https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
Apple pakte de zaken weer stevig aan met de nieuwe MacBook, zo'n beetje alle aansluitingen vervielen en voor data bleef alleen één USB-C connector over. De verwachting is dat er heel erg snel steeds meer USB-C accessoires zullen komen, in de tussentijd laat Apple ons vast weten wat de huidige situatie is.

Dat gebeurt op deze support-pagina van Apple zelf, onder de titel :Using the USB-C port and adapters on your MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015)". Daar zien we van alles staan, zoals Apple's USB-C to USB Adapter, de USB-C Digital AV Multiport Adapter en de USB-C VGA Multiport Adapter.

[img]https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/macbook/macbook-a...
15 april 2015 - 13:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Vanaf het moment dat Apple besloot om Final Cut Pro X vanaf de grond af te herschrijven was duidelijk dat Apple van plan was om hiermee hun professionele video-suite klaar te maken te maken voor de toekomst. Want in eerste instantie bleef de oude versie nog gewoon te koop, en met iedere update werd duidelijk dat Apple Final Cut Pro X niet vergeten had, in tegendeel.

Ook deze updates voor Final Cut Pro, Motion en Compressor hebben duidelijk de aandacht van Apple, er is dan ook zelfs een apart persbericht verstuurd. De hele tekst van dit persbericht kan je hieronder lezen:
Citaat


Apple brengt update van Final Cut Pro X, Motion en Compressor uit

CUPERTINO, 13 april 2015 - Apple heeft vandaag een update van Final Cut Pro X, Motion en Compressor uitgebracht. De bijgewerkte software bevat nieuwe animatiefunctionaliteit en belangrijke verbeterin
...
14 april 2015 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Ook dit jaar houdt Apple natuurlijk weer haar jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC), en Apple heeft net aangekondigd dat deze conferentie dit jaar op 8 juni van start zal gaan. Dat deed Apple in een persbericht, dat is hieronder in zijn geheel te lezen.

De 'tagline' van deze WWDC is trouwens de "The epicenter of change" en Apple heeft aangegeven dat ontwikkelaars die deze conferentie bij zullen wonen meer te weten zullen komen over de toekomst van iOS en OS X ("learn about the future of iOS and OS X"). Apple heeft vaak de WWDC gebruikt om de toekomstplannen voor software aan ons te laten zien, waarschijnlijk krijgen we dus wat te zien van iOS 9 en OS X 10.11.


Citaat


Apple Worldwide Developers Conference op 8 juni van start in Moscone West te San Francisco

Ontwikkelaars
...
14 april 2015 - 15:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
iOS 8.3 is uit, en dus zijn de ontwikkelaars bij Apple alweer hard bezig aan iOS 8.4. Daarbij zijn er al een tijdje geruchten dat we op een gegeven moment steeds meer van de resultaten van de overname van Beats Music door Apple gaan zien.

Op dit moment is het nog niet zichtbaar in de beta-versie van iOS 8.4 dat Apple inderdaad de resultaten van die samenwerking binnenkort aan ons presenteert, maar het wordt wel duidelijk dat er hard aan de Muziek-app gewerkt wordt.

Want die app is duidelijk stevig onder handen genomen, alle nieuwe dingen zijn te zien in de video hieronder.


14 april 2015 - 11:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Lang noemde Apple de Apple TV een hobby. Maar hoewel het bedrijf nog steeds veel minder verdient aan de Apple TV dan de rest van de productlijn, wordt het woord hobby allang niet meer gebruikt.

De redenen zij waarschijnlijk dat er inmiddels al tientallen miljoenen van verkocht zijn, dat dit voor Apple al meer dan 1 miljard dollar aan opbrengsten door de verkoop van content heeft opgebracht en dat er steeds meer concurrentie is.

Welke van deze ingrediënten het belangrijkst zijn voor Apple weet niemand, maar volgens Re/code zou Apple...
14 april 2015 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft altijd duidelijk gemaakt dat ze geen doorgeefluik willen zijn voor dingen zoals bijvoorbeeld porno, en de regels voor de App Store zijn dan ook behoorlijk streng. Zo streng, dat als je de Playboy via Newsstand leest je echt alleen maar bikini reportages te zien krijgt, niet meer.

Op zich zou dit beleid nog wel te verdedigen zijn, maar alleen als Apple op zijn minst consistent zou zijn in het beleid. En dat is het niet.

Want recent kondigde Apple's CEO Tim Cook trots aan dat de Apple TV het eerste device is waarop HBO Now te zien was (inmiddels is dat ook zo voor de iPhone, [url=http...
13 april 2015 - 14:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/YouTubeLogo.png
De geruchten waren er afgelopen najaar al, maar inmiddels is het officieel, YouTube gaat abonnementen aanbieden voor iedereen die er gebruik van wil maken zonder door advertenties lastig gevallen te worden. En lastigvallen is het inderdaad geworden, want inmiddels zijn er steeds vaker advertenties die je 'uit moet zitten', want zonder de bekende 'Skip'-knop.

Daarbij is het volume van dat soort advertenties vaak opgeschroefd, waardoor het steeds riskanter wordt om op YouTube te zitten zonder dat je eerst het volume van je computer zacht zet.

Deze abonnementen voor YouTube zullen nog wel even op zich laten wachten, het nieuws is naar buiten gekomen doordat YouTube een mail heeft gestuurd naar de partners, het is dus nog niet zover. De tekst van die brief kan je hieronder lezen.
Citaat


Dear YouTube Partner,

Your fans want choices. Not only do they
...
9 april 2015 - 10:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Gebruik je Google's Chrome browser en valt de tijd dat je op één lading op je MacBook kan werken tegen, dan lijkt het een goed idee om zo snel mogelijk een andere browser te gaan gebruiken. Zeker als je een nieuwe 13 inch MacBook Pro hebt, want dat model heeft er nog meer last van dan eerdere generaties.

Bij The Verge kwamen ze hier achter doordat ze hun standaard-test draaiden, en het verschil tussen Chrome en Safari was dat de batterij maar liefst 3 uur en 33 minuten minder lang meeging. Die test is trouwens netjes opgezet, dus in beide gevallen staat het scherm op 65 procent helderheid, waarbij eerst de ene en daarna de andere browser door dezelfd...
13 april 2015 - 14:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is in een aantal landen te zien en te bestellen. Daarbij lopen de wachttijden rap op, dus als je haast hebt om een Apple Watch om je pols te krijgen dan heb je waarschijnlijk een probleem, of je moet een kapitaal op eBay uit willen geven.

Ondertussen komen er wat meer details naar buiten over de Apple Watch, waaronder een test van het saffier dat, als het goed is, ervoor zorgt dat het kijkvlak niet al te snel gekrast zal worden. In de test hieronder kan je zien dat je daar in ieder geval niet bang voor hoeft te zijn, want wat er daar ook geprobeerd wordt, krassen komen er niet op.Het andere is een grappig detail waar de mensen van 9to5mac achter zijn gekomen, je kan je Apple Watch expres voor laten lopen. Han...
13 april 2015 - 13:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mavericks-icoon.jpg
Apple heeft twee Security Update uitgebracht, die zijn voor OS X 10.9/Mavericks en 10.8/Mountain Lion. Als je je afvraagt waarom 10.10/Yosemite daar niet bijzit, die heeft een veel betere update gekregen, maar die zat in de 10.10.3 update van twee dagen geleden.

Veel beter, want OS X heeft een probleem dat ontdekt werd door Emil Kvarnhammar van TrueSec, waarmee een hacker root-rechten zou kunnen krijgen en zo je hele systeem zou kunnen overnemen. Toen Emil Kvarnhammar dit probleem in oktober vorig jaar aan Apple meldde werd hem gevraagd om het langer stil te houden dan de 90 dagen die daar normaal gesproken voor staan, want het zou Apple veel meer tijd kosten om dit op te lossen.

Inmiddels is het dus in 10.10.3 opgelost, maar deze Security Updates voor Mavericks en Mountain Lion zullen dit niet verhelpen en Apple komt ook niet met een oplossing voor oudere sy...
10 april 2015 - 10:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Er staat een update voor iTunes voor ons klaar in de Mac App Store/Software Update.

Deze nieuwe versie van iTunes, met versienummer 12.1.2, moet ervoor zorgen dat het synchroniseren van foto's in de nieuwe Foto's app (die meekwam met de OS X 10.10.3/Yosemite update) goed werkt. Verder is het venster met informatie in iTunes is verbeterd, Apple zelf noemt dat 'refinements' (verfijningen).

Verder zou deze update iTunes ook stabieler moeten maken, maar dat doet zo'n beetje iedere update, en een update die de boel minder stabiel maakt is natuurlijk nooit de bedoeling.

Dat is dan ook precies wat Apple ons vertelt.
Citaat


iTunes 12.1.2
This update improves support for syncing photos to your iPhone, iPad, and iPod touch from the new Photos app for OS X. In addition, this update also adds several refinements to the Get Info window and imp
...
9 april 2015 - 21:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Het is vaak voorbijgekomen op MacFreak, de wens dat Apple Siri ook in het Nederlands zou laten spreken. Luisteren (dicteren) werkte al weer een hele tijd, maar ons verstaan in het Nederlands wilde maar niet lukken. Toen kwamen de geruchten, en met iOS 8.3 was het zeker, volledige ondersteuning voor een Nederlandse Siri kwam eraan, en nu dat iOS 8.3 officieel uit is is het dus eindelijk zover.

Let wel op dat we het over Nederlands hebben, Vlaams wordt jammer genoeg nog niet ondersteund, hopelijk is dat over niet al te lange tijd ook aan de beurt.

iOS 8.3 is sowieso een grote update, er zijn maar liefst 68 hoofdpunten waarop Apple bij deze release iOS verder verbeterd heeft. Daarbij is er gelet op het verbeteren van de snelheid, het verhelpen van bugs en het toevoegen van nieuwe dingen.

Hieronder kan je de hele lijst die Apple bij deze update levert lezen:...
8 april 2015 - 22:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Updates voor iOS voor de iPhone, iPod touch en iPad gaan bijna altijd hand in hand met een update voor iOS voor de Apple TV. Ook dit keer is dat zo, en heeft Apple de Apple TV Software Update 7.2 voor de Apple TV 3 bijna tegelijkertijd met de iOS 8.3 update uitgebracht.

Daarbij heeft Apple nauwelijks iets over deze update laten weten, we moeten het d...
9 april 2015 - 08:42
Pagina: Vorige 1 ... 365 366 367 [368]