https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-icoon.jpg
We weten inmiddels allang dat Apple helemaal niet de eerste wil zijn met het ondersteunen van nieuwe protocollen, zo was er relatief laat een iPhone uit die het 3G of 4G protocol ondersteunde. Volgens Bloomberg zou dit scenario zich bij 5G ook weer gaan herhalen.

Want volgens hun bronnen zou Apple in de nieuwe iPhones komend jaar 5G nog niet ondersteunen, dat zal op zijn vroegst pas gebeuren bij de modellen in 2020. Andere smartphone makers als bijvoorbeeld Samsung en Huawei hebben al aangegeven dat ze in het komende jaar modellen die 5G ondersteunen uit zullen brengen, het ligt voor de hand dat ze z...
4 december 2018 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Analist Ming-Chi Kuo heeft weer een ‘research note’ naar buiten gebracht, en die gaat dit keer alleen over de AirPods. Die zouden in het eerste kwartaal van het komend jaar een behuizing krijgen waarmee het mogelijk zou moeten zijn om die ook met inductie op te laden. 

De AirPods zelf zullen in de komende tijd trouwens niet veranderen, het gaat in dit geval alleen maar om de behuizing. Een jaar later, begint 2020, zou er volgens Ming-Chi Kuo een compleet vernieuwde versie op de markt gaan komen (‘all-new design model’). AirPods zijn één van de succesnummers van Apple van de afgelopen jaren sinds die in september 2016 voor het ee...
3 december 2018 - 16:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
Toen Apple in 2016 meldingen binnenkreeg dat sommige iPhones met oudere batterijen soms onverwachts uitgingen werd besloten om dat in iOS update 10.2.1 op te vangen door de iPhone wat te vertragen. Liever zoveel mogelijk bereikbaar zijn en blijven was toch belangrijker dan de snelheid?

Dat bracht Apple wel naar buiten, maar niet tegelijkertijd met die 10.2.1 update, en toen het bij een groter publiek bekend werd zorgde dat voor iets wat uiteindelijk de bijnaam battery-gate meekreeg. Apple’s reactie was om voor oudere iPhones, vanaf de iPhone SE en iPhone 6 modellen korting te geven op het vervangen van de batterij. Normal gesproken kostte dat 49 euro bij Apple (voor de iPhone X is het € 69,-) maar tot en met ...
3 december 2018 - 15:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ShadyPerson-icoon.jpg
In de aanloop naar de feestdagen werd er al gewaarschuwd door consumentenorganisaties dat er steeds meer nep-shops op het internet zijn die er op het eerste gezicht betrouwbaar uitzien. Een voorbeeld daarvan is iPhone Hut, hoewel het te hopen is dat bij de homepage daar de alarmbellen al afgaan.

Want als de goedkoopst versie van de iPhone Xr bij Apple 859 euro kost, hoe kan iPhone Hut diezelfde iPhone in hemelsnaam aanbieden voor 555 euro? Het gezegde :”als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk” lijkt hier op het eerste gezicht meteen  van toepassing, en dus is het zaak om even iets verder te kij...
3 december 2018 - 15:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Als er bij Apple besloten wordt om een ander platform te ondersteunen dan weet je dat dat platform belangrijk is, anders zouden ze het in Cupertino zeker links laten liggen. Zo zorgde het marktaandeel van Android er bijvoorbeeld voor dat er in de Google Play store een Apple Music-app te vinden is.

Niet zo lang geleden kon je hier op MacFreak zien wat het marktaandeel is van de verschillende speakers in de VS, en daardoor werd één ding erg duidelijk: in die markt is Amazon overduidelijk de grootste speler. En dat zal ongetwijfeld hebben meegespe...
3 december 2018 - 08:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Steeds meer smartphones hebben een tweede telelens, waardoor je kan inzoomen zonder het kwaliteitsverlies dat digitaal inzoomen altijd heeft. Als je op de iPhone X, Xs of Xs Max kiest voor 2x gebruik je die telelens, bij de optie 1x schakel je naar de groothoek.

Meer inzoomen is nog altijd mogelijk, met wat kwaliteitsverlies, maar als je een grotere beeldhoek wilt dan zal je daarvoor een opzet-lens moeten gebruiken. Handig bij bijvoorbeeld selfies met meerdere mensen, of het fotograferen van een groep als er niet zoveel ruimte is. Die opzet-lenzen zijn er in veel soorten en maten, waarbij de lenzen van Black Eye opvallen door de kwaliteit en dat ze door het clip-systeem op alle smartphones te gebruiken zijn.
...
1 december 2018 - 10:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Van tijd tot tijd voegt Apple nieuwe bandjes voor de Apple Watch en nieuwe hoesjes voor de iPhone aan de Apple Store toe. Dat is natuurlijk niet iets waar veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt, maar hieronder kan je toch precies zien om welke bandjes en hoesjes het gaat.

Eerst de hoesjes, deze zijn trouwens alleen voor de iPhone Xs en Xs Max, voor andere modellen heeft Apple op dit moment niets nieuws. De mensen van Apple aan deze kant van de oceaan lijken zich trouwens wel een beetje te hebben ingehouden bij het vertalen van de namen van die kleuren. Zo is bijvoorbeeld “Mellow Yellow” in het Nederlands “Zachtgeel” geworden, dat is toch wel een stuk minder poëtisch. Hieronder vindt je alle nieuwe opties in de o...
30 november 2018 - 13:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrProductRed-icoon.jpg
Als reactie op de steeds verder om zich heen grijpende Aids-epidemie werd in in begin 2006 Red opgericht door Bono, zanger van U2, en Bobby Shriver, activist, advocaat en journalist. Sindsdien is er veel geld opgehaald, de teller staat inmiddels op 600 miljoen dollar.

En hoewel er veel andere bedrijven bijdragen aan het inzamelen van geld voor dit goede doel is Apple erg actief en succesvol, de bijdrages vanuit Cupertino zijn goed voor een derde van die 600 miljoen. Het bekendst zijn de rode versies van iPhones, op dit moment de iPhone Xr, maar ook hoesjes, bandjes voor de Apple Watch, Beats koptelefoons en speakers, de Smart Cover voor de iPad en nog veel meer. Alle Red-opti...
30 november 2018 - 09:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirflowMacBook-icoon.jpg
Het is een bekende oplossing hier op het forum, bij oudere Macs is het vaak een goed idee om die van binnen schoon te maken als die trager worden, zeker als die in een stoffige omgeving staan. En als dat stof achter je scherm terecht komt dan is dat ook nog eens vervelend om naar te kijken.

Hagens Berman is een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het aanklagen van bedrijven voor schade en daar vaak succesvol mee is, de teller van de verkregen schadevergoedingen voor dit kantoor staat inmiddels op 260 miljard dollar. Eerder was Hagens Berman partij in de zaak rond de prijsafspraken die Apple gemaakt had met uitgevers van eBooks, in die zaak betaalde Apple uiteindelijk 560 miljoen dollar.

[url=...
30 november 2018 - 07:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceTimeMac_Icoon.png
Lang liep FaceTime vreemd genoeg heel erg ver achter als het aankwam op groepsgesprekken, die optie zat er simpelweg niet in.  Maar met iOS 12.1 en macOS 10.14 Mojave heeft Apple die achterstand in één keer ingelopen, en hoe, want het is nu mogelijk met tot maar liefst 32 deelnemers.

Om dit nog even goed onder de aandacht te brengen heeft Apple een nieuwe commercial uitgebracht waarin we een heleboel Elvis-imitators overal ter wereld zien die allemaal samen tegelijkertijd het nummer “There's Always Me” aan het zingen zijn. Daarbij worden de locaties waar de deelnemers zijn benadrukt door steeds uit te zoomen, wat soms verrassende effecten geeft.


Als je F...
30 november 2018 - 06:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de Apple Watch 4 kreeg Apple de handen op elkaar voor de mogelijkheid om daar zelf een elektrocardiogram (ECG) te maken. Daarbij werd al vermeld dat het nog even zou duren voordat dit in de VS beschikbaar zal zijn, de rest van de wereld zal nog langer moeten wachten.

Die reden daarvoor is relatief simpel: voor het eerst sinds het uitbrengen van de Apple Watch heeft Apple met deze mogelijkheid weer iets toegevoegd waar de autoriteiten eerst mee akkoord zullen moeten gaan, en dat soort bureaucratische processen kosten nu eenmaal tijd. Maar volgens MacRumors laat een intern Apple Store training document...
29 november 2018 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
De Finder bestaat al heel lang. Het lachende iconische gezichtje, wat dienst doet als bestandsmanager, bestaat al sinds 1984. Maar door de jaren heen is er natuurlijk aardig wat verbeterd, en met het uitkomen van macOS Mojave zijn er weer aan aantal handige dingen aan de Finder toegevoegd.

Met onder andere tags en tabbladen kreeg de Finder in 2014 al een flinke make-over. Toen macOS Mojave uitkwam in de herfst van 2018 werd dit weer uitgebreid met een aantal handige verbeteringen. In dit artikel vertel ik hoe je sneller kunt werken met deze 4 nieuwe functies in Finder.

[img]https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/1...
29 november 2018 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ARM-logo-icoon.jpg
Dat Intel en AMD de overgang naar mobiel hebben verloren mag duidelijk zijn. Het zijn Arm-processors in die markt die het rijk voor zichzelf hebben, in het geval van Apple gaat het dan om een variatie daarvan die binnenshuis in Cupertino gemaakt wordt.

Dat betekende dat de rest van de markt vooral voor Intel was, met een steeds kleiner aandeel van de markt voor AMD, dat vooral succesvol is met hun videokaarten. De positie van Intel in de markt voor desktops, laptops en servers leek daardoor voorlopig nog veilig, maar [url=https://www.geekwire.com/2018/amazon-web-services-introduces-custom-designed-arm-server-processor-promises-45-percent-lower-costs-workloads...
29 november 2018 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrBlauw-icoon.jpg
Als je aandelen Apple in je portfolio hebt dan weet je het waarschijnlijk allang: na de lancering van nieuwe modellen zijn er geruchten waardoor het aandeel daalt. Dat is inmiddels zo voorspelbaar dat je er op zou kunnen inspelen: verkopen na de introductie en weer inkopen als het aandeel weggezakt is.

Toen vorig jaar de iPhone X werd geïntroduceerd ging de geruchtenstroom in de overdrive, nog nooit deden er zoveel doemverhalen de ronde, deze iPhone zou een enorme flop zijn. Dat bleek achteraf allemaal onzin, maar de negatieve geruchten rond de iPhone Xr waren dit jaar zo mogelijk nog heftiger. Mogelijk werd dit ook versterkt doordat Apple bij de recente presentatie van de kwartaalcijfers bekend maakte dat het ...
29 november 2018 - 10:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Het lukt Apple steeds beter om malware voor iOS te bestrijden, onder andere door jailbreaken moeilijker te maken en de focus te houden op het steeds veiliger maken van iOS. Maar dat heeft de prijs voor malware ook enorm doen stijgen, daar is inmiddels maar liefst 3 miljoen dollar mee te verdienen.

Maar eerder dit jaar vond het Russische cybersecurity bedrijf Kaspersky Lab malware erg goed gemaakte spyware voor Android met de naam Skygofree. Die zou gemaakt zijn door het Italiaanse bedrijf Negg, dat ook surveillance voor...
28 november 2018 - 14:09
Pagina: Vorige 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 243 Volgende