https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HewlettPackardEnterprise-icoon.jpg
Sinds Tim Cook de CEO werd van Apple is het duidelijk dat Apple bezig is met steeds meer zakelijke partners toe te voegen, waardoor met name iOS een steeds groter aandeel heeft gekregen in de zakelijke markt. De lijst van die partners is inmiddels dan ook indrukwekkend.

Het lijkt er op dat Apple aan die lijst Hewlett Packard Enterprise gaat toevoegen, tenminste, als we kijken naar deze advertentie op LinkedIn. Daar blijkt Apple Londen op zoek te zijn naar een "Enterprise Strategic Partner Manager - HPE, Dimension Data & GE"
...
5 juli 2018 - 08:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
De afgelopen tijd komen de toetsenborden van Apple meer in het nieuws, voor de toetsenborden van recente MacBook Pro modellen heeft Apple zelf bijvoorbeeld een programma voor reparatie en vergoeding opgezet.

Maar hoe test je het toetsenbord van je Mac makkelijk zelf? Om te beginnen ga je naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en zet je onderaan een vinkje bij de optie Toon toetsenbord-, emoji- en symbookweergave in menubalk. Hieronder zie je die optie met een rood kadertje eromheen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ToetsenbordMacMakke...
4 juli 2018 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Je hebt bugs en bugs, sommige zijn nauwelijks merkbaar, andere zijn zo groot dat je het werken compleet onmogelijk wordt gemaakt of nog erger. In die laatste categorie lijkt de bug te vallen waar de Berichten-app van Samsung nu last van heeft.

Want sinds een aantal dagen verstuurt deze app ongevraagd willekeurige foto's naar willekeurige contacten, vaak zonder dat dat de eigenaar van de telefoon het door heeft. Omdat smartphones tegenwoordig ook vaak gebruikt worden om naaktfoto's te maken kan je dus te maken krijgen met vrienden of familieleden die daar waarschijnlijk niet op zaten te wachten.


De enige manier om het op dit moment op te lossen is de app helem...
4 juli 2018 - 12:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro10,5-inch-icoon.jpg

Tot nu toe had alleen de iPhone X een AvatarKit framework in de firmware, waardoor dit het enige iDevice is waarop Animoji gebruikt kunnen worden. Niet voor niets, want de iPhone X is tot nu toe het enige iDevice met een Face ID camera.

Dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat er ook iPads aankomen met Face ID heb je hier al vaker kunnen lezen, onder andere in dit nieuwsbericht. Mocht je daarvan nog niet overtuigd zijn, ontwikkelaar Steve Troughton-Smith heeft net ontdekt dat er ook een AvatarKit framework voor de iPad zit in de beta-versie van iOS 12.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status...
4 juli 2018 - 08:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
De overstap van het sterk verouderde bestandssysteem HFS+ naar het nieuwe APFS in de afgelopen periode is verbazend goed verlopen. Op iDevices zijn er niet of nauwelijks problemen bekend, en op de Mac gaat het om uitzonderingen.

Maar als je opslagschijf inmiddels APFS geformatteerd is en je bent er niet tevreden mee, bijvoorbeeld door problemen met Time Machine backups of FileVault 2 versleuteling, dan heeft Paragon een oplossing, en die is nog gratis ook. Mocht je Paragon nog niet kennen, die zijn vooral bekend door hun software, waarmee je bijvoorbeeld Mac-geformatteerde schijven onder Windows uit kan le...
4 juli 2018 - 07:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016-13Inch-icoon.jpg
Begin deze week zijn er op Geekbench cijfers verschenen van een nieuwe 13-inch MacBook Pro die een stuk sneller is dan het huidige model. Niet voor niets, want daarin zit de Intel Core iT-8559U 'Coffee Lake' processor waarvan Apple waarschijnlijk gebruik gaat maken.

Voordat we verder gaan: Geekbench om de tuin te leiden is niet onmogelijk. Het kan dus dat we het hier inderdaad hebben over de nieuwe 13-inch MacBook Pro, maar het is beslist niet onmogelijk dat het hier om een flauwe grap gaat. De meetresultaten op Geekbench waar het in dit artikel over gaat zijn op deze pagina van Geekbench zelf te vinden.

[url=https://www.macfrea...
4 juli 2018 - 07:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SuperMarioRun-icoon.jpg
Super Mario Run was Nintendo's eerste uitstap met het uitbrengen van een echte game op een ander platform: in september 2016 kwam het gratis in de App Store, met een in-app aankoop (Alle zes werelden) voor € 10,99.

Zes maanden later kwam het ook uit voor Android in Google Play, inmiddels zouden die twee releases samen maar liefst meer dan 60 miljoen dollar hebben opgebracht. Het leeuwendeel van die opbrengst komt voor rekening van Apple's App Store, die zou goed zijn voor 77 procent van deze omzet.

[url=https://s3.amazonaws.com/...
3 juli 2018 - 14:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GarageBand-iOS-icoon.jpg
Apple hield op 27 maart van dit jaar een Special Event om te laten zien hoe belangrijk ze bij Apple het onderwijs nog altijd vinden. Daarbij werd ook de nieuwe Schoolwerk-app geïntroduceerd, meer daarover op deze pagina.

Apple heeft nu een update voor GarageBand uitgebracht (versienummer 2.3.4) die naast wat bugfixes onder andere ook ondersteuning voor Schoolwerk er bij krijgt. Kennelijk vergeet Apple het muziekonderwijs niet, want er zijn meteen meerdere dingen mogelijk met GarageBand 2.3.4 in combinatie met Schoolwerk. Dat is trouwens niet het enige, in de release ...
3 juli 2018 - 13:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Op Geekbench zijn de eerste benchmarks van één van de komende iPhones verschenen, om welke van de drie modellen die verwacht worden het gaat is natuurlijk niet bekend.

De Model Identifier van deze iPhone is iPhone11,2. Voor de iPhone 8 modellen zijn de Model Identifiers iPhone10,1 en iPhone10,4. Voor de iPhone 8 Plus is het iPhone10,2 of iPhone10,5 en voor de iPhone X is het iPhone10,3 of iPhone10,6 (steeds twee aanduidingen: één voor het model met 64 GB en de ander voor het model met 256 GB aan interne opslag).

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GeekBe...
3 juli 2018 - 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gmail_logo.gif
Google's bedrijfsmodel is zoveel mogelijk te weten komen van iedereen, met het profiel wat daarmee opgebouwd wordt zouden de gebruikers advertenties te zien krijgen die aansluiten bij hun behoeftes.

Maar Google heeft tot nu toe wel een goede naam bij het beschermen van de data die het zo verzamelt,  zolang al die data niet verder naar buiten komt kan het de meeste gebruikers van bijvoorbeeld Gmail waarschijnlijk weinig schelen dat Google meekijkt. Maar die goede naam krijgt mogelijk een knauw nu blijkt (betaallink) dat Google ontwikkelaars waarmee het samenwerkt toegang geeft tot al die e-mails, zonder da...
3 juli 2018 - 09:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EnergySaver-icoon.jpg
Veel mensen hadden gedacht dat Apple bij de iPhone X de adapter die ook voor de iPad gebruikt wordt mee zou leveren, omdat die daarmee sneller opgeladen kan worden. Maar waarschijnlijk werd bij Apple niet gekozen voor de snelste optie, maar voor de kleinste.

Het lijkt er op dat daar verandering in gaat komen bij de iPhones die later dit jaar uit gaan komen. Tenminste, als dit prototype inderdaad echt blijkt te zijn. Goed nieuws voor iedereen die graag meteen de snelste optie in huis wil hebben. Het eerste wat eraan opvalt is dat Apple hier nu ook ...
3 juli 2018 - 07:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
De afgelopen tijd zien we dat er bij Microsoft serieus gewerkt wordt aan hardware, waarvan ook redelijke aantallen verkocht worden, hoewel het tot nu toe ook geen doorslaand succes lijkt.

Maar aan geld bij Microsoft geen gebrek, en het lijkt er op dat het bedrijf hard bezig met het ontwikkelen van nieuwe devices. Daarbij valt er één op: een vouwbaar notitieblok, waar het bedrijf eerder al een patent voor kreeg. De codenaam van dit apparaat zou Andromeda zijn, het plan is om hiermee de grens tussen mobiel en desktop te laten v...
2 juli 2018 - 16:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Heb je veel Apple devices met een Lightning connector, en ben je op zoek naar één dock waarmee je die allemaal tegelijk op kan laden? Dan is de nieuwe udoq misschien de ideale oplossing voor jou.

De reden dat deze dock werd ontwikkeld was niet alleen om één dock te hebben waar meerdere apparaten tegelijk in op kunnen laden, maar ook af te raken van de onvermijdelijke kabels die bij al die apparaten horen. Speciaal aan de udoq is dat de lightning connectoren niet alleen horizontaal verplaatst kunnen worden (van links en naar rechts), maar ook verticaal is dit mogelijk (dus van boven en naar beneden).


Het voordeel van het horizontaal verplaatsen is dat s...
2 juli 2018 - 14:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/review.gif
Na de succesvolle Kickstarter-campagne en lancering van de eerste twee versies van hun anti-diefstal rugtas, komt XD Design nu met een nieuwe versie: de Bobby Bizz.

Een waterafstotende rug- of schoudertas met veel mogelijkheden en functies. Het strakke uiterlijk leent zich uitermate voor zakelijk gebruik. Omdat de tas zowel als handtas, en als rugzak te dragen is, is hij erg veelzijdig. In deze review vertelt Callum over zijn ervaringen met deze nieuwe Bobby tas.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/06/Bobby-Bizz.png


Anti-diefstal

In eerste instantie zijn d...
2 juli 2018 - 14:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Apple's CarPlay wordt door steeds meer auto's ondersteund, de teller staat inmiddels boven de 400. Apple zelf houdt daar een lijst van bij, die is op deze pagina te vinden.

Maar hoe goed presteert Apple's systeem voor navigatie en media eigenlijk, en hoe goed doet de concurrentie het? De AAA Foundation for Traffic Safety is een onderdeel van de American Automobile Association (AAA), vergelijkbaar met bijvoorbeeld de ANWB in Nederland. Deze heeft in samenwerking met de University of Utah Apple's CarPlay en Google's Android Auto vergeleken met systemen die door vijf verschillende fabrikanten zelf aangeleverd worden.

https://www.youtube.com/watch?...
2 juli 2018 - 11:55
Pages: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 218