone X surpassed our expectations and has been our top-selling iPhone every week since it shipped in November").

[url=https://www.macfreak.nl/modules/artikelen/zArt.OnderzoekPiperJaffrayMich...
6 maart 2018 - 14:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/column.gif
Het is één van de buzzwords van de afgelopen tijd: wireless charging, en alle fabrikanten doen hard hun best om ze zo snel mogelijk op de markt te brengen. Maar behalve dat het oplichterij is, vraag ik me af waarom we dit eigenlijk willen hebben.

Eerst de oplichterij: het gaat hier helemaal niet om draadloos opladen. Bij echt draadloos opladen loop je een kamer in waar zo'n lader aanwezig is en hoef je verder helemaal niets meer te doen, je device laadt vanzelf op. Zo'n lader is daar simpelweg aanwezig, aparte draden zijn verder niet meer nodig.

Wat door de dames en heren van de marketingafdeling draadloos opladen genoemd wordt is laden via inductie. Je moet je de...
6 maart 2018 - 11:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Spike Jonze is een bekend en gevierd regisseur, onder andere door het winnen van een Oscar voor beste regisseur voor zijn allereerste film Being John Malkovich (in 1999). Recent was hij de regisseur en producer van de film Her, waarin een man verliefd wordt op de virtuele assistente in zijn telefoon.

Het is diezelfde Spike Jonze die nu een commercial voor de HomePod gemaakt heeft. Je kan je trouwens afvragen of commercial nog wel van toepassing is, met een duur van maar liefst vier minuten is het bijna een ultrakorte speelfilm geworden. Daarin zien we de [url=htt...
6 maart 2018 - 10:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
Je kan het nauwelijks gemist hebben, de controverse over de manier waarop Apple het uitvallen van iets oudere iPhones in iOS opgelost had door ze een beetje te vertragen.

Inmiddels zijn er veel rechtszaken hierover, en vorige week heeft Jacqueline Famulak, Apple's Canada's Manager of Legal and Government Affairs, namens Apple deze beslissing zelfs in het parlement van Canada moeten verdedigen. Kennelijk is dit zo belangrijk dat het zelfs tot dat niveau hoog opgenomen wordt.

https://www.youtube.com/watch?...
6 maart 2018 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Holi is het festival van kleur dat ieder jaar door Hindu's in onder andere India, Bangladesh, Pakistan en Nepal gevierd wordt om het begin van de lente te vieren, de overwinning van het kwade door het goede.

Het festival begint op de avond vooraf met religieuze rituelen, de dag daarna is het Rangwali Holi, wat we allemaal kennen door de fel gekleurde kleurstoffen die dan door de festival-gangers op elkaar gesmeerd wordt en over iedereen uitgestrooid wordt. Tim Cook heeft een paar foto's van dit festival op Twitter met ons allemaal gedeeld, natuurlijk allemaal gemaakt met een iPhone X.


[img]ht...
5 maart 2018 - 14:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Een kleine week geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het Israëlische bedrijf Cellebrite in een Data Sheet adverteerde dat ze alle smartphones kunnen kraken, ook iPhones.

De grote vraag bij zoiets is altijd of je daarmee niet de data van alle goedbedoelende mensen ook in gevaar brengt. Want als zo'n hack eenmaal bestaat blijkt het vaak erg moeilijk om die binnenshuis te houden. De Chief Marketing Officer van Cellebrite, Jeremy Nazarian, is er duidelijk van overtuigd dat dit wel degelijk mogelijk is.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/...
5 maart 2018 - 13:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Het is velen een doorn in het oog, de manier waarop de tech-giganten omgaan met het betalen van belasting (of niet). Het argument van die bedrijven is vaak dat ze vooral in de VS belasting zouden moeten betalen, want daar komen de ideeën vandaan en ligt het intellectueel eigendom.

Maar het lijkt er op dat er mogelijk een einde komt aan het touwtrekken hierom. Want de Franse minister van financiën Bruno Le Maire heeft in een interview verteld dat de Europese Unie later deze maand plannen naar buiten zal bren...
5 maart 2018 - 13:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Lang leek het er op dat de MacBook Retina de vervanger voor de MacBook Air zou worden. Die is niet alleen ook erg dun, maar zelfs lichter dan de Air (920 vs. 1.350 gram), die dus eigenlijk die naam helemaal niet meer verdient.

Maar Apple hield de MacBook Air in het programma, en grappig genoeg nam die over wat daarvoor de MacBook altijd voor de rekening nam: de goedkoopste van alle MacBook modellen, waarbij het leek dat Apple op een gegeven moment die lijn helemaal zou stoppen. Maar volgens Ming-Chi Kuo, de analist met een vaak erg goed werkende kristallen bol, zou Apple een nieuwe, en goedkope, MacBook Air in het tweede kwartaal van dit jaar [url=https://appleinsider.com/a...
5 maart 2018 - 09:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Onder Chief Design Officer Jonathan Ive is bij Apple strak en modern design tot grote hoogtes gestegen. In de praktijk betekent dit dat er in de gebouwen van Apple heel erg veel glas gebruikt wordt, maar dat glas kan ook problemen opleveren.

Dat is het geval in de kantoren in het nieuwe Apple Park, waar al dat glas een probleem blijkt te zijn. Want dat wordt zo goed schoon gehouden dat werknemers er met enige regelmaat tegenaan lopen, of erger, rennen. Hun tijdelijke oplossingen, er dingen zoals Post-it's er op plakken, worden daarna weer verwijderd, want dat past natuurijk niet in het design.

[html]
3 maart 2018 - 12:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Samsung heeft de duurste modellen van hun smartphones recent vernieuwd, een interessant moment om even te kijken wat er komt uit vergelijkingen van de vlaggenschip-modellen van de twee grootste fabrikanten.

Als eerste kijken we naar de processor in deze nieuwe smartphone. Je zou volgens ons op zijn minst mogen verwachten dat de Samsung Exynos 9810 chip in de buurt komt van de Apple A11 Bionic die in de iPhone X zit. Die is tenslotte al vier maanden uit. Maar in de benchmarks van AnandTech zien we dat dit niet alleen niet het geval is, maar dat de processor in de S9 het soms zelfs...
2 maart 2018 - 15:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
De grote tech-bedrijven zijn niet altijd even populair in de omgeving van San Francisco. Want de toename van goed betaalde werknemers zorgt voor stijgende prijzen, bussen met werknemers zijn in het verleden dan ook al doelwit geweest van protesten hiertegen.

Sinds half januari wordt er ook geschoten op zulke bussen, of dit te maken heeft met die eerdere protesten is niet bekend. Als antwoord hebben de autoriteiten bussen ingezet waarin helemaal geen werknemers van Apple zitten, maar agenten van de California Highway Patrol en FBI. Deze proberen beter inzicht ...
2 maart 2018 - 14:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Pro-2017-icoon.jpg
Apple bracht een kleine twee weken geleden updates uit voor zowel iOS, macOS, watchOS als tvOS om de Telugu-bug te verhelpen, meer daarover was hier al eerder te lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

Daarbij werden twee versies van deze update uitgebracht, deze voor de iMac Pro en deze voor alle andere Mac-modellen. Maar hoewel er dus een aparte update was voor de iMac Pro, blijkt die voor sommige mensen toch vervelende probleme...
2 maart 2018 - 12:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LogicPro-Icoon.png
Eind januari van dit jaar bracht Apple Logic Pro X 10.4 uit, dat bleek een update waarin heel erg veel nieuwe functies aan het programma werden toegevoegd.

Na zo'n grote update volgt meestal na niet al te lange tijd een update die daarna gevonden bugs moet corrigeren, en Logic Pro X 10.4.1 is precies dat. Dus geen nieuwe dingen, maar wel zes bugs die opgelost worden, waarschijnlijk echt een uitkomst voor al diegenen die daar tot nu toe last van hadden.

[img]https://is2-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Purple128/v4/6e/ec/26/6eec2618-2e93-91b2-c4a0-d5a26bc33ba2/sou...
2 maart 2018 - 12:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Het krijgt zoveel aandacht, dat je zou denken dat niemand meer in Phishing-mails zou trappen. Maar we kennen het allemaal, één moment van niet zo goed opletten en je hebt al op een linkje geklikt dat je naar een nep-site leidt.

Apple heeft een support-pagina online staan waar duidelijk uit de doeken gedaan wordt hoe je een Phishing-mail die zogenaamd van Apple komt van een echte kan onderscheiden. Apple legt daarin onder andere uit dat alle websites van Apple waar je informatie over jouw account in moet voeren altijd eindigen op apple.com, met als enige uitzondering icloud.com.

[img]https://www.macfreak.nl/m...
1 maart 2018 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
De mogelijkheid om meteen op een bericht te antwoorden als je gebeld wordt en even niet op kan nemen blijkt bij veel mensen nog onbekend te zijn. Niet zo vreemd, het moment dat die optie voorbij komt is tijdens een oproep, en dan heb je niet veel tijd om rustig je scherm te bestuderen.

Toch is dat de moeite, want de optie Bericht (hieronder rood omlijnd) geeft je veel mogelijkheden als je niet in de gelegenheid bent om op te nemen om degene die je belt te laten weten waarom. Als je daarop tikt krijg je drie standaardopties, als je voor "Aangepast..." niets voor je neer de Berichten-app doorgestuurd, waar je dan je eigen berichtje kan intikken.

[url=https://www.macfre...
1 maart 2018 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Veel kinderen die niet kunnen spreken gebruiken een computer om hem een stem te geven, vaak gaat het daarbij om een iDevice. Daarop vormen ze zinnen door te klikken op pictogrammen, de app spreekt ze dan uit met de daarin opgenomen stem.

Een app die hiervoor veel gebruikt wordt is Proloquo2Go, maar tot nu toe waren binnen die app in het Nederlands alleen maar stemmen van volwassenen beschikbaar. Niet alleen bevreemdend voor de ouders, maar ook voor de kinderen, die daardoor minder gemotiveerd werden om het te gebruiken.Het goede nieuws is dat de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) nu in sa...
1 maart 2018 - 10:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries3-icoon.jpg
Apple heeft een nieuw persbericht online gezet waarin je kan lezen hoe je jouw activiteit kan bijhouden als je aan het skiën en snowboarden bent met een Apple Watch Series 3.

Dit persbericht vind je in zijn geheel hieronder, maar we verklappen alvast dat het niet gaat om nieuwe activiteiten die aan Apple's eigen Workout-app zijn toegevoegd, het gaat om apps van derde partijen. Maar wat je in die apps doet wordt wel opgeteld bij de drie ringen waarmee de Apple Watch je laat zien hoeveel je in een dag bewogen hebt.

Apple noemt deze app...
1 maart 2018 - 09:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
De namen blijven maar voorbij komen van mensen die door Apple ingehuurd worden om video-content voor Apple Music te maken, Apple wil kennelijk een echte concurrent wilt worden voor Netflix en vergelijkbare streaming providers.

Dit keer is het M. Night Shyamalan die een contract heeft getekend met Apple. Mocht je de naam niet zo snel thuis kunnen brengen, dit is de man achter onder andere de succesvolle thriller The Sixth Sense, met Bruce Willis en de jonge Haley Joel Osment in de hoofddrol.

[url=https://pmcvariet...
28 februari 2018 - 17:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ARKit-icoon.jpg
Michael Abbott heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij werkte als Twitter’s VP voor engineering, was de man achter webOS bij Palm, general manager bij Microsoft, research associate bij SRI International en daarnaast investeerder, adviseur en bestuurslid van meerdere tech bedrijven.

Maar zijn baan als investeerder zat hem niet echt lekker, in augustus van het afgelopen jaar zetten hij een persoonlijk stukje op het web waarin hij duidelijk maakte dat hij toch graag weer zelf aan nieuwe technieken zou willen werken.

[url=https://img.macg.co/2018/2/macgpic-1519721770-33860648053814-sc-jpt.jpg...
28 februari 2018 - 13:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Een paar jaar geleden stond het woord refurbished bij een iPhone voor een tweedehands toestel dat door Apple zelf was ingenomen en weer zo goed als nieuw in de markt werd gezet, maar dan voor een lagere prijs.

Maar het woord raakte steeds meer ingeburgerd, en inmiddels is het zo aan inflatie onderhevig dat het door allerlei winkels gebruikt wordt in plaats van wat we niet zo lang geleden nog gewoon tweedehands noemden. Het onderscheid tussen de aanduidingen tweedehands en refurbished zijn dus in de praktijk eigenlijk helemaal verdwenen, refurbished is een chique woord voor tweedehands geworden.


...
28 februari 2018 - 11:38
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 ... 114