https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Zo lang als fotografie bestaat zijn er manieren om een foto pakkender te maken. Zo zijn de lichtste partijen altijd dat wat de meeste aandacht trekt in een zwart-wit foto, reageren we in kleurenfoto's meer op primaire kleuren en zorgt iemand die in de lens kijkt bij de kijker altijd voor de meeste aandacht.

Vergelijkbare beginselen van de fotografie worden door Apple behandeld in twee nieuwe korte tutorial-video's. In de eerste hieronder zie je hoe je makkelijk kan inzoomen op je onderwerp door op het 1x-knopje te kikken, en zo de telelens te activeren. Deze mogelijk bestaat trouwens alleen op iPhone's
 die zo'n telelens hebben ingebouwd, dat zijn de iPhone 7...
28 februari 2018 - 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Op de WWDC 2017 liet Apple weten dat er in High Sierra waarschuwingen zouden komen voor 32-bits apps, in High Sierra 10.13.4 beta is dat inmiddels het geval. High Sierra zelf zal de laatste versie van Apple's besturingssysteem zijn waarin 32-bits apps zonder compromissen draaien ("without compromises").

Wat die compromissen in de volgende versie van macOS zullen zijn is nog niet bekend. Maar als je jouw apps klaar wilt hebben voor de toekomst, dan lijkt het dus een goed idee om 32-bits apps te vervangen voor 64-bits versies. Om die te vinden hoef je alleen maar een paar simpele stappen te volgen. Eerst klik je op het Apple-icoontje helemaal linksboven op het scherm van je Mac e...
28 februari 2018 - 09:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Als je het nieuws ook maar een heel erg klein beetje volgt, dan kan je het niet gemist hebben: op 15 februari was er weer een bloedbad op een school in Florida. Dit keer was 17 doden het droeve resultaat op de Marjory Stoneman Douglas High School, buiten Boca Raton.

Waar alle eerdere vergelijkbare bloedbaden na een tijdje weer uit het nieuws verdwenen is dat dit keer niet het geval. Niet alleen blijven scholieren die het overleefd hebben hun mond roeren en daardoor in het nieuws, er is ook een campagne opgestart om bedrijven die zaken doen met de NRA te boycotten.

https://twitter.com/shanno...
28 februari 2018 - 09:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Dat Apple veel rekening houdt met mensen met allerlei soorten handicaps is al lang bekend. Op de pagina die Apple daarvoor op hun eigen site voor gereserveerd heeft zijn veel voorbeelden te vinden hoe Apple dit in de praktijk brengt.

Maar het lijkt er op dat Apple nog veel verder gaat, want bij het design van Apple Park lijken er kosten nog moeite gespaard te zijn om het bezoekers-centrum daar zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een handicap. Dat geldt zowel voor mensen in een rolstoel als bijvoorbeeld visueel gehandicapten. In de tweet-thread hieronder komen een heleboel voorbeelden hiervan voorbij.
...
27 februari 2018 - 16:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/XboxLogo-icoon.jpg
In Windows 10 bestaat de mogelijkheid om Xbox One-games te streamen van je Xbox One-console naar een PC in het thuisnetwerk. Maar op de Mac was dat niet mogelijk, tenminste, tot nu toe.

Want de nieuwe OneCast-app belooft hetzelfde als wat de app op Windows 10 al mogelijk maakt, maar dan voor de Mac. Je moet op je Mac dan wel minimaal macOS 10.10 (Yosemite) hebben staan en je moet een Xbox One-console hebben, want de Xbox 360 en ouder ondersteunen geen gamestreaming.De makkelijkste manier om OneCast aan de praat te krijgen is door ervoor te zorgen dat je Mac en de X...
27 februari 2018 - 15:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple zet al een tijdje steeds meer video's online in de serie "How to shoot on iPhone". Dat dit bij Apple een belangrijk thema is zien we ook doordat er op de eigen homepage een aparte pagina aan gewijd is.

In deze serie heeft Apple weer een nieuwe video uitgebracht, dit keer krijgen we in een halve minuut te zien hoe je kan experimenteren met kleur op een iPhone. Of eigenlijk zien we een kleine eerste aanzet wat daarmee mogelijk is, want in dit voorbeeld wordt de kleur alleen maar een beetje aangepast.Misschien dat Apple later nog eens...
27 februari 2018 - 14:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Na de terroristische aanslag in San Bernardino (Californië) werd er in de media al snel een heftig debat gevoerd of het een goed idee was dat Apple iPhones zo goed beveiligd. Dat debat kwam snel ten einde toen bleek dat de FBI er met behulp van een bedrijf in geslaagd was om die iPhone te kraken.

Algemeen wordt aangenomen dat het bedrijf waar het toen om ging het Israëlische tech-bedrijf Cellebrite is. Datzelfde bedrijf zou nu zijn klanten vertellen dat ze in staat zijn om toegang te krijgen tot alle iDevice's met daarop iOS 11. Met andere wo...
27 februari 2018 - 11:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Afgelopen december bleek al dat Apple een patent heeft aangevraagd voor het genereren van virtuele landschappen, hoogstwaarschijnlijk is dit bedoeld voor gaming.

Dat het hier waarschijnlijk inderdaad om gaming gaat werd duidelijk doordat Norman Wang op de aanvraag stond. Norman Wang Senior Software Engineer in de PlayStation divisie bij Sony. Meer bewijs dat Apple inderdaad bezig is met gaming, en dan met name voor de Apple TV, is te zien in de update voor het handelsmerk voor het Apple TV logo die A...
27 februari 2018 - 10:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Sinds Apple veel commercials zelf produceert zien we dat er meer uit Cupertino komen dan daarvoor. Aan die verzameling zijn weer vier nieuwe exemplaren toegevoegd, dit keer allemaal rond het thema "Switch to iPhone".

Twee video's zijn verticaal geschoten, twee horizontaal, maar het gaat bij allemaal om een erg korte boodschap. Want het punt wordt gemaakt in 10 tot 15 seconden, kennelijk gaan ze hierin bij Apple ook met de tijd mee. De titels van de video's zijn "Ease," "Environment," "Safe," en "Apple Support", de video's zelf maken allemaal erg snel duidelijk waarom.https://www.youtube.com/watch?...
27 februari 2018 - 09:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/column.gif
Mijn hemel, wat is het lang geleden. Lang geleden dat Apple me echt wist te verrassen. Niets ten nadele van Tim Cook, die Apple volgens mij met rustige en concrete hand richting de toekomst stuurt. Maar voor mijn gevoel was de Touch Bar het laatste 'innovatieve' dat Apple naar buiten heeft gebracht.

Niemand kijkt meer op van het feit dat dunne en draagbare laptops ruim de grens van 1000 euro overschrijden. Soms voelen de bergen uit California net zo buggy als Windows Vista ooit was. Begrijp me niet verkeerd, als ik Samsungs ‘bekeer’ campagne zie dan denk ik “geen haar op mijn hoofd die er aan denkt”.

Blij
Ik ben blij met mijn Macje e...
26 februari 2018 - 17:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Afgelopen zaterdag was het 24 februari, de geboortedag van mede-Apple oprichter Steve Jobs. En hij was niet alleen de mede-oprichter, hij was vooral de man die na zijn terugkomst in 1997 Apple naar grote hoogtes wist te brengen.

Dat gebeurde door programma's te schrappen (denk bijvoorbeeld aan de Performa's en de Newton), maar vooral door nieuwe dingen uit te brengen. Eerst de Bondi Blue iMac G3, daarna de iPod, iPhone en iPad. En ondertussen veel nieuwe software en updates van de bestaande hardware, allemaal voortkomend uit een visie die Apple nog steeds veel oplevert: het maken van producten die goed en makkelijk werken (it just works), met software en servic...
26 februari 2018 - 15:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV.jpg
Heb jij nog een Apple TV van de allereerste generatie? Dat is het platte grijze model dat vanaf maart 2007 te koop was en in september 2010 werd vervangen door de eerste zwarte versie.

Dan is het zo langzamerhand tijd om ervoor te zorgen dat al je aankopen uit de iTunes Store lokaal bewaard zijn. Want op 25 mei van dit jaar zal dit model om beveiligingsredenen niet meer door de iTunes Store ondersteund worden. Dat geldt trouwens niet alleen voor de eerste generatie Apple TV, ook Windows XP- of Vista-pc's zullen vanaf diezelfde datum ook geen toegang meer hebben tot de iTunes Store.

[url=https://www.macfreak.nl/m...
26 februari 2018 - 14:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
De meeste geruchten laten we links liggen hier op MacFreak, zeker als ze onwaarschijnlijk zijn of uit dubieuze bron komen. Maar bij de voorspellingen Ming-Chi Kuo letten we altijd wat beter op.

Want deze analist van KGI Securities laat vaak zien dat hij korte lijntjes heeft, en keer op keer weer zien we dat hij over het algemeen  verdraaid goed geïnformeerd is.  Dit keer is zijn voorspelling dat Apple later dit jaar, waarschijnlijk pas tegen de feestdagen, een over-het-oor koptelefoon onder het eigen merk zal uitbrengen.Apple heeft natuurlijk al B...
26 februari 2018 - 14:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple heeft vier nieuwe commercials in Australië op de buis uitgebracht, drie korte van 15 seconden en één langere, die precies een minuut duurt.

Down Under is het pas recent dat het huwelijk is opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht, en dat is dan ook het thema van deze commercials. In de eerste twee zien we twee mannen tijdes de eerste dans van hun huwelijk, de derde twee vrouwen, en de laatste (de langste) is een compilatie waarin verschillende koppels te zien zijn.https://www....
26 februari 2018 - 12:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ZiggoLogo-icoon.jpg
Als je klant bent van Ziggo dan kan je al jaren gebruik maken van de  gratis Ziggo Go app, waarmee je op iPhone en iPad zowel live televisie als gemiste programma's kan bekijken.

Maar voor de Apple TV 4 was er tot nu geen app, de enige optie daarvoor was het beeld en geluid doorsturen vanaf je iPhone of iPad met AirPlay. Niet onoverkomelijk, maar niet zo elegant als een app op de Apple TV zelf. En iedereen die wel een Apple TV heeft, maar geen iDevice, had natuurlijk niets aan die oplossing.

[img]https://support.apple.com/l...
24 februari 2018 - 11:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Voor bedrijven die zaken in China willen doen en tegelijkertijd vrijheid hoog in het vaandel hebben staan is er een duivels dilemma. Want de Chinese overheid dicteert de voorwaarden, als je die niet accepteert dan zal je geen toegang meer hebben tot deze markt.

Het zal niet met vreugde in het hart zijn, maar Apple gaat over vier dagen hun iCloud datacenter overdragen aan het bedrijf Guizhou-Cloud Big Data (GCBD). Waarmee de Chinese overheid zonder enige twijfel een dikke vinger in de pap gaat krijgen. Tegelijkertijd is Apple hard bezig om data in iCloud almaar beter te ...
24 februari 2018 - 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Tot nu toe was het niet mogelijk voor ontwikkelaars om meer dan maximaal vijf schermafbeeldingen bij hun apps in de App Store te plaatsen. Voor de meesten waarschijnlijk wel genoeg, maar er zijn natuurlijk ook apps waarbij het prettig zou zijn als je er vooraf meer van zou kunnen zien.

Dat is voortaan mogelijk, want Apple heeft de limiet van vijf schermafbeeldingen gisteren verdubbeld, het kunnen er dus voortaan tien zijn. Dit is te lezen op  deze pagina voor ontwikkelaars van apps in Apple's App Store.

Citaat
Display More Screenshots on Your Product Page

You can
...
23 februari 2018 - 13:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ARKit-icoon.jpg
Bij Apple is er duidelijk een groot geloof in de toekomst van Augmented Realty (AR), CEO Tim Cook heeft dat op veel momenten overduidelijk gemaakt. Zo kon je hier recent al, in dit nieuwsbericht, lezen dat Apple een aparte pagina daarvoor in het leven heeft geroepen.

Maar het is goed mogelijk dat dit succes gaat komen uit een heel andere hoek dan er bij Apple gedacht wordt. Want als de entertainment-industrie iets omarmt, dan is dat vaak een recept voor succes. En dat er mogelijkheden zijn voor AR in films laat de tweet hieronder zien, waarbij het einde van de bekende h...
23 februari 2018 - 13:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Heb je geld over en wil je graag een stukje van de geschiedenis van Apple in handen hebben, dan is dit mogelijk je kans. Want drie stukken getekend door Steve Jobs en één van Ronald Wayne komen binnenkort onder de hamer.

De stukken die door Steve Jobs zijn ondertekend zijn een krantenartikel over de prijsverlaging van de allereerste generatie iPhone, een handleiding voor Mac OS X en een sollicitatie formulier. Dat laatste werd door hem ingevuld in 1973, nadat hij gestopt was met zijn studie aan het Reed College, dat hij als adres opgeeft.

Engelse literatuur wordt opgegeven als zijn major, en onder skills schrijft hij computer en calculator, met de to...
23 februari 2018 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone7-en-7Plus-icoon.jpg
De allereerste iPhone had een camera met een resolutie van 2,0 megapixels en schoot nog geen video. Ruim 10 jaar later gaat een nieuwe thriller van regisseur Steven Soderbergh (met de titel Unsane) op het festival van Berlijn in première, die helemaal met een iPhone geschoten is.

Welke iPhone gebruikt wordt is niet bekend gemaakt, maar omdat de film afgelopen zomer geschoten werd lijkt het voor de hand te liggen dat het om een iPhone 7 of iPhone 7 Plus gaat. Zoals je in de trailer van deze film hieronder kan zien wordt er door de hoofdpersoon ook een iPhone gebruikt, terwijl haar laptop een MacBook model is. Je vraagt onwillekeurig af of Apple betaald heeft v...
23 februari 2018 - 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Dat Apple's AirPods een succes zijn hoeven we hier waarschijnlijk niemand te vertellen. Het zijn niet alleen de cijfers, ook op straat zie je langzaam maar zeker steeds vaker mensen met de opvallende kleine witte staafjes naar beneden stekend uit hun oren.

Apple zou inmiddels verdere toekomstplannen hebben voor diezelfde AirPods, volgens dit gerucht van Mark Gurman voor Bloomberg zou de volgende generatie niet alleen waterdicht moeten gaan worden, maar de interactie met Siri zou ook verbeterd gaan worden, onder andere de manier om die te activeren....
22 februari 2018 - 21:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Het marktonderzoek bedrijf Loup Ventures heeft in de VS een onderzoek gehouden onder 520 consumenten om te kijken of ze een smart speaker hadden, zo ja, welke, en hoe tevreden ze ermee waren.

Vooral opvallend is het hoge percentage van consumenten in de VS die nu al een slimme speaker in huis hebben: 31 procent. Daarbij scoren de huidige slimme speakers ook opvallend hoog voor hoe tevreden die mensen ermee zijn: 59 procent is er tevreden mee en 30 procent zelfs zeer tevreden.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/artikelen/Drie-procent-slimme-speakers-hebben-Home...
22 februari 2018 - 13:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
In de VS zijn de grote prijzen voor de muziekwereld de Emmy's, in het Verenigd Koninkrijk zijn dat de Brit Awards, de prijzen uitgereikt door de British Phonographic Industry.

Eén van de sponsors van de Brit Awards dit jaar was Apple, dat deze positie gebruikte om daar de nieuwe commercial Animoji: Panda te laten zien. Deze commercial verscheen afgelopen zondag voor het eerst op YouTube, vandaag voor het eerst te zien op MacFreak.
Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)[/s...
22 februari 2018 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De foto-app Enright werd door Apple in 2015 uitgeroepen tot de beste app van het jaar, een eer die maar voor weinig apps weggelegd is. Niet voor niets, want Enlight heeft erg veel te bieden, en het design is ook erg mooi uitgevoerd.

Het goede nieuws is dat Enlight nu voor de allereerste keer gratis is te vinden in de iOS App Store. Mogelijk is dit gedaan om meer aandacht te genereren voor de opvolger Enlight Photofox. Deze opvolger is ook gratis, maar daarvoor heb je wel een betaald abonnement nodig, wat bij het 'gewone' Enlight niet het geval is.


...
22 februari 2018 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
De website Fast Company publiceerde eerder deze week hun lijst van de Meest Innovatieve Bedrijven voor 2018, waarbij de top vijf bestaat uit Apple, Netflix, Tencent, Amazon en Patagonia.

Naar aanleiding van die eerste plaats heeft Apple CEO Tim Cook nu een interview gegeven aan diezelfde website, waarin hij ingaat op wat een goed jaar is voor Apple, het belang van muziek voor Apple, hoe belangrijk de beurs voor Apple is en meer. Hieronder een aantal citaten uit dat interview.

[url=https:/...
22 februari 2018 - 11:07
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 114